Olit hippi tai hippihenkinen, tervetuloa!

Yleinen keskustelu => Sitä sun tätä => Aiheen aloitti: v-i-p - 02. Elokuuta 2010 klo 14:26

Otsikko: Uniketju
Kirjoitti: v-i-p - 02. Elokuuta 2010 klo 14:26
Pörden kirjoitukseen meinasin ensin vastata, mutta Tänään-ketjuun tämä ei kuulu. Laitan siis uneni tänne. Ja laittakaa muutkin unianne. Unet on erittäin mielenkiintoisia  :)

Tässä muutama päivä sitten näin järkyttävän painajaisen. Oletin että paikka oli Venetsia, koska kaupunki oli ikään kuin veden valloittama. Olin joissain tärkeissä juhlissa, tai häissä. Ne keskeytyivät kun talot rupesivat kallistumaan ja romahtelemaan, vedestä purkautui isoja räjähdyksiä. Siinä sitten pakokauhun vallassa ihmisiä pelastelemaan  :o En ole varma räjähtivätkö itse juhlakalut taivaantuuliin  :-\ Kai se joku terroristiuni oli  ???
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: pörde - 02. Elokuuta 2010 klo 17:15
Mä näen yleensä tosi kummallisia unia ja viihdytän kavereita kertomalla niitä. :) Toissa yönä näin painajaista, jossa iso susikoira raateli mut. En tuntenut kipua, vaikka olin ihan veressä.
Samaisena yönä näin myös unta, että minä ja kaksi muuta hippiä (kaikki pukeutuneena -70 -luvun vaatteisiin) kierreltiin pitkin Jyväskylää ja yritettiin kysellä ihmisiltä tosi-tv:sta. En muista, että mikä meidän agenda oli.. Jyväskylän eri osissa oli eri vuodenaika menossa ja jossain vaiheessa kiivettiin jotain jäistä rinnettä ylös (se oli muka joku oikotie), mutta sen päälle päästyämme siellä oli täysi kesä. Eikä se ollut yhtään ihmeellistä unessa. :D
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: haukansilmä - 02. Elokuuta 2010 klo 18:30
Nuorempana näin enneunia, jotka toteutuivat. Jostain syystä niitä ei tule enää; lienenkö menettänyt herkkyyteni.

1) Näin unta, että olin entisen naapurinpojan ja hyvän kaverini kotona. Heillä oli tosielämässäkin Mannerheimin kuva seinällä, jonka editse pojan vanhemmat unessa kulkivat mustissa suruvaatteissaan. Vähän ajan kuluttua poika, jota en ollut muutamaan vuoteen nähnyt, ajoi kaveriensa kanssa kolarin ja kuoli.

2) Asuimme ok-talossa järven rannalla ja isäni ja hänen vanhempi veljensä seisoivat laiturilla. Yhtä äkkiä isä oli yksin, koska setäni oli hävinnyt. Ei mennyt kauaa kun tuli tieto, että setä on kuollut.

3) Olin työssä Etelä-Suomessa ja isäni oli täälläpäin sairaalassa aika huonona. Aamuyöstä heräsin istumaan sängyn laidalle täysin varmana, että isä kuoli äsken. Niin oli myös tapahtunut.

Kaikki nämä siis liittyvät kuolemaan ja unissa oli ihmeellinen tunnelma jota ei osaa oikein kuvailla. Surrealistithan pyrkivät taiteessaan kuvaamaan tätä tunnelmaa.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: v-i-p - 02. Elokuuta 2010 klo 20:36
Vuosia sitten löysin kirjastosta erään kirjan sillä perusteella, että olin unessa nähnyt sen kirjan olevan juuri tietyssä kohdassa.  :o Se oli hauskaa. Mutta ei noista etiäisistä enempää. Se on sellainen henkilökohtainen sektori, jota en ainakaan vielä ole halukas avaamaan.

Unimaailmani on vähintään monenkirjava, ja pörden tapaan niistä on riittänyt jutun juurta. Unipäiväkirjaa olen säännöllisen epäsäännöllisesti pitänyt, koska unilla on niin paljon kerrottavaa.

Muutama uni:

-Joitain vuosia sitten tajusin unessa, että näen unta. Olin kotikaupungissani, ja päätin että menen kaikkiin taloihin kurkkimaan. Eihän se haittaa, koska nukun.  :) Olin jo tehnyt vaikka mitä, ja aloin epäilemään että en varmaan nukukaan koska unet eivät kestä mukamas niin kauan. Hävetti kun olin röyhkeästi kävellyt toisten koteihin. Onneksi heräsin  ;)

- Perinteinen takaa-ajouni. Päätin kohdata vainoajani, enkä juossut pakoon. Takaa-ajaja oli joku mies, joka ei käynytkään kimppuun, vaan veti esiin aseen! Vaistomaisesti nostin käden eteeni suojaksi juuri, kun mies ampui. Luoti meni suoraan kämmenen läpi. Yllättäen en herännytkään siihen, vaan katselin hölmistyneenä rei'itettyä kättäni.  ???

- Viime aikoina olen lennellyt paljon. Se on hienoa!  :D Lentämisen lisäksi näissä unissa oikeastaan kaikki muukin on mahdollista  ;) Jos paikassa x on tylsää, voi kävellä seinän läpi toiseen paikkaan jne.

- Lapsena näin unen, joissa olin Halinallejen kaveri. Minun vatsasta tuli serpentiiniä, jota piti laittaa ihmisten päähän tehdäkseen niistä onnellisia.  ;D (Mulla oli yksi Halinallekirja, joka tuli luettua puhki..)

- Näin joskus kahtena peräkkäisenä yönä saman unen, jossa juoksin metsässä LUJAA! Ikään kuin joku eläin. Polkuja ja poluttomia alueita pitkin, kaatuneiden puiden yli hyppien.. Upea nopeuden ja vapauden tunne!

Näitä riittää, laitan myöhemmin lisää.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: pörde - 03. Elokuuta 2010 klo 11:20
Ajattelinpa taas viihdyttää teitä mun viimeöisellä unella (yhdellä niistä).

Kuubalainen anarkistiryhmä hyökkäsi Suomeen, ilmeisesti Lahteen. Johtajana ei ollut Castro tai Guevara, vaan Philip Seymour Hoffman. Ne hyökkäsi ostoskeskukseen (joka oli myös samalla sairaala) asematunnelin kautta. Ostari oli sekoitus eri kaupunkien ostareita. Siellä ne sitten teloitti ihmisiä. Mä pääsin jotenkin hiiviskelemään hissien ja portaiden kautta jonnekin sivuovelle ja pääsin ulos sieltä. Ulkona kuitenkin pyöräili noita anarkistiryhmän jäseniä etsimässä ihmisiä ja joku niistä näki, kun juoksin ulos. Edelleen pääsin kuitenkin jotenkin niiltä pakoon ja piilouduin jonkun papin (joka oli Bill Cosby) vaatehuoneeseen kaapujen taakse. Kuubalaiset tulivat etsimään mua, mutteivat löytäneet. Piileskelin siellä pienessä vaatehuoneessa monta päivää ja mua etsittiin useita kertoja, muttei löydetty. Joku päivä ne löysivät eteisen lattialta mun oranssin hupparin, jossa oli peace-rintamerkki. Sitten ne pistivät pystyyn tutkimukset C.S.I :n tapaan. Mua ei löydetty.

En muista miksi ne kuubalaiset ajoivat mua takaa. Mä olin jotenkin tärkeä tyyppi siinä unessa. Sitten kaikki, jotka liittyivät niiden anarkistipuolueeseen, saivat urheiluauton. Ai niin, ja mä muutuin aina välillä Jake Gyllenhaaliksi. :D :D
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: tiina - 03. Elokuuta 2010 klo 11:21
Lentounia näin nuorempana. Pelottavia lentounia! Ikäänkuin uin ilmassa ja piti pomppia esim rakennusten katoilta että pääsin ilmaan, ja ylöspäin meneminen oli tosi hankalaa. Yleensä joku aina jahtasi minua, tai piti piilotella jossain.

Lentäminenhän symboloi vapautta, mutta itse en siinä elämäntilanteessa ollut näköjään täysin vapaa, vaan joku pidätteli minua koko ajan maanpinnalla. Onneksi lentounet ovat hävinneet öistäni, ainakin suurimmaksi osaksi.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Auringonkukka - 03. Elokuuta 2010 klo 11:39
Mun unet on aina ihan outoja, sellasia "liisa ihmemaassa"-unia.  ;D
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: guaaarwa - 03. Elokuuta 2010 klo 18:14
Mä näen aika harvoin unia, tai sitten en vaan muista niitä enää herättyäni. Mutta muutama uni on jäänyt lapsuudestakin mieleen, ne on olleet niin voimakkaita. Monesti myös saatan kesken unen herätä tai olla puolivalveilla ja sitten päätyä jälleen takaisin uneen, koska haluan tietää mitä siinä seuraavaksi tapahtuu. :D

Viime yönä näin outoa unta. Ensin olin linnassa jonkunlaisissa juhlissa. En tunnistanut muita ihmisiä kuin erään teini-iän ihastukseni. Kaikilla oli hienot asut päällä ja juhlissa oli hyvät tarjoilut. Aloin juttelemaan tämän pojan kanssa ja päädyimme suutelemaan ja vannomaan rakkautta toisillemme.
Seuraavaksi olimme jostain syystä tämän pojan kanssa joutuneet lastenkotiin. Olimme ulkonäöltämme ja jutuiltamme kuin seitsemänvuotiaita mutta ajatuksiltamme paljon vanhempia. Sain kuulla pojalta, ettei hän enää voinut olla kanssani sillä tavalla, koska oli huomannut olevansa homo ja nyt hänellä oli poikaystävä. Istuimme jossain vaiheessa hevosten vetämässä kärryssä ja juttelimme siitä, kuinka emme pystyneet taltuttamaan toistemme luonteita. Olimme erilaisia. Minä olin villi, eikä hän saanut minua kuuntelemaan iskelmämusiikkia lukuunottamatta Baddingia. ;D
Tässäkin unessa heräsin välillä, olisiko ollut herätyskello vai mikä lie. Unen loppu oli todella outo ja jokseenkin pelottava. Olimme lastenkodin sisällä, pakenemassa kätyrilapsia ja johtajia, koska emme halunneet noudattaa nukkumaanmenoaikaa. Laitos oli suuri labyrintti, monia haarautuvia käytäviä ja outoja paikkoja. Vihdoin löysimme piilopaikan, jossa oli muutama muukin lapsi piileksimässä. Hekään eivät uskaltaneet nukkua johtajien valvovien silmien alla. Sitten, eräs tyhmä poika veti piilopaikan suojana olleen peiton päällensä ja me paljastuimme. Ilkeäkatseiset kätyrilapset näkivät meidät ja ilmoittivat johtajalle.
Johtaja oli vihainen. Siitä hyvästä, ettemme noudattaneet nukkumaanmenoaikaa (unessa kello oli tuossa vaiheessa kahdeksan aamulla), joutuisimme suorittamaan seuraavalle päivälle tarkoitetun tehtävän jo aamulla ja aikaa meillä olisi vain kaksi tuntia. Tehtävämme olisi etsiä jättimäisen lastenkodin rakennuksista eräänlaisia palapelin paloja. Kartan jouduimme piirtämään ulkomuistista itse. Jos emme onnistuisi löytämään niitä kahden tunnin sisällä, rakennuksen ennalta määrittelemätön osa räjähtäisi.  :o
Uni päättyi siihen, kun olimme kahden pojan kanssa pihalla miettimässä, mistä meidän pitäisi mennä sisälle rakennukseen. Olimme yllättävän tyyniä, vaikka räjähdysvaara uhkasi.

Eilen illalla koin myös pienen unihalvauksen. Olin nukahtanut kirjaa lukiessani ja kun heräsin, en saanut kroppaani liikkumaan..oletin valokatkaisijan myös olevan aivan eri paikassa mitä se oikeasti on. En tajunnut missä asennossa makaan ja että mitä pitäisi tehdä jotta saisin kehoni liikkumaan. Onneks olin ilmeisesti sen verran pöpperössä että tuosta ei tullut mitään kauheaa paniikkia, niinkuin ensimmäisellä kerralla kokiessani unihalvauksen.  :-\
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: pörde - 05. Elokuuta 2010 klo 19:08
Näin viime yönä unta, että mulla oli kiinalainen poika. Mä olenkin aina haaveillut adoptoimisesta (jos haluan joskus lapsia).. ehkäpä se toteutuu. :)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Aliisa - 05. Elokuuta 2010 klo 20:12
Mie näen paljon unia ja muistan ne lähes aina. Saatan yössä nähdä useammankin unen jotka muistan aamulla. Lapsena näin kipeänä ollessa aina samoja painajaisia, neljä eri painajaista toistui aina ja muistan ne unet vieläkin. Muilla samanlaisia kokemuksia?

Entäs oletteko nähneet mustavalkoisia unia, tekstitettyjä unia tai piirrettyjä unia? Itse olen nähnyt muutaman mustavalkoisen unen ja joitakin piirrettyjä unia joko osaksi tai kokonaan piirrettyjä. Ne unet oli aika kummallisia enkä ole kuullut kenenkään muun nähneen moisia unia...
Olis kiva tietää mistä moiset unet johtuu. Painajaiset ja öiset kauhukohtaukset itselläni johtuvat aina stressistä ja ahdistuksesta. Painajaisten seurauksena yleensä on unettomuus jakso kun lopetan nukkumisen. Unet ovat siis todellakin vaikuttavia...
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: pörde - 05. Elokuuta 2010 klo 20:40
Mä näin myös pienenä vuosikausia kolmea samankaltaista painajaista. Muistan kaksi niistä vieläkin. Ja periaatteessa osaan ehkä tulkitakin ne.. Olen myöskin nähnyt niin mustavalkoisia, tekstitettyjä kuin piirrettyjä/animoituja uniakin. :) Painajaisia näen enää vain harvoin, yleensä mun unet on leffamaisia tapahtumasarjoja.. Joskus taas tosi psykedeelisiä.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Auringonkukka - 05. Elokuuta 2010 klo 20:55
Mä nään tooosi harvoin painajaisia, mutta edellisyönä näin kamalan ahdistavan painajaisen tulipalosta. Oli vielä pitkään heräämisen jälkeenkin ahdistava ja tuskainen olo. Se kiusas mua vielä eilen illallakin nukkumaan mennessä, enkä meinannu saada millään unenpäästä kiinni. Pyörin varmaan kahteen asti yöllä ja mietin sitä unta. Se oli sellainen inhottavan todentuntuinen vielä. Huh :o
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Colourflower - 06. Elokuuta 2010 klo 10:31
On tullut nähdyksi kummallisia ja mielenkiintoisia unia elämän varrella. Yksi hämmentävimmistä on lukioiässä nähty uni, jossa kuolin ja synnyin uudestaan. Se ikä, jossa kuolema unessa tapahtui, on jo sivuutettu, joten enneunesta ei ainakaan ollut kysymys. Muisto edellisestä ja nykyisestä (tai kahdesta edellisestä) elämästä?

Huvittavimpiin kuuluu se uni, jossa Jeesus osallistui 200 metrin juoksukilpailuun. Hänellä oli kokovalkoinen urheiluasu, jossa hän viipotti metrikaupalla muiden edellä. Kysymys oli jostain alkueräjuoksusta, ja niinpä kun Jeesus löi juuri ennen maaliviivaa niin sanotusti jarrut pohjaan, jouduttiin katsomaan maalikameran kuvasta, pääsikö Jeesus jatkoon. :)

Pari kertaa olen herännyt nauraen melkein tikahtuakseni. Ensimmäisellä niistä kerroista näin unta, jossa kuuntelin isäni ja veljeni juttelua. Oli haukuttu muistaakseni Jari Tervoa, mutta isä jatkoi: "Ei se niin paha ole kuin tämä surisija, tämä... tämä..." (haki mielessään nimeä). Veli: "Keke Rosberg!" Isä (jo vähän hymyillen): "Ei, ei..." Veli siihen: "Ei, vaan oletteko koskaan seuranneet Keke Rosbergia pidemmän aikaa? Se surisee!" Siinä vaiheessa heräsin ja nauroin minuuttitolkulla. (Olisikohan isä unessa tarkoittanut Jukka Virtasta?) :D

Toinen nauruherätys tuli viime talvena. Unessa olimme hautajaistilaisuudessa, en tiedä kenen, ja muistaakseni äitini luki muistokirjoituksia arkun vieressä. Minun kirjoittamassani muistokortissa luki: "Ootko juannut Chablista ja Coulée d'Oria? Terv. Francois Saint-Clair" (tms. ranskalainen nimi). Veljen kirjoittamassa kortissa luki: "Kirjailijan ja kosmetoslogin suhteesta kertova ~ [biisin nimi] sekä ~ [toinen biisin nimi] ovat mukana uudella levyllämme. Huom! Kyseessä on demoäänitys." ;D

Oma lukunsa ovat jotenkin vain kummallisen mielenkiintoiset unet. Pari viikkoa sitten unessani esiintyi tiereitti muistaakseni nimeltä Mitättömyysrengas. Se ei johtanut mihinkään, vaan palasi takaisin samaan paikkaan mistä lähtikin. Sen varrellakaan ei ollut mitään, ei tienhaaroja, levennyksiä tms. Käsittääkseni vielä unessa pidin sitä hyvänä juttuna, että me ihmiset oppisimme jotain...

Eräänä aamuna kymmenisen vuotta sitten kirjoitin runon noin viiden minuutin sisällä heräämisestäni. Myöhemmin en olisi sitä osannut. Se tuli suoraan unen todellisuudesta. Olen myös säveltänyt unessa ja parhaimmillani jopa muistanut, miten biisi meni. 8)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: guaaarwa - 06. Elokuuta 2010 klo 13:25
Mäkin olen pari kertaa herännyt, kun oon unessa luonut jonkun hienon melodian. Sitten oon käynyt pianon äärellä kirjoittaan sen muistiin ja mennyt takaisin nukkuun. :D
Tollasia sais kyllä tulla enemmänkin, aamulla oli ihan mahtava olo aina noitten jälkeen. :)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: pörde - 06. Elokuuta 2010 klo 18:18
Mä oon ratkaissut kaikennäköisiä matemaattisia yhtälöitä unissani. Muuten olen toooosi huono sellaisessa, joten kai musta unissani kehkeytyy sitten jonkinnäköinen Einstein. :D :D
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: v-i-p - 08. Elokuuta 2010 klo 20:14
Mie näen paljon unia ja muistan ne lähes aina. Saatan yössä nähdä useammankin unen jotka muistan aamulla. Lapsena näin kipeänä ollessa aina samoja painajaisia, neljä eri painajaista toistui aina ja muistan ne unet vieläkin. Muilla samanlaisia kokemuksia?

Entäs oletteko nähneet mustavalkoisia unia, tekstitettyjä unia tai piirrettyjä unia? Itse olen nähnyt muutaman mustavalkoisen unen ja joitakin piirrettyjä unia joko osaksi tai kokonaan piirrettyjä. Ne unet oli aika kummallisia enkä ole kuullut kenenkään muun nähneen moisia unia...
Olis kiva tietää mistä moiset unet johtuu. Painajaiset ja öiset kauhukohtaukset itselläni johtuvat aina stressistä ja ahdistuksesta. Painajaisten seurauksena yleensä on unettomuus jakso kun lopetan nukkumisen. Unet ovat siis todellakin vaikuttavia...

Mustavalkouni. Lapsuuteni KAMALIN juttu. Itse kutsun sitä paksu/ohut-uneksi. Tätä näin lähes poikkeuksetta kipeänä, tai sitten tällaisen unen jälkeisenä päivänä olin kuumeessa. Unessa olin ikään kuin pelilaudalla, jossa oli kaksi elementtiä, musta/paksu vs. valkoinen / ohut. Yleensä olin se ohut jota paksu yritti voittaa. Sitä unta ei voi selittää sen paremmin, kai se oli jotain pienen mielen käsittelyä olemassa olosta (vrt. kipeänä oleminen --> tuhoutuminen). Se tunne oli kuitenkin hyytävä. Sitä en ole missään koskaan tuntenut niiden unien ulkopuolella. Toisaalta sitten kipeänä odotinkin sitä sen ainutlaatuisuuden vuoksi.
Unihalvaukset tuttuja myös. Hirveää  :(
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Mombie - 08. Elokuuta 2010 klo 21:13
Mä näin kipeänä myös ton tapaisia ohut paksu unia. Parhaiten on jäänyt mieleen se kun oli kesä, helteet ja mulla kuumetta yli 40. Mä näin unta tai jotain valveunta että huoneen keskellä leijui joku kuutio joka alkoi laajenemaan. Nousin sängystä ja edelleen se kuutio vaan leijui ja laajeni ja mä menin ikkunasta ulos. Onneksi oltiin mökillä eikä kotona missä asuttiin kolmannessa kerroksessa. ;)

Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: v-i-p - 08. Elokuuta 2010 klo 21:17
Viime yönä näin unta, että kotona vuoti vettä katosta sisään. Sitä tuli ensin niin, että luulin sadeveden vuotavan jostain raosta, mutta sitten sitä alkoi tulla paineella ja olin ihan varma että joku vesiputki oli posahtanut katonrajassa.
Aamulla sitten mietin että oliko yöllä telttaan muodostunut niin paljon kondensaatiovettä että sitä oli tiputellut naamalle... Hetken aikaa piti leirillä miettiä että kuinkahan kotopuolessa, onko sadellut..  ???
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Mombie - 09. Elokuuta 2010 klo 14:41
Mä uneksin nykyään vain mun hanista  :-*
Meillä on välimatkaa koko suomen verran ja tapaamiset on aika harvassa... joku fiksumpi olis hankkinut rakkaansa vähän lähempää...

Mut ne unet ei kyllä kuulu tänne osastolle... ;)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: guaaarwa - 09. Elokuuta 2010 klo 15:11
Mä uneksin nykyään vain mun hanista  :-*
Meillä on välimatkaa koko suomen verran ja tapaamiset on aika harvassa... joku fiksumpi olis hankkinut rakkaansa vähän lähempää...

Mut ne unet ei kyllä kuulu tänne osastolle... ;)

Perustammeko K-18-osaston? ;)

Tuli mieleen noista paksu-ohut unista, että lapsena näin monesti sellaista unta, että olin kahden seinän välissä ja ne seinät tuli koko ajan lähemmäs toisiaan. Monesti niiden pinnassa oli vielä jotain piikkejä tms. Sitten kun olin juuri likistymässä seinien väliin niin voi sitä paniikkia kun yritti päästä sieltä pois.. :( Toi oli varmaan jäänyt jostain musavideosta toi skeema. Kirottu Jyrki. ;)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: pörde - 09. Elokuuta 2010 klo 15:59
Puhuuko kukaan unissaan tai harrastaako unissakävelyä? Millaisia kokemuksia näistä? :D

Itse höpötin lapsena pitkät pätkät unissaan. Oon kyllä muutenkin niin kova höpöttämään, että näköjään mua ei saa edes nukkuessa hiljaiseksi.. Nykyään en tiedä teenkö tuota, koska nukun yksin. Ei oo kukaan aamulla kertomassa hauskoja tarinoita mitä olen puhua pulputtanut  :( Kävelin yhteen aikaan unissaan tosi paljon. Joskus menin ripustamaan olemattomia pyykkejä, joskus hain postia.. Noi oli aika pelottavia juttuja, koska olin lähtenyt unissani ulos. Onneksi en sentään kotipihaa pidemmälle.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: v-i-p - 09. Elokuuta 2010 klo 16:54
Puhuuko kukaan unissaan tai harrastaako unissakävelyä? Millaisia kokemuksia näistä? :D

Pikkuveljeni oli todella kova kävelemään unissaan. Unissaan touhuavat ihmiset ovat pelottavia. Niillä on sellainen, lasittunut, tunteeton katse. HUI!! Veli teki milloin mitäkin, kävi roskiksessa pissillä  :o, laittoi valoja päälle ja pois. Kerran se tuli mulle höpöttämään telkkarin eteen jotain aivan ihmeellistä television ohjelmista.
Yksi vanha koulukaveri harrasti myös unissaan kävelyä. Ne asui rivitalossa metsän vieressä, ja oli herännyt siihen kun ulko-ovi paukahti perässään kiinni. Kiva olla pikkutytön keskellä yötä pimeän metsän vieressä  :o
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Vihreäkaupunki - 09. Elokuuta 2010 klo 16:59
Puhuuko kukaan unissaan tai harrastaako unissakävelyä? Millaisia kokemuksia näistä? :D

Itse höpötin lapsena pitkät pätkät unissaan. Oon kyllä muutenkin niin kova höpöttämään, että näköjään mua ei saa edes nukkuessa hiljaiseksi.. Nykyään en tiedä teenkö tuota, koska nukun yksin. Ei oo kukaan aamulla kertomassa hauskoja tarinoita mitä olen puhua pulputtanut  :( Kävelin yhteen aikaan unissaan tosi paljon. Joskus menin ripustamaan olemattomia pyykkejä, joskus hain postia.. Noi oli aika pelottavia juttuja, koska olin lähtenyt unissani ulos. Onneksi en sentään kotipihaa pidemmälle.

Pienenä turisin niitä näitä unissa silloin tälloin. Oli myös sellaisia huutamiskohtauksia, niille on joku nimikin, en vain muista mikä. Aamulla olin pirteä ja kun äiti sitten kertoi että olin huutanut viime yönä suoraa huutoa, oli siinä vähän vaikea muutakuin nauraa sitten kun itse ei muista mitään. :D

Kerran olin kuulemma ollut huoneessani keskellä yötä valot päällä, ja istunut sängyllä silmät auki. Sitten äiti oli tullut kysymään että mitä sinä täällä istuskelet öitä myöten, meehän nukkumaan siitä. Olin tähän todennut: "On se nyt perkele kun yölläkään ei saa nukkua!" :)) Aamulla tietysti hieman tuppasi naurattamaan kun kuulin mitä yöllä oli tullut tehtyä. :D
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Aliisa - 09. Elokuuta 2010 klo 22:44
Oon nähny jo yli viikon unia missä on ollu erilaisia merkkejä ja pronssikoruja...yhtenä yönä näin unta jossa tuijotin omaa selkääni jossa oli tatuoituna ns. aurinkopyörä se on jokin pronssikautinen kuvio. En tiedä ennustiko nää unet sitä että sain viikonloppuna prossisen käädyn lahjaksi vai mistä nämä kuviot ja unet on päähäni hypänneet...
Tosin nuo vanhat kuviot ja merkit ovat alkaneet kiinnostaa suuresti. Guuggeli laulamaan taas...
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Auringonkukka - 13. Elokuuta 2010 klo 10:57
Taas mä näin sotaunen. Ne on kummallisia. Vaikka luulis, niin ne ei koskaan ole pelottavia. Ne on vaan kummallisia.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Anu-akka - 16. Elokuuta 2010 klo 07:35
Mä nään toistuvasti aina aamupuolella ennen heräämistä unta siivoamisesta. Tää tapahtuu melkeinpä kerran viikossa vähintään.  Tänäkin aamuna luulin peseväni lattioita. Hiukka turhauttavaa herätä ja tajuta etten oo oikeasti tehnyt mitään.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Vihreäkaupunki - 16. Elokuuta 2010 klo 07:41
^ Haha :D
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: v-i-p - 16. Elokuuta 2010 klo 07:44
Olin laivalla, tai jossain terminaalissa lähdössä. Matkalle lähdön tuntu, kivaa  :)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Colourflower - 16. Elokuuta 2010 klo 10:41
Näin pari yötä sitten unta mustaihoisista miehistä, jotka olivat demareita. Hmm, mitähän tämä kertoo alitajunnastani.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Auringonkukka - 16. Elokuuta 2010 klo 10:42
Tätäkö tää foorumi teettää... mä näin elämäni ensimmäisen hippiunen.  ;D
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Mombie - 16. Elokuuta 2010 klo 11:16
Tätäkö tää foorumi teettää... mä näin elämäni ensimmäisen hippiunen.  ;D

;D ;D ;D Ihanaa! Mäkin haluun! Yritän ohjelmoida itseni näkemään sellaista ensiyönä. ;)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: v-i-p - 16. Elokuuta 2010 klo 11:31
Kävin posliinikaupassa, näenköhän unta hippielefantista posliinikaupassa?  :o
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Mombie - 16. Elokuuta 2010 klo 11:41
Musta tuntuu että ensiyön unet voi olla melko levottomia tätä rataa..... ;)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Auringonkukka - 16. Elokuuta 2010 klo 11:52
Mä en ainakaan halua nähdä unta posliinikauppiaasta.  ::)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: v-i-p - 16. Elokuuta 2010 klo 11:59
Mä en ainakaan halua nähdä unta posliinikauppiaasta.  ::)
Entä posliinista posliinikauppiaasta?
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Mombie - 16. Elokuuta 2010 klo 12:25
Mä en ainakaan halua nähdä unta posliinikauppiaasta.  ::)
Entä posliinista posliinikauppiaasta?

KÄÄÄK! Taino... riippuu kauppiaasta. ;) Eiku ei riipu!!!!!!! äääääääääääk mun ajatukset harhailee! OLKAA HILJAA! ;D
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: v-i-p - 16. Elokuuta 2010 klo 12:37
Mä en ainakaan halua nähdä unta posliinikauppiaasta.  ::)
Entä posliinista posliinikauppiaasta?

KÄÄÄK! Taino... riippuu kauppiaasta. ;) Eiku ei riipu!!!!!!! äääääääääääk mun ajatukset harhailee! OLKAA HILJAA! ;D

Eläkkeellä oleva naisihminen, joka käy puodissa enää katsomassa kun jälkipolvet hoitaa homman kotiin. Oho..  ;D ;D ;D
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Auringonkukka - 16. Elokuuta 2010 klo 13:07
Ei elämä teidän kanssanne!  ;D ;D
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Aliisa - 16. Elokuuta 2010 klo 14:06
Voi että näitä teiän juttuja  ;D... Vilkkaita unia itse kullakin.

Näin viimeyönä unta että joku mies yritti pakottaa minuu ottamaan huumeita (tyyliin kokaiinia) ja juoksin sitä karkuun jossain rannalla...koko uni oli karkuun juoksemista. Herätessä olin hiestä märkä ihan kuin oikeasti olisin juossut tunti kaupalla. Näen aina aika ajoin unia jossa juoksen jotain karkuun...sama toistuu mutta ei muodossa. Kummaa...
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: v-i-p - 16. Elokuuta 2010 klo 15:57
Voi että näitä teiän juttuja  ;D... Vilkkaita unia itse kullakin.

Näin viimeyönä unta että joku mies yritti pakottaa minuu ottamaan huumeita (tyyliin kokaiinia) ja juoksin sitä karkuun jossain rannalla...koko uni oli karkuun juoksemista. Herätessä olin hiestä märkä ihan kuin oikeasti olisin juossut tunti kaupalla. Näen aina aika ajoin unia jossa juoksen jotain karkuun...sama toistuu mutta ei muodossa. Kummaa...

Takaa-ajounet on yksi ns. perusteema ihmisten unissa. Kyllä niihin saa yleensä järkeä omasta elämästään, jos haluaa suorittaa hieman itsetutkiskelua siis   ;)
Joskus unia on kyllä mukava vain katsoa ja jättää analysoinnin itseään viisaammille :)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: tiina - 16. Elokuuta 2010 klo 16:04
Unia en nähnyt, mutta heräilin yöllä siihen että tärisin kylmästä kahden peiton alla ja iho oli hiestä märkä. Olo tuntuu kyllä ihan normaalilta...
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: hippu - 24. Elokuuta 2010 klo 17:42

Auts, täällähän olikin ihan oma ketju unille, tsorppa. Siirtäkää se mun unistoori tänne jos haittaa siellä toisessa.

Toinen uni joka on syöpyny mieleen on kun näin unta omista hautajaisistani. Seurasin siinä hautajaisiani jostain yläpuolelta ja ihmettelin et noinko paljon minua surraan tai itketään ainakin. Ei siinä mitään mutta näin kuolinpäiväni hautakivestä hyvin kirkkaasti, se oikein hohti kultaisena ja vähän 'hirvitti' kun heräsin: päivä oli nimittäin vielä edessä sinä vuonna. En minä kovin vakavasti sitä osannut ottaa mutta kyllä se mielessä oli sen puoli vuotta ko. päivämäärään saakka ja kappas, en sitten kuollutkaan.

Noh, lieneekö se tuleva kuolinpäiväni, jos se vuosi oli vaan väärä....
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: guaaarwa - 24. Elokuuta 2010 klo 18:43
Voi että näitä teiän juttuja  ;D... Vilkkaita unia itse kullakin.

Näin viimeyönä unta että joku mies yritti pakottaa minuu ottamaan huumeita (tyyliin kokaiinia) ja juoksin sitä karkuun jossain rannalla...koko uni oli karkuun juoksemista. Herätessä olin hiestä märkä ihan kuin oikeasti olisin juossut tunti kaupalla. Näen aina aika ajoin unia jossa juoksen jotain karkuun...sama toistuu mutta ei muodossa. Kummaa...

Takaa-ajounet on yksi ns. perusteema ihmisten unissa. Kyllä niihin saa yleensä järkeä omasta elämästään, jos haluaa suorittaa hieman itsetutkiskelua siis   ;)
Joskus unia on kyllä mukava vain katsoa ja jättää analysoinnin itseään viisaammille :)

Oon varmaan jotenkin epäihminen, kun en ainakaan muista koskaan nähneeni takaa-ajounia. ;)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: v-i-p - 24. Elokuuta 2010 klo 19:25
Oon varmaan jotenkin epäihminen, kun en ainakaan muista koskaan nähneeni takaa-ajounia. ;)

Mutta ne unet eivät ole kivoja, joten sehän on vain hyvä jos et niitä ole nähnyt  :D
Se takaa-ajettavana oleminen on vain yksi alitajunnan luoma vaihtoehto jonkun asian käsittelyyn. Yksilöllisyys jne. Sulla varmaan menee viuln kielet poikki aina kun yrität soittaa tai piano on epävireessä  ;D

Eilen tuli ohjelma jossa todettiin nyt todistetun unen ja uuden asian oppimisen yhteyden. Näin vain osan siitä mutta se oli mielenkiintoinen.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Aliisa - 24. Elokuuta 2010 klo 20:04
Painajaisvaihde menossa taas...unissa edelleen juoksemista ja viimeyönä säpsyin hereille kun unessa itkin kun tuntui kuin sydän olis särkyny. Koko päivää sävyttäny uni. Nukuttas mut ei halua mennä nukkumaan... Nyt ois jonkinlaisesta stressinpoistosta apua.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Colourflower - 24. Elokuuta 2010 klo 20:19
Takaa-ajounet on yksi ns. perusteema ihmisten unissa. Kyllä niihin saa yleensä järkeä omasta elämästään, jos haluaa suorittaa hieman itsetutkiskelua siis ;)
Oon varmaan jotenkin epäihminen, kun en ainakaan muista koskaan nähneeni takaa-ajounia. ;)

Itse muistan vain yhden takaa-ajojakson omista unistani. Siinä unessa menin sairaalaan katsomaan erästä kaveriani, joka oli muka sinne joutunut. Jostain syystä menin ensiksi sairaalan kirjastoon. Siellä olivat eräät koululuokallamme aiemmin olleet kaksosveljekset, jotka olivat muuntuneet Aku Ankan Karhukoplaksi. He yrittivät huijata kirjastosta minua apunaan käyttäen itselleen jonkin kirjan, mutta kun menin tiskille, en lainannutkaan sitä. Veljekset huomasivat temppuni ja lähtivät juoksemaan perääni sairaalan tyhjää käytävää pitkin. Väliimme tupsahti kuitenkin hoitaja, joka lähti viemään veljeksiä muitta ongelmitta sisätautien osastolle... :D
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: v-i-p - 26. Elokuuta 2010 klo 10:42
Hmmm... Viime yönä olen keskustellut (sen vähän mitä olen ylipäätään nukkunut..) jonkun kanssa hiusten ja parran kasvusta  :o
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Mombie - 26. Elokuuta 2010 klo 11:30
Hmmm... Viime yönä olen keskustellut (sen vähän mitä olen ylipäätään nukkunut..) jonkun kanssa hiusten ja parran kasvusta  :o

Varmaan minun. ;D Mulla on kasvovihossa itsestäni sellanen kuva jossa on huppu päässä ja hiukset tulee sieltä alta sen näköisinä niinkuin olis hirvee rabbi-parta! ;D Aika hupaisa.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: v-i-p - 26. Elokuuta 2010 klo 11:47
Mutta en ole vihkosessa... Eli onko tämä taas sitä telepatikointia  ::)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Mombie - 26. Elokuuta 2010 klo 12:36
hih voi olla ;D Mä oon varmaan aika äänekäs telepaattisesti koska niin monet "kuulee" mut. Vahva signaali tai jotain. Harmi ettei toimi toisinpäin.... mä en kuule ketään.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: pörde - 26. Elokuuta 2010 klo 19:20
oon nähnyt jonkin verran unia mun entisistä poikaystävistä. en yhtään tiedä miksi, en kaipaa niitä ollenkaan.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Aliisa - 26. Elokuuta 2010 klo 19:33
Menossa vaihe jossa nukun max. 4h yössä...ja silti nään unia, sekavia sellaisia. Tää viikko on tuntunu aika raskaalta, väsyttää muttei saa nukuttua. Ärsyttävä olotila.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: v-i-p - 28. Elokuuta 2010 klo 06:43
Näin unta joka oli erittäin henkinen / hengellinen. Osallistuin eräänlaiseen hiljentymistilaisuuteen jossa koin äärettömän voimakkaan voimistumisen kokemuksen. Lisäksi unessa olleet tietyt ihmiset, tilanteet jne. kertoivat paljon omaa kieltänsä maailmastani, ihmisistä jotka ottavat antamatta mitää takaisin ja niistä monista asioista jotka ovat tärkeitä ja merkityksellisiä. Hieno uni! Upea tunne heti herätessä, hymyillen kahvia keittämään   :)
Käviköhän kuitenkin joku laittamassa meikäläiseen yöllä jotain sporttigeeliä tai jotain, on niiiiin voimaantunut olo.  8)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Colourflower - 30. Elokuuta 2010 klo 11:30
No niin, nyt saatiin takaa-ajouni aiemman jatkoksi. Oli jokin ihmeen autokilpailu, jossa oli tauko – olisikohan ollut jopa välipäivä – jonka kanssa yhteen oli ajoitettu jokin ympäristöhenkinen tapahtuma. Käsittääkseni kilpailijat olivat sitoutuneet osallistumaan siihen tapahtumaan vastineeksi autoilustaan, tai muuta yhtä fiksua. Olimme kokoontumassa, kun yhtäkkiä alkoi levitä sana, että natsit tulevat. Ja niinpä näkyi, joukko militantteja skinejä oli saapunut haastamaan tappelua. Aioimme siirtyä kävellen jonnekin sorakuopalle, enkä ollut vielä perillä, kun huomasin että aggressiivisten "isänmaanystävien" jono harppoi noin parikymmentä metriä minun takanani. Lähdin pinkomaan kuin sprintteri löytääkseni jonkin suojapaikan sorakuopan reunoilta. Jotain siinä vielä tapahtui, ennen kuin heräsin. En saanut turpiini. ::)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: keiupien - 30. Elokuuta 2010 klo 11:37
Näin unta jossa juttelin tuntemattoman kundin kanssa jolla oli keltainen älyttömän kivan näköinen tekonahkatakki jonka se halusi lainata mulle joskus koska hehuin. Uni sai mut muutenkin tosi iloiseksi. En muista milloin viimeksi olisin unessa nähnyt niiiiin selkeästi jonkun värin. Voisiko se olla enne? Äitini näkee enneunia voimakkaasti värillisinä esim. sinisiä ja punaisia takkeja jne.

