Tervetuloa! Hipit.fi:n foorumi on ekologisuudesta, rakkaudesta ja vapaudesta kiinnostuneiden kotifoorumi.
Osallistu keskusteluun ja tutustu uusiin ihmisiin luomalla tunnus! :)


Jos olet jo foorumilainen, voit kirjautua sisään tästä:

Tunnus: Salasana:

Uusimmat artikkelit

Ilmastonmuutos suomalaisen näkökulmasta

Indonesian poliisi hävitti puoli tonnia marihuanaa polttamalla - lähiseutu pöllyissä

Ensimmäistä kertaa 40 vuoteen maailmantalous kasvoi, hiilidioksipäästöt eivät

NASA: ilmastonmuutos minuutissa

Iso-Britannia: Aurinkoenergia kasvoi 94%, uusiutuva energia ohitti ydinvoiman

Humalassa kaupungilla - 1

Babylon post

 • Vieras
Humalassa kaupungilla
« : 21. Tammikuuta 2020 klo 10:47 »

Mitäpä annettavaa alkoholilla olisi ollut nintendo-sukupolven vallankumoukselle. Me päihdyimme kumiliiman korvikkeista poltettujen siltojen alla vasta kun olimme varmistaneet että paluuta ei todellakaan ole. Meidän aikakautemme, meidän Jumalamme. Supermario keräsi meille sieniä kyberavaruudesta, pikselit erotti helposti näillä bittimäärillä. Niinkuin joutsenen lammesta. Teknokratia murtui siihen miten yhteiskunnan pohjakerroksia infiltroi sellainen alienaatio jota intelligentsia ei voinut ottaa tosissaan. Se miten he sivuuttivat tämän pohjattoman uskomme johonkin sellaiseen joka piti olla voitettavissa facepalmilla ja naurunalaiseksi saattamisella vain kasvatti kuilua joka repi oppineistoa eristäytyneeseen monologiinsa. Ufo-jumalien istuttamat profeetat olivat palanneet kadulle sekavimpina kuin koskaan.

Uusi mooses keräsi kansaa uus-spitaalisten joukosta itsevammauttamaansa uskontoon. Meistä ei ollut tarkoituskaan kasvaa mitään yhteiskuntakelpoista biomassaa täyttämään epäuskottavia lokeroita ilmastopsykoosiin vaipuneessa sivistyksessä. Oletko kokeillut kaikkia kirjainyhdistelmiä, tämä räjäyttää tajunnan ulos päästäsi, ei mitään yhteyttä mitään keinotekoista elämäntarkoitusta palvelevaan kommunikaatioon. 40 vuotta aavikolla tämän takia, luvattu maa paljastuu karuna kerrostumana kuivaa soraa kun huumehoureet lohkaroituvat irti Russellin halkomista hiuksista. Vittu minä rakastan Sofiaa, Filosta ja Logosta. Merkitystä ja viisautta kuin ystävää. Mooseksen palavista pensaista suurpainenatriumin sokeuttama kansa sai pelkästään ylimielisen hymyn, oman valaistumisensa sokaisemat lampaat tällä kiviniityllä. Harhaanjohdettujen paratiisi.

Arkadialaisten rakentamien linnakkeiden raunioilla he polttavat tupakalla reikiä ihoonsa todistaakseen kartesiolaisen maailmankuvan paradoksit. He eivät ajattele mutta ovat silti. Minä en tahdo tietää heistä, olisipa minulla tyttöystävä tuntemattomassa kaupungissa. Prahassa tai Wienissä, jossain missä kahvilat soittavat yömyöhään jazzia virtaavan veden äärellä. Minä en sovi jumalten loistokkaisiin palatseihin, minä pidän askeesista ja niukkuudesta. Yksinkertaisista asioista. En tarvitse elämysteollisuuden viihdehelvettiä täyttämään sosiaalista tyhjiötä sisälläni, en halua nähdä supertähtien pohjaanpalanutta teflonhymyä. Minä elin sellaisessa narratiivissa jossa kuningattaret ja prinssit kuuluvat lastensatuihin, antakaa minun paeta kanadaan Harryn ja Meghanin kanssa. Riisukaa minulta minun tittelini, lupaan etten kiroile enää.
Kirjattu

Babylon post

 • Vieras
Vs: Humalassa kaupungilla
« Vastaus #1 : 22. Tammikuuta 2020 klo 16:25 »

Urin maassa, Eufratin ja Tigrisin välissä sattui Abraham törmäämään hiukan krapulaiseen jumalaan. Abraham tilasi heille lasilliset ja alkoi puhua siitä mistä miehet baarimikolle usein puhuvat, nyt kun hän on korvannut papin sakaristossa. Abrahamia painoi kovasti ettei hänellä ollut lapsia. Jumala ei jaksanut kuunnella hänen typerää ruikutustaan, vaan sanoi hänelle että vielä minä sinulle lapsen annan. Illalla Abraham kertoi tästä vaimolleen Saaralle, joka tietenkin nauroi kännisen jorinoille. Olivathan he jo vanhoja. No Abraham sai Jumalalta muutaman viagran ja teki lapsen sitten palvelijattarensa kanssa kun Saara ei antanut. Lapsi sai nimekseen Ismail.

