Voiko musiikista olla harmia ..
vastaisin tähän joo. Mainitsemasi psyyke tuntuisi ottavan musiikista värähtelyjä. tämä tuntuu loogiselta.
kuunneltu musiikki vaikuttaa mielialaan ja mielenrauhaan. musiikki on taajuuksia, ääniaaltoja, rakenteita, dynamiikkaa.. mutta myös hiljaisuutta, äänettömyyttä. mietin tässä ään(i)en vaikutuksia aivoihin, mutta luulen eksyneeni Ksri'n tarkoittamalta kysymykseltä. koitan palata *aiheeseen*
olen havainnoinut musiikin vaikutuksia itsessäni ja ihmisissä ympärilläni. musiikki ehdottomasti asettaa minulle/minuun moodeja. toisinaan haen näitä moodeja tietoisesti valitsemalla musiikkia esimerkiksi provosoidakseni tai psyykatakseni itseäni, vaikkapa jotain suoritusta ennen. joskus huvitan itseäni, hassuttelen. vapaudun.
ympäristöt missä soi kokoajan, arg. esim työympäristöt missä radio looppaa. stressaannun, painostun, työtehokkuuteni laskee.
joskus ois kiva istua joukkoliikenteessä linja-auton etupäässä ilman et kuulee koko matkan jotai musaa kuskin kopista. mutjoo onneks on kans keinoja joilla sulkea ulkopuolisia ärsykkeitä.
äänet vaikuttaa keskittymiseen.
oon ollu huomaavinani et ihmiset jotka ovat jatkuvasti hälisevässä ympäristössä ovat kokoajan jotenkin vilkkaita ja semmosii, "hiessä".
välillä musiikilla ilmennetään omia oloja, ja joskus luon tästä itselleni ansan. oon tsekkaillu joidenki ystävieni tekevän tätä myös. kun olo on kurja, kuuntelee musiikkia jossa tilitetään tästä kurjuudesta, jossain pisteessä kurjuudesta tilittävä musiikki luo lisää tätä ahdistusta, johon alunperin haettiin vertaistukea kurjuudesta kertovalla musiikilla. kierre.
nii et se paha olo ois voinu mennä jo pois jos ei ois syöttäny sil polttoainetta eli vaik angstisii sävelmii
musiikki on ruokaa ja olet mitä syöt. tai jotai
