Tervetuloa! Hipit.fi:n foorumi on ekologisuudesta, rakkaudesta ja vapaudesta kiinnostuneiden kotifoorumi.
Osallistu keskusteluun ja tutustu uusiin ihmisiin luomalla tunnus! :)


Jos olet jo foorumilainen, voit kirjautua sisään tästä:

Tunnus: Salasana:

Uusimmat artikkelit

Ilmastonmuutos suomalaisen näkökulmasta

Indonesian poliisi hävitti puoli tonnia marihuanaa polttamalla - lähiseutu pöllyissä

Ensimmäistä kertaa 40 vuoteen maailmantalous kasvoi, hiilidioksipäästöt eivät

NASA: ilmastonmuutos minuutissa

Iso-Britannia: Aurinkoenergia kasvoi 94%, uusiutuva energia ohitti ydinvoiman

Vapaa rakkaus, parisuhde vai joku muu? - 11

Shiva

 • Hippiäinen
 • *
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 6
Vs: Vapaa rakkaus, parisuhde vai joku muu?
« Vastaus #150 : 26. Heinäkuuta 2015 klo 21:26 »
 • Tykkää (1)

 • Eli kysymyshän kuului, että olemmeko elinikäisen parisuhteen kannattajia vai vaihtuvien ihmissuhteiden tai jopa polygamian puolestapuhujia?

  Tää on ehkä vaikeimpia kysymyksiä joihin olen vastannut. Ajatuksia ja näkökantoja tähän asiaan on niin monia. Jopa pelkästään minulla, yhdellä ihmisellä. Olen nimittäin toisaalta sitä mieltä, että elinikäinen parisuhde voi olla mahdollista, tosin varmasti työlästä, välillä hankalaa ja toisinaan taas todella antoisaa. Toisaalta uskon siihen, että elämässä parisuhteet voivat vaihtua, ja syvälliset suhteet voivat muuttua. Polygamiankin minä hyväksyn ja ymmärrän, mutten näe ikinä itseäni siinä suhteessa.

  Jos mietin itseäni nyt, ja nykyistä parisuhdettani niin tottakai haluaisin uskoa elinikäiseen parisuhteeseen. Varsinkin nyt, kun meille on tulossa yhteinen lapsi. Mistäänhän ei kuitenkaa ikinä tiedä. Olemme kumppanini kanssa molemmat henkisiä ja ymmärrämme, että syviä yhteysiä toisiin on kuitenkin olemassa. Varsinkin puoliskoni on hyvin henkinen ja kokee paljon syviä yhteyksiä toisiin. Myös naisiin. Välillä se on hieman häirinnyt minua, mutta lopulta ymmärrän, etten voi olla liian omistushaluinen jos haluan suhteemme kestävän. Meillä kahdella on kuitenkin tällä hetkelle niin syvä yhteys niin henkisesti, kuin fyysisestikin, etten näe että väliimme on ainekaan heti tulossa muuttujia. Minä en kuitenkaan kestäisi ajatusta siitä, että kumppanini kokisi samanlaisen yhteyden johonkin toiseen naiseen. Pelkkä ajatus siitä, että hän harrastaisi intohimoista seksiä toisen naisen kanssa saa minut jo nyt voimaan pahoin. Elämän aikana rakkaus kuitenkin muuttu ja kehittyy. Suhteetkin tietysti muuttuvat, näin ollen myös parisuhteet. Onko ne sitten 5 vuotta kestäviä, 10, vai kentien koko elämän. Uskon, että jokaisella suhteella on tarkoitus ja ihminen kasvaa ja kehittyy sitä kautta. Tällä hetkellä olen kuitenkin todella kiitollinen siitä, että kumppanini on minulle paras ystävä, tulevan lapseni isä, mutta ennen kaikkea myös ihminen ketä rakastan suunnattomasti. Tulevaisuus näyttää mihin se meidät vie.
  « Viimeksi muokattu: 26. Heinäkuuta 2015 klo 21:31 kirjoittanut Shiva »
  Kirjattu

  Hidasetana

  • Hippiäinen
  • *
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 18
  Vs: Vapaa rakkaus, parisuhde vai joku muu?
  « Vastaus #151 : 12. Marraskuuta 2015 klo 00:46 »
 • Tykkää (0)

 • Tämän päivän ajatuksia.