Kostoksi Saara teki pojan oman palvelijansa kanssa, ja sanoi Aabrahamille että sekin on hänen lapsensa. Abraham ei epäillyt, eikä lapsesta saa sormenjälkiä. Tämä poika sai nimekseen Iisak.

No, Jumala vei Abrahamin aavikolle ja käski tämän uhrata ja teloittaa Iisak. Abraham oli tottelemaisillaan, kun Jumala puisteli päätään. Tämä tottelevaisuus ylitti kaikki koiramaisen alistumisen attribuutit. Mitä iloa on vallasta, jos vallankäytön kohde muuttuu nukeksi. Teurastajan dilemma, kun eläimeltä on riisuttu kaikki moraalinen arvo, ei sen teurastaminen tuota enää sitä vallanhimoisen verenjanon tyydyttävää ylemmyydentunnetta. Sama kohtasi jumalaa juuri tuossa kohtaa. Hän käski Abrahamia pysäyttämään veitsensä ja teloittamaan uuhen. Jumala alkoi jo tuossa vaiheessa olla kyllästynyt ihmisiin. Valta nukkekodissa ei tyydyttänyt hänen alistamisen tarvettaan missään määrin. Hän alkoi kyllästyä vallantunteen suomaan ylemmyyteensäkin. Se alkoi etoa häntä. Samoin kuin Abraham jolla oli sama patriarakaaisen alistamisen tarve vaimoaan kohtaan. Hulluus ei kestä katsoa peiliin.

Hermes ei kyllästynyt, hänellä oli vielä monta kepposta joilla parantaa sairas jumala monta absurdilla tavalla julmaa terroritekoa joilla tehdä näistä nukeista oman vapaan tahdon airueita.
« Viimeksi muokattu: 22. Tammikuuta 2020 klo 16:28 kirjoittanut Babylon post »
Kirjattu

Babylon post

 • Vieras
Vs: Humalassa kaupungilla
« Vastaus #2 : 24. Tammikuuta 2020 klo 12:50 »

Palataan alkeisiin, puistokemia kohtaa fysiikan lait Finlaysonin pimeimmässä porttikongissa ja rakkauden aurinko nousee ensimmäiseen kevätpäiväänsä. Meillä on kummallakin kengännauhat auki ja ihastuttavat ihmiset jaksavat siitä huomauttaa meille. Kuin haluaisivat pitää huolta, tai pelkästään tasapäistää normalisoivan vallan alle. Ranskanleivän läpi kaadettu sinoli valuu viemäreihin jotka kuluttavat nopeasti pois kaiken sen oikeuden minkä tuomari on vaivalla tänne tuonut. Me emme dokaa, alkoholi on luuserien päihde niillä jotka hylkäävät läheisensä ja varastavat ystäviltään. Häpeän omia virheitäni, on vaikea nousta ylös jos kaatuu ja vaikea saada polviaan puhtaaksi ja paikatuksi.

Anna olla sen mikä on vaikkei sitä uskoisi tai tunnustaisi. Atomin keskellä vahva vuorovaikutus pitää protonin kasassa ja meidät yhdessä ikuisesti. Valo kiertää itseään kun se on huomattu ja mitattu maailmaan. Vain Shiva itse voi sen purkaa. Heikko vuorovaikutus meidän ja maailman välillä saa sen kiertämään ympärillämme, niin kuin elektronit protoneita. Laske niiden radat ja järjestysluvut, aallot joita se kannattelee. Eivät ne ole hiukkasia sen enempää kuin me jaksamme tai uskallamme vetää mitään muutakaan. Ne ovat todennäköisyyskenttiä! Tässä maailmassa ei edes ole aikaa eikä paikkaa. Niiden liikkeestä tämä lämpö syntyy.

Vasta siellä missä sähkömagneettiset voimat voittavat ydinvoiman, tulipilarin juurella, siellä alkaa suuri illuusio jota kutsumme ajaksi. Tästä on turha kaivaa syvemmälle, aarre ei ole tässä tai sitten me olemme jo löytäneet sen. Nyt meidän on etsittävä ymmärrystä. Ehkä sitä saa toisenvärisillä pillereillä. Me tiedämme mistä niitä saa matriisin tällä puolella. Kaksikymmentä, dekstrometorphan auttaa yskään ja ymmärtämään sen. Neonteknoakvaario, painovoimakenttä pyörii, taluttakaa minut alas näsinkalliolta, hämeenpuisto viettää etelään. Mutta meillä ei ole aikaa jäädä nuoriksi, ehkä elämme sen uudestaan vain muistoissamme. Jos emme tee mitään sellaista minkä takia on pakko unohtaa. Mitä ei halua muistaa.

