Tervetuloa! Hipit.fi:n foorumi on ekologisuudesta, rakkaudesta ja vapaudesta kiinnostuneiden kotifoorumi.
Osallistu keskusteluun ja tutustu uusiin ihmisiin luomalla tunnus! :)


Jos olet jo foorumilainen, voit kirjautua sisään tästä:

Tunnus: Salasana:

Uusimmat artikkelit

Ilmastonmuutos suomalaisen näkökulmasta

Indonesian poliisi hävitti puoli tonnia marihuanaa polttamalla - lähiseutu pöllyissä

Ensimmäistä kertaa 40 vuoteen maailmantalous kasvoi, hiilidioksipäästöt eivät

NASA: ilmastonmuutos minuutissa

Iso-Britannia: Aurinkoenergia kasvoi 94%, uusiutuva energia ohitti ydinvoiman

Mikä on tosimies? - 3

Mooses

 • Uushippi
 • **
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 89
Vs: Mikä on tosimies?
« Vastaus #30 : 06. Helmikuuta 2016 klo 18:53 »
 • Tykkää (1)

 • On useita erilaisia näkemyksiä siitä millaisia miehet ja naiset ovat, eikä yksikään näkemys ole sellainen joka miellyttäisi kaikkia ja johon kaikki voisi kokea samaistuvansa. Olemme kaikki omia ainutlaatuisia yksilöitämme. Maailmasta ei varmaankaan voi löytyä toista täysin samanlaista ihmistä, kuin mitä me yksilöinä olemme. Silti meissä saman eläinlajin edustjina on tietenkin myös paljon yhteistä, esim. kulttuurista tai maasta riippumatta. Omaamme kaikki erilaiset ja yksilölliset geeniperimät, ajatus- ja tunnemaailmat, elämänkokemukset ja olemme omaksuneet erilaista tietoutta, erilaisia tapoja ja käsityksiä - nämä voivat olla sellaisia seikkoja, jotka tekevät meistä erilaisia keskenämme. Jonkinasteisista eroavaisuuksistamme huolimatta ei varmaan kuitenkaan olisi koskaan reilua jaotella ihmisiä parempiin ja huonompiin. Ihmisen lisäksi ei varmaan mikään muu eläinlaji tee itsestään ja lajin sisäisistä eroavaisuuksistaan sellaista ongelmaa, kuin ihmismieli voi tehdä. Asiat saavat mielissämme näiden eroavaisuuksiemme suhteen liian suuria mittasuhteita, yhtenä ihan ääri esimerkkinä tästä Hitler kannattajineen, jotka suorittivat massamurhillaan rotujalostusta, yrittäen saada ihmiskuntaa muutettua mielestään oikeanlaiseksi tai oikeammanlaiseksi. :D
  Kirjattu

  Epilä Phoenix

  • Vieras
  Vs: Mikä on tosimies?
  « Vastaus #31 : 25. Helmikuuta 2016 klo 23:47 »

  Kärjistetysti: tosimies on sellainen, joka kakkaa seisaaltaan. Tai ainakin ensin pissaa seisaaltaan ja sitten vasta istahtaa kakalle.

  Selkokielellä: olen sen verran feminismin läpäisemä ihminen, etten kannata mitään tosimiesmyyttiä sinänsä, en vaikka se olisi pinnalta tarkastellen positiivinen. Mieheyteen ja maskuliinisuuteen liittyy turhan tiiviisti aika paljon siitä saastasta, jonka vuoksi tämä maailma on näin kaukana toiveista ja täyttymyksestä. Mutta mitään tosimiesjuttuja en koe olevani pätevä kieltämään sinänsä; joku ihminen saattaa saada tosimieheydestä, tai tosimieheen ihastumisesta, juuri sen yllättävän ratkaisevan vetoavun elämäänsä, joka auttaa hänet henkisellä tiellä kukonaskeleen eteenpäin. :)
  Kirjattu

  unisaukko

  • Hippiäinen
  • *
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 18
  Vs: Mikä on tosimies?
  « Vastaus #32 : 26. Helmikuuta 2016 klo 11:33 »
 • Tykkää (0)

 • Tosimies on luja, järkähtämätön ja vakaa vastuunkantaja. Tosimiehen sanaan voi luottaa, hän ei kieroile tai syö sanaansa. Tosimies hoitaa homman kuin homman, oli kyseessä kuinka epämiellyttävä ja likainen työ tahansa. Häneen voi aina luottaa. Vääryyttä hän vihaa, oikeudenmukaisuutta rakastaa. Tosimiehelle jyrkät vastakohdat, rajat ja aidat ovat tosiasioita. Tosimiehen pahuus ilmenee kun hän käyttää valta-asemaansa väärin.