  Oon vapauden rakkauden kannattaja tietyllä tapaa (hitto kun näihin on niin monia jo termejä, että en ees yritä pysyä perässä). Kaipaisin kyllä "elämänkumppania". Sellaista joka istuisi vielä piha mökin kuistilla elämän loppuelämän häämötessä. Olisi upea rakentaa sitä luottamusta ja sitä yhteenkuuluvuutta. Siis sehän olisi upea ihmissuhdekokemus.

  Sellainen mitä esim parisukupolvee nuoremmat ihmiset on monesti tehnyt. "Tehdään nuorena lapsia, mennään töihin ja painetaan niiden eteen". Ei erota, vaik kuinka kasvetaan erille, mut sit petetään selän takana niin äääääh

  Toisaalta itse saanut kasvatuksen ns ehjästä perheestä jossa tehtiin kaikki lapsille. Vanhemmat teki töitä yhdessä, että meillä tulisi mahdollisimman hyvät oltavat. Tälläisen kasvatuksen saaneena niin toki arvostan sitä mitä vanhempani on antaneet ja he ovat hyvä esimerkki kuinka he ovat rakentaneet sitä suhdetta aina vain eteenpäin ja syventänyt. Mä luulen, että jokapäivä oppivat lisää toisistaan ja arvostaa toisiaan suuresti. Kertoo jotain sekin, että tiedän oman äitini menehtyvän mitä luultavammin ennen isääni ja tiedän, että silloinkin he ovat toistensa tukena. Se on musta aika upeeta.

  Mulla vapaampi rakkaus on enemmän opettelua siihen, etten alkaisi omistuishaluiseksi enkä läheisriippuvaiseksi. Yritän varoa sitä. Monesti tullut napattua seurustelukumppani vähän liian helpolla (oikeastaan näin jälkeenpäin en edes tajua mitä olen heissä nähnyt), mutta se, että ei etsi vakavia seurusteluja vain rakastaa monia ihmisiä niin opettaa. Välillä on hienoa, kokeilla seurustelua ja kait sitä kaipaakin, mutta nyt kai on taas aika pienelle vapaalle rakkaudelle.

  Tottakai mustasukkaisuutta tulee näis hommissa.
  Jos ex tyttöystäväni kysyi: Voinko mennä tämän herran luokse muutamaksi päiväksi ja tiesin kyllä mitä siellä puuhastellaan. (oli tietynlainen avoinsuhde) Mustasukkaisuus riipi syvältä. Sanoin silti ok no problemo, koska koen, että se on yksi tapa opetella sitä aitoa rakkautta. Antaan toisenkin ihmisen olla rakastaa myös muita. En mä voi omia ketään. Tällöin itse opin myös sen, mitä se aito rakkaus on toista ihmistä kohtaan. Antaa sen olla onnellinen vaikkei se jakaisi sitä onnea minun kanssa täydellisesti. Yritän oppia olemaan myös toisen puolesta vaikka se kokisi sen onnen jonku muun ihmisen kanssa.

  Silti kyllä unelmoin kumppanista joka tykkäisi samoista elokuvista, musiikista, harrastuksista ym. Sellaisest ihmisestä jonka kanssa tulisin kokemaan ne elämän hienot ja huonot hetket. Nauttisin jokaisesta henkäyksestä niin hyvässä kuin pahassa. Ottaisimme yhdessä ja auttaisimme toisiamme tulemaan onnelliseksi, mutta harvoin tälläistä tilannetta tulee eteen. Sen takia ehkä nyt, on sitten vain se tilanne, että jos satun väliittään jostain ihmisestä niin haluan osoittaa sen hänelle. Rakastaa häntä ilman sitä tietynlaista sitoutumista.

