Hipit nykypäivänä

1970-luvun alussa hippiaate laantui, jota jälkikäteen voidaan vaikka nimittää muoti-ilmiöksi. Aatteet, tyylit ja muoti vaihtuivat, eikä Vietnamin sodan kalstaista kiihotetta enää löytynyt, joka olisi nostanut sodan ja rauhan päivänpolttavaksi puheenaiheeksi. Pahin oli takana, joten vahvana vaikuttanut kukkaisaate alkoi hiipua.

On mielenkiintoista kuinka käytetty sana hippi on, vaikka hippiliike sellaisenaan kuin se 1960-luvulla näyttäytyi, on nykypäivään mennessä hävinnyt, tai ainakin muuttanut muotoaan. Hippi kuvastaa nykyisin joitakin aatteita, kuten luonnonsuojelua, mahdollisesti ulkonäköä tai jotakin muuta mielikuvaa joka hippeihin liitettiin. Hipistä on tullut joillekin hieman vitsaileva, toisille taas hyvin negatiivinen sana kuvaamaan tietynlaista ihmistyyppiä. Vaikka sana on sama, sen sisältö on muuttunut.

Aatteen jälkiä voi nähdä nykyäänkin vaikkapa eläinoikeusliikkeessa ja vihreässä liikkeessä. On mahdotonta eritellä miten hippiliike vaikutti nykypäivään, mutta sen voidaan katsoa avanneen portit monelle muulle liikkeille, jotka liittyvät vahvasti hippeyteen.

Nykyisessä muodossa hipeistä voidaan puhua 1970-luvulla alkaneista Rainbow Gatheringeistä, joissa moni hippiaatteen arvo on arvossaan. Mutta Rainbow Gathering -kokoontumiset ovat täysin päihteettömiä, joten varsinaisesta 1960-lukuun rinnastettavissa olevasta liikkeestä ei voida puhua, vaan hippiliikkeen perinnöstä.


Lähteet:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Hippiliike

http://en.wikipedia.org/wiki/Hippie

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Arvostelu 1.50 (1 Ääni)

You have no rights to post comments

Hipit nykypäivänä - 1.0 out of 5 based on 1 vote