Hyvä tehosekoitin tai blenderi

blenderiJokainen tehosekoitin (kutsutaan myös nimellä blenderi) pilkkoo ja sekoittaa vihannekset, hedelmät ja marjat smoothieksi. Tehosekoittimien välillä on kuitenkin paljon eroja, joten tässä opas jonka avulla löydät sinulle parhaan tehosekoittimen.

Hyvän tehosekoittimen tai blenderin ominaisuudet?

Tässä muutama vinkki tehosekoittimen valintaan ominaisuuksista jotka kannattaa huomioida sitä ostettaessa.

Mahdollisimman paljon tehoa. Jottei tehosekoitin jää pölyttymään kaapin perukoille, kannattaa panostaa tehokkuuteen. Katso että tehoa löytyy vähintään 500 W.

Lasinen kannu. Muoviset kannut eivät ole yleensä konepestäviä, ja naarmuuntuvat ja kuluvat helposti. Poikkeuksena korkealaatuiset muoviset kannut, jotka kestävät konepesua ja ovat valmistajan mukaan naarmuuntumattomia.

Tiukka kansi. Jos kaakelisi eivät kaipaa uutta väriä, tiukka kansi on välttämättömyys.

Ruostumattomasta teräksestä valmistetut terät, jotka voi irrottaa kannusta. Jotta voit helposti pestä kannun ja teräosat, niiden saaminen erilleen helpottaa puhdistusta paljon.

Leveä metallinen alaosa. Tukevuus on valttia terien pyöriessä suurella nopeudella, joten tarkista että tehosekoittimen alaosa on painava ja metallinen.

Kosketusnäyttö. Vaikka kosketusnäyttö saattaa kuulostaa tarpeettomalta, valitse mieluummin kosketusnäytöllinen malli jos mahdollista, sillä se on yleensä helpompi puhdistaa. Tällä kuitenkaan ei ole suurta merkitystä.

Nämä ovat perusominaisuudet, jotka tehosekoittimesta kannattaa löytyä. Tarkemman mallin valitsemiseen auttavat lisäkysymykset, se mitä tehosekoittimelta haluat.

Kysy nämä itseltäsi

Kuinka suuria annoksia haluat tehdä? Jos talouteen kuuluu useampi henkilö joka smoothieita haluaa juoda, silloin kannattaa kiinnittää huomiota kannun kokoon. Jos teet smoothieita vain itsellesi, muutaman litran kannu voi olla käyttöösi liian iso. Valmis smoothie ei kestä hyvälaatuisena montaa päivää jääkaapissa, joten liian suurella kannulla et välttämättä tee mitään. Toisaalta liian pieni kannu voi käydä turhauttavaksi, jos se tyhjenee hetkessä.

Pidätkö juoksevasta vai paksusta smoothiesta? Paksun smoothien teko vaatii tehosekoittimelta suurta tehoa, joten kiinnitä huomiota wattimäärään (W), jos haluat tehdä paksua smoothieta. Pienempitehoiset tehosekoittimet saattavat myös jäädä jumiin jos ainesta on paljon.

Onko äänekkyydellä merkitystä? Jos haluat tehdä smoothien aamulla ja samassa huoneistossa asuu muita ihmisiä, kannattaa miettiä etukäteen saako tehosekoitin pitää kovaa ääntä. Kaikki tehosekoittimet ovat äänekkäitä, mutta varsinkin tehokkaammat mallit saattavat olla todella äänekkäitä.

Tarvitsetko muita toimintoja? Tehosekoittimet pystyvät mallista riippuen myös muuhun kuin smoothieiden tekemiseen. Jos haluat tehdä salaattikastikkeita, keittoja, jäätelöä, murskata jäitä, tarkista sopiiko tehosekoitin myös tähän!

Sauvasekoitin tai monitoimikone?

Monitoimikoneet ovat tarkoitettu ainesten pilkkomiseen, tehosekoitin on taas tarkoitettu ainesten sekoittamiseen. Monitoimikonetta ei ole tarkoitettu sekoittamaan suurta määrää nestettä sisältävää seosta, johon tehosekoittimet ovat taas tarkoitettu. Jotkin monitoimikoneet soveltuvat myös smoothieiden tekemiseen. Tämä kerrotaan pakkauksessa, joten jos kotoasi jo löytyy monitoimikone, kannattaa tätä tutkia. Ostotilanteessa kannattaa valita ennemmin tehosekoitin jollei tarvetta monitoimikoneelle ole. Monitoimikoneet ovat yleensä tehosekoittimia kalliimpia, äänekkäämpiä ja vievät enemmän tilaa, joten smoothieiden tekoon tehosekoitin on parempi valinta. Jos taas tarvitset kumpaakin, kannattaa tutkia monitoimisekoitinten malleja joilla myös smoothieiden teko onnistuu. Tämän jälkeen voit päättää tarvitsetko vielä tehosekoittimen.

Sauvasekoittimella voi yrittää pieniä annoksia smoothieita, mutta niiden tekeminen on yleensä työlästä tai mahdotonta, johtuen sauvasekoitinten tehosta. Ne ovat tarkoitettu soseuttamiseen, eivät suurien ainesmäärien hienontamiseen. Osa ruoka-aineista saattaa myös jumittaa sauvasekoittimen. Luultavasti saat aikaan enemmän sotkua ja jopa sauvasekoittimen hajoamisen sen jumittaessa sopivasti, joten jätä sauvasekoittimen kokeilu sikseen.

Muista tehosekoitinta tai blenderiä ostettaessa

Tärkein ominaisuus johon kannattaa kiinnittää huomiota, on tehosekoittimen tehokkuus. 500 W ollessa suositeltavin minimiteho, muista että liiasta tehosta ei ole haittaa. Liian pienitehoisen tehosekoittimen ostaminen johtaa todennäköisesti vain turhautumiseen, koska pienitehoiset mallit saattavat jumiutua, ja vaativat ainesten tarkempaa paloittelua kuin suurempitehoisessa laitteessa. Hanki siis mieluummin ylitehokas laite kuin alitehoinen.


 Lähteet:
http://food.thefuntimesguide.com/2005/08/best_blenders.php
http://www.incrediblesmoothies.com/blender-guide/best-blender-for-making-smoothies/
http://www.healthysmoothiehq.com/the-best-blender-for-making-smoothies-revealed

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Arvostelu 3.44 (9 Ääntä)

You have no rights to post comments

Hyvä tehosekoitin tai blenderi - 3.4 out of 5 based on 9 votes