  Toisaalta. Vaikka. Parisuhde ei menisikään sillai. Ikuisesti onnellisena alusta loppuun niin siinä on paljon onnea ja siitä oppii paljon. Enkä vaihtaisi mihinkään pois niitä parisuhteita mitä minulla on ollut vaikkei ne ehkä olekkaan hyviä sinällään olleet. Toisaalta... Huono parisuhde vangitsee. Ehkä oisin voinut tehdä erilailla, mutta tunteet sanoi toisin aina siihen aikaan.
  Kirjattu

  piiperoinen

  • Hippiäinen
  • *
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 19
  Vs: Vapaa rakkaus, parisuhde vai joku muu?
  « Vastaus #152 : 05. Helmikuuta 2016 klo 09:46 »
 • Tykkää (0)

 • Sellanen jotta ollaan yhdessä, asutaan erillään, on omaa aikaa ja tilaa ja omat ystävät, arvot suuripiirtei yhteiset mutta myös omat mielipiteet asioista. Luotto pelaa. Arki on juhlaa ja yhdessä arkisten asioiden näpertäminen, joskus heittäydytään ja lähdetään esim yhteiseen reissuun.

   Haaveet haaveet, niistä me elämme :)
  Kirjattu

  Epilä Phoenix

  • Vieras
  Vs: Vapaa rakkaus, parisuhde vai joku muu?
  « Vastaus #153 : 25. Helmikuuta 2016 klo 00:44 »

  Kukin tavallaan, kunhan ei pakota tai painosta toisia osapuolia sellaiseen ihmissuhdemalliin, mitä nämä eivät halua tai mikä ei näille sovi.
  Kirjattu

  Avaruus

  • Kukkaishippi
  • ****
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 423
  Vs: Vapaa rakkaus, parisuhde vai joku muu?
  « Vastaus #154 : 25. Helmikuuta 2016 klo 08:55 »
 • Tykkää (1)

 • Kukin tavallaan, kunhan ei pakota tai painosta toisia osapuolia sellaiseen ihmissuhdemalliin, mitä nämä eivät halua tai mikä ei näille sovi.
  Juurikin näin. Itselleni ei vapaa parisuhde sopisi, mutta jollekin toiselle se voi olla oikea tapa elää.
  Kirjattu

  Samppa

  • Uushippi
  • **
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 71
  Vs: Vapaa rakkaus, parisuhde vai joku muu?
  « Vastaus #155 : 09. Tammikuuta 2017 klo 20:40 »
 • Tykkää (1)

 • Moneen kertaan kuullut joiltain 50+ naisilta, että joku nainen sais musta hyvän miehen. Kerran kommentoin, että siitä hyvyydestä voi olla montaa mieltää.
  Kirjattu

  Auringon

  • Kukkaishippi
  • ****
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 474
  Vs: Vapaa rakkaus, parisuhde vai joku muu?
  « Vastaus #156 : 10. Tammikuuta 2017 klo 18:17 »
 • Tykkää (0)

 • Tästä varmasti jollakin on jotain sanottavaa. Oletteko elinikäisen parisuhteen kannattajia vai vaihtuvien ihmissuhteiden tai jopa polygamian puolestapuhujia?

  Minä en jotenkin osaa uskoa vapaaseen rakkauteen tai siihen, että pitkäaikainen parisuhde voisi kestää sallittuja syrjähyppyjä ilman mustasukkaisuusdraamaa.
   Silti minulle itselleni ei tunnu riittävän yksi rakkauden kohde. Toki voisi luokitella epävirallisen rakastajani ystäväksi, koska suhteemme on täysin henkinen (olemme tavanneet 5 vuoden ystävyyden aikana vain kerran ja silloinkin vain parin tunnin ajan), mutta toisaalta kyselyissä ihmiset nimeävät juuri henkisen yhteyden fyysistä ilkemmäksi pettämiseksi.