  Tosimiehen vastakohta on pehmomies. Pehmomies taipuu aina myötäilemään muiden mielipiteitä. Häneen ei voi oikein luottaa, koska hän muuttaa käsityksiään helposti. Työnteossa hänelle menee helposti sormi suuhun, ja hän jää avuttomana palloilemaan tai välttelee vastuuta. Pehmomiehellä vääryys ja oikeudenmukaisuus ovat hieman sekaisin. Hän saattaa kyllä pitää kovaa meteliä tasa-arvon ja suvaitsevaisuuden puolesta, mutta tiukan paikan tullen hän voi jäädä neuvottomaksi. Pehmomies ei oikein tunnusta vastakohtien tai rajojen olemassaoloa, hänelle ne ovat kaikki samaa harmaata massaa. Pehmomiehen hyvyys ilmenee positiivisten tunteiden ilmaisussa ja empatiassa.

  Tietysti meissä jokaisessa on enemmän tai vähemmän tosimiestä tai pehmomiestä. Kummassakin puolensa, kummassakin vaaransa.
  Kirjattu

  Epilä Phoenix

  • Vieras
  Vs: Mikä on tosimies?
  « Vastaus #33 : 26. Helmikuuta 2016 klo 11:45 »

  unisaukko: eikö yllä kirjoittamasi ole kliseiden toistoa? Eikö asiassa ole muita ulottuvuuksia? Vai onko tosimies alun perinkin niin yksiselitteisesti pelkkä klisee, ettei siitä ole tarpeen puhua muuta kuin kliseenä? Ymmärtäisin kyllä tuonkin näkökulman...
  Kirjattu

  unisaukko

  • Hippiäinen
  • *
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 18
  Vs: Mikä on tosimies?
  « Vastaus #34 : 27. Helmikuuta 2016 klo 14:06 »
 • Tykkää (0)

 • Kliseehän se on, mutta kliseethän tätä maailmaa hallitsevat. Väitän että valtaosalla miehistä tosimiehisyys hallitsee ja pehmomiehisyys on vähemmällä osalla. Voitaisiin puhua myös animasta ja animuksesta, eli naisellisuudesta ja miehekkyydestä. Määritelmät on hyödyllisiä, koska niiden avulla voidaan pyrkiä kohti jotain määritelmää, pois siitä tai tasapainoon ääripäiden välillä. Eli määritelmät ovat hallinnan ja vallankäytön työvälineitä. Esimerkiksi päävärit ovat määritelmiä, jotka ovat kyllä totta ja ymmärrettäviä mutta eivät kerro koko totuutta, koska kaikille värien eri lukemattomille sävyille ei ole edes sanaa. Kaikki määritelmät ovat enemmän tai vähemmän yleistyksiä. Samoin on laita tosimiehisyyden. Yleistyksiä tarvitaan, että asioista ja ilmiöistä voidaan ylipäätään puhua.

  Mielenkiintoinen ulottuvuus on kuitenkin sellainen huomio, että Siperian shamaaneista suurin osa, ainakin chukcheillä oli "pehmomiehiä", eli "soft men".
  Kirjattu

  Josva

  • Hipahtava
  • ***
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 104
  Vs: Mikä on tosimies?
  « Vastaus #35 : 27. Helmikuuta 2016 klo 15:52 »
 • Tykkää (0)

 • Kuten aiemmin jo kerroin, olen Mies enkä aina ymmärrä mitä joidenkin Naisten päässä oikein liikkuu. Nyt kun on seestyneessä keski iässä, ei tule enää liiemmin Naisia iskeskeltyä vaan Naiset sen sijaan kovinkin yrittävät. Näistä useat rupeaakin selittämään, että kun löytäisi kunnon Miehen. Eli tulee väkisinkin vaikutelma, että suurin osa Miehistä on epäkelpoja?
  Itse henkilökohtaisesti en lähde muuttamaan itseäni joksikin mitä en luonnostaan ole, on mikä on ja sillä sipuli. Antaa kyynelten valua noroina kun sipulia leikataan eli itketään kun itkettää, löytyvä kovuuskin on lähimmäisenrakkautta kun sen tarkoitus on pitää elämänhallintaa koossa niin kotioloissa kun työelämässäkin.

