Tervetuloa! Hipit.fi:n foorumi on ekologisuudesta, rakkaudesta ja vapaudesta kiinnostuneiden kotifoorumi.
Osallistu keskusteluun ja tutustu uusiin ihmisiin luomalla tunnus! :)


Jos olet jo foorumilainen, voit kirjautua sisään tästä:

Tunnus: Salasana:

Uusimmat artikkelit

Ilmastonmuutos suomalaisen näkökulmasta

Indonesian poliisi hävitti puoli tonnia marihuanaa polttamalla - lähiseutu pöllyissä

Ensimmäistä kertaa 40 vuoteen maailmantalous kasvoi, hiilidioksipäästöt eivät

NASA: ilmastonmuutos minuutissa

Iso-Britannia: Aurinkoenergia kasvoi 94%, uusiutuva energia ohitti ydinvoiman

Informaatiosodankäyntiä & vastapropagandaa - 1

kirkasmieli

 • Hipahtava
 • ***
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 137
Informaatiosodankäyntiä & vastapropagandaa
« : 10. Elokuuta 2014 klo 10:56 »
 • Tykkää (0)

 • Älkää hyvät ihmiset ainakaan purematta nielkö keltaisen lehdistön "uutisia". Kaikissa valtamedioissa on loppupeleissä tasan yksi henkilö päättämässä minkälaisia uutisia lööppeihin päästetään - ja hänen henkilökohtaiset intressinsä vaikuttavat uutisoinnin linjaan. Elämme kriittistä aikaa, ja olisi hyvä että mahdollisimman moni olisi tietoinen myös "kolikon kääntöpuolesta".


  Ääripäitä vertailemalla ja niiden mukaan omia mielipiteitä muodostamalla voi tavallinen ihminenkin saada edes jotain kuvaa mitä Aikuisten Oikeasti on maailmalla tapahtumassa.

  **HUOM TIEDON KÄSITTELY JA SUODATTAMINEN OMILLA AIVOILLA VÄHINTÄÄNKIN SUOTAVAA ** (varsinkin salaliittoteorioissa)


  Jos joku ei ole huomannut, niin valtamediasta poikkeavaa (vastapropaganda-) uutisointia löytyy myös suomenkielellä:

  www.verkkomedia.org - Janus Putkosen perustama, lahjoitusvaroilla pyörivä uutissivusto
  fifi.voima.fi/ - Voima -lehti
  www.Magneettimedia.com - Magneettimedia-lehden tuottama palvelu (hömppävaroitus!)
  www.kansanuutiset.fi - Kansan Uutiset Oy, vasemmistoliiton äänenkannattaja
  www.verkkouutiset.fi - Kokoomuksen äänenkannattaja


  Maailmanmenosta lontooksi:

  www.alternet.org/ - a nonprofit organization that empowers people with independent journalism, information, and media tools
  www.wsws.org/ - The World Socialist Web Site is published by the International Committee of the Fourth International, the leadership of the world socialist movement
  disinfo.com/ - Disinformation®­ is part of TDC Entertainment, an independent media company based in New York City.
  www.aljazeera.com/ - Jenkkivastaisesta uutisoinnistaan tunnettu kansainvälinen uutispalvelu
  www.zerohedge.com/ - ABC Media LTD

  Salaliittoteorioista:
   
  nwohavaintoja.blogspot.fi/ - "Havaintoja uudesta maailmanjärjestyksestä"

  www.infowars.com - Alex Jonesin salaliittoteorioita, livelähetys (englanniksi) joka arkipäivä 19-22 Suomen aikaa.  ---

  Muita vastaavia ja muutakin keskustelua aiheesta voipi postailla tämän jatkeeksi, lisäilen niitä tähän viestiin!
  « Viimeksi muokattu: 17. Elokuuta 2014 klo 12:56 kirjoittanut kirkasmieli »
  Kirjattu

  Johnnyboy92

  • Hippi
  • *****
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1583
  Vs: Informaatiosodankäyntiä & vastapropagandaa
  « Vastaus #1 : 10. Elokuuta 2014 klo 11:41 »
 • Tykkää (0)

 • Rehellisesti sanottuna pidän noita NWO-juttuja ja Alex Jonesia pahimmanlaatuisena bullsh*ttinä mitä maailmasta löytyy. Se on oikeaa paranoiaa, mikä lähestyy mielenvikaisuutta. Tulee vähän sellainen vaikutelma että Alex Jonesin tai hänen kollegoidens mukaan kaikki muut paitse juuri heidän omia näkemyksiään edustavat ovat mukana jossain saatanallisessa Illuminatissa tai NWO:ssa.

