Poista Java selaimestasi - heti

Javan 7.0 -versiosta on löytynyt tietoturva-aukko, johon ei ole saatavilla korjausta. Asiasta vaarallisen tekee se että Java on asennettu useimmille tietokoneille, niin Windows, Mac kuin Linux ovat kaikki tuettuja. Tilannetta pahentaa entisestään se, että Javaa ylläpitävä Oracle päivittää Java-ohjelmiston seuraavan kerran vasta lokakuussa. Useat tahot kuten F-Securen Mikko Hyppönen ja tietoturvaviranomainen CERT-FI ovat suositelleet Javan poistamista käytöstä, joten kehotukseen on syytä suhtautua vakavasti ja poistaa Java käytöstä heti.

Testaa selaimesi

Käy Javan omilla sivuilla osoitteessa: http://www.java.com/en/download/testjava.jsp ja testaa onko Java selaimessasi päällä. Jos Java ei ole päällä, saat kehoituksen ladata se, eikä sinun tarvitse tehdä toimenpiteitä selaimellesi. Voit saada myös vahvistuspyynnön siitä, sallitaanko Javan ajaminen, tässä tapauksessa voit vastata myöntävästi. Kun Java on latautunut, näet neliön jossa lukee esimerkiksi "Your Java is working". Jos Javan versionumeron kohdalla lukee Java 6, voit jättää Javan käyttöön. Tietoturva-aukko ei koske tätä Javan versiota. Jos selaimesi kysyi varmistusta Javan käyttöön, voit arvioida oman tietotaitosi pohjalta haluatko jättää Javan käyttöön vai et, koska selain kysyy aina suoritettaessa hyväksyntää. Mutta jos selain suoritti Javaohjelman varmistusta kysymättä, ja sinulla on Java 7 asennettuna, poista se käytöstä.

Poista Java käytöstä ja käytä vain tarvittaessa

Javan versio 7 kannattaa poistaa käytöstä heti, sillä ilman sitä useimpien nettisivujen käyttö edelleen onnistuu ilman ongelmia. Poikkeuksena tähän on esimerkiksi Sampo Pankki, jonka verkkopankki tarvitsee toimiakseen Javan. Kuitenkin Sampon verkkopankkiakin on mahdollista käyttää ilman Javaa Sampon miniverkkopankin kautta: http://www.sampopankki.fi/fi-fi/Henkiloasiakkaat/mobiilipalvelut/Pages/miniverkkopankki.aspx. Jollei koneellasi ole jo kahta selainta, kannattaa asentaa toinen selain johon Javan jättää päälle, ja käyttää tätä selainta vain silloin kun tarvitset Javaa, kuten Sampon verkkopankissa.

Firefox

Paina yläreunan Firefox-nappia -> Lisäosat -> aukeavasta ikkunasta Liitännäiset -> poista käytöstä kaikki lisäosat jotka alkavat nimellä "Java".

Google Chrome

Kirjoita osoiteriville: chrome://plugins/ ja paina enteriä. Selaa listaa kunnes löydät Javan, ja klikkaa se pois käytöstä.

Internet Explorer

Paina oikeasta ylänurkasta löytyyvää ratasta -> Lisäosien hallinta -> aukeavasta ikkunasta alasvetovalikosta "Näytä", valitse kohta "Kaikki lisäosat" ja etsi päivittyneestä listasta kaikki Java-alkuiset lisäosat ja poista ne käytöstä. Kun olet valmis, paina sulje.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Arvostelu 5.00 (1 Ääni)

You have no rights to post comments

Poista Java selaimestasi - heti - 5.0 out of 5 based on 1 vote