Tervetuloa! Hipit.fi:n foorumi on ekologisuudesta, rakkaudesta ja vapaudesta kiinnostuneiden kotifoorumi.
Osallistu keskusteluun ja tutustu uusiin ihmisiin luomalla tunnus! :)


Jos olet jo foorumilainen, voit kirjautua sisään tästä:

Tunnus: Salasana:

Uusimmat artikkelit

Ilmastonmuutos suomalaisen näkökulmasta

Indonesian poliisi hävitti puoli tonnia marihuanaa polttamalla - lähiseutu pöllyissä

Ensimmäistä kertaa 40 vuoteen maailmantalous kasvoi, hiilidioksipäästöt eivät

NASA: ilmastonmuutos minuutissa

Iso-Britannia: Aurinkoenergia kasvoi 94%, uusiutuva energia ohitti ydinvoiman

Soini: Italia (ja koko Eurooppa) velkakriisissä jne. - 1

Vihreäkaupunki

 • Hippi
 • *****
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 2521
  • Blogi

Tällä kertaa vuorossa Italian velkaantuminen. Eipä tästä sen enempää.

Timo Soini ennusti Italian velkakriisin:

http://www.nelonen.fi/uutiset/kaikki/kotimaa/soini-ennusti-oikein-ei-t%C3%A4m%C3%A4-mit%C3%A4%C3%A4n-atomifysiikkaa-ole

Lainaus
- Tässä sitä nyt sitten ollaan näiden vakausmekanismien kanssa, Soini totesi Nelosen uutisille tuolloin. Ei tämä mitään atomifysiikkaa ole, tämä on epäonnistuneen politiikan oikeutettua kritiikkiä.


Vaikka olen joistakin asioista eri mieltä Timo Soinin kanssa, toisista asioista pidän hänen tyylissään. Vaikka hän ehkä yksinkertaistaa joitakin asioita liikaa, hän kertoo kuitenkin sanottavansa ymmärrettävästi. Hän kertoi että Kreikkaa ei pidä tukea, koska järjestelmä ei tällaisenään toimi. Soini ei käytä korulauseita toi byrokraattista kieltä ja siitä pidän erityisesti. Mielestäni tosin hankalatkin asiat pystyisi selittämään yksinkertaisesti, mutta mielestäni Soini jättää yleensä perustelut hieman sivummalle. Tämä on helppo ymmärtää, toisin kuin monien politiikkojen puheet, jotka vielä vaihtavat mielipiteitään ennen vaaleja ja vaalien jälkeen.
« Viimeksi muokattu: 11. Heinäkuuta 2011 klo 13:14 kirjoittanut vihreäkaupunki »
Kirjattu

Colourflower

 • Vieras
Vs: Soini: Italia (ja koko Eurooppa) velkakriisissä jne.
« Vastaus #1 : 11. Heinäkuuta 2011 klo 23:03 »

Hän kertoi että Kreikkaa ei pidä tukea, koska järjestelmä ei tällaisenaan toimi.

Tähän voisin minäkin yhtyä, joskin käyttäisin noita sanoja kenties hieman eri syystä tai eri merkityksessä kuin "Tinppa".
Kirjattu

Brooks

 • Hippi
 • *****
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 1012
Vs: Soini: Italia (ja koko Eurooppa) velkakriisissä jne.
« Vastaus #2 : 12. Heinäkuuta 2011 klo 22:01 »
 • Tykkää (0)

 • Se, että Italia on ajautumassa velkakriisiin, ei kerro vielä mitään EU:n tukijärjestelmän toimivuudesta, koska Italian talous oli saattohoidossa jo siinä vaiheessa, kun Euroopan väliaikaisesta tukijärjestelmästä päätettiin. Italian, Espanjan, Portugalin ja Kreikan valtiontalouden huono tila on ollut tiedossa kauan ennen Timo Soinin profetioita.

  Kriisi ei kerro sinänsä mitään myöskään EU:n vakaussopimuksesta, koska ongelmahan on koko ajan ollut se, ettei sitä ole noudatettu. Sopimushan edellyttää vuosittaisten budjettialijäämien pitämistä alle kolmessa prosentissa ja valtionvelan alle 60 prosentissa bruttokansantuotteesta. Jos budjettivaje kasvaisi tätä suuremmaksi, pitäisi ryhtyä korjaaviin toimenpiteisiin. Euroon kuuluvissa maissa tämä merkitsisi sisäistä devalvaatiota eli vaikkapa palkkojen ja eläkkeiden leikkaamista. Euroon kuulumattomat maat voisivat toimia vanhaan hyvään malliin eli ulkoisella devalvaatiolla, siis laskemalla valuuttansa arvoa suhteessa muihin valuuttoihin. Monet maat ovat toistuvasti ylittäneet budjettialijäämien rajan, mutta rangaistussäädöksiä ei ole kuitenkaan käytetty. Lisäksi jotkut maat, kuten Kreikka, ovat - kuten on käynyt ilmi - antaneet vääriä tietoja taloutensa todellisesta tilasta. On toki käynyt ilmi, että EU muodostuu niin eriparisista kansantalouksista, ettei edes euroalue ole pystynyt takaamaan riittävää vakautta. Heikommat taloudet olisi ilman muuta kannattanut pitää euron ulkopuolella, mikä ei siis tarkoita sitä, että ne olisi ollut pidettävä EU:n ulkopuolella.

  Ei siis todellakaan ole rakettitiedettä, jotta olisi voinut ennustaa nykymuotoiselle vakaussopimukselle surkeaa loppua, mikäli EU-maat eivät saa alijäämiään ajoissa kuriin. Pitemmällä aikavälillä tämä  on myös Euroopan kestävämpien talouksien, kuten Saksan ja Pohjoismaiden, ongelma. Profetioinnin sijasta Timo Soini voisi nyt kertoa, miten esimerkiksi persujen vaaliohjelman avulla hoidetaan Suomen kestävyysvaje kuntoon - oli Suomi sitten EU:ssa tahi ei.
  Kirjattu
  The Art Of Brooks

  Miffy

  • Kukkaishippi
  • ****
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 250
  • so mothafuckin' zen
  Vs: Soini: Italia (ja koko Eurooppa) velkakriisissä jne.
  « Vastaus #3 : 31. Heinäkuuta 2011 klo 12:29 »
 • Tykkää (0)

 • On tosiaan aika vaikea nähdä toimivana sellaista järjestelmää, jossa joka ikisen olemassaolevan rahan päälle on olemassa velkaa, joka pitäisi maksaa takaisin. Mistäs ne rahat sitten lainataan, Jupiteristako niinkuin Ismo Leikola ihmetteli?

  Todellisuudessahan pankit eivät ole missään vaiheessa lainanneet yhtään mitään, koska niillä ei mitään ole ollutkaan. Ne ovat vain kirjoittaneet numeroita tileille ja odottavat takaisin suurempaa numeroa kuin on ikinä laitettu liikkeelle. Tämä on pyramidihuijaus; kuin se leikki missä on aina yksi tuoli vähemmän kuin leikkijöitä. Vakaus- yms. mekanismeista puhuminen on kosmeettista puuhastelua kun pinnalta kauniiksi maalatun järjestelmän ydin on alunperinkin ollut läpimätä.
  Kirjattu
  meditoi mun kaa, beibe