  Kliseistä on juurikin toisten arvottaminen omien mieltymysten mukaisesti, tällainen arvoittaja luulee kai olevansa maailman napa kun muiden pitää olla hänen arvomaailmaansa mukaisia. Tällaisten tyyppien on kyllä parempi elää yksin omassa kuplassan, he eivät koskaan tule löytämään täysin vaatimustensa mukaista kumppania.

  Nämä töllöjen sarjat, salatut elämät sun kaikenmaailman kauniit ja rohkeat luovat vääristynyttä kuvaa todellisesta elämästä. Näin luulen olevan, varmaksi en osaa sanoa kun ei tule katsottua? Tohkeissaan kertovat että kuka kenenkin kanssa milloinkin vehtaa, eli elämän tarkoitus on vain hämmentää ihmis suhde soppaa. Tällaisella mallilla ei kestävä parisuhde tule ainakaan toimimaan, se vaatii nimittäin luottamusta.
  Elämä on kuin virta jota me kaikki laskemme, viran juoksua emme voi muuttaa mutta samassa veneessä olijat voimme valita. Inkkarikanootilla laskeminen on kahdestaan helpompaa, toiset menee yksin kajakilla ja toiset kirkkoveneellä. Samassa veneessä olijoiden ei toinna pahemmin sooloilla, voip lipsahtaa karille koko paatti.

  Kirjattu

  aiunkor

  • Vieras
  Vs: Mikä on tosimies?
  « Vastaus #36 : 28. Helmikuuta 2016 klo 13:25 »

  No mun tosimies ei omasta mukavuudenhalustaan tingi eikä toisii mielistele itsensä kustannuksella. Hän on epäsosiaalinen peikko, joka vieraiden ilmaantuessa häviää viihdekeskuksensa taakse ja kykenee elämään pelkällä sisäilmalla omis oloissaan jopa yövieraiden vierailun ajan.   True story.  ;D Mun tosimies vaatii vierelleen tosinaisen, joka kykenee handlaamaan arjen haasteet yksikseenkin ja siittäpä muodostuukin tosipoppoo!
  Kirjattu

  Josva

  • Hipahtava
  • ***
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 104
  Vs: Mikä on tosimies?
  « Vastaus #37 : 28. Helmikuuta 2016 klo 16:36 »
 • Tykkää (0)

 • Arvoisa aiunkor, paree tosiaankin on epäsosiallinen aito ihminen kuin kaikkia miellyttämään pyrkivä luuseri.
  Sosiaalisuutta voi kehittää sekä oppia, saattaapi jopa kehkeytyä oikea seurapiiri hai tai parkettien partaveitsi.
  Kirjattu

  aiunkor

  • Vieras
  Vs: Mikä on tosimies?
  « Vastaus #38 : 28. Helmikuuta 2016 klo 17:51 »

  Arvon herra Josva, jaathan myös näkemyksen että eihän se, jos tykkää huomioida kavereitaan ja klaaraa sosiaaliset kuviot, mitenkään huono juttu ole  ^-^ Eiköhän kutakuinkin jokaisesta ihmisestä saa väännettyä 'tosimiehen' tai '-naisen'.

  Semmosen jujun haluun vaan nostaa esiin että ainakin itelläni oli nuorempana enempi haaveita ja mielikuvia siitä miten asioiden kuuluis mennä ja sujua ja myös odotuksia toisilta, että miten roolit ja meiningit suurinpiirtein menis. Niist ajoista oon hyvin hitaasti ja hankalasti vähitellen oppinut ymmärtämään, että ei parane toiselta odottaa mitään oman egonsa jatketta. On hienoa, jos pystyy oppimaan elämästä ja ihmisistä keitä elämäänsä on siunaantunut ja arvostaa heitä sellaisinaan. Siinä asias en todellakaan ole ite mestari, ihan matonen vasta, enkä edes tiedä oonko kehityskelpoinen kun ei jossain ihmissuhteissa siltä vaikuta, mutta ehkä vähitellen näitä seikkoja huomioimalla....vois kasvaa hitusen aina silloin tällöin.
  Kirjattu