Eli jos täällä on joku joka omistaa keltaisen tekonahkatakin niin ILMOITTAUDU! Ei takin takia vaan siksi että tahdon tutustua koska juttelumme oli niin kivoja.  :)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Colourflower - 31. Elokuuta 2010 klo 11:50
Viime yönä näin unta, jossa olin ryhtymässä jonkin uskonnollisen liikkeen työntekijäksi. Asiaa varten olin saamassa jostakin mukavasta luonnonläheisestä paikasta työhuoneen ilmaisine tietokoneineen ja nettiyhteyksineen. Hain paikkaa yhtä aikaa jonkun tuttavan kanssa, mutta koska hänellä oli pidempi yhteys uskonliikkeeseen, hänelle myönnettiin sellainen ja minut jätettiin vielä toistaiseksi "jonoon". Tarkoitukseni oli pyrkiä siinä toimessa vaikuttamaan mm. syrjintään – esimerkkinä joku (aikuinen) ihminen, joka oli joutunut täysin syrjityksi sen takia, kun hänen koiransa oli homo. ::) :)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: v-i-p - 02. Syyskuuta 2010 klo 20:52
Liikuttava uni. Heräsin nyyhkytellen valtavaan kaihon tunteeseen. En tahdo enää saada kiinni mitä uni tarkemmin käsitteli.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Aliisa - 02. Syyskuuta 2010 klo 21:08
Mie herään usein omaan itkuun joskus en edes muista enää unta mut se unen tunne jää päälle. Nään myös aika ajoin unia joissa vuodan verta tai miussa on avohaavoja...oon nähny jopa oman sykkivän sydämmeni. En ymmärrä näitä unia ja ne on aina hyvin väkeviä ja voimakastunteisia unia. Useasti herätessä tarkistan heti vuodanko verta jne. Näen myös unia lapsista, unessa minulla on omia lapsia ja unissa aina olen valmis kuolemaan ja tappamaan lapsieni takia. Lapsiunissa aina suojelen tai koitan suojella lapsia ja itseäni joltakin...nämäkin unia joihin en ole löytäny "järkevää" selitystä.

Näen muutenkin niin outoja unia...pitääkin joku kerta kertoa unestani jossa leijona pissi päälleni. :D
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Arska - 02. Syyskuuta 2010 klo 21:15
Voi jos tähän voisi piirtää. Värikynillä. Mun viimeöinen uni oli jotain sanoinkuvaamatonta. Eksoottisia maita, eksoottisia ihmisiä ja eksoottisia eläimiä. Ja se värikylläisyys.. se ihmetyksen määrä..  kuljin vain paikasta toiseen ja olin niin ihastunut siihen kaikkeen.  :o
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Colourflower - 04. Syyskuuta 2010 klo 11:20
Jopas tässä outoja unia nähdään. Viime yön unessa asiat poukkoilivat niin, etten oikein osaa laittaa niitä järjestykseen. Uskoakseni olin ensin ystävättäreni luona ja opastin hänen isäänsä menemään helposti junalla Loimaalle. Unessa asema oli ihan ystävättäreni kodin liepeillä, vaikka oikeasti sieltä on kymmenien kilometrien matka lähimmälle asemalle ja sitä paitsi sieltä on aika hankalaa mennä Loimaalle (eikä minulla suoraan sanoen ole aavistustakaan, mitä se mies siellä olisi tehnyt). Yhtäkkiä sitten olinkin itse junassa, jossa selitin isoon ääneen jollekin heppulille, miten junaliikenne pitäisi mielestäni Suomessa järjestää. Vaunussa istui avotilassa jokin konduktööri tai vastaava ikään kuin bussinkuljettaja kuskinpenkissään, ja toivoin koko ajan että hän "vahingossa" kuulisi.

Sitten istuin jossain baarin terassilla. Laadin listaa oikeasti olemassaolevien bändien, kuten 22-Pistepirkon, täysin kuvitteellisista uusista levyistä ja niiden biiseistä. Johonkin bändiin oli muka liittynyt uusi jäsen nimeltä Jokka ja hänen tekemänsä biisi oli nimeltään Buggy Balakias. Moni biisin nimi oli sekoitus englannin ja suomen kieltä. Joku nuorehko naishenkilö perehtyi listaani ja nauroi kippurassa. ::)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Mombie - 06. Syyskuuta 2010 klo 11:45
Mä menin viimeyönä naimisiin Harry Potter leffoista tutun Hagridin kanssa!   :o

Sitten se halusi laittaa mut käsiraudoilla kiinni itseensä etten karkaa!  :o :o :o

Ihan outoa, en ole pottereita katsonut aikoihin eikä niistä ole ollut kenenkään kanssa edes puhetta. Jostain toi vaan pulpahti mun uniin.

Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Colourflower - 06. Syyskuuta 2010 klo 12:01
Näinpä taas unta. Olin käynyt läpi Tampereen kirjastoja löytämättä Bruce Springsteenin cd:tä Lucky Town. (Huom. En erityisemmin pidä Bruce Springsteenistä.) Niinpä menin seiskoskelemaan jonnekin tien varteen ihan tavalliselle bussipysäkille odottamaan, jos siihen ilmestyisi kirjastoauto. (Huom. Ne eivät takuulla pysähdy tavallisille pysäkeille käsimerkistä.) En muista, tuliko auto ja tapasinko siellä jonkun, vai oliko samaa odottamassa toinenkin henkilö. Kyseessä oli kuitenkin ehkä nelissäkymmenissä oleva nainen, jonka kanssa puhuin Jeff Lynnen kirjasta 'Me, Jeff' (huom. sellaista EI ole olemassa) ja Moody Bluesin Strange Times -albumista (joka on ihan oikeasti olemassa ja löytyy minultakin).

Joopa joo. :D
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Aliisa - 16. Syyskuuta 2010 klo 21:36
Viimeyönä unessa menin tekemään lehtijuttua amisseista. Oli kuuma ja kuiva kesäpäivä kun matkustin amissiyhdyskuntaan. Mukana minulla oli repun lisäksi kännykkä ja kamera. Tarkoituksena oli viettää muutama viikko amissien luona jotta voisin mahdollisimman hyvin kirjoittaa heidän elämästään. Minut otettiin ystävällisesti vastaan mutta kännykkä ja kamera ei saanut samaa vastaanottoa. Aloin melkein heti häpeämään näitä digitavaroitani ja koin yhdyskunnassa olon hieman vastenmieliseksi koska olin liian erilainen. Yhdyskunnan "kaupassa" minua tuijotettiin ja ihmiset supattivat kun menin ohitse. Mutta kaikesta tuosta huolimatta se paikka oli ihanan rauhallinen...ei telkkareita, kännyköitä, autoja... Aika hidastui, maisemat alkoivat näyttää vastustamattomilta. Kellään ei ollut kiire minnekään. Omavaraisuus ja luonnon kunnioittaminen oli heille tärkeää.  Juuri ennen kuin heräsin ehdin hevosrattaissa istuessani miettiä että voisinkohan jäädä tänne.

Mystinen uni, tosin tuollaista rauhaa etsin elämääni. En ehkä kuitenkaan mene sitä etsimään uskonnollisesta yhdyskunnasta.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: guaaarwa - 17. Syyskuuta 2010 klo 15:52
Näin viime yönä kammottavaa ja omituista painajaista. En jaksa nyt selostaa yksityiskohtaisesti mutta tällaisia asioita muistan unesta edelleen.
Olin menossa kotiin ilmeisesti jostain bileistä kunnes mua alkoi vaivaamaan jokin fyysinen oire ja päätin että mun pitää mennä sairaalan ensiapuun. Ensiavussa menin vessaan ja olin siellä just silloin kun hoitaja kutsui mua. Huusin vaan vessasta että oon siellä ja sitten se hoitaja sanoi että no, tuu sitten kun pääset tarpeiltasi niin sinne huoneeseen.
Sitten kun tulin vessasta, ei mua enää vaivannut mikään enkä muistanut että miksi ylipäätään olin mennyt sinne sairaalaan. Lähdin siis kotia kohti. Juuri kun olin melkein kotona asti, muistin kuitenkin että munhan piti käydä siellä hoitajan luona sairaalassa vessassa käynnin jälkeen. Lähdin kävelemään takaisin sairaalaan ja sairaalassa mut otti vastaan hoitaja sellasen pöydän takaa (ne vastaanottopisteet oli sellaisia toimistokoppeja. :D) Sitten se lykkäs mulle sellaisen kuvasarjan siihen eteeni ja mä hätkähdin.
Kuvasarjassa oli ihmisten valokuvia kahdessa rivissä. Ylärivin ensimmäinen valokuva oli hyvä ystäväni ja alemman rivin valokuvassa olin mä itse. Kuudennen kuvan ja mun ja ystäväni kuvan välille oli tehty yhtäläisyysmerkki. Hoitaja selitti, että olimme ystäväni kanssa sukulaisia, mutta tuo sukulaisuussuhde pääsisi vasta aktualisoitumaan kuudennessa kuvassa, jossa oli tummatukkainen poika. (Tämä oli täysin loogista unessa ;D).
Lähdin sairaalasta hämmentyneenä tapaamaan ystävääni ja kertomaan tämän oudon asian. Tapasin ystäväni pellolta, jossa hän suunnilleen leijui jonkun toisen kaverin kanssa ja oli liian pöllyissä kuunnellakseen outoa uutistani. Turhauduin, koska ystäväni ei ottanut asiaa niin vakavasti kuin mä ja kirosin hänet ja hänen elämäntapansa. Lähdin kotiin.
Kotona muistin että eräs ihminen oli tulossa vierailulle ja että mun pitäis siivota. Aloin siivoamaan, ja siivosin oikein huolella kaikki kaapitkin. Kaappien lattialautojen alta löysin kuitenkin muutaman ruumiin ja irtonaisia päitä. Olin paniikissa, mistä ihmeestä ne ruumiit oli tulleet mun kämppääni? Kaikki oli varmasti mun epänormaalia elämää viettävän ystävän syytä. Kasasin ruumiita eteiseen ja peittelin niitä muilla tavaroilla, jottei niitä näkyisi. Osan vein varastoon, koska en uskaltanut heittää niitä roskiinkaan. Mitä jos poliisi löytäisi sormenjälkeni tai jotain muuta todisteita niistä? Ruumiit pitäisi haudata. Kirosin jälleen ystäväni mutta toivoin silti että hän auttaisi mua ruumiiden hautaamisessa.

Ihan hirveä uni. Kaikista kammottavinta oli se, ettei muistanut miksi oli mennyt esim. sinne sairaalaan ja sitten se valokuvasarjajuttu oli tosi creapy. Ruumiiden kammottavuudesta nyt puhumattakaan.  :o Miks ihmiset näkee tollasia unia..?  ???
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Aamuruuhka - 19. Syyskuuta 2010 klo 00:29
Näen unia niin, että muistaisin ne, todella harvoin :( unet on ihania, jopa tosi pelottavat sellaiset, koska niistä on jälkeenpäin jotenkin tosi hyvä tunne. Viimeyönäkin näin melko ahdistavan unen, ja herätessään tajus, kuinka hyvin asiat on (:

Oudoimpia unia jonka olen nähnyt, näin joskus viime kevään loppupuolella. Se oli tosi outo, enkä ole vieläkään saanut sitä analysoiduksi. Unessa minä ja neljä ystävääni olimme kaikki kaloja. Kukaan ei näyttänyt itseltään, mutta tiesin vain, kuka on kukakin, niin kuin unissa tiedetään. Asuimme kaikki yhdessä "häkissä" tai jossain akvaarion kaltaisessa, mutta huoneen kokoisessa, eikä siellä ollut sisällä mitään muuta kuin me kalat, ja vesi oli aivan kirkasta. Kaksi häkin seinistä oli lasia, kaksi oli ihan oikeita seiniä. Häkin seinät olivat osittain kirkkaan vaaleanpunaiset, osittain vaalean keltaiset. Kaikki oli jotenkin kammottavalla tavalla hilpeän pastellinsävyistä. Häkkiä kiersivät vartijat. Jatkuvasti yritimme karata, kunnes viimeisellä kerralla melkein pääsin karkuun. Mutta, viimehetkellä minut saatiin kiinni, ja vietiin johonkin pienempään häkkiin, odottamaan kuoleman rangaistusta. Muut kalat pääsivät karkuun. En tiedä, kuinka minulle lopulta kävi, heräsin ennen.

Tämä oli todella ahdistavaa. Elämäni kamalimman unen muistan kuitenkin ajalta kun olin noin 3-vuotias. Näin unta, että heräsin keskellä yötä, nousin istumaan, ja käännyin katsomaan seinään päin. Yhtäkkiä seinästä työntyi läpi puutarhahanskan peittämä käsi, joka vain liikkui kiinni seinässä. Se oli vain todella aitoa, kun tuntui että olin juuri herännyt. Ei mitään tämän kamalampaa, mutta miettikää kolmevuotiaan aivoilla :D oli se sen verran ahdistavaa, että muistan sen 12 vuoden jälkeenkin.

Ennen näin todella paljon putoamisunia, siis niitä joissa on useimmiten juuri nukahtamassa ja sitten havahtuu hereille putoamisentunteeseen. Jälkeenpäin luin jostakin, että näitä unia näkevät usein traumasta kärsivät ja avioerolapset. Vanhempani olivat eronneet juuri vähän aikaa ennen tätä, ja minulla kesti kauan päästä tästä yli. Pari vuotta sitten unet loppuivat. Tajusin juuri, etten ole nähnyt yhtäkään putoamisunta ainakaan 2 vuoteen... Ja ennen näin niitä miltei joka yö. Höh. Ne oli kivoja.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Brooks - 19. Syyskuuta 2010 klo 19:00
Minulla on sellainen melko harvinainen ominaisuus, että usein unta nähdessäni tiedä näkeväni unta ja pystyn myös ohjailemaan unen kulkua. Lehdessä joku vastaavan kyvyn omannut henkilö selitti, että ominaisuus on tyypillinen tietynlaisille ihmisille ja että unien hallintaa voi myös opetella. Tällaista esiintyy kuulemma ihmisillä, jotka analysoivat ja kyseenalaistavat asioita, ja sitä voi opetella pohtimalla asioiden olemusta, esimerkiksi esittämällä aina uuden ilmiön kohdalla kysymyksen: onko tämä totta?

Välillä kyllä näkee niin älyttömiä unia, ettei niissä tunnu olevan päätä eikä häntää, mutta jos muistaa unen riittävän hyvin (mitä minulle tapahtuu harvoin), joutuu useimmiten huomaamaan, että kyllä niille kuitenkin jonkinlainen selitys löytyy.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Aamuruuhka - 19. Syyskuuta 2010 klo 19:07
Minulla on sellainen melko harvinainen ominaisuus, että usein unta nähdessäni tiedä näkeväni unta ja pystyn myös ohjailemaan unen kulkua. Lehdessä joku vastaavan kyvyn omannut henkilö selitti, että ominaisuus on tyypillinen tietynlaisille ihmisille ja että unien hallintaa voi myös opetella. Tällaista esiintyy kuulemma ihmisillä, jotka analysoivat ja kyseenalaistavat asioita, ja sitä voi opetella pohtimalla asioiden olemusta, esimerkiksi esittämällä aina uuden ilmiön kohdalla kysymyksen: onko tämä totta?

Välillä kyllä näkee niin älyttömiä unia, ettei niissä tunnu olevan päätä eikä häntää, mutta jos muistaa unen riittävän hyvin (mitä minulle tapahtuu harvoin), joutuu useimmiten huomaamaan, että kyllä niille kuitenkin jonkinlainen selitys löytyy.

Joo, mulla on myös joskus samaa. Välillä näkee kyllä todella aidon tuntuisia unia, joita ei tule mielenkään epäillä uniksi, mutta usein ymmärrän, että tämä on unta, ja alan vain odottaa, että se loppuu  :D se on oikeestaan aika outo tunne.

Samanlaisen lehtijutun olen nähnyt, siinä oli oikein ohjeet unien hallitsemisen harjoittelemiseen. Siinä oli jotenkin, että hereillä ollessa pitäisi alkaa tehdä jonkinlaisia "testejä" siitä, onko unessa vai hereillä. Eräs juttu oli, että hereillä ollessaan yrittää työntää kättä seinän läpi, ja kun tätä tekee tarpeeksi usein, nämä testit alkavat tulla myös uniin, ja niistä sitten tietää nukkuuko. En ole aivan varma, uskonko ihan tällaiseen, mutta olen varma että unien hallintaa voi harjoitella.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Brooks - 19. Syyskuuta 2010 klo 19:17

Joo, mulla on myös joskus samaa. Välillä näkee kyllä todella aidon tuntuisia unia, joita ei tule mielenkään epäillä uniksi, mutta usein ymmärrän, että tämä on unta, ja alan vain odottaa, että se loppuu  :D se on oikeestaan aika outo tunne.


Aika metkaa, että jos unessa tapahtuu jotakin, joka ei oikein miellytä, sen voi toisinaan ottaa uudelleen ja ohjata tapahtumaan sillä tavalla kuin itse haluaa. Siis ihan kuin olisi elokuvaohjaaja omassa unessaan.

Vastapainoksi minulla on ollut pari aihetta, joista näin muutaman vuoden ajan unia useammankin kerran ja jotka tuntuivat hyvin todellisilta. Ensimmäisessä kävin uudelleen lukiota, vaikka tiesin, että olen sen jo suorittanut; toisessa asuin Tampereella paikassa, jossa en ole ikinä asunut ja jossa ei itse asiassa edes ole asuinrakennusta. Nämä olivat sellaisia unia, joista en herättyäni ollut varma, oliko niin todella tapahtunut.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Anu-akka - 19. Syyskuuta 2010 klo 22:47
Mä näin viime yönä unta että postasin itsestäni alastonkuvia Facebookiin... :D
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: hippu - 20. Syyskuuta 2010 klo 10:46
Mä näin viime yönä unta että postasin itsestäni alastonkuvia Facebookiin... :D

Kävithän aamulla tarkistamassa olitko oikeesti tehny niin?  :o
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Anu-akka - 20. Syyskuuta 2010 klo 13:09
Joo, jouduin kyllä tarkistamaan asian...
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Luonnonrauha - 10. Lokakuuta 2010 klo 15:03
Näin unta että olin jossain ulkomailla ja jollai oli siellä reinot jalassa  :D muuta en oikee osaa selittää vaikka siinä tapahtuikin jotain muuta..
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: guaaarwa - 10. Lokakuuta 2010 klo 15:33
Mä näin viime yönä unta että postasin itsestäni alastonkuvia Facebookiin... :D

Hahahahaha ;D Kai laitoit sitten hipit.fi -sivustolle ne? Sinne vois sit perustaa alastomien hippien gallerian. "Stalkkaa foorumilaisten kropat" ;D ;D
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Anu-akka - 10. Lokakuuta 2010 klo 16:47
^ Pitää pistää harkintaan. Mitä ylläpito on mieltä? Alastomista hipeistä kuitenkin uutisoitiin ihan valtakunnallisesti viime kesänä. :D
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: v-i-p - 10. Lokakuuta 2010 klo 17:03
Kolaroin tutun ihmisen kalliin auton. Uni ei saavuttanut tietoisuutta kuin vasta kesken työpäivän, ja ensireaktio oli että ei hitto, olen oikeasti rutannut sen  ;D No, onneksi en ole oikeasti edes ajanut tuota autoa koskaan..
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Anu-akka - 25. Lokakuuta 2010 klo 05:44
Mä nään toistuvasti aina aamupuolella ennen heräämistä unta siivoamisesta. Tää tapahtuu melkeinpä kerran viikossa vähintään.  Tänäkin aamuna luulin peseväni lattioita. Hiukka turhauttavaa herätä ja tajuta etten oo oikeasti tehnyt mitään.

Tähän taas heräsin, katsoin parhaaksi nousta siivoamaan kissanhiekkalaatikot kun uniin asti tulivat.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: v-i-p - 26. Lokakuuta 2010 klo 09:28
Hämmentyneenä joudun toteamaan viimeisen uneni pääosan esittäjäksi kumkvattiliköörin. Vasta googlauksen jälkeen uskoin että sellaista on ihan oikeastikin olemassa  :o Likööri sanana ja tuotteena aiheuttaa lähinnä puistatusta, ja sanaa kumkvatti en ole kuullut vuosiin (kai), muistelisin lukeneeni joskus Aku Ankasta että Eka Vekara söi kumkvatteja. Unessa tuo likööri oli hyvää.
Ajattelin tänään mennä pitkäripaisen kautta hakemaan punkkua, mutta jos törmään em. juomaan niin kai sitä on pakko ostaa..
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Colourflower - 26. Lokakuuta 2010 klo 12:04
Hämmentyneenä joudun toteamaan viimeisen uneni pääosan esittäjäksi kumkvattiliköörin. Vasta googlauksen jälkeen uskoin että sellaista on ihan oikeastikin olemassa  :o Likööri sanana ja tuotteena aiheuttaa lähinnä puistatusta, ja sanaa kumkvatti en ole kuullut vuosiin (kai), muistelisin lukeneeni joskus Aku Ankasta että Eka Vekara söi kumkvatteja. Unessa tuo likööri oli hyvää.

Hih, tähän on pakko lisätä, että itse näin viikko-pari sitten unen, jossa minulla oli jossain huoneessa vaikka minkälaisia liköörejä ja se kaikki oli ihanaa. Pisang Ambonia join moraalittomasti jopa autoa ajaessani (pullo oli hansikaslokerossa). Jokin valkoisessa pullossa ollut juttu, joksi epäilen Malibua, oli myös erityisen nannaa. Tosi friikki kokemus. :)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Colourflower - 01. Marraskuuta 2010 klo 12:03
Näin unta, jossa olin joillakin festareilla (käsittääkseni johdonmukaisesti Porissa, hih) katsomassa livenä Dingoa. Ehkä kyseessä oli nykyinen kokoonpano eli käytännössä Neumann & bändi, mutta Dingo se oli olevinaan ja Dingo-biisejä esitti. Yhtäkkiä kesken Autiotalon Neumann katosi. Seuraavaan varttituntiin ei tapahtunut mitään. Ihmettelin asiaa jollekulle, joka epäili, että "koska Neumann esiintyy nykyään piristeiden voimalla, sehän on voinut sammua". Yhtäkkiä alkoi jostain kuulua Autiotalon toinen säkeistö tutulla äänellä: Neumann lähestyi esiintymislavaa harvahkon yleisön joukosta kyynärsauvojen varassa. Hän myös hapuili sanoissa – "olin yksi heistä siihen uskaltaen", muistaakseni. Siksi aikaa, kun hän kiipesi lavalle (biisin yhä jatkuessa), Neumann antoi mikrofonin minulle, joka sitten lauloin puuttuvan pätkän ja se vieläpä kuulosti ihan samalta kuin Nipan oma vokalisaatio. Olimme yleisön joukossa laulaneet siihen astikin mukana ja kai Neumann oli huomannut, että minusta lähtee ääntä. Olin sitten ihan kauhuissani, miten ympäröivä yleisö suhtautuu lauluääneni kuulumiseen kovaäänisistä Dingo-keikalla, mutta kukaan ei sanonut yhtään mitään.

Että tämmöinen tapaus... :o :D
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Jushka - 01. Marraskuuta 2010 klo 21:27
Hauskoja unia sulla Colourflower, ja muillakin ;D Nauroin vedet silmissä kun luin ketjua :)
Mun unet on yleensä niin vakavia, mutta joskus sattuu kyllä hauskojakin juttuja. Pelastan kovasti maailmaa, matkustan ja aina pitäs mennä lavalle laulamaan tai näyttelemään ja en ole yhtään valmistautunut. Jos osaisin piirtää niin mulla olisi jo hyvä kokoelma erilaisia vaateideoita unista :) Ehkä joskus ryhdyn pitämään unipäiväkirjaa.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Colourflower - 02. Marraskuuta 2010 klo 01:45
Jos osaisin piirtää niin mulla olisi jo hyvä kokoelma erilaisia vaateideoita unista :)

Ai, sinäkin designaat unissasi. :) Minulla on aika ajoin niitä unitiloja (ja myös unen ja valveen rajatiloja), joissa vilisee tajuttoman cooleja värikuvioita, juuri sellaisia joita haluaisin tekstiileihin, vihkojen kansiin ja muihin esineisiin. Harmi, kun en osaa laittaa niitä paperille tai tiedostoksi (ja ne katoavat hetken kuluttua mielestä ja muistista). 8)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: v-i-p - 08. Marraskuuta 2010 klo 11:49
Hämmentyneenä joudun toteamaan viimeisen uneni pääosan esittäjäksi kumkvattiliköörin. Vasta googlauksen jälkeen uskoin että sellaista on ihan oikeastikin olemassa  :o Likööri sanana ja tuotteena aiheuttaa lähinnä puistatusta, ja sanaa kumkvatti en ole kuullut vuosiin (kai), muistelisin lukeneeni joskus Aku Ankasta että Eka Vekara söi kumkvatteja. Unessa tuo likööri oli hyvää.
Ajattelin tänään mennä pitkäripaisen kautta hakemaan punkkua, mutta jos törmään em. juomaan niin kai sitä on pakko ostaa..

Kävin muuten kysymässä tuosta. Tilata sitä saisi, perusvalikoimasta ei löydy.. Täytyy pitää tuntosarvet herkkinä kumkvattien suhteen :)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Colourflower - 08. Marraskuuta 2010 klo 12:33
Näin unta, jossa seikkailin nykyisen ystävättäreni koiran kanssa oman muinaisen yläasteen koulun maisemissa. Kuvioissa oli myös pari silloista koulututtua, joita en ole koskaan tuntenut mitenkään hyvin. Muistaakseni join (siis unessa) heidän kanssaan jotain %-pitoista ja nukuin vielä jossain ihmeen sisälle huoneeseen rakennetussa teltassa. Eri fiksua. :D
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: hippu - 09. Marraskuuta 2010 klo 09:40

Mä ajelin viime yönä autolla, sellasella pienellä MrBean-autolla, jossain kaupungissa ja olin ihan eksyksissä koko ajan. En ikäänkuin osannut kaupungista ulos, olin ihan epätoivoinen, aina vaan tuli portaita vastaan  :o En ole ajanut varmaaan 15 vuoteen ja tuossa unessakin ajelin ihan kieli keskellä suuta  :P ja oli sellasia jänniä läheltäpiti-tilanteita koko ajan.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Colourflower - 11. Marraskuuta 2010 klo 11:40
AUTS! ???

Näin aamulla juuri ennen heräämistäni unta täysin unohdetusta suomalaisesta naisyhtyeestä. Jossain oli tallessa videoklippi – muistaakseni katsoin sitä tv-ruudulta, en YouTubesta. Siinä viisijäseninen yhtye esitti livenä jossain vanhassa tv-ohjelmassa pitkän, jammailevan version omasta kappaleestaan. Kolme naisista lauloi, ja heidän yhteislaulantansa oli livenäkin huikeaa. Ehkei täydellisen virheetöntä, mutta nimenomaan laulusoundi oli valtavan kaunis. Laulukieli oli englanti ja ääntäminen hyvää. Soitto oli vähemmänkin virheetöntä, mutta siinä oli fiilistä. Kappale oli taustaltaan soulahtava ja funkahtava – ei yhtään diskomainen – mutta sävelmältään lähinnä folkpoppia. Kokonaisuus oli todella vaikuttava.

Seuraavassa episodissa joku tarjosi käsiini jonkin ulkomaalaisen aikakauslehden tai -kirjan 80-luvun alusta. Siinä kerrottiin, miten joku toimittaja saapui Seinäjoelle (!) tavatakseen tuon yhtyeen naiset ja haastatellakseen heitä näiden omassa ympäristössä. Mieleeni jäi enemmän lehden ulkoasu (joka ei suoraan sanoen juuri näyttänyt 80-luvun lehdeltä) kuin mitä naisilta kysyttiin ja mitä he vastasivat. Tässäkin vaiheessa olin silti aivan lumoutunut uudesta löydöstäni. Oli kamala järkytys tajuta, että se oli pelkkää unta! :o
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Colourflower - 17. Marraskuuta 2010 klo 11:21
Unta on taas nähty. Olin Helsingissä taksissa, joka oli suuntaamassa jostain pohjoispuolelta kohti keskustaa. Muistan pyytäneeni taksikuskia jättämään minut hieman ydinkeskustan länsipuolelle. Kuski lähtikin ajamaan vähän sinne ja tänne, ja loppujen lopuksi, taksamittarin näyttäessä jo reilusti kolmattakymmentä euroa, oltiin ydinkeskustasta kilometrien päässä jollain alueella, joka ei näyttänyt yhtään keskustalta. Pyysin, että kuski ajaa nyt vähän matkaa suoraan kohti keskustaa ja sitten minä jään pois, koska enempään ei ole rahaa. ::)

Jossain unen vaiheessa myös tapasin täysin yllättäen Madonnan kadulla (ilmeisesti Helsingin Hakaniemessä). Hänellä oli ilmeisesti kaupungissa näyttely (kuvataidetta...?). Madonna oli ihan Laura Voutilaisen näköinen. Uskalsin kyseenalaistaa hänen näyttelynsä idean aitouden, koska ystävälläni oli ollut ihan samanlainen näyttely hetkeä aikaisemmin. Madonna oli kuulemma kiinnostunut ottamaan asiasta selvää. :D
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: peaceana - 05. Tammikuuta 2011 klo 11:34
Viime yönä mä tosissani innostuin magiasta..
En muista miten se alkoi enkä muutenkaan tarkkaan, mutta olin kuitenkin kauniissa kartanossa joka oli jossain melko synkällä paikalla. Mut opasti sisälle mun pitkäaikainen ihailun kohde, yksi Egyptistä todella innostunut hippikaverini. Yhtäkkiä se näytti "taikatempun". Se heitti sukkapuikon seinää päin. Juuri kun sen olisi pitänyt pudota, seinään ilmestyi kurimuksen näköinen aukko ja nielaisi sen. Mäkin kokeilin, ja yllättäen se onnistui. Tää sukkapuikko ei sinänsä ollut olennainen, vaan se että unessa tajusin erittäin mielenkiintoisen jutun: entä jos ihmiset keksisivät magian, en osaa selittää, vähänkuin jonkin matemaattisen kaavan? Tää on musta älyttömän mielenkiintonen juttu.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Colourflower - 05. Tammikuuta 2011 klo 12:44
Onpas taas tullut nähdyksi unia, joka ikinen yö jotain muistamisen arvoista. Toissa yön uni oli huikein vähään aikaan. Siinä minä ja joku seuralainen löysimme jonkin syrjäisen vajarakennuksen lattiasta luukun, josta näki johonkin salaiseen huoneeseen. Sinne tulvi valoa toisaaltakin päin, joten etsimme mahdollista toista kulkutietä, kunnes löysimme sellaisen. Tästä salahuoneesta löytyi vielä uusi ovi tai luukku, josta pääsi kulkemaan ihan täysin varustettuun sisähuoneeseen. Suureksi hämmästykseksi siellä oli nukkuva pieni lapsi. Keksimme, että lapsi on varmasti piilotettu sinne jotakin tarkoitusta varten, ehkä siepattu tai jotakin. Mysteeri, joka jäi ilmeisesti selvittämättä.

Viime yön unessa taas olin jossain Tampereen pohjoispuolella pienellä asemalla odottamassa junaa. Rataosuudella oli juuri alkanut lähijunaliikenne (sen päivän kun näkisi!) ja vaikka asemalla pysähtyi kaukojunakin, halusin periaatteesta käyttää lähijunaa. Se kuitenkin oli myöhässä. Kysyin joltakin aseman/VR:n työntekijältä, tiesikö hän junan aikataulusta tarkemmin. Hän sanoi junan lähteneen Kauhavalta johonkin tiettyyn aikaan. Päättelin, ettei juna ole tällä asemalla vielä pitkään aikaan ja lähdin käymään kävelyllä. Kauhistukseksi juuri ollessani hieman turhan kaukana asemalaiturista havaitsin, että nyt se juna sitten kumminkin tulee. Pyrähdin epätoivoiseen pikajuoksuun yrittäessäni ehtiä junaan. Juoksin... ja juoksin... asema läheni... ja läheni... juna pysähtyi... ja minä heräsin. :D
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: aventurine - 05. Tammikuuta 2011 klo 13:59
Lähes joka yö: ukkosta, myrskytuulta, tuttuja ja tuntemattomia kaupunki-, metsä- ja maalaismaisemia sekoittuneena, katuvalot, kesälomamatkat, merimaisema ja meren/saariston jonkinlainen uhkaava läheisyys (merestä ulapalta kohoaa luonnottoman korkeita rakennuksia kaukaa), järviä ja syvää vettä, rautateitä ja asemarakennuksia, taloja, tehtaita, tuttuja ja tuntemattomia ihmisiä, riitaa, julmuuksia, sekavuuksia, entiset koulut, opettajat ja koulu'toverit', vessahätä ja vessat...

Välillä: ufoja ja alieneita, palava talo, tippuva lentokone, uintia, takaa-ajoja, lentämistä, näkymättömäksi muuttumista, suuri ruokamäärä, keikat ja artistit, loistobiisien säveltämistä muistamatta niistä mitään herättyä...

Joskus koettua:
*unihalvaukset, joissa hyvin uhkaava ja tuntematon -jokin- lähestyy suunnasta jota on jähmettynyt tuijottamaan, mutta sitten nukahtaa.
*enne-unia, yleensä vähäpätöisemmistä asioista
*'valo-olento' joka herätti ja toi viereeni jotain tärkeää, häviten sitten saman tien

Unet näyttäisi olevan jonkinlainen peili...
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Colourflower - 05. Tammikuuta 2011 klo 18:41
Nthngsfnin kirjoituksesta ja erityisesti tuosta 'välillä'-osiosta tuli mieleen, että yksi uniin hyvin usein vaikuttava asia on se, miten katsoo TV:tä tai elokuvia. Itse en omista digiboksia enkä kovin monta DVD:tä, en ole käynyt vuosiin elokuvissa enkä vuokraile/lainaile juuri videoleffoja. Unissani ei selkeästi ole juuri mitään elokuvallisia aineksia. Kerran hämmästyin, kun luin eräällä nettifoorumilla yhden aktiivikirjoittajan unia. Ne olivat säännöllisesti kuin suoraan Hollywoodista (miinus siirappiromantiikka-osasto): actionia, fantasiaa, sotaa, eeppisiä seikkailuja. Sain tietää, että hän oli oikea leffafriikki. Ei tainnut olla yllätys. Hänenlaiselleen minun uneni varmasti olisivat tylsiä – tai sitten eivät, kun olisivat vaihtelua.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: aventurine - 05. Tammikuuta 2011 klo 19:17
Unista huomaa usein mitä harrastaa ja mitä sarjoja tai leffoja katsoo, ja tietysti elämäntilannetta unet varmaan heijastavat. Ei ehkä kaikilla.

Onhan sitä X-filesit tullut katsottua ja joitain ufo-/alienkirjoja luettu. Tosin eipä ole minulla tv:tä enkä leffoissa käy juuri, ehkä se taas näkyy unien juonettomuudessa hmm...
Otsikko: Unet
Kirjoitti: stone cold Juihis - 22. Tammikuuta 2011 klo 14:13
Näin yöllä unta että olin joutunut töihin. Johonkin vanhaan työpaikkaani.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: v-i-p - 24. Tammikuuta 2011 klo 07:52
Conan O´Brien aisaparinsa Andyn kanssa puhui varsin sujuvaa suomea viime yönä  ;D
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: stone cold Juihis - 24. Tammikuuta 2011 klo 17:31
viime yönä näin unta sodasta.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Nefi- - 23. Helmikuuta 2011 klo 08:53
Viime yönä näin unta joenpätkästä, joka oli harmaa, kiehuvan näköinen ja ruma. Ympärillä oli kaunista, kristallisen lumen peittämää metsää, puita jotka nuokkuivat lumen painosta ja aurinko joka siivilöityi puista.
Lumihiutaleet tekivät pyörteen joenpätkän päälle tanssien ja se yhtyi pieneen puhtaaseen puroon. Miun teki pahaa siinä unessa katsoa sitä kiehuvaa, harmaata joenpätkää, joka yhtyi ihanaan puroon metsän keskellä.
Siinä unessa sanottiin että siinä joenpätkässä on kaikenlaisia alkoholituotteita joita oli joutunut luontoon.

