Tervetuloa! Hipit.fi:n foorumi on ekologisuudesta, rakkaudesta ja vapaudesta kiinnostuneiden kotifoorumi.
Osallistu keskusteluun ja tutustu uusiin ihmisiin luomalla tunnus! :)


Jos olet jo foorumilainen, voit kirjautua sisään tästä:

Tunnus: Salasana:

Uusimmat artikkelit

Ilmastonmuutos suomalaisen n?k?kulmasta

Indonesian poliisi h?vitti puoli tonnia marihuanaa polttamalla - l?hiseutu p?llyiss?

Ensimm?ist? kertaa 40 vuoteen maailmantalous kasvoi, hiilidioksip??st?t eiv?t

NASA: ilmastonmuutos minuutissa

Iso-Britannia: Aurinkoenergia kasvoi 94%, uusiutuva energia ohitti ydinvoiman

Uudet kasvisvaihtoehdot - 2

Suttenkoistu

  • Kukkaishippi
  • ****
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 478
Vs: Uudet kasvisvaihtoehdot
« Vastaus #15 : 02. Helmikuuta 2020 klo 17:19 »
  • Tykkää (0)

  • Mekin ostetaan ruoat ihan tavallisista marketeista. Ei täällä olla yhtään ekokauppaa. Myös valmisruokaa tulee ostettua, etenkin alennuksesta! Mutta ei ole koskaan ollut oikein varaa mihinkään ulkona syömiseen, eikä sellaisia paikkoja ole lähellä. Silti jos jossain on muiden kans käyty, niin on siinä joku kiva fiilis että syö vegemestassa. Silloin kaikki syö jotain vegeä, ja musta se on hienoa.

    Lahdessa on kasvisravintola Lipteri, missä on hyvä seisova pöytä, ja kiva fiilis. Ja pääkirjaston kahvila on luomukahvila, missä on myös vegaanisia vaihtoehtoja. Sitten on kahvila Oskari, joka taitaa olla vegaaninen, ainakin sen pitäjä tietääkseni on vegaani...ei ole tullut käytyä. Muutenkin täällä löytyy useista paikoista vegaanisia annoksia. Siitä varmaan kiittäminen ahkerista vegaanisista kuluttajista, jotka kyselee niiden perään.
    Kirjattu

    Babylon post

    • Vieras
    Vs: Uudet kasvisvaihtoehdot
    « Vastaus #16 : 02. Helmikuuta 2020 klo 17:26 »

    Täällä Tampereella on Gopal, Tammelantorin laidallla. Ollut jo vuosia. Kiva kasvisravintola. Liian harvoin tulee käytyä. Viimeksi oltiin siellä ja kissakahviossa siinä vieressä. Siitäkin on jo aikaa. Se on aika kallista lystiä, kun en oo kovin rikas. Lahdessa oli joskus aika legendaarinen grilli josta sai jonkun vegaanimätön. Silloin se oli harvinaista, mut pysähdyttiin siinä kun ajettiin ohikin. Nimi on kyllä unohtunut.
    Kavru järkkäs lahdessa joskus dubibileet. Olin silloin siellä. Sit vielä paljon aiemmin joskus 90-luvun alkupuolella kasisalilla punkkikeikalla. Siellä tais olla apulanta. Tai tehosekotin. Tai sit se maija vilkkumaan bändi. En muista olin ihan soseessa.
    « Viimeksi muokattu: 02. Helmikuuta 2020 klo 17:29 kirjoittanut Babylon post »
    Kirjattu

    Suttenkoistu

    • Kukkaishippi
    • ****
    • Poissa Poissa
    • Viestejä: 478
    Vs: Uudet kasvisvaihtoehdot
    « Vastaus #17 : 04. Helmikuuta 2020 klo 14:35 »
  • Tykkää (0)