  Ja jos alkaa vähän tutkia noiden salaliittosivustojen "lähteitä", niin käy aika selväksi että ei kyse ole ainakaan mistään vakavastiotettavasta journalismista tai tutkimuksesta. Pääosin noi salaliittosivustot laittaa toisiaan lähteiksi. Eli oikeasti mitään todisteita ei juuri löydy.

  Onhan salaliittoteorisointi nykyään aika kova bisneskin. Alex Jones on monimiljönääri ja oikeastaan yksi iso, valtaeliitille suunnattu brändi ja tuote. Ja olen varma että tämä on ihan tarkoin suunniteltua markkinointia.

  Ja Alex Jones (ja monet muut salaliittoteoreetikot jenkkilässä) edustaa aika selvästi USA:n republikaanipuolueen oikeaa laitaa ja Teekutsu-liikettä, joiden agendana on tehdä USA:sta konservatiiviuskovien maa, jonka talous perustuu köyhiä sortavaan uusliberaaliin politiikkaan.

  Lisäksi noiden salaliittoteorioiden kehittäjillä on taustallaan aika sairaskin käsitys maailmasta paikkana jossa paholaismaiset voimat hallitsevat ja jokainen vieras ihminen on potentiaalinen NWO-agentti joka on tunkemassa disinformaatiota. Ja aika yleinen käsitys salaliittoteoreetikkojen keskuudessa on kai se että esimerkiksi valtavirtamedia on jollakin tapaa demonisten voimien hallussa ja että pop-musiikin mukana levitetään Paholaisen sanomaa. Tämähän ei nyt oikeastaan poikkea lainkaan siitä menneiden vuosikymmenien USA:n konservatiiviuskovien näkemyksestä rock and rollista paholaisen musiikkina.

  Salaliittoteorioiden juuret löytyvät monesti hyvin synkeistä paikoista. Esim. Illuminati-juttuja on levittäneet alunperin äärikatolilaiset ja valkoisen ylivallan puolustajat. Rothschild-pankkiiridynastiajutut taas on peräisin natsien juutalaisvastaisesta propagandasta. Ja kun Jonesin kaltaiset tyypit keuhkoaa siitä kuinka Obama on "sosialisti", niin sellainen retoriikka juontaa juurensa USA:n 50-luvun "red scare"-aikoihin jolloin vasemmistolaisia vainottiin. Kannattaa vähän miettiä tässä kohtaa että kenen juttuja oikeastaan kuuntelee.

  Hyviä vaihtoehtoisia uutismedioita on paljonkin kuten vaikka Alternet, Truthout, Disinfo.com, World Socialist Website ja Suomessa Voima-lehti.  Niiltä löytyy oikeasti laadukasta journalismia ja osuvaa, faktoihin perustuvaa kritiikkiä kapitalismia ja valtaeliittiä kohtaan. Harmi vaan että useat valitsevat niiden sijaan Infowarsin, David Icken tai jonkun satunnaisen, vainoharhaisen nettiblogin...
  « Viimeksi muokattu: 10. Elokuuta 2014 klo 11:44 kirjoittanut Johnnyboy92 »
  Kirjattu
  "Life is not a problem to be solved, but a reality to be experienced" -Kierkegaard

  kirkasmieli

  • Hipahtava
  • ***
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 137
  Vs: Informaatiosodankäyntiä & vastapropagandaa
  « Vastaus #2 : 10. Elokuuta 2014 klo 12:14 »
 • Tykkää (0)

 • Rehellisesti sanottuna pidän noita NWO-juttuja ja Alex Jonesia pahimmanlaatuisena bullsh*ttinä mitä maailmasta löytyy. Se on oikeaa paranoiaa, mikä lähestyy mielenvikaisuutta. Tulee vähän sellainen vaikutelma että Alex Jonesin tai hänen kollegoidens mukaan kaikki muut paitse juuri heidän omia näkemyksiään edustavat ovat mukana jossain saatanallisessa Illuminatissa tai NWO:ssa.