Aloin pohtimaan unen merkitystä. Luin illalla buddhalaisuuden myötätunnosta ja nyt pohdin riittääkö oma myötätuntoni myös ihmistä kohtaan? Olenko jo menettänyt toivoani sen suhteen että ihminen kykenisi tekemään parannuksen?
En ole aikoihin jaksanut enää kapinoida yhteiskunnan epäkohtia vastaan (eläinoikeus, luonto, katkeruus, ahneus etc.) vaan melko lailla luovuttanut näiden suhteen. Ennen olin aktiivisempi ja voimakkaampi.
Kesän jälkeen olen alkanut pohtia luontoa ja sen voimaa, energiaa jota se antaa minullekin päivittäin. Jos itse pyrin onnellisuuteen, samalla mahdollisesti herättäen läheiseni siihen, voisiko olla että se riittää? En ole kykeneväinen yksinäni puuttumaan epäkohtiin jotka minua häiritsevät ja kuitenkin uskon luontoon ja sen mahtiin. Olen lähes vakuuttunut että saamme vielä opetuksen, jollaista emme ole vielä edes osanneet odottaa.
Ja eikö ole mukavampi kuollessaan havaita tehneensä kaikkensa onnen eteen :) Sekä itsensä että läheisten ja niiden joita elämässään tapaa.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Colourflower - 23. Helmikuuta 2011 klo 20:22
Minäkin näin viime yönä unta joesta. Sen molemmilla puolilla oli hyvin lähekkäin kaksi kirkkoa. Yhdellä puolella, sanotaan nyt että pohjoispuolella, oli todella upea vanhahko kirkko ja toinen kohtalaisen upea vanhahko kirkko. Toisella puolella jokea, olkoon se sitten eteläinen, oli niin ikään vanha upea kirkko ja lisäksi jokin tilapäisrakennus, jossa toimi poliisien kirkko. Sekin oli silti ihan kirkon näköinen, kellotorni ja kaikkea.

Seurakunnat oli juuri myyty uudelle itävaltalaiselle omistajalle. Joen eri puolet olivat kuuluneet eri seurakuntiin, mutta nyt oli tiedossa, että uusi omistaja yhdistäisi ne. Näin ollen ei useammalle kirkolle olisi varmaan käyttöä kirkkoina niin lähekkäin, joten arvioitiin, että itävaltalaisomistaja myy osan rakennuksista. Katselin paikkoja jonkin naispuolisen (vasemmistolaisen?) kaupungin työntekijän kanssa, joka tuumi että kaupungin täytyi ehdottomasti lunastaa itselleen se pohjoispuolen vähemmän upea kirkko, sillä se myytäisiin kirkoista ensimmäisenä. Ja eihän voinut tietää, mille lie bisnesfirmoille tai yksityishenkilöille päätyisi, kyseessä oli kuitenkin kulttuurihistoriallisesti huippuarvokas rakennus.

Mielenkiintoista...
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Miffy - 23. Helmikuuta 2011 klo 22:52
Viime yönä kokeilin unessa josko pystyisin liikuttamaan esineitä mieleni voimalla. Päätin siirtää pyyhekumia pöydällä ja sehän onnistui! Aloin huutaa puolisolle että et ikinä usko mutta oon oppinu telekinesiaa, ja sitten vielä onnistuin samassa tempussa niin että se oli vieressä katsomassa. Siinä vaiheessa aloin epäillä että olenkin unessa ja heräsin omasta sängystäni. Päätin kokeilla samaa temppua uudestaan ja sain taas liikuteltua esineitä mieleni voimalla. Kysyin mieheltä että eikai tämä vaan ole unta ja se vastasi että ei tietenkään, hereillähän tässä ollaan. Vastasin että "jos tää on unta niin sä kyllä sanot siinä just noin" johon se sitten myönteli. Hetkeä myöhemmin heräsin taas omasta sängystä, mutta pystyin edelleen siirtelemään esineitä mieleni voimalla. Tämä toistui muutaman kerran, kunnes sitten lopulta heräsin oikeasti eikä juttu toiminutkaan enää :/

Tänään olen sitten testaillut esineiden liikuttelua tahdonvoimalla mutta paikallaan pysyvät, mokomat.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: v-i-p - 23. Helmikuuta 2011 klo 23:13
^^ Loistouni! Nuo unet menee lentounien kanssa kärkisijoille  ;D
Itse nähnyt viime aikoina erittäin paljon unia kodeista. Olen aina omassa kodissani, milloin siellä on yhtäkkiä oma ravintola tai ylimääräisiä kerroksia jne. Olen oikeassa elämässä pohtinut paljon sitä, pitäisikö muuttaa vai ei, ja jos, niin milloin ja minkälaiseen paikkaan.
Itse asiassa sain eilen loistoneuvon kotiasiassa, jota aion myötäillä. Voikin olla nyt niin että talounet loppuu toistaiseksi. Seikkailu-unia pliis !!  ;D
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: v-i-p - 24. Helmikuuta 2011 klo 22:42
Näin englanninkielisen unen. Intialainen, täydellistä englantia puhuva mies saatteli minua eräänlaiselle polulle. Polku alkoi korkealta paikalta vuoren vierestä kulkien vuoren vierustaa alaspäin kohti metsää. Metsään ei päässyt suoraan, välissä oli järvi joten polku kiersi aika kaukaa. Tämä mies totesi että laskeva aurinko värjää pilvet upean punaisiin sävyihin. Kun katsoin auringonlaskun suuntaan, huomasin pilvien olevan isosta tehtaasta lähtöisin olevia savukiehkuroita.
En oikein tiennyt mihin olen menossa ja miksi, intialainen mies sanoi matkan kestävän aika kauan mutta että hän odottaisi lähellä lähtöpaikkaa.
Varsinaisesta matkasta ei ole mielikuvaa, mutta pitkältä tuntuneen ajan päästä palasin sinne mistä olin lähtenytkin. Mies odotteli minua hienossa asuntoautossa, ja olipa unessa itsellänikin vastaava odottamassa. Asuntoautot oli pysäköity työpaikkani porttien viereen. Ja tähänpä tuo sitten loppui.  ;D

Näköjään asunto kulki unessa vielä sivuosassa  :D Seikkailun makuun ei kuitenkaan päästy..
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: v-i-p - 12. Maaliskuuta 2011 klo 09:46
Toissa yönä uneen pulpahti puhuva hiiri.... jonka talloin..  ???

Viime yönä juttelin kaverini kanssa tulevasta rainbowsta. Paikkakin "selvisi", sehän järjestetään kaikille tutussa ympäristössä nimeltä Mumisee  ;D Todellakin kaveri kertoi että tietää varmasti gatheringin olevan Mumisevassa  ;D
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Colourflower - 12. Maaliskuuta 2011 klo 12:14
Näin viime yönä unta jostain olemattomasta bändistä, joka oli tehnyt uuden studioalbumin ottamalla pohjaksi joitakin kymmenen vuotta vanhoja keikkaäänityksiään. Tuumin herättyäni, että tuohan on ihan loistava idea! :o :D
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: v-i-p - 12. Maaliskuuta 2011 klo 15:03
Rainbow-unen yhteydessä kuulin muuten upean biisin. Harmi että sitä ei ole olemassa oikeasti. Niin hyvin sitä en muista että voisin edes yrittää toisintoa omilla olemattomilla soittotaidoillani. Biisi tuo mieleen mustavalkoisen kuvan pitkähiuksisesta 60- 70 -luvun artistista. Jotain hyvää se oli  :D
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Colourflower - 29. Maaliskuuta 2011 klo 23:58
Näin viime yönä tosi outoa unta. Siinä isäni soitti vinyylilevyä, jolla oli tutunkuuloinen laulu. Melodia oli Katson autiota hiekkarantaa, mutta sanat olivat toiset – siinä laulettiin: "Siivet aiheuttavat enkeleitä." Rytmikin oli ripeämpi shuffle ja tunnelma jotenkin kepeämpi.

Aamulla tutun laulun uusia sanoja kummastellessani oivalsin, että tuohan voisi olla lentoliikenteen vastustuslaulu. Luonnostelin sanoja eteenpäin: "Siivet aiheuttavat enkeleitä / kulje maassa, älä lentoteitä / nuo sanat mulla mieleen jäivät kaikumaan, ainiaan / siivet aiheuttavat enkeleitä / ihmettelen paljon lentäneitä / ne aina ilmaan nousee, mä en milloinkaan."

Oma kiintoisa alitajuinen juttu on sekin, että kun unessa soinut laulu kuulosti alkuperäisversiota vanhemmalta, niin eihän Katson autiota hiekkarantaa ollut oikeastikaan laulun alkuperäinen nimi tai teksti. Se oli nimittäin ensin Sua elämästäin saan mä kiittää. :)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Nefi- - 02. Huhtikuuta 2011 klo 06:42
Näin unta Tampereesta, joskin se oli metsäisempi ja ihanampi. Oli paikkoja kaukana ja bussipysäkit olivat puiden piilossa. Ja bussi ei kulkenutkaan niin käveltiin. Aurinko paistoi. Kevät oli tulossa.
Silti oli saastetta. Yritin katsoa kauniimmin ja näin auringon puiden latvoissa kun linnut lensivät siellä. Uneni ystävät sanoivat ettei ole mitään kaunista, nuo asiat olivat saastuneet. Unen ystävät olivat jostain tuttuja, menneisyydestä? Joka paikassa oli ruskeaa tai mustaa mönjää.. Urheasti katsoin silti kun taivas näytti siltä kuin siellä olisi monta aurinkoa. Eikä ketään kiinnostanut.

Olen lopen kyllästynyt kaupunkiin!
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Nefi- - 14. Huhtikuuta 2011 klo 09:53
Viime yönä näin unta asuvani mökillä vanhempieni kanssa ja minulla oli siellä oma pieni "huoneisto". Asuin supertyhmän koiran ja puhuvan kissan kanssa sekä minulla oli huone kasvatusta varten. Kissan kanssa keskustelin päivät pitkät elämän suurista kysymyksistä ja se antoi miulle neuvoja. Vanhempani olivat unessa kovin kiukkuisia ja määräileviä, tavallaan tahdoin myös pois, kasvien salailunkin vuoksi.
Yhtenä päivänä palasin sitten kotiini ja miun puskat ja huonekin niitä varten oli kadonnut! Pöydällä huomasin olevan kirjeen, jonka eräs ystäväni oli kirjoittanut. Hän ilmoitti etten tarvitse ganja-puskiani vaan oli uhrannut ne metsän jumalille. Äkäisenä lähdin ulos ja törmäsinkin ystävääni metsän keskellä. Vaadin selitystä. Hän sanoi että onni ei ole siinä mitä kasvatin, enkö olisi onnellisempi hänen ja hänen ystäviensä kanssa metsässä. Ympärillemme oli ilmestyneet hänen ystävänsä, metsän menninkäisiä, erilaisia, mutta kaikista säteili hyvä olo. Rauhoituin ja onnellisena lähdin heidän mukaansa. Yhdessä pakenimme minua etsiviä ihmisiä ja eräs uusista ystävistä, kuin kivestä tehty, naamioi meidät piiloon. Ja yhdessä olimme kiviä ja sammaleita. Osa ikuisuutta. Asuimme metsässä ja rakastimme toisiamme.
:ow

Päivän mietelauseeksi sattuikin täydellisesti
"Real happiness lies in that which never comes or goes but simply is."
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Jushka - 14. Huhtikuuta 2011 klo 19:03
Näin yhtenä yönä unta, että olin ajautunut rainbow gatheringiin. Alkuun en meinannut viihtyä siellä, mutta sitten joku vanhempi isällinen herrasmies pyysi minua jäämään ja huomasin innostuvani vähän hömppänä pitämistäni ryhmälauluista sun muusta :D Ehkä jonakin päivänä :)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Colourflower - 04. Toukokuuta 2011 klo 09:28
Viime yönä näin unta, että seurasin televisiosta konserttia, jonka pääesiintyjänä oli muinaisen parhaan kaverini pikkusisko. Hän oli suuri tähti, ei laulajana, vaan kuninkaallisena, joka oli tehnyt joitakin vuosia sitten levyn. Mikäli oikein käsitin, hän oli Ruotsin prinssin puoliso. Konsertti järjestettiin jossakin Suomessa, ehkä Turussa, vaikka välillä paikka näyttikin Tampereen Hervannan kauppakeskukselta. Valtaosa biiseistä oli englanniksi, muutama myös ruotsiksi. Yksi biisi, nimeltään Fool Again (?), oli erityisen hyvä ja sitä tuli päätähden kanssa esittämään Bee Geesin Maurice Gibb, joka oli biisin säveltäjä ja sanoittaja. Hassua sinänsä, että juuri Maurice, koska hän on kuollut. ??? :)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Shallallaa - 04. Toukokuuta 2011 klo 20:18
ompas täällä ihmisillä mielenkiintosia unia, niinku usein unet on ! :)

 ite en jaksa nytten uniani kirjoitella, myöhemmin sitten. mutta nään joka yö varmaan sata unta joiden seuraksena aamulla tuntuu et on vähintään yhtä väsyny ku sillonku meni nukkumaan :D
suurimmaks osaks kyllä unet tuppaa olee jossain määrin painajaisia :s mutta silti niitä on mukava pohtia että mihin liittyy mikäki juttu unessa :D
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: v-i-p - 09. Toukokuuta 2011 klo 20:35
Cf yllä oli nähnyt varsin kuninkaallista unta, mutta niinpä minäkin  :D
Lueskelin brittein saarten häistä jotain, ja kas, seuraavilla nokosilla olinkin herttuatar Kate Middletonin henkivartija  ;D Kate oli miehensä kanssa jostain syystä jotenkin jumittautunut parkkihalliin, joka muuttui jossain vaiheessa toriksi. Katen kanssa kierreltiin ympäriinsä, oli varsin miellyttävä nainen  ;D Lopuksi, torin kierrettyämme, menimme jonkinlaiselle kassalle maksamaan, William siellä tuoretta vaimoaan odotteli.
Herätessä kieltämättä vähän hymyilytti.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: v-i-p - 14. Toukokuuta 2011 klo 14:26
Juuri huomasin, että olikin unta vain että sähkölaitos lähetti 700e tasauslaskun  ;D
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Colourflower - 17. Toukokuuta 2011 klo 10:28
Näin viime yönä unta, jossa Sofi Oksanen oli tehnyt levyn. Se oli oikeastaan aika typerä levy, jossa räksytettiin kommunisteille. Tyylilaji taisi olla jonkinlaista folkpunkkia. Samassa (?) unessa liikuin myös oudossa tavaratalossa, jonka nimi oli luultavasti Timbuktu ja jossa muutamat osastot olivat taivasalla. Yläkertaan kiivettiin jyrkkiä portaita pitkin ja löysin sieltä jotain ihanaa vanukasta, joka oli täysin laktoositonta. :)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Colourflower - 26. Toukokuuta 2011 klo 12:29
Näinpäs vaihteeksi todella kummallista unta. Elelin yhdessä jonkin porukan kanssa, johon kuului myös eräs tuttu kreikkalaismies ex-kotikaupungista (ihan luotettava tyyppi näin oikeassa elämässä). Hän lupasi minulle 20 euroa, jos lähden kuskiksi hänen huonekaluostoksilleen. No, mikäs siinä, ajattelin ja lupauduin hommiin.

Huonekaluliikkeessä oli myös päivittäistavaraosasto, ja kävin ensin ostamassa sieltä shampoota ja suklaata. Kreikkalaisheppu seurasi lähistöllä. Menin kassajonoon, joka sitten yllättäen jakautuikin kahtia, kun taaempana olevalle kassalle ilmestyi työntekijä. Yllätyksekseni kaupan työntekijä, tai sellaisen näköinen, ottikin ostokseni minulta kädestä. Jonotin kiltisti toisen asiakkaan takana, ja kassalle päästyäni sanoin jotain tyyliin "minulla oli ne ostokset, jotka tuotiin tänne jo etukäteen". No, tietenkään shampootani ja suklaatani ei näkynyt missään. Myyjä arveli, että ne saattoi viedä se mies joka seurasi perässäni, ja kuvaili tarkasti tutun kreikkalaisen. Katselin ihmeissäni ympärilleni. Mies oli todellakin kadonnut jäljettömiin luultavasti maksamattomien ostosteni kanssa.

Palasin kimppakämpille, missä kreikkalaista ei näkynyt yhtään enempää. Kerroin toisille asukeille tilanteesta. He eivät tuntuneet olevan edes yllättyneitä. Yksi ehdotti, että "ehkä kaupassa oli eläimiä ja hän lähti taas niitä pakoon". Sain kuulla, että kreikkalaismies oli ennenkin säikkynyt kaikkia vähänkään koiraa muistuttavia eläimiä, koska hän ajatteli "niiden päässeen jäljille". Paljastui, että mies oli ollut joskus aikoja sitten etsitty rikollinen.

Sitten olin jossain toimistohuoneessa, jossa oli myös kreikkalaisen vaimo/naisystävä. (Kuten arvata saattaa, nainen ei muistuttanut ollenkaan tosielämän kreikkalaisen elämänkumppania, joka on suomalainen. Tämä oli myös ulkomaalainen.) Hän printtaili keskittyneesti joitakin lappusia. Halusin kysyä häneltä, mitä hän ajatteli tilanteesta, tiesikö hän miehensä liikut, oliko tapahtunut ennenkin jne., mutten saanut sanaa suustani, kun tilanne – ja tunnelma – oli niin outo. Sitten nainen käännähti nopeasti ja hänen jalkansa (polvensa?) hipaisi minun jalkaani, kun olin niin lähellä. Kosketuksessa oli jotain säväyttävää, ja nainen myös tuoksui valtavan hyvältä. Hassua sinänsä, että se oikea kreikkalaistyyppi on noin 60-vuotias ja hänen naisystävänsä unessa oli vain hieman minua vanhempi. No, ehdinpä siis jo läheisyyden kaipuultani ajatella, että tuo nainen saattoi nyt olla jätetty enkä ollut ihan 100 % vailla mahdollisuuksia hänen suhteensa. :P

:tutimaan
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Vihreäkaupunki - 11. Heinäkuuta 2011 klo 23:29
Pakko tämä on tänne kirjoittaa, vaikka näin unen jo viikko sitten. Se on vain jäänyt pyörimään mieleeni, vaikka pääideaa lukuunottamatta kaikki yksityiskohdat ovat kadonneet muististani.

Seurasin jotakin henkilöä huoneeseen, hän oli ilmeisesti tehnyt jotakin väärää ja yritin ottaa hänet kiinni. Kuitenkin huoneeseen tullessa, siellä ei ollut ketään, hän oli hävinnyt johonkin. Sitten alkoi kuulua ahdistavan kuuloista naurua, jonka lähdettä en ensin onnistunut paikallistamaan. Sitten tajusin sen tulevan isosta lokerosta kirjoituspöydän alapuolella. Avasin oven, ja lokero oli tyhjä lukuunottamatta alumiininväristä, juomapullon kokoista pulloa, sellaista missä säilytetään polttonestettä. Tajusin että nauru kuuluu pullosta, pullo nauroi minulle. Ymmärsin samassa että tämän ihmisen sisin on pullo, jonka päälle hän voi laittaa kehonsa tarvittaessa.

Uni jäi todellakin mieleeni, yksi vaikuttavimmista unista mitä olen nähnyt, uni oli järkyttävä.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Colourflower - 19. Heinäkuuta 2011 klo 17:46
Näin unta, jossa minä ja kouluaikainen kaverini (joka muuten sivumennen sanoen on varsin epämusikaalinen...) olimme perustaneet bändin nimeltä Lampland. Päätimme unessa, että ensimmäisen levyn nimeksi tulee The Original Lampoon. 8)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Anu-akka - 19. Heinäkuuta 2011 klo 18:42
^ Vitsi sun unet on kyl psykedeelistä tavaraa... :D
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Vihreäkaupunki - 19. Heinäkuuta 2011 klo 19:45
The Original Lampoon, ei morjes. :))
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Colourflower - 25. Heinäkuuta 2011 klo 11:49
Mistä ihmeestä tämmöiset unet tulevat? :o ;D

Näin viime yönä unta jostain Suomen suurimmasta leikkimielisestä juoksutapahtumasta. Vuodenaika oli elokuu (justhan se meni? ;)), sijainti Helsingin kantakaupunki ja juoksumatkan pituus viisi kilometriä. Olimme ex-seurustelukumppanin, nykyisen hyvän ystäväni kanssa päättäneet, että tänä vuonna kyllä osallistumme, niin tulee sekin koetuksi. (Huom. Yliherkkä vatsani kestää kaikesta liikunnasta huonoiten juoksemista, eikä mainittua ystävätärtä taitaisi saada juoksemaan askeltakaan ilman koiria.)

No, menimme Helsinkiin autolla, luultavasti ystävättäreni äidin Nissanilla. Oli alkuilta, etsin ilmaista pysäköintipaikkaa ja sitä ei löytynyt millään ilveellä. Ihmettelin, sillä keskikesällä ilmaisia paikkoja oli ollut paljonkin. Nyt kesälomien päätyttyä ne kaikki olivat muuttuneet maksullisiksi. (Huima logiikka.) Jonnekin saimme auton tungetuksi ja lähdimme siirtymään kohti juoksutapahtuman lähtöpaikkaa. Se oli jokin aukio, mutta mikä, emme olleet varmoja. Senaatintori? Rautatientori? Päädyimme käsitykseen, että juoksu lähtisi eduskuntatalon edestä (!). Niinpä lähdimme kävelemään sinnepäin. Huomasin kuitenkin samalla, ettei minulla ollut juoksukenkiä vaan jalkaan olivat sattuneet hiukan liikunnallisesti epämukavat kävelykengät. Pyysin ystävätärtä menemään jo lähtöpaikalle, kun itse kävisin pikaisilla kenkäostoksilla jossain halpamarketissa, joka tietysti sattui matkan varrelle (huom. Hesan keskustassa – joopa joo!).

Halpiskaupassa tiesin nousta heti yläkertaan, vähän vinttimäiseen tilaan, jossa olikin valtavat valikoimat kenkiä. Myyjä tuli kysymään, voisiko auttaa. Selitin, että tarvitsin pikaisesti juoksukengät, todennäköisesti kokoa 40, ei muita vaatimuksia kuin halpa hinta, sillä omistin lenkkarit jo ennestäni ja olin vain unohtanut ne kotiin. Myyjä kysyi: "Aloitetaanko hintaluokasta 2,90?" Hämmästyin, kun kaupassa tosiaan oli yksi 2,90 euron hintainen kenkäpari, tosin liian pientä kokoa, mutta omaakin kokoani löytyi melkein yhtä halvoista neljät erilaiset. Kokeilin niitä kaikkia. Yhdet niistä olivat vieläpä Adidakset. Muistaakseni valitsin ne. Samaan aikaan havaitsin kauhukseni, että oli jo juoksun alkamisaika. Lohdutin itseäni, että väkeä on aukiolla niin paljon, etteivät hännänhuiput pääse juoksemaan vielä minuuttikausiin – korkeintaan varovasti kävelemään tungoksen jäljessä. Tiesin myös olevani niin nopea, että otan pieneltä takamatkaltakin ystävättären kiinni. :D
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Miffy - 30. Heinäkuuta 2011 klo 23:08
minulla oli huone kasvatusta varten

Ihan vaan tästä lauseesta tuli mieleen viimeöinen uni. Meillä oli ganjapuska kasvamassa (sen sijainti oli aina eri puolilla asuntoa unen edetessä) ja meille tuli kavereita polttelemaan siitä, vaikka se ei ollut kuiva. Sitten aloin kuulla sireenin ääntä jostain kaukaisuudesta ja yksi vieraistamme hermostui siitä, koska hän harrasti kannabiksen myyntiä. Hetken päästä hän sanoi että hänen on nyt paras lähteä koska poliisi etsii häntä, ja sitten hän katosi ilmaan mitä pidin täysin normaalina. Tässä vaiheessa se meidän hamppu oli kuollut tai jotain, en ole ihan varma mitä sille oli tapahtunut. Yhtäkkiä pihaan ajoi useampi poliisiauto ja sieltä rynnisti väkisin sisään Rambon näköinen ukko ylävartalo paljaana, housut jalassa ja sellainen rinnan yli kulkeva patruunavyö päällä. Hän tuli sisään huutamaan sen ilmaan haihtuneen kaverini perään että "missä se on, tiedän että se oli täällä, paljastakaa missä se on". Seuraavaksi sisään tuli Pasila-sarjan Helga ja vielä sellainen poliisimies, joka oli mua puolitoista päätä lyhyempi, pukeutunut lannevaatteeseen ja tuli kerjäämään multa vähän pilveä silleen "anna mulle tähän pikkusen niin pidän sun puolia". Mulla ei kuitenkaan ollut mitään.
Poliisit eivät löytäneet sitä mun kaveria joka oli kadonnut paikalta eivätkä sitä hamppua joka unen alussa kasvoi meillä, mutta ne jotenkin tiesivät että täällä oli ollut kasvamassa sellainen. Tästä syystä he kostoksi tappoivat mun tomaatit ja repivät salaattipenkin mullin mallin.

Seuraavana päivänä (siis oikeasti, ei enää unessa) oli postilaatikossa puolisolle kirje poliisilaitokselta koskien jotain ajokorttiin liittyvää juttua. Juuri ennen kuin kävin hakemassa sen, tieltä kuului hälytysajoneuvon sireeni. Hassu yhteensattuma.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: FlowerGirl - 31. Heinäkuuta 2011 klo 20:35
Olen nähnyt erittäin hämäriä unia lapsesta lähtien, ja useampi niistä on ennakoinu jotain tulevaa. O_O niistä riittäis löpinää omalta osalta aika moneen viestiin.

Mutta, olen viimeaikoina kiinnostunut erittäin paljon SELKOUNISTA! Ainahan olen ollu kiinnostunu, mutta nyt olen alkanu ihan aktiivisesti treenaamaan niitä.

Luin tyyliin jonkun yliopiston unitutkijan blogia ja hän sanoi että hänellä kesti pari kuukautta saavuttaa ensimmäinen selkouni ja piti sitä hyvin lyhyenä aikana. No mulla meni se reilu viikko. O_O Ja kuvittelin että TIETOINEN siirtyminen selkouneen on ihan täyttä urbaanilegendaa, tai uskoin että itellä ei ainakaan onnistu millään kun on muutenkin univaikeuksia ollu aina, ei puhettakaan että vois TIETOISESTI nukahtaa. No, sitten viikon päästä tuli seuraava selkouni, ja siirryin siihen tietoisesti. :D

Jatkan yhä näiden unien tutkimista. On kyllä ollu aivan mahtavaa settiä ja uskon että noiden kautta voi saavuttaa vaikka mitä. Ja tähän mennessä myöskin ehdottomasti paras päihde! Tai siis lähinnä paras tapa laajentaa tajuntaa, suosittelen kaikille. ;)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Vihreäkaupunki - 31. Heinäkuuta 2011 klo 20:40
Olen nähnyt erittäin hämäriä unia lapsesta lähtien, ja useampi niistä on ennakoinu jotain tulevaa. O_O niistä riittäis löpinää omalta osalta aika moneen viestiin.

Mutta, olen viimeaikoina kiinnostunut erittäin paljon SELKOUNISTA! Ainahan olen ollu kiinnostunu, mutta nyt olen alkanu ihan aktiivisesti treenaamaan niitä.

Luin tyyliin jonkun yliopiston unitutkijan blogia ja hän sanoi että hänellä kesti pari kuukautta saavuttaa ensimmäinen selkouni ja piti sitä hyvin lyhyenä aikana. No mulla meni se reilu viikko. O_O Ja kuvittelin että TIETOINEN siirtyminen selkouneen on ihan täyttä urbaanilegendaa, tai uskoin että itellä ei ainakaan onnistu millään kun on muutenkin univaikeuksia ollu aina, ei puhettakaan että vois TIETOISESTI nukahtaa. No, sitten viikon päästä tuli seuraava selkouni, ja siirryin siihen tietoisesti. :D

Jatkan yhä näiden unien tutkimista. On kyllä ollu aivan mahtavaa settiä ja uskon että noiden kautta voi saavuttaa vaikka mitä. Ja tähän mennessä myöskin ehdottomasti paras päihde! Tai siis lähinnä paras tapa laajentaa tajuntaa, suosittelen kaikille. ;)

Aijaa, miten aloit harjoittelemaan tuota selkounien näkemistä? Tarkoitatko siis unta, jossa olet tietoisessa tilassa? Olen myös kuullut, että meditoimalla pystyy pääsemään uneen tietoisesti, joka kuulostaa aika... veikeältä. Itsellä oli jossain vaiheessa tavoitteena oppia näkemään unta tiedostaen olevansa unessa, mutta se on toistaiseksi ollut jäähyllä. Olisi hauskaa kuulla myös enemmän juttuja sulta aiheen tiimoilta jos kirjoitettavaa tulee. :)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: v-i-p - 31. Heinäkuuta 2011 klo 20:50
Selkounia voi harjoittaa yksinkertaisesti sillä, että iltaisin "päättää" näkevänsä selkounta. Vaatii sinnikkyyttä, uskoisin. Kun sellaisen unen saa, se on kuitenkin jotain mahtavuutta  ;D
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: FlowerGirl - 31. Heinäkuuta 2011 klo 20:53
Olen nähnyt erittäin hämäriä unia lapsesta lähtien, ja useampi niistä on ennakoinu jotain tulevaa. O_O niistä riittäis löpinää omalta osalta aika moneen viestiin.

Mutta, olen viimeaikoina kiinnostunut erittäin paljon SELKOUNISTA! Ainahan olen ollu kiinnostunu, mutta nyt olen alkanu ihan aktiivisesti treenaamaan niitä.

Luin tyyliin jonkun yliopiston unitutkijan blogia ja hän sanoi että hänellä kesti pari kuukautta saavuttaa ensimmäinen selkouni ja piti sitä hyvin lyhyenä aikana. No mulla meni se reilu viikko. O_O Ja kuvittelin että TIETOINEN siirtyminen selkouneen on ihan täyttä urbaanilegendaa, tai uskoin että itellä ei ainakaan onnistu millään kun on muutenkin univaikeuksia ollu aina, ei puhettakaan että vois TIETOISESTI nukahtaa. No, sitten viikon päästä tuli seuraava selkouni, ja siirryin siihen tietoisesti. :D

Jatkan yhä näiden unien tutkimista. On kyllä ollu aivan mahtavaa settiä ja uskon että noiden kautta voi saavuttaa vaikka mitä. Ja tähän mennessä myöskin ehdottomasti paras päihde! Tai siis lähinnä paras tapa laajentaa tajuntaa, suosittelen kaikille. ;)

Aijaa, miten aloit harjoittelemaan tuota selkounien näkemistä? Tarkoitatko siis unta, jossa olet tietoisessa tilassa? Olen myös kuullut, että meditoimalla pystyy pääsemään uneen tietoisesti, joka kuulostaa aika... veikeältä. Itsellä oli jossain vaiheessa tavoitteena oppia näkemään unta tiedostaen olevansa unessa, mutta se on toistaiseksi ollut jäähyllä. Olisi hauskaa kuulla myös enemmän juttuja sulta aiheen tiimoilta jos kirjoitettavaa tulee. :)

Joo juuri sitä, tietää näkevänsä unta. Yleisimmät löytämäni neuvot oli, että ottaa sellaisen "asenteen" että nukkumaan käydessä ajattelee että "nyt aion nähdä selkounen, ja seuraava asia mitä näen, on unta." se toimi mulle, vaikka vähän aluksi epäilin.

Toinen on todellisuustestit mitä tehdään unessa jotta saadaan varmuus että näkee unta. Itse olen vaan kerran päätyny käyttämään niitä, yleensä tajuan heti että näen unta. Ne on sellaisia että kokeile vaikka kirjoittaa/juosta/hypätä tai katsoa kelloa. Fysiikan lait on ihan perseellään unissa joten noista viimeistään luulis tajuavan. :D

Ja olen kyllä itse niin innostunut noista että voin kertoa ihan mielelläni niistä unista tarkemmin. :D niissähän parasta on kun voi tehdä mitä vaan. se voi kyllä välillä olla aika hankalaa jos yrittää kaikkea ihan överiä niinku minä. :D olen mm. lentäny mielipuolisesti seinien ja ihmisten läpi, matkannu ajassa ja tavannu Jeesuksen, heh.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: v-i-p - 31. Heinäkuuta 2011 klo 20:56
Onko sulle Flowergirl käynyt koskaan niin, etä usko on meinannut loppua kesken tapahtumien? Tuolla ekkusivulla kerroin kaupunkiseikkailustani. Yhtäkkiä alkoi jännittämään, että jos tämä ei olekaan unta kun olen ollut toisten kodeissa..  ;D
Se hetki, kun tajuaa että on unessa ja alkaa tekemään juttuja ajatuksen voimalla, on melko päräyttävää!
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Vihreäkaupunki - 31. Heinäkuuta 2011 klo 20:59
Joo juuri sitä, tietää näkevänsä unta. Yleisimmät löytämäni neuvot oli, että ottaa sellaisen "asenteen" että nukkumaan käydessä ajattelee että "nyt aion nähdä selkounen, ja seuraava asia mitä näen, on unta." se toimi mulle, vaikka vähän aluksi epäilin.

Toinen on todellisuustestit mitä tehdään unessa jotta saadaan varmuus että näkee unta. Itse olen vaan kerran päätyny käyttämään niitä, yleensä tajuan heti että näen unta. Ne on sellaisia että kokeile vaikka kirjoittaa/juosta/hypätä tai katsoa kelloa. Fysiikan lait on ihan perseellään unissa joten noista viimeistään luulis tajuavan. :D

Ja olen kyllä itse niin innostunut noista että voin kertoa ihan mielelläni niistä unista tarkemmin. :D niissähän parasta on kun voi tehdä mitä vaan. se voi kyllä välillä olla aika hankalaa jos yrittää kaikkea ihan överiä niinku minä. :D olen mm. lentäny mielipuolisesti seinien ja ihmisten läpi, matkannu ajassa ja tavannu Jeesuksen, heh.

Noniin, selvä homma. Tarvinee alkaa tuota koittamaan... Noita todellisuustestejä ei varmaan tule mieleen tehdä unessa, kun viime aikoina olen katsellut maailmaa kummastellen ja ihmetellen miten kaikki toimii niin kuin toimii. :D Tuntuu että ymmärrä tätä nykyistäkään maailmaa, joten en tiedä aiheuttaisiko se kummastusta unimaailmassa.

Voi moro, kuulostaa kyllä aikamoiselta menolta tuo sun settisi. :D Oletko testannut sitä, että otat korttipakasta katsomatta jonkin kortin ja laitat sen kuvapuoli ylöspäin kaapin päälle, ja josta käyt sen katsomassa unessa? Itse testailisin kaikkea tuollaista koko ajan unessa, mäkin haluun! Ottakaa hei mut mukaan seuraavan kerran kun meette sinne selkouneen!

Onko sulle Flowergirl käynyt koskaan niin, etä usko on meinannut loppua kesken tapahtumien? Tuolla ekkusivulla kerroin kaupunkiseikkailustani. Yhtäkkiä alkoi jännittämään, että jos tämä ei olekaan unta kun olen ollut toisten kodeissa..  ;D
Se hetki, kun tajuaa että on unessa ja alkaa tekemään juttuja ajatuksen voimalla, on melko päräyttävää!

Voi moro, kuulostaa todella jännältä... Huaah en malta odottaa jos joskus pääsisi. :)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: FlowerGirl - 31. Heinäkuuta 2011 klo 21:10
Joo juuri sitä, tietää näkevänsä unta. Yleisimmät löytämäni neuvot oli, että ottaa sellaisen "asenteen" että nukkumaan käydessä ajattelee että "nyt aion nähdä selkounen, ja seuraava asia mitä näen, on unta." se toimi mulle, vaikka vähän aluksi epäilin.

Toinen on todellisuustestit mitä tehdään unessa jotta saadaan varmuus että näkee unta. Itse olen vaan kerran päätyny käyttämään niitä, yleensä tajuan heti että näen unta. Ne on sellaisia että kokeile vaikka kirjoittaa/juosta/hypätä tai katsoa kelloa. Fysiikan lait on ihan perseellään unissa joten noista viimeistään luulis tajuavan. :D

Ja olen kyllä itse niin innostunut noista että voin kertoa ihan mielelläni niistä unista tarkemmin. :D niissähän parasta on kun voi tehdä mitä vaan. se voi kyllä välillä olla aika hankalaa jos yrittää kaikkea ihan överiä niinku minä. :D olen mm. lentäny mielipuolisesti seinien ja ihmisten läpi, matkannu ajassa ja tavannu Jeesuksen, heh.

Noniin, selvä homma. Tarvinee alkaa tuota koittamaan... Noita todellisuustestejä ei varmaan tule mieleen tehdä unessa, kun viime aikoina olen katsellut maailmaa kummastellen ja ihmetellen miten kaikki toimii niin kuin toimii. :D Tuntuu että ymmärrä tätä nykyistäkään maailmaa, joten en tiedä aiheuttaisiko se kummastusta unimaailmassa.

Voi moro, kuulostaa kyllä aikamoiselta menolta tuo sun settisi. :D Oletko testannut sitä, että otat korttipakasta katsomatta jonkin kortin ja laitat sen kuvapuoli ylöspäin kaapin päälle, ja josta käyt sen katsomassa unessa? Itse testailisin kaikkea tuollaista koko ajan unessa, mäkin haluun! Ottakaa hei mut mukaan seuraavan kerran kun meette sinne selkouneen!

Onko sulle Flowergirl käynyt koskaan niin, etä usko on meinannut loppua kesken tapahtumien? Tuolla ekkusivulla kerroin kaupunkiseikkailustani. Yhtäkkiä alkoi jännittämään, että jos tämä ei olekaan unta kun olen ollut toisten kodeissa..  ;D
Se hetki, kun tajuaa että on unessa ja alkaa tekemään juttuja ajatuksen voimalla, on melko päräyttävää!

Voi moro, kuulostaa todella jännältä... Huaah en malta odottaa jos joskus pääsisi. :)

Joo koitan tulla hakee sut ens kerralla matkalle. ;) Ja mulla on nuo korttitemppujen tapaiset hommat tehtävälistalla, koitin kerran mutta heräsin kesken kaiken prkl.

