Pese ja kuori kasvikset oikein

Omena

Vihannesten ja hedelmien pintakerrokseen jäävät torjunta-aineet, bakteerit, tämä on yleisesti tiedossa. Kun uloin kerros kuoritaan pois, voi siirtyä herkuttelemaan. Vai voiko?

Vaikka pintakerroksen poistaakin, voi kuoren alla piillä bakteereja, joiden vuoksi kasvikset kannattaa pestä, vaikka ne olisikin kuorinut.

Myös kannattaa miettiä, missä välissä kätensä pesee. Tulet kaupasta, peset kätesi, kuorit vastaostamasi mandariinin, peset sen ja pistelet poskeesi. Hienosti meni, eikö vain? Vikaan mentiin.

Kun tulet kaupasta, kätesi ovat likaiset, ja ne pitääkin pestä. Mutta kun alat kuorimaan mandariinia, voit olla kymmenes, kahdeskymmenes tai sadas joka mandariiniin on koskenut. Tämän lisäksi mandariinin kuoressa olevat torjunta-aineet tarttuvat pienissä määrin käsiisi. Kun huuhtaiset hedelmän, voi käsiisi helposti jäädä bakteereja ja pieni määrä torjunta-ainetta, joka päätyy elimistöösi kun alat herkuttelemaan.

Näin kuorit ja peset kasvikset oikein

  1. Kuori kasvikset tai hedelmät
  2. Heitä kuoret ja kasviksien uloin kerros bioroskikseen
  3. Pese kätesi
  4. Herkuttele

Kun teet asiat yllä olevassa järjestyksessä, pienennät ruokamyrkytyksen riskiä, ja elimistöön kuulumattomien aineiden pääsyä kehoosi. Ja ei kun herkuttelemaan!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Arvostelu 4.25 (2 Ääntä)

You have no rights to post comments

Pese ja kuori kasvikset oikein - 4.0 out of 5 based on 2 votes