  • Kuulin vegeryhmistä että liiteli on alkanut myydä hävikkivihanneslaatikoita! Se kuulostaa niin just siltä mikä vois auttaa kammeta meidän ruokavaliota parempaan, ja ollaan muuttamassa lähelle kyseistä puljua. :)
    Kirjattu

    missä

    • hukkunut massoihin
    • Kukkaishippi
    • ****
    • Poissa Poissa
    • Viestejä: 361
    • seison paikallani ja odotan
    Vs: Uudet kasvisvaihtoehdot
    « Vastaus #18 : 06. Maaliskuuta 2020 klo 15:30 »
  • Tykkää (0)

  • HS.fi kirjoitti Kalasataman Factoryn aamubuffetista 5,50 euroa. Kyseisessä paikassa tarjoiltiin vege-pyöryköitä.
    Huom, että kirkkolounas voi maksaa 5 euroa.
    Varma testattu lounas on Itäkeskuksen kirkossa 3 euroa. Koko ei ole iso, mutta ensihädän voittaa.




    YouTube uudet keksinnöt videossa kuulutettiin usalaisten muovipakkauksen korvaajasta, jota sen lisäksi voi syödä. Aine on tehty elintarvikkeista: maitovalkuaisesta pääasiassa ja vähän muusta.




    Hesburgerin Vege hampurilainen 2,70 euroa on McDonaldsia pienempi kooltaan, mutta maultaan taitaa kilpaillakin. Hyvän makuinen huomioiden, että en yleensä asioinut pikaruokaloissa ennen. Aika kului ja tajusin, että Hesburgerin vegehampurilainen aiheuttaa närästystä tai refluksia. On aiheutettu että valmisruoka olisi refluksitaudin aiheuttaja. Ja monen muun asian. Hesburger paistaa liian rasvassa sitä hampurilaista kun taas McDonalds ehkä pääsi, ajatteln, tän vaiheen ylitse. Rasvaisuus kun aiheuttaa refluksia jälkeenpäin. McDonaldsin vegehampurilaisessa on vähemmän rasvaa ja maku tulee esille paremmin. Ehkä ruoan maku tulee paremmin esiin juuri kun maustaa vähemmällä suolalla ja rasvalla. Kotimaku. Lopputuloksena Mäkkärin kasvishampurilaista jaksaa syödä enemmän. Hesburger taitaa tykätä rahasta, että se tulee esille asioinnissa. Kun raha pilaa markkinat, niin se on firman loppu.
    Kaikki laitosruoka onkin säilytysaineiden pesäke, olkoon se kasvis.
    « Viimeksi muokattu: 12. Kesäkuuta 2020 klo 12:38 kirjoittanut missä »
    Kirjattu

    missä

    • hukkunut massoihin
    • Kukkaishippi
    • ****
    • Poissa Poissa
    • Viestejä: 361
    • seison paikallani ja odotan
    Vs: Uudet kasvisvaihtoehdot
    « Vastaus #19 : 09. Kesäkuuta 2020 klo 10:34 »
  • Tykkää (0)

  • Herttoniemessä on tilaa itse puhtaat ruoat lafka...välittäjä koju uudessa shoppingsenterissä


    ei kaikki vege uutus ole hyvän makuista
    vegemakkara - huono yksi niistä
    täytyy maistellä lisää
    Boltsin pyöryköistä Keltainen ainakin oli hyvän makuinen: siemenpyörykkä
    juustoista heti nappasi KREMER toast alle 3 euroa leikattuja paloja...sisältää kookosrasvaa. Söin Kremeria monia pakkauksia, monen vuoden edestä, jolloin kaipasin juustoa. Täytelänen juusto. Suosittelen. On monia muita varsinkin luomuja, mutta rahoja en tuhlanut liiaksi.

    jogurtit hyviä - kookos, kaura ja soija, tosin soijaa ei ehkä voi syödä isoja määriä. Mitä mieltä. Kaurajogurtti on hyvän makuinen, meni monia litroja muhun, mutta huomasin, että aiheuttaa kurkussa kutinan se kaura...

    paaaaljon tuotteita vielä testattavana...Saarioisten veget ovat aika pahoja yleisemmin, eivät panostaneet kunnolla

    Prismassa on Viron pippurissa paistettuja soijasuikaleita, ihan hyviä

    Mutta ei edelleenkään kunnollista pizzaa..vegepizza 1,49 ei oo paras, koska sisältää jotakin kovempia aineita...vihreä väri..


