Tervetuloa! Hipit.fi:n foorumi on ekologisuudesta, rakkaudesta ja vapaudesta kiinnostuneiden kotifoorumi.
Osallistu keskusteluun ja tutustu uusiin ihmisiin luomalla tunnus! :)


Jos olet jo foorumilainen, voit kirjautua sisään tästä:

Tunnus: Salasana:

Uusimmat artikkelit

Ilmastonmuutos suomalaisen näkökulmasta

Indonesian poliisi hävitti puoli tonnia marihuanaa polttamalla - lähiseutu pöllyissä

Ensimmäistä kertaa 40 vuoteen maailmantalous kasvoi, hiilidioksipäästöt eivät

NASA: ilmastonmuutos minuutissa

Iso-Britannia: Aurinkoenergia kasvoi 94%, uusiutuva energia ohitti ydinvoiman

Uniketju - 1

v-i-p

 • Hippi
 • *****
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 1680
Uniketju
« : 02. Elokuuta 2010 klo 14:26 »
 • Tykkää (0)

 • Pörden kirjoitukseen meinasin ensin vastata, mutta Tänään-ketjuun tämä ei kuulu. Laitan siis uneni tänne. Ja laittakaa muutkin unianne. Unet on erittäin mielenkiintoisia  :)

  Tässä muutama päivä sitten näin järkyttävän painajaisen. Oletin että paikka oli Venetsia, koska kaupunki oli ikään kuin veden valloittama. Olin joissain tärkeissä juhlissa, tai häissä. Ne keskeytyivät kun talot rupesivat kallistumaan ja romahtelemaan, vedestä purkautui isoja räjähdyksiä. Siinä sitten pakokauhun vallassa ihmisiä pelastelemaan  :o En ole varma räjähtivätkö itse juhlakalut taivaantuuliin  :-\ Kai se joku terroristiuni oli  ???
  Kirjattu

  pörde

  • Hipahtava
  • ***
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 138
  Vs: Uniketju
  « Vastaus #1 : 02. Elokuuta 2010 klo 17:15 »
 • Tykkää (0)

 • Mä näen yleensä tosi kummallisia unia ja viihdytän kavereita kertomalla niitä. :) Toissa yönä näin painajaista, jossa iso susikoira raateli mut. En tuntenut kipua, vaikka olin ihan veressä.
  Samaisena yönä näin myös unta, että minä ja kaksi muuta hippiä (kaikki pukeutuneena -70 -luvun vaatteisiin) kierreltiin pitkin Jyväskylää ja yritettiin kysellä ihmisiltä tosi-tv:sta. En muista, että mikä meidän agenda oli.. Jyväskylän eri osissa oli eri vuodenaika menossa ja jossain vaiheessa kiivettiin jotain jäistä rinnettä ylös (se oli muka joku oikotie), mutta sen päälle päästyämme siellä oli täysi kesä. Eikä se ollut yhtään ihmeellistä unessa. :D
  Kirjattu
  Rakkaus on Avain.

  haukansilmä

  • Vieras
  Vs: Uniketju
  « Vastaus #2 : 02. Elokuuta 2010 klo 18:30 »

  Nuorempana näin enneunia, jotka toteutuivat. Jostain syystä niitä ei tule enää; lienenkö menettänyt herkkyyteni.

  1) Näin unta, että olin entisen naapurinpojan ja hyvän kaverini kotona. Heillä oli tosielämässäkin Mannerheimin kuva seinällä, jonka editse pojan vanhemmat unessa kulkivat mustissa suruvaatteissaan. Vähän ajan kuluttua poika, jota en ollut muutamaan vuoteen nähnyt, ajoi kaveriensa kanssa kolarin ja kuoli.

  2) Asuimme ok-talossa järven rannalla ja isäni ja hänen vanhempi veljensä seisoivat laiturilla. Yhtä äkkiä isä oli yksin, koska setäni oli hävinnyt. Ei mennyt kauaa kun tuli tieto, että setä on kuollut.

  3) Olin työssä Etelä-Suomessa ja isäni oli täälläpäin sairaalassa aika huonona. Aamuyöstä heräsin istumaan sängyn laidalle täysin varmana, että isä kuoli äsken. Niin oli myös tapahtunut.