Mitään vuorta isompaa sähkömagneettinen illuusio ei kannattele, sillä on perhosen siivet vaikka se lentää kuin kotka. Karkeat sanat hajottavat sen siellä missä painovoima musertaa Brahmanin luoman unen. Jo Herakleitos kutsui tätä nimellä Logos, maailmanjärki, mitä he eivät sanasta voi ymmärtää. Vishnu herää jälleen, on vesimiehen aika, sadonkorjuu on alkanut. Neljä ratsumiestä. Pelataanko shakkia vai. Jos sota ei korjaa, jos ei taudit eikä nälkä, niin viimeisenä kuolema tulee itse paikalle. Kyllä, me tulemme heti, mutta kiertotietä! Älä Jeesus hössötä, kuolleet hautaavat kyllä kuolleensa, ei se meitä hetkauta. Heillä on pyhät rakennuksensa hautojen keskellä ja he kokoontuvat sinne ylistämään sinua. Minä voi tarkastaa tilanteen, jos päästävät tässä kunnossa edes sisään. Teen ruoskan ikkunaverhojen köysistä ja ajan kaikki ulos meidän isämme temppelistä. 

Osama Bin Laden laittaa rahanvaihtajat kuriin heidän omissa maailmankaupan keskuksissaan. Ei potkita pöytiä, ei edes puhuta vieraisiin pöytiin. Tämä on sivistynyt ravintola eikä mikään kulmakuppila. Täällä eletään syödäksemme eikä syödä elääksemme.

Ei yhtään vastausta, taidan jättää toistamatta tämän. Seuraavaksi saunaan ja avantoon.
Kirjattu

Babylon post

 • Vieras
Vs: Humalassa kaupungilla
« Vastaus #3 : 26. Tammikuuta 2020 klo 20:24 »

Lopulta jää aika arvoitukseks et minkä takia ihmiset käyttää päihteitä. Mä en tykkää olla paikalla jos joku on päihtynyt. Tulee kaikista baaritarinoista mieleen että elämä on toisaalla. Se mikä nuorena on jotenkin kewl on vuosikymmenen päästä pelkästään noloa ja seuraavan vuosikymmenen kuluttua iljettävää.
Irtipäästäminen on kasvamisen edellytys. Einsteinin nimestä tuli jossain historian vaiheessa neron synonyymi vaikka harva edes sen monimutkaisimpia ideoita tais ymmärtää. Einsteinilta oon lukenut silti enemmän mielekkäitä yoda-onelinereita kun miltään niitseltä.
“I must be willing to give up what I am in order to become what I will be.”
-Albert Einstein.

Kun albert ajatteli juoksevansa valon nopeutta kiinni, niin saavutettuaan sen ja liikkuessaan yhtä nopeasti valon kanssa, valon pitäisi olla seisova aalto, joka ei fysiikan mukaan ole mahdollinen. Sen lisäksi Einstein huomasi että suhteessa valon nopeuteen havainnoitsija ei voi liikkua. Einstein selitti sen sillä että aika liikkuu eri tavalla näille havaitsijoille. Samoin Einstein oli mukana vakiinnuttamassa käsitystä että todellisuus koostuu ennemminkin kentistä kuin hiukkasista. Oma käsitykseni taitaa hiukan poiketa siitä tavasta miten Einstein hahmotti maailmankaikkeutta, mutta monella tavalla ihailen Albertia. Kieltäytyi kun hänelle tarjottiin Israelin presidentin virkaa.

Albert Einstein:
“We dance for laughter, we dance for tears, we dance for madness, we dance for fears, we dance for hopes, we dance for screams, we are the dancers, we create the dreams.”

Mä luulen että Nietzche ja Einstein sanoi saksaksi sen mitä heillä oli sanottavaa, mutta roomassa kaikki käännetään latinaksi. Ei englannin kieli ole edes kieli vaan sanajonoja. Ei mitään taivutuksia. Minä rakastaa sinä.
Kirjattu

Babylon post

 • Vieras
Vs: Humalassa kaupungilla
« Vastaus #4 : 28. Tammikuuta 2020 klo 10:45 »

Nietzche, Friedrich Näin puhui Zarathustra teoksessaan esittää idean supermiehestä. Ehkä hänen ajatuksensa eivät mahdu jääkaappimagneettien kliseissä merkityksensä menettäviin lainauksiin. 
"I teach you the Superman. Man is something that is to be overcome.  What have you done to overcome man?  All creatures have hitherto created something beyond themselves: do you wish to be the ebb of that great tide, to return to the animals rather than overcome man?  What is the ape to man?  A laughing stock or a painful embarrassment.  And just the same shall man be to the Superman: a laughing stock or a painful embarrassment.  You have made your way from the worm to man and much within you is still worm."

Oikeastaan Nietzcheä on vaikea ymmärtää minun perspektiivistäni, ainakin niitä hänen tantralaisia pyrkimyksiään moraalin tuhoamiseen. Ja ei ole ollenkaan kummallista että Nazismi löysi hänen vaarallisesta aatteestaan kulmakiven ja eräänlaisen filosofisen oikeutuksen valtataistelunsa moraalittomuudelle. Vaikka niin Nietzche ei itse ajatustaan tarkoittanut. On vaarallista puhua ihmiselle ja lohikäärmeelle yhtä aikaa vapautumisesta. Minulla ei ollut sellaista kasvatusta kuin Nietzchellä. Jotkut sanovat että minut on kasvatettu vapaasti, mutta onko minua kasvatettu ollenkaan. Olen kasvanut niin kuin puu luonnossa, kenenkään pystymättä pakottamaan minua miksikään.

