Tervetuloa! Hipit.fi:n foorumi on ekologisuudesta, rakkaudesta ja vapaudesta kiinnostuneiden kotifoorumi.
Osallistu keskusteluun ja tutustu uusiin ihmisiin luomalla tunnus! :)


Jos olet jo foorumilainen, voit kirjautua sisään tästä:

Tunnus: Salasana:

Uusimmat artikkelit

Ilmastonmuutos suomalaisen näkökulmasta

Indonesian poliisi hävitti puoli tonnia marihuanaa polttamalla - lähiseutu pöllyissä

Ensimmäistä kertaa 40 vuoteen maailmantalous kasvoi, hiilidioksipäästöt eivät

NASA: ilmastonmuutos minuutissa

Iso-Britannia: Aurinkoenergia kasvoi 94%, uusiutuva energia ohitti ydinvoiman

Humalassa kaupungilla - 2

Babylon post

 • Vieras
Vs: Humalassa kaupungilla
« Vastaus #15 : 31. Tammikuuta 2020 klo 22:23 »

Jos joku on lukenut kaiken ylläolevan, tahtoisin hieman selittää, selvittää pääni ja käydä kaiken rauhassa läpi paperilla ajan kanssa. Olin huolimaton. Huomasin käyttäneeni termiä tzimtzum. Mielenkiintoinen lipsahdus, ihan kuin olisin kutsunut rakastettuani väärällä nimellä. Tyttöystävälleni kävi kerran niin, mutta minä en ymmärtänyt kuinka vakavasta asiasta oli kysymys. Pidin sitä inhimillisenä, ja aluksi hän olikin.
Keskelle kreikkalaista tarustoa minä tiputin sanan kabbalasta. Ikään kuin muina miehinä, luulin ettei sitä huomaa. Tai ehkä halusin tehdä tyhjäksi kaikki typerät rinnastukset. Taisin suututtaa samalla sanalla sekä kotkan että Leijonan.

Lisäksi linkitin kappaleen legendaariselta Jimi Hendrixiltä. Hän mainitsee tuossa kappaleessa hermetican tabletin nestemäisessä muodossa. Veikkaan että Jimi jimboilee jamboa. Ettekö olekin kanssani samaa mieltä! Kerrankin, ainakin se kuulostaa todenperäiseltä. Isaac Newton suomensi tämän Hermeksen kirjoituksen englanniksi. Englanti on lähtenyt EU:sta. Europa oli se kaunis foinikialainen neito joka synnytti Zeukselle kolme poikaa. Kun Europa oli paimentamassa karjaa muutti Zeus itsensä valkoiseksi häräksi. Ja sitten kun Europa tuli pahaa aavistamatta härkää silittämään, kaappasi Zeus hänet selkäänsä ja ui Kreetalle. Europasta tuli Kreetan ensikuningatar. Hän sai Zeukselle kolme lasta.

Kannattanee katsoa Nigel Faragen puhe euroopan parlamentissa:
https://www.youtube.com/watch?v=LIgmfpHBiDw

Tuntuu että kaikki mitä voisin sanoa voisi tulla vähän töksähtäen. "Les Roses de l`Europe sont le festin de Satan." -Noir Desir
Kirjattu

Napu

 • Vieras
Vs: Humalassa kaupungilla
« Vastaus #16 : 31. Tammikuuta 2020 klo 23:11 »

Se on tajutonta mulle miten paljon sä osaat kaikkii nimiä ja ajatuksia ym. kulttuuria.

Mä en osaa,.. mutta ehkä täällä on joitain sivistyneitä/lukeneita kenellä on insight kaikkeen ja osais keskustella...ottaen huomioon, löytäen asioita
..

Mä toivon niin,.. koska mä toivon ettei sulla tule joku burnout siitä että laitat niin paljon sisältöä sun juttuihin, mutta ei löydy samantasoista keskustelijaa.

Mä en tiedä onko se sulle todellista että noloilet jotain mitä kirjoitat tänne, niinkuin jossain kirjoitit. Toivon että osaat hyväksyä itsesi, ja ymmärrät itseä ja sitä mitä kirjoitat, että siinä on merkitystä sulle ja tod.näk. niille 'oikeille' lukijoillekin.  Foorumikirjoittaminen voi olla joskus yksinäistä.