  Kaikki nämä siis liittyvät kuolemaan ja unissa oli ihmeellinen tunnelma jota ei osaa oikein kuvailla. Surrealistithan pyrkivät taiteessaan kuvaamaan tätä tunnelmaa.
  Kirjattu

  v-i-p

  • Hippi
  • *****
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1680
  Vs: Uniketju
  « Vastaus #3 : 02. Elokuuta 2010 klo 20:36 »
 • Tykkää (0)

 • Vuosia sitten löysin kirjastosta erään kirjan sillä perusteella, että olin unessa nähnyt sen kirjan olevan juuri tietyssä kohdassa.  :o Se oli hauskaa. Mutta ei noista etiäisistä enempää. Se on sellainen henkilökohtainen sektori, jota en ainakaan vielä ole halukas avaamaan.

  Unimaailmani on vähintään monenkirjava, ja pörden tapaan niistä on riittänyt jutun juurta. Unipäiväkirjaa olen säännöllisen epäsäännöllisesti pitänyt, koska unilla on niin paljon kerrottavaa.

  Muutama uni:

  -Joitain vuosia sitten tajusin unessa, että näen unta. Olin kotikaupungissani, ja päätin että menen kaikkiin taloihin kurkkimaan. Eihän se haittaa, koska nukun.  :) Olin jo tehnyt vaikka mitä, ja aloin epäilemään että en varmaan nukukaan koska unet eivät kestä mukamas niin kauan. Hävetti kun olin röyhkeästi kävellyt toisten koteihin. Onneksi heräsin  ;)

  - Perinteinen takaa-ajouni. Päätin kohdata vainoajani, enkä juossut pakoon. Takaa-ajaja oli joku mies, joka ei käynytkään kimppuun, vaan veti esiin aseen! Vaistomaisesti nostin käden eteeni suojaksi juuri, kun mies ampui. Luoti meni suoraan kämmenen läpi. Yllättäen en herännytkään siihen, vaan katselin hölmistyneenä rei'itettyä kättäni.  ???

  - Viime aikoina olen lennellyt paljon. Se on hienoa!  :D Lentämisen lisäksi näissä unissa oikeastaan kaikki muukin on mahdollista  ;) Jos paikassa x on tylsää, voi kävellä seinän läpi toiseen paikkaan jne.

  - Lapsena näin unen, joissa olin Halinallejen kaveri. Minun vatsasta tuli serpentiiniä, jota piti laittaa ihmisten päähän tehdäkseen niistä onnellisia.  ;D (Mulla oli yksi Halinallekirja, joka tuli luettua puhki..)

  - Näin joskus kahtena peräkkäisenä yönä saman unen, jossa juoksin metsässä LUJAA! Ikään kuin joku eläin. Polkuja ja poluttomia alueita pitkin, kaatuneiden puiden yli hyppien.. Upea nopeuden ja vapauden tunne!

  Näitä riittää, laitan myöhemmin lisää.
  Kirjattu

  pörde

  • Hipahtava
  • ***
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 138
  Vs: Uniketju
  « Vastaus #4 : 03. Elokuuta 2010 klo 11:20 »
 • Tykkää (0)

 • Ajattelinpa taas viihdyttää teitä mun viimeöisellä unella (yhdellä niistä).

  Kuubalainen anarkistiryhmä hyökkäsi Suomeen, ilmeisesti Lahteen. Johtajana ei ollut Castro tai Guevara, vaan Philip Seymour Hoffman. Ne hyökkäsi ostoskeskukseen (joka oli myös samalla sairaala) asematunnelin kautta. Ostari oli sekoitus eri kaupunkien ostareita. Siellä ne sitten teloitti ihmisiä. Mä pääsin jotenkin hiiviskelemään hissien ja portaiden kautta jonnekin sivuovelle ja pääsin ulos sieltä. Ulkona kuitenkin pyöräili noita anarkistiryhmän jäseniä etsimässä ihmisiä ja joku niistä näki, kun juoksin ulos. Edelleen pääsin kuitenkin jotenkin niiltä pakoon ja piilouduin jonkun papin (joka oli Bill Cosby) vaatehuoneeseen kaapujen taakse. Kuubalaiset tulivat etsimään mua, mutteivat löytäneet. Piileskelin siellä pienessä vaatehuoneessa monta päivää ja mua etsittiin useita kertoja, muttei löydetty. Joku päivä ne löysivät eteisen lattialta mun oranssin hupparin, jossa oli peace-rintamerkki. Sitten ne pistivät pystyyn tutkimukset C.S.I :n tapaan. Mua ei löydetty.

