Tervetuloa! Hipit.fi:n foorumi on ekologisuudesta, rakkaudesta ja vapaudesta kiinnostuneiden kotifoorumi.
Osallistu keskusteluun ja tutustu uusiin ihmisiin luomalla tunnus! :)


Jos olet jo foorumilainen, voit kirjautua sisään tästä:

Tunnus: Salasana:

Uusimmat artikkelit

Ilmastonmuutos suomalaisen n?k?kulmasta

Indonesian poliisi h?vitti puoli tonnia marihuanaa polttamalla - l?hiseutu p?llyiss?

Ensimm?ist? kertaa 40 vuoteen maailmantalous kasvoi, hiilidioksip??st?t eiv?t

NASA: ilmastonmuutos minuutissa

Iso-Britannia: Aurinkoenergia kasvoi 94%, uusiutuva energia ohitti ydinvoiman

Itujen kasvattaminen ravinnoksi - 2

Nefi-

  • Kukkaishippi
  • ****
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 252
Vs: Itujen kasvattaminen ravinnoksi
« Vastaus #15 : 09. Maaliskuuta 2011 klo 13:24 »
  • Tykkää (0)

  • Pitkästä aikaa taas idätys kuvioissa! :) Joskus kaveri antoi vehnää idätettäväksi, ei siitä oikein mitään tullut. Jotain linssejäkin yrittänyt idättää ja kaikenmoista. Nyt vuorossaan mungpavut, en muistanut kuinka hauskaa tuo on! Ensi rahapäivänä täytyy kyllä mennä ostamaan ainakin mustapapuja (suositeltiin) ja ehkä sinimailastakin. Linssejä en välttämättä koska en niistä älyttömästi pidä idätettyinä.
    On kyllä hauskaa seurata itujen kasvua! :> Siellä ne vaan itää ilman huolen häivää! Vaan pianpa joutuvat syödyiksi, muahahahaha!
    Mullassakin siemeniä, jännittävä kevät tiedossa!
    Kirjattu
    Saniaispuita ja sammakoita,
    peikkoja, keijuja, päivänkakkaroita.
    Sinun sydämestäsi pulppuilevat monet lähteet.

    Miffy

    • Kukkaishippi
    • ****
    • Poissa Poissa
    • Viestejä: 250
    • so mothafuckin' zen
    Vs: Itujen kasvattaminen ravinnoksi
    « Vastaus #16 : 09. Maaliskuuta 2011 klo 19:45 »
  • Tykkää (0)

  • Pistin eilen vihreitä linssejä itämään. Montakohan päivää noissa menee? Olen joskus aiemminkin niitä idättänyt mutten yhtään muista :S
    Kirjattu
    meditoi mun kaa, beibe

    repukka

    • Hippiäinen
    • *
    • Poissa Poissa
    • Viestejä: 30
    Vs: Itujen kasvattaminen ravinnoksi
    « Vastaus #17 : 10. Maaliskuuta 2011 klo 20:10 »
  • Tykkää (0)

  • Jostain ohjeesta luin, että kuorittuja auringonkukankin simeniä idätetään. En tiedä kuin kävis en ole kokeillut, olen kasvattanut kuorimattomia versoiksi ja syönyt versoina. Välillä niistä lehdistä joutuu auttamaan sen kuoren pois. Herneet on myös versoina tosi hyviä. Samoin ihan tavis-sipuleita voi laittaa ruukkuun versoa kasvamaan. Sori, eksyin nyt idättämisestä versottamiseen... Idättänyt olen mung-papuja, sinimailasta ja vihreitä linssejä. Mung on ehkä mun suosikki. Ai niin ja klassikkoversokasvi meinas unohtua, vihanneskrassi leivänpäällä on niiiin hyvää :)
    Kirjattu

    Betula Nana

    • Hippiäinen
    • *
    • Poissa Poissa
    • Viestejä: 42
    Vs: Itujen kasvattaminen ravinnoksi
    « Vastaus #18 : 02. Huhtikuuta 2011 klo 22:03 »
  • Tykkää (0)

  • Idut on ihan parhaita! Hyvä keino saada talvella lehtivihreää ruokavalioon. (Ankeuden huippu on ostaa kaupasta muoviin käärittyä naheeta kasvihuonesalaattia, joka paleltuu kotimatkalla...) Parhaita on jo mainitut mung-pavut ja sinimailanen. Itse idutan ihan siivilässä/lävikössä, jos tarpeeksi isoja jyviä. Jotain kanneksi päälle estämään liian nopeaa kuivumista. Kätevää, kun ei tarvitse huuhtelemisen (joitakin kertoja päivässä) takia siirtää toiseen astiaan ja ilma kiertää hyvin, niin eivät mene homeeseen tms. Sinimailanen vaatii tietysti purkin ja harson, koska siemenet ovat niin pieniä.
    Kirjattu

    Miffy

    • Kukkaishippi
    • ****
    • Poissa Poissa
    • Viestejä: 250
    • so mothafuckin' zen
    Vs: Itujen kasvattaminen ravinnoksi
    « Vastaus #19 : 02. Toukokuuta 2011 klo 18:04 »
  • Tykkää (0)

  • Onko kukaan kokeillut idättää hampunsiemeniä? Kannattaisiko kokeilla?
    Kirjattu
    meditoi mun kaa, beibe

    Nefi-

    • Kukkaishippi
    • ****
    • Poissa Poissa
    • Viestejä: 252
    Vs: Itujen kasvattaminen ravinnoksi
    « Vastaus #20 : 02. Toukokuuta 2011 klo 19:28 »
  • Tykkää (0)

  • Onko kukaan kokeillut idättää hampunsiemeniä? Kannattaisiko kokeilla?

