Greenpeace-aktivisti Sini Saarelalle syyte merirosvouksesta

nuijaSini Saarela sai Venäjällä syytteen merirosvouksesta. Yhteensä 28 aktivistia ja kaksi kuvaajaa saavat tänään syytteet, joista kaksi on jo saanut myös syytteen merirosvouksesta. Venäjällä merirosvouksesta voi saada pahimmillaan 15 vuoden vankeusrangaistuksen.

– Pidämme näitä syytöksiä täysin perusteettomina ja laittomina. Aktivistiemme tarkoitus ei ollut vallata kenenkään omaisuutta eikä mitään rikosta tapahtunut, kertoo Venäjän Greenpeacen edustaja, juristi Mihail Kreindlin Interfaxille.

Syynä syytteiden saamiseen on Greenpeacen aktivistien mielenilmaus arktista öljynporausta vastaan Petšoranmerellä. Venäjän rannikkovartiosto valtasi aktivistien aluksen 19. syyskuuta, jolla ei ollut reittilupaa alueelle. Greenpeacen mukaan mielenosoitus oli rauhallinen.

Venäjä oli aiemmin hylännyt kolme Greenpeacen hakemusta saada reittilupa laivalle Karanmerellä sijaitseville öljynetsintäalueille. Viimeisin syy oli laivan jäävahvuuden tietojen puuttuminen. Greenpeacen mukaan alus oli kuitenkin luokiteltu jäänmurtajaksi, ja viranomaiset olivat hyväksyneet heikompiakin aluksia. Karanmeri on tällä hetkellä myös sula, joten jääluokituksella ei pitäisi olla merkitystä.

Lähde: Greenpeace Suomi Twitter, Aamulehti

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Arvostelu 5.00 (1 Ääni)

You have no rights to post comments

Greenpeace-aktivisti Sini Saarelalle syyte merirosvouksesta - 5.0 out of 5 based on 1 vote