Tervetuloa! Hipit.fi:n foorumi on ekologisuudesta, rakkaudesta ja vapaudesta kiinnostuneiden kotifoorumi.
Osallistu keskusteluun ja tutustu uusiin ihmisiin luomalla tunnus! :)


Jos olet jo foorumilainen, voit kirjautua sisään tästä:

Tunnus: Salasana:

Uusimmat artikkelit

Ilmastonmuutos suomalaisen näkökulmasta

Indonesian poliisi hävitti puoli tonnia marihuanaa polttamalla - lähiseutu pöllyissä

Ensimmäistä kertaa 40 vuoteen maailmantalous kasvoi, hiilidioksipäästöt eivät

NASA: ilmastonmuutos minuutissa

Iso-Britannia: Aurinkoenergia kasvoi 94%, uusiutuva energia ohitti ydinvoiman

Pärjäättekö ilman kännykkää? - 4

Hariel

 • Hippi
 • *****
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 1901
 • Human 3.33
  • Galactic Expansion
Vs: Pärjäättekö ilman kännykkää?
« Vastaus #45 : 13. Heinäkuuta 2016 klo 21:20 »
 • Tykkää (0)

 • Ainakin tähän asti olen ilman älykännykkää ihan hyvin pärjännyt. On edelleen tuollainen old school -malli. :) Nettiä käytän tästä läppäriltä ollessani kotona, enkä ole tätäkään juurikaan mukanani kannellut.

  Jossain vaiheessa voisi hankkia/manifestoida älypuhelimen, mutta en pidä mitenkään kiirettä asian kanssa... Elämässä on monta muuta juttua meneillään, ja älypuhelimista pitäisi jotain tietääkin :) , jos sellaisen hankkii. Sitten sitä pitäisi myös opetella käyttämään.
  Kirjattu
  <3 Follow your bliss <3

  faråd

  • Vieras
  Vs: Pärjäättekö ilman kännykkää?
  « Vastaus #46 : 14. Heinäkuuta 2016 klo 19:24 »

  Mulla oli jo sellainen puhelin, jolla sai otettua kuvia ja pääsi jotenkuten nettiin, mutta sitten se tippui vessanpönttöön ja nyt olen jonkun kuukauden käyttänyt vanhaa kalikkaa. Sisko lähetti postissa vanhan lumiansa, jota voisin alkaa käyttämään, mutta sitä varten pitäis hankkia toisenlainen kalliimpi liittymä jne.. enkä tiedä siedänkö sitä, että sitten se masiina tietää aina missä mä olen, ja oltais aina tavoiteltavissa. Sekin on ikävää, jos onnistun jotenkin tuhoamaan sen puhelimen metsäreissuilla ja huolimattomuudellani, kun onhan se varmaan arvokas.
  Oon muutenkin aika toivoton kännykänkäyttäjä, monesti jätän useaksi päiväksi lataamatta, tai muuten vain viikoksi jonnekin repun pohjalle. Netistä meidät saa paremmin kiinni.

  Nyt vaan, kun onnistuin tuhoamaan myös vanhan läppärini ja uudessa ei ole web-kameraa, niin siinä mieles se älypuhelin paikkais sitä, kun perhe haluais olla yhteyksissä skypellä ja nähdä muksua....toisaalta voisin hankkia irrallisen web-kameran. Silloin voisin jättää lumian vielä odottelemaan parempia aikoja ja ottaa sen sijaan käyttöön yhen samsungin puhelimen jonka dyykkasin viime keväänä roskiksilta :D siihen tarvis vaan ostaa akun.