  En muista miksi ne kuubalaiset ajoivat mua takaa. Mä olin jotenkin tärkeä tyyppi siinä unessa. Sitten kaikki, jotka liittyivät niiden anarkistipuolueeseen, saivat urheiluauton. Ai niin, ja mä muutuin aina välillä Jake Gyllenhaaliksi. :D :D
  Kirjattu
  Rakkaus on Avain.

  tiina

  • Uushippi
  • **
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 69
  Vs: Uniketju
  « Vastaus #5 : 03. Elokuuta 2010 klo 11:21 »
 • Tykkää (0)

 • Lentounia näin nuorempana. Pelottavia lentounia! Ikäänkuin uin ilmassa ja piti pomppia esim rakennusten katoilta että pääsin ilmaan, ja ylöspäin meneminen oli tosi hankalaa. Yleensä joku aina jahtasi minua, tai piti piilotella jossain.

  Lentäminenhän symboloi vapautta, mutta itse en siinä elämäntilanteessa ollut näköjään täysin vapaa, vaan joku pidätteli minua koko ajan maanpinnalla. Onneksi lentounet ovat hävinneet öistäni, ainakin suurimmaksi osaksi.
  Kirjattu
  Elämä on vain yksinkertaisuuksien monimutkaistamista.

  Auringonkukka

  • Vieras
  Vs: Uniketju
  « Vastaus #6 : 03. Elokuuta 2010 klo 11:39 »

  Mun unet on aina ihan outoja, sellasia "liisa ihmemaassa"-unia.  ;D
  Kirjattu

  guaaarwa

  • Hippi
  • *****
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 910
  Vs: Uniketju
  « Vastaus #7 : 03. Elokuuta 2010 klo 18:14 »
 • Tykkää (0)

 • Mä näen aika harvoin unia, tai sitten en vaan muista niitä enää herättyäni. Mutta muutama uni on jäänyt lapsuudestakin mieleen, ne on olleet niin voimakkaita. Monesti myös saatan kesken unen herätä tai olla puolivalveilla ja sitten päätyä jälleen takaisin uneen, koska haluan tietää mitä siinä seuraavaksi tapahtuu. :D

  Viime yönä näin outoa unta. Ensin olin linnassa jonkunlaisissa juhlissa. En tunnistanut muita ihmisiä kuin erään teini-iän ihastukseni. Kaikilla oli hienot asut päällä ja juhlissa oli hyvät tarjoilut. Aloin juttelemaan tämän pojan kanssa ja päädyimme suutelemaan ja vannomaan rakkautta toisillemme.
  Seuraavaksi olimme jostain syystä tämän pojan kanssa joutuneet lastenkotiin. Olimme ulkonäöltämme ja jutuiltamme kuin seitsemänvuotiaita mutta ajatuksiltamme paljon vanhempia. Sain kuulla pojalta, ettei hän enää voinut olla kanssani sillä tavalla, koska oli huomannut olevansa homo ja nyt hänellä oli poikaystävä. Istuimme jossain vaiheessa hevosten vetämässä kärryssä ja juttelimme siitä, kuinka emme pystyneet taltuttamaan toistemme luonteita. Olimme erilaisia. Minä olin villi, eikä hän saanut minua kuuntelemaan iskelmämusiikkia lukuunottamatta Baddingia. ;D
  Tässäkin unessa heräsin välillä, olisiko ollut herätyskello vai mikä lie. Unen loppu oli todella outo ja jokseenkin pelottava. Olimme lastenkodin sisällä, pakenemassa kätyrilapsia ja johtajia, koska emme halunneet noudattaa nukkumaanmenoaikaa. Laitos oli suuri labyrintti, monia haarautuvia käytäviä ja outoja paikkoja. Vihdoin löysimme piilopaikan, jossa oli muutama muukin lapsi piileksimässä. Hekään eivät uskaltaneet nukkua johtajien valvovien silmien alla. Sitten, eräs tyhmä poika veti piilopaikan suojana olleen peiton päällensä ja me paljastuimme. Ilkeäkatseiset kätyrilapset näkivät meidät ja ilmoittivat johtajalle.
  Johtaja oli vihainen. Siitä hyvästä, ettemme noudattaneet nukkumaanmenoaikaa (unessa kello oli tuossa vaiheessa kahdeksan aamulla), joutuisimme suorittamaan seuraavalle päivälle tarkoitetun tehtävän jo aamulla ja aikaa meillä olisi vain kaksi tuntia. Tehtävämme olisi etsiä jättimäisen lastenkodin rakennuksista eräänlaisia palapelin paloja. Kartan jouduimme piirtämään ulkomuistista itse. Jos emme onnistuisi löytämään niitä kahden tunnin sisällä, rakennuksen ennalta määrittelemätön osa räjähtäisi.  :o
  Uni päättyi siihen, kun olimme kahden pojan kanssa pihalla miettimässä, mistä meidän pitäisi mennä sisälle rakennukseen. Olimme yllättävän tyyniä, vaikka räjähdysvaara uhkasi.