Ja tosiaan en ole ainakaan toistaiseks alkanu epäilemään mitään. Ekalla kerralla tosin mietin sekunnin että mitäs jos tästä ei vaikka heräiskään. mutta sysäsin ajatuksen mielestäni ja jatkoin lentämistä. :D

On kyllä aika makeeta kamaa nuo unet, ja turvallisia eikä mitään huonoja viboja tule kun itse voi hallita kaikkea, vaikka herätä jos tuntuu pahalta.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: v-i-p - 31. Heinäkuuta 2011 klo 23:22
Tuleselkounituleselkounituleselkouni... Kerron huomenna jos natsasi  ;)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Colourflower - 31. Heinäkuuta 2011 klo 23:28
Äsch, minä en kyllä toivo selkounta, vaan jotain luovasti hörhöä, joka kumpuaa suoraan alitajunnastani. Olen tainnut tänne niitä kirjata koko valikoiman ylös. Hyvä niin, sillä muistan niitä näin ollen paremmin. :)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Colourflower - 05. Elokuuta 2011 klo 11:57
Taas on nähty unta! Viime yön unessa minulla oli läheinen hellimissuhde pienen lehmän kanssa. Kyseessä oli luultavasti jonkun ihmisen lemmikkivasikka, tai maatilan vasikka jonka asukas oli ottanut ikään kuin "omakseen". Se kuitenkin kuljeskeli niin kuin kissa, tuli taloon sisällekin. Vasikka oli kokonaan ruskea. Se tykkäsi minusta valtavasti ja työntyi kainaloon, kun istuskelin jossain. :)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Anu-akka - 05. Elokuuta 2011 klo 21:03
Kiitos Colourflower kun jaat noita uniasi meidän kanssa, ihan mieletöntä taas kerran. :D
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Colourflower - 07. Elokuuta 2011 klo 10:31
Viime yön unessa tapasin Leevi & the Leavingsin edesmenneen Gösta Sundqvistin. Käsittääkseni hän oli kuollut siinä unessakin, jotenkin vain onnistuin olemaan kasvotusten ja keskusteluyhteydessä. Gösta kertoi minulle, ettei hän arvosta 80-luvun alun syntsapoppibiisejään, ja hän yllättyi, kun minä sanoin tykkääväni niistä ja nimitin En tahdo sinua enää -biisiä hirmuisen suosituksi kappaleeksi. Kuuntelimme myös unessa kappaleen Uni joka pääty ei, joka on edellä mainitun biisin kanssa samalla levyllä. En ollut koskaan ennen kuullut sitä. Nyt aamupäivällä valvetilassa kuuntelin sen Youtubesta, ja huh huh, ei se ole ihan samanlainen kuin unessa. Muuten tämä kirjoitus olisikin päätynyt tuonne "vähän spooky" -osastoon. Ihan huumorintajuiselta tyypiltä Gösta vaikutti. Joskus hänen vielä eläessään sain joistakin haastatteluista päinvastaisen kuvan.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: keiupien - 10. Elokuuta 2011 klo 13:37
Näin unta jossa juttelin tuntemattoman kundin kanssa jolla oli keltainen älyttömän kivan näköinen tekonahkatakki jonka se halusi lainata mulle joskus koska kehuin. Uni sai mut muutenkin tosi iloiseksi. En muista milloin viimeksi olisin unessa nähnyt niiiiin selkeästi jonkun värin. Voisiko se olla enne? Äitini näkee enneunia voimakkaasti värillisinä esim. sinisiä ja punaisia takkeja jne.

Eli jos täällä on joku joka omistaa keltaisen tekonahkatakin niin ILMOITTAUDU! Ei takin takia vaan siksi että tahdon tutustua koska juttelumme oli niin kivoja.  :)
Olen löytänyt tämän keltatakkisen ihmisen! Tai siis törmäsin juuri erittäin yllättävää kautta yhteen kuvaan jossa tämä takki esiintyy minulle hiljattain elämääni tulleen miehen yltä. En siis ole miestä tavannut, vielä. Jos saan joskus mahdollisuuden tavata ja jutella hänelle niin en kyl jätä tilaisuutta käyttämättä, sen verran hieno tyyppi on kyseessä. Kuvan nähdessäni tuli vaan sellainen ahaa-elämys että tämä takki on tuttu. Hetken piti miettiä että mistä yhteydestä koska en ollut sellaista nähnyt kellään. Ja kuvankin ekaa kertaa elämässäni juuri äsken. Nyt ollaan jännän äärellä. Erittäin jännän. Onko tämä kohtalon johdatusta? Kuljenko elämässäni oikeaan suuntaan sittenkin? Tuleeko tämä ihminen olemaan jollain tapaa elämäni poluilla mukana? Ehkä joku hänen läheinen? Nyt on jotain erittäin jännää odotettavissa tulevaisuudelta!
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Colourflower - 11. Elokuuta 2011 klo 09:32
Hämmentävää, keiupien... Toisaalta voi olla, että meistä useammillekin tulisi vastaavia löydöksiä, jos malttaisimme ottaa asioista kunnolla selvää.

No, minun viime yön uneni ei ainakaan toteudu. Siinä nimittäin Hailuodossa (ehkä jopa Pöllässä) esiintyi Paul McCartney, lämmittelybändinä Electric Light Orchestra. Olin ostanut lipun johonkin ruokailualueelle ja näin lavan lähinnä screeniltä. :)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Anu-akka - 12. Elokuuta 2011 klo 06:09
Keltaisen takin tarina on kyllä jännä... Mielenkiinnolla odotan jatkoa.

Itse näin pitkästä aikaa viime yönä sellasta unta, jonka muistin herätessäni. Unessa katselin kaunista täyttä kuuta, ja kun käännyin siihen vähän sivuttain, huomasin taivaalla kaksi kuuta lisää.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Mikaela Elo - 12. Elokuuta 2011 klo 22:39
Mä nään usein unia jotka muistan aamulla, sitten ne unohtuu.. joskus näin unta että synnytin lasta, unikirjan mukaan se kuvasti kuitenkin jonkinlaista taiteellista turhautumkista tms...? jollain parempaa tietoa?

yks uni mikä mulla on jääny mieleen, oli lähiaikoina: mut oli otettu panttivangiksi huumediilereiden mökkiin keskelle metsää, jonkun kosken vierelle. sinne tuli helikopteri jossa oli joku lehden toimittaja, aikomuksenaan pelastaa mut sieltä. toimittaja oli kuitenkin niin nössö ettei uskaltanu sanoa diilereille mitään musta. samaan aikaan mä piileksin mökin alla puoliksi vedessä sillä mökki olikin paaluilla rakennettu sen kosken päälle. Seuraavaksi olinkin mökin sisällä, mutta en ollut itseni, vaan 2-vuotias poikani, tutkailin läppäriä, kompassia ja karttaa joiden avulla oli tarkoitus päästä mökistä pois samalla kun toimittaja ja diilerit keskustelivat mökin terassilla. Loppujen lopuksi kaappasin kainalooni kaksi päiväkotikaveriani (ollessani Eemeli- poika) Eliaksen ja Sophien ja kannoin heidät helikopteriin ja pelastin pois mökistä.....

siihen se loppui!!vauhdikkain uni pitkään aikaan!! osaako joku tätä analysoida?  ;D
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Colourflower - 13. Elokuuta 2011 klo 10:32
osaako joku tätä analysoida?

Huh, en osaa muuta kuin ihmetellä tuota muuntautumista pojan hahmoon. Itse en ole unissani koskaan joku muu. Paitsi, muistan teini-iältä yhden unen jossa en ollut minä, mutta siinäkin olin koko ajan tietoinen, että nyt en koe itsenäni vaan jonkun toisen hahmossa.

Viime yönä näin unta sukulaisista (äidin puolelta), joiden kanssa olin Helsingissä jossain lähellä Munkkivuorta. Tunsin paikan eräästä liikenneympyrästä. Yhtäkkiä paljastuikin, että yksi niistä sukulaisista ei ilmeisesti ollutkaan se joka hänen piti olla, vaan häntä näytellyt kaksoisolento. Jäi epäselväksi, oliko näin vai oliko näyttelijä-kaksoisolento toisessa paikassa, jossa tämä sukulainen muka samaan aikaan myös oli. Friikkiä. Sekin oli aika friikkiä, kun yhden paikan tunnusbiisi oli unessani Crocodile Rock. Ne vain liittyivät yhteen. Että lääää-lä-lä-lä-lä-lääää vain kaikille! ;)  (Edit: Sekin on vielä friikkiä, että juuri eilen kuuntelin 70-luvun alun musaa ja tuumin, että vuonna 1972 ei ole selvästi tehty niin hyviä poppibiisejä kuin esim. edellisenä vuonna. Sattumalta tuo uneen putkahtanut krokotiilirokki on nimenomaan vuosikertaa -72.)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Nefi- - 15. Elokuuta 2011 klo 17:53
Miulla käy välillä tuota että olenkin joku muu. Joskus saatan olla vaikka keski-ikäinen mies, mutta useimmiten olen kyllä oma itseni.
Muiden unia on melko huono alkaa tulkitsemaan mielestäni. On niin jännittävä tutkiskella omien unien tarkoituksia kun löytää hassuja piiloviestejä C:-)

Viime aikoina olen nähnyt aika paljon unia rainbow'sta ja ihmisistä. Saatan nähdä unta jostain mikä muistuttaa jostain vanhasta. Paikat joissa olen muuttuvat joka yö, rainbowkin on ollut mielessäni varmaan jo sadassa eri paikassa  :)) Milloin meillä mökillä, milloin jossain kaatopaikan vieressä. Mutta paikat ovat yleensä melko kauniita ja kiinnostavia.
Sitten ihmiset alkavat nivoutua tuntemaan toisiaan ja kaikkea.
Monesti saan selitettyä unieni tarkoituksia, mutta nykyisin olen melko lukossa. En tiedä miksi tapaan unissani niin paljon ihmisiä ja siirryn paikasta toiseen.

Uusi aloitus unipäiväkirjan kanssa :)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Colourflower - 16. Elokuuta 2011 klo 10:48
Viime yönä näin taas vaihteeksi todella outoa unta. Siinä heräsin jossain puutaloalueella, joka osoittautui sijaitsevaksi Seinäjoella, ilman pienintäkään aavistusta miten olin sinne joutunut. ???
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Mikaela Elo - 16. Elokuuta 2011 klo 17:21
mä näin viimeyönä unta että heräsin tienvierestä, alasti  :o nukuin siis nakuna. mä nään muutenkin usein unta että oon yökkärissä tai alasti jossain aivan väärässä paikassa, kuten baarissa, kadulla, töissä tms.... ne on kamalia unia!
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Nefi- - 17. Elokuuta 2011 klo 06:43
Kamala uni jossa telkkari oli tehnyt comepäkin!
Unessa ajattelin että onpas ihanaa kun ei ole enää telkkaria tyhjänpanttina nurkassa, kun suljin silmät ja katsoin uudelleen niin SE OLI SIINÄ!  :'(
Yritin kovasti saada sitä katoamaan ajatuksen voimalla muttei se lähtenyt.

Sitten heräsin ja katsoin heti nurkkaan jossa telsu oli.

Eipä ollut siinä  ^-^
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: v-i-p - 22. Elokuuta 2011 klo 22:58
Lainaus
Viime yönä näin taas vaihteeksi todella outoa unta. Siinä heräsin jossain puutaloalueella, joka osoittautui sijaitsevaksi Seinäjoella, ilman pienintäkään aavistusta miten olin sinne joutunut.

Kerro tarkemmin, ehkä voin osoittaa missä ihan tarkalleen "olit"  ;D

Itse näin viime yönä unta, jossa pimeän tultua ihmiset hakeutuivat toistensa ääreen hakemaan turvaa toisistaan, pimeydessä vaanivalta "joltain". Jokaisen pimeän jakson jälkeen ihmisiä oli vähemmän, sillä pimeys oli hotkaissut heidät. Jossain vaiheessa itse jouduin pimeyden "uhriksi", vain huomatakseni että siellä ei ollutkaan mitään pelättävää, vaan ne kadonneet ihmiset olivat siellä, ikään kuin vastassa. Pelko, joka varjosti koko unta voimakkaasti, loppui siihen.
Ja ymmärrän unen merkityksen vähintään kirkkaasti  :D

Muoks: ihmettelyä toki ensin vaati se, että unen aihetta en tietoisesti ole käsitellyt. Tarinan "opetus" sen sijaan toimi mukavana kertauksena aiemmille oppitunneille  ;)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: FlowerGirl - 23. Elokuuta 2011 klo 03:56
Tuli taas muutama päivä sitten aika villi selkouni... Ja ensimmäinen sellainen oikein syvässä unessa! Olen yleensä niin syvällä siinä maailmassa että niitä on vaikea tunnistaa uneksi, mutta voi sitä riemua kun nyt onnistui. Kaikki näytti ja tuntui IHAN todelliselta, lentäminen oli hurjinta tähän mennessä. Oli todella hämmästyttävää katsella ympärilleen ja havaita että kuinka todelliselta kaikki tuntui... Muutama asia oli tietysti taas perseellään, kuten mm. se että taivaassa oli iso musta reikä ja merellä oli pljon todella omituisia laivoja. Kontrolloiminen oli kyllä hankalaa ainakin aluksi.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: marsier - 26. Elokuuta 2011 klo 17:14
Näin kertakaikkisen oudon unen. Uni oli sekava muutenkin enkä siitä oikein muista muuta kuin lopun. Olin synnyttänyt vauvan johonkin vetolaatikkoon (jotenkin se vetolaatikko synnytti vauvan vaikka se olin minä josta vauva tuli) ja yhtäkkiä, pian synnyttämisen jälkeen muistin että vauva on siellä. Avasin laatikon ja vauva oli kuollut. Se oli jotenkin hirmuisen kaunis mutta ruskeat silmät olivat lasittuneet. Yleisö huusi että itkeekö se jolloin otin jaloista kiinni ja hakkasin selkään, kuten telkusta on tullut joskus nähtyä. Heräsin enkä tiedä miten kävi. Uni ei ahdistanut kun vauva oli jotenkin niin kaunis.

En ikinä ole nähnyt vastaavaa unta aiemmin.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: v-i-p - 26. Elokuuta 2011 klo 19:56
Ajoimme kaverin kanssa autoilla peräkkäin jonnekin nähtävyydelle. Ei siinä mitään, mutta kun autotiellä ajettiin peruuttamalla.. Jossakin vaiheessa pysäköimme autot. Tämä tapahtui siten, että auto pysäytettiin keskelle tietä ja työnnettiin tien sivuun. Kävimme jalkaisin siellä jossain nähtävyydellä. Siellä oli ensin kylä, jossa oli muutamia tönöjä ja asukkaita. Kiinnitin huomion tähtisymboliin, joka oli tönöjen oven yläpuolella sekä hautakivissä, joita oli paljon. Tähti toi mieleen Daavidin tähden, vaikka se ei se ollutkaan.
Kylän toisella laidalla nousi suuret portaat, jota pitkin käveli paljon ihmisiä. Portaiden yläpäässä oli tasanne, jossa oli vielä suuremman kylän portti (joka oli kiinni), eikä muuta. Ihmiset kulkivat portaat ylös toista laitaa, ja tulivat heti toista laitaa takaisin alas. Ylätasanteella huomasin kuinka moni ihmisistä hakee muihin aktiivisesti puhekontaktia in english. Ihmiset näyttivät tutuilta, ja unessa tunnistin heidät kaikista tunnetuimmiksi Youtube-bloggaajiksi (unessa, ei oikeassa elämässä  :D). Bloggarit olivat järjestäytyneet ja päättäneet järjestää tällaisen tempauksen, kaikki tulisi tietysti kuvatuksi. Innoissani kerroin kaverille sitten kun hoksasin mistä on kyse. Palasimme autoille, jotka olivat muuttuneet yhdeksi pieneksi moottoripyöräksi ja kuskiksi. Kolme päällä hurjastelimme liian kovaa vauhtia isoilla teillä. Meinasin tippua, mutta pysyin kuitenkin kyydissä. Pysähdyimme suihkulähteelle, josta kaadoimme sankokaupalla vettä päällemme  ???. Uni loppui siihen kun joku rockbändi tuli samalle suihkulähteelle ja kertoi kaverilleni, kuinka he oikeasti ovat kaverini faneja, eikä suinkaan toisinpäin.

Hmm.. päiväunet ovat aina yhtä kummallisia..
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: v-i-p - 28. Elokuuta 2011 klo 23:24
Voi hyvänen aika mikä viikonloppu:
En ole tainnut kertoa unestani (en jaksa koko ketjua lukea) jonka olen nähnyt yhden kerran 10-15 vuotta sitten. Se on lyhyt, intensiivinen takaa-ajouni. Olen siinä nainen, jota ajaa takaa isokokoinen mies. Tapahtumapaikkana on jonkinlainen katuverkosto. Rakennukset ovat hiekkakiveä ja kadut hiekkapohjaisia. Uni loppuu siihen kun pääsen miestä karkuun sokkeloisessa kujien verkostossa. Viimeinen kuva on saapuminen jonkinlaiselle aukealle, jossa on matala vesiallas.
Uni on syöpynyt mieleeni erittäin voimakkaan tunnelatauksen vuoksi. Nyt viikonloppuna olin kurssilla, jossa muun muassa käsitellään unia tehden niihin mielikuvamatkoja rentoutuneessa mielentilassa. Useinhan unissa on sellaista sisältöä, jota voi ammentaa käytännön elämän työkaluiksi. Tähän uneeni sitten tein ohjattuna matkan. Uni aukeni aivan uudella tavalla; sain siitä sellaisia muistikuvia, mitä en enää muistanut, huomioin yksityiskohtia erittäin tarkasti, sekä sain unen ikään kuin loppuun asti. Takaa-ajajani oli perässäni toisen ihmisen käskystä. Tällä miehellä oli yllään nahkaiset tms. mokkasiinityyliset kengät, pussihousut ja liivi, ja kädessään hänellä oli jonkinlainen terä tai veitsi. Minulla oli ylläni puhtaanvalkoinen, joku iso kangas joka toimi koko vartalon peittävänä viittana/hameena/huppuna jne. En tiedä mikä sellaisen nimi on. Olin ilman kenkiä. Erillisenä yksityiskohtana melko kookkaat kultaiset korvarenkaat sekä koristelematon kultainen, ohut rannekoru.  Ihonvärini perusteella olin jostakin Välimeren alueelta tai kuitenkin sieltä suunnalta. En kuitenkaan Euroopasta, Aasiasta tai Keski- tai Etelä-Afrikasta. Hiukseni ovat mustat ja pitkät, suorat? Osittain vaatteen peitossa, osittain hiukset ovat juostessa silmien edessä niin että en näe kunnolla. Unta selvitellessä tarina myös jatkui pidempään; kun pääsin takaa-ajajaa karkuun, hakeuduin sen altaan luokse. Allasalue oli minulle tärkeä, sitä reunusti kolmelta suunnalta rakennusten seinät / muurit, ja yhdellä suunnalla avautui rakennuksen sisäänkäynti porrastasanteineen. Jossakin muurien / rakennusten takana kuului sirkkojen sirinää. Ihmisiä ei näkynyt, oli ilta. Tiedostin, että tämän takaa-ajajan minun perään käskenyt ihminen oli minulle jotenkin tuttu. Olimme ennen olleet ystäviä tai ainakin läheisiä ja tekemisissä toistemme kanssa. Olimme olleet "samalla puolella", kunnes joku asia oli vääristänyt tämän toisen ihmisen ajattelun, ja hän oli pyrkinyt itsekkäästi ajamaan omia asioitaan. Tunsin syvää pettymystä sen puolesta, että ennen niin hyvä ihminen oli hukannut itsensä. Sieluani särki koska tiesin, että en enää voisi häntä auttaa "takaisin", olihan hän lähettänyt mitä ilmeisimmin murhaajan perääni.
Istuin rakennuksen ulkoportaille ja katselin allasta. Se oli ehkä 5cm syvä, koriste- tai valon heijastamistarkoitukseen tehty, sininen mosaiikkikoristeinen allas, jossa oli valkoisesta mosaiikista tehdyt reunukset. Pikkuhiljaa adrenaliinitasoni laski ja hengitykseni tasaantui. Mietin tätä ihmistä. Lopulta annoin hänelle mielessäni anteeksi, ja ja lähetin hänelle terveiset, että kun hän jälleen, ennemmin tai myöhemmin, tiedostaa toimineensa väärin ja katuu tekojaan, hänen ei tarvitse etsiä anteeksiantoa sillä minä ymmärrän ja olen anteeksi antanut ja siten vapautunut hänestä. Tavallaan noiden terveisten myötä poistin hänet taakoistani, ja otin hänet sydämeeni positiivisessa mielessä. Sen kokeminen tuntui oikeassa minässäni valtavana myötätunnon, ilon ja selkeyden hetkenä.
Uni, joka oli ollut merkityksellinen monia vuosia, sai tarinan ympärilleen, ja ikään kuin opetuksen, jota voin käyttää omassa elämässäni; minun ei kannata kantaa ketään mukanani, johon liittyy negatiivisia ajatuksia, vaan voin vapauttaa ne tunteet antamalla anteeksi ja siten muistamalla nämä ihmiset siinä hyvässä valossa, jota jokainen kuitenkin pohjimmiltaan on  :sydamia

Helkutin päräyttävä kokemus. Kertakaikkiaan. Lähes uskonnollinen.

Aivan kuin tuossa ei olisi jo ollut kokemusta... Nimittäin seuraava sai jatkoa:

Hämmentyneenä joudun toteamaan viimeisen uneni pääosan esittäjäksi kumkvattiliköörin. Vasta googlauksen jälkeen uskoin että sellaista on ihan oikeastikin olemassa  :o Likööri sanana ja tuotteena aiheuttaa lähinnä puistatusta, ja sanaa kumkvatti en ole kuullut vuosiin (kai), muistelisin lukeneeni joskus Aku Ankasta että Eka Vekara söi kumkvatteja. Unessa tuo likööri oli hyvää.
Ajattelin tänään mennä pitkäripaisen kautta hakemaan punkkua, mutta jos törmään em. juomaan niin kai sitä on pakko ostaa..

Tämä sai ihan itsestään lisää tarinaa ympärilleen, jossain unen ja valveen rajamailla alkoi elämään omaa elämäänsä. Tähän uneen ei tehty minkäänlaista ohjattua matkaa enkä tietoisesti pyrkinyt muistelemaan tätä.
Olen taas joku muu kuin oikean elämän minä. Arviolta 40-50v mies. Ikää vaikea arvioida, voi olla nuorempikin. Olemukseni on jotenkin nuhjuinen, ei voi sanoa epäsiisti, mutta ainakaan ei huoliteltu. Vaatetukseni on yksinkertaista, housut ja takki. Ne eivät ole rääsyjä mutta ainakin paljon pidettyjä, ehkä likaisia.
Olen jonkinlaisen mäen harjalla. Tuulenviri käy, tunnen sen kasvoillani ja hiuksissa. Paikassa on kivenmurikoita, sellaisia, joita on käytetty jonkinlaisina rakennuskivina. Olen ehkä vanhan rakennuksen tai muurin raunioilla, jotain on vielä pystyssä mutta kivien lisäksi ei ole muuta paitsi ruohoa. Paikasta, jossa olen, näkyy meri ja erilaista kasvillisuutta.
Etsin kumkvattilikööriä.. Mielessä on että sitä on pakko saada. Minulla oli sitä, mutta join sen itse vaikka tarvitsin sitä muuhun. Piti viedä lahjaksi johonkin?
Olen yksinkertainen eläjä, en omista juuri mitään joten en voi ostaa tarvitsemaani likööriä, siksi mietiskelen kovasti asiaa. Sitä on pakko saada mutta minulla ei ole mitään minkä voisin vaihtaa siihen.
Paljon muuta ei tähän sisältynytkään, paitsi että luumu tai oliivi on tärkeä.

Vähintään hämmentyneenä sitten aamulla mietiskelin asiaa. Googletin taas kumkvattiliköörin, ja sitä kautta tuli esiin Korfu. Korfulla tekevät tätä juomaa. Pullojen kuvat oli kivoja, mutta ei niissä kummempaa. Korfukin oli kiva, eikä siinäkään sen kummempaa. Kunnes törmäsi kahteen kuvaan jotka saivat ihon kananlihalle; eräs muuri joka oli rapistunut (varmaan sattuma, ei sen kummempaa). Kuva maisemasta, joka on otettu ylhäältä päin, maisema, jossa on ihan samanlainen näkymä kuin siinä unessa!!!! (ehkä sattuma, ei sen kummempaa. Sattuma ei kuitenkaan estä minua ihmettelemästä ja toivomasta että tämä saa vielä jatkoa joskus...)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Anu-akka - 29. Elokuuta 2011 klo 07:26
Aika hurjaa v-i-p. :)

Ite näin viime yönä unta että olin jostain syystä sitonut hiuksiini koivun oksia. Sitten kun irrottelin oksat hiuksista, locksitkin irtosivat. Mun ystävä oli ihan kauhuissaan että nyt joudun olemaan parin sentin töpötukassa, ite suhtauduin asiaan rennosti ja totesin että kyllä se kasvaa.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Mikaela Elo - 31. Elokuuta 2011 klo 16:41
Ohhoh, vip mitä unia! Kumkvattilikööriä?? Se on varmaan ihan hyvää kyllä, jännää :o
Mielenkiintoselta kuulostaa tuo unien selvittäminenkin ohjatusti, mulla ainakin välillä joku tietty paikka, joka ei ole hereilläolo-elämästä, toistuu, tai koko sama uni toistuu, tai joku haju vaikka. ehkä niissä on joku JUTTU???!! hmmm....
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: inkivääri - 01. Syyskuuta 2011 klo 09:26
(varmaan sattuma, ei sen kummempaa).

Vau mitä unimatkoja! Musta asiaa kuin sattuma, ei ole olemassa. Ei sen kummempaa. ;)

Itselläni on käärmeet ollut aiheena. Pelokkaille ihmisille käärmeet ovat kavalia iljetyksiä, rohkeille voiman ja pystyvyyden vertaus. Kun ennen olen nänhyt unissani käärmeitä, joita kauhukseni on jaloissani kuhisemalla, jotkut purien, niin viime yönä unessa maassa maatessani käärmeitä alkoi nousta hiekasta. En pelännyt. Koskettivat jalkojani, mutta vaikka olivat mustia kyyn näköisiä ei pakokauhua tullut vaikka mieluusti paikasta nousikin. En tiedä oliko käärmeiden sanoma kehoitus/varoitus jostain vai kuvana rohkeuden lisääntymisestä. Hyvilläni olen molemmissa tapauksissa.

Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Nefi- - 21. Syyskuuta 2011 klo 19:31
Viime öinä joku suloinen poitsu on häirinnyt uniani  :ow

Kuka lienetkin, olit hyvä pussaamaan!
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: inkivääri - 22. Syyskuuta 2011 klo 08:37
Viime öinä joku suloinen poitsu on häirinnyt uniani  :ow

Poitsu-unet. <3 ;)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Betula Nana - 22. Syyskuuta 2011 klo 11:57
Viime yönä olin kovasti lähdössä ratsastamaan muutaman muun ihmisen kanssa. Valitettavasti hevoset, joilla se oli tarkoitus tehdä, eivät olleet ollenkaan samaa mieltä, joten ne luimistelivat ja väistelivät meitä aitauksessa ja yrittivät häätää meitä pois.
Jouduin jotenkin sisälle halliin, jossa joudin todella väistelemään erään hevosen päällä  pökkimistä, purevia hampaita ja jopa ihan takakavioitakin (jotenkin kiipesin seinää pitkin katonrajaan  :)) ) kun se yritti potkaista oikein kovaa (molemmilla samaan aikaan), mutta jotenkin onnistuin kuitenkin vähitellen omasta loukkaantumisen pelosta huolimatta rauhoitella ja rapsutella hevosta niin paljon, että sen agressio ja sitä mukaa myös koko alkoi vähitellen pienentyä. Se pieneni mahtavan kokoisesta tummahkosta puoliverisestä valkoisen kookkaan ponin (valkoiset kookkaat ponit ovat oman kokemukseni mukaan niitä kiukkuisimipia hevoseläimiä!!) kautta takaisin ruskeaksi ja yhä pienemmäksi ja pienemmäksi. Loppujen lopuksi hevonen oli niin pieni, että edelleen sen päätä koko ajan rapsuttaen kannoin sitä kainalossani  takaisin ulkoaitaukseen katsomaan, miten muut edistyvät.
Unen symboliikka on niin palikka-tasolla, että ihan ihmetyttää, etten millään saa kiinni siitä, että minkä pelon olen mukamas viime yönä selättänyt...  8)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: FlowerGirl - 05. Lokakuuta 2011 klo 14:59
Mulla on näköjään tapana kertoa vaan näistä selkounistani, vaikka näen kyllä paljon kaikkea muutakin upeata. Tunnistin sen uneksi kun huomasin että mulla on pitkät hiukset, mitä ne ei ole vielä. Siinä oli mun seurassa kaksi jätkää, ja sanoin sille toiselle: "Jussi, voisitko käydä tuolla ulkona ruokkimassa noi dinosaurukset?" Jussi nyökkäs ja lähti ulos. Sitten harrastin sen toisen tyypin kanssa seksiä. :D On noi kyllä jänniä nuo selkounet.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Colourflower - 11. Lokakuuta 2011 klo 11:08
Näin unta, jossa Rainbow-liikkeen keskeiset toimijat paljastuivat V-scifisarjasta tutuiksi liskoihmisiksi. He olivat tulleet salaa maapallolle orjuuttamaan ihmisiä houkuttelemalla näitä yhteisöllisyyteen, jossa piti luopua omista ajatuksista ja palvella johtajien päämääriä. Homma paljastui ennen kuin pahin ehti tapahtua ja olin kovasti ottamassa asiasta sulkia hattuuni, koska olin tiennyt alusta asti varoittaa tämänkaltaisesta toiminnasta liikkeen liepeillä... ???
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Vihreäkaupunki - 11. Lokakuuta 2011 klo 12:04
Näin unta, jossa Rainbow-liikkeen keskeiset toimijat paljastuivat V-scifisarjasta tutuiksi liskoihmisiksi. He olivat tulleet salaa maapallolle orjuuttamaan ihmisiä houkuttelemalla näitä yhteisöllisyyteen, jossa piti luopua omista ajatuksista ja palvella johtajien päämääriä. Homma paljastui ennen kuin pahin ehti tapahtua ja olin kovasti ottamassa asiasta sulkia hattuuni, koska olin tiennyt alusta asti varoittaa tämänkaltaisesta toiminnasta liikkeen liepeillä... ???

Nyt kyllä repesin, CF:n unet on ihan huippuja! ;D ;D ;D
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Anu-akka - 11. Lokakuuta 2011 klo 12:32
Mä näin viime yönä että synnyttelin holtittomasti eri kokoisia vauvoja. Niitä oli niin paljon että mietin etten ilkeä kenellekään edes sanoa saaneeni niin monta lasta.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: v-i-p - 11. Lokakuuta 2011 klo 13:46
Viime yönä eräs vanhempi nainen nuhteli minua erään asian hoitamisesta. Muistan selkeästi tyylin, sormea heristäen sieltä tuli tekstiä "Kuules nyt jätkä, miksi, MIKSI et tee asiaa näin..".  Herättyäni ja asiaa mietittyäni totesin sisäisen mummoni olleen oikeassa. Eilen nimittäin jämähdin murehtimaan erästä asiaa. Heti tuli palautetta  ;D
Äsken murehtimisen sijaan tartuin puhelimeen ja hoidin asian, jonka olisin voinut hoitaa samalla lailla jo eilen  ;D
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Colourflower - 23. Lokakuuta 2011 klo 12:48
Näin viime yönä hämmentävän todentuntuista unta pitkän matkan pyöräilystä (retki-sellaisesta) maisemissa, joita en tiedä olevan olemassakaan. Suomessa ne sijaitsivat, käsittääkseni jossain Tampereen lounaispuolella. Reitti kulki jonkin joen varrella, ja välillä se tuli pieneen asutuskeskukseen, jossa ilmeisesti etelänpuoleisella rinteellä oli kauppa tai pari. Siitä keskustasta tie nousi vielä hieman, sen molemmin puolin oli korkeaa havumetsää ja sen takaa puolestaan alkoi hahmottua iso kirkko, jonka edestä tie kurvasi viistoon oikealle. Sillä kohdin tien oikealla puolella avautui valoisa laakso, jonka tämänpuoleisella rinteellä oli ilmeisesti 70-luvulla rakennettuja omakotitaloja ja vastarinteellä enemmän maaseutumaista asutusta. Maalaistalot olivat kellertäviä. Aurinko paistoi kauniisti, vuodenaika oli luultavasti kevät.

Hieman myöhemmin reitin varrella oli vasemmalla puolella jokin isompi ruokakauppa, jossa kävin tekemässä ostoksia. Paikkakunnan nimi oli Manela. Lähdin sieltä jatkamaan eteenpäin tarkoituksenani päätyä Tampereelle. Valitettavasti seuraamani leveä tiereitti alkoi kääntyä kovasti vasemmalle. Rekisteröin sen kyllä, mutta jatkoin eteenpäin, kun tie vaikutti olevan päätie. (Karttaa minulla ei tietenkään ollut mukana, mikä pitää aina paikkaansa valvetilassakin.) Lopulta huomasin palanneeni takaisin Manelaan eli olin pyöräillyt kilometritolkulla ympyrää. Lähdin uudelleen saman reitin alkuun ja käännyin jonkin urheilukentän (ja ehkä koulun) kohdalta eri suuntaan. Nyt tiesin olevan oikealla tiellä. Jossain vaiheessa näkyi kyltti, jonka mukaan tie oli johtamassa "Nekalaan". Se hieman hämmensi minua, koska en ollut nähnyt edes Tampere-kylttejä ja yhtäkkiä kyltissä lukikin tamperelainen kaupunginosa. Unen jännää epätodellisuutta kuvaa, etten koskaan päässyt Tampereelle asti. Heräsin ollessani yhä jossain matkalla, keskellä kauniita ja vieraita maisemia.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Colourflower - 24. Lokakuuta 2011 klo 12:49
Hämmentäviä unia tulee nyt taas peräkkäin. Tässä viimeöinen:

Olin käymässä äidin ja isän luona. He asuivat vielä entisessä kodissa (josta he muuttivat vuonna 2005). Tuli äidin kanssa puhetta jostain isän työtuttavasta, johon isä oli viitannut nimellä "Harri". Mietimme, ketä Harria hän oli tarkoittanut (huom. en muista isällä oikeasti olleen ikinä Harri-nimistä työtuttavaa). Minä tuumin, että sehän on se Harri, jolla on omituinen sukunimi. Olikohan se Busum? Lopulta isä tupsahti jostain ja sanoi, että muistin oikeaan suuntaan: hänen sukunimensä on Beini. Siis Harri Beini.

Seuraavassa vaiheessa olin jossain kauppakeskuksen yläkerrassa, jossa Harri Beinillä oli liike tai toimisto. Paikan päällä oli lappu tai kyltti, jossa hänen nimensä oli ilmaistu muodossa Harris Beinias tai Beinius. Se oli kai hänen virallinen nimensä. Harri vaikutti tuntuvasti isääni nuoremmalta, ehkä vain vähän itseäni vanhemmalta, hänessä oli vähän pojankloppimaisuutta. Jostain syystä minä ja joku tuttavani olimme lähdössä Harrin kyytiin päästäksemme jonnekin (Tampereelle?). Ensin – tai jossain välissä – menimme kuitenkin paikkaan, jossa oli peliautomaatteja, ilmeisesti RAY:n "pelaamoon" tai vastaavaan. Siellä Harri viipyi ihmetyttävän kauan jonkin automaatin ääressä, kunnes näytti innoissaan lopputulosta meille muille. Hän oli juuri voittanut pelistä yli 500 miljoonaa euroa. "Nyt menee Kataisen EU-vakuudet nurin!" Harri julisti. En kyllä käsittänyt/käsitä sitä logiikkaa, muuten kuin että kyseessä on niin paljon rahaa, että sillä ostaa melkein koko Suomen. Kysyin, mihin nyt menemme, ja hän vastasi: "Helsinkiin!" Aloin miettiä, että nythän on sunnuntain ja maanantain välinen yö (niin kuin oli oikeastikin), joten minulla ei ole siellä yöpaikkaa (tämä pitää todellisuudessakin paikkaansa). Ehkä Harri Beini järjestäisi yösijankin valtavine rahavaroineen?

Jonnekin sinne välille jäin ja heräsin. Ehkä tämä nyt tarkoittaa, että tänään on syytä yrittää tehdä jotain, mistä voi poikia siedettävämpi rahatilanne. ;)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Nefi- - 24. Lokakuuta 2011 klo 13:40
Hämmentävä uni jossa tulin raskaaksi, joskin tapahtui neitsytsikiäminen. Keskustelin aiheesta unessa tuttavieni kanssa, vietin aikaa siskoni lasten kanssa vesilinnassa, joka oli täynnä liukumäkiä ja altaita. Lopulta synnytin siskoni  :o Se oli hämmentävää ja tuntui oudolta kun juttelin hänelle samaan aikaan, eli maailmassa olikin äkkiä kaksi siskoa!
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Colourflower - 05. Joulukuuta 2011 klo 12:42
Oi luoja, kun näin viime yönä ihanaa unta! En olisi halunnut ollenkaan pois sen unen maailmasta. Niinpä "normaaliin" aikaan herättyäni nukahdinkin vielä uudelleen ja näin ihan kivan jatkounen, joskaan ei se "alkuperäiselle" vedellyt vertoja.

Unessani oli kesä, kaunista ja lämmintä. En ole mikään autoihminen, mutta tässä oli sitä hyvää fiilistä mitä autolla liikkuessa silloin tällöin on. Minä ja oma ihana rakas* olimme yhdessä ilmeisesti jossain Länsi-Suomessa. Nauroimme hassulle tienviitalle ja palasimme katsomaan, olimmeko lukeneet oikein. Pysähdyimme idylliseen pikkukauppaan ostamaan matkaevästä ja ihailemaan upeaa koskea. Mietimme, mitä tietä jatkaisimme eteenpäin. Ei ollut karttaa, ei kiirettä, ei huolen häivää. Kaikki vain oli aivan ihanaa!
:sydamia2

Jatkounessa olin osittain samoilla seuduilla, mutta yksin ja toiseen suuntaan menossa (en välttämättä autolla), oli marraskuu ja 20 astetta lämmintä, ja juttelin joidenkin ulkomaalaisten liftareiden kanssa.