  Minä en siis usko siihen, että on olemassa kahta ihmistä, jotka täydellisesti täyttäisivät toistensa kaikki tarpeet ja halut ja joiden yhteiselo vielä sujuisi täydellisesti, mutta toisaalta en usko vapaisiin suhteisiinkaan.

  Johtuuko tämä siitä, että olen nuoruudessani asettanut rakkaudelle täysin vääränlaiset odotukset ja mielikuvat, joiden ei ole edes mahdollista vastata todellisuutta, vai onko todellisuus todella niin vaikeaa?

  Sanotaan suoraa, että tässä viestissä on sellasia sanoja kuvamaan rakkautta parisuhdetta jotain muuta joita en edes tiedä. Kysyttäessä tälläistä voisin ajattella että monelle on vaikeaa vastata ja suorastaan häiritsevää tajunnassa. Miksi määtitellä näitä asioita?

  Musta suomessa on melko turha luulo että mitään järkevää liittyen seksuaalisuuteen voisi syntyä. Itse olen kääntymässä kuitenkin ajatuksissa mielummin toisen tarpeisiin kuin omiini ja olettaisn niin saavutettavan harmoniia enemmän kuin itsekeskeisessä kiihkoilussa. Mitä tulee sopimiseen suhteiden ehdoiksi taitaa se minusta olla "sairasta" - jos toteutat toisen unelmaa ei sopimisia luonnollisesti tarvita ilman epäilyksiä toisen tarkoitusperistä. Ihmisen tulisi kuitenkin kertoa haluistaan niin mikään ei tule yllätyksenä. Typerästi sanottu mutta "helpponakki" on "helpponakki" olit se sinä itse tai haluamassa.

  Rakkauden kevättä  :sydamia :sydamia :sydamia  :sydamia2 :sydamia2 :sydamia2  :ow :ow :ow :ow
  Kirjattu

  sateenvaari

  • Vieras
  Vs: Vapaa rakkaus, parisuhde vai joku muu?
  « Vastaus #157 : 10. Tammikuuta 2018 klo 11:28 »

  Minusta rakkaus, suhde mikä suhde, on luonteeltaan vapaata, eikä sitä pysty rajoittamaan sanoilla ja statuksilla. Se, että olen jonkun tyttö- tai poikaystävä, ei vie pois riskiä, ettenkö rakastuisi johonkin toiseen, ja myös rakkauteni sen hetkistä kumppania kohtaan on vapaata, kukaan ei pakota minua rakastamaan häntä. Olen miettinyt näitä jonkun verran ryhdyttyäni taas ns. normaaliin parisuhteeseen ja todennut, etten ole yhtään sen vähempää vapaa kuin mitä olisin avoimessa suhteessa tai sinkkuna. Kaikissa suhteissa vapaus tehdä valintoja on sama, valinnoilla vain vähän eri seuraukset.

  Sinänsä itselle mieluisin sovittu suhteen muoto olisi vapaa suhde, koska en kerta kaikkiaan usko, että kiellot ja rajoitteet hyödyttävät mitään rakkauden tai edes himon edessä. Pikemminkin päinvastoin - asioiden kieltäminen tekee niistä houkuttavia. Muuten olen ihan tyytyväinen tavanomaiseen suhteeseen, enkä usko, että tapailisin avoimessakaan suhteessa muita kuin tätä yhtä henkilöä.
  Kirjattu

  Lammen Pei

  • Vieras
  Vs: Vapaa rakkaus, parisuhde vai joku muu?
  « Vastaus #158 : 14. Tammikuuta 2018 klo 20:48 »

