Kuinka saada tukkoinen nenä auki

nena_tukossaSeuraavan tekniikan tukkoisen nenän avaamiseksi ovat kehittäneet venäläiset lääkärit, jotka harjoittivat Buteyko-hengittämistekniikkaa. He opettivat tätä menetelmää sadoille heidän potilailleen, ja nenän tukkoisuus väheni 90% prosentissa tapauksista.

Hengitystekniikka - nenän avaaminen

Ennen kuin koitat tekniikkaa, lue ohjeet lävitse jottei mitään tule yllätyksenä.

  1. Istu alas ja pidä suu suljettuna koko tekniikan ajan. Jos nenän kautta hengittäminen on mahdotonta, hengitä suun kautta.
  2. Hengitä muutaman kerran tavalliseen tapaasi sisään ja ulos.
  3. Lopeta hengittäminen sisäänhengityksen jälkeen ja ota nenästäsi kiinni, jotta et vahingossa vedä henkeä.
  4. Vie pääsi taaksepäin kuin katsoisit taivaalle ja vie pääsi sitten taas alas, kuin katsoisit napaasi. Tee tätä niin kauan kunnes sinulle tulee pakottava tarve hengittää.
  5. Kun päästät irti nenästäsi ja teet ensimmäisen henkäyksen nenäsi kautta, älä ota isoa henkäystä ilmaa, vaan päästä ilma ulos rauhallisesti. Rentouta itsesi ja hengitä rauhallisesti sisään. Jatka hengittämistä tällä tavoin, vaikka sinusta tuntuisikin siltä että haluaisit hengittää nopeammin tai raskaammin.
  6. Parissa minuutissa huomaat nenän avautuvan. Jatka tätä hengittämistä koko päivän, niin nenäsi ei tukkeudu.

Miten se toimii?

Kun liikutat kehoasi, kehoosi kertyy enemmän hiilidioksidia. Hiilidioksidi on kaikista tehokkain lihaskudosten laajentaja, mukaan lukien keuhkot ja sieraimet. Näin ilmaontelot nenässäsi avautuvat ja ilma pääsee liikkumaan paremmin - tukkoinen nenä aukeaa.

Miksi nenän tukkoisuus on niin yleinen ongelma?

Useilla tuntemillani ihmisillä nenä on tukossa ympäri vuoden. Syy tähän on todennäköisesti se, että he hengittävät liikaa. Kyllä, hengitämme liikaa, mekin todennäköisesti teemme niin! Nykyihminen hengittää keskimäärin noin kaksi kertaa niin paljon kuin mikä on keskimääräinen normi. Yli tarpeen hengittäminen aiheuttaa monia sairauksia, koska hiilidioksidin vähyydestä johtuen verisuonet ja ilmaontelot ovat ahtaammalla. Nenäsi tukkoisuus, niin kuin moni muukin asia saattaa johtua siitä että hengität liian paljon.

Pysyvä ratkaisu tukkoisen nenän aukaisuun

vapaa_hengitysNenän tukkoisuuteen ja moniin muihin asioihin jotka johtuvat liiallisesta hengittämisestä, auttaa hengittämisen vähentäminen. Opettele hengittämään kevyesti, rauhallisesti, helposti, verrattuna raskaaseen ja nopeaan hengitykseen. Tietty urheillessa ja fyysisessä rasituksessa hengitys kiihtyy, niin kuin sen pitääkin. Mutta silloin kuin voit, hengitä nenän kautta rauhallisesti ja kevyesti. Tämä vaatii harjoittelua niin kuin jokainen uusi asia. Varmasti huomaat hengityksen olevan raskasta ja nopeaa silloin tällöin, mutta silloin kun huomaat tämän, voit palauttaa hengityksen takaisin rauhalliseksi ja kevyeksi. Jokainen hetki jolloin hengität näin, on vain eduksesi, voit vain voittaa!

 

Lähteet:

http://www.normalbreathing.com/art-stuffy-nose-clear.php

http://knol.google.com/k/dr-artour-rakhimov/hyperventilation-present-in-over-90-of/dv4y2tahxi5j/13#

http://www.normalbreathing.com/

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Arvostelu 4.03 (19 Ääntä)

You have no rights to post comments

Kuinka saada tukkoinen nenä auki - 4.0 out of 5 based on 19 votes