Jos mä oikeesti alkaisin lukea tarkasti mitä sä sanot pitkillä jutuilla, niin se vaatisi aika paljon historiallisten stoorien sisäistämistä. Oon sillai pinnallinen, että en ole rakentanut mitään sisäistä filosofian ja myyttien yms. kirjastoa. Niin sit mä vaan selailen ja silmäilen ja muodostan pilkkeistä fiiliksiä, en mä tiedä kannattaako silloin kommentoida mitään. Mutta toisaalta tää on tällee avoin foorumi.
Kirjattu

Babylon post

 • Vieras
Vs: Humalassa kaupungilla
« Vastaus #17 : 01. Helmikuuta 2020 klo 00:07 »

Ihan yhtä tyhmä mä oon kun säkin. Mä en vaan tiedä sitä vielä.

Mutta Kabbalassa on suuria viisauksia. Odota hetki, kirjoitan siitä myöhemmin.

Kabbalassa kerrotaan miten aistien havaitsema maailma aukeaa informaatiosta.

Siis miten ihmisten aivot dekoodaa maailmakokemuksen pakatusta tiedostosta.

En muista sefiroiden nimiä. En ole ollenkaan edes varma mitä ne neljä maailmaa ovat. Minulla on siitä aavistuksia ja ajatuksia. Mutta en tiedä.

Ajattelen että kaksi peiliä on asetettu vastakkain, ja niiden väliin on sijoitettu informaatiota ja tietoisuutta säteilevä älykäs valo. Ensimmäisessä heijastuksessa valo on tietoisuutta, maailma-tietoisuus. Logos. Se on yhtenäinen eikä kukaan ole siitä erillinen. Seuraavassa heijastuksessa valo näyttäytyy fyysisenä auringon valona. Sen me näemme ja tiedämme. Se luo tai paljastaa meidät tällä planeetalla. Ilman sitä meitä ei olisi. Kolmannessa heijastuksessa tietoisuuden valo on jokaisen olennon henkilökohtainen tietoisuus, ja viimeisessä heijastuksessa se on kieleen rakentamamme konseptuaalinen hallusinaatio.

Varmasti jos joku asiaa syvemmin harrastava lukisi tämän, ja oikaisisi käsitykseni joutuisin luopumaan kabbalasta harha-oppina ja kerettiläisyytenä.
Ja näille neljälle tasolla asettuu elämän puu, se tapa jolla ihminen ottaa vastaan tuota informaatiota. Huh, mitä enemmän yritän ymmärtää sitä sekavammalta asia vaikuttaa.
Kirjattu

Babylon post

 • Vieras
Vs: Humalassa kaupungilla
« Vastaus #18 : 01. Helmikuuta 2020 klo 17:20 »

Hetken minusta tuntui että viimeinkin se on ohi, koko hulluus. Kaikki ne piinaavat ajatukset olivat poissa. Harmaan taivaan alla lapset laskivat pihan poikki potkukelkalla niin kuin ei mitään olisi koskaan tapahtunutkaan. Kahvi maistui aamulla ajattomalta, ikään kuin keskelle tätä suurta kulutusjuhlaa olisi laskeutunut hetkeksi tavallinen arki ja tavanomainen rauha. Kaiken niin spesiaalin ja erityisen keskeltä minä hahmotin jotain tuttua, tavallista.

Mutta muistin lupaukseni, niin kuin aina, vala velvoittaa. Jatkan kabbalistisen viisauden opiskelemista tässä avoimessa koulukirjassani. Toivottavasti ne hipit joita täällä taitaa olla harvassa kuin peikonhampaita, suvaitsevat tämän röyhkeyteni paremmin kuin ne peikot jotka ovat ehkä vielä hampaitaankin harvemmassa. Maailma on täynnä ihanaa valoa tänään. Ei vain näkyvässä spektrissä, vaan myös tietoisuuden tasolla.

Ajatellaanhan sitä valoa vielä hetki. Valkoisesta valosta hajoaa näkyvän valon taajuudet maailman prismassa. Aina Ultravioletista infrapunaiseen. Jos yritämme varovasti siirtää tätä allegoriaa tietoisuuden tasolle ja jaetaan tietoisuus vielä feminiiniin ha maskuliiniin puoleen, niin olemme ikään kuin kabbalan porteilla.