  Oon sinänsä samaa mieltä, että ihastuminen ja rakkaus on vapaata..mutta näin perheellisenä ihmisenä, käytännössä rajaan ja valitsen että meenkö jonkin tunteen mukana tai etsinkö jopa tietoisesti vastakaikua. Tiedostan kuinka paljon kiehtovia ihmisiä on, ja pystyn nauttimaan siitä että on ihania ja mielenkiintoisia ja rakastettavia ihmisiä, mutta että ei mun tarvitse haluta mitään henkilökohtaista. Kun kuitenkin aikaa on meillä se mitä on, ja ei voida olla kahessa paikassa yhtä aikaa, niin perhettä ajatellen sitä vaan mielellään olis myös ihan sen oman mielensä ja fokuksensa kanssa yhessä paikassa ja läsnä läsnäolijoille. Mä siis ihastun herkästi ja ehkä senkin takia vähän haluan miettiä ja jotenkin tietoisesti käsitellä ja viedä aihetta itsee varten semmoseen vakaaseen spottiin. Arki yksien ja samojen kanssa voi joskus olla haastavaa ja sit saatan ite haaveilla vehreemmistä niityistä..mutta kun teen hommia sen eteen että oon näiden yksien ja samojen kanssa ja hoidan myös muut ihmissuhteet jotenkin ettei tule sotkuja, niin tuntuu se paremmalta vaihtoehdolta, kuin että menisin ja seilaisin impulssien mukaan...mitä oon kans joskus toteuttanut ja sinänsä siihen aikaan se oli enempi mahdollistakin, eikä siinä mitään.
  Kirjattu

  Lanoo

  • Vieras
  Vs: Vapaa rakkaus, parisuhde vai joku muu?
  « Vastaus #159 : 07. Huhtikuuta 2018 klo 22:38 »

  Hirvittävän yksinkertaisten asioiden ilmaisemisesta on tullut älyttömän vaikeaa. En ikään kuin usko että suomen kieli suostuu tarkoittamaan missään taivutetussa muodossa sitä mitä yritän ilmaista ja sanoa.
  Mind must stand alone. Minun ajatukseni ja näkemykseni muodostuvat minulle siksi taakaksi jota en voi jakaa tai edes vilauttaa kenellekään muulle. En rumia enkä kauniita. Kielellä voi ilmaista monimutkaisestikin hyvin yksinkertaisia asioita, kunhan se näennäisen sisältönsä takaa huutaa sitä mitä jokainen primitiivinen mieli kysyy -"Ystävä vai vihollinen"?

  Mun nähdäkseni rakkaus ei ole ihmisen tunne, rakkaus on luonnon lisääntymisimperatiivin ilmenemismuoto. Luonnonvoima jolle ihmiset ovat nuorena alisteisia. Sama rakkaus ajaa leijonan ja lampaan pariutumispuuhiin ja lisääntymään, siltä se ei ole minkään yksilön tunne, vaan luonnon ykseyden sisäinen voima jolla luonto pyrkii ylläpitämään mahdollisimman suurta elinvoimaa. Suuri osa maailman politiikasta näyttää minusta vain soidinmenoilta, joissa etsitään sitä sopeutuvaisinta ja vahvinta ja kauneinta yksilöä, jonka kautta luonto haluaa jatkua yhä elinvoimaisempana ja viriilimpänä.

  Samoin kuin sinua palvelee vahvojen solujesi perimän jatkuminen, luontoa ykseytenä palvelee heikkojen ja viallisten eläinten ja ihmisten hävittäminen. Natsismi oli aika liki tilaa jossa yhteiskunnan valta väistyy luonnonvoimien tieltä. Kukaan ei enää välitä siitä häpeästä jolla heitä hallitaan, koska pelko on paljon voimakkaampi ja ensisijaisempi motivaattori. Kun ei ole enää pelkoa ei ole rakkauttakaan, eikä aihetta pariutumiseen eikä seksiin. Seksi vailla lisääntymispyrkimystä on vähän kuin mässäily, pelkästään hedonististen himojen tyydyttämistä ja ylläpitämistä. Jos tätä himoa ei ruokita se tyrehtyy. Mitäpä muuta sitä rahoillaan tekee kuin runkkaa julkisesti. Etsii itselleen jotain jonka avulla saa suosiota tai nautintoja. Ja katsokaa kuinka ohuita nämä nykypäivän hahmot ovat, kiiltokuvia elämän tarrakansiossa.