*Unen oma rakas muistutti hiukan kumpaakin exääni. Molempien kanssa ehdin pari tuontyyppistä reissua tehdä.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: v-i-p - 09. Joulukuuta 2011 klo 07:41
Pääsin oikein maailmankartalla seuraamaan miten suunnaton lumipyry kiertelee ja kaartelee ympäriinsä. Islannin kohdalla lumipyry muuttui suunnattomaksi tulivuorenpurkaukseksi. Samalla kun laava ryöpsähteli ilmaan, muodostui se ikään kuin oppikirjan kuvaksi, jossa aikagraafina näytettiin miten laava on ensin sulaa, sitten jähmettyy, ja mitä kaikkea vulkaaninen maaperä sisältää ja miten ajan saatossa alueelle kasvaa sitä sun tätä. Nyt en todenperäisyyksistä tiedä, mutta aikagraafi käsitti ainakin kahden miljoonan vuoden jakson siirtymäkuvina  ;D ;D
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: v-i-p - 09. Joulukuuta 2011 klo 14:23
Päiväuni oli varsin vauhdikas.
Vedin jossain perusmarketissa yllätystapahtumaa, jossa aloin jossain hedelmäosaston läheisyydessä aktivoida ihmisiä mukaan venyttelyyn ja alkujumppaan. Pian teimme jonossa erilaisia potkuja ja hassuja juttuja. Osalla oli hauskaa, osa ihmetteli kovin. Homma loppui, selitin kovaan ääneen mistä oli kyse ja mitä juuri teimme. Pian marketin seinän läpi (seinään ei tullut reikää) ajoi rekka, joka kaatui kyljelleen. Kaupan työntekijä rieni apuun kuskia pelastamaan, minä kintereillä. Työntekijä oli Jaana Pelkonen. Rekan sisältä paljastui mies sotilasvarustuksessa, mukaanlukien auennut laskuvarko. Kuski-sotilas-lentäjä oli Tommy Tabermann. Tommyn vieressä oli pöllämystynyt miesasiakas, jolla oli yhtäkkiä yllään myös laskuvarjo. Mitään vahinkoa ei ollutkaan tapahtunut, rekkaonnettomuus oli samanlainen tempaus kuin oma juttuni.. Jaana Pelkonen tai joku muu kaupan työntekijä vei rullakolla uudelleen pakatut laskuvarjot johonkin, ilm. marketin infoon ja totesi minulle että ne ja palkkioni (300 tai 3000 e arvosta kaupan lahjakortteja) ovat noudettavissa sieltä.
Lopuksi menin jostain ilmestyneen myyntikojun luokse. Menin juttelemaan erään nuoren miehen / pojan kanssa, joka keskustelun myötä vanhentui keski-ikäiseksi. Tunnistun hänet entiseksi harrastuskaveriksi. Jostain syystä tähdellistä oli se, että hän oli ollut samaan aikaan Sydneyssä kun itse olen ollut Melbournessa (en ole ollut kummassakaan). Tämän jälkeen jäimme katselemaan myyntikojussa olleita nahkaisia mattoja  :o

wtf  :o
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Colourflower - 15. Joulukuuta 2011 klo 11:56
Näin unta, jossa toimin amorin roolissa kahdelle homolle. Järjestin heidät ensin jollekin allasosastolle kahdestaan ilman pelkoa muista tulijoista. Myöhemmin he sitten tulivat kiittämään minua ja taisivatpa suudella toisiaan nähteni.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Newbie - 18. Joulukuuta 2011 klo 21:59
näkeekö hippiäiset täällä enneunia ?  Mie nään,samoin näkyjä (hereillä ollessa) jotka siis liittyy noihin uniin.
Tää on peräisin isän puolensuvulta,mie ja miun mummo nähään samaan aikaan samanlaisia enneunia,näkyjä ja samanlaiset olotilat kummallakin. Ja sitten kummatkin tietää,että toisella on sellanen olo ja sellaset unet&näyt,vaikkei oltas kerrottu niistä toisillemme.. Varmaan keskustelen sen kanssa sen kuoltuakki :D
Ja näitä on ollu edellisissäki sukupolvissa,nimenomaan isän puolelta. Ja esi-isäni (tai isoisomummon sukulaiset) on ollu noitia,tai siksi heitä sillon kutsuttiin. Ja myös isäni on alkanut näkemään enneunia.

Viimeks (viime kuussa) näin jatkuvasti tummia ihmishahmoja,en saanu enää nukutuks,ainakun laitoin silmät kiinni näin erilaisia 'kauheuksia' ja koko ajan oli sellane levoton olo (ei sellane ku haluun lähtee jonnekkin); sellane että jotakin tulee tapahtumaan pian. Ja sitten samaan aikaan miun mummo näki unta naisesta,joka oli pukeutunu mustiin ja sillä oli pitkä ja musta villakangastakki. Ja sitten se oli soittanu miun siskolle ja sanonu että siitä tuntuu että mie nään näkyjä ja kertonu ihan ton kaiken saman mitkä miulla olikin.

Oon myös nähny unia kavereitten raskauksista,kuolemista,sairastumisista,tapaturmista... Ja nää ei ikinä oo hyviä,esim. toi raskaus oli kyllä hyvä asia sille miun kamulle,mutta se päätty siihen ku se kaatu portaissa ja se lapsi tuli parin päivän päästä kuolleena ulos. Ja oikeestaan,nää on tosi pelottavia..
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Torstai - 19. Joulukuuta 2011 klo 00:24
näkeekö hippiäiset täällä enneunia ?  Mie nään,samoin näkyjä (hereillä ollessa) jotka siis liittyy noihin uniin.
Tää on peräisin isän puolensuvulta,mie ja miun mummo nähään samaan aikaan samanlaisia enneunia

Minä näen, suvussa sanovat niitä etiäisiksi viitaten ennaltatietämiseen. :) Suvussa sitten nähdään enneunia, kun joku kuolee pois. Muistan kun mummoni kuoli ja näin siitä unta, aamulla vanhemmat olivat jo hereillä puhuen puhelimessa tätini kanssa unista. Toisen mummon kuollessa koin sitten jotain vastaavaa, mutta siitä on jo paljon enemmän aikaa niin en muista :/
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: v-i-p - 19. Joulukuuta 2011 klo 00:45
^Hei ystäväiset!
Jännä juttu-ketjussa etiäisistä on puheltukin http://hipit.fi/foorumi/kynttilan-valossa/janna-juttu-vahan-spooky/msg8108/#msg8108 (http://hipit.fi/foorumi/kynttilan-valossa/janna-juttu-vahan-spooky/msg8108/#msg8108)

MUOKS: Linkki vie vahingossa ketjun loppupäähän, mutta ihan alusta alkaen on juttua etiäisistä kun niitä lueskelee  :)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Colourflower - 19. Joulukuuta 2011 klo 13:17
Näin unta, jossa pyöräilin Tampereella Ratinan sillalta päin kohti Pyynikkiä. Yhtäkkiä huomasin, että maisemassa näkyi karhu. Se luikki rinnettä ylöspäin pitkin oikealla puolella olevaa puistoaukeaa. Jähmetyin paikalleni. Hetkeä myöhemmin edestäni, varmaan noin 10 metrin päästä, kömysi vasemmalta toinen karhu ja sen perässä karhunpentu. Ne seurasivat edeltä mennyttä karhua kiinnittämättä minuun sen enempää huomiota.

Lähdin säikähtäneenä polkemaan läheisille kaduille. Yritin soittaa hätänumeroon ilmoittaakseni seudulla liikkuvista karhuista. Puhelimeen ei ensin vastattu ollenkaan ja sitten vastasi joku elämäänsä tyytyväisen kuuloinen mies, joka antoi minun ensin selittää tarinani, kunnes kommentoi ettei tänään voi tehdä asialle mitään: "Täytyy saada lupa Sinuhe Babitzinilta, ja hän on tavattavissa vasta huomenna." ::)

Jätin pyöräni jonnekin ja hyppäsin bussiin nro 21, jonka päätepysäkit ovat Turtola ja Tahmela. Edellinen sijaitsee Itä-Tampereella, aika lähellä kotiani, jälkimmäinen taas Pispalan suunnalla eli näin ollen myös lähellä Pyynikkiä. Luulin olevani menossa edellisen suuntaan, mutta yllätyksekseni bussi päätyikin Tahmelaan jollekin oudolle päätepysäkille. Hämmentyneenä astuin bussista ulos. Sitten bussi lähti takaisin keskustaa kohti, olin yksin ihmeissäni siellä Pyynikin takana ja lähdin kävelemään miettien, että nyt minun on kuljettava sen metsän läpi missä ne karhut todennäköisimmin ovat juuri nyt.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Colourflower - 22. Joulukuuta 2011 klo 10:57
Musiikin himoharrastaja täällä, huomenta. :) Näin unta, että iso nippu Beatlesin alkuperäisiä EP-levyjä oli julkaistu CD-levyinä, kaikki ihan erillisinä pahvikantisina julkaisuina. Niillä oli olevinaan paljon sellaista musiikkia, jota ei muilta levyiltä eikä näin ollen digitaalisessa muodossa ole löytynyt. Tämähän ei tietenkään pidä tosielämässä paikkaansa: itse Past Mastersit ja Anthologyt moneen kertaan kuulleena oletan jääneeni paitsi vain nipusta bootleg-materiaalia (lähinnä ns. Get Back/Let It Be -sessioista) sekä vuoden 1967 avantgardistisesta teoksesta Carnival of Light, josta on varsin epäselvää onko siitä äänitettä olemassakaan.

Mutta unessa kuuntelin tyytyväisenä levyn toisensa perään ennenkuulematonta Beatlesia lähinnä bändin uran alkupuolelta. Yhdellä EP:llä oli musiikkia jostakin elokuvasta; pari McCartneyn laulamaa "tavallista" kappaletta oli ihan okei, mutta sen jälkeen seuranneet pitkät instrumentaaliset äänimaisemat vähän epäkiinnostavia. Toinen EP oli nimeltään Honey Don't, saanut siis nimensä Ringon vuonna 1964 laulaman Carl Perkins -coverin mukaan. Kai silläkin oli jokin "uusi" biisi.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Hviduri - 23. Joulukuuta 2011 klo 12:49
Toivon että näkisin normaalisti unia, mutta en.
Joka kerta kun näen yön aikana unia, unet ovat ahdistavia,häiritseviä ja painajaismaisia.
Unia tulee sellainen 1-2kertaa 2.viikossa.

Välillä herään aamulla ja tekisi mieli hakata pää seinään, kun unet sekoittavat todellisuuden tajun.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Newbie - 23. Joulukuuta 2011 klo 14:14
Toivon että näkisin normaalisti unia, mutta en.
Joka kerta kun näen yön aikana unia, unet ovat ahdistavia,häiritseviä ja painajaismaisia.
Unia tulee sellainen 1-2kertaa 2.viikossa.

Välillä herään aamulla ja tekisi mieli hakata pää seinään, kun unet sekoittavat todellisuuden tajun.

voi ei :( onko sulla mitään tietoo mikä ne vois aiheuttaa?

Mulla taas tullu vanha tuttu ystävä unettomuus takaisin.. 
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Torstai - 23. Joulukuuta 2011 klo 18:38
Toivon että näkisin normaalisti unia, mutta en.
Joka kerta kun näen yön aikana unia, unet ovat ahdistavia,häiritseviä ja painajaismaisia.
Unia tulee sellainen 1-2kertaa 2.viikossa.

Välillä herään aamulla ja tekisi mieli hakata pää seinään, kun unet sekoittavat todellisuuden tajun.

Voi että :( kertoisitko millaisia ovat oikein moiset?


Mulla taas tullu vanha tuttu ystävä unettomuus takaisin.. 
Kokeile laittaa lämpöä huoneeseen :) mie ainakin nukahdan silloin kuin pystyyn!

Mutta niin, mä näin unta jostakin toisesta planeetasta, siellä kaikki oli sileää turkoosia hiekkaa! Hyväntuoksuinen tuuli puhalsi siellä kasvoille, hiekkaan pystyi hyppäämään syvälle ja uimaankin siinä. En tavannut ketään, mutta minulla oli tunne siitä, etten olisi todellakaan yksin. Matkaaminen oli jotakin ihmeellistä siellä, kun kulki eteenpäin ja sitten katsoi taakse huomasi edenneensä pidemmän matkan kuin näki! Sitten jos silmät sulki, avasi, huomasi olevassa toisessa paikassa. Harmi etten kerennyt tavata sieltä ketään. :/
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Newbie - 24. Joulukuuta 2011 klo 23:56
^ ei auta lämmön lisääminen,ku se ei valitettavasti keskeytä miun ajatuksen juoksuu.. mut hyvä neuvo muute!
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Hviduri - 25. Joulukuuta 2011 klo 00:12
^ ei auta lämmön lisääminen,ku se ei valitettavasti keskeytä miun ajatuksen juoksuu.. mut hyvä neuvo muute!

Ajatuksen juoksu on ihan hirveä ongelma jos haluaa nukkua.
Ainoa mikä itsellä auttoi oli joko, yrtit tai puhuu itsensä nukuksiin.

Omista unista vielä sen verran että unet vaihtelevat.
Yleensä keskittyy väkivaltaan kaikkia kohtaan,minun ampumisesta,vanhoista muistoista hirveinä kuvitelmina,
Jonkun polttamisesta tai pakenemisesta.

Vaikka ei nyt niitä koskisi ja uni vaikuttaa hyvin ihanalta, silti ahdistaa ja puistattaa unet Hyr hyr.
Mutta hyvät unet katosivat aikalailla.. pyörä tapaturman jälkeen.


Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Newbie - 25. Joulukuuta 2011 klo 00:46
Ajatuksen juoksu on ihan hirveä ongelma jos haluaa nukkua.
Ainoa mikä itsellä auttoi oli joko, yrtit tai puhuu itsensä nukuksiin.

Omista unista vielä sen verran että unet vaihtelevat.
Yleensä keskittyy väkivaltaan kaikkia kohtaan,minun ampumisesta,vanhoista muistoista hirveinä kuvitelmina,
Jonkun polttamisesta tai pakenemisesta.

Vaikka ei nyt niitä koskisi ja uni vaikuttaa hyvin ihanalta, silti ahdistaa ja puistattaa unet Hyr hyr.
Mutta hyvät unet katosivat aikalailla.. pyörä tapaturman jälkeen.

hmm,mitäs yrttejä oot käyttäny? On meinaan alkanu ideat käyä vähiin ja tuntuu että ainut keino olis hommata joku antamaa mulle nuijanukutuksia.. Tai no,onha ne lääkkeetki olemassa,mutta niitä en kumminkaa saa nii pitkää ennen ku tässä asunnossa asuu joku vastuullinen aikuinen ><

hui kauheeta,ihan ku miun näkyjä nuo unet O.o
Mut ei sitten auttas vaikka puhuminen toho,ku kerta toi onnettomuus on sen laukassu?
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Hviduri - 25. Joulukuuta 2011 klo 01:02
hmm,mitäs yrttejä oot käyttäny? On meinaan alkanu ideat käyä vähiin ja tuntuu että ainut keino olis hommata joku antamaa mulle nuijanukutuksia.. Tai no,onha ne lääkkeetki olemassa,mutta niitä en kumminkaa saa nii pitkää ennen ku tässä asunnossa asuu joku vastuullinen aikuinen ><

hui kauheeta,ihan ku miun näkyjä nuo unet O.o
Mut ei sitten auttas vaikka puhuminen toho,ku kerta toi onnettomuus on sen laukassu?

Kuulemma Valeriaana ja Sitruunamelissa, mutta ei pahaan uni vaikeuteen.
Sitten on tietysti ne.. toiset yrtit viitaten laittomiin täällä suomessa.

En tiedä puhumisesta, sitä on tehty, mutta unet jatkuvat.
Jo viimeset 5 vuotta, samaa tavaraa, kaipa siitä jotenkin voi parantua.
Koti analyysit on onneks parhaita ! ^^

Pahempi toi nukkumattomuus, se vie.. voi viedä elämän.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Newbie - 25. Joulukuuta 2011 klo 01:07
^juu,no ehkä kokeilen noita :P

Mutta ei tollanen kivaa oo,varsinkaa ku sitä on ollu noin pitkää :(  Ja voi noikin viiä elämän.. Ja sitäpaitsi,tää mun unettomuus on aina kausittaista,onneks.. Mut toivotaa et näkisit ees vähän parempia unia,on ne aina parempia ku noi huonot vaikka ahistaa koko unet,taijoo en taas tiiä mitä yritän selittää,toivottavasti tajusit ees jotenki

Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Torstai - 25. Joulukuuta 2011 klo 01:14
^ ei auta lämmön lisääminen,ku se ei valitettavasti keskeytä miun ajatuksen juoksuu.. mut hyvä neuvo muute!
Omista unista vielä sen verran että unet vaihtelevat.
Yleensä keskittyy väkivaltaan kaikkia kohtaan,minun ampumisesta,vanhoista muistoista hirveinä kuvitelmina,
Jonkun polttamisesta tai pakenemisesta.

Purr, mitä jos sie kokeilisit hävittää painajaisesi selkounen avulla? Minä en ole nähnyt juurikaan sen jälkeen kun pienenä poltin tuhkaksi minua seuranneet, pomppivat ruskeat mädät nauravat, paiseiset luut.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Newbie - 25. Joulukuuta 2011 klo 01:27
Purr, mitä jos sie kokeilisit hävittää painajaisesi selkounen avulla? Minä en ole nähnyt juurikaan sen jälkeen kun pienenä poltin tuhkaksi minua seuranneet, pomppivat ruskeat mädät nauravat, paiseiset luut.

hei,toi tosiaan auttaa ainaki mulla painajaisii (joskus),kannattaa kokeilla jos et oo jo kokeillu ^^
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Hviduri - 25. Joulukuuta 2011 klo 01:28
Purr, mitä jos sie kokeilisit hävittää painajaisesi selkounen avulla? Minä en ole nähnyt juurikaan sen jälkeen kun pienenä poltin tuhkaksi minua seuranneet, pomppivat ruskeat mädät nauravat, paiseiset luut.

Ei ole minkäänlaista kontrollia omista unista, mutta kaipa senkin voi oppia?
Siis, sie taistelit omia uniasi vastaan, ymmärsinkö?

No onneks en ainakaan näe usein unia, muuten olisin kohta hulluuden partaalla.
Ghyyr..

Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Torstai - 25. Joulukuuta 2011 klo 02:00
Ei ole minkäänlaista kontrollia omista unista, mutta kaipa senkin voi oppia?
Siis, sie taistelit omia uniasi vastaan, ymmärsinkö?

No onneks en ainakaan näe usein unia, muuten olisin kohta hulluuden partaalla.
Ghyyr..

Juuri näin :) kontrollia saa mukavasti kun oppii tunnistamaan, että mikä tekee unesta unen


TheEastGirl, mie vahingossa unohdin kirjoittaa tuohon lainauksen jälkeen mittään :D mutta niin, mie nukahdan helposti mielikuvituksella :) kannattaa kokeilla vajoamista omaan maailmaan!
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Newbie - 25. Joulukuuta 2011 klo 02:08
Juuri näin :) kontrollia saa mukavasti kun oppii tunnistamaan, että mikä tekee unesta unen


TheEastGirl, mie vahingossa unohdin kirjoittaa tuohon lainauksen jälkeen mittään :D mutta niin, mie nukahdan helposti mielikuvituksella :) kannattaa kokeilla vajoamista omaan maailmaan!

satuin vilkasemaa tänne,nii oli pakko tulla vastaamaa :D mutta juurikin tota mielikuvituksella ja omaan maailmaan vajoamista tarkotin myös :) ku käy nukkumaa ja tietää,et nyt näkee painajaisia,nukkuminen ahistaa muute vaa tai on unettomuutta nii alan ajattelemaan jotain okein mukavaa asiaa tai kuvittelemaan jotain mukavaa tapahtumaketjua,ja jos se painajainen/ahistus/unettomuus yrittää tulla läpi,nii jatkaa vaa sinnikkäästi ton hyvän asian aattelemista. Ja hyvin usein sitte nukahtaa siihen hyvään asiaan :]

muoks,ku asiaa alkaa paremmin miettimään,nii ei toi kyllä oikeen unettomuuten auta,mutta muuhun kyllä ^^
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Hviduri - 25. Joulukuuta 2011 klo 02:13
Juuri näin :) kontrollia saa mukavasti kun oppii tunnistamaan, että mikä tekee unesta unen


TheEastGirl, mie vahingossa unohdin kirjoittaa tuohon lainauksen jälkeen mittään :D mutta niin, mie nukahdan helposti mielikuvituksella :) kannattaa kokeilla vajoamista omaan maailmaan!

Kiitos ^^ Pitää opetella

satuin vilkasemaa tänne,nii oli pakko tulla vastaamaa :D mutta juurikin tota mielikuvituksella ja omaan maailmaan vajoamista tarkotin myös :) ku käy nukkumaa ja tietää,et nyt näkee painajaisia,nukkuminen ahistaa muute vaa tai on unettomuutta nii alan ajattelemaan jotain okein mukavaa asiaa tai kuvittelemaan jotain mukavaa tapahtumaketjua,ja jos se painajainen/ahistus/unettomuus yrittää tulla läpi,nii jatkaa vaa sinnikkäästi ton hyvän asian aattelemista. Ja hyvin usein sitte nukahtaa siihen hyvään asiaan :]

muoks,ku asiaa alkaa paremmin miettimään,nii ei toi kyllä oikeen unettomuuten auta,mutta muuhun kyllä ^^

Mä oon tota mielikuvitusta käyttäny tohon unettomuuteen vielä nuorempana ja kirjan lukemista.
Sen jatkon luomista tai omia maailmoja.
Tosin ne ei nykyiseen ongelmaan auta.. mukavia ne on.. mutta puskee vaan läpi  :-X
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Newbie - 25. Joulukuuta 2011 klo 02:19
^juu,kirjan lukeminen auttaa joskus ja lievimpinä aikoina (:

mutta,miun on nyt pakko mennä nukkumaan tai ainakin yrittää,joten hyviä ja kauniita unia teille<3  toivottavasti saatte hyvin nukutuks (:

Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Konna - 25. Joulukuuta 2011 klo 10:35
kannattaa kokeilla vajoamista omaan maailmaan!
Aivojen käpyrauhasessa erittyvällä DMT:llä on ilmeisesti jokin yhteys uneen ja uniin. En sitten tiedä, tekeekö juuri se joskus unista niin psykedeelisiä. Sen erittymisen määrä voisi ehkä selittää myös erot eri ihmisten unien psykedeelisyysasteessa?

En tiedä johtuuko DMT:stä vai mistä, mutta itselläni alkaa joskus juuri ennen nukahtamista mielikuvitus villiintyä ja tulla kummia (ja hauskoja) ajatuksia ja fiiliksiä. Juuri tuota vajoamista omaan maailmaan. Kun sitä ilmenee, niin tietää, ettei uni ole kaukana. Ja sitä voi jossain määrin ohjailla. Eli jos tietoisesti vajoaa syvemmälle omaan maailmaan, niin nukahtaa nopeasti ja jos tietoisesti "nousee pinnalle" niin onkin täysin hereillä.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Nefi- - 25. Joulukuuta 2011 klo 17:51
Unettomuus on vaivannut minua toisinaan paljonkin. Pahin virhe minkä tein, oli syödä unilääkkeitä. Niiden avulla onnistuin sumentamaan todellisuuteni, en muistanut uniani ja sitä kautta menetin paljon luonnollisesta kehitysprosessista. Unettomuus viittaa aina johonkin alitajuiseen, joka voi toki myös olla tiedostettua. Jos vaikkapa elämäntapasi estävät hyvää yöuntasi, onhan elämäntavoillasi jokin syy miksi toimit siten. Omalla kohdalla on auttanut meditointi ehkä parhaiten mutta myös moni muu. Esim. säännölliset iltarutiinit, illalla ei rasvaista ja raskasta ruokaa, vehnää, sokeria tai kahvia, kannattaa välttää kofeiinia muutenkin jos on uniongelmia (etenkin jos on nainen), huoneen tuulettaminen ennen nukkumaanmenoa, itsensä rasittaminen (käy lenkillä, hyppii ja pomppii aivan miten sattuu, joku urheilu) jota kautta myös mieli rauhoittuu, miettii mitkä asiat pyörivät mielessä iltaisin voimakkaimmin, ne voi kirjoittaa vaikka ylös ja havaita että niiden pohdiskelu iltaisin ei hyödytä mitään, sillä et silloin voi tehdä niille mitään. Yrteistä olen havainnut hyviksi kauranversouutteen, kärsimyskukka, rooibos, sitruunamelissa, ahomansikka (marjat ja lehdet), kehäkukka, laventeli (tipat, eteerinen, kukat), ruusun terälehdet, vadelmanlehdet, kamomilla, kanervan kukat, joista viimeisimmät ainakin rauhoittavat mieltä.
Kannabiksen olen havainnut huonontavan unenlaatua, joten itse en sitä käyttäisi tässä vaivassa.

Unet <3 Olen tällä hetkellä melko uppoutunut omaan unimaailmaani ja sen syvempään merkitykseen; mitä se kertoo minusta ja asioista joita tulisi oppia, käsitellä ja hyväksyä. Jotkut unet ovat niin syvääluotaavia että niiden merkitystä täytyy miettiä monta päivää. Toiset unet taas liittyvät lähinnä senhetkiseen tilanteeseen ja hetkellisiin ristiriitoihin. Jotkut unet ovat jopa niin pitkiä, kuin elokuvia, niissä on pysyvä juoni tai tarina, saatan liikkua viidessä tai useammassakin paikassa ja tilanteessa saman aiheen tiimoilla. Unisieppari ja unien ylöskirjaaminen on syventänyt unia hurjasti.

Painajaiset etenkin viestivät jostakin mielen prosesseista. Todennäköisesti olet kieltänyt mielessäsi jotakin, vaikka persoonallisuuden piirteen. Esim. näet unta että juokset pakoon jotakin hahmoa ja putoat pakokauhuissasi johonkin rotkoon. Silloin täytyisi pohtia ketä juokset pakoon, sillä se voi symboloida jotakin sinun tukahduttamaasi tunnetta kuten vaikkapa vihaa, jota et koskaan oppinut ilmaisemaan tai jos juokset pakoon jotakin naista, ehkä juokset pakoon feminiinisen minäsi haavoittuvuutta. Monesti kiellämme itsessämme asioita, joita emme ole oppineet mahdollisesti vanhemmiltamme tai jostakin muualta käsittelemään näitä puolia.
Huonot unet etenkin kannattaa kirjoittaa ylös, varsinkin jos niistä tahtoo eroon. Niihin voi palata myöhemmin, ylöskirjaaminen helpottaa niiden muistamista.

Unimaailma on mitä parhain ja täydellisin paikka tutkiskella omaa itseä ja ihmisyyttä. Lopulta kun pääsee etenemään kipeistä solmukohdista (joita toki tulee vähän väliä esiin), on ihanaa vain fiilistellä unien upeutta. Ja oman itsensä moniulotteisuutta!
Nyt olen alkanut kokemaan unissani paljon rakkautta ja näkemään kaikkea hurjan kaunista, auringonnousuja huurteisessa pellossa, vesimaailman salaisuuksia, kynttilöiden liekkejä rakkauden ympäröimänä.

Nähkää ihania unia!  :sydamia
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Colourflower - 25. Joulukuuta 2011 klo 20:44
Unimaailma on mitä parhain ja täydellisin paikka tutkiskella omaa itseä ja ihmisyyttä. Lopulta kun pääsee etenemään kipeistä solmukohdista (joita toki tulee vähän väliä esiin), on ihanaa vain fiilistellä unien upeutta. Ja oman itsensä moniulotteisuutta!
Nyt olen alkanut kokemaan unissani paljon rakkautta ja näkemään kaikkea hurjan kaunista, auringonnousuja huurteisessa pellossa, vesimaailman salaisuuksia, kynttilöiden liekkejä rakkauden ympäröimänä.

Ihana lukea tällaista! <3

Itse olen hyvin tila-ihminen ("spatiaalinen" ihminen), olen ollut sitä pienestä lapsesta saakka. Niinpä yksi hyvin toistuva ja mielenkiintoinen unieni sisältö on paikat ja tilat. Ne ovat selvästi tätä maailmaa, samaa todellisuutta jossa elän, mutta jollakin mielenkiintoisella, vahvasti lapsen tajuntaan ja maailmaan yhdistyvällä käänteellä. (Huonoa suomen kieltä, mutta en nyt osaa kuvaavammin ilmaista.) Näen unissa esimerkiksi näkymiä lapsuuteni Oulusta – sillä erotuksella ettei juuri sellaisia paikkoja, kuin niissä näkyy, ole ikinä ollut olemassakaan, vaan niissä yhdistyy piirteitä mahdollisesti useistakin olemassaolevista paikoista, jotka mieleni on alitajuisesti kytkenyt yhteen. Tampereen ja Oulun yhdistelmiä on esiintyy myös, samoin vastaavia hybridejä Helsingistä sekä maaseutunäkymiä, joita ei sellaisinaan löydy mutta joiden elementit ovat luultavasti kietoutuneet yhteen useista havaintokohteista samassa "muistin lokerossa". Edelleen noihin uniin liittyy se jännä tunne, että tämä paikka ja tässä oleminen juuri nyt todella merkitsee jotain. Aikuisten maailmassa voimakas läsnäolo hetkessä ja paikassa on melko väheksyttyä, ja pidänkin unieni näkemistä ja ymmärtämistä yhtenä avainsyynä, miksi en ole koskaan täysin ajautunut irti lapsen tajunnasta.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: ras_taa - 28. Joulukuuta 2011 klo 19:34
Mä näin jotain ihan outoo unta. Olin metsässä, ja siel oli tosi seesteinen tunnelma, oli ihan hiljaista. Edes puut ei humissu. Sit yht'äkkii sininen liekehtivä peura hyppeli mua vastaan ja kaikki sen ympäril loisti sinist valoo..
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Colourflower - 07. Tammikuuta 2012 klo 12:25
Huh, unien uni! Olen ollut herättyäni aivan innoissani. Itse asiassa kävi niin, että kun olin herännyt ja hieman jäsentänyt unta päässäni, näin myös asiaan liittyvän pienen jatkounen. Mutta nyt ensin siihen alkuperäiseen:

The Beatles esiintyi Suomessa. Kaupunki oli minusta Oulu ja paikka jossain vanhassa teollisuuskiinteistössä. Joko lava oli sisätiloissa mutta valtaosa yleisöstä ulkona ("avattu seinä"?) tai sitten lava oli ulkona syvän katoksen alla ja sosiaalisia tiloja sisällä. Ennen keikkaa minä ja yksi tai useampi tuttavani lähdimme seikkailemaan rakennuksen jännittäviin sisätiloihin (mikä muistutti seikkailuamme Porin Cotton Clubilla partiolaisten tapahtumassa 90-luvun alussa). Sitten kuitenkin alkoi tulla selväksi, että bändi oli nousemassa lavalle, joten suunnistimme lähemmäs lavaa. Jäimme kuitenkin johonkin hassuun sisätilaan, josta kuulimme musiikin ja näimmekin lavalle. Siellä oli monia muitakin ihmisiä, mutta järkkärit (muistini mukaan ulkomaalaiset) häätivät meidät pois kun olimme väärällä puolella lavaa. Niin show pääsi alkamaan. Taisi olla ilmaiskonsertti. :)

On hankalaa sanoa, olivatko herrat kuolleet kitaristit Lennon ja Harrison oikeasti miehistössä, mutta Beatles se oli ja ajankohta suunnilleen nykypäivä. Mukana oli myös useita kovan luokan vierailijamuusikoita, joista kukin päästettiin hetkeksi esiin.

Bändi aloitti settinsä 90-luvun comeback-biisillä, joka unessa ei kuitenkaan ollut Free as a Bird vaan jokin Traveling Wilburys -tyyppinen menopala. Sen nimi oli Hang the Rock tai jotain sinnepäin. Jatkoksi kuultiin alkuperäistä Beatles-materiaalia, luultavasti ainakin Come Together ja I Feel Fine. Muutamien lisäkappaleiden jälkeen soitto kuitenkin taukosi teknisten ongelmien takia. Katko venyi pitkänlaiseksi, ja koska ulkona oli märkä vesisadeilma ja iso osa yleisöä oli taivasalla, ihmiset rupesivat häipyilemään. Lopulta meitä oli Beatles-konsertin jatkoa odottamassa vain muutama kourallinen. ::) Minulla on lisäksi tunne, että viimeiseksi ennen taukoa oli kuultu ihan muuta kuin Beatles-musaa ja esiintyjänä taisi olla J.J. Cale kitaroineen. Sekin kai hämäsi yleisöä.

No, lopulta Beatles aloitti uudelleen ja lavalla kaikui muiden muassa vanha kunnon She Loves You. Ihmisiä ilmestyi taas monin verroin kuuntelemaan. Jossain vaiheessa lavalle nousi reggaen ihmekaksikko Sly & Robbie esittäen muunnelmaa jostain Chuck Berryn biisistä. Se ei tällä kertaa haitannut tunnelmaa, vaan aloimme yleisössä koota jotain laajaa ihmisketjua tai -piiriä, jossa sitten heiluimme musiikin tahtiin. Valitettavasti tässä kohtaa tapahtui sellainen asia kuin herääminen, joten keikan mahdollinen loppuhuipennus jäi kokematta. :)

Myöhemmässä jatkounessa asiaan ilmiselvästi sotkeentui pian järjestettävä Tampere Beatles Happening. Tässä unenpätkässä Suomen eturivin artistit soittivat tribuuttikonsertissa Beatlesia. En muista sen tarkemmin muuta, kuin että Egotripin Knipi oli lavalla, öh, alkoholin vaikutuksen alaisena. :D
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Keijukainen - 14. Tammikuuta 2012 klo 09:23
Näin viime yönä tosi huvittavan kummallista unta.. Itse tapahtumista en oikeestaan muista mitään mutta kuulin koko ajan biisin joka oli näitten yhdistelmä

miyavi - senor senora senorita (http://www.youtube.com/watch?v=x4Zt2-jTAXQ#ws)

Sexy sax man serenade (prank feat. Sergio Flores) (http://www.youtube.com/watch?v=mKSyPoxzT6w#ws)


Ja unessa naureskelin ja ihmettelin ääneenkin et mitä hemmettiä tää on :D
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Colourflower - 18. Tammikuuta 2012 klo 13:23
Näinpä taas käsittämätöntä unta. Jossain oli alkamassa jokin happening, jota olin järjestämässä ja sitä varten minun täytyi käydä hakemassa vanhempieni kotoa jotain tarvikkeita. Törmäsin isääni, joka yllättäen sanoi: "Lompakosta löytyi tällainen, ota sinä." Katsoin ihmeissäni, sillä kysymyksessä oli 22 000 000 markan seteli. Ehdottomasti kyse oli markoista, sillä aloin heti laskea kuinka paljon se on euroissa. Totesin: "Älä nyt tällaista minulle, tällähän voi heti ostaa vaikka talon." En muista, sanoiko isä johonkin, mutta minulle se raha jäi.

Myöhemmin olin ilmeisesti menossa setelin kanssa pankkiin Tampereen Hervannassa ja mietin, että olin varmasti käsittänyt rahan suuruusluokan väärin ja otin siitä mielessäni parit nollat pois. Törmäsin siinä viereisen kirjaston tuttuun työntekijään (joka unessa sekoittui surrealistisesti Erkki Tuomiojaan), joka selitti: "Ei se ole niin vähän, vaan 22 miljoonaa miljoonaa miljoonaa." Kävi ilmi, että hän oli saanut jostain samanlaisen setelin.

Sitten aloin pohtia, mitä teen kaikilla rahoillani. Mieleen jostain syystä juolahti, että jollakulla läheisellä oli pieni maatila Pohjanmaalla ja siellähän voisi tietysti alkaa järjestää vuosittaisia jalkapalloturnauksia. Olin paikan päällä mittaamassa kenttien kokoa pohdiskellen, miten sinne saisi kaikki maailman huiput pelaamaan ja millähän joukkueilla, maittain vai seuroittain. Sinne jonnekin taisin jäädä miettimään... :)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Colourflower - 23. Tammikuuta 2012 klo 13:38
Surrealistisin ja psykedeelisin yö vähään aikaan...

Uneni alkoi osuudesta, jonka keskiössä oli jokin vuosia sitten, nykyisestä poikkeavassa elämänvaiheessa kirjoittamani kirja, jolle ei ollut löytynyt kustantajaa. Se kertoi tytöstä, jonka nimi oli suurin piirtein 'Emelina' (käytän tästedes tätä nimeä) ja joka halusi pois sovinnaisesta kaupunkielämästä johonkin kukkaniityille. Puhuin kavereille, miten tärkeä myyttinen hahmo Emelina on ja osoitin kaverilla ollutta DVD-levyä, että tuo leffakin kertoo Emelinasta. Puhuin myös omasta elämästäni: kirjoitettuani Emelina-tarinan hukkasin elämästäni jonkin punaisen langan enkä ollut riittävän voimissani hyödyntääkseni kirjaa sen ansaitsemalla tavalla, mutta nyt olen taas täysissä voimissani ja pian asiasta kuuluu.

Sitten siirryttiin katsomaan elokuvaa, jonka olin ilmoittanut kertovan Emelinasta. Siinä ryhmä päähenkilöitä seurasi hylättyjä ratakiskoja hämärän ja sumun yltyessä. (Sivuhuom.: tämä osuus muistutti Blytonin klassikkotarinaa Viisikko salaperäisellä nummella). Lopulta saavuttiin jonkin rannalla sijaitsevan talon pihapiiriin. Päähenkilöt olivat etsimässä jotakin salaisuutta ja vaikka taloissa ei näyttänyt olevan minkäänlaista elämää, ilmassa oli pientä pelon ja uhan tuntua. Vähän aikaa etsittyään he päättivät majoittua erääseen piharakennukseen, johon pääsi sisään kellarinluukusta (tms). Siellä he tutkivat tarkoin kaikkia tiloja, jotka olivat kahdessa kerroksessa niin että varsinainen ulko-ovi sijaitsi kerrosten välitasolla.

