Tervetuloa! Hipit.fi:n foorumi on ekologisuudesta, rakkaudesta ja vapaudesta kiinnostuneiden kotifoorumi.
Osallistu keskusteluun ja tutustu uusiin ihmisiin luomalla tunnus! :)


Jos olet jo foorumilainen, voit kirjautua sisään tästä:

Tunnus: Salasana:

Uusimmat artikkelit

Ilmastonmuutos suomalaisen näkökulmasta

Indonesian poliisi hävitti puoli tonnia marihuanaa polttamalla - lähiseutu pöllyissä

Ensimmäistä kertaa 40 vuoteen maailmantalous kasvoi, hiilidioksipäästöt eivät

NASA: ilmastonmuutos minuutissa

Iso-Britannia: Aurinkoenergia kasvoi 94%, uusiutuva energia ohitti ydinvoiman

Fanfiction - 1

Kurre

 • Vieras
Fanfiction
« : 23. Marraskuuta 2014 klo 16:58 »

suurin osa varmaan tietää, mistä on kyse, mutta pistetään varmuuden varalta määritelmä:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Fanifiktio

Onkos hipeissä fanfictionin kirjoittajia tai ahkeria lukijoita?

Itselleni fanfiction on ollut aina vähän vieras ilmiö ja minulla on ennakkoluuloni sitä kohtaan. En ymmärrä, miksi ihmiset kirjoittavat satoja rivejä toisten keksimistä hahmoista, kun voisivat käyttää kaiken sen ajan ja vaivan ihan 100% oman matskun luomiseen. Ilmiö on kuitenkin suosittu ja mitä olen yrittänyt joitain ficcejä joskus lukea, monilla kirjoittajilla on ihan oikeasti sekä hyvä mielikuvitus että kirjoitustaito. Onko fanfiction tapa "harjoitella" kirjoittamista ja saada palautetta ilman sitä vaaraa, että omat ideat tulevat pöllityiksi, vai mikä on homman nimi? Jos joku haluaa valaista fanfictionin jujua, olen enemmän kuin avoin kuulemaan, mikä tekee siitä niin mahtavaa.

Myös yleistä keskustelua ja pohdintoja aiheeseen liittyen. Mitä mieltä hipistö on esimerkiksi siitä, kun kirjoitetaan fanficcejä oikeista ihmisistä? Entä jos kirjailija (kuten Anne Rice) ei pidä siitä, että hänen tarinoistaan tehdään fanfictionia, onko silloin oikein kirjoittaa niitä? Jos olisit itse kirjailija, miten suhtautuisit teksteihisi pohjautuvaan fanfictioniin? (itse olisin kieltämättä otettu, vaikken ilmiötä tajuakaan :D). Jos kirjoitat ficcejä, miten päädyit harrastuksen pariin? Mistä kirjoitat ja miksi?
Kirjattu

shakti

 • Hippiäinen
 • *
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 14
Vs: Fanfiction
« Vastaus #1 : 25. Marraskuuta 2014 klo 20:27 »
 • Tykkää (0)

 • Olen joskus nuorempana lukenut jonkinverran ficcejä ja sinänsä ymmärrän mistä ilmiö johtuu. Ainakin itselle tiettyjen sarjojejn hahmot tulevat niin kovin rakkaiksi, että on mukava etsiä heistä materiaalia muualtakin. Varsinkin kun rakkaussuhteet sarjoissa/kirjoissa ei mene niin kuin itse toivoisi, saa fanfictiosta kivaa pakoa todellisuudesta :D Sitten löytyy toki koko joukko k-18 materiaalia, jota myönnän myös lukeneeni kun tuo kaupallinen aikuisviihdeteollisuus ei innosta :'D

  Oikeista ihmisistä ficcien kirjoittaminen on vähän niin ja näin. Usein törmään esimerkiksi twitterissä tai instagrammissa näille oikeille ihmisille lähtettäviin viesteihin liittyen parisuhteisiin, jotka on pelkkää fanien keksintöä. Olen sitä mieltä, että niin kauan kuin tuo oikeista ihmisistä kirjoittaminen on vain harmitonta ajanvietettä, eikä näitä julkkiksia sotketa kuvioihin, on se ihan okei. Vähän hölmöä - mutta harmitonta.

   Jos kirjailija itse on tuonut kantansa ilmi, kunnioittaisin hänen toivettaan enkä niitä itse raaputtaisi. Toisaalta myös näen tuon fanfictionin kirjoittamisen täysin harmittomana ja jopa imartelevana, enkä ymmärrä miksi se tulisi kieltää.
  Kirjattu