Google esitteli itsekoottavan puhelimen prototyyppiä

Google Ara

Haluaisitko vain vaihtaa puhelimesi näytön jos se hajoaa, tai vaikkapa vaihtaa puhelimesi kameran parempaan? Kohta se saattaa olla mahdollista, Google on esitellyt ensimmäistä koottavan, modulaarisen puhelimen prototyyppiä, nimeltään Ara. Siinä missä nykyiset älypuhelimet ovat yksi laite, josta ei voi irroittaa edes akkua, Googlen Arassa puhelimen komponentteja voisi itse korvata. Jos siis kaipaat parempaa kameraa, voisit korvata nykyisen kameran paremmalla, tai jos puhelimen nopeus ei tahdo riittää, voisit korvata puhelimen prosessorin nopeammalla.

 Nykyisten puhelinten komponenteista erityisesti näyttö on erityisen riskialtis hajoamiselle, ja monesti sen hajoaminen riittää syyksi vaihtaa puhelinta. Mutta jos näytön voisikin vaihtaa itse, käyttäjän lompakko sekä luonto kuorimittuisivat vähemmän kuin uuden puhelimen hankinnasta.

Käyttäjä taas voisi omien mieltymystensä mukaan jättää vaikkapa kameran pois koko puhelimesta, ja sen sijaan panostaa vaikkapa suurempaan akkuun. Kuinka monta älypuhelinta löydät nykyään kaupasta, joissa ei ole kameraa tai joissa on todella pitkäkestoinen akku? Ja onnistuessaan Googlen hanke tuskin rajoittuisi pelkästään älypuhelimiin, vaan avaisi portin kaikenlaisille itsekoottaville kannettaville laitteille, kuten vaikkapa tableteille.

Ajatus itsekoottavasta puhelimesta lähti vuonna 2013 tanskalaisen suunnitelijan Dave Hakkensin Youtube-videosta, jossa hän toi esille konseptiprojektin Phoneblocks, jota jaettiin ahkerasti ympäri sosiaalista mediaa. Googlen projekti eroaa esimerkiksi siinä Hakkenssin konseptista, että eri komponentteja ei voisi korvata toisilla, eikä niitä voisi sijoittaa minne päin tahansa puhelinta.

Itsekoottava puhelin on kaavailtu tulevaksi markkinoille vuonna 2015.

Kuvan lähde: http://motorola-blog.blogspot.co.nz/2013/10/goodbye-sticky-hello-ara.html

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Arvostelu 5.00 (1 Ääni)

You have no rights to post comments

Google esitteli itsekoottavan puhelimen prototyyppiä - 5.0 out of 5 based on 1 vote