    Saiturin pörsissä halpis tuotteita

    Borsch keitto, Seljanka molemmat vegaanisia alle 3 euroa, Korealainen porkkanasalaatti alle 2 euroa
    LUCARIA Christmas Pudding olut yksi mielyttävimmistä 1,49 e
    Halva 0,99 euroa, iso pala, mutta sisältää E-aineita...

    Brooklyn olueissa oli hyvää makua


    K marketin vegaaniset leivonnaiset uudet...eivät mielyttänet..noin 6-8 euroa pakkaus...sillä kreemi oli mauton. Mistä johtuu? Pitääkö leivonnaisissa olla kuivaa leipää? Ja sitä on isoin määrä siinä vaikka hinta on iso?

    Lidlin vegehampurilainen alle 3 euroa oli kuivahko, liian paljon leipää...

    K-marketin punajuurisalaatti ilman munia on aika vahvan makuista...johtuu ehkä viinietikasta...maku jää vaivaamaan mahassa
    « Viimeksi muokattu: 10. Kesäkuuta 2020 klo 19:49 kirjoittanut missä »
    Kirjattu

    missä

    • hukkunut massoihin
    • Kukkaishippi
    • ****
    • Poissa Poissa
    • Viestejä: 361
    • seison paikallani ja odotan
    Vs: Uudet kasvisvaihtoehdot
    « Vastaus #20 : 12. Kesäkuuta 2020 klo 10:44 »
  • Tykkää (0)

  • Maistoin raakana Härkäpapusuikale, jota etiketin mukaan pitää paistaa kuumalla pannulla 2 min. Firma: Härkis. Mahtavia makuja. Härkiksen tekijältä. Valmistettu Vantaalla. Ehkä juuri raaka ruoka ei ollut hyvä. Maku kuin eläinruoan maksaruoalla. Se helpotti kun luulin se olevan virallinen versio. Eivät 2 min nekään ole kaukana. Pitää ruskistaa on kehotus. Vois olla hyväkin, en tiedä. Eivät sellaisenaan. Suikaleissa ei ole struktuuria, mutta ovat kuin mannapuuron pallukat.

    Hovi Ruoassa on toisia toimivia ratkaisuja mutta iso osa älytöntä huonolaatua. Paljon lisäaineita monessa.

    Vegyu -merkkinen tuote on kosolti lisäaineiden peitossa. On mielenkiintoisia tuotteita markkinoilta kyseiseltä firmalta, vaikka laadullisesti ei ole parhaita nekään.

    Markkinoilla on kuitenkin laadukkaita soya makkaroita jostakin Italiasta, Itä-Vallasta...

    Lidlissä kokoelma kasvistuotteita, mutta ihme, että muna on kasvis. Niin he mainostavat niitä munan sekaiseksi. Lidl tykkää rikkidioksidista lisäaineena ruoassa, joka muuten ilman olisi sopiva kasvikselle kuten Savutofuuu. Lild on outo kauppa ja toisaalta korvamaton. Mainostettu halvimmaksi Suomessa, mutta intuitio kertoo, että Lidlissä voi olla todella huonolaatuista ruokaa. Jonkinlainen kuluminen, pölyisyys, varastointi tulee fiiliksena mieleen. Nämä kriteerit eivät kohtaa tuotteiden kanssa joita myydään Luomu kaupoissa. Tältä kannalta voi taklata koko Lidl pois markkinoilta. Mutta ostospäätös on kukkaron paksuus ja Lidl on jokaisen viikon kauppakohteena. Lidlin Luomu tuotteet ovat erittäin vahvan epäilyksen kohteena, kuten tapana on myydä kaksi samannäköistä paprika, kurpitsa, porkkana pakkausta, joista toinen on tavallinen ja toinen on Luomu. Sama ilmiö kotimaisissa K ja S systeemeissä.
    « Viimeksi muokattu: 12. Kesäkuuta 2020 klo 12:46 kirjoittanut missä »
    Kirjattu

    missä

    • hukkunut massoihin
    • Kukkaishippi
    • ****
    • Poissa Poissa
    • Viestejä: 361
    • seison paikallani ja odotan
    Vs: Uudet kasvisvaihtoehdot
    « Vastaus #21 : 12. Kesäkuuta 2020 klo 12:32 »
  • Tykkää (0)