    En ole vielä  idättänyt, mutta aivan kuin joku olisi jossain melkein suositellut. Tänään ostinkin moisia ja idättää meinasin!

    Olenpa miettinyt että mitähän sitä seuraavaksi keksisi idätellä? Jotain siemeniä mielellään vaihtelun vuoksi. Suosituksia?
    Kirjattu
    Saniaispuita ja sammakoita,
    peikkoja, keijuja, päivänkakkaroita.
    Sinun sydämestäsi pulppuilevat monet lähteet.

    Unohdutus

    • Hippiäinen
    • *
    • Poissa Poissa
    • Viestejä: 23
    Vs: Itujen kasvattaminen ravinnoksi
    « Vastaus #21 : 02. Toukokuuta 2011 klo 19:54 »
  • Tykkää (0)

  • Missä ruoissa te noita ituja käytätte? Ja siis mikä osa syödään, "kaikki" vai pelkästään se kasvanut vai mitä... On joo uus juttu mulle ???

    Ostin tänään hampun-, seesamin-, auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä, muiden laittamia ruokia näistä olen kyllä syönyt, mutta itelle ihan uusia tuttavuuksia. Innolla yritän nyt keksiä kaikenlaista käyttöä niille. Noi auringonkukansiemenet oli kuorittuja. Ja tattaria taitaa löytyä kaapista, sitäkin voi vai idättää? Laitoin niitä just likoon, kun olin ajatellut syödä huomenna aamiaiseks.
    Kirjattu

    Miffy

    • Kukkaishippi
    • ****
    • Poissa Poissa
    • Viestejä: 250
    • so mothafuckin' zen
    Vs: Itujen kasvattaminen ravinnoksi
    « Vastaus #22 : 02. Toukokuuta 2011 klo 21:29 »
  • Tykkää (1)

  • Missä ruoissa te noita ituja käytätte? Ja siis mikä osa syödään, "kaikki" vai pelkästään se kasvanut vai mitä... On joo uus juttu mulle ???

    Syödään kokonaan, niihin ei oikeastaan jää mitään muuta kuin kasvanutta osaa. :D
    Ite syön sinimailasen idut sellaisenaan valkosipulikastikkeen kanssa (seriously ainoa oikea tapa) ja linssien idut vähän kaikkien ruokien seassa. Sopii jopa uunileipiin.
    Kirjattu
    meditoi mun kaa, beibe

    Nefi-

    • Kukkaishippi
    • ****
    • Poissa Poissa
    • Viestejä: 252
    Vs: Itujen kasvattaminen ravinnoksi
    « Vastaus #23 : 08. Toukokuuta 2011 klo 22:26 »
  • Tykkää (0)

  • Onko kukaan kokeillut idättää hampunsiemeniä? Kannattaisiko kokeilla?

    Olen nyt yrittänyt idätellä jonkun tovin eikä hyvältä näytä. Ehkä muutamassa näkyy idun kärki, mutta that's it. Punnitse&säästästä tosiaan ostin, mutta eivät nuo oikein idä. Hiukan ehkä epäilinkin!

    Sinimailasta tuon lisäksi kun nyt yöksi pistin veteen, pohdin kurpitsansiementen idätystä, ehkä voisi jotain papujakin taasen. :) Kiitos Miffy vinkistä, pitääkin kokeilla valkosipulikastikkeen kanssa.
    Kirjattu
    Saniaispuita ja sammakoita,
    peikkoja, keijuja, päivänkakkaroita.
    Sinun sydämestäsi pulppuilevat monet lähteet.

    keltainen

    • Hipahtava
    • ***
    • Poissa Poissa
    • Viestejä: 197
    Vs: Itujen kasvattaminen ravinnoksi
    « Vastaus #24 : 24. Toukokuuta 2011 klo 20:42 »
  • Tykkää (0)

  • Oon idättänyt mungpapuja ties kuinka monta kertaa ja kikherneitä ja seesaminsiemeniä. Seuraavaksi vois koittaa vihreitä linssejä, kun niitä löytyy kaapista.

