Tervetuloa! Hipit.fi:n foorumi on ekologisuudesta, rakkaudesta ja vapaudesta kiinnostuneiden kotifoorumi.
Osallistu keskusteluun ja tutustu uusiin ihmisiin luomalla tunnus! :)


Jos olet jo foorumilainen, voit kirjautua sisään tästä:

Tunnus: Salasana:

Uusimmat artikkelit

Ilmastonmuutos suomalaisen näkökulmasta

Indonesian poliisi hävitti puoli tonnia marihuanaa polttamalla - lähiseutu pöllyissä

Ensimmäistä kertaa 40 vuoteen maailmantalous kasvoi, hiilidioksipäästöt eivät

NASA: ilmastonmuutos minuutissa

Iso-Britannia: Aurinkoenergia kasvoi 94%, uusiutuva energia ohitti ydinvoiman

Hyvän olon kiitos - 1

Colourflower

 • Vieras
Hyvän olon kiitos
« : 25. Syyskuuta 2011 klo 11:53 »

En ole tänne viime viikkoina kirjoitellut, aika monestakin syystä. Tämän ajattelin kuitenkin kirjoittaa, vaikken löytänytkään sille ihan sopivaa ketjua...

Eilisillan ja viime yön kuluessa sattui mielenkiintoinen tapahtumasarja. Olin useita tunteja jonkinlaisen kauhureaktion vallassa, mikä oli alkanut päässä pyörittämistäni uhkakuvista: viha leviää yhteiskunnassa, kielikuvat ja mielikuvat väkivaltaistuvat, tulevaisuus pelottaa. Niihin yhtyi erilaisia fyysisiä oireita, joista osa oli hyvin selitettävissä, toiset eivät. Lopulta diagnosoin itselleni lievät paniikkioireet, joiden tajusin jatkuneen jo melkein vuosikymmenen ajan, välillä pitkiäkin taukoja pitäen. En vain ollut ajatellut, että ne poikkeavat niin paljon yksilöiden välillä. Kauhuni keskellä rukoilin helpotusta Luojalta ja toivoin rakkaimman ystäväni soittavan tai vastaavan puhelimeen tai edes tekstiviestiin. Yhtäkkiä kello 11 illalla, vastoin aiemman viestinsä sisältöä, hän soitti ja kertoi ymmärtäneensä jotakin kautta, että nyt minulla on jotenkin tosi kysymyksessä. Juttelimme varmaan puolitoista tuntia, minä aikana sain puretuksi asiani, itkin surusta ja varsinkin helpotuksesta, keskusteltiin asiasta ja sen vierestä ja lopulta päädyttiin täysin levollisina ja hyvinvoivina juttelemaan muuten vain. Koko myöhäisyön mieleni ja sydämeni suorastaan pulppusi rakkautta! Ja mitä tapahtui yöllä? Tietysti näin unta, joka antoi minulle jännän omakohtaisen ratkaisun ja rauhan pohtimiini yhteiskunnallisiin uhkakuviin!! Oi elämän ihmeellisyyttä! :)
:sydamia2 :sydamia
Kirjattu

Vihreäkaupunki

 • Hippi
 • *****
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 2521
  • Blogi
Vs: Hyvän olon kiitos
« Vastaus #1 : 25. Syyskuuta 2011 klo 11:56 »
 • Tykkää (0)

 • Vuhuu! Ai että, ai että! Se tunne kun saa vanhoja solmuja avattua ja oppii näkemään jotakin, joka on aina ollut siinä, mutta mitä ei ole nähnyt.

  Mukavaa kuulla sinusta taas CF! :sydamia

  inkivääri

  • Kukkaishippi
  • ****
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 393
  Vs: Hyvän olon kiitos
  « Vastaus #2 : 27. Syyskuuta 2011 klo 00:54 »
 • Tykkää (0)

 • Hieno tarina, kiitos kun jaoit tapahtumat kanssamme. Olet ollut mielessäni, ihana nähdä sinut täällä!
  Kirjattu

  Colourflower

  • Vieras
  Vs: Hyvän olon kiitos
  « Vastaus #3 : 27. Syyskuuta 2011 klo 18:01 »

  Kaunis kiitos molemmille yllä kirjoittaneille.
  Kirjattu

  Colourflower

  • Vieras
  Vs: Hyvän olon kiitos
  « Vastaus #4 : 09. Toukokuuta 2013 klo 23:35 »

  Kirjoitanpas tähän itse muinoin aloittamaani ketjuun, kun en keksi parempaakaan paikkaa. Minusta tämä joka tapauksessa kuuluu "rakkauden vallankumouksen" alle ja myös "hyvän olon kiitos" täsmää, vaikkei asiaan nyt liitykään mitään sellaista kuin tuohon aloitusviestiin.

