Tervetuloa! Hipit.fi:n foorumi on ekologisuudesta, rakkaudesta ja vapaudesta kiinnostuneiden kotifoorumi.
Osallistu keskusteluun ja tutustu uusiin ihmisiin luomalla tunnus! :)


Jos olet jo foorumilainen, voit kirjautua sisään tästä:

Tunnus: Salasana:

Uusimmat artikkelit

Ilmastonmuutos suomalaisen näkökulmasta

Indonesian poliisi hävitti puoli tonnia marihuanaa polttamalla - lähiseutu pöllyissä

Ensimmäistä kertaa 40 vuoteen maailmantalous kasvoi, hiilidioksipäästöt eivät

NASA: ilmastonmuutos minuutissa

Iso-Britannia: Aurinkoenergia kasvoi 94%, uusiutuva energia ohitti ydinvoiman

Projekti Vehree. - 1

fårad

 • Vieras
Projekti Vehree.
« : 22. Maaliskuuta 2017 klo 19:16 »

Noni, eli. Mulla on visio, että laitan tylsän valkoisen patteriseinustan (ja muitakin paikkoja) kasvamaan vihreeks vehreeks. Tästä tää lähtee ja aattelin että ehkä tätä olis kiva päivitellä myös tänne :)
Myöhemmin keväällä ja kesällä olis varmaan myös palstajuttuja joita jakaa. Jos komeroon unohtuneet auringonkukansiemenet lähtevät kasvamaan, niin niit vois sissikylvää kans  ^-^

 

Näihin purkkeihin eksyi mm. mansikan, kurkkuyrtin, pikkubasilikan, punaisen ruukkubasilikan, rosmariinin, kaliforniantuliunikon ja "mummun ihmekasvin" siemeniä. Jos hyvin lähtevät itämään, niin nääkin sit jakautuu useampiin purnukoihin. Muita siemenii laitan sitten toisella kertaa.


Eli, armaat hippiäiset, kutittaako omaa viherpeukaloa? Ketjuun saa lähtee myös mukaan kertomaan omista viherryksistä, jos siltä tuntuu  ^-^


Kirjattu

fårad

 • Vieras
Vs: Projekti Vehree.
« Vastaus #1 : 26. Maaliskuuta 2017 klo 22:58 »

Ne kasvaa jo! Jätin kaikki purkit oman onnen nojaan viikonlopuks, kun lähettiin mummoloimaan Helsinkiin ja näin kivasti lähtivät kaliforniantuliunikot itämään ihan itsekseen.


Mansikkapurkissa oli kans yks vihree kasvamassa, mutta en nyt osaa sanoa onko mansikka vai jotain muuta. Nää mullat taitaa olla jo kerran käytetyt :)

Kaliforniantuliunikkohan käy haudukkeeksi. Joskus tuli käytettyä semmost vesipohjaista "relax"uutetta kuin Sa-To-Ri7, missä oli kaliforniantuliunikkoa ja humalaa uutettuna. Laittoi kyllä kevyen satori-olon päälle ja sen voimalla muutettiin kerran kaupungista toiseen ja muuttotyypit vähän ihmetteli miten semmone narukäsi jaksoi kantaa painavia muutoboxei samaa tahtia,, hehhoh, siinä salaisuus.

Kirjattu

fårad

 • Vieras
Vs: Projekti Vehree.
« Vastaus #2 : 29. Maaliskuuta 2017 klo 10:36 »

Eihän tuossa aiemmassa kuvassa näy paljoa mitään :D Nykyään tuo kaliforniantuliunikko-ruukku näyttää semmoselta harvalta ruohikolta.

Uusia pienokaisia on lähtenyt pikkubasilikapurkista ja mansikkapurkista, ja yks kurkkuyrtin alku on lähtenyt kivasti. Kurkkuyrtti on semmonen kurkkuisan makuinen jännä kasvi, sitä voi laittaa sitten vaikkapa vesikannuun tuomaan veteen aromia.

