Intia kielsi evien leikkaamisen eläviltä hailta

hai

Intia on kieltänyt haiden pyydystäminen vain niiden evien takia. Intia haluaa kiellolla suojella uhanalaisia lajeja. Haiden pyytäminen on edelleen sallittua, ja haiden evät voidaan leikata kun ruhot on tuotu maihin.

Evien suosio on Intiassa kasvanut, koska eviä viedään edelleen Kiinaan kulutettavaksi. Haiden evät ovat suuressa suosiossa Kiinassa, jossa haineväkeitto on perinteinen herkkuruokalaji.

Kun haita pyydystetään vain niiden evien vuoksi, evä leikataan irti ja hai päästetään takaisin veteen, jossa se kuolee hitaasti joko liikuntakyvyttömyyteen tai nääntyy.

Maanantaina julkistetun esityksen mukaan, kalastajat joilta löydetään irrotettuja haiden eviä, voidaan tuomita korkeintaan seitsemäksi vuodeksi vankeuteen, rikosnimikkeenä uhanalaisen lajin metsästäminen. Koska ainoastaan evästä on vaikea tunnistaa hailajia, kalastajien meriselitykseksi ei kelpaa evän kuuluminen rauhoittamattomalle hailajille.

Hait maailmanlaajuisesti vaarassa

Maailmanlaajuisesti haikannat ovat romahtaneet viimeisen kolmen vuosikymmenen aikana. Joidenkin lajijen kannat ovat romahtaneet vain kymmenesosaan. Haikantojen romahdus uhkaa merten ekosysteemejä, sillä hait pitävät kala- ja kilpikonnamäärät maltillisina.

Maailmanlaajuisesti Intia on toiseksi suurin hain pyytäjämaa, vain Indonesiassa pyydetään enemmän haita. Nämä kaksi maata pyydystävät noin 20 prosenttia maailman haista vuosittain.

Kalastajat ovat myös raportoineet haimäärien myös tulleen alas.

Useat luonnonsuojelujärjestöt ovat kiitelleet Intian ympäristöministeriön toimia.

Gordon Ramseyn dokumentin aiheesta voit katsoa alta.

Uutisen lähde: ET

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Arvostelu 0.00 (0 Ääntä)

You have no rights to post comments