  • Tiedän missä myyvät 5 euron Aloe Vera mehu hedelmälihalla 2 litran pullossa.


    Coronan aikana syntyi vahva puutos kuumasta ruoasta.
    Kotimaiset yrittäjät heräsivät aijoissa ja tuplasivat hintoja, pienensivät kokoja.
    Älytön älytön ahneus valtasi ihmisiä.
    Pelastajina ovat edelleen Muslimi pizzeriat, jotka ovat yksinkertaisia, mutta palvelussaan ehdottomia.
    Jopa sodan runtelemassa maassa on aina kauppa auki.
    Arabeissa on hirmuista soturimaisuutta, urheutta. Kunnia!

    Mutta kaikesta eniten kaipasin kuumaa keittoa.
    Palaruoka vaivaa kehoa keitto pelastaisi.
    Mutta koko Päättömältä kaupunkiseudulta ei löydä kuumaa lautastakaan.
    :-)

    Älytön Pizza Hot myy 10-13 eurolla pannupizzan, joka on kämmenen kokoinen.
    FAFA's myy rullan ja limun, joka on voileivän kokoinen paskine 10 euroa.
    Törkeät paskiaiset.
    Trendikkäät sarjahampurilaset jo maksavat 20 euroa yksi kpl.


    Parhaat riisi, soija, cookos juomat ovat Italiasta noin 3 euroa molemmin puolin.
    Brazil appelsiini mehu taisi vaihtaa jotakin, että entisestä halvasta, kylmästä litran mehusta ei jäänyt jäljelle mitään. Maku muuttui dramaattisesti ja makeasta appelsiinistä on jäljelle mauton kelvoton juoma.

    Marli kiiri kilpailussa ja taisi tuoda markkinoille kivoja mehumakuja, mutta mehujen haittoina janon nähden on makeus...vesi parempi. Kokeiluesimerkki on Sitruuna-Lakritsi juoma. Tyhjä tölkkejä lojuu maastossa, siis jengi tykkää.
    Itse pidin Marlin mehuissa Mandariinin mausta. Jotenkin piristi ja jaksoi juoda enemmän. Marlin hinnat ovat alhaiset 1 euro ja centit. Marleissa on paljon säilytysaineettomia, mutta sitäkin enemmän lisäaineiden kanssa olevia tuotteita.

    Valion Luomu Mustikkamehu taisi osua suoneen maulla, vois mitalin voittaa. alle 3 euroa 1 litra.
    Sen sijaan Valion Luomu Omena mehu on kitkerä, ehkäpä omenat ovat happamia. Ei kannata ostaa.

    Valion Luomu mustikkakiisselin sijaan valitsen mieluummin saman sarajan Luomu Mansikkakiisselin. Kyse kait marjojen kilpailusta, että valitsetko Mustikan tai Mansikan?

    Ymmärsin, että Kaura on suosittu, niin periaatteessa kaurapuuro on se sama tuotekehittely, mutta aivan eri ruoan tuotteen sarjassa. Sama kaurapuuro, mutta nimetty eri tavoin ja tarjottu eri tilanteisiin.


    Pohjanmaalta Riitan Herkut kirivät asemissaan ja rikastuttivat kaupan hyllyjä. Kyse perheyrityksestä. Aluksi Riitta oli täysin säilytysaineissa, mutta pikku hiljaa on oppinut pääsemään eroon niistä, koska jengi vaatii puhdasta ruokaa. Riitta kait yrittää pitää sellaista takapihan oman pihan makua yllä, jossa on vahvoja elämyksiä. Toiset tuotteet ovat älyttömän maukkaitakin.