Yks yllärikin tapahtui tässä, eli mulla oli semmonen purkki, missä luulin kasvavan vain pintahometta, niin olin jättänyt sen kastelemattakin jo pari viikkoa, niin sielt puskikin vahva punertava verso, joka luultavasti on avokado. Just olin laittanut toiseen purkkiin uuden avokadon siemenen, kun ajattelin ettei tosta homeisesta purkista mitään lähde.

Otin kuvan tosta vähän vanhemmasta avokadosta, jonka laitoin siemenenä purkkiin loppusyksystä. Hän ehkä tarvitsis jotain ravinnetta jo tuohon purkkiinsa.
« Viimeksi muokattu: 29. Maaliskuuta 2017 klo 11:03 kirjoittanut fårad »
Kirjattu

Maria

 • Vieras
Vs: Projekti Vehree.
« Vastaus #3 : 03. Huhtikuuta 2017 klo 21:17 »

Kasvien hoito on ihan parasta!

Mulla on vähän sitä sun tätä ikkunalaudalla. Ois tarkotus tehä nyt keväällä semmonen peruskunnostus noille, vaihtaa multia ja ruukkuja yms. Avokadoja mullakin on noin vuoden ikäsiä ja ne kyllä kieltämättä näyttää kaipaavan huomattavasti isompia ruukkuja.

Mua kiinnostais hirveesti kans kasvattaa ite jotain yrttejä tms. hyötykasveja. Ei oo ees partsia tms käytössä et ruukussa pärjääviä. Vinkkejä? Muutaman kerran oon basilikan ja persiljan siirtäny kaupan ruukusta omaan mut aina ne nuupahtaa... En tiiä kastelenko liian paljon niitä vai mitä. Muitten kasvien kanssa pärjään mut yrtit on hankalia! Pari kaktustakin oon onnistunu tappamaan... Hehheh.

Niitä jotain sisäilmaa hyvin puhdistaviakin kasveja olis kiva hankkia esim. kultaköynnös. Haaveilen myös semmosesta ikkuna-amppelista missä vois keikkua joku posliinikukka tai mehiruusuke. Olis kiva vaik väsätä ite valkosesta paksusta langasta semmonen hieno naruamppeli.
Kirjattu

Maria

 • Vieras
Vs: Projekti Vehree.
« Vastaus #4 : 03. Huhtikuuta 2017 klo 21:18 »

Ainiin ja harmi etten enää voi/osaa lisätä mitään kuvia tänne noista mun kasveista, muuten laittaisin kyllä.
Kirjattu

fårad

 • Vieras
Vs: Projekti Vehree.
« Vastaus #5 : 04. Huhtikuuta 2017 klo 04:58 »

Oon myös avokadoa pitkään katellut tossa, että oisko aika vaihtaa isompaan ruukkuun, mutta jänskättää se homma, koska oon lukenut joskus että joku oli vaihtanut suurempaan, ja avokado olikin sitten menehtynyt siihen.
Oon nyt antanut hänelle tommosta luomuu kasveille tarkoitettua leväuutetta. Vaikka niin, oisko se uute myös sinne mullan eliöstölle, olis kiva joskus tutkia mitä kaikkea tommoses ruukkumullassa elää :)

En mäkään ole kaupasta ostettuja yrttejä saanut koskaan eläteltyä, monestihan niissä on jotain ripsiäisiä tai muita öttiäisiä, niin ehkä sekin vaikuttaa niien selviytymismahdollisuuksiin.

