Asioiden olemassaolosta tai olemassaolemattomuudesta väittely on kuulemma taidotonta, siispä sivuutan sen tässä.
Jäin vaille tyydyttävää vastausta siitä, mitä tarkoitat sanoessasi "natsi", semminkin, kun nyt niputit siihen vielä "muut fasistit". Tämä entisestään hämärtää tarkoitustasi, sillä en ole tietosanakirjastakaan löytänyt "fasistille" määritelmää, vaan päin vastoin toteamuksen, että yhteistä konsensusmääritelmää fasistille ei ole.
Selkeyden vuoksi jätän "fasismin" sikseen, ja määritän nyt, että "natsi" on juurikin ns. vanhan liiton natsi, eli Saksan kansallissosialistisen puolueen jäsen tai sen kannattaja. Pyrin nyt vastaamaan kohta kohdalta erittelyysi:
1) Rakkaus ja viha. Täytyy muistaa, että Saksan kansallissosialistinen puolue NSDAP valittiin kansanäänestyksellä. Olen huomattavasti valmiimpi uskomaan, että Saksan kansa teki sen isänmaanrakkaudesta, kuin mistään vihasta. Tokikaan isänmaanrakkkaus ei välttämättä ole kosmopoliitin "yksi ihmiskunta"-henkisen hipin mielestä kunnon rakkautta ollenkaan, ja onhan se koko kosmosta syleilevään asenteeseen verraten kapea-alaista ja spesifiä. Rakkautta kaikki tyynni.
2) Sota ja rauha. Tässä olemme eniten samaa mieltä: Aseistakieltäytyjäliiton jäsenenä ja pasifistina en voi hyväksyä hitleriläisen kansallissosialismin militääriä puolta. Voi, mitä olisikaan voinut olla, jos Herr H. olisi keskittynyt Saksan asioihin - mutta kun sudeettialueet piti saada liitettyä emämaahan, ja loppu on historiaa...
3) Vapaus. Mitä sinusta on vapaus? Omalta osaltani lainaan jostain kuulemaani: "luullaan, että vapautta on tehdä mitä haluaa; mutta tosiasiassa vapautta on vapaus haluista". Voiko siis mikään lainsäädäntöelin, hallinto, tai muu hirmuvalta riistää haluista vapaan vapautta?
4) Luonnollisuus. Luonto, ihminen sen osana, ja näiden keskinäiset suhteet.
Mainitsinkin jo aikaisemmin NSDAP:n luonnon- ja eläinsuojeluohjelmista. Näistä on luettavissa lisää esim. [ur=https://en.wikipedia.org/wiki/Animal_welfare_in_Nazi_Germanyl]Wikipedian koontiartikkelista[/url].
Minäkin olen eläinsuojeluaktiivi, ja väitän suojelevan ja myötätuntoisen asenteen olevan ainakin harmoninen tapa menetellä sen luonnon kanssa, jonka erottamaton osanen ihmiskuntakin on. Myönnän, että kaikille tämä ei ilmeisesti ole luonnollista ainakaan siinä mielessä, että se "tulisi luonnostaan". Jalon (ariya) olennon kuvaan se kyllä sopii, ja lienee heille hyvinkin luonnollista. Enemmän luontoa "valjastaa käyttöön" nykymuotoinen korporatistikapitalismimme, vieläpä varsin säälimättä ja lyhytnäköisestikin, hetken haituvia tavoitellen.