Tervetuloa! Hipit.fi:n foorumi on ekologisuudesta, rakkaudesta ja vapaudesta kiinnostuneiden kotifoorumi.
Osallistu keskusteluun ja tutustu uusiin ihmisiin luomalla tunnus! :)


Jos olet jo foorumilainen, voit kirjautua sisään tästä:

Tunnus: Salasana:

Uusimmat artikkelit

Ilmastonmuutos suomalaisen näkökulmasta

Indonesian poliisi hävitti puoli tonnia marihuanaa polttamalla - lähiseutu pöllyissä

Ensimmäistä kertaa 40 vuoteen maailmantalous kasvoi, hiilidioksipäästöt eivät

NASA: ilmastonmuutos minuutissa

Iso-Britannia: Aurinkoenergia kasvoi 94%, uusiutuva energia ohitti ydinvoiman

IPCC:n raportti: Keskilämpötila voi nousta jopa viisi astetta - 1

ArtikkeliApuri

 • Valvojahippi
 • Hippiäinen
 • *****
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 19

Lainaus
Maapallon keskilämpötila saattaa pahimmillaan nousta viisi astetta vuosisadan loppuun mennessä, jos kasvihuonepäästöt kasvavat nykyisellä vauhdilla. Rajuja kasvihuonepäästöjen vähentämistä vaaditaan, jotta kansainvälisesti asetettuun tavoitteeseen kahden asteen noususta päästäisiin. Jos kasvihuonepäästöt saataisiin nopeaan laskuun jo vuoteen 2020 mennessä, lämpötila silti nousisi noin asteen.

Lue koko uutinen: http://hipit.fi/ipccn-raportti-keskilampotila-voi-nousta-jopa-viisi-astetta
« Viimeksi muokattu: 27. Syyskuuta 2013 klo 12:24 kirjoittanut ArtikkeliApuri »
Kirjattu

Johnnyboy92

 • Hippi
 • *****
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 1583

Ja pelkkä 2-3 asteen lämpötilan nousu aiheuttaisi sen että noin 70% nykyisistä eläinlajeista olisi vaarassa kuolla sukupuuttoon... Entä 5 astetta? Vitut sentään...

Tässä ollaan kyllä ajamassa junalla jyrkänteen reunan yli kovaa vauhtia!

Kaiken syynä on ihminen ja tämän rakentama, ahneuteen ja yksityisomistukseen perustuva talousjärjestelmä, mikä olettaa luonnon olevan loputtomasti hyödynnettävissä oleva "vilja-aitta". Nykyinen järjestelmä ei tunne sellaista asiaa kuin luonnonvarojen rajallisuus, järjestelmä on rakennettu silloin kun ympäristön herkkyyttä ei vielä oltu ymmärretty.

Ainoa pelastus olisi hävittää nykyinen järjestelmä jonkinlaisella globaalilla vallankumousliikkeellä ja perustaa tilalle, uusi, kestävään kehitykseen, luonnonvarojen rajallisuuden ymmärtämiseen sekä vähään saastuttamiseen perustuva järjestelmä. Keskeinen asia olisi myös se että yksityisomistuksesta ja rahajärjestelmästä pitäisi päästä eroon. Sen vuoksi olen eräänlainen kommunisti, se on mielestäni ainoa edes vähän realistinen vaihtoehto. En toki tarkoita sellaista "kommunismia" mitä Neuvostoliitossa nähtiin, vaan jotakin uutta ekologisuuteen nojaavaa vaihtoehtoa.
Kirjattu
"Life is not a problem to be solved, but a reality to be experienced" -Kierkegaard

Ketoneilikka

 • Kukkaishippi
 • ****
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 351
 • Dianthus deltoides

Hipheijaa :-[
Jotenkin on vaan pakko muistuttaa et vaikka ilmasto ei enshätään lämpenisikään "kuin" sen pari astetta niin sekin nousu saattaa laukaista jonkun kummallisen ketjureaktion, jäämeren metaaninielujen pikasulamisen vaikkapa, tai jotain muuta ja siinä sit ihmetellään. Pahimmillaan edessä voisi olla sama kohtalo kuin planeetta veenuksella eli käsistä karannut kasvihuoneilmiö muuttaa planeetan 500-asteiseksi. Eihän se nyt mikään todennäköisin skenaario ole, mutta oikeasti mahdollinen. (veenuksen kohtalosta vaiks http://www.climatevictory.org/venus.html). Ja no, vaikkei onnistuttaisikaan keittämään koko palloa niin aika mitättömänkin kuuloinen keskilämpötilan nousu voip johtaa nopeasti esim monen vuoden kuivuuteen yhdessä kohtaa planeettaa ja tulvaan toisessa. Siitäpä sitten ruokapula, sen perässäs kansainvaellukset ja lisäbonuksena hassujen eteläisten tautien (vaik malarian) leviäminen peräpohjolaan. (Kyllä on taas niiiiin kivaa olla länsmainen ihminen, hävettää ja harmittaa kun autolla ajelen joka päivä kouluun ja takas, no ei täällä oo enää mitään joukkoliikennettä, mut silti aaagghhhh iskee kyl ilmastonmuutosahi :-[ :-[ :-[ )