  Luonto hallitsee solujaan kuoleman pelolla ja yhtseikunta jäseniään kuoleman pelon häpeällä. Eivätkä he ole siitä erillisiä, yhteiskunnasta eikä luonnosta, ennen kuin he ovat  vapaat sen käskyistä. Syö, selviä, lisäänny.

  Kun he riisuutuvat eivätkä häpeä eivätkä pelkää, he ovat vapaat. Eivät ainoastaan vapaat, vaan he tulevat olemassaoloon. Luonnon rinnalle, yhtä suurina ja olemassaolevina ja erillisinä kuin luonto. Yhtenä niistä jotka loivat sen luonnon.

  Yritin kirjoittaa selkeästi ja ymmärrettävästi.
  Kirjattu

  Lanoo

  • Vieras
  Vs: Vapaa rakkaus, parisuhde vai joku muu?
  « Vastaus #160 : 10. Huhtikuuta 2018 klo 00:15 »

  Tuskin ymmärsin Lanoon koko pointtia, mutta nää pari kohtaa pisti kyllä silmään...

  Kuulostaa jotenkin vähän mustavalkoiselta, pelkkään biologiaan nojautuvalta näkökulmalta. Tulee väistämättä mieleen Richard Dawkinsin teoria "itsekkyysgeenistä", jonka mukaan evoluution tärkein motiivi on täysin biologinen lisääntymisvietti. Helppohan kaikki olisi kuitata moisella väitteellä, mutta mihin kategoriaan menee sitten kaikki ne teot jotka ovat aidosti epäitsekkäitä ja rakkaudellisia muita kohtaan ilman että lisääntymisvietillä on mitään tekemistä asian kanssa? Eikö se ole rakkautta joka saa ihmisen toimimaan myötätuntoisesti ja herättää halun tehdä hyviä tekoja sekä auttaa muita omasta tahdosta, ihan vaan koska tulee semmoinen tunne että se tuntuu oikealta? Vaikka omien tai toisen yksilön geenien eteenpäinvieminen ei edistyisi lainakaan vaan joissain tapauksessa lähinnä tuhlaa muiden lisääntyvien käyttöön tarvittavia resursseja? Vaikka onhan herra Dawkinsillakin altruismille oma teoriansa, mutta jos teko ulottuu esim. samaa sukupuolta olevaan, reilusti eri-ikäiseen tai jopa toiseen lajiin, niin en näe miten se enää siinä kohtaa pätee.
  Nimenomaan. Samaan aikaan kun sanalla rakkaus viitataan siihen kosketetuksi tulemisen ja läheisyyden tarpeeseen sillä tarkoitetaan sellaista altruistista empatiaa. Mutta näillä kahdella rakkaus-konseptin merkityksellä ei ole mitään tekemistä keskenään. Kun kuuntelee niitä epätoivoisia säkeitä joilla rakkauslaulut on ryyditetty vakuuttamaan ettei herra x voi elää ilman neiti b:tä, voidaan olla melkoisen varmoja ettei kyseessä ole se altruistinen empatia jonka takia tahdomme auttaa hädänalaisia tai kuunnella lähimmäistämme. Oman käsitykseni mukaan se ihminen jolla ei ole omia tunteita elää jatkuvassa maailman myötäelämisessä. Rakkaus on kaikkien muiden tunteiden puuttumista, se tunne jossa me synnymme primääriparatiisiin on rakkaus, joka tekee meistä samaan aikaan yhtä ja erillisen kaiken muun kanssa. Siksi rakkautta voi kutsua vapaudeksi.