  Kirjattu

  Maria

  • Vieras
  Vs: Pärjäättekö ilman kännykkää?
  « Vastaus #47 : 02. Huhtikuuta 2017 klo 22:05 »

  Välillä jopa haaveilen siitä että sais olla ees viikon ilman kännykkää. Joskus jos sen unohtaa kotiin on niin vapautunut olo! Multa meni just äskettäin kännykkä rikki ja harkitsin jo vakavasti etten ostaisi uutta älypuhelinta vaan vetäisin taas semmosella peruskännykällä niin kuin tein aika pitkään vaikka muut oli jo ajat sitten siirtyny uudempiin malleihin. Tajusin kuitenkin miten riippuvaisia mun sosiaaliset kontaktit on WhatsAppista (en oo muuten missään somessa) ja että säästän kyllä puhelinlaskuissakin sen avulla. Hankin sit tämmösen 80 e maksavan luurin ja tällä mennään nyt.

  Ps. Mua muuten niin ärsyttää näissä älypuhelimissa se, että jos on jossakin muiden seurassa niin aina jonkun on pakko räplätä sitä luuria. Ok tajuun jos kattoo pikasesti jonku tärkeen jutun mut se et se varastaa kokonaan huomion niiltä ihmisiltä kenen seurassa oot on mun mielestä niin raivostuttavaa... Välil kaipaa kyl niitä lankapuhelimia mitä ei saanu irti seinästä!!
  Kirjattu

  Omppu

  • Kukkaishippi
  • ****
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 439
  Vs: Pärjäättekö ilman kännykkää?
  « Vastaus #48 : 04. Huhtikuuta 2017 klo 23:18 »
 • Tykkää (0)

 • Olen nähnyt nyt viikon sisään unta, että minulta ensin rikottiin kännykkä ja sen jälkeen viime yönä pudotin tablettini maahan ja se meni ihan päreiksi. Molemmat asiat tuntuivat ihan kauheilta unissani, koska ne ovat tärkeitä yhteydenpitovälineitä jne. Olisikohan lopulta tuollainen ilman niitä oleminen kuitenkin ihan vapauttavaa vaan?
  Kirjattu

  Auringon

  • Kukkaishippi
  • ****
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 474
  Vs: Pärjäättekö ilman kännykkää?
  « Vastaus #49 : 05. Huhtikuuta 2017 klo 00:10 »
 • Tykkää (0)

 • Tavallaan. Ei mulle enää kukaan soita. Ite tosin yritän aina joskus soittaa kaikille mutta numero toisensa perään lakkaa toimimasta tai omistajat kuolee. Tietty joudun sopimaan työasioita vähän puhelimella, mutta en oikeestaan tarttis siihenkään puhelinta. Puhelin on mun ainoo netti ja tietokonettakin käytän kännykän netillä. Usein olen miettinyt kuinka oli siistiä ennen kun oli aina jotain sovittu tai muita rutiineita kun esim porukalla mentiin dösäpysäkille kun joku tuli duunista ja sit vaikka puistoon mihin sitten jokainen pysty valumaan jos ei tänään niin huomenna - elämä oli sillon rautaa! Pankissakin sai laittaa rahaa ilmaseksi omalle tilille ja mikä parasta henkareita ei tarvinnut näyttää niin jos piti kavereiden kanssa ostaa jotain kimpassa niin jokainen pysty laittaa yhden tilille kuin omalle tilille ilmaseksi rahat hahaha! Luovuin aikoinaan telkkarin kattomisesta reilu 10v sitten - olis siistii luopuu näistä kaikista muista vehkeista nyt kanssa mutta maailma on rakennettu niin että kun viitisen vuotta sitten rahaa omalle tilille niin pankissa halusi että mun kännykkä todistaisi jatkossa kuka olen tai siis toimisi minuna tms ja en suostunut niin aikamoista rähinää piti mulle. Jos nytajatellaan vaikka että lähtisin kingstoniin asumaan vaikka vuodeksi niin miten ihmeessä mä hoitasin mun a suomen gilla-asiat b muut asiat ilman kännykkää sieltä. Maailma on nykyään rakennettu niin että lihakimpaleena hengailessasi et voi olla tavallaan oikeen edes suomenkansalainen vaan tarviit elektroniikkaa voidaksesi olla ihminen suomalainen. Mä suunnittelen koko ajan tekniikasta luopumista ja varovasti siirtymistä ihmiselle suotusampiin olosuhteisiin - surkee et hessu mun paras kaveri on kuollut kenen kanssa piti mennä jamaikalle vuorille asumaan pakolaisena, ajatella jos olis onnistunut niin kännykää ei sillon vielä ollut tiedossakaan.Olis kiva löytää ihmiset ketkä karkais mun kanssa tai edes yksi hahaha! Olis vaan ja jubais fiiliksistä - siistii  O0 O0 O0 ! Ei se oo niin helppoa mutta mä pystyn kyllä! Ilman kännykkää köyhä alaston kalastaja hahah . niin kun contryman filmissä "i'm just only poor naked fisherman etc" hahah!  Elämä oli niin siistii kun oli skidi ilman kännykkää - kännykän korvasi pilven poltto totaalisesti! Nyky nuoret jää paljosta paitsi kun ei voi röhnöttää esim radanvarressa luonnossa rätti suussa vaan on joku hiton skämänen kapine kännykkä yäk! Pitäs olla oikeus ja vapaus edustaa freakout aivot pellolle ryhmittymää ilman pelkoa jahtaavista ihmisistä! Eletään kirotussa kännykkähelvetissä jookos eiks vaan kamut eiks eletäkkin???  :ow :ow
  Kirjattu