Tässä vaiheessa heräsin hetkellisesti lumiauran tultua viereiselle kadulle. Nukahdettuani uudelleen elokuva ilmiselvästi jatkui, vaikkakin kohtaus vaihtui. Ensin tuli väläys oudonnäköisestä oliosta jättämässä itsestään jonkin jäljen asuinhuoneiston lattialle ja poistumassa juuri ennen päähenkilöryhmän tuloa. Sitten näytettiin, kun päähenkilöt astuivat sisään huoneistoon ja löysivät kokolattiamatosta verta. Alettiin katsella ympärille, mistä voisi löytyä merkkejä verijäljen aiheuttajasta, jopa mahdollisia piilopaikkoja. Lopulta huomattiin verijälki myös ulkona kuistilla ja päähenkilöt siirtyivät pihalle. Pensaan takaa löytyi alaston tyttö, jolla ei ollut päätä, mutta joka silti oli elossa. Seurasi yhteydenottoja poliisille ja lääkäreille, sekä päätös että tyttö pidetään hengissä ja hänelle aletaan tehdä kokeita. Minulle katsojana oli koko ajan selvää, että tuo tyttö oli Emelina. (Herättyäni aamupäivällä järkeilin, että päätön tyttö symboloi sitä, kun nyky-yhteiskunnassa ihmiset opetetaan elämään ajattelematta itse.)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Newbie - 24. Tammikuuta 2012 klo 01:49
viime yönä näin monia unia,mut ainut minkä selvästi muistan on se,että olin muutaman muun ihmisen kanssa laivalla (joku näitä hotellialuksia) ja oltii menossa vissii ruotsiin. Ja sitte siellä oli pari tuttua kalastajaa norjasta.. Ja mulla oli saluki O.o Ja nyt se saluki on ollu mulla päässä koko päivän eli varmaa nään tulevanaki yönä unta siitä... miks just saluki? ><

mutjoo,kyllä mie nään myös järkevämpiäki unia,niistä vaa harvemmi on mitää selvää muistikuvaa :D
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Anu-akka - 12. Helmikuuta 2012 klo 08:29
^ Ihana voimauni!
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Vihreäkaupunki - 20. Helmikuuta 2012 klo 02:52
En muista kuinka kauan tämä on jatkunut, mutta nyt tulin paremmin tietoiseksi tästä ilmiöstä. Joskus yöllä, olen unessa mutta kuulen muistaakseni jonkin selkeästi erikoisen äänen ja havahdun hereille (oikeasti kuitenkin nukun). Joka kerta, ensimmäinen ajatukseni on ollut, nytkö se valtava henkinen valaistuminen tai uskoontuleminen tapahtuu. :D Sitten luulen avaavan silmäni, ja huoneen valaistuvan hieman harmaalla valolla sänkyni yläpuolelta. Tämän jälkeen yleensä yritän rauhoittaa itseäni, sillä minulla on uskomus etten voi täysin valaistua/höyrähtää jos pelkään. No, kuitenkin "näky" loppuu muistaakseni yleensä johonkin siihen tai laantuu nopasti. Kuitenkin tänään, uskoakseni omalla avustuksellani, seinään avautui pienehkö aukko, josta itselleni stereotyyppinen kristinuskon jumalan pää oli, tai yritti tulla huoneeseen. Pää oli tosin sininen niin kuin aukkokin, tarkemmin sanottuna pää ja aukko ovat jotakuinkin samalta näyttävää sinistä taivastekstuuria harvoine hattarapilvineen. Pää jäi sikseen, en muista hävisikö se. Mielestäni jo unessa tajusin että tämä pää vaikuttaa liian stereotyyppiseltä, pää on aivan kuin sen hahmon pää jonka olen kristinuskon jumalasta luonut, joka on täysi ripoff Zeuksesta. Kenties johtuen uskonpuutteestani tai jostakin muusta seikasta, aloin poikkeuksellisesti kuulla vääristynyttä puhetta. Ajattelin että nytkö se henkinen kokemus tai sanoma tulee (tämä ei siis ollut vitsi). Puhe oli ensimmäisen sekunnin hidastettua ja pelottavan vääristynyttä, jonka jälkeen C-kasettimaiseen tapaan ääni korjaantui ja tunnistin sen heti. Sehän oli eräs buddhalainen maallikko-opettaja, jonka lempeä ääni rauhoitti minua, olin jokseenkin peloissani. Hän ehti aloittaa "Hyvä [etu ja sukunimeni]", ja yritin rauhoittaa itseäni. Jostakin syystä uskon siihen, että sanoma tai henkinen kokemus ei voi tulla perille, jos olen liian pelokas. Loogista, koska jos alan pelätä tarpeeksi, herään unesta (vaikka luulenkin olevani hereillä). Puhe kuitenkin vääristyi nopeasti samaan tapaan kuin se oli alkanutkin. Sitten makasin muutaman minuutin samassa paikassa sängyssä silmät kiinni, rauhoittuen. Nämä episodit tuntuvat nyt jokseenkin huvittavilta, koska näen nyt niiden sisältävän vaikutteita Hollywoodista.

Nyt aloin miettimään, pitävätkö jotkin ihmiset tällaisia kokemuksia yhteytenä jumalaan tms.? Mielestäni olisi tärkeää huomata kuinka paljon tällainen näky tai enne pitää sisällään stereotypioita ja omia kuvitelmia asiasta. Toki jumalahahmo tai muu voi näyttäytyä kuvitelmasi muodossa, mutta itse esittäisin lähdekritiikkiä tapauksessa jossa uskonnollinen näky tms. vastaa liian hyvin omia mielikuvia asiasta.

Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Konna - 20. Helmikuuta 2012 klo 12:46
^ Hahah, minäkin näin juuri pari yötä sitten jonkin hassun unen, jossa tiesin valaistuvani hetkellä millä hyvänsä. Pian kaiken täyttikin suuri valo ja olipa siellä Bodhidharmakin karvaisine naamoineen. :D Pitäisin kaikkia valaistumisunia- ja unelmia mielikuvituksen tuotteina, joihin ei kannata pahemmin takertua. Toki ne saattavat kertoa siitä, että on kaikilla mielen tasoilla päättänyt kulkea kohti valaistumista, mutta senhän pitäisi olla muutenkin selvä.  ;)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Colourflower - 20. Helmikuuta 2012 klo 13:29
Itse en ole viime öinä nähnyt unia valaistumisista, vaan liikuskeluista aika mielenkiintoisissa ympäristöissä. Viime yönä liikuin joidenkin epämääräisiksi jääneiden seuralaisten kanssa metsäisillä vuorilla. Yhtäkkiä edessämme alkoi avautua todella upea näkymä johonkin laaksoon, jossa oli kauniita rakennuksia. Kävelimme eteenpäin ja huomasimme, että paikassa oli paljon muitakin rakennuksia ja se olikin kokonainen (suurikokoinen) kaupunki, eikä maisema avautunut vain laaksoon vaan edemmäs merelle. Mietimme, mihin kaupunkiin olimme tulossa, ja joku ehdotti: Barcelonaan. (Tämä ehkä yhdistyy siihen, kun olin viikonloppuna vanhempieni luona ja selostin heille Pyreneiden alueen – mukaan lukien Pohjois-Espanja – erityistä luonnetta keskiajan historiassa.)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Keijukainen - 21. Helmikuuta 2012 klo 13:36
Voi apua.. Nyt jänskättää! Näin viime yönä mahdollisesti enneunen. En tiedä tarkalleen mitä tulee tapahtumaan 3.3. mutta kuitenkin varmasti jotai. :)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Colourflower - 16. Maaliskuuta 2012 klo 11:01
Näin unta, jossa tapasin Adolf Hitlerin. Hän osoittautui nuoreksi naiseksi ja oli varsin mukava, harkitsevan oloinen tyyppi. :o ;D
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: MirkaCerena - 16. Maaliskuuta 2012 klo 16:01
Nukuttuani muutaman yön huonosti huomasin viime yönä näkeväni todella paljon unia. Menin jo seitsemän jälkeen nukkumaan (aamut työt, jepu jee) ja kun heräsin vessakäynnille kymmeneltä olin jo näkemässä unta. En muista unesta enää mitään, mutta muistan kertoneeni siitä äidilleni matkalla vessaan.

Aamulla herätessäni tajusin että unessani ennen heräämistä olin ollut meidän lähellä olevalla parkkipaikalla kun jostain tuli zombeja jotka yrittivät yllättäen tappaa minut ja matkakumppanini. Unessa minulla oli myös kissa joka harmillisesti sai tartunnan. Muistan kuinka ahdistavaa oli juosta ja kiirehtiä kohti tätä kerrostalo asuntoa (matkaa parkkipaikalta ehkä 500m) kun kuulin kissan maukuvan uhkaavasti ja koko ajan tuntui että kohta sen käpälä osuu. Lopulta päästyämme asuntoomme totesimme että asuntomme oli ainut asunto joka oli säilynyt zombi vapaana. Toisin sanoen muut asukkaat olivat kokeneet menetyksiä ja muistan kuinka käytin paksua pahvia apuna työntäessäni yhtä zombia ulos rappukäytävästä että saan suljettua sen ulkopuolelle että pääsen kotiin. Arki tuntui kuitenki rullaavan varsin normaalisti, eli posti kulki ja ja puhelin ja tuollaiset toimivat. Piti vain olla tarkka että milloin ihmeessä menee ulos ja en edelleenkään ymmärrä miten se poika ei ollut saanut tartuntaa vaikka Helsingin Sanomia jakoi. Tässä kohtaa uni katkeaa ja juuri ennen heräämistäni muistan olevani toisessa paikassa jossa katson suuresta ikkunasta takapihalle joss tartuntavapaat kissat, koirat ja pienet ihmiset (kääpiöt) pelasivat jalkapalloa ja pallona pelissä toimi zombin pää.

Että sellaisia unia. Huh huh.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Colourflower - 30. Maaliskuuta 2012 klo 22:39
Toissayönä heräsin kesken kaiken nähtyäni unta, jossa omalle asuinalueelleni (lähiö Tampereella) tuli kello kolmelta yöllä sininen pakettiauto myymään jotain aivan ihanaa herkkusyötävää. Se kävi siellä säännöllisesti. Kerran myöhästyin viisi minuuttia, pakettiauto oli jo lähtenyt ja menin pikapikaa katsomaan netistä, missä (lähistöllä) sitä herkkua myytäisiin seuraavana, vielä samana yönä. :)

Viime yönä näin ensin unta, jossa matkustin kapeassa automaattikauko-ohjatussa junassa jossain diktatuurimaassa. Toiseksi viimeiseltä asemalta pääsi viimeiselle asemalle junan lisäksi myös hissillä, joten jäin pois jo siellä. :) Herättyäni välillä aloin nähdä uutta unta, jossa ulkoilutin Palefacen koiraa. Mokoma piski karkasi juuri hetkeä ennen kuin kello herätti minut. ::) Mielenkiintoista kyllä, näiden unien jälkeen tänään junassa selkäni takana istunut heppu puhui puhelimeen saaneensa nimmaripyynnön, kun joku oli luullut häntä Palefaceksi, ja samassa puhelussa myös jostakin koirasta. Hmm... :)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Colourflower - 31. Maaliskuuta 2012 klo 11:01
Näitä hassuja/hörhöjä unia tulee nyt putkeen. Viime yön unessani esiintyi jokin proge-eepos, jonka mukaan "Epilän laakso on pyhä". Epilä on kaupunginosa Länsi-Tampereella.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Brooks - 31. Maaliskuuta 2012 klo 18:03
Näitä hassuja/hörhöjä unia tulee nyt putkeen. Viime yön unessani esiintyi jokin proge-eepos, jonka mukaan "Epilän laakso on pyhä". Epilä on kaupunginosa Länsi-Tampereella.

Ja siellä on pikemminkin harju kuin laakso. Ellei siellä ole jokin salainen laakso...
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Aliisa - 01. Huhtikuuta 2012 klo 06:47
Olen melkein kaksi viikkoa nähnyt unia exästäni. Unet ovat erittäin nöyryyttäviä ja niistä tulee todella paha olo...painajaisiahan nuo ovat. Teen ja sanon unissa sellaisia joita en todellakaan tosielämässä tekisi. Kai alitajunta koittaa saada selkoa asioihin joihin ei voi saada enää selkoa. Toivottavasti nää unet loppuu pian koska on raskasta mennä nukkumaan tietäen että on paha olla kun herää.  :-\
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Silva - 09. Huhtikuuta 2012 klo 11:12
Olen aina unissani eläin. :D ennen olin aina leijona, nykyään karhu... Ei siinä muuten mitään, kyllähän saamelaiset shamaanitkin ennen vanhaan kulkivat eläinhahmossa unimailla. Hämmentää vaan se, että sekä leijona että karhu ovat kaikissa kulttuureissa vahvimpia symboliselta arvoltaan.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Annika - 09. Huhtikuuta 2012 klo 12:00
Itselläni on menossa nyt itsensä eheyttämisvaihe elämässä ja se näkyy unissa.
Minulla on hyvin tapahtumarikkaat unet jotka ovat menneisyyden ja nykyisyyden sekamelskaa ::)
Menneisyyden tapahtumat sekoittuvat jännästi parhaillaan tapahtuviin asioihin/tilanteisiin...


Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Ketoneilikka - 09. Huhtikuuta 2012 klo 13:41
Olen melkein kaksi viikkoa nähnyt unia exästäni. Unet ovat erittäin nöyryyttäviä ja niistä tulee todella paha olo...

Voi Aliisa :(. Hitto miten kurjaa :( :( :(. Mutta teillähän oli muistaakseni todella rankka suhde ja kipeä ero? Menee varmastikin aikaa, että koko Aliisa on päässyt siitä kaikesta yli. Ootko käynyt jossain juttelemassa tapahtuneista? Se ehkä auttaisi, kenties myös jotain vaik valeriaanateetä tms ennen unille menoa? Jaksuja ja hei, tosi hienoa, että olet pystynyt jättämään tuon kaiken taaksesi!!!

Silva - vau  :o. Mä oon ollut muutaman kerran unessa kissa, ainakin kertaalleen kala mut et silleen jokaöisesti jellona tai karhu  :o

Viimeyönä unessa mun hiukseni olivat rastoittuneet vähitellen, itsestään. Olivat sellaiset tätä olemassaolevaa sävyä vaaleammat, melkein porkkananpunaiset ja tosiaan itsekseen kiertyneet ja melkein rastoiksi. Unessa päätin et jaa, selvä, ku kerran rastoiksi ovat menossa ni menköön, en harjaa :P

Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: MirkaCerena - 12. Huhtikuuta 2012 klo 11:14
Kirjoitin tästä jo ainakin kahteen paikkaan, sen verran ihana uni tuli yöllä vastaan. Heh.

Näin unta että 30 päivän ajan kuvasin rannalla auringonnousua ja tein siitä dokumentin. Jossain vaiheessa kun istuin siellä niin mies tuli siihen katsomaan sitä auringonnousua mun kanssa. Siitä lähtien se tuli joka aamu. Katsottiin vain auringonnousua eikä puhuttu mitään, kunnes alettiin jutella. Kun aika tuli täyteen niin kerroin että olin itseasiassa ollut tekemässä dokumenttia ja kun herra oli vaan tupsahtanut paikalle aina niin kysyin kun kerran näkyi ja kuului materiaalissa että onko okei että hän siinä on. Oli okei. En muista miten uni loppui, mutta muistan kuinka raskasta se rannan hiekka oli kävellä.

En tiedä miksi, mutta tuo uni oli todella ihana. Täynnä ihania oranssin ja punaisen sävyjä. Kuinka maailman sävymaailma muuttui jokaisen auringonnousun aikaan. Vahva oli myös se luonnon läheisyys, tuulen purevuus ja lintujen heräämineen uuteen aamuun. Se oli niin kaunista, niin kaunista ja rauhallista. :)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Haaveilija - 21. Huhtikuuta 2012 klo 21:27
Viime aikoina olen nähnyt unia sodasta :( olen aina itse taistelemassa. Paikat vaihtelee, ei koskaan samanlasta unta. minua yleensä ammutaan mutten kuole. Hieman ahdistavia noi unet.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Colourflower - 26. Huhtikuuta 2012 klo 10:42
Näin viime yönä unta, jossa olin pääkaupunkiseudulla sijaitsevalla asuinalueella nimeltä Potila. Äitini (?) kertoi, että jollakin ihan tietyllä kujalla asuvat vierekkäin serkkuni Minna, muuan isäni tuttava sekä joku superjulkkis. Päädyimme Minnan luo jotain hieman outoa käytävää pitkin, pihalle oli kasattu valtavat lumikinokset vaikka asunnon ikkunasta ei näkynyt toiseen suuntaan ripettäkään lunta. Oli kuin koko ajan olisi ollut käynnissä jokin show tai teemabileet. Annoin oman panokseni meininkiin soittelemalla kitaralla kahta sointua ja toistelemalla utuisesti sanaa "flowers". Se oli jotenkin todella hippiä. :)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: v-i-p - 12. Toukokuuta 2012 klo 07:57
Unessani kohtasin naisen, jonka kuolleen äidin jäämistön kanssa oli ongelmia. Tämä edesmennyt äiti oli ollut suuri Party of Five eli Viiden juttu -sarjan fani, ja kerännyt elinaikanaan fanitavaraa valtavasti. Mukaanlukien huonekalut joita kuvauksissa käytetty  :o Naisen talo oli täynnä, katosta lattiaan, valkoisella muovilla pakattua "fanimemorabiliaa", eikä tämän omat huonekalut tai mikään muukaan mahtunut taloon. Nainen halusi säilyttää tavarat kunnioituksesta äitiinsä sillä seurauksella että ei pystynyt kirjaimellisesti elämään omaa elämää, kun ei ollut tilaa.

Heräsin yöllä, ja kyllä siinä sai hieraista silmiään pari kertaa että juu, tuli unia taas katseltua  ;D Ymmärrän unen pointin, mutta kamoon, Viiden juttu  :o
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Colourflower - 14. Toukokuuta 2012 klo 23:39
^ ;D
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Torstai - 23. Toukokuuta 2012 klo 14:23
Minä johdin pientä ryhmää jonkinlaisia sotilaita, minulla ei ollut varusteita jostain syystä ja välillä olin alasti, taivas vaihtoi väriä tai minulla oli ylimääräisiä raajoja aina kun keskittyminen uneen horjui, tapahtumapaikkana oli jonkinlainen tehdas. Siellä kuljettaessa aina oven avaamisen vaadittiin avaaja, ja kulkija. Yhden tuli aina jäädä pitämään ovia auki tai paluuta ei ollut. Ovia kun oli monta, niin lopulta jäljellä oli tietysti vain minä. Suureen huoneeseen pääsin, tummaan huoneeseen, ovi takanani sulkeutui ja meni lukkoon. Keskellä huonetta on sitten pöytä ja teetarjoilu. Kuoleman henkilöitymä, nuorelta näyttävä nainen istuu toisella paikalla vastapäätä. Kuolema sanoo: "Vastavoima ja vierailijani, ota teetä, minä tiedän mitä aiot kysyä kyllä. Minä olen aina ja ikuisesti 63-vuotias. Minähän kerroin jo sen? Tänne minä viimeksi olin menossa!", ja siis hänet olin tavannut jo aiemmassa unessa, kun hän kertoi olleensa tosiaan 63-vuotias ja matkalla ilmeisesti tuonne. :D lopuksi tuo uni päättyi siihen, kun naukkasin hänen tarjoamasta kupista teetä ja sanon: "Vastustaja, mutta ystävä."
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Ankkadaami - 30. Toukokuuta 2012 klo 20:22
Viime aikoina näkemistäni unista on yksi uponnut ja pinttynyt mieleeni erittäin hyvin.

 Näin uneni sivupersoonassa, en itse ollut paikalla, katsoin vain. Uneeni kuului pyöreä vaaleaihoinen nainen. Sellainen joka hymyili kokoajan etovasti. Nainen oli sairaalan suihkuhuoneessa/vessassa, joka oli harmaa, kuluneen näköinen. Nainen oli lääkäri tai sairaanhoitaja. Paikalla oli myös toinen sairaanhoitaja, nuorempi nätti tummaihoinen nainen. Valkoihoinen alkoi ahdistella tätä, siitä seurasi rimpuilua, tietenkin, mutta lopulta tummaihoinen nainen antoi periksi.
Seuraavaksi olltiin taas suihkuhuoneessa, tällä kertaa valkoihoinen nainen oli toisen tummaihoisen nuoren naisen kimpussa. Naiselta oli jo vaatteet riisuttu, hän huomasi paikalla olevan myös tämän aikaisemman tummaihoisen naisen. Ahdisteltu pakeni tämän toisen luokse apua pyydellen, pakoon valkoihoisen otetta. Nainen, jolta apua aneltiin, katsoi tätä toista. Katse oli täysin tyhjä, silmät heijastivat vain väliinpitämättömyyttä. Nainen sanoi valkoihoiselle lyhyesti vain että jatka. Vaatteeton jähmehtyi, ja ilme kuvasti vain hämmennystä, pelkoa ja toivon menettämistä.
Sen jälkeen uneksin siitä, kuinka nämä naiset tanssivat letkajenkkaa. Etunenässä vaalea nainen hymyilen etovaa, itseriittoista hymyään, ja jäljessä tummaihoiset naiset, toinen vaatteita, molemmat hymyilen tyhjää hullun hymyä.
 
 En tiedä minkä takia uneni muuttuvat kokoajan irvokkaamikksi ideoiltaan mitä enemmän aikaa kuluu ja unia näen. Tällä hetkellä suurinta osaa näkemistäni unistani voi jollain tavalla kuvata sanalla groteski.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Colourflower - 30. Toukokuuta 2012 klo 21:23
Onhan noita tullut hassuja unia nähdyksi. Muistaakseni perjantain ja lauantain välisenä yönä näin unta kahdesta oululaisesta kaveristani, jotka olivat tulleet Tampereelle. He sekoilivat menemään ja tekivät älyttömyyksiä koko ajan ihan pokerinaamalla. Jossain vaiheessa tehtiin kaverin autolla ihan hullu ohituskin. Sitten törmäsin kauppakeskuksessa (joka oli Koskikeskus, mutta sijaitsi Linnainmaalla) tyttöystävääni, minkä koin "pelastusrenkaana" irrottautuakseni kamujen liian tolkuttomaksi äityneestä meiningistä. Hauska oli aluksi hauskaa, mutta liika on liikaa. :)

Toissayönä näin unta musaravintolasta, jossa kuului vain 70-luvun (ja ehkä 60-luvun lopun) "vakavampaa" popmusiikkia – Moody Bluesia, Procol Harumia, Barclay James Harvestia. Saman ravintolan vieressä oli toinen ravintola, jossa kuului samankaltaista musiikkia muttei ihan yhtä ehdottomasti, ts. joukkoon saattoi eksyä jokin 2000-lukulainenkin biisi. ::) :D
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Konna - 01. Kesäkuuta 2012 klo 11:26
Näin unta, että olin isäni kanssa eräillä "hienommilla" sukulaisillani jonkinlaisissa juhlissa. Jostakin syystä olin pukeutunut siniseen peittoon, joka oli sidottu punaisella kangasvyöllä vyötärön kohdalta. Fiilikseni tässä kummallisessa asussa oli hieman ulkopuolinen siististi pukeutuneiden sukulaisteni seurassa. Yhtäkkiä isäni halusi lähteä kanssani ulos kävelemään. Kävelimme pienelle kasvimaalle, johon kylvimme tupakkapensaan siemeniä. Lajikkeen nimi oli Bob Dylan. :o
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Ankkadaami - 25. Elokuuta 2012 klo 11:44
Viime yönä uneksin, siitä kuinka Amerikka poltti roviolla nykyisen paavin elävältä, ja tämän edeltäjien maasta kaivetut ruumiit. Kaiken tämän taltioi media, ja näinkin uneni ikään kuin uutista seuraten. Taustalla oli kokoajan uutisjuontaja paikan päällä, ja muistan selkeästi uutisotsikot joita uneni "alalaidassa" kulki. Välillä lähikuvaa palaviin paaveihin. Elävältä poltettu vain rukoili ja itki samaan aikaan kun liekit söivät. Toinen paavi jonka lähikuvaa unessani pääsin seuraamaan, oli nykyisen edeltäjä. Kertaalleen jo poltettu roviolla. Osittain keho säilyneenä. Aiemmin unessani olin nähnyt tämän paavin elävältä polttamisen. Hän ei vain kuollut yhtä "kunniakkaalla" tavalla kuin jälkeensä valittu, vaan itkien, kiroilen ja huutaen. 
Jos oikein muistan, tämä tapahtui sen vuoksi, että uskonnot oli päätetty hylätä. Maailmasta tehtäisiin ateistinen. Ainoa oikea aate ateismi. Ja  sen vuoksi varoituksena ihmisille, kaikesta uskontoa palvovasta "hommauduttiin eroon".
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Colourflower - 19. Marraskuuta 2012 klo 01:53
Näin viime yönä vaihteeksi niin hassua unta, että se on parasta kirjata tänne. Olin unessa jollakin kesäleirillä, joka sijaitsi lähellä jotakin vesistöä, mutta rantapaikka ei ollut erityisen hyvä. Nukuimme teltassa tai ehkä huonokuntoisessa mökissä. Madonnalla oli jotain asiaa leirille tai jotain tekemistä leirin kanssa, sillä hän tarjosi minulle autossaan kyydin neljän kilometrin päässä sijaitsevaan rantakahvilaan (?). Se sijaitsi Loimaalla. Kesäleiri sijaitsi siis jossakin muussa kunnassa, mutta kahvila oli Loimaan puolella, ja jostakin syystä tämä oli minulle unessa tärkeä asia.

Joopa joo. :)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Colourflower - 26. Marraskuuta 2012 klo 12:55
Viime yön unessa tapasin Johan Bäckmanin. Hän näytti tosi oudolta, valkoinen naama ja pystyyn vedetyt etuhiukset. Mutta kovasti hän oli vakuuttunut siitä, että ajattelemme samalla lailla asioista.

Edellisenä, vaiko sitä edellisenä, yönä näin unta, jossa olin Oulussa tarkoituksenani hypätä Rovaniemelle menevään junaan kello 11 aamupäivällä. Niitä junia tuntui menevän vähän väliä, mutta myöhästyin järjestelmällisesti niin monesta junasta, että vaihtoehdoiksi jäivät yökylään meno tai matkan siirtäminen eri päivälle. ::)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Miracselad - 27. Marraskuuta 2012 klo 18:21
Muutama päivä sitten taas vaihteeksi tuli nähtyä karhuista unta... Olin tuiki tuntemattomassa talossa ja karhut yrittivät verenhimoisesti päästä sinne sisälle, tappaakseni minut.. Tosin ei niissä unissa koskaan karhu minua kiinni saa, eikä myöskään tässä. Hämäävintä oli, että normaalisti näen perus ruskeakarhusta unta, mutta tällä kertaa mukana oli myös kitukasvuinen jääkarhu.. o,O sen muistan, että ovi kaatui tämän jääkarhun päälle..
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Miracselad - 29. Marraskuuta 2012 klo 09:11
Olipas taas uni...

Ensin odotin junaraiteilla siskoa, että hän tulisi mitä luultavammin Turusta ja ottaisit minut kyytiin junaan..? Huomasin sitten, että siinä lähettyvillä oli jonkinlainen työmaa, mitä luultavammin kiviä tai jotain raivattiin, koska sielä oli hyvin isoja pyöreitä kiviä. Mutta siinä sitten kun katselin sitä, maisema alkoi pikkuhiljaa muuttua ja sielä olikin sitten pienen muotoinen "järvi" johon vesi valusi kahdesta pien muotoisesta putouksesta. Kävelin ensin tämän oikealle puolelle siinä mielessä, että haluan mennä kahlaamaan, mutta sielä oli niin paljon kaikenlaisia sieniä ja pien ötököitä etten sitten halunnutkaan. Kävelin junaraiteita pitkin meneäkseni sen toiselle puolelle ja kolme ihmistä tupsahtivat siihen yhtäkkiä. Kaksi hieman vanhempaa ja yksi hieman nuorempi. Aloin jostais syystä kyllä heti kinaamaan tämän nuoren pojan kanssa jostain siskoni jutuista...
Pääsin toiselle puolelle ja menin kahlaamaan veteen. Sielä loikkisi harmaanliiloja aika isoja sammakoita ja vesi oli todella tummaa mutta puhdasta. Tien toisella puolella oli myös vettä ja keskellä kaikkea oli muutama talo jotka joku oli rakentanut. Aijemmat henkilöt kutsuivat sitten minut sinne syömään, vaikka aika vastahakoisesti sinne menin. Jotain unen keksimää "ruokaa" se oli mutta kysyin kuitenkin sisältääkö tämä kofeiinia.. En tiedä miksen tiennyt, että missä päin Suomea olen ja kysyin sitten että missäs päin me ollaan mutta se ei tosin koskaan selvinnyt...
Tämän jälkeen lähdimme ajamaan autoa..  En oikein tiedä missä istuin, kun välillä olin etupenkillä ja välillä takapenkillä... Mutta tämä poika istui takapenkillä kuskin takana mutta oli silti itse kuski.. Ja ajoimme perjatteessa takaperin. Jaloillaan koska räpräsi kokoajan kännykkänsä kanssa. Jossain vaiheessa auton vauhti oli aivan kamalan nopea ja muistan, kun olin kamalan peloissani että kohta tapahtuu jotain.. Ja kyllä aloimme ajamaan kalliota pitkin. Jostain syystä kuski ei jarruttanut ja törmäsimme täysillä johonkin kiveen tai vastaavaan. Etupenkkiläiset menehtyivät samantien. Olin aivan tukkorassa tällistä mutta huomasin, että alamme hinautumaan takaperin alas mäkeä. Hyppäsin aikamoisesta vauhdista autosta pois ja kuulin vain kun auto rymähti johonkin.. Menin katsomaan ja kaikki loput kyydissä olleet makasivat vain maassa. Menin katsomaan tätä nuorimmaista poikaa ja hänkin oli menehtynyt. Kaksi minun lisäksi selviytyi ja he olivat vielä Vesa-Matti Loiri ja Erin Anttila. Loiri ei jostais syystä halunnut jutella kanssani, varmaan kun nuorimmainen poika oli hänen poikansa vissiin.. Erin oli kuin huolestunut äiti, mutta mukavalla tavalla.
Huhhuh, sanompa vain...
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Peacemaker - 27. Joulukuuta 2012 klo 21:26
Harmittaa kun tosi usein näkee erittäin mielenkiintoisia unia, ja ne unohtaa puolen tunnin sisään heräämisestä.  :(
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Johnnyboy92 - 27. Joulukuuta 2012 klo 22:05
Näin unta että lähdin kävelemään kotini lähellä olevia junaraiteita vailla päämäärää. Väistelin siinä samalla kohti tulevia junia. Sitten yhtäkkiä huomasin olevani jossain aivan oudossa ja vieraassa paikassa. Hätäännyin kun minulla oli mukanani vain puhelin ja avaimet ja ohuet vaatteet. Paikka oli outo, se oli osaksi tuttu ja osaksi tuntematon. Sitten aloin jostain syystä itkeä, mutta tajusin että olen kotona vaikka paikka onkin outo. Sitten uni loppui ja heräsin.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Miracselad - 27. Joulukuuta 2012 klo 22:12
Harmittaa kun tosi usein näkee erittäin mielenkiintoisia unia, ja ne unohtaa puolen tunnin sisään heräämisestä.  :(

Ja varsinkin jos jokin häiritsevä tekijä auttaa unohtamaan sen vielä puolet nopeammin..! :D
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: q - 05. Tammikuuta 2013 klo 13:59
Kävin eilen ennen tuutimaan menoa lukemassa foorumia. Yöllä unessa oli tietokoneeni paikalle ilmestynyt suuri lauma mielenkiintoisia keskusteluja käyviä hippejä.  ;D
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Colourflower - 07. Tammikuuta 2013 klo 11:18
Näin eräänä (muistaakseni toissapäivän vastaisena) yönä unta, että nainen nimeltä Elina Äärelä (tai Äärtelä) oli päättänyt levyttää Sylvian joululaulun. Ongelmana vain oli, ettei hänellä ollut lauluääntä ollenkaan tai se oli poikkeuksellisen arkinen. Päätin ryhtyä Elinan tuottajaksi, vaikken pidä Sylvian joululaulusta ollenkaan, sillä olin keksinyt voivani työntää samalle levylle oman sovitukseni Varpunen jouluaamuna -laulusta. Myöhemmin unessa laulajan nimi ilmestyi muodossa Eveliina Ahola. Ajattelin, että hän on ottanut taiteilijanimen. :)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Johnnyboy92 - 07. Tammikuuta 2013 klo 18:46
Tän jälkeen jokainen haluaa nähdä selkounia!:

Spirit Science: Lesson 9 - Astral Projection (http://www.youtube.com/watch?v=W21ctV2B8FY#ws)

Jos toi on totta edes osaksi, niin onpahan aika moista
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: ras_taa - 13. Tammikuuta 2013 klo 17:21
Ite en oo nähny moneen vuoteen painajaisii, mut nyt ne on alkanu melkeenpä joka yö vainoomaan. Ja ne ei varsinaisesti ole painajaisia, vaan ne on välähdyksiä jostain ikävästä tapahtumasta. Esim. ensiksi voin nähdä unta vaikka metsästä, ja yht'äkkiä putoankin alas pimeyteen, ja sitä kestää vain hetken, enkä herää siihen vaan sitten jo uni vaihtuu johonkin mukavanpaan ja taas pian tulee uusi välähdys, jokin riita, ja se kestää taas vain hetken ja uni vaihtuu...ja tätä jatkuu koko yön. Se tekee yöstä ja unista todella sekavan...mutta ehkä se on vain stressiä tai jtn...
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Colourflower - 18. Tammikuuta 2013 klo 18:15
Viime yönä näin taas vaihteeksi unta, josta heräsin nauraen. :D Olin matkustanut kaupungista junalla – tietä pitkin, kiskoja ei ollut – jonnekin, missä oli asfaltoitu maantiesilta joen yli, sillä pikku erotuksella ettei siltaa ollut vaan tie jatkui kummaltakin puolelta vain vähän yli jokitörmän. Asfaltilla loikoili ihmisiä ilmeisesti aurinkoa ottamassa, ja sen takana metsikössä oli telttoja. Yhtäkkiä selkäni takaa syöksyi kelkalla teinivuosien paras kaverini Juha, eikä kelkan vauhti pysähtynyt asfaltille vaan lensi tien yli metsikköön – ja suoraan teltan seinäkankaasta sisään. Humpsista!

Samana yönä näin myös unta, jossa lastenfiktion hahmot paljastuivat todellisiksi. Tapasin ensin jonkin Astrid Lindgrenin luoman hahmon livenä, minkä jälkeen kävelin tietä pitkin ja näin oikealla tytön ja koiran: "Anteeksi, oletteko te Belle ja Sebastian?" Sitten olin jossakin nuotiolla ja kerroin jollekulle innoissani, miten "tuo tuolla on oikeasti Viisikon Pauli. Alkuperäisnimeltä George [dzooodz]."

Voi luoja. :)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Miracselad - 19. Tammikuuta 2013 klo 16:36
Jo oli uni.. Harmi etten muista sitä enään niin hyvin.

Mutta jälleen kerran näin tulvasta unta.. Tosin ensimmäistä kertaa olin amerikassa. Minä ja yksi kavere koitimme juosta sitä karkuus. Tulva tuli siististi ilman mitään aaltoja, mutta nousi todella nopeasti. aloimme kiiveta jotain rakennusta ylös päin joka oli erittäis sokkeloinen reitti. Kiipesimme aivan älyttömän ylös ja muistan viime metreillä olevani erittäin väsynyt. Kun vihdoin pääsimme sinne, aurinko paahtoi kamalasti ja yritin etsiä suojaa varjoista. Joita ei ollut paljon, olimmehan jonkun kerrostalon katossa. Huomasimme kuitenkin, että vesi oli noussut jo jalkoihimme asti ja huomasimme, että katosta meni vielä yksi lisä rakennus. Totta kai kauhealla kiireellä lähdimmekipuamaan ylös päin. Vihdoin kun olimme aivan katolla huomasimme, että vesi oli kadonnut ja maa näkyi taas. Ihmiset olivat kokoontuneet katoille ja maassakin näkyi ihmisiä. Eikä se tulva sitten enään palannutkaan..

Ahdistavia tuollaiset pako unet, mutta lienee kuumeen syy että tuollaisen tuli nähtyä.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Johnnyboy92 - 20. Tammikuuta 2013 klo 14:19
Mä olen alkanut ajatella unista aivan toisella tavoin kuin aiemmin. Ennen pidin niitä vaan joinakin satunnaisina ja häröinä ajatuksina. Mutta nykyään mun suhtautuminen niihin on syvällisempi, uskon että unet voi oikeasti kertoa jotain meistä itsestämme ja tarjoavat näkymän niihin mielen maailmoihin mitä emme muuten näe. Ne saattavat usein kertoa jotain todella olennaista siitä mitä pelkäämme ja haluamme. Niitä pitää vaan osata tulkita. Mitään universaalia unitulkintaa en usko olevan olemassa, sillä jokainen on yksilö.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Kukkaislapsi - 15. Helmikuuta 2013 klo 21:32
Ovatkos muut kokeilleet Calea ternifoliaa unien laadun parantamiseen? Kyseinen yrtti tunnetaan myös nimillä Calea zacatechichi ja Dream Herb. Itselläni unet muuttuvat paljon todentuntuisemmiksi, kun nautin kyseisestä kasvista valmistettua teetä iltaisin. "Todellisuus" ja unieni psykedeelinen mailma sekoittuvat pelottavankin hyvin. Unen jälkeen herätessä olo on usein hämmentynyt siitä, mitä unessa näkyi. Unet muistuvat paremmin vielä aamullakin mieleen.

Tilasin Portugalista joulun alla Calea ternifolian siemeniä ja nyt löydettyäni sopivan idätysmetodin on kyseistä kasvia myös ikkunallani kasvamassa
 :sydamia
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Konna - 18. Helmikuuta 2013 klo 21:43
^ Kuulostaa jännältä kasvilta. Vissiin ihan laillinenkin?
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Johnnyboy92 - 19. Helmikuuta 2013 klo 11:57
^ Kuulostaa jännältä kasvilta. Vissiin ihan laillinenkin?

Ei takuulla ole, kaikki jännät kielletään aina C:-)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Kukkaislapsi - 19. Helmikuuta 2013 klo 18:44
^ Kuulostaa jännältä kasvilta. Vissiin ihan laillinenkin?

