Tuki Ukrainalle

ukrainalainen mielenosoittaja
Kuvan lähde: Ivan Bandura

Nyt kolme kuukautta Ukrainassa jatkuneet mielenosoitukset ja protestit alkoivat, kun presidentti Janukovytš hylkäsi assosiaatio- ja vapaakauppasopimuksen EU:n kanssa, ja sen sijaan alkoi etsiä lähempää taloudellista suhdetta Venäjään. Mutta Ukrainassa ei ole enää kyse pelkästään EU:sta.

Mielenosoituksiin liittyy entistä vahvemmin myös tyytymättömyys Ukrainan korruptionoituneeseen johtoon ja poliisien väkivaltaan. Ukraina on maailman kolmen korruptuniumman maan joukossa, ja Yhdysvaltojen diplomaatit ovatkin kuvailleet maan entisiä presidenttejä Lenoid Kuchmaa ja Viktor Yushchenkoa kleptokraateiksi. Kleptokratia tarkoittaa korruptoituneisuuden muotoa, jossa hallituksen päätehtävä on turvata vallassa olevien asema ja vaurastuminen, kansan kustannuksella.

Ukrainalaisten poliisien ja Berkujen (Berkut ovat ukrainalaisten poliisien erikoisjoukko) toimintatavat ovat väkivaltaista. Poliisit ovat hakanneet joitakin mielenosoittajia kuoliaaksi, ja pahoinpidelleet useita. Lisäksi myös useasti uutiskuvissa näkyneet kyynelkaasukranaatit, toisinaan "terästetään" metallinkappaleilla joita heitetään mielenosoittajien sekaan. Yllä mainittujen lisäksi, Berkut ovat vieneet mielenosoituksissa haavoittuneita mielenosoittajia sairaaloista kidutettavaksi ja tapettavaksi. Berkut ovat myös tuhonneet Punaisen Ristin paikalle pystyttämiä pisteitä, joissa autetaan haavoittuneita mielenosoittajia, sekä palkanneet narkomaaneja hakkaamaan mielenosoittajia.

Jos koet, että haluat auttaa Ukrainassa olevia ihmisiä, jaa tietoa Ukrainan tilanteesta. Älä usko siihen, mitä tässä yhteenvedossa lukee, vaan ota itse selvää Ukrainan tilanteen taustoista, ja mitä Ukrainassa tapahtuu. Nämä ovat helpoimmat tavat auttaa. Kun yhä useampi tietää ja ymmärtää mitä Ukrainassa tapahtuu ja miksi, sitä nopeammin Ukrainan väkivaltaisuudet loppuvat.

Alla mielenosoittaja soittamassa pianoa kuuden mielenosoituksissa menehtyneen mielenosoittajan muistolle -15 asteen pakkasessa. Kauheuksienkin keskeltä voi löytää kauneuden.

Läheet: Wikipedia, HS.fi, Berkut ovat tuhonneet Punaisen Ristin pisteen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Arvostelu 5.00 (1 Ääni)

Kommentit  

+2 #1 Olipas 19.02.2014 20:34
koskettava tuo alimmaisen videon pianonsoitto.

You have no rights to post comments

Tuki Ukrainalle - 5.0 out of 5 based on 1 vote