  Ja Alex Jones (ja monet muut salaliittoteoreetikot jenkkilässä) edustaa aika selvästi USA:n republikaanipuolueen oikeaa laitaa ja Teekutsu-liikettä, joiden agendana on tehdä USA:sta konservatiiviuskovien maa, jonka talous perustuu köyhiä sortavaan uusliberaaliin politiikkaan.

  Kuten sanoinkin, kyse on vastapropagandasta. Totuus löytynee jostain välimaastosta, mutta ei sitä ainakaan valtamediaa seuraamalla voi suoraan päätellä. Totta on, että Jonesilla on hyvin kärkkäitä mielipiteitä, mutta mitä nyt olen jonkun verran lukenut ja kuunnellut, niin en ainakaan tuommoiseen köyhien sortamisajatuksiin itse päätynyt? Lähinnä hän juurikin tuntuisi vastustavan (yksityisten) pankkiirien ylivaltaa ja vaatii vallan palauttamista kansalle. Ja muutenkin koittaa herättää ihmisiä ajattelemaan maailman tapahtumia ja kyseenalaistamaan valtamedian suoltamaa puppua.. En tosiaan oo hirmu syvällisesti tutustunut - eikä ole tarvetta tutustuakaan - mutta ei nuo Jonesin puheet ainakaan kovin epämielyttäviltä päämääriltä kuulosta nykyiseen menoon verrattuna. Vähän vainoharhaisilta välillä toki :)


  Lainaus
  Kannattaa vähän miettiä tässä kohtaa että kenen juttuja oikeastaan kuuntelee.

  Juurikin näin! Ja lisäksi vielä omat aivot käyttöön niin ei tarvii kuumotella turhia eikä uskoa kaikkea mitä lukee/kuulee!


  Lainaus
  Hyviä vaihtoehtoisia uutismedioita on paljonkin kuten vaikka Alternet, Truthout, Disinfo.com, World Socialist Website ja Suomessa Voima-lehti.  Niiltä löytyy oikeasti laadukasta journalismia ja osuvaa, faktoihin perustuvaa kritiikkiä kapitalismia ja valtaeliittiä kohtaan.

  Kiitos vinkeistä, pari uuttakin tuli tuossa. Pikaisen vilkaisun perusteella aivan samoja juttuja noissakin läpi käydään, siksi lähteitä onkin hyvä olla useita että kokonaiskuvan hahmotus helpottuu!

  Mulla kyllä englanti taipuu, mutta suomenkielisiä lähteitä tarvittaisiin lisää että tätä "toista tietoa" saisi levitettyä helpommin Suomalaisille. Valitettavasti Voima-lehti ilmestyy vain kerran kuussa. :/
  Kirjattu

  Johnnyboy92

  • Hippi
  • *****
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1583
  Vs: Informaatiosodankäyntiä & vastapropagandaa
  « Vastaus #3 : 10. Elokuuta 2014 klo 12:27 »
 • Tykkää (0)

 • Kuten sanoinkin, kyse on vastapropagandasta. Totuus löytynee jostain välimaastosta, mutta ei sitä ainakaan valtamediaa seuraamalla voi suoraan päätellä. Totta on, että Jonesilla on hyvin kärkkäitä mielipiteitä, mutta mitä nyt olen jonkun verran lukenut ja kuunnellut, niin en ainakaan tuommoiseen köyhien sortamisajatuksiin itse päätynyt? Lähinnä hän juurikin tuntuisi vastustavan (yksityisten) pankkiirien ylivaltaa ja vaatii vallan palauttamista kansalle. Ja muutenkin koittaa herättää ihmisiä ajattelemaan maailman tapahtumia ja kyseenalaistamaan valtamedian suoltamaa puppua.. En tosiaan oo hirmu syvällisesti tutustunut - eikä ole tarvetta tutustuakaan - mutta ei nuo Jonesin puheet ainakaan kovin epämielyttäviltä päämääriltä kuulosta nykyiseen menoon verrattuna. Vähän vainoharhaisilta välillä toki :)


  http://en.wikipedia.org/wiki/Alex_Jones_%28radio_host%29

  "Jones describes himself as a libertarian and a paleoconservative"

  Jonesilla on toki hyvin suunniteltu työväenluokkainen imago ja hän osaa esittää itsenä "kadunmiehenä". Mutta Jones on sanonut itse edustavansa (tai hänen juttunsa voidaa katsoa perustellusti edustavan) oikeistolaista libertarismia ja paleokonservatiivisuutta. Libertarismi on juuri USA:n nykyisen oikeiston ja republikaanien muotiaate joka ihannoi ajatusta pienestä valtiosta ja vapaista markkinoista. Paleokonservatiivisuus tarkoittaa näkemystä joka vastustaa esimerkiksi sosiaaliturvaa, sosiaalidemokratiaa ja arvoliberalismia.