Nyt lapsia pakotetaan yhä lyhenevään protokleen vuoteeseen kemiallisen pakko-integraation avulla, niin että kokeelliset epäonnistumiset säilötään nuorina mielenterveyssairaaloiden suljetuille osastoille. Tämä on hyvin huolestuttava trendi. Minun on kuitenkin vaikea ymmärtää kuinka tärkeää Nietzchelle oli murtautua ulos moraalista. Samalla kun apu jota he tarjoavat tuhoaa nämä nuoret, he oikeuttavat sen vallankäytön jota he avuksi kutsuvat näillä epäonnistumisillaan. Lääkityksestä ja avusta huolimatta, tai oikeammin niiden takia.

Mutta takaisin NIetzcheen ja moraaliin. Ero on juurikin siinä itsensä ylittämisessä ja itsensä kieltämisessä. Ihmiset jotka eivät koskaan pääse toteuttamaan sitä täysin eläimellistä puolta itsessään eivät voi ikinä ylittää sitä. Näin kirkon sisäänpakottama moraalisuus johtaa itsensä kieltämiseen, joka tekee itsensä ylittämisen mahdottomaksi. Nämä pitkään itsensä kieltäneet munkit ja papit ja paavit muuttuvat luostareidensa ja kirkkojensa pimeissä kellareissa perversseiksi epäsikiöksi, joiden patoamat vietit purkautuvat luonnottomasti siellä missä sosialisaation sulut pettävät. Samalla se valta jonka alla he kieltävät itsensä perityy traditiona heidän kauttaa seuraaviin sukupolviin.

Kuinka sinä päästät ihmisen ulos vankilasta päästämättä samalla petoa ulos sieltä?
Kirjattu

Babylon post

 • Vieras
Vs: Humalassa kaupungilla
« Vastaus #5 : 28. Tammikuuta 2020 klo 12:02 »

Ja jatkan vielä Nietzchestä, ehkä hän on juuri nyt parasta seuraa juomahalunsa menettäneelle juopolle. Niihin aikoihin kun Nietzche eli, vallitsivat kartesiolaiset eläinkäsitykset paljon voimakkaammin pinttyneinä ihmisen moraaliseen mieleen. Tai tarkemmin sanottuna, eläintä kohdeltiin niihin aikoihin niin kuin eläintä. Täysin toiseutettuna. Ja huolimatta siitä että rakas Friedrichimme oli opettanut tätä moraalista vapautumista, ulosmurtautumista siitä itsensä kieltämisestä, hän samalla kasvoi moraaliseksi ihmiseksi. Ollessaan eräänä päivänä kävelyllä Torinon kaupungissa näki Nietzche kuinka hevosenomistaja yritti ruoskia jukuripäistä hevostaan liikkeelle, ja filosofi ryntäsi pitämään hevosta kaulasta kiinni estääkseen iskut. Sen jälkeen hän romahti maahan itkemään.
Tämän tapauksen jälkeen Nietzche joutui mielisairaalaan. Tämä käytös ja empatia eläintä kohtaan nähtiin hulluutena tuohon aikaan. Sen täytyi olla hulluutta koska se ilmensi eläimelle sellaista moraalista arvoa jota muut eivät olleet valmiit kohtaamaan. Sen kohtaaminen olisi johtanut siihen että heidän käsityksensä omasta itsestään hyvänä ihmisenä olisi musertunut, ja heidän olisi täytynyt muuttua ihmisenä ja kasvaa. Siihen ihmiset eivät useinkaan ole valmiita. Juuri siihen mitä Einstein ehdotteli tuolla muutamaa viestiä aiemmin. Tullakseen siksi ihmiseksi joka hän tulee olemaan, hänen täytyy olla valmis irroittamaan siitä joka on nyt.

Lopun elämäänsä Nietzche eli lohduttomana pohtien ikuista paluuta, ettei ihmisellä ole suurempaa onnea kuin tämä elämä. Että mikä tahansa paratiisi olisi pettymys tämän elämän jälkeen. Että tämä olemassaolemisen muoto jonka maan päällä otamme, on ainoa tapa jolla tietoisuus selviää kosmisesta yksinäisyydestään ja hulluudestaan. Nietzchen kuoleman jälkeen hänen siskonsa, Elisabeth Nietche viimeisteli Friedrichin keskenjääneet työt. Ja oikestaan Elisabeth oli se joka oli vahva Hitlerin kannattaja, Hitler jopa osallistui hänen hautajaisiinsa. Elisabeth on vastuussa Nietzcheläisistä natsikytköksistä eikä suinkaan Friedrich!
Kirjattu

Omppu

 • Kukkaishippi
 • ****
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 438
Vs: Humalassa kaupungilla
« Vastaus #6 : 28. Tammikuuta 2020 klo 16:38 »
 • Tykkää (0)