  Lainaus
  Sanoisin että seksi ilman rakkautta on vähän kuin mässäily, pelkästään hedonististen himojen tyydyttämistä ja ylläpitämistä... Sitä ihan tosi voi harjoittaa myös ilman lisääntymispyrkimystä, ihan vaan esim. läheisyyden jakamiseksi vaikkei muuten rakkauteen uskoisikaan.
  Mä en tarkoita mitään paitsijäämistä vaan koko vajavaisuuden täydellistä voittamista ja siitä vapautumista. Tulemista täydelliseksi yksin. Onnellista yksinäisyyttä, ei niin että se olisi jotain jonka voisi valita, vaan jotain johon se päätyy joka pysähtyy. Ilman läheisyyden tarvetta, ei tyydyttämättömän tarpeen kanssa kitumista. Rakkaus joka kohdistuu mahdolliseen partneriin ei ole samaa kuin empatia joka kohdistuu apua tarvitsevaan eläimeen tai vanhukseen. Se paljastuu niistä runoista mitkä on sydänverellä vuodatettu rakkauteen sairastuneiden epikriiseihin. Traaginen farssi.


  Lainaus
  Toki jos ihmisen ja samalla tavalla eläinten toiminnan kutistaa ja katsoo sitä tietystä vinkkelistä niin sen voi helposti nähdä suurella osalla pelkkänä "syö, selviä, lisäänny", mutta ite uskon että kaiken takana on vähän jotain jännempää kuin vain evoluutioteorian ikuinen maraton. Toivon myös, että ihmisten toimintaa johtaa myös jokin muu kuin vietit tässä maailmassa...
  Ehei, en tarkoittanut että ei ole muuta. Jopa niin että jokaisen ihmisen kautta maailmaan tulee jotain aivan uutta, ennennäkemätöntä. Ja niin kauan kun tämä ihminen virtaa maailmaan, tulee hänen ainotlaatuisuutensa esiin kaikessa siinä mitä hän tekee ja miten hän lepää. Kun hän tulee maailman määrittelemäksi, hän lakkaa virtaamasta maailmaan omasta lähteestään. Hänestä tulee peili. Ajattele, että ensin hän organisoitui omaksi tahdokseen, toiminnakseen ja voimakseen tyhjyyden kaaoksesta. Biologisten imperatiivien lisäksi on olemassa tietenkin kulttuuriset, yhteiskunnalliset tai sosiaaliset imperatiivit-työskentele, tule suosituksi, kuluta ja kuole. Nämä yhdessä kirjoittavat miljardien ihmisten elämän tarinan. Usein sen tarinan voima yli yksilön on suurempi kuin yksilön voima yli tarinan. Yhden älykkään ihmisen ajattelu on sotaa koko maailmaa vastaan. Kyse on suuresta taistelusta. Sille joka kehtaa ja uskaltaa varastaa itselleen oikeuden kyseenalaistaa ja päättää omasta elämästään ja uskostaan, on tarjolla raskas kruunu.

  Mun nähdäkseni parisuhde on pienyhteisö. Samalla tavalla kuin kansa. Siihen ei sulkeudeuta sisään, se sulkee muut ulos. Kun laskee itsensä kuuluvaksi kansaan tai parisuhteeseen, tulee sulkeneeksi itsensä ulos suuresta elämän yhteisöstä. Eikä tämä ole puhetta vapaan rakkauden puolesta vaan puhetta rakkauden omistushalua ja seksuaalista luonnetta vastaan. Ranskan vallankumoukselliset puhuivat veljeydestä, vapauden ja tasa-arvon rinnalla. Sana ei ole ladattu samalla pyhyydellä ja raskautettu samoilla iljettävillä sivumerkityksillä.
  Kirjattu

  muukorento

  • Uushippi
  • **
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 72
  Vs: Vapaa rakkaus, parisuhde vai joku muu?
  « Vastaus #161 : 12. Huhtikuuta 2018 klo 00:28 »
 • Tykkää (0)