Kun kasvattelee siemenestä niin jotenkin oppii siihen kasviin musta paremmin. Kannattaa kokeilla  :peukku

/ja toi kuvien latailu, jos niitä haluaa tänne saada niin vaatii kyl vähän aktiivisuutta :) Esim.  http://photobucket.com/ siis sinne jos regaa sisään ja uploadaa, ja ottaa sen kuvan osoitteen, niin sit vaan img- tagien sisään se osoite. Kun painaa viestin kirjoitusvaiheessa tuosta hymiöiden yläpuolella olevasta rivistä kuva-kuvakkeesta, niin saa tagit helposti. (en yhtään tiiä miten tottunut oot käyttämään näitä muotoilu/koodi-ominaisuuksia)
Kirjattu

Maria

 • Vieras
Vs: Projekti
« Vastaus #6 : 06. Huhtikuuta 2017 klo 14:19 »

Mä oon yhen avokadon joskus siirtänyt niin et sen juuret jotenkin vaurioitu ja se vaan nuupahti jotenkin. Oli siis ihan lötkö latvasta... Menin aluks paniikkiin et kuoliko se mut sit vaan leikkasin sen löysän osan pois ja annoin vettä ja se kumma kyllä virkos! Alko vaan kasvattaa uutta oksaa leikkauskohdasta sivulle. Ois se ehkä ilman leikkaustakin selvinnyt, en tiedä. Pitää kyl olla joo tosi varovainen sen siirtelyn kanssa. :D

Kirjattu

fårad

 • Vieras
Vs: Projekti vehree
« Vastaus #7 : 06. Huhtikuuta 2017 klo 19:21 »

Pitääpä olla varovainen ja koettaa saada vaikka koko multapaakku mukana uuteen ruukkuun. :)

Kasvavaa, kehäkukkien versoja, he eivät pidä kiirettä,


myös punaiset basilikat ovat nyt lähteneet. Sitä sun tätä pientä siementä on tullut kylvettyä. Pihallakin alkaa jo näyttää siltä, että täs jo oottelee vuohenputkia. Sen vehreempää salaattia en tiiä, siin maistuu just joku semmonen ultimate vehree :D
Kirjattu

Maria

 • Vieras
Vs: Projekti Vehree.
« Vastaus #8 : 06. Huhtikuuta 2017 klo 21:19 »

Inspiroivaa kattella noita kasvavia versoja, en malta oottaa et tulis semmonen sauma et voisin ite alottaa kasvatusprojektin!

Sain äitiltä luvan sen takapihan kunnostamiseen ja siin ois ihan ekana projektina uudet mullat koko pihaan ja nurtsin uudellee kylväminen, mut se täytyy toistaseks skipata koska meiän koira tassuttelee siellä kokoajan niin menis ehkä turhan vaikeeks. Alppiruusun sieltä kuitenkin vois yrittää elvyttää. On siis melkeen pystyynkuollu, enää yks semmonen lehtikimppu ja muuten kuivia oksia... Saakohan siitä vielä elinvoimasta? Uutta multaa ja lannotetta sekä kuolleiden oksien leikkelyä varmaankin ja sit vaan peukut pystyyn.  ;D Muuten aattelin laittaa sinne jotain ruukkuihin kasvamaan ja vaikka aitaankin kiinni niitä pitkulaisia ruukkuja. Mahd. pienellä budjetilla kumminkin näin aluks ainakin mut eikai multa ja siemenet hirveesti kustanna. Ruukut onkin vähän eri juttu jo, varsinkin isommat, mut ehkä niitäkin vois lähtee metsästämään käytettynä.  8)Kirjattu

fårad

 • Vieras
Vs: Projekti Vehree.
« Vastaus #9 : 07. Huhtikuuta 2017 klo 06:08 »

Joo, kirppariryhmistä kannattaa myös kysellä.

Lanko teki viime kesänä vanhoista pyyhkeistä ja betonista ruukkuja, googlen kuvahaun linkki. Hän istutti kukat suoraan niihin ruukkuihin, googlen kuvissa näkyy että monet ovat käyttäneet noita ruukkujen kanssa. Lopputulos on sen verran huokoinen, että kosteus pääsee myös läpi, mutta kyllähän se suojaa multaa ja juuria kuivumiselta.  Ihan vaan betonista saa ehkä vähän perinteisempiä ruukkuja myös, parin ämpärin avulla. En tiedä paljonko betonijauhe maksaa, mutta varmaan halvempaa mitä valmiit ruukut. Jos saa roudattuu semmosen säkin ja tykkää tehä, niin se vois olla kokeilun arvoinen juttu.