  Napu

  • Vieras
  Vs: Pärjäättekö ilman kännykkää?
  « Vastaus #50 : 12. Toukokuuta 2020 klo 06:39 »

  No mä en kyllä enää haluis luopua älyvempeleestä! Mutta olishan näitäkin kestävämpiä olemassa...niin akultaan kuin muutenkin. Vaikka toisaalta,.. jotenkin henkisesti tästä vois yrittää kasvaa eroon tai muuttaa tätä käyttöä johonkin laadukkaampaan kokemukseen.
  Kirjattu

  TeroK

  • Hippiäinen
  • *
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1
  Vs: Pärjäättekö ilman kännykkää?
  « Vastaus #51 : 27. Heinäkuuta 2020 klo 15:38 »
 • Tykkää (0)

 • Mä latasin älyluuriini Your Hour-sovelluksen, joka mittaa ruutuaikaa.

  Kiitos vinkistä, täytyy ottaa tuo käyttöön. Ruutuaikaa tulee huomaamatta nykyään aivan liikaa.
  « Viimeksi muokattu: 27. Heinäkuuta 2020 klo 15:40 kirjoittanut TeroK »
  Kirjattu
  Tutustu yrityslainojen kilpailutuspalveluun

  Offtopic

  • Vieras
  Vs: Pärjäättekö ilman kännykkää?
  « Vastaus #52 : 27. Heinäkuuta 2020 klo 21:00 »

  Ei mitään mahixii. Mut nyt ei ees tartte. Mulla on lupa olla.
  Kirjattu

  Napu

  • Vieras
  Vs: Pärjäättekö ilman kännykkää?
  « Vastaus #53 : 22. Elokuuta 2021 klo 08:28 »

  Oon kans turhautunut näihin, mutta toisaalta nää puhelimet on myös ollut kuin ainoa kanava oikeesti sanoa mitään. Oon niin avuton tyyppi livenä, että mun on vaikea puhua ja ilmaista itseäni ja tekstinä se on vaan helpompi, kun tulee joku oman tilan ja rauhan mahdollisuus. Toisaalta saatan jauhaa ihan turhii keloja/monologia ilman että se koskaan saavuttaisi ketään tai mitään. Parempi toki olisi osata olla kontaktissa IRL.
  Jajoo, sitä käy itsellekin sitten että elää sen somen kautta että laittaa jotai pätkii ja jää vaan venailee ketä siel pyörii. Se on kyllä jotain mistä kannattais opetella irti.
  Kirjattu