Ympäristöystävällisemmät tuotepakkaukset kasvattavat suosiotaan

kierratys

Ekologisemmat tuotepakkaukset ovat lyömässä itseään läpi myös Suomessa, Coca-Cola ja Sinebrychoff tuovat syyskuussa kauppojen hyllyille kasvispohjaista muovia sisältävät juomapullot.

Uusiutuvista materiaaleista tuotetut biopakkaukset ovat trendi maailmalla, VTT:n tutkimusprofessori Ali Harlinin mukaan. Erityisesti suuret yhtiöt kuten Coca-Cola vauhdittavat ekologisempiin pakkauksiin siirtymistä. Mitä isot edellä, sitä pienet perässä.

Tällä tavoitellaan tietysti uutuutta ja näkyvyyttä, takana on myös onneksi tavoite kestävämmistä tuotteista, kertoo Harlin.

Brändeille uusien trendejen ja muotivirtausten seuraaminen on tärkeää, jottei tuotemerkki jää muiden matkasta. Suurienkin yritysten on jatkuvasti uusiuduttava ja kehitettävä uusia tuotteita, jotta kuluttajien mielenkiinto pysyy yllä tuotteita kohtaan.

Metsäteollisuuden mahdollisuus?

Biomuoveja voidaan kehittää myös puusta, tällä hetkellä teknologian tutkimuskeskus VTT kehittää biomuoveja ja muotoiltavia puupohjaisia pakkauksia. Tutkimusprofessori Harlin arvioi tässä olevan suuri mahdollisuus Suomen metsäteollisuudelle.

Tällä hetkellä ekologiset, uusiutuvista materiaaleista valmistetut biohajoavat pakkaukset ovat Suomessa harvinaisia, mutta Harlin uskoo suunnan muuttuvan lähivuosina. Saksassa biopakkauksia löytyy Suomea enemmän. Maailman edelläkävijä on Kalifornia, jossa voi löytää kokonaisia myymälöitä joissa kaikki tuotteet on pakattu biopakkauksiin.

Lähde: MTV3

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Arvostelu 0.00 (0 Ääntä)

You have no rights to post comments