Mulla kans rahahommat rajoittaa, että saattaa palstakin jäädä ottamatta, tai jos sen ottais kesken kauden, saa nähä...jos nyt pari luomuu multasäkkiä sais ostettua, niin sekin olis jo hyvä :)

Kirjattu

Auringon

 • Kukkaishippi
 • ****
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 474
Vs: Projekti Vehree.
« Vastaus #10 : 07. Huhtikuuta 2017 klo 13:48 »
 • Tykkää (1)

 • Tässä on vehreetä testi - en oo hyvä tässä mut kuiteski  :sydamia :sydamia :sydamia :sydamia

  « Viimeksi muokattu: 07. Huhtikuuta 2017 klo 15:15 kirjoittanut Auringon »
  Kirjattu

  Auringon

  • Kukkaishippi
  • ****
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 474
  Vs: Projekti Vehree.
  « Vastaus #11 : 08. Huhtikuuta 2017 klo 13:02 »
 • Tykkää (0) • « Viimeksi muokattu: 08. Huhtikuuta 2017 klo 13:04 kirjoittanut Auringon »
  Kirjattu

  Maria

  • Vieras
  Vs: Projekti Vehree.
  « Vastaus #12 : 19. Huhtikuuta 2017 klo 20:03 »

  No nyt lähti!!! Sain vihdoinkin basilikan- ja persiljansiemenet ruukkuun. En kyllä tiiä teinkö oikein (ripottelin vaan siemenet kukkamultaan ja peitin vähän ja kastelin) eikä vielä näy mitään mutta tässä sitä ootellaan...  ;D

  Muratti (löytö Tokmannilta 3,99 e) muutti kans tänään tänne vähän lisää vihreyttä tuomaan ja piristämään mielialaa.
  Kirjattu

  fårad

  • Vieras
  Vs: Projekti Vehree.
  « Vastaus #13 : 22. Huhtikuuta 2017 klo 13:13 »

  Ihan kuulostaa oikeelta meiningiltä!

  Meil osas ruukkuu tapahtuu, osas sitten on käynyt vähän huonosti :/ taisin kastella liikaa kehäkukkia..ehkä täs oppii aina jotain samalla :)
       

  Ekassa kuvassa on mandariinintaimi lähtenyt kasvamaan. Toisessa kuvassa komeilee Aloe Vera, jonka ostin syksyllä, hän tuntu piristyvän leväuutteesta ja on tehnyt uusia kasvustoja. Kolmannessa kuvassa on nuori avokado, joka on aika vauhtia kasvanut siitä, kun maaliskuun lopulla hoksattiin hänet. Avokadon purkista löytyikin hänen kaveri neljännessä kuvassa, eli oisko tossa selitys sillle miks kasvu on ollut niin hyvää. En tiedä mistä liero on eksynyt kukkaruukkuun  :D


  Auringon kuvat oikein tuoksee vehreetä! :) jos haluu saada koko kuvan näkymään kerralla ketjussa, niin sitten sinne [img :n perään esim width=500] eli imgin ekan hakasulkeen sisään lisätään se  "width=xxx"
  « Viimeksi muokattu: 22. Huhtikuuta 2017 klo 13:31 kirjoittanut fårad »
  Kirjattu

  fårad

  • Vieras
  Vs: Projekti Vehree.
  « Vastaus #14 : 22. Huhtikuuta 2017 klo 14:32 »

  Tää on meidän kymmenvuotias verigreippi, joka on välillä kuivahtanut ja pudotellut lehtensä,  ehkä mandariinistakin tulee vielä monivuotinen ilo.
  Kirjattu