Tervetuloa! Hipit.fi:n foorumi on ekologisuudesta, rakkaudesta ja vapaudesta kiinnostuneiden kotifoorumi.
Osallistu keskusteluun ja tutustu uusiin ihmisiin luomalla tunnus! :)


Jos olet jo foorumilainen, voit kirjautua sisään tästä:

Tunnus: Salasana:

Uusimmat artikkelit

Ilmastonmuutos suomalaisen näkökulmasta

Indonesian poliisi hävitti puoli tonnia marihuanaa polttamalla - lähiseutu pöllyissä

Ensimmäistä kertaa 40 vuoteen maailmantalous kasvoi, hiilidioksipäästöt eivät

NASA: ilmastonmuutos minuutissa

Iso-Britannia: Aurinkoenergia kasvoi 94%, uusiutuva energia ohitti ydinvoiman

Levylautasella - 41

Epilä Phoenix

 • Vieras
Vs: Levylautasella
« Vastaus #600 : 19. Joulukuuta 2016 klo 00:32 »

Queenin News of the World... ja... Jännä homma, kuinka minunikäiselläni ihmisellä jokin levy voi yhdistyä aikakauteen, jolloin kyseinen levy oli kaikkea muuta kuin uusi, ja vieläpä kollektiivisella tasolla, eli levyn kuuntelu ei ole ollut mikään oma yksinäinen diggarinhurahdus, vaan liittynyt laajempaan ilmiöön. Freddie Mercury taisi kuolla 24.11.1991, sen jälkeen kaikki me tuon ajan teinit aloimme kuunnella Queeniä. Ensin oli vain se tummansinikantinen uudemman materiaalin kokoelma, mutta sitten löydettiin vanhempikin Queen, ja muistan lainanneeni tämän News of the Worldin vinyylinä kirjastosta, varmaan vuonna 1992. Muistaakseni sitä kuunneltiin jonkun kaverin kanssa ja luultavasti isoveljenkin kanssa, kun tämä vuonna 1977 ilmestynyt matsku oli vain niin ajankohtaista, kaikkien oli hyvä tuntea se!! :) :) Mielenkiintoista läpikäydä tätä nyt, kun kuuntelen samaa levyä ekan kerran varmaan sen kirjastolaina-vaiheen jälkeen... :)
Kirjattu

Epilä Phoenix

 • Vieras
Vs: Levylautasella
« Vastaus #601 : 04. Helmikuuta 2017 klo 17:54 »

Fleetwood Mac: Tusk

Minulla on outo viehtymys levyihin, jotka eivät kuulosta ihan siltä kuin niiden "pitäisi". Fleetwood Macin v. 1977 ilmestynyt Rumours-albumi oli häkellyttävä menestys, jota bändi ihmetteli aikansa, sillä oli yhtäkkiä myös hirveästi rahaa ja kaikki ovet auki. Tämä seuraava albumi kuulostaa siltä kuin olisi menty täysin välinpitämättöminä studioon ja levytetty ison rahan & paljon ajan kanssa ihan mitä sattui huvittamaan. Näyttämisen tarvetta kenellekään ei enää ollut, ja "petämmekö yleisön odotukset" taisi myös olla vieras lähtökohta näille vanhoille hipeille. Kun levyä ei vielä kunnolla tunne ja laittaa sen soimaan, ei ikinä tiedä, tuleeko seuraavana kalifornialaista elintasorokkia, garage-kantripunkkia, nätti folkmainen balladi vai jokin näiden yhdistelmä. Tai jotain muuta.

Niin joo, Tusk on muuten rumpali Mick Fleetwoodin käyttämä nimitys omasta sukuelimestään.
Kirjattu

Epilä Phoenix

 • Vieras
Vs: Levylautasella
« Vastaus #602 : 16. Helmikuuta 2017 klo 01:07 »

Electric Light Orchestra – Secret Messages. Vinyyli.

