Tervetuloa! Hipit.fi:n foorumi on ekologisuudesta, rakkaudesta ja vapaudesta kiinnostuneiden kotifoorumi.
Osallistu keskusteluun ja tutustu uusiin ihmisiin luomalla tunnus! :)


Jos olet jo foorumilainen, voit kirjautua sisään tästä:

Tunnus: Salasana:

Uusimmat artikkelit

Ilmastonmuutos suomalaisen näkökulmasta

Indonesian poliisi hävitti puoli tonnia marihuanaa polttamalla - lähiseutu pöllyissä

Ensimmäistä kertaa 40 vuoteen maailmantalous kasvoi, hiilidioksipäästöt eivät

NASA: ilmastonmuutos minuutissa

Iso-Britannia: Aurinkoenergia kasvoi 94%, uusiutuva energia ohitti ydinvoiman

Urheilu - 1

Babylon post

  • Vieras
Urheilu
« : 30. Tammikuuta 2020 klo 17:07 »

Nuorempana mä mietin paljon että mikä ihmisiä motivoi, ja miksi me emme mene vain joen rannalle heittelemään pieniä kiviä veteen. Sitten ymmärsin että meitä on niin paljon että joki täyttyisi tuota pikaa, syntyisi pato ja kaikki menisi luultavasti pilalle. Onneksi meille keksittiin ajanvietteeksi urheilu ja sen seuraaminen. Itse olen erikoistunut seuraamiseen.

Norsunluurannikko oli tänään pelannut sveitsiä vastaan sählyä, ja hävinnyt 51-0.

Ajattelin paljon luontoa joka liikuttaa eläimiä ja yhteiskuntaa joka liikuttaa ihmisiä. Ne biologiset lokerot, selviämisen mahdollisuudet, jotka rakentuvat kuhunkin elinympäristöön kantavat pienen sinnikkään populaation niin pupuja suolla kuin kampaajia hämeenkadullakin. Yhteiskunta näytti toisinnolta luonnosta. Luonnossa puhutaan biologisesta tai kategorisesta imperatiivista. Susi toimii niin kuin susi, eikä edes pysty pysähtymään. Ajattelin yhteiskuntaa hallitsevan sosiaalisen imperatiivin. Puhuin jopa sosiaalisesta automaatista viiitatessani ihmiskuntaan.

Eräs ystävähköni ehdotti joskus että leijonankin sisällä asuu äärimmäisen empaattinen henki, jolle elämä leijonana on kuin vuoristorata-ajelu, jossa se on voimaton tekemään muuta kuin menemään mukana. Kaikkialla missä leijona käy saaliin kimppuun tuo henki kärsii sysimustalla tavalla. On vaikea kuvitella sen empatiasta syntyvää surua sen samaistuessa leijonaan.

Mietin että luonto on ykseys, ja eläimet siinä kuitenkin kuin soluja, eivät niin kuin vapaan tahdon omaavia toimijoita joilta voisi edellyttää moraalista toimintaa. Vahvat selviävät ja lisääntyvät ja luonnossa säilyy mahdollisimman suuri elinvoima. Natseilla tämä luonnon prinsiippi tuntuu luontouskontojen perustalta. Muistan myös joitain ssri-kouluampujien manifestejä, joissa arvioidaan yhteiskunnan vääristäneen luonnollista vahvimpien selviämistä. Nämä luonnon aatteet ovat sitten silmittömän psykopatian oikeuttajia.

Näin että eläimet ovat alisteisia sille kategoriselle imperatiiville koska ne pelkäävät kuolemaa. Kuoleman pelko on se voima jonka takia susi ei onnistu pysäyttämään luontoa, vaan vastoin rakkautta iskee kiinni peuraan ja syö sen verta ruokkoavan ruhon. Samalla pyhä henki sen sisällä palelee kuoliaaksi. Syö, selviä lisäänny.

Yhteiskunnassa ihmisille on oleellista kuuluminen joukkoon, hyväksyntä. Kuoleman jälkeen vakavin rangaistus on sosiaalinen eristys. Ostrakismi.

Viro voitti Ison Britannian 17-1.

Identiteetti on se mitä me luulemme toisten luulevan meidän olevan. Se millaisina me kuvittelemme heidän meidät hyväksyvän. Ajatellaan että häpeä on eräänlainen sosiaalinen pelko, joka suojelee meitä paljastumasta esittämämme roolin alta. Jos me saamme hyväksyntämme omassa yhteisössämme makkarasta tykkäävänä tappara-fanina, niin tämä identiteetti hallitsee meitä samalla tavalla kuin luonto eläintä. Kun joku kyseenalaistaa lihansyönnin tai jääkiekon, koemme sen samalla tavalla hyökkäyksenä itseämme vastaan kuin eläin kokee päälle käyvän eläimen. Jokainen reagoi tähän pelkoon eri tavalla. Luonnossa eläimet toteuttavat kaikki mahdollisia tapoja reagoida pelkoon. Toinen käpertyy, toinen hyökkää ja kolmas pakenee.