...Mun päähän ei mahdu miksi iso osa ihmisistä länsimaissa suhtautuu ilmastonmuutokseen aikavälinpitämättömän oloisesti. Joo iso ja vaikea kysymys, kauhian monimutkainen, ja vaatisi että kaikki yksittäisistä ihmisistä ministerien kautta yritysten johtoon alkaisi vetää yhtä köyttä ja vähentämään kulutusta ja no oikeastaan kaikkea. Mut ei oo oikeasti ihan ok et muutama sukupolvi ahneuksissaan kuppaa oikeastaan kaiken, minkä irti saa, ja siinä sivussa heittää koko planeetan ekosysteemin nurinperin.
Kirjattu

melan-collie

 • Vieras
Vs: IPCC:n raportti: Keskilämpötila voi nousta jopa viisi astetta
« Vastaus #3 : 27. Syyskuuta 2013 klo 19:26 »

Come all ye faithful! Toista se oli Kuningas Arthurin aikaan kun pelottomat ritarit lähetettiin lohikäärmeitä vastaan, sama moraalisen närkästyksen velvoittava voima ajaa litteän maan sotajoukot nyt taistelemaan hiilidioksidia vastaan. Pidätä hengitystä, olet meidän puolellamme. Katolisen kirkon manttelinperijänä yliopistojen tieteentekijät osoittavat edeltäjänsä tavoin suurta ja antaumuksellista taipumusta totaaliseen korruptioon. Valhe elää aikansa eikä huomenna kukaan usko meidän koskaan uskoneen.

Suuret massat kerääntyvät yhteen, heidän hyvät sydämensä sykkivät saasteettoman maailman ja inhimillisyyden pelastamisen puolesta. On jaloa taistella koko maailman pelastamiseksi, mutta nöyryyttävää tehdä työtä niiden tosiasiallisesti syrjäytyneiden ja toiseutettujen kansalaisten puolesta, jotka asuvat talvet lehtiroskiksissa. Me lämpenevän maailman ritarikunnassa kierrämme toiselle puolelle katua nähdessämme näitä laitapuolen kulkijoita. Varmaan ovat humalassakin. Eivät taida tuntea sydäntemme paatosta silloin kun pääsemme syyllistämään autoilijoita ja muita välinpitämättömiä ihmisiä maailman tuhoamisesta... Eivät taida tuntea sitä skenaariota jonka tiedemiesten aivopesu on lähtemättömästi valkaissut mieleemme.

Ydinvoima pelastaa meidät ilmastonmuutokselta, tietävät tieteilijät, ja vihreät hehkuvat eduskunnassa uusien reaktoreiden puolesta. Tai sitten kaikki se vallanhimo jossa katolinen kirkko kerrotulla keksi-ajalla rypi on maailmasta kadonnut. Nykyään median takana seisoo vilpittömien ja avuttomien ihmisten joukko, joka apua huutaen sivusta seuraa maailman tuhoutumista. Skandaalinkäry saa heidän herkät sieraimensa värähtelemään, pääsisipä tästä kirjoittamaan kohu-artikkelia. Eivätkä hekään taida arvata kuinka helppoa on epärehellisyys. Tahallinen tietämättömyys.

Muista aiheista pienen pakinani lopussa mainitsen Kasparovin promotoiman teorian, jonka mukaan mitään pimeää keskiaikaa ei koskaan ollut. Kasparov on eittämättä älykkäin ihminen joka maapallolla on koskaan elänyt;http://en.wikipedia.org/wiki/New_Chronology_(Fomenko) 
Mutta mehän tiedämme että Fomenko on vääräsääri, mehän opimme jo koulussa aivän toisenlaisen tarinan jossa historia selkeästi oikeuttaa nykyisin vallalla olevat epäoikeudenmukaisuudet.
Kirjattu