 • Mielenkiintoista, enpä tuota ole tiennyt Nietzchestä. Herran teokset ovat olleet kiinnostavan oloisia, mutta kuitenkin tuntuneet aihepiiriltään sen verran raskailta että niitä ei sitten ole kuitenkaan tullut luettua. Hänhän on melko tunnettu siitä lauseestaan, että Jumala on kuollut vaikka se onkin väärin ymmärretty tai otettu pois kontekstistaan. Uskoakseni hän oli melkoisen älykäs mies, mutta älyssäkin on se ongelma että kun ajattelu lähtee käsistä niin silloin tie vie helposti pöpilään. Yksinkertaus voi olla siis monessakin mielessä siunaus, tieto ja totuus kun saattavat lisätä tuskaa tiedostavalle ja tuntevalle ihmiselle. Psyyke ei aina kestä sitä ja pirstaloituu siinä sitten hataran persoonallisuuden mukana.
  Kirjattu

  Babylon post

  • Vieras
  Vs: Humalassa kaupungilla
  « Vastaus #7 : 28. Tammikuuta 2020 klo 23:02 »

  Hulluuden pelon ja uteliaisuuden rajalta he katsovat kummallakin puolella palaneita siltoja ja toivovat että epäuskoiseen nauruun voisi kuolla. Krishnamurti vaati että mielen täytyy kestää yksin. Säilyttää salaisuus, joka olet sinä. Tulla siksi jota ei kykene paljastamaan, jakamaton oma itsensä. Olen ajatellut että vain ne joilla on puhdas omatunto voivat kestää yksinäisyyden, ja sosiaalista tukea ihmiset tarvitsevat vain silloin kun tekevät jotain sellaista mitä eivät yksin pysty kantamaan. Samoin kun rotta inkarnoituu rotaksi ja manifestoituu rotan hahmossa, koska se toimii niin kuin rotta. Nietzchen ajatus yli-ihmisestä, supermanista tai ubermenschistä merkitsee sitä kohtaa jossa filosofia kohtaa uskonnon. Kun ihminen tulee sielulaan sellaiseksi että se vapautuu samsarasta eikä inkarnoidu enää tapahtumahorisonttiiin. Ihminen jolla on likaisia salaisuuksia, kantaa sitä häpeää joka estää häntä niitä paljastamasta, ihminen jonka salaisuus on tyhjä kestää kaiken.

  Kirjattu

  Babylon post

  • Vieras
  Vs: Humalassa kaupungilla
  « Vastaus #8 : 28. Tammikuuta 2020 klo 23:37 »

  Toivoisin että olisin esittänyt äsken ajatukseni paremmin, jotenkin ymmärrettävämmin tai selkeämmin. Tekisi mieleni poistaa se, ja yrittää uudelleen. Nyt olen sen jo kuitenkin kirjoittanut, olkoon siinä.
  Olisi hyvä jos olisi joku viisas, niin kuin Nietzche tai Einstein jota lainata, ettei tarvitsisi esittää ajatuksia ominaan, ikään kuin muka olisin itse niin röyhkeä että yrittäisin näiden suurmiesten lailla ymmärtää jotain.
  En usko että olen tämän ajatuksen luoja, tai että minulla on mitään oikeutta edes esittää sitä, ainakaan omanani, mutta en oikeastaan usko oikeuksiin, joten esitän sen kuitenkin. Ikään kuin kaikilla olisi oikeus kaikkeen.

  Jos ajattelet että ihmisen tietoisuus on hänen syntyessään ikään kuin tähti joka syttyy valaisemaan maailmankaikkeutta hänelle. Paljastamaan uudelle vastasyntyneelle ihmiselle maailmankaikkeutta johon hän on syntynyt, ja hänen loisteensa lumoaa ihmiset hänen ympärillään. Kuinka hän näkee maailman vielä niin lumoavana ja kaikkialla uutena ja ihmeellisenä. Ajattele että hän on tämä tietoisuus, hän paljastuu itse tässä paljastamisessaan. Silmät jotka näkevät, joista voi edelleen nähdä hänen sielunsa salaamattomana. Ja jos ajattelemme että aina kun tuo valo yrittää kätkeä jotain siitä lähteestä mistä se loistaa, se kätkee myös loisteeltaan jotain, jotain jää uskon varaan. Tämä on askel hulluuteen. Jeesuskin sanoi että "Ihminen jossa on valo valaisee koko maailmankaikkeuden, ja jos hänessä ei ole valoa, vallitsee pimeys." 
  Aina kun ihminen ajattelee jotain uutta, minkä ajatteleminen tai näkeminen on hänelle ehkä pelottavaa tai epämukavaa, hän paljastaa itselleen jotain uutta siitä pimeästä maailmankaikkeudesta, ja paljastaa yhä syvemmin itseään maailmankaikkeudelle. Tämä on hänen inkarnoitumistaan siihen hahmoon johon hän on syntynyt. On hyvä tehdä se mitä tekee ja toimia kaikessa niin kuin kaikki maailman ihmiset katselisivat sinua koko ajan. Niin kuin olisit jo olemassa ja jäänyt jo kiinni siitä. Olla yksin vailla vertaistukea, niin kuin sinun tähtesi on yksin valaisemassa sinulle maailmaa. Ettet jäisi uskon varaan, mistä sinä tiedät mitä muut tähdet ovat paljastaneet täältä, sinun on hyvä erottaa oman tähtesi valon väri muista. Säilyttää oma erillisyytesi ehjänä.