    Pitäisi koko ajan pitää idätyspurkkia kaapissa, kun kuitenkin ne on niin herkkuruokaa ja ylettömän terveellistä. Mutta olen laiska ja liian heikkomielinen ollakseni sortumatta kaupan leipään, kun isä sitä on kotiin pussikaupalla raahannut. Kuukausi sitten kun söin onnellisena pelkkiä itusämpylöitä  :-\ Voi tätä rappiota.
    Okei laitan heti linssejä likoamaan, etten tunne itseäni niin huonoksi ihmiseksi.
    Kirjattu

    Kari Luoto

    • Vieras
    Vs: Itujen kasvattaminen ravinnoksi
    « Vastaus #25 : 12. Lokakuuta 2012 klo 21:06 »

    VAROITUS!

    Mikäli käytätte kofeiinia, älkää missään tapauksessa käyttäkö alfalfa-ituja. Ne sisältävät virtsahappoja sulattavaa ainetta, joka sulattaa kehoon kertyneitä kofeiinin aktiivisia virtsahappoja ja voivat aiheuttaa pahimmillaan kuoleman. Itselleni ne aiheuttivat hypertensiivisen kriisin, joka on hengenvaarallinen tila. Verenpaine oli 245/165.
    Kirjattu

    Hariel

    • Hippi
    • *****
    • Poissa Poissa
    • Viestejä: 1715
    • Human 3.33
      • Galactic Expansion
    Vs: Itujen kasvattaminen ravinnoksi
    « Vastaus #26 : 05. Tammikuuta 2013 klo 16:03 »
  • Tykkää (0)

  • Mung-papuja idättelen, ja linssejä olisi hauska kokeilla joskus. :)
    Kirjattu
    <3 Follow your bliss. <3

    keltainen

    • Hipahtava
    • ***
    • Poissa Poissa
    • Viestejä: 197
    Vs: Itujen kasvattaminen ravinnoksi
    « Vastaus #27 : 27. Maaliskuuta 2013 klo 18:10 »
  • Tykkää (0)

  • VAROITUS!

    Mikäli käytätte kofeiinia, älkää missään tapauksessa käyttäkö alfalfa-ituja. Ne sisältävät virtsahappoja sulattavaa ainetta, joka sulattaa kehoon kertyneitä kofeiinin aktiivisia virtsahappoja ja voivat aiheuttaa pahimmillaan kuoleman. Itselleni ne aiheuttivat hypertensiivisen kriisin, joka on hengenvaarallinen tila. Verenpaine oli 245/165.

    Kuulostaapa pahalta. Googlettelin ja asiasta tosiaan löytyi pari esimerkkiä, muttei kuitenkaan mitään virallisia varoituksia. No enpä kai mitään menetä, vaikka ottaisinkin varoituksen tosissaan. Mulla on sinimailasen siemeniä ollut kaapissa odottamassa idättämistä jo monta kuukautta. Kun enää ei tarvitse juoda teetä pysyäkseen lämpimänä, voin lopettaa senkin vähäisen teenjuonnin ainakin siksi aikaa kun sinimailaset on itämässä ja syötävänä.
    Kirjattu

    Hobelf

    • Hipahtava
    • ***
    • Poissa Poissa
    • Viestejä: 203
    Vs: Itujen kasvattaminen ravinnoksi
    « Vastaus #28 : 27. Maaliskuuta 2013 klo 20:59 »
  • Tykkää (0)

  • Missä ruoissa te noita ituja käytätte? Ja siis mikä osa syödään, "kaikki" vai pelkästään se kasvanut vai mitä... On joo uus juttu mulle ???

    Geneerisesti mitä isompi papu tai siemen sitä enemmän kypsennystä. Esim. mielestäni mung &kaikki isommat vaatii kypsennyksen. Linssit, sinimailanen, sinappi &retikka ei tarvitse. Auringonkukasta en tiedä

    salaatit, pelkiltään, raejuuston &salaatinkastikkeen kanssa, munakkaat, muhennokset, lihamureke...
    Kirjattu

    keltainen

    • Hipahtava
    • ***
    • Poissa Poissa
    • Viestejä: 197
    Vs: Itujen kasvattaminen ravinnoksi
    « Vastaus #29 : 27. Maaliskuuta 2013 klo 21:58 »
  • Tykkää (0)

  • Geneerisesti mitä isompi papu tai siemen sitä enemmän kypsennystä. Esim. mielestäni mung &kaikki isommat vaatii kypsennyksen. Linssit, sinimailanen, sinappi &retikka ei tarvitse. Auringonkukasta en tiedä

    salaatit, pelkiltään, raejuuston &salaatinkastikkeen kanssa, munakkaat, muhennokset, lihamureke...

    Ei mung-ituja tarvi kypsentää, mutta ne pitää liottaa 80-asteisessa vedessä ennen idätystä. Tämä asia tosin selvisi minulle usean idätyskerran jälkeen enkä ole kuollut, vaikka idätinkin kylmässä vedessä. Auringonkukanitujakaan ei tarvi kypsentää eikä edes liottaa kuumassa. Pavut sen sijaan tarvii kiehauttaa ja kikherneet. 10 minuuttia riittää.
    Kirjattu