  Jonesilla on siis samat aatteet kuin USA:n rahaeliitillä jonka etu on se että markkinat vapautetaan ja valtion voima mitätöidään. Erinäiset, superrikkaiden sponsoroimat ajatushautomot vaalivat ja levittävät myös näitä näkemyksiä. Olisi mielenkiintoista tietää että ketkä kaikki oikein tukevat Infowarsin toimintaa.

  Ja minkä luulisi kiinnostavan monia hippejä ja ympäristönsuojelusta kiinnostuneita, on se että Jones on kovan luokan denialisti ilmastonmuutoksen suhteen ja kieltää näkemykset joiden mukaan ilmastonmuutos olisi ihmisen aiheuttama. Tämä on tietenkin ajatus jonka levittämistä ajavat suurteollisuuden lobbarit.
  Kirjattu
  "Life is not a problem to be solved, but a reality to be experienced" -Kierkegaard

  Johnnyboy92

  • Hippi
  • *****
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1583
  Vs: Informaatiosodankäyntiä & vastapropagandaa
  « Vastaus #4 : 10. Elokuuta 2014 klo 12:29 »
 • Tykkää (0)

 • Tässä on muuten ihan hauska pätkä siitä miten onnistuneita Alex Jonesin ennustukset ovat olleet:

  https://www.youtube.com/watch?v=bxt_bEDdTTc

  Ja tässä esimerkkiä kaverin vainoharhaisuudesta:

  https://www.youtube.com/watch?v=M4k5MEg2lQk

  Mua harmittaa oikeasti se kuinka tollainen idiootti saa jonkinlaisen aseman yhtenä länsimaisen vaihtoehtomedioiden johtohahmona. Jos olisin vähän vainoharhaisempi, niin väittäisin että Jones on CIA:n, toisinajattelijoiden mustamaalaamiseen ja naurunalaiseksi tekemiseen, luoma COINTELPRO-projekti!

  Sen sijaan USA:n toisinajattelijoista kuuntelemisen arvoisia ovat sellaiset henkilöt kuin Noam Chomsky, Chris Hedges, Naomi Klein, Amy Goodman ja Cornel West. Harmi että he jäävät monesti Jonesin kaltaisten sekopäisten mölyäjien varjoon...
  « Viimeksi muokattu: 10. Elokuuta 2014 klo 12:47 kirjoittanut Johnnyboy92 »
  Kirjattu
  "Life is not a problem to be solved, but a reality to be experienced" -Kierkegaard

  kirkasmieli

  • Hipahtava
  • ***
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 137
  Vs: Informaatiosodankäyntiä & vastapropagandaa
  « Vastaus #5 : 10. Elokuuta 2014 klo 12:55 »
 • Tykkää (0)

 • Sen sijaan USA:n toisinajattelijoista kuuntelemisen arvoisia ovat sellaiset henkilöt kuin Noam Chomsky, Chris Hedges, Naomi Klein, Amy Goodman ja Cornel West. Harmi että he jäävät monesti Jonesin kaltaisten sekopäisten mölyäjien varjoon...

  Laitahan linkkiä niin joku muukin saattaa kenties heidät löytää kuin Sinä!
  Kirjattu

  Johnnyboy92

  • Hippi
  • *****
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1583
  Vs: Informaatiosodankäyntiä & vastapropagandaa
  « Vastaus #6 : 10. Elokuuta 2014 klo 13:02 »
 • Tykkää (1)

 • Laitahan linkkiä niin joku muukin saattaa kenties heidät löytää kuin Sinä!