Oikea aivopuolisko on mielestäni femiini, se kontrolloi ihmisen vasenta kättä ja vasenta jalkaa. Se tunnistaa musiikilliset melodiat ja sävyt, avaruudellisesta hahmottamisesta vastaa tämä oikea aivopuolisko, toisten ihmisten tunteet ja työstää kokonaisuutta. Kirjassa "my stroke of insight" eräs aivokirurgitar kuvailee miltä tuntuu kun hän saa aivoinfarktin ja pelkästään oikea aivopuolisko jää käyttöön. Hän menettää kykynsä hahmottaa erillisyyttä(suosittelen kirjan lukemista). Kutsutaan tätä nimellä chokmah! Se on tämän sefirotin nimi. Siis kabbalistisessa elämänpuussa. Se on ensimmäinen osa ihmistä joka vastaanottaa jumalan sanaa, mutta on kyvytön vielä muodostamaan siitä mitään käsitteistöä. Pelko syntyy tästä käsittämättömyydestä kaikkeudessa.

Vasen aivopuolisko on maskuliininen, se on vastuussa oikean puolen kehollisesta hallinnasta. Se kontrolloi erillisyyksiä näköhavainnoissa, musiikin rytmiä ja muistiin tallentamista. Binah on tämän sefirotin nimi.

Vertauskuvallisesti voidaan ajatella palapelia jossa feminiini chokmah on tuntematon kuva, viisaus johon maskuliini binah rakentaa irtonaisista älykkyyden palasista kuvan. Ilman tätä feminiinia kokonaisuutta erilliset palaset ovat mihinkään kuulumattomia. Ne saavat merkityksensä vasta kun ne kuuluvat johonkin kokonaisuuteen. Toisaalta ilman näitä maskuliineja binahin palasia chokmah on tyhjä kuva.

Viisaus ei koskaan tee typeryyksiä, se ymmärtää olla tekemättä niitä. Se hahmottaa kokonaisuuden. Älykkyys selviää niistä tilanteista joihin viisaus ei joudu. Se ymmärtää yksityiskohtia, miten ne yhdistetään toisiinsa.

Nyt on hahmottunut että ihmisen aivot koostuvat feminiinistä ja maskuliinisesta puolesta, ja jokaisessa meistä on kumpikin puoli. Kosmisella tasolla tämä on sama jako joka tehtiin maan ja taivaan välille. Se mikä erotti Gaian ja Uranuksen. Jos muistatte vielä heitä. Yhä etäämmälle minä varmasti loittonen alkuperäisen kabbalan opeista, mitä pidemmälle ehdin esityksessäni. Silti suuntaviivat ovat samoja. Tulkinta on erilainen. Näen niin että yksi tietoisuus on jakaantunut maailmassa kahteen kehoon, niin että vasta se mies jonka älykkyys onnistuu rakentamaan viisauden esittämän kokonaiskuvan voi kohdata sen naisen jonka värejä hänen spektrinsä täydellisesti täydentävät.

Jokainen joka tulee vallitsemaan kaikki sisäiset eläimensä saavuttaa kuudennen päivän ja luo oman kuvansa fyysiseen maailmaan. Nämä ovat kosmiset häät, taivaan ja maan liitto-orava.

Ehkä tämä kirjoitus on jo liiankin pitkä. Enkä vielä käsitellyt ylintä sefirotia, Keteriä, jonka kautta Ein Sofin Jumallinen valo virtaa Tähän maailmaan josta Jumala itsensä on tyhjentänyt että vapaalla tahdolla olisi tilaa syntyä. Se on tzimtzum. Vai oliko se tzumtzam tmz.
Kirjattu

Babylon post

 • Vieras
Vs: Humalassa kaupungilla
« Vastaus #19 : 01. Helmikuuta 2020 klo 18:11 »

Wau, ikinä ei tiedä ymmätsinkö mä kaiken ihan väärin, saattaa olla että noi kabbalaa kasaan kutoneet teologit ei ole tajunneet että oikea puoli kontrolloi vasenta ja vasen oikeaa, mikä muuttaa koko pelin. Mä näen ankaran oikeudenmukaisuuden tällä hetkellä enemmän patriarkaaisen vallan ilmentymänä ja armon ja suvaitsevaisuuden vasemman puolen feministisenä ja matriarkan vallan välineinä.

