Olit hippi tai hippihenkinen, tervetuloa!

Yleinen keskustelu => Kylillä kuultua => Aiheen aloitti: K3ttu - 04. Marraskuuta 2020 klo 15:58

Otsikko: 🆘️ New age, QAnon ja natsihipit 🆘️
Kirjoitti: K3ttu - 04. Marraskuuta 2020 klo 15:58
Provo otsikko mutta mutta. Jossain ketjussa tulikin puheeksi Valon kesän QAnon-kytkökset, itse en tästä tiedä, mutta ajattelin tehdä ketjun aiheesta. Eli hyvin lyhyesti ja ytimekkäästi:

QAnon on vuonna 2017 alkunsa saanut salaliittoteoria, jonka mukaan presidentti Trump on kansanvälistä rikollisliigaa vastaan taisteleva messias. Liiga, jossa on paljon tunnettuja henkilöitä ja etenkin demokraattien poliitikkoja, harjoittaa saatananpalvontaa, ihmiskauppaa ja pedofiilirinkejä.

Koronan myötä teoria on saanut lisää kannattajia, ja yllättäen myös jooga- ja wellness piireistä, joissa teoria yhdistetään valaistumisoppiin ja vaihtoehtolääketieteeseen.

Ongelma tässä on, että meno vitun äärioikeisto, ja ei ole ensimmäinen kerta, kun "natsit" ratsastaa wellness-jutuilla. Pahaa aavistamaton joogaharrastaja, joka on vähän koronakriittinen, saattaa pudota salaliittoteorioiden kaninkoloon ja putkahtaa käytävän toisesta päästä rasistina ja over all urpona.

Linkkaan artikkeleita aiheesta ketjuun kun ehdin.
Otsikko: Vs: 🆘️ New age, QAnon ja natsihipit 🆘️
Kirjoitti: K3ttu - 05. Marraskuuta 2020 klo 07:28
https://medium.com/@johnroulac/is-the-wellness-movement-being-tainted-by-qanon-and-the-new-age-right-aab52ee5bc17

Is the wellness movement being tainted by qanon and the new age right?

https://gen.medium.com/nazi-hippies-when-the-new-age-and-far-right-overlap-d1a6ddcd7be4

Vertailua historiaan

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/10/20/joogaopettajat-vastustavat-alalle-tulleita-salaliittoteorioita-pelkona-on-etta

Joogaopettajat vastustavat alalle tulleita salaliittoteorioita

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/10/25/helsinkilainen-joogaharrastaja-kertoo-miten-joutui-qanonin-pauloihin

Joogaharrastajan kokemuksia
Otsikko: Vs: 🆘️ New age, QAnon ja natsihipit 🆘️
Kirjoitti: Omppu - 05. Marraskuuta 2020 klo 17:45
Tuo Qanon-liikehdintä on kyllä ihan mielenkiintoinen joukkopsykoosi "heränneiden" ihmisten joukossa. Trumpin kulttihan tuo on eikä muuta. Miten vielä vuonna 2020 ihmiset voivat niin lähteä tuollaiseen henkilöpalvontaan mukaan jossa kannatetaan niinkin rasisistista, egoistista ja totaalisen urpoa ihmistä kuten Trumpia? Trump on myös fasistin merkit täyttävä hemmo joka ei välitä demokratiasta, hyvä vertauskuva olisi Benito Mussolini. Alkanut kyllä mennä usko jo ihmisiin tässä.
Otsikko: Vs: 🆘️ New age, QAnon ja natsihipit 🆘️
Kirjoitti: Lalalalunanana - 05. Marraskuuta 2020 klo 19:33
Pahoittelut, jos aloitusviestistä tai  linkkipurjosta tuli sellainen kuva, että vaihtoehtohoidoissa tai salaliittoteorioihin uskomisessa olisi jotain vikaa. Ne eivät itsessään ole pahoja (imo päinvastoin, just hyviä trendejä), ongelma on siinä, että niitä käytetään hyväksi ja yhdistetään huonoihin tarkoitusperiin. Yleensä vältän vastakkainasettelua ja asioiden sanomista hyväksi tai huonoksi, mutta siitä mulla on vankka mielipide, että rasismi ja fasismi on väärin. Sen takia menee ~ tunteisiin ~ että itsellenikin rakas "hörhöily" sekoitetaan sellaiseen hevonkukkuun.

Joo jep. :)
Otsikko: Vs: 🆘️ New age, QAnon ja natsihipit 🆘️
Kirjoitti: Offtopic - 07. Marraskuuta 2020 klo 12:17
Entä jos te olettekin se paha?
Otsikko: Vs: 🆘️ New age, QAnon ja natsihipit 🆘️
Kirjoitti: K3ttu - 07. Marraskuuta 2020 klo 14:18
Entä jos te olettekin se paha?