  Tässä Chomskyn juttua Israelin ja Gazan viimeaikaisesta tilanteesta (Haastattaelijana Amy Goodman):

  https://www.youtube.com/watch?v=6BX0MOmDM8I

  Chris Hedges, uusliberaalin kapitalism ja USA:n epäonnistumisesta:

  https://www.youtube.com/watch?v=QJA6U2nM7qQ

  Ja Naomi Kleinilta kannattaa lukea kirja Tuhokapitalism Nousu (eng. Shock Doctrine). Tässä siitä tehty dokumentti:

  https://www.youtube.com/watch?v=JWI4p8KuJfs

  Tässä Cornel West RT:n haastattelussa, aiheena mm. rasismi, epätasa-arvo ja Amerikan Imperiumi:

  https://www.youtube.com/watch?v=OlAFxMcFsGo
  Kirjattu
  "Life is not a problem to be solved, but a reality to be experienced" -Kierkegaard

  Vihreäkaupunki

  • Hippi
  • *****
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2521
   • Blogi
  Vs: Informaatiosodankäyntiä & vastapropagandaa
  « Vastaus #7 : 10. Elokuuta 2014 klo 15:02 »
 • Tykkää (1)

 • Ymmärrän, että nämä esim. Magneettimedia on "vaihtoehtoinen" lähde, mutta se ei tarkoita sitä, että totuuden vääristely olisi tälläkään tavoin hyväksyttävää.
  Lainaus
  Ensimmäistä kertaa Suomessa on ilmaisjakelussa oleva mainoslehti valjastettu näin vahvasti uskomuslääkinnän, salaliittojen sekä virheellisen ja näennäistieteellisen tiedon levittämiseen.

  Magneettimedian toimittajat ovat erikoistuneet mielikuvituksellisten tarinoiden kirjoittamiseen. Lehden toimitukselta puuttuu paitsi taito lähdekritiikkiin, myös halu pysyä hyvissä journalistisissa käytännöissä.

  Magneettimedian artikkelit ovat lähinnä uutisiksi naamioitua uskomushoitojen mainontaa sekä mielikuvituksellisia salaliittoja kehitteleviä kolumneja. Erityisen valitettavaa on, että lehti antaa täysin väärän kuvan uskomushoitojen vaikutuksista.

  Skepsis ry:n mielestä yleisön on voitava odottaa ilmaisjakelulehdiltäkin vastuuntuntoa sisällön suhteen, erityisesti silloin, kun liikutaan niinkin tärkeän aihepiirin kuin terveyden parissa.

  Skepsis ry:n hallitus 7.12.2011

  Lähde: http://www.skepsis.fi/Toiminta/HuuhaajaSokratespalkinnot/Huuhaapalkinnot.aspx

  kirkasmieli

  • Hipahtava
  • ***
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 137
  Vs: Informaatiosodankäyntiä & vastapropagandaa
  « Vastaus #8 : 10. Elokuuta 2014 klo 15:29 »
 • Tykkää (0)

 • Ymmärrän, että nämä esim. Magneettimedia on "vaihtoehtoinen" lähde, mutta se ei tarkoita sitä, että totuuden vääristely olisi tälläkään tavoin hyväksyttävää.Lähde: http://www.skepsis.fi/Toiminta/HuuhaajaSokratespalkinnot/Huuhaapalkinnot.aspx


  Magneettimediassakin tosiaan on paljon huuhaata, mutta välissä asiaakin. Samoin skepsis on aika arveluttava lähde, eivät nimittäin ole kovinkaan skeptisiä omille mielipiteilleen vaan esittävät ne usein faktoina..

  Tärkeää on ymmärtää, että KAIKILLA itseään netissä tai muualla ilmaisevilla on joku agenda jota he toteuttavat parhaaksi näkemällään tavalla, ja AINA löytyy joku joka on asioista eri mieltä. Lähdekritiikki on tärkeä pitää mielessä, ja pitäisi olla itsestäänselvä asia. Mutta ei varmaan kaikille ole.
  Mikä olisi se täydellinen uutissivusto joka kertoisi vain ja ainoastaan totuuden mitään lisäämättä ja mitään siitä poistamatta - ja olisi tietysti myös henkilökohtaisesti varmistanut kaiken tosiaan olevan totta? Ei ole vielä tullut minulle vastaan, ilomielin saattaisin moisia uutisia selailla..
  Kirjattu

  kirkasmieli

  • Hipahtava
  • ***
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 137
  Vs: Informaatiosodankäyntiä & vastapropagandaa
  « Vastaus #9 : 10. Elokuuta 2014 klo 16:41 »
 • Tykkää (0)