Tai historiallisesti usein ajatellaan että kuri on miehistä, Hitler joka lopetti rappion ja käytti pelkoon perustuvaa kurivaltaa on mun mielestä kyllä nimenomaan sitä paterin valtaa. Voi olla että ymmärrän tän tosi väärin. Oikea käsi käyttää kuria? Oikeistoksi kutsutaan jostain syystä, voi jestas, mä oon käsittänyt kaiken väärin. Hermeksen himputti. Älkää antako mun kehäpäätelmien sotkea päätänne. Lopulta Hitler teki minkä teki rakkaudesta äitiinsä ja kansaan, ja tämä kuri joka ylläpitää järjestystä onkin feminiinisen auktoriteetin oikeudenmukaista raivoa? En ole ollenkaan enää niin varma mitä yritän esittää. Enkä kaunis enkä viaton. En enää yritä esittää niin viisastakaan mitä oon. Tämä on katastrofi, jos olisin tiennyt älylliset lahjani näin riittämättömiksi olisin varmasti aloittanut nuorena jonkin vaatimattomamman harrastuksen.

Voi, toivottavasti tässä edes on joku tolkku jonka voi löytää! Yritän uudelleen sitten kun olen valmiimpi.
Kirjattu

Napu

 • Vieras
Vs: Humalassa kaupungilla
« Vastaus #20 : 01. Helmikuuta 2020 klo 19:17 »

Tästä ketjusta tulee mieleen Jostein Gaarderin romaani Sofian maailma, tiiät varmaan kirjan? Vähän samanlaista tyyliä, ehkä?
Kirjattu

Babylon post

 • Vieras
Vs: Humalassa kaupungilla
« Vastaus #21 : 01. Helmikuuta 2020 klo 19:45 »

Joo mä tiedän ton kirjan, joku mun pikkusiskon kaveri oli joskus tuntenut jonkun joka oli lukenut sen. Mä en osaa sanoa millaista tyyliä se on, mä pidän itse itseeni aika tyylittömänä. Ja luulen että moni muukin pitää.
Kirjattu

Napu

 • Vieras
Vs: Humalassa kaupungilla
« Vastaus #22 : 01. Helmikuuta 2020 klo 19:55 »

Siinä on vähän semmonen idea että joku aluksi aika mystinen tyyppi kirjoittelee kirjeitä Sofialle filosofiasta ja haastaa ajattelemaan. Mä en ole sitä kovin pitkälle koskaan lukenut, mutta siinä tulee aika paljon filosofian historiaa kerrotussa muodossa.
Kirjattu

Babylon post

 • Vieras
Vs: Humalassa kaupungilla
« Vastaus #23 : 01. Helmikuuta 2020 klo 20:03 »

Siinä on vähän semmonen idea että joku aluksi aika mystinen tyyppi kirjoittelee kirjeitä Sofialle filosofiasta ja haastaa ajattelemaan. Mä en ole sitä kovin pitkälle koskaan lukenut, mutta siinä tulee aika paljon filosofian historiaa kerrotussa muodossa.
Wah, mä inhoan filosofiaa ja kirjoja. Mä kirjoitan niistä kosteista illoista, kun portsarit on potkinut ulos omia viinoja juomaan. Kun on löytänyt nurkan takaa halvempaa ja parempaa. Kun ois saanu, jos ois tajunnu kysyä. Mut ymmärrän kyllä kirjailijaa, jollakin sen täytyy ruokkia omaa tärkeydentuntoaan, eikä viinojakaan ilmaseks mistään saa.
Kirjattu

Napu

 • Vieras
Vs: Humalassa kaupungilla
« Vastaus #24 : 01. Helmikuuta 2020 klo 20:24 »

 ;D ai miksi inhoat filosofiaa?, siis sulla vilisee semmost jotain historiallista juttuu. Ja nimiä, ja ajatusten pyörittämistä semmosten tiettyjen käsitysten ja rakennelmien kautta, vai olenko väärässä?
Kirjattu

Babylon post

 • Vieras
Vs: Humalassa kaupungilla
« Vastaus #25 : 01. Helmikuuta 2020 klo 20:57 »