No siis, ykseyden näkökulmasta kyllä, me ja sinä myös. Olemme "saatana" siinä missä "jumalakin".

Käytännön näkökulmasta se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö epäoikeudenmukaisuuteen kuten rasismiin kannattaisi puuttua. IMO osa human experienceä on välillä päättää, kenen joukoissa seisoo.
Otsikko: Vs: 🆘️ New age, QAnon ja natsihipit 🆘️
Kirjoitti: Offtopic - 07. Marraskuuta 2020 klo 18:09
Ihmisillä on kummallinen käsitys rasismista ja oikeudenmukaisuudesta, kun ajatellaan että eliitin lastenraiskausorgioiden paljastamisesta tulee jollain tavalla osa epäoikeudenmukaista liikettä. Entä jos te olette niitä äärioikeistolaisia jotka suojelette tätä eliittiä sellaisella älyllisellä epärehellisyydellä ja kiihkolla että se vetoaa kuitenkin kaikkein epävarmimpiin ja emotionaalisimpiin ihmisiin, jotka eivät voi ikinä olla sitä mieltä että taivas on sininen jos se esitetään äärioikeistolaisena mielipiteenä.


Otsikko: Vs: 🆘️ New age, QAnon ja natsihipit 🆘️
Kirjoitti: Napu - 08. Marraskuuta 2020 klo 08:07
Asiasta kukkaruukkuun https://youtu.be/lBZ-KiYoU68
Jo oli vaalit! Biden on ehkä nyt se pressa sitten kun kaikki lakisyytteet ym. on käsitelty...

Qanon on jäänyt mulle mysteeriksi, mutta toisaalta varmasti tuolla jenkkilän ~huipulla~ on häikäilemätöntä porukkaa. Se sirkus on jotenkin karannut kaikinpuolin aikoja sitten käsistä.... Sitä en osaa niin vakavissani seurata. Kaiken suhteen on hyvä olla vähän skeptinen ja koettaa pitää omaa ydintään selkeänä. (;
Otsikko: Vs: 🆘️ New age, QAnon ja natsihipit 🆘️
Kirjoitti: Hermit of Think-Follow - 09. Marraskuuta 2020 klo 17:11
http://sosiokeiju.blogspot.com/2020/11/en-mahdu-teidan-kaanoniinne.html (http://sosiokeiju.blogspot.com/2020/11/en-mahdu-teidan-kaanoniinne.html)
Otsikko: Vs: 🆘️ New age, QAnon ja natsihipit 🆘️
Kirjoitti: K3ttu - 07. Tammikuuta 2021 klo 15:39
Välillä mietin, että mitä jos Trump onkin oikeesti ns hyvä jätkä ja media tekee valeuutisia esim. deep faken avulla. En luota oikeen kumpaankaan "puoleen".  On helppo huvittua siitä, millaisessa puppumaailmassa jenkit näyttävät elävän, mutta samalla herää epäilys, että mitenköhän meitä kusetetaan 🤔

Edit: en siis todellakaan kannata Trumpia, tämä pakko selventää. Kuhan trippailen
Otsikko: Vs: 🆘️ New age, QAnon ja natsihipit 🆘️
Kirjoitti: K3ttu - 08. Tammikuuta 2021 klo 17:12
Vähän samoilla linjoilla. Kaikilla on joku agenda 👀 oli se sit poliittinen idea tai ihan vaan raha.
Otsikko: Vs: 🆘️ New age, QAnon ja natsihipit 🆘️
Kirjoitti: Hermit of Think-Follow - 06. Helmikuuta 2021 klo 23:38
Voisin nyt omalta osaltani tehdä yhden tässä mietityttäneen asian selväksi:

Sellaista asiaa kuin "natsihipit" ei ole eikä voi olla olemassakaan.

Jos joku hippi vaikuttaa sinun silmääsi natsilta, jompikumpi asia ei pidä paikkaansa. Joko hän ei ole natsi, tai sitten hän ei ole hippi.

Jos kaikesta huolimatta sinulle tuntuu vaikuttavan siltä, että joku ihminen on sekä hippi että natsi, sinun on käytävä käsiksi omiin oletuksiisi. Mitä tarkoittaa "hippi"? Mitä tarkoittaa "natsi"? Jos joku on arvokonservatiivi* ja pitää nykymuotoisia kansallisvaltioita hyvinä yksiköinä hoitaa yhteiset asiat, se ei tarkoita että hän on natsi. Jos joku sanoo olevansa luonnonläheinen ja harrastavansa joogaa tai meditointia, se ei tarkoita että hän on hippi.

*Arvokonservatismilla tarkoitetaan nykymaailmassa yllättäviä asioita: esim. sitä, että uskoo yksiavioisuuteen, biologisiin sukupuoliin tai jopa luontaistuotteisiin vs. teolliset lääkkeet. En siis lähtisi tältä pohjalta tekemään yhtään mitään jakoja, saati leimaamisia.