 • ps. kukaan ei oo vielä huomannut torpata esim verkkomediaa venäjämielis-kommunistisena sivustona ja voima-lehteä vihervasemmistolaisena hipsterilehtenä. Onneksi niissäkin joidenkin kirjoittajien kyseiset suuntaukset ovat helposti havaittavissa, joten en anna niiden vaikuttaa omaan mielipiteeseeni kyseisten julkaisujen kokonaisvaltaisesta artikkelien laadusta/laaduttomuudesta. Toki kyseinen asia on hyvä tiedostaa että ymmärtää kirjoittajien motiivit. Minua ei haittaa eikä kiinnosta toimittajien ihonväri, poliittinen suuntaus, seksuaalisuus tai muut ulkoiset seikat, jos vaan itse asia - eli "uutinen" kuulostaa järkevältä ja on vieläpä hyvin perusteltu ja lähteet vaikuttavat luotettavilta ja ovat tarvittaessa tarkistettavissa. Onneksi osaan käyttää omia aivojani sen arvioimiseen, onko kukin uutinen lukemisen tai uskomisen arvoinen.
  Kirjattu

  jättietana

  • Uushippi
  • **
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 66
  Vs: Informaatiosodankäyntiä & vastapropagandaa
  « Vastaus #10 : 16. Elokuuta 2014 klo 14:11 »
 • Tykkää (0)

 • Kävin joskus yhdessä isossa lehtitalossa, ja äkkäsin seinällä julisteen, jossa oli maapallon kuva, ja päällä teksti: "Word Power = World Power"... Pani miettimään.
  Ihmisiä niissä uutishuoneissa on; ihmisiä, jotka valikoi aiheet joista kirjoitetaan ja päättävät mitä kirjoitetaan ja miten kirjoitetaan. Päätoimittaja omistajien käsikassarana sitten valvoo muita toimittajia. Tämän paikkakunnan paikallissanomalehdessä oli joku vuosi takaperin toimittajien ulosmarssi kun sensuuri aiheiden suhteen oli kuulemma sitä luokkaa, että jotkut toimittajat sai tarpeekseen.
  Mun on nykyään vaikea enää lukea mitään lehtiä, kun itselle on tullut jotenkin niin läpinäkyväksi, että miten ihmisiin yritetään vaikuttaa journalismilla, ja se ottaa päähän. Lisäksi vaivun aina syvimpään epätoivoon ja meen ihan toimintakyvyttömän masentuneeks kun näen, että aina vaan soditaan ja tapetaan ja raiskataan ja kidutetaan ja saastutetaan ja ollaan ihan saatanan typeriä idiootteja ympäri maailmaa. Yhtä hyvin vois lukea historiankirjaa ku sanomalehteä, samat jutut kolkyttuhatta vuotta. Taitaa olla ihan höpöhöpöpuhetta se evoluutio, ei ihminen mihinkään näytä muuttuvan, sama apinoiden planeetta aina vaan (paitsi että tää on kyllä loukkaus apinoita kohtaan).
  Tai no, hipit on kyllä ihan huippuja ja tekee muusta eläinkunnasta poiketen moraalisia valintoja  ;)  Että tällanen foorumi on kans omanlaistansa hyvää vastapropagandaa, tervetullutta meitsille, antaa uskoa ihmiskuntaan.
  « Viimeksi muokattu: 16. Elokuuta 2014 klo 15:54 kirjoittanut jättietana »
  Kirjattu

  Johnnyboy92

  • Hippi
  • *****
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1583
  Vs: Informaatiosodankäyntiä & vastapropagandaa
  « Vastaus #11 : 16. Elokuuta 2014 klo 15:29 »
 • Tykkää (0)

 • Mun on nykyään vaikea enää lukea mitään lehtiä, kun itselle on tullut jotenkin niin läpinäkyväksi, että miten ihmisiin yritetään vaikuttaa journalismilla, ja se ottaa päähän. Lisäksi vaivun aina syvimpään epätoivoon ja meen ihan toimintakyvyttömän masentuneeks kun näen, että aina vaan soditaan ja tapetaan ja raiskataan ja kidutetaan ja saastutetaan ja ollaan ihan saatanan typeriä idiootteja ympäri maailmaa.