Laillista kasvattaa, omistaa ja käyttää. Ulkomailta tuota ei ilmeisesti saa tilata. Eräästä kotimaisesta nettikaupastakin tuota löytyy.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Colourflower - 22. Helmikuuta 2013 klo 13:13
Näin viime yönä unta, että esiinnyin livenä parin soittajakaverin (keitähän lienevät?) kanssa lavalla. Esitimme erään tekemäni kappaleen, joka siis on oikeasti olemassa. Kitarasoolon alkaessa huusin "rock 'n' roll!", minkä jälkeen kaveri vetäisi jonkinlaisen kitarasoolon. Sen jälkeen toinen kaveri vokalisoi yhden pätkän biisiäni, mutta hän ei laulanutkaan niin kuin siinä pitäisi laulaa, vaan sen sijaan "rock 'n' roll 'n' blues 'n' jazz, kiss my ass". :D Lievästi huvitti tämä, kun heräsin, taisi huvittaa kyllä siinä unessakin. ;D
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Colourflower - 25. Helmikuuta 2013 klo 02:00
Täytyypäs viimeöinenkin uni tänne kirjata, se oli niin hassu. Olin aiemmin unessa jo tavannut jonkun mieshenkilön (en enää muista, kenet/minkä ja miksi), jolla ensivaikutelman perusteella näytti olevan vaimo kainalossa. Mutta ei se mikään vaimo ollut, vaan venäläinen nainen seuralaispalvelusta. :) Olin sitten pyrkimässä jonkin ystävän kotitaloon pitkin metsäpolkua, joka oli poikkeuksellisen vaikeakulkuinen, koska sen katkaisi jonkinlainen työmaa (kaapeli-, viemäritöitä?). Aikani siinä rämmittyäni saavuin talon pihaan. Talo oli punainen ja puurakenteinen, siinä oli vanhanaikainen sisäveranta ja pihassa kaksi mukavaa koiraa, joista valkoisen koiran tiesin naapurin koiraksi – musta koira oli talon oma. Kun tulin ovelle, kuului ilmeisesti verannan avoimen ikkunan läpi talon emännän ääni: "Likat, laittakaa vähän itseänne ja paikkoja, kun tuo [minun nimeni] tulee kylään." Selvisi, että "likat" olivat venäläisiä seuralaispalvelun naisia, joilla ei ollut muuta paikkaa asua ja niinpä he punkkasivat tilapäisesti ystäväni kotitalon verannalla. :D :D
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Colourflower - 09. Huhtikuuta 2013 klo 11:20
Taas todella kummallinen ja mielenkiintoinen uni! Oli jokin luonnonenergioilla parantamisen keskus, ja sitä veti nainen, jolla oli pitkät tummat rastat. Se oli sijainnut jossakin jokivarressa ja toiminut oikein hyvin, mutta paikka oli vain "lainassa" ja menossa nyt alta. Niinpä järjestin hänelle jonkin uuden paikan ylempää mäenrinteestä, jossa oli todella upeat maisemat. Vain yksi asia jäi epäselväksi: onko uudessa paikassa ollenkaan sellaisia energioita, joiden avulla voi parantaa!

Aika jännittävä asetelma... Unessa oli sen lisäksi paljon muutakin, muun muassa tunnelikäytävä, joka johti jonkin kerrostalon kellarikerroksesta ensin johonkin kylpylään ja sen jälkeen yliopiston tiloihin. Kuljimme sitä pitkin kaverini kanssa ja päädyimme lopulta istuskelemaan yliopistoravintolan edustalle (terassipöytiä käytävällä!). Siellä seuraamme päätyi juuri tuo edellä mainittu parannuskeskuksen nainen. Jossain vaiheessa myös juopottelimme ihan reilusti ja teimme sen Pentti Haanpään kunniaksi, kun oli hänen muistopäivänsä. ^-^
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Colourflower - 21. Toukokuuta 2013 klo 00:09
Kirjoitan tänne ylös, ettei pääse unohtumaan:

Viime yönä (su-ma) näin unta, jossa joku libyalainen aktivisti oli surmattu jossakin yliopiston kellarikerroksessa sijaitsevassa vessassa. Kyseessä saattoi olla Tampereen tai Helsingin yliopisto, mutta Suomessa joka tapauksessa oltiin. Astuin julkisuuteen ilmoittaakseni, että kyseisen libyalaisen kuoleman oli järjestänyt kaksi muuta libyalaista aktivistia, joista toinen oli (unessa muka) tunnettu henkilö ja teki yhteistyötä suomalaisten vihreiden poliitikkojen kanssa. Syynä oli poliittinen erilinjaisuus. Kun minulta penättiin todistusaineistoa, aloin esitellä sitä ylpeänä todisteitteni moninaisuudesta, mutta tarkemmassa syynissä niitä todisteita olikin hyvin vähän tai ne olivat melkoisen ylimalkaisia aihetodisteita. Tämä ei silti muuttanut asiaa, että olin hyvin varma johtopäätöksestäni, ja halusin oikein julistaa että "älkää uskoko tekijöiden hyvää mainetta, se on pelkkää harhaa, tässä pelissä hyviksinä pidetyt ovat pahiksia ja päinvastoin..." :o :)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Limosa - 22. Toukokuuta 2013 klo 15:23
Useissa mun unissa taivaalta tippuu jotain tai siellä on jotain outoa. Viimeisin uni oli se kun piti nukkuu vanhassa saunassa, katsoin ikkunasta tähtitaivaalle että mikä punainen valo siellä on. Ääntäkin siitä lähti niinkuin lentokoneesta. Sitten kuului puheensorinaa, niinkuin useita ihmisiä olisi siellä kyydissä. Ihmettelin että miten se on tuon muotoinen, kunnes hoksasin että sehän on lontoon kaksikerros bussi, kyljessäkin vielä luki London. Ja sittenpä se tippuikin pellolle rysähtäen...muuttui sitten painajaiseksi johon heräsin.
Kerran unessa taivaalla näkyi valopiste jota hämmästelin. Pihamaalle tippuessa totesin sen olevan ostoskärryt.
Ja toisinaan on ufojen vierailuja tai itse olen lentokoneessa joka rullailee pitkin kaupungin katuja. :tutimaan
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: HipinAlku - 26. Toukokuuta 2013 klo 04:32
Olen nähnyt saman kaltaisen unen 3 kertaa. Ympäristönä oli lapsuudessa olevat rajani, jotka vanhempani minulle määräsi (rajat on rakkautta.) Alue oli n. 700m kertaa 600m. Uni alkoi siitä kun olin kotini ja tien, joka oli rajani, välissä. Yhtäkkiä niin kuin elokuvassa kamera kuva lähti liikkumaan rajaa kohti. Kun tämä kameran kuva oli päässyt rajalle asti se kuvasi sutta. Susi alkoi ulvomaan. Kun ulvominen oli loppunut, kamera kuva lähti minua kohti. Kuvan päästyä minun kohdalle alkoi tietynlainen "tehtävä" automaattisesti. Kotiin pääseminen ettei susi söisi minua. Juokseminen oli unessa hyvin hankalaa. Erikoista oli se, että kaikki unet alkoivat täsmälleen samanlaisesti, mutta loppu oli joka kerta eri. Kerran pääsin kotiin asti turvaan. Kerran en päässyt kotiin asti, mutta voitin suden tappelussa. Kerran pääsin kotiin "turvaan", mutta susi pääsi sisälle ja meni siskoni ja veljeni (molemmat pienempiä) huoneeseen ja menin suojelemaan heitä ja voitin suden. Onko kellään tietoa mitä susi unessa voi tarkoittaa? Olen hyvin halukas kuulemaan. Sen verran lujasti nämä unet ovat jääneet mieleeni.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Johnnyboy92 - 26. Toukokuuta 2013 klo 11:50
Olen alkanut harjoitella selkounien (lucid dreams) näkemistä näiden ohjeiden mukaan:

http://www.lucidity.com/LucidDreamingFAQ2.html#mild (http://www.lucidity.com/LucidDreamingFAQ2.html#mild)

Oon huomannut että kun teen joitakin noista harjoitusmetodeista, niin muuttuu unet yhä selkeämmiksi. Enää en näe sekavia painajaisia, vaan paremminkin realistisempia unia. Pari yötä sitten näin unta että olin menossa Rainbowhun :) Ehkäpä se oli enneuni? :)

Ja etenkin kiinnostaisi joskus saavuttaa ruumiistairtautumiskokemus ja lähteä lentämään! :D
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Colourflower - 26. Toukokuuta 2013 klo 13:09
HipinAlku: minusta on mielenkiintoista ennen kaikkea, miten susi on jopa sinun unessasi jokin otus, joka syö ihmisiä. Oikeastihan suomalaiset sudet eivät todellakaan ole ihmissyöjiä. Tällaiset tapaukset, kuten sinun unesi, kavaltavat miten voimakas ihmistä uhkaavan pedon symboli susi on ja kertovat paljon siitä, miksi susia vainotaan niin että nykyinen noin 130 suttakin on monille ihmisille liikaa.

Itse näin viime yönä unta Lidlissä käymisestä (!!). Niinpä tänään "täytyi" käydä Lidlissä. Eräänä yönä menneellä viikolla näin unta tietokonepelistä (huom. en pelaa tietokonepelejä ollenkaan), jossa oli taisteluvastustajani jokin otus, joka muutti itsensä myrskypilveksi ja hyökkäsi yläpuolelleni. Sitten pilvestä löi ja osui minuun salama, joka laittoi koko ruudun välkkymään kirkkaana ja valkoisena, minkä jälkeen ruudulle ilmestyi välkkymään teksti "USA USA USA". :o Hmm, ilmiselvä päävastustajani...
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Colourflower - 27. Toukokuuta 2013 klo 11:51
Huijui, tämä uni on aivan välttämätöntä kirjoittaa ylös, kun vielä muistan sen yksityiskohtia näin hyvin – muuten ne unohtuvat päivän mittaan!

Olin jollakin kurssilla, jota pidettiin jossakin yliopistorakennuksessa. Ylhäältäpäin, siis yhteiskunnan korkeammilta tahoilta kävi käsky, että kurssi on lopetettava, koska sille ei ole luvassa enää senttiäkään rahaa ja yliopiston tilatkin vaaditaan johonkin aivan muuhun käyttöön. Asiassa oli alusta lähtien voimakas aatteellinen ja yhteiskunnallinen lataus. Päätimme kapinoida ja jäädä paikallemme. Sitten paikalle lähetettiin poliisijoukot pidättämään meitä. Olimme linnoittautumassa yliopistorakennukseen, kunnes (loogisesti?) päätimme paeta lähellä sijaitsevaan linnaan. Ulkoapäin se näytti Tampereen Näsinlinnalta, joskaan ei minusta sijainnut sennäköisessä paikassa.

Onnistuimme pujahtamaan turvallisesti sisään linnaan, mutta poliisi joko näki meidän pakomme tai sai asiasta vinkin joltakin ulkopuoliselta. Niinpä poliisi murtautui linnaan ja ahdisti meidät joihinkin portaisiin, joita minun johdollani nousimme aina vain ylemmäs, kunnes saavuimme vintille. Olin jo pelännyt, ettei meillä ole muuta pakotietä kuin katolle, kun vinttikäytävän toisesta päästä yllättäen pääsikin selvästi uusiin portaisiin ja alas. Sain siinä tilanteessa päähäni suunnitelman, jossa muu ryhmä pakenee yhteen suuntaan mutta yksi livahtaakin toisaalle, jotakin salatietä pitkin ulos. Se yksi olin minä. Hiivin sitten jonkin pensasaidan varjossa ulos jääneen poliisivartion taakse ja onnistuin tainnuttamaan passissa seisoneen poliisimiehen takaapäin. Linnaan jääneet kapinalliset onnistuivat eksyttämään kannoillaan olleet poliisit linnan käytäviin ja seurasivat esimerkkiäni. Niin saatoimme piirittää linnan ja sinne jääneet poliisit ulkoapäin. Olimme voittaneet taistelun!

Tässä kohden en ymmärrä unen logiikkaa, mutta voittomme oli valtava sosiaalinen ja psykologinen saavutus. Ei siis tullut poliisin lisäjoukkoja tai muita apuvoimia, vaan meidät hyväksyttiin taistelun voittajiksi sekä yliopiston ja linnan (jossa siinäkin oli ilmiselvästi jotakin yliopistoon liittyviä toimintoja) hallitsijoiksi. Niistä ja niiden ympäristöstä tuli jokin vapautettu vyöhyke, joka säteili ympäristöönsä hyvää vaikutusta niin, että joku taiteilijakin sanoi luomisensa vapautuneen aivan valtavasti tämän suuren voiton ansiosta. :)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: jyrivaan - 06. Kesäkuuta 2013 klo 14:28
Itse monesti näen unia joissa matkustan ajassa taaksepäin jonkun edesmenneen artistin / hajonneen bändin keikalle. Tämä johtunee siitä, että on tosielämässä tullut harmiteltua, että en näitä kaikkia koskaan ehtinyt henkilökohtaisesti tapaamaan. Ainakin Ratsia ja vanha kunnon Dingo on tullut omissa unissa nähtyä.

Yksi mieleenpainuvimmista unista on se kun olin matkustanut vuoteen 1990 ja Irwinin keikalle. Keikan jälkeen jututin Irwiniä kun istui oluella baarin puolella ja sanoin että tulin tulevaisuudesta katsomaan sun keikkaa. Irwin sitten sanoi mulle "Älä jätkä puhu paskaa. Onko sulla mitään millä todistaa tuo?" Olihan mulla ja kaivoin taskusta sitten mun kännykän ja aloin selittämään kännyköiden nykyominaisuuksista kuten tekstiviesteistä ja kuinka tulevaisuuden kännyköillä pystyy esim, eri pelejä pelaamaan, sanoin vielä, että eipä tämän ajan kännyköillä vielä tuollaiseen pysty. Irwin sitten katsoi mua hieman hämmentyneenä jonka jälkeen sitten heräsinkin.

Juttelinpa kerran myös Spede Pasasen kanssa eräässä unessani. Oli ilmeisesti enkelinä kun unessa esiintyi tällaisena valkeanhohtoisena hahmona.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: annika - 09. Kesäkuuta 2013 klo 12:45
viime yönä näin unta siitä ryöstäjästä :'(
tapahtuneen jälkeen ensimmäinen uni tekijästä. Hän tuli jossain hotellin aulassa vastaan ja nähtyään minut ja pelkoni/paniikkini hän vain tuijotti minua silmiin ja esti pakenemiseni ja hymyili ivallisesti....
tämän jälkeen onneksi jo heräsinkin.
Poliisilta sain kuulla perjantaina, että tekijä ei ole poliisin hallussa. Luulen ,että uni johtuu siitä kun pelkään törmääväni tekijään, koska hän ei ole poliisin hallussa vaikka heillä kuulemma on erittäin vahva näyttö.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Torstai - 10. Kesäkuuta 2013 klo 00:19
Näin unta, että minulla oli lemmikkinä kettu. Kettu kuitenkin kaipaisi kotiinsa metsään, joten päätin lähteä tämän matkaan kohti metsää. Kettu vierelläni jätin kaiken mitä minulla oli taakseni, enkä osannut edes kaivata sitä. Herätessäni jäin kaipaamaan untani.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: miehulainen - 10. Kesäkuuta 2013 klo 12:51
Näin unta, että minulla oli lemmikkinä kettu. Kettu kuitenkin kaipaisi kotiinsa metsään, joten päätin lähteä tämän matkaan kohti metsää. Kettu vierelläni jätin kaiken mitä minulla oli taakseni, enkä osannut edes kaivata sitä. Herätessäni jäin kaipaamaan untani.

Hieno uni :)

Suosittelen Jäniksen vuosi -kirjaa ja elokuvaa, jos et vielä ole lukenut tai nähnyt. Niissä ei ole kettua, mutta sentään jänis on.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: jyrivaan - 13. Kesäkuuta 2013 klo 16:12
Pari viimeöistä kokemusta voisin jakaa.

Ekassa unessa istuin mun serkun kaa hänen lapsuudenkodin huoneessa. Itse olen melkein kolmekymppinen, mutta tässä unessa olin noin 15-vuotias kun serkku taas noin 12-vuotias. Juteltiin siinä kaikkea mukavaa ja muisteltiin menneitä, tämmöisiä erinäisiä hauskoja sattumuksia mitä meille on elämässä tapahtunut. Yhtäkkiä tapahtuikin aikahyppy ja siirryttin noin 10 vuotta eteenpäin. Oltiin serkun autossa ja etupenkillä istui hänen tyttöystävänsä ja minä takapenkillä. Serkku hurjasteli sitten lujaa vauhtia eräällä syrjäisellä kylätiellä täällä Keski-Pohjanmaalla. Totesi sitten, että nyt on sen verran vauhtia päällä, että mun olisi pitänyt varmaan ryhtyä rallikuskiksi.

Sitten heräsinkin jolloin oli edessä hieman ahdistavampi uni.

Unessa asuin Ylöjärvellä veljen kanssa. Asuttiin eräänlaisessa maatalossa jonka pihalla oli saunamökki. Siellä sitten saunottiin ja kun istuttiin saunamökin terassilla pyyhkeet päällä niin veli sanoi lähtevänsä huomenna ulkomaanmatkalle. Sanoin, että älä lähde kun minulla on vahva tunne, että et tule elävänä takaisin. Tapahtuu lento-onnettomuus tai vastaavaa. Veli sanoi, että pakko kun liputkin on jo hommattu. Minä sitten, että jos lähdet niin tulen mukaan, en anna sun yksin kuolla. Seuraavassa hetkessä jo istuttiinkin koneessa ja paikalla oli myös veljen kavereita kuin myös omiakin tuttuja. Hieman siinä pelotti, mutta siitä huolimatta juttelin mukavia kavereiden kanssa kunnes yhtäkkiä kone alkoi oudosti heittelehtimään ja alkoi sitten kovaa vauhtia syöksyä maata kohti. Siihen sitten heräsin.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Torstai - 14. Kesäkuuta 2013 klo 00:26
Hieno uni :)

Suosittelen Jäniksen vuosi -kirjaa ja elokuvaa, jos et vielä ole lukenut tai nähnyt. Niissä ei ole kettua, mutta sentään jänis on.

Katsoin leffan ja nyt on kyllä pakko lukea kirjakin!
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Jushka - 19. Syyskuuta 2013 klo 01:18
Täytyy kyllä kertoa jollekulle kun vieläkin mietityttää, että miksi näin sellaista unta, jossa mulla oli (muka) tatuointi tississä laivasta, joka oli kuitenkin lävistys, jossa oli iso lelulaiva pystyssä ;D Selitin siinä jollekulle, että miksi olen ottanut tällaisen tatuoinnin, ja ettei se muka haittaa yhtään, vaikka se on vähän iso :D Taisin sitten herätä.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Miracselad - 25. Syyskuuta 2013 klo 07:40
Jo oli uni...
Tuli murtauduttua kaverin kanssa metsän keskellä olevaan taloon. Siinä soittelimme jotain, tai siis kaverit kun kuulimme, että talon omistaja tuli takaisin kotiin. Lähdimme paniikissa laittamaan kenkiä jalkaan ja ottamaan kaikki tavarat mukaan, kun niitä oli jostain syystä ihan kivasti. Juoksin yläkertaan katsomaan josko ikkunasta voisi hypätä karkuun... En sitten tiedä miten loppu peleissä pääsimme sieltä pois, mutta mies kuitenki oli tajunnut meidän ja huuteli perään, että tappaisi meidät...

Myöhemmin minulle annettiin tai sitten löysin kolme kania. Laitoin ne yhteen laukkuun, kun ei ollut muutakaan paikka, ja no puput piti "pelastaa". Jostain syystä menimme sinne taloon uudestaan vanhempieni kanssa, mutta vanhempani kerkesivät lähtemään ennenkuin kerkesin kyytiin. Talon omistaja oli meinaan taas lähettyvillä. Itse hiiviskelin takaoven kautta ja hiiren hiljaan katosin metsään.

Näin myös hetken unessi, kuin olisin ollut joku 7v. Kahlasin pienessä joessa joka vei tämän miehen taloon, mutta minulle huudettiin eten saa mennä sinne... Ja sitten olinkin taas reppuni kanssa metsässä, piileskelemässä mieheltä. Olin tekemässä ilmeisestä jonkinlaista majaa metsään (missä oli kummiskin tyynyjä..?), kun mies löysi minut. Hän kutsui minut hänen luokseen ja vaikutti tällä hetkellä aivan normaalilta. Kun pääsit hieman kaveriksi miehen kanssa sanoin hänelle, että kassi jäi metsään missä puput on, että minun on aivan pakko päästä löytämään ne, tai ne voivat kuolla. Mies päästi minut, ja oli jopa antamassa avaimet, että tulisin takaisin... Tosin se ei ollut minun mielessä. Menin metsään, mutten koskaan löytänyt kassia enään..

Ja taisinki sitten vain herätä. Hämmentävä uni. :P
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: rimpsi lorestaan - 05. Marraskuuta 2014 klo 10:47
näin viime yönä unta, johon jotenkin liittyi Blood, Sweat & Tears -bändi, ja aamulla totesin että pitääpä pitkästä aikaa kuunnella  ^-^
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Satakieli - 27. Joulukuuta 2014 klo 14:41
Torstai, tuli tuosta sinun unesta mieleen tyttö ja kettu niminen elokuva!


Minulle on kanssa tuttua tuo unissaan puhuminen, jostain syystä se tapahtuu aina kun olen mummulassa yötä, tai sitten kotona ollessa muut ei vaan kuule sitä.. Jokatapauksessa melkein joka kerta kun aamulla herään mummulassa mummu kertoo huvittuneena, mitä kaikkea olen unissani höpissyt  ;D Kerran pienenä mummu jopa kertoi aamulla herättyäni, että olin yöllä sängystä unissa kävellyt olohuoneeseen jossa mummu ja pappa katsoivat tv:tä, ja istunut mummun syliin. :D mummu oli sitten herättänyt minut ja kantanut takaisin sänkyyn. Tästä tuli mieleeni  varsin huvittava juttu, joka tapahtui pari vuotta sitten jonka äiti aamulla kertoi. Olin nimittäin kuulema huutanut täysiä unissani ja kun äiti oli tullut kysymään mikä minulla on, olin tokkurassa vihaisena huutanut äidille monta kertaa, että " anna takasi se linja-auto! "  :D Eihän siinä muuta voinut kun nauraa.

Unihalvaukset ovat myös tuttuja, ja niitä tulee useinkin, yleensä silloin kun näen painajaista ja  tajuttuani että näen unta yritän herättää itseni esim. Pistämällä silmät tiukasti kiinni ja avaamalla ne. Ellei se toimi yritän liikuttaa esim. Kättä tai jalkaa. Muutaman kerran en ole meinannut saada itseäni millään hereille ja on paniikki meinannut iskeä :-\ . Onneksi olen saanut itseni aina hereille.

Se mikä on outoa on, että se mitä olen syönyt, yleensä vaikuttaa siihen, mitä unia näen! Jos olen vaikka juonut teetä juuri ennen nukkumaan menoa näen rauhallisia unia, tee siis näemä estää painajaiset  :o Jos syön suklaata ennen nukumaan menoa näen kivoja, jopa tosi epärealistisia unia! Kerran kun söin tosi raskasta, olikohan se nyt intialaistavai mitä, näin kamalan painajaisen josta en todellakaan nauttinut! On se kummallinen tämä ihmisen mieli. Huh kun tuli muuten pikä viesti! :D
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Satakieli - 30. Joulukuuta 2014 klo 01:29
mahtava  ;D Itse mutisin joskus, että "äiti älä tapa mun apinaa", lieneekö edellisen päivän eläintarhareissu inspiroinut alitajuntaa.

Ei tule mieleen mitään spessua unta, mutta viimeaikoina mun unista on tullut hirveen aidon oloisia. Ennen ne oli vähän sellaista sekavaa mössöä, nykyään niissä kuuluu usein ääniä ja musiikkia, kuva on terävä ja värikylläinen, ja tunnen vahvoja tunteita, olen ikäänkuin enemmän "sisällä" unessa. Myös tieto siitä, että näen unta, on yleisempää, joskaan en osaa hallita uniani. Heti kun yritän vaikuttaa unen kulkuun, säpsähdän hereille. Tapahtumat ovat yhtä omituisia kuin aina elleivät oudompia, unissa ei ole kertakaikkiaan mitään tulkittavaa tai jos on, niin minä en osaa niitä tulkita  ::)

Kellään muulla tätä samaa (unien laadun paranemista) ollut tässä lähiaikoina? Mietin, onko se joku kosminen ilmiö vai ihan vaan tavallinen osa aivojen kehitystä.
Hahah! Kommentoin tähän vielä sen verran, että Itse en nyt lähiaikoina ole nähnyt unia oikeastan ollenkaan, tai en ainakan muista nähneeni... Mutta itsellä kanssa sama, että kun yritän vaikuttaa uneen tajuttuani, että näen unta, herään saman tien. Jos haluan niin sanotusti nähdä unen loppuun, yritän nukahtaa uudestaan jolloin joko en saa enää unta, tai sitten näen jotain toista unta. Murrr... Laadut on itsellä pysynyt samana, parissa unessa olen kuullut musiikkia, mutta ei kai mitään sen kummempaa. Yhteen vaiheeseen näin muutaman unen tyhdestä itselle silloin tärkeästä henkilöstä, joissa uni tuntui jotenkin tosi aidolta, niin kuin oikeassa elämässä, mutta ainakin yhdessä unessa hypittiin paljon paikasta toiseen jota puoli hereillä ihmetellessä taisinkin sitten herätä, näin täysin kysymyksestä poiketen :D
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: rimpsi lorestaan - 30. Joulukuuta 2014 klo 12:56
Olin viime yön unessa kovasti tekemisissä Ruotsin kuningas Kalle Kustaan kanssa. En muista tarkempia yksityiskohtia...heräsin joskus aamuvarhaisella ja mietin, että olipa hassu uni ja täytyy pitää mielessä, mutta eihän siitä muuta pysynyt mielessä kuin Kalle.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: rimpsi lorestaan - 17. Tammikuuta 2015 klo 11:57
näin viime yönä unta, jossa muuan kaveri oli lähdössä kuulennolle ja kertoi myös, että "aina kun on useampia ihmisiä koolla, niin paikalla on joku lypöhuulinen nainen, joka toivottaa hyvää joulua tai jotain vastaavaa". Wtf...  ;D
Jossain vaiheessa unta myös menin veneen kyydissä jonkin kaupungin läpi, ilmeisesti jokea tai salmea myöten, ja sen rannalla oli monessa kohdin ihmisiä ihan näkyvästi keskellä päivää menossa alasti uimaan. Suhteeni alastomuuteen on vuosi vuodelta yksipuolisemmin myönteinen.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: rimpsi lorestaan - 18. Tammikuuta 2015 klo 11:57
Elämme jännittäviä aikoja! Heräsin keskeltä tosielämän urbaania aarteenetsintää. Joku merkkihenkilö, mahdollisesti Juice Leskinen, oli jättänyt jälkeensä määrittämättömän aarteen, jonka jäljille pääsemiseen tarvittiin ensimmäinen vihje. Se liittyi kenkiin, joiden kantojen etukylkiin oli kaiverrettu muistaakseni PI ja KI. Kengät sijaitsivat varastossa jollakin helsinkiläisellä metroasemalla. Joka ne kengät löysi, sai vihjeen jostakin kätköstä, jossa oli avain. Se avain puolestaan tarvittiin oveen tai kellarinluukkuun, joka sijaitsi jossain ihan muualla... Saman aarteen jäljillä oli moni muukin etsijä, mutta heillä ei ollut avainta ja he kyräilivät toisiaan (mukaan lukien minä/me) selvittääkseen, kenellä on avain. Aarteen sisältöä vain arvailtiin, ehkä siellä oli tavalla tai toisella arvokkaita esineitä, kenties myös rahaa, ja kun kyse oli taiteilijasta, epäiltiin kätköstä löytyvän myös jotain hänen ennenjulkaisematonta materiaaliaan...  :) :tutimaan
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Varjotar - 26. Maaliskuuta 2015 klo 19:58
Nukuin tossa jonku tunnin unet. Mutta se uni missä olin, ei ollut mun. Se oli tosi jännä yhdistelmä kaikkea ja se musa joka siellä LUONNOSSA soi, jonka tahtii ne muutki tanssi.. Se jäi soimaan päähän vielä herättyäni epämiellyttävään kakaran kiljumiseen pihalla..
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: MirkaCerena - 23. Kesäkuuta 2015 klo 17:31
Muistan viime yön unesta vain sen, että olin matkustamalla autolla suuressa kaveriporukassa. Olimme menossa Hailuodolle ja tuosta paikasta, jossa en ole koskaan käynyt, oli tehty sellainen safari -tyylinen eläinten hoitopaikka. Siellä sitten yritettiin ajaa norsuja ja muita villieläimiä pakoon.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Piki - 20. Heinäkuuta 2015 klo 07:16
näin pari yötä sitten että meidän purjeveneessä kasvo juurakko joka oli musta kaunis mutta tuhmat poliisisedät tuli sinne veneeseen ja sano että se pitää repiä pois, en suostunut. olin siellä veneellä yhden runotytön kanssa ketä en oikeasti tunne ja hän oli rakastunut toiseen niistä poliiseista :'D oli ihan pettynyt kun se olikin tuhma.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Brooks - 12. Elokuuta 2015 klo 20:43
Minulla on juuri tällainen kyky, että pystyn usein ohjailemaan unien kulkua:
http://www.hs.fi/tiede/a1439262060010 (http://www.hs.fi/tiede/a1439262060010)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Bethaelis - 14. Elokuuta 2015 klo 20:47
Viimeaikoina olen nähnyt melko usein unta jossa hampaani menevät murskaksi/irtoavat kokonaisena ja sitten siinä vain syljeskelen niitä suusta.. Todella ahdistava olo herätessä mutta tuleepahan ainakin hampaat pestyä.  ;D

Usein nuorempana näin unia joissa yritin juosta, mutta tuntui kuin en vain pääsisi eteenpäin, kuin olisi ollut juoksuhiekassa tai vastaavassa. Tuolloin näin myös paljon lentämisunia.

Viimeisin painajainen taisi olla sellainen "paetaan zombeja"-uni. :D
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Omppu - 14. Elokuuta 2015 klo 21:11
Hampaiden putoaminen symboloi yleensä huolia tai ahdistuksia, mahdollisia voimattomuuden tunteita. Että jokin tilanne ei tunnu hyvältä ja kaipaa mahdollisesti korjausta.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Bethaelis - 14. Elokuuta 2015 klo 22:13
Hmm, pitääkin kiinnittää huomiota tuleviin uniin sillä juurikin viimeiset pari kuukautta ovat olleet vähän hankalia. Nyt on ainakin paremmat fiilikset kaikin puolin niin toivotaan nyt sitten hyviä unia. Jännittää myös se, että millaisia unet mahtavat olla kun nukun yksin? En ole oikeastaan moneen vuoteen joutunut nukkumaan yksin ja nyt ensi viikosta alkaen pääasiassa arkipäivisin olen poissa kotoa ja tulen takaisin sitten viikonlopuksi. Todennäköisesti tulen ainakin putoilemaan sängystä sillä kotona peti huomattavasti leveämpi kuin tuleva punkka ja pyörin tosi paljon unissani. Joskus ala-asteella saatoin herätä jalat tyynyllä. :D

Joskus kun ei aivan olekaan nukahtanut niin tulee sellainen kaatumisen/putoamisen tunne ja säpsähtää hereille, onkohan tästä ollut juttua missään sillä sekin on tosi jännä tunne.  ::)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Omppu - 14. Elokuuta 2015 klo 22:43
Joskus kun ei aivan olekaan nukahtanut niin tulee sellainen kaatumisen/putoamisen tunne ja säpsähtää hereille, onkohan tästä ollut juttua missään sillä sekin on tosi jännä tunne.  ::)

Tiedän tunteen. ;)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Sateenropina - 18. Syyskuuta 2015 klo 13:04
Nään tosi paljon unia ja yleensä ne on myös tosi kummallisia. Viimeisen uni minkä muistan, olin jonkun naisen ja pojan kanssa metsässä, oltiin menossa telttailemaan kunnes tämä nainen tappoi itsensä.
Muistan pienenä nähneeni unen, jossa dinosaurus tuli lapsuudenkotini pihalle jostain metiköstä ja juoksin äitin kanssa pressun alle piiloon.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Brooks - 23. Marraskuuta 2015 klo 20:57
Näin unta, että olin rakentamassa jokseenkin vaatimatonta, mutta ilmeisen viihtyisää taloa jossakin aurinkoisessa ja lämpimässä paikassa. Miljöö muistutti lähinnä Karibiaa.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: metsänii - 13. Maaliskuuta 2016 klo 16:42
Mie nään unia miun kaverista jota en oo koskaan ees nähny :D Jutellaa kyllä päivittäin ja siitä se varmaan sitte johtuuki..
Yhessä tälläsessä unessa sen kaverin pää muuttui käärmeen pääksi.

Sit lähi aikoina oon nähny unia missä juon/poltan.
Viimesimmässä unessa missä olin juomassa, olin tosi kännissä ja petin siinä unessa olevaa poikaystävää, kaupan maskotti nuken kanssa... Olin yhtäkkiä mies ja kavereitten piti kantaa miut pois tapahtuma paikalta :D

Ite näin pienenä kans painajaisia.
Omissa unissa on yleensä elokuva mainen tunnelma.. ja yleensä teen jotai salaa tai piilottelen joltai, yleensä vanhemmilta. Kertookse sit jostai, en tiiä :P
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Epilä Phoenix - 16. Maaliskuuta 2016 klo 18:20
Ai niin! Näin viime yönä unta, jossa paavi Franciscus oli käymässä Suomessa ja Tampereella. Olin ihan juuri lukenut jostain, että paavi on tulossa näille kulmille. Menin käymään Anttilassa ja asioin siellä jossain peremmällä, en osaa sanoa oliko kyseessä kirja- ja musiikkiosasto vai mieluumminkin kellarissa sijaitsevan ruokakaupan hedelmä- ja vihannesosasto. Lähdin sieltä takaisinpäin... ja eiköhän vain paavi tallustellut vastaan! Häntä seurasi takavasemmalla ilmeisesti joku turvamies, ja kymmenen metrin päässä taaempana seuraili joukko innokkaita perässäkulkijoita. Taisin äkkiä yrittää ilahtuneena tervehtiä paavia, mutta hän ei reagoinut mitenkään. Jotenkin sain vaikutelman, että paavi ei ollut ihan parhaalla tuulellaan... :)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Samppa - 30. Tammikuuta 2017 klo 18:30
Viime viikolla ostin vihkon, johon aloin kirjoittamaan unia muistiin. Tammikuun aikana olen nähnyt kaksi kertaa unta muuttamisesta. Siinä ensimmäisessä muutin johonkin kerrostaloyksiöön ylimpään kerrokseen. Siinä toisessa muutin omakotitaloon, ja imuroin eteistä.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Kurre - 22. Helmikuuta 2017 klo 08:23
Mullakin on unipäiväkirja tätä nykyä. Unien läpikäyminen tuo niihin järkeä, niitä muistellessa muistaa myös niitä asioita, jotka ovat voineet inspiroida alitajuntaa unien omituisiin tapahtumiin.

Unissani esiintyy yleensä paljon henkilöitä joiden kanssa olen tekemisissä päivän aikana ja unten juonet kurkottavat juurensa elokuvista ja muista näkemistäni tai kuulemistani tarinoista. Vaikka unet ovat usein täynnä surrealistisia yksityiskohtia, niiden tapahtumakulku ja dialogi on muuttunut mulla vanhemmiten melko realistiseksi, ja huomaan unten aikana analysoivani niiden kohtauksia ja tekeväni eettisiä valintoja, molempia toki siinä uskossa, että näyt ja tapahtumat ovat todellisia.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Kirjaton hylly - 22. Helmikuuta 2017 klo 14:51
Yritin kans joskus aloittaa unipäiväkirjaa, harmittaa ku iski sitten laiskuus. Pitäs uudestaan yrittää, on kuitenkin mielenkiintoisia nuo unoset. Ainoa miinus siin että ei saa enää unta ku rupee raapustelee, heh.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Auringon - 22. Helmikuuta 2017 klo 21:59
Nuorena kaverina nukuin mummon sohvalla 14-15v ja kun kavereiden kanssa kierrettyä tuliin kotiin, pistin reggaeta kasetin mankkaan soimaan ja hain ison suklaalevyn sekä ison kokis tms pullon.  Join kokista ja sulattelin huolella suklaata. Aina joka yö mummo kävi raapimassa tulitikun silmien edessä ja katsoi pupilleista onko piiriiä ta herrskaa pupilleiden liikkessä havaittavissa. Sitten näin unia että olin ganja pellossa juoksin ja olin maailman onnellisin ihminen! Sääli että maailma muuttuu - samoihion aikoihin näin kai enneunia.

Nyt näin että aloin korjaamaan 20 vuotta sitten ollutta silloin 20 vuotta vanhaa autoa jonka omistin enkä muista edes sen merkkiä. Oli pakkomielle saada se katsastukseen ja ei siinä ollut mitään vikaa vaikka oli jossain sammaloitunut sen 20 vuotta. Omituinen uni mutta se auto tuntui tärkeälle vaikke ollut edes silloin tärkeä kuin omistin sen lyhyenaikaa. Siitä tulee mieleen että nukuttiin kaverin broidin kuplassa kaverin kanssa 13-14 vanhana noin pari kolme viikkoa huoltiksen takapihalla helsingin käpylässä - siihen aikaan sai tehdä mitä vaan. Me asuttiin siinä kuplassa ja lasit oli huurussa, pilveä poltettiin - kenelläkään ei ollut valittamista. Kun katoin taustapeilistä valoseen aikaan, mulla oli kurkku täynnä valkosia pisteitä kaise oli angiina ... Ihan kuin nää kaikki olis vaan unta vaikka kyllä ne taitaa olla totta sikä mua haittaa yhtään se elämä päinvastioin.... aina lähtee jutut lapasesta .. parhaat unet kyllä on nähty butaanikaasussa tai tipparissa.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Kurre - 09. Maaliskuuta 2017 klo 10:03
Mulla oli unessa kahdessa ruukussa herneitä mullassa. Toinen lähinnä homehtui, kun taas toisesta pukkasi paitsi tervettä versoa, niin siellä ruukussa lymyili myös lisko, joka oli puoliksi toukka. Se oli vähän etusormeani pienempi ja sillä oli krokotiilimainen pää, mutta toukan torso. Lisko juoksi ulos ja yritin saada sitä kiinni, ettei se paleltuisi sinne, kun unessakin oli talvi, mutta se tuli lopulta vapaaehtoisesti sisään lämmön perässä. Oli vähän vaikeaa, kun en olisi halunnut koskea liskoon, koska en tiennyt pureeko se tai onko myrkyllinen, mutta yhtä aikaa koin velvollisuudekseni pitää sitä hengissä.