  Yritän kaikessa olla ytimekäs. Pelkään pitkästyttäväni lukijaa. Jatkan tästä joskus toiste, jos muistan ja osaan.
  Kirjattu

  Babylon post

  • Vieras
  Vs: Humalassa kaupungilla
  « Vastaus #9 : 30. Tammikuuta 2020 klo 21:50 »

  Tunnen itseni niin loppuun käytetyksi enkä innostu enää mistään, en osaa enää kirjoittaa. Tai ehkä en osaa enää edes ajatella, jokainen sana jonka kirjoitan aloittaa uuden lauseen, uuden ajatuksen ja kaikki tuntuu epäyhtenäiseltä ja lattealta. Hetket ja sanat lipuvat sormieni välistä kun yritän pysäyttää ajan hiekkaa kielen ja kertomuksen tiimalasissa. Minusta on tullut hidas ja kärsimätön, aika rientää. Tempus fugit. En tiedä edes mistä alottaisin ja toivoisin jo pääseväni loppuun. Johannes aloitti evankeliuminsa vakuuttavasti, sanalla. Evankeliumi tarkoittaa ilosanomaa, olisipa minullakin jotain iloista sanottavaa.

  Kaikkialla on kirjoitettuja ja kirjoittamattomia tarinoita, joissa Jumalat ja jättiläiset seikkailevat. Ne olivat kirjoittamisen arvoisia, vaikka tuntuvat minusta uskomattomilta. Minä uskon mielenvikaisen pinttyneesti että ne ovat keksittyjä ja kuviteltuja mytologioita. Niin kuin minun on tarkoituskin uskoa. Hah, katsokaa typerät jumalat, minä olen unohtanut teidät. Aivan niin kuin Thoth ennusti. Mitä muuta teistä on jäljellä kuin kiviseinille raaputetut kuvat joita kukaan ei ymmärrä. Sitä paitsi minulla on tärkeää tekemistä. Ei minulla olisi edes aikaa teille. Minä sisustan kotia, ymmärrättekö! Ja soitan tärkeän puhelun, ja ostan uusia tavaroita. Ja arvatkaa jumalat. Minä ostan lisää uusia kivoja tavaroita ja pistän ne hetkeksi esille hyllylle. Ja sen jälkeen hyvä taivaanväki, sitten minä pelaan matkapuhelimellani älypelejä. Elän merkityksellistä elämää. Näin me ihmiset täällä vietämme aikaa. Hyvin luotu!

  Mutta minä en palvo teitä, kukaan ei enää palvo teitä. Egyptiläiset palvoivat teitä 2000 vuotta sitten, mutta minä ja minun ihanat aikalaiskaverini pidämme egyptiläisiä tyhminä. Samoin kreikkalaisia. Ja Persialaisia ja kiinalaisia. Siis muinaisia jumaltenpalvojia. Eikä se ole rasistista suvaitsemattomuutta eikä uskonnonvapauden loukkaamista. Minä pidän jumalan palvomista typeränä. Koirat palvavat isäntäänsä ja isännät palvovat kissojansa. Minä olen kissa enkä koira. Toivottavasti ymmärrätte siellä pilvilinnoissanne palvoa minua, koska kissa tietää muttei kerro.
  Kirjattu

  Napu

  • Vieras
  Vs: Humalassa kaupungilla
  « Vastaus #10 : 31. Tammikuuta 2020 klo 02:53 »

  Hmmm, "meidän ajasta" ~jumalten silmin~ voi toki saada aika ikäviä kuvia sinänsä..Mutta jos nyt kuitenkin jotenkin pienenä ihmisenä uskoo, ...niin ainakin mä olen vienyt sen vaan siihen rakkauteen ja iloon ja armoon että kaikki on hyvä siinä missä on hyvä. Voiks jumalaa ärsyttää mikään?
  Kirjattu

  Babylon post

  • Vieras
  Vs: Humalassa kaupungilla
  « Vastaus #11 : 31. Tammikuuta 2020 klo 10:08 »

  Meidän täytyy erottaa Jumala jumalista. Ein sof kaikesta siitä mitä tzimtzumiin syntyi. Ensin tuli kaaos, kaaoksesta syntyi Gaia ja Uranus. Samaan aikaan syntyi Eros, rakkaus. Taivas ja maa. Ja rakkaus. Uranus sai Gaian kanssa lapsia, Uranus ja Gaia yhdessä loivat Titaanit. Mutta Uranus vihasi lapsiaan. Hän vangitsi heidät syvään maahan.

  Sillon kun hindut lähtivät kaksoisvirran maasta itään ja helleenit länteen, he olivat siirtyneet Jumalten puolelle, kun Babylon puolusti näitä titaaneja jumalia vastaan.

  Mutta yhtä kaikki, Gaia kyllästyi lastensa vankeuteen ja teki Cronoksen kanssa katalan suunnitelman. Kun Uranus laskeutui syleilemään Gaiaa, hyökkäsi Cronos, ajan herra piilostaan ja löi Uranuksen sukuelimen poikki. Mereen tippuivat taivaan sukukalleudet. Cronos vapautti toverinsa ja näin Titaanien aikakausi alkoi. Siihen kukaan ei enää usko, sitä minä heille naureskelin. Tai oikeastaan minä naureskelin heidän lapsilleen.

