Puolukka ja mustikka kukkivat taas

mustikoita

Poikkeuksellisen lämmin alkukesä on saanut metsämarjat kukkimaan jo toista kertaa tänä vuonna. Puolukkasato on pari viikkoa viime vuosia aikaisemmassa, joten joidenkin varpujen kukinnut ovat jo kehittyneet kukaksi tai jopa marjaksi saakka. Jälkikukintaa on esiintynyt paikoitellen myös mustikalla. Metsistä saattaa siis löytyä varvikkoja, joissa on sekä marjoja että kukintoja.

Tutkija Kauko Salo Metsäntutkimuslaitokselta kuitenkin kertoo, että nyt ilmestyneet kukinnot eivät enää ehdi marjoiksi saakka, koska olosuhteet eivät ole suotuisat muun muassa pölytyksen suhteen. Mutta siellä missä puolukkaa esiintyy nyt, saattavat tertut olla vähämarjaisia, mutta marjat suuria.

Ilmiö on kuitenkin siinä määrin vähäinen, ettei se vaikuta ensi vuoden satoon, kertoo Arktiset aromit -yhdistyksen toiminnanjohtaja.

Tänä vuonna alkukesä oli suotuinen metsämarjoille maan keski- ja eteläosissa, mutta sen sijaan esimerkiksi Kainuussa, Koillismaalla, Itä-Lapissa ja Ylä-Karjalassa kesäkuun puolivälin hallat huononsivat satoa.

Lähde: Yle

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Arvostelu 0.00 (0 Ääntä)

You have no rights to post comments