Paketoi lahjat ympäristöystävällisesti

ymparistoystavallinen-pakettiPaketoi lahjat ympäristöystävällisesti ja haasta kaverisi, perheesi ja tuttusi tekemään samoin! Tavallisia lahjapapereita ei voi laittaa paperinkeräykseen, koska niissä on paljon metallivärejä, muovia ja vahaa sekä yleensä myös teippejä sekä tarroja. Näin lahjapaperit menevät yleensä roskiin, eikä niille ole uusiokäyttöä. Perinteisiä lahjapapereita ei saa myöskään missään nimessä polttaa, koska niissä olevat kemikaalit palaessaan muodostavat myrkyllisiä kaasuja.

 

Paketoi ympäristöystävällisesti

Lahjat voi paketoida ympäristöystävällisesti ja kauniilla tavalla. Omaperäinen paketointi antaa lahjalle vielä mukavan persoonallisen säväyksen, sekä lahjan antamisesta tulee mukavampaa. Tässä kymmenen ideaa miten voit säästää luontoa ja vähentää turhan roskan määrää varsinkin jouluisin paketoimalla lahjat ekologisesti.

 1. Sanomalehti
 2. Sanomalehti on mainio materiaali ympäristöystävälliseen paketoimiseen. Sanomalehtien helppo saatavuus takaa sen, että teemaan kuin teemaan löydät mielikuvitusta käyttämällä sopivan paperin. Myös sopivan otsikon löytämällä pystyt tekemään lahjastasi hauskan tai hellyttävän, mitä haluatkaan lahjallasi tuoda esille.

 3. Vanhat lahjapaperit
 4. Jos kaapistasi löytyy vielä vanhoja lahjapapereita, niitä voi käyttää uudelleen. Esimerkiksi kotelot joissa lahjat ovat, ovat usein hyvin kauniita ja niiden uudelleenkäyttäminen on mitä parhainta kierrätystä.

 5. Kirjat ja vanhat kartat
 6. Vanhoista kirjoista löydät paljon materiaalia pienten pakettien paketoimiseen. Jos haluat antaa lahjapaperillesi persoonallisen säväyksen, voit alleviivata tai merkata ylimerkkauskynällä joitakin sanoja ja muodostaa niistä lauseen tai runon lahjan saajalle.

  Jos hyllyssäsi lojuu vanhoja kouluaikaisia karttakirjoja hyllyssä, joita tulee avattua kerran tai pari vuodessa, josko sittenkään. Jos lahjasi liittyy jollain tavalla eri kulttuuriin, maantieteeseen tai historiaan, voit hyödyntää vanhaa kouluaikojen karttakirjaasi ja herättää kysymyksiä paketoinnilla, ja suurentaa paketin avaamisen riemua.

 7. Kankaat
 8. Lahjapaperin uudelleenkäyttäminen on vaikeaa siksi että se repeytyy palasiksi. Varsinkin käsityöläiselle voi helposti kertyä kankaanpaloja joille ei ole käyttöä, mutta lahjapaperina ne antavat mainiot mahdollisuudet mielikuvituksen käyttöön.

 9. Laatikot
 10. Useasti lahjat tavataan paketoida, vaikka ne ovat jo valmiiksi laatikossa. Voit aivan hyvin jättää lahjan myös laatikkoonkin, ja koristella laatikkoa. Lahjapaperi ei ole välttämätöntä. Myös kaikki kotoa löytyvät laatikot, rasiat yms. voi hyödyntää, ja niitä voi edelleen koristella tussilla tai vaikkapa langalla.

 11. Paperipussit
 12. Paperipussit ovat helppoja ja siistejä ratkaisuja lahjan paketoimiseen. Osta kaupasta biojäteastiaan tarkoitettuja paperipusseja, leikkaa pussin pää auki ja käytä loppuosaa paketoimiseen. Siistiä, helppoa ja ekologista.

 13. Purkit
 14. Miksipä ei käyttää lasipurkkeja lahjapaketteina? Jos annat lahjaksi omatekemiä herkkuja jotka mahtuvat lasipurkkiin, käytä lasipurkkia ja somistele lopputulos vaikkapa rusetilla!

 15. Kangaskassit
 16. Voit yhdistää lahjaasi kätevän ja kestävän tavan kuljettaa sitä ja muita tavaroita mukana paketoimalla lahjan kangaskassiin. Lahjan paketointi onkin osa lahjaa, eikä vain poisheitettävä osuus.

 17. Lasten piirustukset
 18. Lapset ovat todellisia taiteilijoita. Jos paketoit lahjan lapsesi piirustukseen, tällainen lahjapaperi herättää yleensä iloisuutta ja naurua. Takuulla persoonallinen, omaperäinen ja mukava tapa käyttää piirustuksia.

 19. Käytä mielikuvitustasi
 20. On loputon määrä tapoja miten voit lahjan paketoida ympäristöystävällisesti ja ekologisesti! Löydät ympäriltäsi varmasti helposti kaikenlaista lahjapaperiksi kelpaavaa. Samalla kun luot persoonallisen lahjapaketin, pystyt myös näyttämään ystävillesi ja perheellesi kuinka helppoa on paketoida lahjat ympäristöystävällisesti. Ja muista pitää paketoidessasi hauskaa ja kokeilla eri ideoita!

  Kuvan lähde: http://www.sxc.hu/profile/marcello99

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Arvostelu 0.00 (0 Ääntä)

You have no rights to post comments