Tähän kasarin alkupuolella ilmestyneeseen levyyn liittyy hieman tarinaa... Itse joskus ysärillä tutustelin, ja ihmettelin, miksei albumi toimi kokonaisuutena, vaikka biisit sinänsä ovat ihan hyviä. No, sitten minulle selvisi, ettei levystä pitänytkään tulla tällaista, vaan tupla-lp, jota varten äänitettiin paljon enemmän biisejä. Mutta levy-yhtiö julisti, että tuplalevy on rahasyöppö, tuplalevyjen aika on ohi jne. etc. osv. usw. Tietysti Salaiset viestit olisi jollain konstilla saatu ulos alkuperäismuodossa, mutta Jeff Lynneä (biisintekijä-tuottaja-laulaja-kitaristi) alkoi epäilyttää etenkin yksi tuplasatsissa mukana ollut biisi, Beatles Forever, jonka sanat oli koottu Beatlesin biisien nimistä Beatles-ylistyslauseilla tilkittynä. Oikeasti harmi, kun originaali-muotoista Secret Messagea ei (ole vieläkään!) julkaistu, pois jätettiin paljon upeita biisejä, mm. psykedeelinen ja progressiivinen Hello My Old Friend. Tämä nykymuotoinen on vain tämmöinen ihan kiva.
Kirjattu

Epilä Phoenix

 • Vieras
Vs: Levylautasella
« Vastaus #603 : 04. Maaliskuuta 2017 klo 12:58 »

Jutta Halmetojan levy Syystä kevääseen. Ostin artistilta itseltään. Jutta ja hänen yleisönsä ovat aika hippejä, löytyykö sitä väkeä mahdollisesti tältä foorumilta? :)
Kirjattu

fårad

 • Vieras
Vs: Levylautasella
« Vastaus #604 : 21. Maaliskuuta 2017 klo 19:27 »

Oh, tein just löydön. Tää on semmone levy jota joskus vuosia sitten kuuntelin paljon, kunnes kadotin puhelimen...tai rikoin soittimen..anyways, <3

John Frusciante - Niandra LaDes and Usually Just A T Shirt Full Album
![/b] No longer available Small | Large


*tuli ekaks väärä levy, vanhan muisti petti :D
** en tiä miks, mutta kuin olis kadonneen rakkautensa löytänyt tän levyn kans <3! ^-^

*** Tää toinen levy, minkä eka postasin erehdyksis, ei ole ihan yhtä rosoinen/seko :) vaan leijuvampi
John Frusciante - The Empyrean (Full album) 2009
![/b] No longer available Small | Large
« Viimeksi muokattu: 21. Maaliskuuta 2017 klo 21:01 kirjoittanut fårad »
Kirjattu

Epilä Phoenix

 • Vieras
Vs: Levylautasella
« Vastaus #605 : 01. Toukokuuta 2017 klo 11:48 »

Beady Eyen vuonna 2013 ilmestynyt BE. Liam Gallagher laulajana ja merkittävänä biisintekijänä.

Liam Gallagher on tulossa heinäkuussa Suomen Turkuun. Sitä ennakoivat jutut puhuvat koko ajan pelkästä Oasiksesta. Itselleni Oasis ei ikinä ollut mikään oikeasti iso juttu... tai oli se ISO juttu, muttei siinä mielessä että olisin siitä erityisemmin tykännyt, lähinnä se vain hymyilytti, parhaista biiseistä kyllä tykkäsin. Mutta tuon Beady Eyen molemmat albumit ovat minusta tosi hyviä ja löytyvät levyhyllystäni. Kumma juttu.
Kirjattu

Epilä Phoenix

 • Vieras
Vs: Levylautasella
« Vastaus #606 : 05. Toukokuuta 2017 klo 00:02 »

Super: Rendezvous With Super (1997)

Elämäni mahtava hippiytymiskausi oli jossain vuosien 1998–2001 tienoilla. Se ei ollut hippiytymistä sillä lailla kun nykyään tapahtuu, vaan elin ikään kuin oman 60–70-lukuni, pula-ajan woodstockeineen, hiukan pehmoine päihdekokeiluineen ja oikeastaan ihan klassisen turn on & tune in & drop out -kaavan mukaan. "Oman ajan" musaan, jota siihen aikaan kuuntelin, kuului myös Super-nimisen suomalaisen bändin tuotanto ja ihan erityisesti tämä ensimmäinen albumi. Se oli indiepoppia, loungea ja lounge-psykedeliaa, biisistä riippuen. Super hajosi 2000 ja iso osa jäsenistöstä päätyi Liekki-bändiin, joka lienee useimmille tutumpi...

