Ilmaiset pelit

Pelejen aiheina ovat ihmisoikeudet, luonnonsuojelu, kriisit ja maailmanparannus yleisesti.

Selaimessa pelattavat

Ayiti - The Cost of Life

Tarkoituksena on ohjata haitilaista perhettä neljän vuoden ajan. Mainio peli josta haastetta löytyy, sekä tutustuttaa haitilaisen perheen tilanteeseen samalla.

Ekotallaaja

Laske ekologinen jalanjälkesi, joka kertoo kuinka paljon elintapasi rasittaa maapalloa.

Biogame

Hyvin lyhyt peli, aiheena biobensiini. Kielivaihtoehtona myös suomi. Kertoo napakasti asiansa.

Safe Passage

Peli kertoo Israelin ihmisoikeuksista, ja siitä kuinka liikkumisen rajoittaminen Gazan ja länsirannikon välillä ovat johtaneet näiden kahden alueen asukkaiden eristäytymiseen toisistaan. Peli tarjoaa runsaasti virallisia dokumentteja, videoita ja blogin luettavaksi. Lisämateriaalia ei ole pakko lukea, mutta peli tarjoaa siihen kiinnostuneille mahdollisuuden. Huikea tietopaketti, jonka esitystapa on vertaansa vailla.

Fighters for Rights

Tarjoaa perustietoutta neljästä suuresta ihmisoikeustaistelijasta: Martin Luther Kingistä, Äiti Teresasta, Mahatma Gandhista ja Wangari Maathaista.

Blind

Pelissä olet nuori sokea poika, kenen on mentävä yksin kouluun. Matkalla kohtaat monenmoisia esteitä. Peli auttaa asettumaan sokean tai kenen tahansa jollain tavalla rajoittuneen asemaan, ja auttaa ymmärtämään kuinka tärkeää on oikeasti auttaa ihmisiä.

Darfur is Dying

Peli kertoo Darfurin kriisistä läntisessä Sudanissa. Laaja ja opettavainen peli aihealueestaan.

McDonald's videogame

Opi kuinka McDonalds pyörii! Ja sen pyörittäminen ei olekaan mikään helppo homma, koska tiettyjä kompromisseja pitää tehdä (luonto ja ihmiset)... Opi totuus McDonald'sista.

3rd World Farmer

Raastava, todella haastava peli, jossa sinut laitetaan maanviljelijän saappaisiin kehitysmaassa. Koe millaista on olla maanviljelijä kehitysmaassa.

The Curfew

Isossa Britanniassa terrorismiin varautumisesta on tullut todella näkyvä ilmiö, sillä huume- ja pommikoirat tarkastavat jokaisen metrosta tulleen aina joillakin metroasemilla. Ei siksi olekaan ihme että Channel 4:sen julkistama peli The Curfew sijoittuu Orwellimaiseen, valtion tiukkaan kontrolliin perustuvaan yhteiskuntaan Britanniassa vuonna 2027.

Oiligarchy

Öljyn hyödyntämisen kulta-aika siintää jo taivaanrannassa, kun tulet pelin puikkoihin. Tehtäväsi on pumpata öljy pois maan uumenista, hinnalla millä hyvänsä.

Homeland Guantanamos

Astut toimittajan saappaisiin, joka on salaa tekemässä tutkimussarjaa Boubacar Bahista. Hän oli maahanmuuttaja joka kuoli Yhdysvaltain Immigration & Customs Enforcement:in arestissa kyseenalaisissa olosuhteissa vuonna 2007.

 

Rekisteröitymistä vaativat

Mathias & Amandou - The Game

Kehitystyön tekemistä Afrikassa, Beninissä ja Ruandassa.

 

Koneelle ladattavat

Wildfire

Wildfiressä keräät vapaaehtoisia, joita voit ohjata auttamaan erilaisia ongelmakohtia kaupungissa.

Konevaatimukset:

Windows XP, Vista, tai Windows 7.
.NET 3.5 ja Microsoft XNA 3.1 vaadittu.

Laitteisto: Core Duo luokan prosessori tai nopeampi, 1 GB RAM:ia tai enemmän, näytönohjain josta löytyy Pixel Shader 2.0+ ominaisuus.

Ohjain: Wildfire tukee XBox 360:n ohjainta.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Arvostelu 4.25 (2 Ääntä)

You have no rights to post comments

Ilmaiset pelit - 4.0 out of 5 based on 2 votes