Itse pidän fantasiakirjallisuudesta varmaankin eniten. Mikäs sen mukavampaa, kun paeta todellista maailmaa lohikäärmeiden, haltioiden ja kaikenmaailman örrimörriäisten sekä urheiden soturien maailmaan?
Tavoitteena olisi ehkä jossain välssä aloittaa noiden niin hehkutettujen Game of Thrones -kirjojen lukeminen, onko jollakulla kenties kokemusta niistä, kannattaako? Tällä hetkellä luen jotain vampyyrijutskaa (ei kuitenkaan Twilight
).
Itse olen alkanut rasittua kaikesta eskapismista, mihin oikeastaan melkein kaikki valtavirran taide keskittyy. Ja fantasiakirjallisuutta on tehty ihan liikaa, kaikenmaailman Sormusten herra- ja Harry Potter-klooneja on överipaljon. Nuortenkirjallisuudessa tilannehan on se, ettei mitään muuta tehdäkään! Fantasiakausi on kestänyt ihan liian kauan ja estänyt tehokkaasti realistisen kirjallisuuden, jolla voi yhteiskunnallinen funktio, leviämisen kun kustannusyhtiöt ovat nähneet erinäiset toisiaan kopioivat fantasiakirjat varmoina sijoituksina.
Fantasiassa on mun mielestä niitä vikoja että se syyllistyy monesti väkivallan ihannointiin ja sukupuoliroolien vahvistamiseen soturimyyteissään. Pahimmillaan fantasiakirjallisuus on vahvoja soturiäijiä, heiveröisiä prinsessoja ja hillitöntä verilöylyä.
Itse olen entinen fantasiakirjallisuuden fani, joskus varhaisteininä tuli luettua kaikki mahdolliset silloin olemassaolleet fantasiakirjasarjat. Sitten luin J.D Salingerin "Siepparin Ruispellossa" ja Jack Kerouacin "Matkalla". Ne muuttivat kaiken. Nyt itse kirjoitan realistista kirjallisuutta, tavoitteenani myös julkaista sitä lähiaikoina.
Omasta mielestäni realistisella kirjallisuudella on vahva yhteiskunnallinen funktio ja se voi edistää muutosta. Näen itse esimerkiksi Kerouacin, William S.Burroughsin ja Henry Millerin kaltaiset kirjailijat vapaustaistelijoina, joiden rohkeuden ja rehellisyyden vuoksi nykyään voi julkaista kirjallisuutta joka ei edusta porvarillisia arvoja ja on epäsiveellistä.