Olet aivan oikeassa, joudun kirjoittamaan kiertoilmauksin kaikesta, sillä kaikki ne juhlat joista kerron tapahtuivat salassa maan alla. Tuhannen tunnin öitä joiden aikana on yrittänyt ainoastaan päästä tanssilattian läpi yhä syvemmälle. Kun jokainen bassonisku on tiivistynyt yhdeksi ainoaksi valtavaksi thamthumiksi joka vastaa välittömästi itse esittämäänsä kysymykseen ikuisesti oikein.
Kun alkaa nolottaa pitää vain jatkaa, kun he katsovat kahlitsevilla silmillään tuoppiensa pohjien läpi, mitä he näkevät. He voivat pysäyttää identiteetin mutta keho jatkaa liikkumista. Kun alkaa sattua, pitää polkea kovempaa, ja kun keho ei enää jaksa sinä olet vapaa. Täydellisiä rakkauden voittoja siellä aamuyön ensimmäisissä auringonsäteissä. Ymmärräthän, hiljaisuus suojelee pyhää paljastumiselta. On parempi kirjoittaa joistain historiaan kelottuneiden filosofien metsästä, mistä elämä on paennut toisaalle.
Ikään kuin he voisivat selittää elämän takaisin paikalle.
Kirjattu

Napu

 • Vieras
Vs: Humalassa kaupungilla
« Vastaus #26 : 02. Helmikuuta 2020 klo 07:27 »

kiitos selvennyksestä, tarvitsin kontekstin että pystyn lukea tätä kaninkoloa, muuten mun lukeminen oli vaan triggeröitymistä, miettimistä ja hämmennystä  :)  hyvä että saat purettua
Kirjattu

Babylon post

 • Vieras
Vs: Humalassa kaupungilla
« Vastaus #27 : 02. Helmikuuta 2020 klo 12:04 »

Jos vielä kevennän ajatusta toisesta päästä saattaakseni sitä joltiseenkin tasapainoon.
Ikään kuin jos sota on politiikan jatkamista toisin keinoin ja juhliminen on sisäänpäin kääntynyttä sotaa, on mietiskely juhlimisen jatkamista toisin keinon ja sisäänpäin kääntynyttä politiikkaa.

Jos sodan ja politiikan tarkoituksena on muuttaa maailmaa ja sopeuttaa se itseensä, on juhlimisen ja mietiskelyn tarkoitus sopeuttaa itsensä maailmaan.

https://www.youtube.com/watch?v=ZTJc_Yt2Z4s
Twisted Sisters, burn in hell
Kirjattu

Babylon post

 • Vieras
Vs: Humalassa kaupungilla
« Vastaus #28 : 02. Helmikuuta 2020 klo 12:49 »

Hullutuksia, helvetissä palamisen pelko on kahlinnut ihmisiä kovin kauan. Jung kertoo elämänkerrassaan pitkittyneestä taistelustaan ollakseen ajattelematta jotain ajatutusta, ja kun hän vihdoin antoi tuon näyn tulla, jumala paskansi siinä kirkon päälle. Tänään yleisradio uutisoi katolisen kirkon hekumasta ja degeneraatiosta. Valtataisteluista ja kähminnästä ja saastaisista pedofiilikardinaaleista. Kirkon annaaleihin on todella tungettu jotain hyvin paksua, ja helvetin hämmentävän kuumuuden pelko on sitonut lampaiden silmät, niin etteivät he voi nähdä tätä irstasta iljetystä.

Jos joka tapauksessa haluaa ymmärtää Hermeksen kujeilua, vaikkakin näin väkivaltaisessa ja halveksittavassa kontekstissa, niin Jeesus itse valitsi Saatanaksi kutsumansa pietarin pitämään lampaistaan huolta maan päällä. Adolf Hitler joskus hykerteli tyytyväisenä että "Mikä onni johtajille että kansalaiset eivät ajattele." Välittämättä siitä onko Jeesus fiktiivinen vai todellinen hahmo, hän on nero. Fiktiivisen neron keksiminen ei ole helppoa typerykselle. Mahdotonta.

Olen polttanut jo kaksi hyvää aasinsiltaa jota pitkin elefanttikin olisi päässyt takaisin kabbalaan, mutta en malta olla kirjoittamatta tästä. Gnostisessa narratiivissa Sophia luo yksin, siis kaikkeuden isä-äidin feminiini puoli, viisaus, luo yksin kammottava pedon, Jaldabaothin, jonka kätkee pois muiden jumaluuksien näkyvistä. Karkoitettuna omaan pimeyteen äidiltään varastamansa valon kanssa tämä Jaldabaoth julistaa olevansa ainoa jumala eikä muita jumalia hänen lisäkseen ole. Samalla taivaalta kuuluu huudahdus: "Samael, Sakla" Jotka tarkoittavat "Sokea Jumala, Valehtelija".