  Eilen illalla koin myös pienen unihalvauksen. Olin nukahtanut kirjaa lukiessani ja kun heräsin, en saanut kroppaani liikkumaan..oletin valokatkaisijan myös olevan aivan eri paikassa mitä se oikeasti on. En tajunnut missä asennossa makaan ja että mitä pitäisi tehdä jotta saisin kehoni liikkumaan. Onneks olin ilmeisesti sen verran pöpperössä että tuosta ei tullut mitään kauheaa paniikkia, niinkuin ensimmäisellä kerralla kokiessani unihalvauksen.  :-\
  Kirjattu
  "When will you find your soul, when will you find your peace..?"

  Häröhippi aiheuttaa metkaa kitkaa ja häröjä säröjä.

  pörde

  • Hipahtava
  • ***
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 138
  Vs: Uniketju
  « Vastaus #8 : 05. Elokuuta 2010 klo 19:08 »
 • Tykkää (0)

 • Näin viime yönä unta, että mulla oli kiinalainen poika. Mä olenkin aina haaveillut adoptoimisesta (jos haluan joskus lapsia).. ehkäpä se toteutuu. :)
  Kirjattu
  Rakkaus on Avain.

  Aliisa

  • Uushippi
  • **
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 87
  Vs: Uniketju
  « Vastaus #9 : 05. Elokuuta 2010 klo 20:12 »
 • Tykkää (0)

 • Mie näen paljon unia ja muistan ne lähes aina. Saatan yössä nähdä useammankin unen jotka muistan aamulla. Lapsena näin kipeänä ollessa aina samoja painajaisia, neljä eri painajaista toistui aina ja muistan ne unet vieläkin. Muilla samanlaisia kokemuksia?

  Entäs oletteko nähneet mustavalkoisia unia, tekstitettyjä unia tai piirrettyjä unia? Itse olen nähnyt muutaman mustavalkoisen unen ja joitakin piirrettyjä unia joko osaksi tai kokonaan piirrettyjä. Ne unet oli aika kummallisia enkä ole kuullut kenenkään muun nähneen moisia unia...
  Olis kiva tietää mistä moiset unet johtuu. Painajaiset ja öiset kauhukohtaukset itselläni johtuvat aina stressistä ja ahdistuksesta. Painajaisten seurauksena yleensä on unettomuus jakso kun lopetan nukkumisen. Unet ovat siis todellakin vaikuttavia...
  Kirjattu
  "I am the master of my fate:
   I am the captain of my soul."

  pörde

  • Hipahtava
  • ***
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 138
  Vs: Uniketju
  « Vastaus #10 : 05. Elokuuta 2010 klo 20:40 »
 • Tykkää (0)

 • Mä näin myös pienenä vuosikausia kolmea samankaltaista painajaista. Muistan kaksi niistä vieläkin. Ja periaatteessa osaan ehkä tulkitakin ne.. Olen myöskin nähnyt niin mustavalkoisia, tekstitettyjä kuin piirrettyjä/animoituja uniakin. :) Painajaisia näen enää vain harvoin, yleensä mun unet on leffamaisia tapahtumasarjoja.. Joskus taas tosi psykedeelisiä.
  Kirjattu
  Rakkaus on Avain.

  Auringonkukka

  • Vieras
  Vs: Uniketju
  « Vastaus #11 : 05. Elokuuta 2010 klo 20:55 »

  Mä nään tooosi harvoin painajaisia, mutta edellisyönä näin kamalan ahdistavan painajaisen tulipalosta. Oli vielä pitkään heräämisen jälkeenkin ahdistava ja tuskainen olo. Se kiusas mua vielä eilen illallakin nukkumaan mennessä, enkä meinannu saada millään unenpäästä kiinni. Pyörin varmaan kahteen asti yöllä ja mietin sitä unta. Se oli sellainen inhottavan todentuntuinen vielä. Huh :o
  Kirjattu

  Colourflower

  • Vieras
  Vs: Uniketju
  « Vastaus #12 : 06. Elokuuta 2010 klo 10:31 »

  On tullut nähdyksi kummallisia ja mielenkiintoisia unia elämän varrella. Yksi hämmentävimmistä on lukioiässä nähty uni, jossa kuolin ja synnyin uudestaan. Se ikä, jossa kuolema unessa tapahtui, on jo sivuutettu, joten enneunesta ei ainakaan ollut kysymys. Muisto edellisestä ja nykyisestä (tai kahdesta edellisestä) elämästä?

