Smoothie

smoothiet

Smoothiet ovat vielä uusi ilmiö suomalaisessa ruokakulttuurissa, mutta ovat tulleet jäädäkseen. Smoothieilla on monia ominaisuuksia jotka tekevät niistä houkuttelevia vaihtoehtoja ruokapöytään.

Terveellisyys

Smoothiet liitetään usein terveellisyyteen, mutta todellisuudessa smoothien terveellisyys riippuu siihen käytettävistä raaka-aineista. Yleensä käytettäviä raaka-aineita ovat tuoreet vihannekset ja hedelmät, marjat ja jogurtti. Tuoreista ja prosessoimattomista elintarvikkeista tehty smoothie on mitä mainioin ravinnonlähde elimistölle. Smoothiet ovat ruoansulatukselle helppoja käsiteltäviä, sillä ainekset ovat jo valmiiksi pilkkoutuneet paljon pienemmiksi osasiksi kuin hampaat ne saisivat. Ruoansulatuksemme saa myös enemmän irti raaka-aineista, kun ne ovat hienonnettuja. Esimerkiksi lehtivihreää ihminen ei sellaisenaan pysty käyttämään kovinkaan hyvin hyödyksi, mutta smoothiena ruoansulatus pystyy ottamaan paljon isomman hyödyn irti salaatista ja sen lehtivihreästä.


Toisaalta moni valmissmoothie sisältää epäterveellisiä raaka-aineita, jonka jälkeen terveellisyydestä puhuminen on kyseenalaista. Esimerkiksi suuri sokeri- tai suolapitoisuus voi tehdä smoothiesta jopa epäterveellisen välipalan.

Hinta

Itsetehtynä smoothie on varsin edullinen, koska sen valmistamiseen voi käyttää tavallisia hedelmiä ja vihanneksia. Itse tekemällä ruoan hinta on valmista ateriaa edullisempi, kuten tässäkin tapauksessa. Valmissmoothiesta joutuu maksamaan moninkertaisen hinnan raaka-aineisiin verrattuna.

Aika

Aikaa ei tunnu olevan koskaan tarpeeksi, joten nopeus on valttia. Smoothien tekeminen onkin nopea prosessi, joka on varmasti suuri syy smoothieiden suosioon. Aineiden pilkkominen ja napin painalluksen jälkeen smoothie onkin valmis. Lopuksi on vielä jäljellä tehosekoittimen puhdistus, joka vie muutaman minuutin.

Yhteenveto

Harvoin sanat herkullinen, ravinnerikas, terveellinen ja nopea ovat mahdollista liittää samaan lauseeseen ruoasta puhuttaessa. Smoothiet ovat todellinen lahja kasvissyöjälle, koska niitä syömällä voi kasviksensa nauttia mitä mielikuvituksellisimpien yhdistelmien kera, helposti ja vaivattomasti. Smoothiet ovat ehdottomasti ainakin kokeilunarvoinen asia, ja kokeiltuasi uskon että ihastut niihin.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Arvostelu 0.00 (0 Ääntä)

You have no rights to post comments