Kuinka säästää rahaa ja luontoa

Säästä luontoa ja rahaa

Yhä useampi ihminen on tietoinen ympäristömme tilasta, ja niin myös yhä useampi on kiinnostunut löytämään tapoja elää sitä kunnioittaen ja säästäen. Luontoa säästämällä voit myös tehdä mukavia rahallisia säästöjä. Jos tämä kuulostaa hyvältä, jatka lukemista.

Säädä huonelämpötilaa alemmaksi

Huonelämpötila on yksi suurimmista energiasyöpöistä kotona. Vaikka näin pohjoisessa talon lämmittäminen on välttämätöntä, jo muutaman asteen pudotus voida tuoda tuntuvia säästöjä. Oikea huonelämpötila on 22-20 astetta, mutta vaikkapa eteisessä 18 astetta riittää. Tiesitkö että makuuhuoneen lämpötila kannattaa olla muita huoneita hieman matalampi? Ihminen nukkuu paremmin hieman viileämmässä, joten makuuhuoneen lämpötilaa voi säätää asteen tai pari viileämmäksi kuin tavallisen huoneen (22-20) astetta. Jos mahdollista, voit säätää yön ajaksi talon lämpötilaa hieman matalammaksi, tai jos olet pitkään poissa kotoa.

Jätä auto kotiin

Oman auton käytöstä on monelle tullut tapa, ja autoa saatetaan käyttää vaikkei se mitenkään välttämätöntä olisikaan. Jos mahdollista, harkitse joukkokulkuvälineiden käyttämistä, kuten junia, busseja ja kimppakyytejä. Ja jos haluaisit lenkkeillä useammin, yhdistä työmatkasi ja lenkkeily! Kävele tai pyöräile töihin. Jos jokapäiväinen lenkkeily töihin ei ole mahdollista, harkitse sen tekemistä toisinaan, tai mene vaikkapa seuraavana työpäivänä töihin autolla, mutta kävele pois jalkaisin. Ja seuraavana aamuna kävele töihin, ja aja autolla takaisin.

...ja silloin kun ajat

Tarkista autosi renkaiden ilmanpaine! Hämmästyisit jos tietäisit kuinka moni jättää tämän tekemättä. Oikea renkaiden ilmanpaine vaikuttaa bensankulutukseen, joten ilmanpaine kannattaa käydä tarkistamassa huoltoasemalla. Yleensä rengaspaineen mittaus ja renkaan täyttö ovat maksuttomia itse hoidettaessa.

Hyödynnä vanhaa tavaraa

Oletko varma että vanha tavara pitää heittää pois? Tutki haluatko todellisuudessa päästä kokemaan uudesta tavarasta saatavaa jännitystä, vai tarvitsetko todella uuden tavaran vanhan tilalle. Jos hankkiudut eroon vanhasta tavarasta, kannattaa sitä tarjota esimerkiksi kierrätyskeskukseen, kirpputorille tai laittaa ilmoitus Hipit.fi:n Basaariin. Vanhasta tavarasta voit saada hyvinkin paljon rahaa, kunhan sitä muistaa vain laittaa tarjolle.

Sammuta laitteet kun et käytä niitä

Ympäristön, paloturvallisuuden ja rahan säästämisen vuoksi kannattaa kaikki laitteet sammuttaa, joita et käytä, varsinkin kun lähdet kotoa. Vaikka nykyiset laitteet käyvät läpi monenlaisia turvatestejä, on palovaara silti todellinen. Jos silti tarvitset jonkin laitteen olevan päällä kun et itse ole paikalla, harkitse muutaman euron ajastimen hankkimista. Sillä voit ajastaa sähkölaitteita pois ja päälle näppärästi.

Onko mielessäsi lisää tapoja, joilla säästät luontoa ja rahaa? Kerro niistä kommentoimalla!

Lähteet: Sisailma.info

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Arvostelu 3.67 (3 Ääntä)

You have no rights to post comments

Kuinka säästää rahaa ja luontoa - 3.7 out of 5 based on 3 votes