  Olen nyt vuorokauden ja muutamia tunteja fiilistellyt erästä hetkeä – ja sitä seurannutta jaksoa – kevätkesäisen Tampereen illassa ulkosalla. Olin päätynyt tapahtumaketjun, jota en tässä sen tarkemmin pui tai erittele, seurauksena yksin pitkälle pyörälenkille Itä-Tampereelle (asun itse siellä länsipuolella). Aurinko paisteli, lämmintä riitti, olin ostanut kaupasta evästä ja kun tulin mukavaan puistikkoiseen paikkaan, pysäköin polkupyöräni ja asetuin nurmikolle pitämään pikku piknikkiä itsekseni. Tässä ei sinänsä ole mitään erityistä, ainakaan minun elämässäni. Itse paikkakaan ei ollut niin erityinen, ei mikään maisemaihme – yhdessä suunnassa oli jokin pieni märkä lammikko ja toisessa suunnassa rivitaloyhtiö. Eväät eivät olleet häävit, retkivarustuksesta puhumattakaan. Siitä huolimatta hetki oli aivan erityinen. Vai oliko se juuri siksi erityinen?

  Viime aikoina vallinnut "minä" on häiriintynyt jatkuvasti toisista ihmisistä, heidän sanoistaan, käyttäytymisestään jne. Nytkin lammikon vastarannalla oli aluksi kolmihenkinen perhe, jossa kiinnitti huomiota, että äiti syyti koko ajan pienelle tyttärelleen kieltoja. Edellä mainittu negatiivinen minä olisi reagoinut kielteisesti: piknikhetken oma rauha olisi saattanut mennä "pilalle", kun olisin ajatellut, mikä saa äidin niin negatiiviseksi (kiintoisa negatiivisuuden kierto sinänsä). Nyt sen sijaan huomioin asian, mutta se ei vaikuttanut mielialaani mitenkään. Riimittelin jonkin aikaa mielessäni aiheesta "tämän päivän kolmi-nelikymppiset" (esimerkki: "Ei ole elämässä järkeä, ja päätä meinaa särkeä, kun eilen juotiin viinipullo ja mäyris. Veronmaksajain keskusliitto! Pidä veroäyris, kyllä meillä rahaa on! Mutta fiilis on edesvastuuton." :)), sitten asia vain meni pois siinä missä perhekin. Ympärille laskeutui meditatiivinen tasapainoinen rauha, tai sen laskeutuminen täydentyi.

  Tällaisissa tilanteissa ymmärtää, että paratiisi voi löytyä aivan mistä hyvänsä. Moni nykyihminen ajattelee, että olisi varmasti ihanaa istua piknikillä näköalapaikalla jotakin eeppistä kaupunkia ympäröivien vuorten rinteellä, mutta omasta olinpaikastani ei näkynyt muuta kuin pikkuinen lammikko, nurmikkoa, puita ja asutusta. Se oivallus, että paratiisi voi löytyä tuollaisesta paikasta, itse asiassa vain tehostaa senhetkistä onnen kokemusta, koska se muistuttaa vapauttavasti, ettei näin täyttymyksellisen mielentilan löytäminen vaadi mitään ponnisteluja tai järjestelyjä. Sää ja vuodenaika tietysti menivät aika nappiin, mutta toissapäivänä yhtä ihanalla säällä näennäisesti kauniimmissa maisemissa liikuskellessani en ollut alkuunkaan yhtä hyvällä mielellä.

  Kokemusta lammikon äärellä seurasi parin tunnin jakso, jonka aikana pyöräilin eteenpäin – itse asiassa vapauduin polkemaan nimenomaan eteenpäin, merkityksessä "ei takaisinpäin" – silloin tällöin pysähdellen. Matkalle mahtui kaikkea tällaisiin fiiliksiini ihan perinteisestikin yhdistyvää hyvää, kuten itsekseen lauleskelua tai oivalluksia siitä miksi jotkin asiat ovat niin kuin ne ovat. Tajunnansisäinen miltei häiriötön tyyneys vallitsi melkein kotiin asti, vasta ollessani selvästi paluumatkalla alkoi mieli palautua ns. normaaliuomiin. Edellisestä voinee rivien välistä käsittää, että olen aiemmin osannut tuntea useinkin näin, viime aikoina vain se on ollut aika lailla hakusessa ja sen mielentilan, kuin ihanan kodin, uudelleenlöytäminen edelleen lisäsi kokemuksen päihdyttävää myönteisyyttä.

  Nyt on jotenkin se tunne, etten ole ihan sama ihminen kuin ennen, mutta toisaalta hyvin sama ihminen kuin Ennen. En ihan sama kuin vielä toissapäivänä, mutta kaikilta oleellisilta osin sama kuin elämäni "tähtihetkinä" – oivaltaessani, säveltäessäni, muuten uutta luodessani, saadessani väläyksiä Olevaisesta. Lähempänä todellista Minua, missä tapauksessa Minä ei tarkoita samaa kuin Ego. Vaikka touhuilisin aika tavanomaisia ja pikkuasiatkin edelleen ärsyttäisivät, niiden taustalla on tunne ja tietoisuus jostakin syvemmästä, todemmasta, vapaammasta ja myös omemmasta – siitä ymmärtämisestä, joka muodostaa punaisen langan ihmiselämässä vastasyntyneen ensimmäisistä synesteettisistä kokemuksista tämän päivän hyvän olon hymyyn.
  :sydamia2
  Kirjattu

  Aarrematkailija

  • Hipahtava
  • ***
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 139
  • Maailma on kaunis
  Vs: Hyvän olon kiitos
  « Vastaus #5 : 12. Toukokuuta 2013 klo 09:51 »
 • Tykkää (0)

 • hienosti kirjoitettu viesti, Cf ! Elä hetkessä -viestejä on mahtava lukea (:
  Kirjattu