 • Juu ja ei. Hassua. Pitkälle ajatellaan, tuntuu, samoin. Mut ei sit ollenkaan. Tai. Rakkaus, iso asia. Kun puhutaan parisuhteesta tai vastaavasta en itse osaisi kuvitella jakavani. Mutta, enpä sitäkään tiedä, mihin tästä kasvetaan. Tottakai biologia, kulttuuri yms asiat vaikuttaa, mitä paremmin sen tiedostaa, sitä paremmin ehkä ymmärtää mitä oikesti haluaa ja voi ehka löytää itselleen sopivan kompinaation. Kuitenkin asia, minusta se, että kuuluu johonkin parisuhteeseen, kansaan muuhun yhtälöön, ei sulje pois mitään. (tarvii ymmärtää toisilla on ehkä eri yhtälöitä). Peilejähän me ollaan. Uskon ,tarkoitus on oppia tietämään mitä on, jos uskaltaa toiselle olla se mitä on oikeasti, ehkä voi nähdä aidomman kuvan. Ketjun aiheeseen, kuten mainittu itse oon  parisuhdeihminen, mut mikä kenelläkin hetkeen sopii. Muuten ihmiskontakteista, läsnäolo, antaa itsestään, mitä siinä hetkessä on annettavaa, itseään rasittamatta. Tarkoitus ei oo uhrata itseään, mut laittaa likoon. Yhteys, ykseys, tuntuu että se on mitä haetaan. Ei kai se ole kuin muistaa, minä, erityinen, erillinen yksilö olen yhteydessä kaikkeuteen.

  Kirjattu

  Lanoo

  • Vieras
  Vs: Vapaa rakkaus, parisuhde vai joku muu?
  « Vastaus #162 : 13. Huhtikuuta 2018 klo 23:55 »

  Minä olen myös rakastanut ajatella niin että sen androgyynin tietoisuuden feminiini ja maskuliini puoli yrittävät unelmoida toisiaan esiin valtavasta kaaoksesta ja he kohtaisivat siellä missä voisivat nöyrtyä olemaan se joka syntyy unelmasta. Taipumatta.
  Kirjattu

  Lanoo

  • Vieras
  Vs: Vapaa rakkaus, parisuhde vai joku muu?
  « Vastaus #163 : 27. Huhtikuuta 2018 klo 22:10 »

  Peilejähän me ollaan.
  Ole ääni, älä kaiku.

  Me virtaamme omasta lähteestämme ennennäkemättöminä ja ainutlaatuisina maailmaan. Peilejä meistä tulee vasta kun törmäämme maailmassa johonkin mistä emme pääsee ohi. Joku neropatti sanoi että siinä missä et voi rakastaa, kulje ohi. Mutta juuri siksihän me emme pääse siitä ohi, että emme voi rakastaa. Eniten rakkautta tarvitsevat ne jotka sitä vähiten ansaitsevat, ja juuri heidän ohitseen meidän oman äänemme pitäisi kantaa. Ettei meistä tule peilejä peilitaloon odottamaan seuraavaa kulkijaa, jonka voi tehdä itselleen peiliksi.
  Tästä kaikesta tulee mieleen mustan paraatin peilitalo.
  https://www.youtube.com/watch?v=ORn1ZZSyn8Q
  Kirjattu

  tea

  • Hippiäinen
  • *
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 12
  Vs: Vapaa rakkaus, parisuhde vai joku muu?
  « Vastaus #164 : 16. Helmikuuta 2019 klo 19:26 »
 • Tykkää (0)

 • Itsellä ei juurikaan seurustelusuhteita ole takana. Ovat olleet sen verran väkivaltaisia ja mies mustasukkainen että piti tehdä kaikesta tiliä. Mutta toiveena kuitenkin löytää mies rinnalle, kaikesta huolimatta. Bi olen, ja avoin suhde toiveena, ja polyamoria tietyllä tapaa kiinnostaa.
  Kirjattu