Vihreä kahvi

Vihreä KahviVihreän kahvin väitetään auttavan laihdutuksessa, tuotepakkausten mukaan se vähentää ruokahalua tai vähentää sokerin ja rasvan imeytymistä elimistöön. Mitä vihreä kahvi siis on, ja onko siitä apua laihdutuksessa?

Vihreä kahvi tarkoittaa paahtamattomista kahvipavuista tehtyä kahvia. Kahvipavut kuivatetaan sen sijaan auringossa. Näin kahvipavun ravintosisältö säilyy mahdollisimman ravinnerikkaana.

Tuotteen pitäisi vähentää näläntunnetta ja auttaa sitä kautta laihtumaan. Toiset tuotteet kertovat vihreän kahvin estävän sokerin ja rasvan imeytymistä elimistöön. Asian tutkimisen tekee vaikeaksi se, että vihreää kahvia on tutkittu vain vähän tieteellisesti. Käytännössä viitataan yhteen tutkimukseen kun viitataan tutkimustuloksiin, ja tähän tutkimukseen perehdymme seuraavaksi.

Laihduttajan unelma

Tutkimuksessa 16 ylipainoista, keski-iältään 33-vuotiasta aikuista, saa 1050 milligramman annoksen vihreästä kahvista tehtyä uutetta kuusi viikkoa, sitten kahden viikon tauko, 700 milligramman annos kuusi viikkoa, uusi tauko, ja lopuksi plaseboa. Joillakin testattavilla järjestys oli erilainen.

Testattavien paino putosi keskimääräisesti 8 kg 22 viikon testijakson aikana, eli 10,5 % kokonaispainon pudotusta ja rasvamäärän putoamista 16 prosentilla. Kun vihreää kahvia kulutettiin enemmän, myös paino laski enemmän. 16:sta testattavasta kuusi, tai 40 %, oli painoindeksiltään tutkimuksen lopussa terveellisen painon rajoissa.

Jos vihreä kahvi luokiteltaisiin lääkkeeksi, se olisi uskomaton painonpudotuslääke, joka olisi todennäköisesti todella kallis ja sitä saisi vain reseptillä. Myöskään yhtään sivuvaikutusta ei ole raportoitu, ja vihreää kahvia saa muutamalla kympillä, joten se vaikuttaa todelliselta lahjalta laihduttajalle.

Tutkimus

Koska vihreästä kahvista on olemassa käytännössä vain yksi tutkimus, sen tutkiminen tarkkaan on siis tärkeää. Tässä muutama asia, joiden valossa tutkimuksen tulokset vaikuttavat huterilta.

Tutkimus on tehty vain kuudellatoista ihmisellä. Näin pienellä määrällä testaajia, tutkimuksen tuloksista ei voida juuri sanoa mitään. Myöskään sitä ei kerrota, miten tutkimuksen henkilöt ovat valittu.

Yksi tapa jolla nykyisiä tutkimusten tuloksia muutetaan halutunlaisiksi, on muuttaa tutkittavia asioita, testauksen ollessa käynnissä. Tutkimusten luotettavuuden parantamiseksi, tutkimusten muuttujien julkaiseminen etukäteen netissä. Tässä tutkimuksessa näin ei kuitenkaan tehty.

Tutkimuksessa käytettiin GCA-brändin vihreä kahvi -tuotetta, jossa on 45,9 % klorogeenihappoa, joka on tutkimuksen mukaan vihreän kahvin vaikuttava ainesosa. Mutta paahdetussa kahvissa klorogeenihappoa on myös huomattavia määriä, eikä se ole aine jota vain vihreästä kahvista löytyy.

Tulokset ovat sekavia. Testattavien paino laski, toisinaan silloinkin kun he saivat plaseboa ja toisinaan silloin kun he saivat vihreää kahvia.

Testi rahoitettiin vihreää kahvia tuottavan firman rahoittamana. Firman kotipaikka on Texasissa ja tutkimus tehtiin Intiassa. Vaikkei tämä ole todiste mihinkään suuntaan, herättää se silti kysymyksen, miksi tutkimus tehtiin juuri Intiassa jos yhtiö sijaitsee toisella puolella maailmaa?

Tutkimus ei raportoi minkäänlaisia sivuvaikutuksia. Sivuvaikutukset pitäisi raportoida vähintään tutkimusjaksojen välillä.

Keskustelu ja kokemukset

Nopea tutkimus vihreästä kahvista johtaa useimmiten sivuille, jotka kertovat sen uskomattomista vaikutuksista ja miten tätä tuotetta voi itselleen hankkia. Oikeita kokemuksia löytyy vain kun jaksaa nähdä vaivaa, ja kokemukset poikkeavat toisistaan paljon. Toiset kertovat pahoinvoinnista, ja jopa hienoisesta lihomisesta, toiset taas laihtumisesta ja paremmasta voinnista.

Vihreä kahvi - kokeile itse!

Vihreän kahvin kohdalla ei voida puhua ihmelääkkeestä, koska sen vaikutuksia ei ole tieteellisesti todistettu. Ainoa tutkimus joka aiheesta löytyy, ei ole varteenotettava, kuten yllä mainittu.

Koska tutkimustietoa ei juuri aiheesta ole, on helpointa todeta vihreän kahvin edut tai haitat itse. Sen vaikutukset näyttävät olevan yksilöllisiä, ja löytyy myös paljon ihmisiä jotka ovat vakuuttuneita siitä, että vihreä kahvi todella auttaa esimerkiksi painonpudotuksessa.

Jos vihreää kahvia haluaa kokeilla, sitä kannattaa kokeilla avoimin mielin, odottamatta ihmetuloksia. Kun kahvia ei paahdeta, vaan sen annetaan kuivua auringonvalossa, on se ravinnerikkaampaa, joten on mahdollista että vihreällä kahvilla on positiivisia terveysvaikutuksia.

Vihreää kahvia löytyy kapseleina Luontaispörssin verkkokaupasta, tuote nimeltä Puhdas+Caps. Luontaispörssistä löytyy myös myös paljon muita superfoodeja ja luontaistuotteita, joten voit tilata samalla myös muut tarvitsemasi luontaistuotetarvikkeet ja superfoodit.

Tilaa Puhdas+Caps:ia Luontaispörssistä tästä klikkaamalla


Lähteet: Calorielab, Science-based medicine

Kuvan lähde: flaivoloka

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Arvostelu 3.90 (10 Ääntä)

You have no rights to post comments

Vihreä kahvi - 5.0 out of 5 based on 1 vote