  Huvittavimpiin kuuluu se uni, jossa Jeesus osallistui 200 metrin juoksukilpailuun. Hänellä oli kokovalkoinen urheiluasu, jossa hän viipotti metrikaupalla muiden edellä. Kysymys oli jostain alkueräjuoksusta, ja niinpä kun Jeesus löi juuri ennen maaliviivaa niin sanotusti jarrut pohjaan, jouduttiin katsomaan maalikameran kuvasta, pääsikö Jeesus jatkoon. :)

  Pari kertaa olen herännyt nauraen melkein tikahtuakseni. Ensimmäisellä niistä kerroista näin unta, jossa kuuntelin isäni ja veljeni juttelua. Oli haukuttu muistaakseni Jari Tervoa, mutta isä jatkoi: "Ei se niin paha ole kuin tämä surisija, tämä... tämä..." (haki mielessään nimeä). Veli: "Keke Rosberg!" Isä (jo vähän hymyillen): "Ei, ei..." Veli siihen: "Ei, vaan oletteko koskaan seuranneet Keke Rosbergia pidemmän aikaa? Se surisee!" Siinä vaiheessa heräsin ja nauroin minuuttitolkulla. (Olisikohan isä unessa tarkoittanut Jukka Virtasta?) :D

  Toinen nauruherätys tuli viime talvena. Unessa olimme hautajaistilaisuudessa, en tiedä kenen, ja muistaakseni äitini luki muistokirjoituksia arkun vieressä. Minun kirjoittamassani muistokortissa luki: "Ootko juannut Chablista ja Coulée d'Oria? Terv. Francois Saint-Clair" (tms. ranskalainen nimi). Veljen kirjoittamassa kortissa luki: "Kirjailijan ja kosmetoslogin suhteesta kertova ~ [biisin nimi] sekä ~ [toinen biisin nimi] ovat mukana uudella levyllämme. Huom! Kyseessä on demoäänitys." ;D

  Oma lukunsa ovat jotenkin vain kummallisen mielenkiintoiset unet. Pari viikkoa sitten unessani esiintyi tiereitti muistaakseni nimeltä Mitättömyysrengas. Se ei johtanut mihinkään, vaan palasi takaisin samaan paikkaan mistä lähtikin. Sen varrellakaan ei ollut mitään, ei tienhaaroja, levennyksiä tms. Käsittääkseni vielä unessa pidin sitä hyvänä juttuna, että me ihmiset oppisimme jotain...

  Eräänä aamuna kymmenisen vuotta sitten kirjoitin runon noin viiden minuutin sisällä heräämisestäni. Myöhemmin en olisi sitä osannut. Se tuli suoraan unen todellisuudesta. Olen myös säveltänyt unessa ja parhaimmillani jopa muistanut, miten biisi meni. 8)
  « Viimeksi muokattu: 06. Elokuuta 2010 klo 10:33 kirjoittanut Colourflower »
  Kirjattu

  guaaarwa

  • Hippi
  • *****
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 910
  Vs: Uniketju
  « Vastaus #13 : 06. Elokuuta 2010 klo 13:25 »
 • Tykkää (0)

 • Mäkin olen pari kertaa herännyt, kun oon unessa luonut jonkun hienon melodian. Sitten oon käynyt pianon äärellä kirjoittaan sen muistiin ja mennyt takaisin nukkuun. :D
  Tollasia sais kyllä tulla enemmänkin, aamulla oli ihan mahtava olo aina noitten jälkeen. :)
  Kirjattu
  "When will you find your soul, when will you find your peace..?"

  Häröhippi aiheuttaa metkaa kitkaa ja häröjä säröjä.

  pörde

  • Hipahtava
  • ***
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 138
  Vs: Uniketju
  « Vastaus #14 : 06. Elokuuta 2010 klo 18:18 »
 • Tykkää (0)

 • Mä oon ratkaissut kaikennäköisiä matemaattisia yhtälöitä unissani. Muuten olen toooosi huono sellaisessa, joten kai musta unissani kehkeytyy sitten jonkinnäköinen Einstein. :D :D
  Kirjattu
  Rakkaus on Avain.