+Edit: Ai niin, Superin laulajana oli Minna Joenniemi, joka esim. tämän kirjoitusajankohtana juontaa Yle Teeman ohjelmaa Salatut museot. :)
« Viimeksi muokattu: 05. Toukokuuta 2017 klo 00:10 kirjoittanut Epilä Phoenix »
Kirjattu

fårad

 • Vieras
Vs: Levylautasella
« Vastaus #607 : 07. Toukokuuta 2017 klo 17:14 »

https://www.youtube.com/watch?v=mYI5bhiebUw
Broadcast - Tender Buttons

Lainaus
The Guardian's David Peschek wrote in a four-out-of-five star review that "Broadcast's recent records have often seemed too cluttered with effects" but that on Tender Buttons the band "managed to find a halfway house between this always engaging but fussed-at sound and … resonant, muscular psychedelia"
-- https://en.wikipedia.org/wiki/Tender_Buttons_(album)
Alkuperäinen viittaus: David Peschek, The Guardian 2005
(https://www.theguardian.com/music/2005/sep/16/popandrock.shopping8)
Kirjattu

Auringon

 • Kukkaishippi
 • ****
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 474
Vs: Levylautasella
« Vastaus #608 : 07. Toukokuuta 2017 klo 17:31 »
 • Tykkää (0)

 • Tää on ainakin aluksi hyvä .. tulee vähä fiiliksiä kun diggasin aikoinaan että Electric Circus Hello oli hyvä(saman kuulonen vokalisti vähän) juttu:

  https://youtu.be/EYWXNasdpXw?list=PLzXMducr2oeEASlS4nTZsfTpo1DVXGSju
  Kirjattu

  Epilä Phoenix

  • Vieras
  Vs: Levylautasella
  « Vastaus #609 : 13. Toukokuuta 2017 klo 00:27 »

  The Cardigans: First Band on the Moon. Oikeastaan levy loppui jo ja päädyin kuuntelemaan tuon aikakauden (≈1996) harvinaisuuksia samalta bändiltä. Joskus, kun jostain tietyn bändin tietyn aikakauden musasta oikein tykkää, ne varsinaiset levyt on hieman tullut kuunnelluksi puhki ja singlejulkaisun lisäbiisiksi päätynyt kappale saattaa kuulostaa kaikkein parhaalta.
  Kirjattu

  Kirjaton hylly

  • Vieras
  Vs: Levylautasella
  « Vastaus #610 : 15. Toukokuuta 2017 klo 01:51 »

  Kirjattu

  Epilä Phoenix

  • Vieras
  Vs: Levylautasella
  « Vastaus #611 : 17. Toukokuuta 2017 klo 02:02 »

  Eero Luparin Uniystävä-vinyyli loppui juuri. Alkuperäinen ilmestymisvuosi 1975. Voi luoja, kun Suomessa on 70-luvulla tehty hienoa musaa, jota ei ole koskaan erityisen hyvin tunnettu, ei silloinkaan. Svart Records tekee loistavaa työtä vinyylien kanssa, niin kuin Rocket Records aiemmin cd-levyjen, tuo esiin paljon paljon paljon sellaista musaa, josta ei muuten olisi hajuakaan muilla kuin levynkeräilijöillä ja 70-luvun musiikkilehtien hamstraajilla, joihin tietysti itse pikkasen niin kuin lukeudun... ??? :)
  Kirjattu

  Epilä Phoenix

  • Vieras
  Vs: Levylautasella
  « Vastaus #612 : 18. Toukokuuta 2017 klo 12:42 »

  Super Furry Animals: Rings Around the World (2001).

  Maailman piti oikeasti muuttua tämän levyn tahdissa.
  Kirjattu

  Hariel

  • Hippi
  • *****
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1901
  • Human 3.33
   • Galactic Expansion
  Vs: Levylautasella
  « Vastaus #613 : 19. Toukokuuta 2017 klo 13:33 »
 • Tykkää (0)

 • Shponglen levy Are You Shpongled? Minun mielestäni psybient/psychill-genren parhaimpia levyjä, ja myös tunnetuimpia. Julkaistu '98. Tää oli sellainen genrenmäärittelylevy, josta monet muut alkoivat ottaa vaikutteita.

  https://www.youtube.com/watch?v=IDiZG-eAk30
  Kirjattu
  <3 Follow your bliss <3

  Epilä Phoenix

  • Vieras
  Vs: Levylautasella
  « Vastaus #614 : 20. Toukokuuta 2017 klo 10:22 »

  Stevie Wonder's Journey Through the Secret Life of Plants (1979). On sellainen levy kuin nimestä voi päätellä. Biiseillä on nimiä kuten Power Flower, A Seed Is a Star, Come Back as a Flower ja niin edelleen. Me likes. :)
  Kirjattu