  Cronos nimittäin meni naimisiin Rhean kanssa, ja he saivat lapsia. Mutta kronoksen yllä leijui jo karminen kirous sen tähden mitä hän oli Uranukselle tehnyt. Niinpä hän pelkäsi lastensa kaappaavan oman valtansa. Cronos, aika nielaisi omat lapsensa vangikseen heti kun he olivat syntyneet. Rhea rukoili Gaialta apua, ja Gaia piilotti Zeuksen Kreetalle. Jollekin vuorelle. Siellä Zeus piileskeli Isäänsä Cronosta. Huomaathan kuinka Jumalia yhtä lailla kuin ihmisiä ajaa sama vallan ja pelon kierre, der Wille zur Macht, mikä ihmisiäkin, kunnes heistä tulee ihmisiä. Kun Cronos tuli syömään poikaansa, syötti Rhea hänelle sen sijaan kiven. Gaia kasvatti Zeuksen taistelemaan isäänsä vastaan. Äiti maa, näethän, hän on ikuisessa sodassa näitä Taivaan herroja vastaan.

  Uskooko joku heihin! Hah, tiedättekö jumalat, jos joku uskoisikin teihin, pidettäisiin häntä hulluna. Niin kuin Hermes ennusti! Kuinka mautonta vai mitä!

  Zeus vapautti kykloopit ja Poseidonin ja sai heiltä aseet joilla jumalat löivät titaanit. Tartarukseen heitettiin Cronos ja muut titaanit. Manalan syvimpiin vankiloihin. Näin alkoi Jumalten aikakausi. Sano, eikö ole vain oikeutettua nauraa yhtä lailla heille kuin kaikille jotka heihin uskovat. Tai jopa kaikille niille jotka luulevat uskovansa että joku uskoo edes näihin muinaisiin Jumaliin joista ei ole muuta jäljellä kuin muutama kulunut piirustut pyramidien seinillä. Ja eikö kristinuskon nimissä tapettukin jo melkein 2000 vuotta sitten kaikki ne papit jotka osasivat lukea heidän kieltään.

  Zeus, Poseidon, Hades!!! Missä on teidän kuningaskuntanne! Jimi Hendrix, nousevatko Neptunuksen laaksot?

  Zeus meni naimisiin Heran kanssa, siskonsa kanssa!
  He saiva kaksi lasta. Hefaistoksen ja Areksen. Hefaistos, toisin kuin muut jumalat oli äärimmäisen ruma. Lisäksi hän rampautui kun Zeus heitti hänet alas Olymposvuorelta. Hefaistos oli Naimisissa Aftoditeen kanssa. Rakkauden jumalattaren kanssa. Häneenkään ei kukaan enää usko ja hän ansaitsee sen kyllä. Afrodite nimittäin petti Hefaistosta Areksen kanssa. Ares oli komea sodan ja väkivallan jumala, mutta hefaistos yllätti heidät! Hän nappasi petturit verkkoon ja kutsui koko Olympoksen jumalat nauramaan heille. Tähän nauruun on helppo yhtyä.

  Eikä omenapuusta todellakaan kauas pudonnut, nimittäin Zeuskin oli kuuluisa syrjähypyistään ja avioliiton ulkopuolisista lapsistaan. Hermes heidän joukossaan, ja Athena. Athena taistelu joskus myös Poseidonin kanssa ja voitti. Tällä ei ole mitään merkitystä koska kukaan ei usko siihen. Ateena on vain päästä keksitty kaupungin nimi. Niin kuin Tampere tai Nokia.

  Ajattelin vain että sitten kun kehittämämme keinoäly on tuhonnut meidät, niin uskooko sen luomukset enää ihmisiin tulevassa Steven Spoilbergin painajaisessa!

  Kuitenkin Zeus kuului niihin Jumalan lapsiin jotka rakastuivat vieläpä kuolevaisiin ihmisiin ja sai lapsia näiden kanssa. Herkuleksen me tuntisimme, mutta emme voi uskoa häneenkään. Tästä Hera voi sentään olla iloinen mustasukkaisessa vihassaan.

  Entäpä Hades ja Persefone, kuolleiden valtakuntakaan ei usko teihin enää. Emmekä me usko edes heihin jotka eivät usko teihin. Voiko täydellisempää luottamuspulaa jumalkunta luomakunnassaan kohdata. Styxin rannoille ei saavu enää ketään ja Kaaronin kuuluisat lautat seisovat mudassa, missä on ihmisten pelko? Ei markkaakaan saa mukaan kukaan, millä maksaisi tuonelan joen lautturille.

