Hippipakun tuotanto lopetetaan

hippipaku

Legendaarisen hippibussin tuotanto loppuu, kun Volkswagen lopettaa sen tuotannon Brasiliassa tämän vuoden lopussa.

Volkswagenin mukaan 60-luvun bussi ei täytä nykyisiä Brasilian turvastandardeja, joiden mukaan autossa pitää olla turvatyynyt ja lukkiutumattomat jarrut vuodesta 2014 alkaen. Viimeiset mallit tehdään sinivalkoisina, ja niihin tulee erikoisvarusteita, kuten vinyyliverhoilu.

 Hippibussia tai tuttavallisemmin hippipakua, eli Volkswagen Transporteria on tehty maailmanlaajuisesti yli 10 miljoonaa kappaletta, ensimmäinen malli näki päivänvalon 63 vuotta sitten Saksassa. Brasilia yksistään on koonnut yli 1,5 miljoonaa kappaletta näistä.

Bussia ollaan pidetty kuusikymmenluvun ikonina, yhtenä hippiliikkeen ikoneista. Damon Ristau, dokumentin "The Bus" ohjaaja kuvailee bussin omaavan taikaa ja charmia joita muista autoista puuttuu. Hänen mukaansa hippibussissa on kyse avoimista teistä, ja hymyn tuomisesta ihmisten kasvoille kun he näkevät vanhan Volkkarin rullaavan tiellä.

Myös Applen perustajan Steve Jobsin kerrotaan myyneen hänen hippipakunsa 70-luvulla, jotta hän sai rahaa piirilevyn ostamiseen. Hän tarvitsi piirilevyä tietokoneen rakentamiseen, joka auttoi hänet myöhemmin perustamaan yrityksen.

Lähde: CNBC

Kuvan lähde: Dennis Wong

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Arvostelu 0.00 (0 Ääntä)

You have no rights to post comments