Herneet nyt tuli alitajuntaan selkeesti siitä, kun olen viimeaikoina miettinyt itujen tai versojen kasvattamista, mutta loput tapahtumat on vähän mysteeri. Tai no toukka on melko selkeä kevään merkki, ja mulla on jopa muistoja toukista ja herneistä (pistin joskus pihalta löytämäni toukan laatikkoon jossa kasvatin sokeriherneitä), mutta liskot ei ole kyllä pyörineet mielessä viimeaikoina :D ehkä olen sitten edellisen päivän aikana nähnyt jotain kuvaa tai videota krokotiilista.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: fårad - 30. Maaliskuuta 2017 klo 18:28
Mulla ei ole ollut mitään hienoi vertausuni, tai tommosii herneenversoja :D Mut jotain etiäisen tapaisia käy joskus, että näen unes ihmisiä, joilta esim. onkin sitten seuraavana päivänä tullut maili. Yhen kerran näin unta missä mun ois pitänyt mennä johki mustaan vanhaan autoon, ja ajamaan vielä (enkä halunnut/suostunut), ja se oli semmone vaikuttava uni, että aamulla tuntu siltä että siinä oli joku juttu, ja sit sitä oikein muisteli ja painoi muistiin, niin sinä päivänä sitten siskon sulhanen oli ketjukolarissa. Joskus toistekin tainnu käydä että näkee merkityksellistä unta, jonka merkitys just sitten avautuu tulevaisuudessa...mut muuten en yleensä edes näe kauheesti unia ja mun nukkuminen on semmost, että oon valmiudes vaik silittämään muksun takaisin uneen ja oon vähänkuin univalvoja sen sijaan että ite sais vaan nukkua. Toisinaan ihan vaan nukkuminenkin onnistuu, kauheet stressata nukkumista.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Maria - 30. Maaliskuuta 2017 klo 22:33
Unet on ihan tajuttoman mielenkiintosia. Joskus näkee niin hienoja ja kreisejä juttuja et en yhtään ihmettele jos unet on ihmisen oman DMTn kehittämiä. Oon pari kertaa nähny enneuniakin. Se vasta kiehtovaa onkin! Tosi moni pitää vaan hupsuna jos kertoo tommosia juttuja. Unihalvaukset on kans niin mysteerejä, onneks oon ite päässy niistä eroon. Unipäiväkirjan pitäminen auttaa kyllä tosi paljon unien muistamisessa, suosittelen. :)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Maria - 30. Maaliskuuta 2017 klo 22:50
Yks viimeaikaista mieleenpainuvista on semmonen missä on kaunis hevonen joka on tosi värikäs, pääväreinä limenvihree ja pinkki vähän niinku ykssarvinen olemukseltaan mut sil ei ollu sarvee ja oon tosi ilonen ja super innoissani kun tajuun et sitä ollaan lahjottamassa mulle. Kuka nyt ei ois aina halunnu supervärikästä ykssarvista?  ;D

Toinen oli yks hassu missä jollai tyypil tuli semmoset kaleidoskooppisilmät et sil oli joku 100 pikkusilmää mist muodostu sen silmät.

Yhen seikkailu unen lopussa toisen henkilön pupillist tuli yhtäkkii sydämen muotonen ja se silmä ns zoomaantu ettei ollu enää muuta ku se silmä ja se hassu sydänpupilli ja sit se uni loppu.

Sit yhes unes joku selitti mulle jotain ja sit siin tuli semmonen aikavääristymä et tuntuis et se ois selittäny monta tuntii vaik oikeesti vaa hetken ja sit siin tuli semmonen filmi mis rullattii vanhojen luurankojen yli (ei pelottavien ollenkaan kumma kyllä) ja sanottiin "kaikki nämä elämät jotka olet elänyt..." sit olin aamul vaa et vau taas kerran ku ne fiilikset jää välil tosi voimakkaina päälle.  ;D
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Maria - 07. Huhtikuuta 2017 klo 22:00
Muutama yö sitten kävi jännä! Kesken unen mulle tuli semmonen kela siin unessa et hei eihän tää oo mun mielestä oikein enkä mä voi tehdä näin mut sitten tajusin et ainii mut täähän on vaan unta ja olin et no ei sil sit oo mitään välii. Tosi siistii ku oikeesti tajus unessa et näkee unta olin vaan herätessäni ihan et mitä ihmettä ja yritin ettii tietoo tommosesta niin en tiiä oisko sit ollu joku selkouni tms. Siistii.  8)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Hariel - 08. Huhtikuuta 2017 klo 10:30
Tosi siistii ku oikeesti tajus unessa et näkee unta olin vaan herätessäni ihan et mitä ihmettä ja yritin ettii tietoo tommosesta niin en tiiä oisko sit ollu joku selkouni tms. Siistii.  8)

Kyseessä on lucid-uni / selkouni. Ne on kivoja kyl. :)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Epilä Phoenix - 19. Huhtikuuta 2017 klo 20:00
Näin viime yönä unta, jossa minä ja entinen tyttöystävä olimme Helsingissä odottamassa bussia, johon meidän ehdottomasti piti ehtiä. Uutta ei samana iltana tulisi eikä yöpaikasta olisi tietoakaan. Bussi oli myöhässä, ja sitten kun se tuli, olimme keskittyneet johonkin muuhun ja se kurvasi pysäkin ohi. Lähdin juoksemaan ihan hulluna ajoradalle, bussin perään. Seuraava pysäkki oli lähellä, sillä voisi olla matkustajia pyrkimässä kyytiin ja välissä taisi olla liikennevalotkin. Pingoin tosiaan niin lujaa kuin ikinä pääsin, panoksena oli oman matkani lisäksi toisen ihmisen matka (hän tuli rauhallisemmin perässä). Tähän nyt liittyy se, että kyseinen ihminen on minulle yhä tosi rakas, vaikka ollaankin erossa. Tuossa episodissa oli tosi voimakkaasti läsnä sellainen "välitän hänestä näin paljon" -tunnelma. Oikeasti en havittele suhteen jatkoa hänen kanssaan (eikä sitä tapahtuisi, vaikka havittelisinkin), uskon unen aika paljon tarkoittavan sitäkin, kuinka paljon kaipaan rakastavaa, välittävää ihmissuhdetta, jossa se toinen on oikeasti vähintään yhtä tärkeä kuin itse ja äärimmäisiäkin kokemuksia jatkuvasti jaetaan yhdessä.
Ai niin, minulle jäi se vaikutelma, että ehdittiin siihen bussiin. Taisin kiertää bussin keulan eteen huohottamaan ja viittilöimään, ennen kuin heräsin.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: fårad - 19. Huhtikuuta 2017 klo 20:31
Niin, kyllä mä aattelisin että me aistitaan aika paljonkin asioita ja eletään jotenkin laajemmin, mitä "minä" ehkä aina muistaa käsittää, ehkä "sielun" eläminen jatkuu unissa ja unii näkemällä nousee tärkeitä asioita myös tietoiseen pohdintaan.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: fårad - 21. Huhtikuuta 2017 klo 06:27
Olin vanhassa ehkä sota-ajan armeijanvihreessä pienlentokoneessa, koko unen ajan se tuntu kuin olis käynnissä, mutta kyllä me lennettiin ja laskeuduttiin ja taas lähettiin, se oli se juoni siinä taustalla. Oli joku tutkija (joka tavallaan tiesi jo lopputulokstn), ja mä olin vähä kui assistenttina/oppilaana/sivuhahmona. No sen tutkijan kohteena oli sen pienlentokoneen ilmeisesti suomalaisen, norjalaisen ja ruotsalaisen lentäjän (vähän kuin sen sarjan vitsit, mutta unessa asetelma oli vain normaali ja tunnelma vakavahko) muumioituneet kuoret. Niihin oli joku murskannut reiät päihin, ja niit ku hölskytti niin lähti jotain metalliromua ja vanhaa tuhkaa. Mun tehtävä oli kaivella sielt sisält jotain, ja viimeiset muistikuvat oli että puristin jotain tiivistä savea, olisko ollut niien elämän savi ja sisältö,, se oli semmmost ruskeeta, mikä oli tarkoitus asettaa takaisin sinne kuoreen..ja tuli mieleen nyt että kun eilen katoin videon Thicht Nhat Hanhin haastatattelusta unien merkityksestä ja hän jotenkin vastasi, että jos näkee unta vaikka sodasta, niin se on että voi käsittää sitä elämän kärsimystä ja miten elämässä on sitä mutaa ja kuinka se on pohjalla lotuskukan puhkeamiseen kukkaan. Kovasti se saven ruskean sävy oli munkkikaavun sävy, joten joo. Sinne lentokoneelle oli joku toinenkin odottamassa vuoroaan, joten meillä oli tavallaan vähän kiirettä palauttaa kaikki kuten löydettiin.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: aurinkopuu - 18. Lokakuuta 2017 klo 22:52
Onkohan kellään kokemusta "positiivisista" unihalvauksista? Aiemmin kokemani unihalvaukset on olleet ihan tajuttoman creepyjä ja ahdistavia, kuullut mm. apua pyytävän naisäänen tuntien kun joku kylmä virtaus menee korvan ohi ja on yritetty repiä sängystä jonnekkin alas ja kuristaa ollut ties mitä pelottavia harhoja. Hetken noi oli jo poissa, siis ihan vuosista puhutaan, mutta nyt sama ilmiö on tullut takas, mutta jotenkin erilaisena. Mukava kokemus ei silti ole, mutta jotenkin on oppinut hallitsemaan enemmän pelkoa ja pystyy asennoutumaan niin että "olen vahvempi" ja yrittää ajatella vaan "hyvää energiaa" eikä jostain syystä ns. kiusanhenkiä enää tulekaan samalla tavalla.

Tilalle on mm. kerran tullut semmonen että aluksi joku ilkimys alkoi taas vetämään kyllä sängyn päätyyn johonkin pimeyteen, mutta sitten kävinkin jotenkin sekunnin murto-osan vähän oudosti jalkojeni yläpuolella ja sit kaikki oli ohi. Luulen, että toi johtui siitä että olin vähän aikaa sitten lukenut miten joillakin tulee kehostairtautumiskokemuksia unihalvauksen yhteydessä, mistä yllätyin jonkin verran, ja se oli vaan jotenkin varmaan jäänyt alitajuntaan.

Viimeks taas tuli semmonen missä tajusin kyllä että taas sitä mennään enkä voi tehdä mitään, mutta osasin taas pysyä rauhallisena ja aloin heti työstämään ajatuksilla vastaan ja jotenkin oudosti mitään negatiivista ei aiheutunut vaikka fyysisesti tila oli sama (keho ei toimi ja tuntuu ettei henki kulje jne ja että joku pahantahtoinen on sun kimpussa - tällä kertaa tosin vain ajatuksien), pienen väännön jälkeen mitään kauhujuttuja ei ilmennytkään (vaikka joku ihan selkeesti yritti jotain aiheuttaa) vaan aloin näkemään erilaisia kuvia, vähän niinkuin unta, mutta aina vaan sain jotenkin vaihettua sen kuvan kun en halunnut nähä enempää/lähteä mukaan mihinkään, ihan kun olisin vääntänyt kilpaa jonkun kanssa siitä mitä näen, ja hetken ajan tuntui että onnistuin jopa päättämään mitä näen ja milloin visio vaihtuu. Melkein kuin oli kallistumassa johonkin selkouneen tms. Varmasti todella epäselvää kun on vaikea kuvailla näitä näin, mutta kyllä pistää miettimään mistä ylipäätänsä johtuu moiset ihmetilat. Melkein ehkä jopa voisin veikata mistä aiemmat todella rajut unihalvaukset nuorempana johtui, mutta jotenkin toivoisi että löytäisi jonkun kunnon syyn noille ja sais olla ihan kokonaan rauhassa. Noh ei muuta kun hyvää yötä vaan taas... :)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Omppu - 19. Lokakuuta 2017 klo 22:21
Jos rupeaa liikaa ahdistamaan niin minulla on toiminut se kun olen pyytänyt korkeampien voimien apua. Itse olen sanonut, että auta Arkkienkeli Gabriel tai Mikael jne. ja heti kyllä toimii uskoi noihin sitten tai ei. Kokemuksesta tiedän mitä unihalvaukset ovat eikä kyseessä ole mikään mukava ilmiö, mutta pelolle ei kannata antaa valtaa. Unihalvaukset ovat olleet myös ne ainoat tilat kun olen ollut kehostani irtautuneena tietoisena tuossa unen ja astraalimaailman välitilassa. Mikään näkymätön voima ei voi kuitenkaan sinua lopulta vahingoittaa.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: aurinkopuu - 19. Lokakuuta 2017 klo 23:15
Jos rupeaa liikaa ahdistamaan niin minulla on toiminut se kun olen pyytänyt korkeampien voimien apua. Itse olen sanonut, että auta Arkkienkeli Gabriel tai Mikael jne. ja heti kyllä toimii uskoi noihin sitten tai ei. Kokemuksesta tiedän mitä unihalvaukset ovat eikä kyseessä ole mikään mukava ilmiö, mutta pelolle ei kannata antaa valtaa. Unihalvaukset ovat olleet myös ne ainoat tilat kun olen ollut kehostani irtautuneena tietoisena tuossa unen ja astraalimaailman välitilassa. Mikään näkymätön voima ei voi kuitenkaan sinua lopulta vahingoittaa.


Okei, hyvä tietää! :)

Oon pitkään miettiny että onkohan kyseessä oikeesti jotain pahoja voimia mitkä jostain syystä tulee hyppii silmille vai onko kyseessä vaan vilkas mielikuvitus... Nykyäänhän unihalvausta ollaan tutkittu tieteellisesti ja siitä löytyy kokoajan enemmän tietoa, mutta aina puhutaan vain pelkistä hallusinaatioista ja siinä se. Kuitenkin sen verran puistattava kokemus kun kaikki tuntuu niin aidolta ja tuntuu että niille vois olla syykin muualla kun siinä ettei aivot osaa herätä oikeaan aikaan.

Eksyin muuten lukemaan jotain tämmöstä...

"Unihalvaus

Unihalvausta on kuvattu monesti taiteessa. Se on tila, jossa tietoisuus herää äkillisesti, mutta aivot jatkavat edelleen unitaajuuksilla. Yleensä unihalvaukset koetaan pelottavina kauhuhetkinä. Tavanomaisesti äkillisesti herännyt henkilö näkee ympärillään tai rintansa päällä istuvan pelottavan hahmon. Suusta ei tule huutoa, vaikka kuinka yrittää tehtä ääntä. Keho ei liiku sillä ihminen on unessa, vaikka silmät ovat auki. Unihalvaukseen voi liittyä monenlaisia hallusinaatioita.

Tässä voi olla mahdollisuus, että herääjä näkee astraalimaailmaan. Unen aikana pääsemme irti niistä selväaistien rajoituksista, joita meillä on valvetietoisuudessa. Äkillinen herääminen unesta unihalvauksen tilaan voi jättää selväaistit apposen auki, jolloin unen näkijä näkee tavallaan päivätietoisessa tilassa astraalimaailmaan, jossa matkustaa normaalisti vain unen aikana.

Unihalvaukset enteilevät kehosta irtautumista tai selväunitaipumusta. Niitä voi tietoisesti kutsua esiin keskittymällä ajattelemaan unihalvauksia. Voit myös päivätietoisessa mielessä kerrata päivän valvetilan aikana useampaan kertaan unihalvauksen tapahtumia ja etukäteen valmistella itseäsi siirtymään siitä ruumiista irtautumisen kokemukseen tai selkouneen. Tärkeää on, että seuraavalla kerralla unihalvauksen tilassa tiedostat tilasi, silloin voit löytää keinot poistua kehosta tai jatkaa selkouneen.

Unihalvaus kestää yleensä vain lyhyen aikaa, mutta koska tietoisuuden tila on muuttunut voimakkaasti kokemuksen aikana, se voi tuntua kestävän ikuisuuden. Unihalvauksen voi myös oppia muuttamaan takaisin normaali uneksi rentoutumisen kautta. Yleensä ihminen on aika säikähtänyt koettuaan ensimmäisen unihalvauksen. Unihalvaus voi olla myös henkimaailman tapa yrittää herättää Sinua kommunikaatioon heidän kanssaan." (Kopioitu täältä: http://www.rakkaudentahti.fi/fi/tag/unihalvaus/ (http://www.rakkaudentahti.fi/fi/tag/unihalvaus/))


Miten mielenkiintoista! Kuin suora vastaus noihin viimekertaisiin ihmeellisiin juttuihin. Eli ihan tosiaan on mahdollista ohjautua unihalvauksesta kehostairtautumiseen tai selkouneen... Huh miten helpottavaa. En nyt sano että innolla odotan seuraavaa unihalvausta, mutta täytyy kyllä vissiin ruveta harjoittelemaan noita aina kun tulee mahdollisuus. :)

Sit vaan tulee mieleen, että onkohan kehostairtautumiskokemus täysin turvallista kaikin puolin? Nojoo ehkä tää menee jo toiseen aiheeseen... ;D
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Omppu - 20. Lokakuuta 2017 klo 01:18
Niin, tuollaista tuo herääminen astraalimaailmassa on. Huomata leijuvansa kehonsa yläpuolella ilman, että on itse hallinnassa omasta eteerisestä kehostaan, koska joku tai jokin on sen heräämisen aktivoinut. Se on tavallaan päällekkäinen maailma meidän kanssamme, se on maailma jota ei voi nähdä ihmissilmin, mutta jotkut voivat aistia. Eläimet aistivat ja uskoisin, että kissat jopa näkevätkin sen.

Vanha kansa puhui succubuksesta ja incubuksesta. Väittäisin tosin, että normi-ihmsellä menevät tällaiset asiat jo yli ymmärryksen. Kuitenkin minulle henkilökohtaisesti ruumiistairtautumiset ovat todistaneet sen, että tietoisuus ei ole millään tavoin riippuvainen kehosta. Tiede ei loppujen lopuksi vielä tiedä tietoisuudesta juuri mitään tai näkymättömästä maailmankaikkeudesta.

Kun pelosta pääsee yli, jota minulla oli aikoinaan melko paljon kuten ihmisillä yleensä olemaan tuntemattoman edessä niin tuollaiset asiat muuttuvat oikeastaan melko mielenkiintoiseksi. Harjoittelusta huolimatta en koskaan ole itse tosin onnistunut tietoisesti kehosta irtaantumaan, mutta siitä on kyllä tullut luettua kuinka ihmisillä on vaikka minkälaisia kokemuksia ollut. Suurimman osan ajasta nukkuminen on kyllä melko hauskaa, mutta ehkä siitä voisi saada vieläkin mielenkiintoisempaa.

Ja siis astraalimatkailu ei ole missään nimessä vaarallista vaikka saattaakin olla aluksi pelottavaa, mutta ihmisen fyysistä ja energiakehoa yhdistää tuollainen nuora, joka ei koskaan katkea paitsi silloin kun ihminen kuolee ja jättää fyysisen maailman lopullisesti taakseen. Missään muissa tapauksissa ei ole mitenkään vahingossa mahdollista katkaista tuota yhteyttä. Netistä löytää tuostakin tietoa vaikka millä mitalla.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Galaktika - 04. Helmikuuta 2018 klo 19:48
Onko kellään kokemusta kuolleiden vierailuista unissa? Mietityttää kun näin heti edesmenneen koiran kuoleman jälkeen aika lähekkäin pari unta siitä. Ekassa se juos taas nuorekkaana, terveenä ja iloisena, toisessa oltiin jossain kauniissa metsässä yhdessä. Vähän aikaa sitten näin taas unen, missä se tuli vaan sanomaan moi. Onkohan noi unet vaan kovasta ikävästä johtuvia vai voikohan eläimetkin ottaa yhteyttä unimaailman kautta? Eräs eläinkommunikoija sanoi että koira on yrittänyt olla yhteydessä minuun, mutta miten ihmeessä sellaista muka voisi huomata, vai onko se esimerkiksi juuri näitä unia? Olisi kiva oppia ihan tietoisestikin saamaan mahdollinen yhteys edesmenneisiin olentoihin...
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Omppu - 04. Helmikuuta 2018 klo 21:04
Kuolleet ottavat usein yhteyttä omaisiin unien kautta ilmoittaakseen, että heillä ei ole hätää ja että kaikki on hyvin. Unen kautta on helpompi olla yhteydessä tuonpuoleisesta ihmisen ali/ylitajuntaan tai sieluun kun päivätajunta/mieli ei ole tiellä ja siksi usein moni viesti tapahtuukin sitä kautta. Miksei siis eläimetkin voisi tehdä samaa. Uskoisin, että koirasi halusi ilmoittaa sinulle, että se on iloinen ja voi hyvin. En usko, että sielujen yhteydet eläimiinkään katoavat koskaan kokonaan.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: JazzDj - 27. Helmikuuta 2018 klo 15:26
Näen tasaisin väliajoin unta siitä, että vahingossa / epämääräisessä mielentilassa tapan jonkun. Yleensä näistä unista 90% on teon jälkeistä aikaa. Olen itsekin järkyttynyt teostani ja sitten kaikki vihaa mua ja tajuan että olen pilannut elämäni. Nämä on ehkä pahimpia unia mitä voi nähdä. Mistähän johtuu?
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Omppu - 27. Helmikuuta 2018 klo 16:14
Päiväsaikaan onko tunteesi hallussa itsesi hallussa vai räiskyvätkö ne? Tunnetko vihaa jotain asiaa kohtaan? Vastaavatko tekosi sitä mitä omatuntosi kertoo sinulle? Unet tappamisesta voivat myös kertoa siitä, että haluat tappaa jonkin osan itsestäsi tai haluat luopua jostain vanhasta pinttyneestä tavasta.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Galaktika - 02. Maaliskuuta 2018 klo 13:37
Nyt kummastuttaa hevoset unissa. Oon kyllä aina nähny säännöllisin väliajoin unissa hevosia, mikä osittain varmaan johtunee siitä että ne on niin pienestä asti ollu lähellä sydäntä. Nyt aloin kuitenkin miettimään että entä jos kyseessä olisikin myös voimaeläin, joka ilmenee elämän epäselvissä kohdissa tuomaan selkeyttä... Näin meinaan unen, jossa ratsastin ja tein ensin laukanvaihtoja joka askeleella (vaativan tason kouluratsatusliike), mikä ihan selkeästi symboloi sitä että päätän kaikesta huolimatta askeleeni. Toisessa kohdassa lähdin vaan huoletta laukkaamaan metsäpolkua pitkin, kunnes saavuin tien päätyyn jossa meni yhtäkkiä hirveästi autoja yms hälinää, hetken katoin et mihin suuntan tästä jatkaisi olin et ei ja käännyin rauhassa takaisin metsään... Tuosta en nyt oo varma mihin viittaisi, mutta jänniä silti. Nojoo... Kunhan kulutan kahvitaukoa. :)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Epilä Phoenix - 04. Maaliskuuta 2018 klo 10:56
Näin toissayönä itselleni todella harvinaisen lentounen. Uneni tuppaavat olemaan realistisia – joskus vain vähän surrealistisia, mutta niissäkään ainesosat eivät lipeä fantasian puolelle. Nytkin lensin jollain (moottorittomalla ja purjeettomalla) apuvälineellä, jonka joku tuttu tai puolituttu ihminen oli keksinyt. Jännä muuten, kuinka luonteenomaisesti minulla kevään tuloon liittyy salaperäinen kaipuu yläilmoihin.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Galaktika - 03. Toukokuuta 2018 klo 20:52
Vieläkin laukkaa hepat unissa toistuvasti, kummallista. Kaks kertaa kävellyt hevonen jään päällä, toisella kertaa se oli sulamassa. Ota nyt selvää... ;D

En tiedä kuuluuko seuraava nyt varsinaisesti uniin, mutta en oikein tiedä mistä siitä muutenkaan on kyse, mutta tänään viimeksi tuli ihan hereilllä ollessa todella selkeä kuva ja pieni pätkä naisesta. Näin todella selkeästi sen naisen ja sen olemuksen. Ei ollut kukaan tuttu. Pystyin kelailemaan sitä kuvaa vähän ees ja taas. Joskus aiemminkin nähnyt "sisäisesti" joitakin ihmisiä todella selkeästi, joskus taas välähtää kuva jostakin paikasta. Onko kellään samanlaisia kokemuksia tai käsitystä, että mitä noi mahtaa olla ja mikä virka niillä on? Onko se vaan hyvä mielikuvitus, kun on muutenkin helppo visioida juttuja päässä niin rentoutuneessa tilassa se vaan pääsee enemmän valloilleen ja heittää jotain randomisettiä alitajunnasta vai mitä ihmettä?
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Omppu - 03. Toukokuuta 2018 klo 21:13
Yleensä yksityiskohdat saattavat olla melkoisen merkitykselliä symboliikan kannalta. Minkä oloinen nainen oli, fyysinen muoto & värit? Ilman tarkempia tietoja on vaikeaa sanoa, mutta kyllä itselläkin on kokemusta tuollaisista "visioista" välillä. Uskon, että olemme kaikki kytkeytyneet kollektiiviseen alitajuntaan josta putkahtelee välillä tietoisuuteemme kaikenlaista. Emme vain päivätajunnassamme tajua niiden merkitystä kovin helposti ilman oppaita.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: sateenvaari - 09. Heinäkuuta 2018 klo 20:32
Viimeyönä näin unta että joku mies tippui valtavaan lavaan täynnä sulaa suklaata ja siitä tuli vähän niinkuin joku supersankari eli "suklaamies" ja mä yritin pysyä kaukana ettei mun vaatteille roiskuis sitä suklaata jonka peitossa se tyyppi oli  :o
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Galaktika - 09. Heinäkuuta 2018 klo 20:53
Mul on ollu nyt kolmesti syksy unessa... Yleisesti aika neutraaleja, kerran jopa ihastelin kauniin värisiä vaahteranlehtiä, mutta toisaalta kerran vähän pelästyin kun katsoin ohimennen ikkunasta ja koivu oli jo vähän kellastunut... Selkeästi joku juttu tossa jota en vain vielä ole tajunnut! Jotenkin luotto uniin kyllä kasvanut entisestään, huomannut miten niistä on oikeasti paljon apua ja hyötyä aina kunkin elämäntilanteen suhteen.

Yks heppaunikin oli taas, yllätys, rapsuttelin ja silittelin vaan yhen valkosen hevosen päätä joka lepäs tosi rauhallisena mun sylissä, oli jotenkin voimaannuttavaa... :)
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: sateenvaari - 10. Heinäkuuta 2018 klo 13:10
Viimeyön unista jäi mieleen kohtaus, kun katsoin mun mummon jääkaappiin ja se oli täynnä jotain puolen litran soijamaitotetroja. Unessa tapahtui paljon muutakin, rämmin jossain pöpelikössä ja oli muutenkin vähän sellainen selviytyjät-meininki päällä, mutten muista yksityiskohtia.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Hereillä - 12. Heinäkuuta 2018 klo 18:48
En tiedä liittyykö aiheeseen mutta.. Jos kysyn universumilta että näkisin unta joka auttaa henkisessä kasvussa niin olen aamuun mennessä saanut jonkunlaisen viestin  ^-^. Outoa kun ennen muistanut unia melkeen yhtään, mutta tuon jälkeen oon alkanut muistamaan ???
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Omppu - 12. Heinäkuuta 2018 klo 22:14
Tullut tässä nähtyä paljon symbolisesti merkittäviä unia taas. Esimerkiksi yhdessä unessa olin Terence McKennan luennolla ja tiesin, että hän oli kuollut. Ehkä hän kuitenkin oli opettamassa ihmisiä rajan takaa. Yhteys tuohon luultavasti on se, että olen viime aikoina kuunnellut paljon McKennan juttuja. Samaisessa unessa sain häneltä paksun tummanvioletin kirjan ja kyseinen väri on henkisesti merkittävä. Näin myös maapallon ja energian ympäröivän sitä, näin myös kuinka minulla oli oma osani parantajan roolissa. Tämä maailma on kun on sellaisessa kaaoksessa, että se kaipaa nyt kipeästi paljon ihmisiä, jotka heräävät unesta ja ovat valmiina toimimaan muutoksen välikappaleina uudelle maailmalle joka tulee olemaan vapaa sekä terve, koska nykyinen maailma on sairas ja kuolemassa (metafyysisesti).

Tosiaan jos ennen nukkumaanmenoa asettaa aikeen, että haluaa saada jotain viestiä unen kautta niin melko suurella todennäköisyydellä sellaista tulee saamaan. Alitajunta vaan toimii pitkälti symbolien tasolla joten niiden symbolisten unien tulkitseminen onkin ihan oma huvinsa.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Galaktika - 14. Heinäkuuta 2018 klo 08:45
Nyt oli kaapit täynnä hunajaa!

Siinä oliskin kiva projekti koota unipäiväkirjan lisäksi henkilökohtainen unisymbolikirja.

Toissayön uni oli todella selkeä, käsitteli sitä mitä olen juuri viimeaikoina lukenut ja ihan positiivinen juttu että mennyt alitajuntaan asti kun unessakin työstää samoja asioita ja yrittää sisäistää. Ei vissiin pidäkään niin kirjaimellisesti paikkaansa että alkoholi heikentäisi unen laatua..? Ainakaan aina.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: sateenvaari - 16. Heinäkuuta 2018 klo 07:34
Hunaja vissiin symboloi jonkinlaista rikkautta? ~~~

Mulla oli viimeyönä taas sellainen "tapahtuu vähän kaikkea" uni, mutta mieleen jäi että hengailin poliisien kanssa ja kannoin mukanani jotain kasvia mistä kuivahti lehdet. Pitänee taas kastella tota omaa tulilatvaa... :D
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Aksendaali - 13. Elokuuta 2018 klo 21:26
Näin rakkaani silmät tai silmän, se räpytteli hetken ripsiään  ja sitten ilmestyi käden jälkiä, kuin ikkunaa vasten hamuillen ja taas nuo kauniit siniset silmät. Kolme.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: evelyn - 15. Joulukuuta 2018 klo 11:22
Mä näin taas  painajaista töistä.. en osannut hommiani..varmaam joku aivojen tapa sanoa että pitäis rauhouttua ???
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: tacorina - 07. Joulukuuta 2019 klo 22:01
Oli kesäyö ja täysikuu, pellolla metsän laidalla hevosten kanssa, semmonen ihana ajattomuus.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Omppu - 19. Joulukuuta 2019 klo 04:55
En väitä mitään, mutta olen välillä nähnyt unia tulevasta. Joskus se on ollut vain päivää tai paria aiemmin ja nyt se sama juttu toistui taas. Lähinnä pienet ja lähes mitättömän oloiset asiat kyseessä, paitsi kerran oli yksi iso juttu. En olisi uskonut tuollaisen olevan mahdollista ennenkuin koin sen omalla kohdallani. Todellisuus on tarua ihmeellisempää.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Ikuisuus - 25. Joulukuuta 2019 klo 18:46
Viime aikoina on näkynyt paljon unia, jotka voisi sisältönsä puolesta olla oikeasta elämästä (ja elämä on siis kaukana erityisen jännittävästä ja mielenkiintoisesta). Ikävä sivutuote noissa on se, että välillä sitten valveilla ollessa ei ole heti ihan varma, että onko joku juttu tapahtunut ns. oikeassa elämässä vai vain unessa.

Pitäisiköhän sitä yrittää tehdä enemmän rentoutumista ja asioiden käsittelyä hereillä, niin pää ei pyrkisi käsittelemään niitä nukkuessa...
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Napu - 25. Joulukuuta 2019 klo 19:01
Asioiden tietoinen huomaaminen ja ymmärtäminen takertumatta on hyvä keino moneen, mutta ei kaikkee varmaan pysty ihan 100% koskaan hallitsemaan.

Mulla oli yks aamu kovin eläväinen univisio, missä mun toisesta silmäkuopasta lähti voimakas aggressiivinen tummanruskean ja -vihreän sävyinen hyökkäävä käärme. Se ehkä symboloi jotain tiettyä ikävää asennetta, mikä on ehkä vähän vaivannut itsellä jonkin aikaa. Lopulta mä voin vaan tiedostaa sitä omaa käärmeisyyttäni, en ehkä osaa sitä loihtia pois, ja siinä on kai oma voimansa. Ehkä se kuvastaa semmost pientä taistelua,.mikä on ollut jo vuosia päällä. Jotenkin oma paikka maailmassa on vähän epävarma johtuen menneistä solmuista ja siten mulla on tavallaan aina pieni stressi päällä että saanko mä tehdä tätä elämää, ja miten omat rahkeet riittää...ois hyvä chillaa! Pitää ehkä kuunnella jotain lumoavaa huilunsoittoa ja kesyttää käärmemieltään?  :D
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Napu - 09. Helmikuuta 2020 klo 21:06
Unia useammin mulla käy niin että mä koen olevani jossain keskusteluyhteydessä eri ihmisiin.. suurimmaksi osaksi sellaisiin joiden kans on tullut juteltua tai tehtyä jotain, mutta joskus myös sellaisiin tuntemattomiin, jotka kuitenkin ikäänkuin tarkoituksella tulis just mun luo ajatuksinaan. Ja niitä on eritasoisia, vähän kuin erilaisia verhoja hahmojen ja itsen välillä. Ja joskus myös löydän niit omia ajatuksia ja tunteita sellaisen kyseenalaistavan moodin kautta. Siten uni on kuin sellainen katkeava vaihe kontrollista, jolloin kytkeytyy erilaisia virtapiirejä, mutta kuitenkin jollain tasolla valvon sitäkin, ja painan mieleen asioita uni/valvetilasta...kun siihen pystyn.. 

Yks unikuva mikä viimeisimpiä muistissa on, oli sellasest kattoluukusta tuleva mystinen leijonamainen käpäläkäsi, joka vaihtoi jonkin tyyliin kasetin toiseen tai toiselle hyllylle ja veti käpälänsä unisen hitaasti sinne ylös. Se oli hienopiirteinen ja itätyylistä taidetta mukaileva näkymä...mutta ehkä se kuvas jotain ylempää vaikutusvaltaa...

Kun saa unikokemuksia, niin aina se tuntuu jännän merkitykselliseltä ja mieli mielellään punoo stooria ja valveutuu tarkkailemaan elävässä elämässä yhtäläisyyksiä siihen tilaan. Tavallaan kuitenkin ne vaan on lopulta aika irrallisia asioita, vaikka jotkut jutut ja tilat välillä toistuukin.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: missä - 05. Kesäkuuta 2020 klo 13:00
Telepaattisissa unissa seuraa vain toisia ihmisiä, tapahtumia, jotka ovat vieraita. Ovat kuin telkkarin stooreja vaille yhtymäkohtaa.

Symbolisissa unissa on kyse totisestako?
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: Hermit of Think-Follow - 26. Huhtikuuta 2022 klo 09:17
Unessani liikuin vieraalla seudulla jossain pohjoisessa. Oikealle kääntyi pieni musta tienviitta "Eskimo". Ajoin jo kertaalleen ohi siitä, mutta mielessäni alkoi raksuttaa, eivätkö eskimot ole heimo joka elää alasti (!!!!!!). Palasin takaisin ja lähdin kiinnostuneena ajamaan pikkutietä, kunnes tuli ajo kielletty -kyltti. Pysäköin auton ja lähdin kävelemään. Vasemmalla puolella oli jyrkänne, ja siitä lähti jokin kutsuvan näköinen kulkukelpoinen reitti alaspäin. Lähdin tietenkin siitä ja kipusin alas paikkaan, johon ymmärtääkseni pikkutiekin olisi mutkan kautta päätynyt. Oikopolku?

Alhaalta löytyi baari, johon menin sisään. Ei siellä alastomia ihmisiä ollut, mutta jännä tunnelma, ikään kuin vieras kulttuuri. Baarimikko kysyi, mitä minulle saisi olla. Uteliaisuuttani tiedustelin jonkin tiukemman viinaksen hintaa. Baarimikko ei vastannut, vaan kaatoi sitä johonkin maljaan tai karahviin ja ilmoitti sen jälkeen ihan järjettömän hinnan. En minä sitä maksanut. Yllättäen jostain ilmestyi yksi teiniaikojen kaveri ja kaatoi maljasta/karahvista pari senttiä itselleen. Vähän siinä juteltuamme hän häipyi, ja kun minäkin aloin tehdä lähtöä, baarimikko ilmoitti, että se tekee sitten vitosen. Kerroin, että kaveri vain maistoi sitä juomaa, mihin mikko vastasi, että ihan sama, joka tapauksessa tämä maksaa vitosen. Siinä oli kuitenkin jotain yleistä hässäkkää, minkä turvin livahdin ovesta ulos miettien, ettei tähän baariin taida enää olla asiaa ja se siitä sitten.

Uni kuitenkin jatkui niin, että olin uudelleen ja toistamiseen baarissa tai sitten jossain tämän mainitun kaverin kämpillä lähdössä baariin tai vasta baarista tulleena. Kaveri kiskoi konjakkeja ja minäkin ilmeisesti hieman jotain väkeviä. Baariteema on hämmentävä, koska en ole vuosikausiin yhtään viihtynyt baarissa. Unessa esiintyvän kaverinkin olen nähnyt viimeksi 18 vuotta sitten.

Aamummalla käväisin hereillä, mutta nukahdin vielä sen verran, että ehdin lukea unessa lehdestä jonkin bändin haastattelua uuden albuminsa tiimoilta. Bändin jäsen selitti: "Sitten siinä on pari Pet Shop Boysin kanssa tehtyä biisiä. Pet Shop Boys on mukana siksi, ettemme kuulostaisi liikaa Stoogesilta." What??? ;D Ymmärtääkseni tämä lukeminenkin tapahtui baarissa, kovasti samannäköisessä kuin se aiemman unen "eskimo"-paikka.
Otsikko: Vs: Uniketju
Kirjoitti: moonflower - 02. Toukokuuta 2022 klo 18:05
Alhaalta löytyi baari, johon menin sisään. Ei siellä alastomia ihmisiä ollut, mutta jännä tunnelma, ikään kuin vieras kulttuuri. Baarimikko kysyi, mitä minulle saisi olla. Uteliaisuuttani tiedustelin jonkin tiukemman viinaksen hintaa. Baarimikko ei vastannut, vaan kaatoi sitä johonkin maljaan tai karahviin ja ilmoitti sen jälkeen ihan järjettömän hinnan. En minä sitä maksanut. Yllättäen jostain ilmestyi yksi teiniaikojen kaveri ja kaatoi maljasta/karahvista pari senttiä itselleen. Vähän siinä juteltuamme hän häipyi, ja kun minäkin aloin tehdä lähtöä, baarimikko ilmoitti, että se tekee sitten vitosen.

😂