    MO7 on kauppojen uusi ehdoton vegeruoan tuottaja ja sen kaltaiset yksityiset tekijät. Ruoka on pelastus Koronan aikana. Loppua kohden ruoka myydään 50 % ale, mikä riittää kirkon rotallekin hampaalle. Opin ammattilaisilta, että Korianteri on keittiön pelastus. MO7 uskoo tummanvihreään salaattiin kuten lehtikaalin palasiin, jonka ympärillä on seesamisiemeniä. MO7 mukailee Välimeren ja arabien menyytä: couscousia, jonka seassa granaattiomenan siemeniä ja kuivattu aprikoosi. Menyn monipuolinen tarjoilu on kiva seikkailu pieneen ruoan laatikkoon. On kivaa kaivaa pieniä erilaisia ruokia löydöstenmerkeissä, mutta MO7 taisi vähän jämähtää ajallisesti aivan samaan ruokaan, vaikka kuluttaja toivoisi uusia elämyksiä. MO7:n hampurilainen on mielenkiintoinen, täyteläinen, mutta ihmettelin, että huippuruoka on kuin kotiruoka, että minäkin tekisin aivan samanlaisen hampurilaisen kuin he. Uutta on raaka Korianteri, myönnän. Pidin oikeina hampurilaisina noita Lidlin kuivia hampurilaisia. MO7:ssa hampurilaisen sisällä on vegepata täytteenä ja sitä on runsaasti. Onko ammattikokin murha sarjatuotanto? Voiko kotiruoka olla sarjatuotantoa? Kotiruoka siis yksityiskappale. No ei voi, koska oma äiti on paras kokki. Mutta kontekstissa missä MO7 toimii, vegetaristinen keittiö on tosi oikea. Kun vertaa HoviRuokaan, niin koko Hovin tuotetehdas on suljettava saman tien, jo nimen perusteella. Söisin MO7 pitkään ja hartaasti, mutta yksi annos kun myydään maksaa 5-10 euroa, eikä määrä vakuuta, vaikka laatu tekee niin. Tarvitsen 3 laatikkoa tunteakseni kylläiseksi.






    « Viimeksi muokattu: 12. Kesäkuuta 2020 klo 13:51 kirjoittanut missä »
    Kirjattu

    Suttenkoistu

    • Kukkaishippi
    • ****
    • Poissa Poissa
    • Viestejä: 478
    Vs: Uudet kasvisvaihtoehdot
    « Vastaus #22 : 13. Kesäkuuta 2020 klo 09:32 »
  • Tykkää (0)

  • Oon ihan tykännyt niistä beanit härkäpapusuikaleista, lempeä sitruuna -maussa.  Mutta nyt olis paras tehdä vaan mahdollisimman paljon kaikkea itse ja kerätä kaikki syötävä, mitä luonnosta irtoaa.

    Esim. tälläne levite on meillä nyt:
    Ryöpättyä nokkosta
    Papuja
    Öljyä
    Suolaa
    ---》blenderillä sileäksi.
    Siihen vielä vähän ravintohiivahiutaleita tms. niin johan on superlevite.

    Nuoria vaahteran lehtiä voi muuten käyttää myös semmosina kääreinä mitä on esim. kun on riisiä viininlehden sisällä vähän sushin tapaan. 

    Ja voikukat on ihan täyttä kultaa. Nupuista voi tehdä itse "kapriksia" ja terälehdistä voi tehdä hilloa tai ihan vaan käyttää missä vaan ruoan mukana väriä ja kauneutta tuomaan. Kerkät ja männynkukinnot käy myös syötäväksi.

    Pitäis vaan saada lähdettyä ja tehtyä! Mun täytyy myöntää että siinä on kyllä haasteensa. Siinä olis hyvä suunta elämälle alkaa joksikin säilöntäguruksi.
     
    Kirjattu