Venäjän 11-2 voitto Belgiassa ei ollut sählymaailmalle suuri yllätys.

Kapitalismi käyttää hyväkseen näitä identiteettejö, ja toisella kädellä vapauttaa meidät niistä. Kun kapitalismi ottaa punk-aatteen omaksi tuoteperheekseen sen ensimmäinen tehtävä on pureskella se sisällöttämäksi ja yhteiskuntakelpoiseksi tuottajakuluttajaksi. Saman se tekee kansallisvaltiolle ja miehisyydelle. Se tyhjentää ne kulttuurisista arvoistaan, ja alkaa myydä niitä eteenpäin. Ajatukset spektaakkelin yhteiskunnasta syntyvät tästä paljastumisesta. Kun ihminen alkaa paljastua esittämänsä roolin alta, kun naamio muuttuu kokoajan epäuskottavammaksi ja epäuskottavammaksi, ja todellisuus on yhä enemmän ja enemmän kuvien kautta koettu, olemme siirtyneet elämään spektaakkelissa.

Nietzche, johon olen lopen kyllästynyt, ehdotti että perimmäinen motivaatio toimintaan on vallanhimo. Tahto valtaan, Will to Power, der Wille zur Macht. Minusta pelko aiheuttaa halun kontrolloida. Kaikkein inhimillisimmät kokemukset minulla on niinä hetkinä kun olen onnistunut luopumaan kaikesta kontrollistani. Pelon takia eläimet ja ihmiset pyrkivät kontrolloimaan elämää, pyrkivät saamaan valtaa että voisivat pysäyttää heitä uhkaavan pelon. Olen itsekin joskus pelännyt ihmisiä ja unelmoinut olevani supermies, että voisin toteuttaa paranoidisen pelkoni saneleman turvallisuuden.

Lopen kyllästyneet hävisivät keimailussa tänään Pilpalan pieksulle 100-0.
Kirjattu

Babylon post

  • Vieras
Vs: Urheilu
« Vastaus #1 : 31. Tammikuuta 2020 klo 20:23 »

Gollum, ikään kuin ihmisen sielu joka on takertunut elämään niissä kaikkein alhaisimmissa sfääreissä, piileskelee luolissa ruokkien itseään pyydystämillään kaloilla seuraa sitä joka kantaa valtaa jonka aikoo heittää tuomiovuoren tuleen tuhotakseen sen lopullisesti. Tehdäkseen lopun sen luojasta. Pelaako kukaan tätä peliä? Lopulta Sam hakkaa Klonkkua paistinpannulla palavan pätsin yllä kun tämä iljettävä ahnas limanuljaska puraisee sormen Frodon kädestä ja putoaa sormuksen kanssa syvyyksiin. Frodo ja Sam vaikenevat iäksi siitä että Frodo ei pystynyt heittämään tuota kapinetta pois.

Kaiken maailman haltijat ja kääpiöt huseeravaat suurissa sodissa ja tulevat kuninkaiksi taisteluissa siinä sivussa. Tarinan loppu mitätöi koko tarinan.

Suomalaista olympiavoittajaa haastateltiin joskus kysymyksellä miltäs nyt tuntuu. Hän vastasi että kaikkien tavotteiden saavuttaminen oli tehnyt hänelle tyhjän olon. Ei ollut enää mitään mitä tavoitella. Muistaakseni kyseessä oli ampujatar. Ainoa olympialaisiin mukaan päässyt amatööri joka oli töissä jossain inarin essolla. Samaisessa haastattelussa hän kuittasi että samanlaiset kisat ne olympialaisetkin ovat kuin muut, media on rakentanut niille epätodellisen merkityksellisyyden. Edes se ei ollut aitoa. Koko kujanjuoksu keinotekoisen kunnian tai ihanteiden perässä paljastuu päämäärän saavuttaneelle umpinaisena ja tyhjänä.

Taitoluistelussa legendaariseksi tapahtumaksi nousi aikoinaan Tonya Harding, jonka ex-mies ja turvamies hakkasivat poliisipampulla Nancy Kerriganin polvea ennen Lillehammerin olympialaisia. Ei siis liene liioiteltua sanoa, että toistensa päälle tallaten urheilijat usein tavoittelevat sitä mitä eivät tule ymmärtämään.

Viihteen saralla Jim Carrey on saavuttanut kaiken.
Tässä Jim puhuu manifestaatiosta ja unelmista
https://www.youtube.com/watch?v=wTblbYqQQag
Kirjattu