  Me saavumme Elysioniin kiertotietä, ei meidän tarvitse kohdata Kerberosta. Kolmipäinen koira, mikä lie Tsernobylin mutantti. Meille riittää että me toistelemme toisillemme iänikuisien pitkästyttävää mantraa Jeesuksesta joka ottaa taivaaseen vaikka paholaisenkin ja pakottaa hänet kiltiksi pyhäkoulupojaksi anteeksiannollaan. Katso ihmistä, Ecce Homo. Koko friikkisirkus on tulossa valtakuntaasa Hades. Nekin jotka eivät usko Jeesukseenkaan sentään pääsevät sisälle. Asfodelin niityille, jossa he voivat elää limboaan, eivät jumalat voi hylätä heitä, he ovat jo aikaa sitten hylänneet jumalat. Tartaruksessa voi olla kuuma, sinne tuskin on tulossa muita kuin Stalin ja Hitler. Ja paavi. Emmekä me ihmiset edes siedä ajatusta että näitäkään paholaisia kidutettaisiin ikuisuuksia. Siispä jätämme vain uskomatta. Niin kuin jätämme katsomatta ja kuulematta kaiken sen mikä on hivenenkään ristiriidassa omien ennakkoasenteidemme kanssa. Meillä on omat mielipiteemme emmekä tahdo että päämme sakoitetaan millään faktoilla.

  Ja vielä mielelläni puhuttelisin sinua Hera, jos sattuisit lukemaan hippifoorumia. Ymmärrän mustasukkaisen raivosi petollisia miehiä kohtaan, mutta katso tyttäriäsi. Katso kuolevaisia ja heidän onnettomuuttaan. Eikö sinun pitänyt suojella näitä liittoja, onko mikään ihme ettei kukaan usko sinuun. Kuka uskoo avioliittoon? Kuka uskoo edes Erokseen, taivaan ja maan yhdistävään rakkauteen joka on valtaa ja vihaa jos meiltä kysytään. Me olemme viimeiset ihmiset. Me emme tahdo mitään sen syvällisempää kuin tyydyttää maallisia himojamme ja halujamme ja seksuaalisuuttamme. Me haluamme ostaa itsellemme tavaroita joista voimme olla ylpeitä ja epäsolidaarisia. Sellaisia leluja joita naapurin lapset kadehtivat. Jotka ovat meille niin niin tärkeitä että emme anna muiden niillä leikkiä. Niitä lelujamme me rakastamme niin kuin Hera rakasti Zeusta. Niistä me olemme mustasukkaisia. Nihilismin pikkuporvarillisen perinnön natsit jättivät meidät maailmaan josta tuhosivat brittiläisen imperialismin.

  Me emme tarvitse jumalia, eivätkä jumalat tarvitse meitä. Janis Joplin haluaa Mersun ja Illan kaupungilla. Sen vuoksi hän vielä kääntyy teidän puoleenne. Me haluamme rauhaa ja rakkautta että voimme elää hedonistista unelmaamme humalassa kaupungilla.

  Kirjattu

  Napu

  • Vieras
  Vs: Humalassa kaupungilla
  « Vastaus #12 : 31. Tammikuuta 2020 klo 15:52 »

  Meidän täytyy erottaa Jumala jumalista.

  Eihän täydy? Toki saa niin tehdä, jos tykkää. Mut joo, continue. Ei mul muuta
  Kirjattu

  Babylon post

  • Vieras
  Vs: Humalassa kaupungilla
  « Vastaus #13 : 31. Tammikuuta 2020 klo 19:08 »

  https://www.youtube.com/watch?v=DjxH_a5U7wA

  Jimi Hendrix-Valley of Neptune

  Tuhansia vuosia sitten Hermes, Zeuksen ja Maia-Nymfin avioliiton ulkopuolinen lapsi ennusti jotain mihin kukaan ei voinut silloin uskoa. Se ennustus koski näitä päiviä ja viimeistä ihmistä. Sitä tuottaja-kuluttajaa jolle vain pinnalliset muodot ovat tärkeitä.

  ...And in that day men will be weary of life, and they will cease to think universe is worthy of reverent wonder and worship. Darkness will be preferred to light, and death will be thought more profitable than life; no-one will raise his eyes to heaven; the pious will be deemed insane; the impious wise; the madman will be thought a brave man; an the wicked will be esteemed as good.

  As for the soul, and the belief that it is immortal by nature, or may hope to attain to immortality-all this they will mock, and even persuade themselves that it is false.

  No word of reverence or piety, no utterance worthy of heaven, will be heard or believed.

  And so the gods will depart from the mankind, a grievous thing! And only evil angels will remain, who will mingle with men, and drive the poor wretches into all manner of reckless crime, into wars, and robberies, and fraud,and all things hostile to the nature of the soul!...  Kirjattu

  Napu

  • Vieras
  Vs: Humalassa kaupungilla
  « Vastaus #14 : 31. Tammikuuta 2020 klo 22:07 »

  Profetioiden suhteen tulee välillä mietittyä että entä jos ne vaan manifestoi semmost todellisuutta itseensä. Entä jos se on joku vaihe henkistyneellä ihmisellä vaikeroida, ja jotenkin yhtä todellista kuin mikä tahansa muu? Entä jos se on joku psykologinen ilmiö, persoonasta ja näkökulmasta johtuva visio.... Miks kukaan ei raflaavasti ennusta sateenkaaria ja kukkaniittyjä,.iloisia eläviä sulassa sovussa ja kaikkee sielujen avautumista täyteen potentiaalinsa? Vai onko se toi 'new age' semmost?
  Kirjattu