Kaikkeuden isä huijaa tämän Samaelin puhaltamaan äidiltä varastetun Jumalan tulen ihmiseen, jonka tehtävä on tuoda se takaisin ikuiseen valtakuntaan. Tämä hirmuinen peto, Jaldabaoth on siis Luojajumala.

Kreikkalaisessa mytolgiassa Zeus voittaa Titaanit ja ajaa heidät helvettiin (Tartaros), mutta eräs heistä, tai oikeammin erään heistä poika, Prometheus luo ihmisen ja varastaa Zeukselta tuon tulen ihmisille. Tästä tulistuneena Zeus sitoo Prometheuksen kallioon missä kotka nokkii hänen maksaansa joka yö, ja aina se kasvaa takaisin nokittavaksi. Ehkä me olemme näiden psykopaattijumalien ja titaanien tietoisuuden seuraava inkarnaatio. Meissä heidän voimansa on hajaantunut useammalle.

No, Zeus on katkera tietenkin myös ihmisille, ja lähettää Hermeksen tuomaan prometheukselle puolisoksi Pandoraa. Prometheus ajattelee kuitenkin asiaa etukäteen, eikä hän huoli tuosta kaunottaresta. Sen sijaan prometheuksen veljelle, Epimetheukselle hän kelpaa. Pandoralla on lipas jota häntä on kielletty avaamasta, mutta Pandora on utelias. Hän avaa laatikon ja ikuinen kirous vapautuu ihmiskunnan ylle. Kaikki taudit, viha, pahuus ja hulluus pääsevät Pandoran lippaasta ihmisten joukkoon. PAndora sulkee lippaansa, mutta avaa sen vielä uudestaan vapauttaen viimeisenä lippaassa olleen toivon. Onko toivo suurin kaikista Zeuksen vitsauksista vai armo jota hän osoitti ihmistä kohtaan!
Kirjattu

Babylon post

 • Vieras
Vs: Humalassa kaupungilla
« Vastaus #29 : 07. Helmikuuta 2020 klo 16:43 »

Erään kerran kun tein ulkomailla virheen liikenteessä ja joku huusi minulle saksaksi suunsa puhtaaksi. Sanoin että "ich kann nicht deutsch spreche. Mies huusi saman ranskaksi. Kerroin että "Je ne comprande pas francais!" Mies näytti kädellä että antaa mennä ja minä menin.
Jos yrittää vastata johonkin mitä ei ymmärrä, se on kuin ampuisi pimeässä jousipyssyllä. Eräs suomalainen sanonta kertoo vastaavasta ongelmasta. Sen juuret löytyvät hölmöläisvitsistä.

Kerran oli tarinassa kuuro mies joka veisti kirveenvartta kadunpielessä. Häntä hävetti kovasti ja harmitti kun oli kuulo mennyt eikä tahtonut myöntää vanhaksi tulevansa. Ajattelipa hän istuessaan että jos joku siihen tulisi, niin kysyisipä hän varmaan ensimmäisenä mitä minä veistelen. Sanoisin sille tietenkin että kirvesvartta. Luultavasti kysyisi sen jälkeen onko talossa hevosia. Sanoisin sille että on kaksi pattipolvea, mutta ne on peltotöissä. Sitten kysyisi hän varmaan onko talossa venettä. Siihen sille sanoisin että on kyllä mutta se on niin vanha ja laho, että piti viedä järven taakse tervattaksi. Sitten kysyisi vieras varmasti että miten sinne järven toiselle puolelle pääsee ja sanoisin sille että yltympäri.

Sattuipa siihen tulemaankin kulkija paikalle ja sanoi;
-Hyvää päivää.
-Kirvesvartta, vastasi kuuro ukko.
-Onko talossa tyttäriä, kysyi vieras.
-On kaksi pattipolvee, mutta ne on peltoa kyntämässä.
-Entä onkopa talossa emäntää?
-On kyllä, mutta se on niin vanha ja laho että piti viedä järven toiselle puolen tervattavaksi, kuuro ukko vastasi.
-Oletteko te ihan hullu?
-Yltympäri.

Kirjattu