  Oon miettinyt että pitäisi mun ehkä lopettaa ainakin joksikin aikaa uutisten seuraaminen. Mitä mä hyödyn siitä että tiedän kaikki maailman kriisit? En voi kuitenkaan tehdä niille juuri mitään. Pilaan vaan oman mieleni. Oon ehkä jonkinverran addiktoitunut uutisiin ja kriiseihin. Ehkä mun vaan pitäisi korvata niistä lukeminen jollain muulla?
  Kirjattu
  "Life is not a problem to be solved, but a reality to be experienced" -Kierkegaard

  jättietana

  • Uushippi
  • **
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 66
  Vs: Informaatiosodankäyntiä & vastapropagandaa
  « Vastaus #12 : 16. Elokuuta 2014 klo 15:53 »
 • Tykkää (0)

 • Mä kokeilin pitkään uutispimentoa, helppoa kun ei oo telkkariakaan... Nykyään mulle on ihan kauhee järkytys aina kun vilkaisen uutisointia, pitkä uutispimento jotenkin herkisti. Jatkuva uutistulva karmeuksista ilmeisesti oli aiemmin turruttanut mieltäni. Paikallislehtiä en pysty lukemaan enää lainkaan, nousee heti niin mahdoton kiukku kun näkee ihan tasantarkkaan miten niitä lehtiä käytetään politikoinnin välineenä, vaikka ollaan mukamas niin puolueettomia, niin puolueettomia... Voi johtua siitä, että oon sitten muuna lukemistona lukenut kaikenlaista politiikasta yms.
  Kirjattu

  kirkasmieli

  • Hipahtava
  • ***
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 137
  Vs: Informaatiosodankäyntiä & vastapropagandaa
  « Vastaus #13 : 16. Elokuuta 2014 klo 23:55 »
 • Tykkää (0)

 • Mää oon ollut välillä tarkoituksellisesti kuukausia täydessä uutispimennossa, nykyisin pyrin lukemaan uutisia n. kerran viikossa. Televisiovastaanottimesta luovuin reilut 5 vuotta sitten. Nykyään kun nään televisiomainoksia ja -ohjelmia, niin useinkaan en pysty olemaan nauramatta niiden älyttömyyksille.. Ja "uutisia" tekee välillä todella pahaa lukea/katsoa, ja välillä tulee itkutkin tirautettua ihmisten tietämättömyyden ja julmuuden vuoksi.

  Valtaosa tuntemistani ihmisistä uskoo täysin kyseenalaistamatta kaikki uutiset mitä valtamedia suoltaa, siksi päätin aloittaa tämän ketjun. Haluaisin että ihmisillä olisi jokin vaihtoehtoinen uutiskanava normaalien uutiskanavien rinnalle. Olenkin koittanut etsiä "iloisten uutisten" uutistoimistoa, mutta yleensä ne keskittyvät johonkin täysin epäolennaiseen, eikä niistä saa minkäänlaista ajatusta mitä maailmalla tapahtuu. Taitaakin olla, ettei hirveästi positiivisia ajatuksia tapahu.. Mutta mulla on kutina, että tilanne tulee muuttumaan!
  Kirjattu

  Johnnyboy92

  • Hippi
  • *****
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1583
  Vs: Informaatiosodankäyntiä & vastapropagandaa
  « Vastaus #14 : 17. Elokuuta 2014 klo 00:33 »
 • Tykkää (0)

 • Mutta mulla on kutina, että tilanne tulee muuttumaan!

  Se riippuu täysin meistä ja ympäristöstämme. Jos ihmiset on valmiita ja halukkaita muuttamaan asioita, niin ne muuttuvat. Toki sitten on ympäristö ja luonto mitkä aina silloin tällöin pistää kaiken sekaisin.

  Ja vaikka usein edustuksellista demokratiaa haukutaan, niin kyllä sillä on jotain vaikutusta että keitä on hallituksessa. Jo pelkällä äänestämisellä voi saada jotain aikaan. Sitten on tietenkin kaikki aktivismi ja muu toiminta. Ei tämä tilanne ehkä olekaan niin paha miltä joskus vaikuttaa.
  « Viimeksi muokattu: 17. Elokuuta 2014 klo 00:35 kirjoittanut Johnnyboy92 »
  Kirjattu
  "Life is not a problem to be solved, but a reality to be experienced" -Kierkegaard