Tervetuloa! Hipit.fi:n foorumi on ekologisuudesta, rakkaudesta ja vapaudesta kiinnostuneiden kotifoorumi.
Osallistu keskusteluun ja tutustu uusiin ihmisiin luomalla tunnus! :)


Jos olet jo foorumilainen, voit kirjautua sisään tästä:

Tunnus: Salasana:

Uusimmat artikkelit

Ilmastonmuutos suomalaisen näkökulmasta

Indonesian poliisi hävitti puoli tonnia marihuanaa polttamalla - lähiseutu pöllyissä

Ensimmäistä kertaa 40 vuoteen maailmantalous kasvoi, hiilidioksipäästöt eivät

NASA: ilmastonmuutos minuutissa

Iso-Britannia: Aurinkoenergia kasvoi 94%, uusiutuva energia ohitti ydinvoiman

Yksinäisyys - 2

Havina

 • Uushippi
 • **
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 60
 • Syväekologiaa ja parempaa elämää
Vs: Yksinäisyys
« Vastaus #15 : 06. Huhtikuuta 2013 klo 00:20 »
 • Tykkää (0)

 • ^ Menee pahasti ot:ksi, mutta jatkan silti. Kyllähän noita inttijuttuja kerrotaan siellä missä miehet kokoontuvat, oli ikä mikä hyvänsä. Ja kun itsellä ei tietoa termeistä edes ole niin enpä sitten osallistu näihin juttuihin.

  Jeps, samma här. Muutenkin minusta on usein hyvin vaikeaa puhua mistään muiden miespuolisten kanssa, sillä puheenaiheet eivät yleensä liippaa edes läheltä omia kiinnostuksenkohteitani. Inhoan inttijuttuja, kaikenlaista teknologiaa, poliittista paskanjauhantaa ja persoonatonta maailmantilanne-diipadaapaa. Urheilun saraltakin minua jaksavat innostaa korkeintaan jääkiekon ja jalkapallon MM-kisat sekä yleisurheilu.

  Muutenkin koen oloni aika yksinäiseksi useimmissa porukoissa, kun yhteisiä puheenaiheita on niin vähän. Minulla on kyllä paljon kavereita, mutta vain harvoja ystäviä.
  Kirjattu

  annika

  • Vieras
  Vs: Yksinäisyys
  « Vastaus #16 : 16. Huhtikuuta 2013 klo 09:52 »

  Mä useasti nautin siitä, että saan olla yksin.
  Toisinaan on hetkiä jolloin kaipaa kaltaisiaan ihmisiä lähelle....
  Minulla vain ei ole ketään sellaista. On mulla ystäviä kyllä... mutta ei ns. Hengenheimolaisia. Mun ystävät on niin erilaisia kuin minä. Heidän elämänsä pyörii liikaa negatiivisista asioissa.
  Ja tottakai minä kuuntelen ja autan jos voin mutta tykkäisin kovasti joskus jutella kaltaiseni kanssa vaikka teekupillisen ääressä keskustelemassa  kaikesta ihanasta kuten elämästä, luonnosta, keijuista yms.... ilman mitään murheita ja negatiivisuutta.
  Kirjattu

  Johnnyboy92

  • Hippi
  • *****
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1583
  Vs: Yksinäisyys
  « Vastaus #17 : 20. Huhtikuuta 2013 klo 11:35 »
 • Tykkää (0)

 • Nyt kun keväällä on useat kaverit alkaneet pariutua, niin on kyllä tullut itselle hiton yksinäinen fiilis... Haluisin vaan niin paljon kokea rakkautta :sydamia Mutta ei näytä siltä että se toive toteutuisi. Jotenkin kontaktin saaminen ainakin suomalaisiin naisiin tuntuu olevan niin kovan työn takana että huh huh! Ehkäpä kesällä Euroopassa menisi paremmin?
  Kirjattu
  "Life is not a problem to be solved, but a reality to be experienced" -Kierkegaard

  tuulitukka

  • Hipahtava
  • ***
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 158
   • Burning in Water Drowning in Flame
  Vs: Yksinäisyys
  « Vastaus #18 : 20. Huhtikuuta 2013 klo 12:32 »
 • Tykkää (0)

 • Yksinäisyyteen tarvitaan aina toisia ihmisiä, vähintään ajatuksen muodossa, yksin olemiseen ei.
  ---
  En kokenut muita ihmisiä voimavaranani, kun paljon toisten seurassa pyörin. Nyt yksin oltuani tiedostan sen, miten paljon pienetkin positiiviset tapaamiset lataavat minua.

  Kuulostaa hienolta että olet tämän kautta oppinut itsestäsi paljon ja löytänyt sellaisen tien joka sinulle sopii, ainakin juuri nyt. Ja tuo on kyllä harvinaisen totta, yksinäisyys määritellään kuitenkin usein muiden ihmisten kautta. Verrataan omaa tilannetta muihin ja haetaan aina jotakin mitä itsellä ei vielä ole. Joskus riittäisi kun muistaisi olla tyytyväinen siitä mitä on, ei toki aina. Kaikkein yksinäisin voi tosiaan olla, vaikka olisi sosiaalisesti aktiivinen, se ei vain tuo sitä läsnäolon ja tyydytyksen tunnetta jota kaipaa. Enemmänkin lisää tyhjyyttä.

  Osa ongelmaa on varmasti myös fyysisen kosketuksen pelko nykyään, monelta puuttuu henkilö joka
  voi tätä antaa.

  Tässä suhteessa olen itse onnellisessa asemassa että viime vuosien aikana ympärille on kehittynyt kaveriporukka jonka kanssa olemme erittäin avoimia ja luonnollisia fyysisen kosketuksen kanssa. Se kertoo minulle paljon että voimme lojua tuntikausia lattialla musiikkia kuunnellen ja sanoja ei tarvita, mutta fyysinen kosketus säilyy koko ajan, ja voimaannuttaa. Harmi kyllä, nyt olemme levällään ympäri Eurooppaa, kuka missäkin, mutta lomilla huomaa että yhteys on siellä edelleen. Ja toivottavasti pysyy.

  Ennen tätä kaveriporukkaa olin yksinäinen ja usein myös yksin, joten se opetti arvostamaan heitä. Toisaalta nyt kun on ollut tuollainen yhteys ihmisiin katsoo muitakin erilailla. Ja itse olen huomannut että tarvitsen halauksen aina silloin tällöin voidakseni hyvin. Joten on aivan totta, että fyysisen kosketuksen arasteleminen vain vahvistaa yksinäisyyttä ja sitä kuorta mitä monet ihmiset kantavat ympärillään.

  Haluisin vaan niin paljon kokea rakkautta :sydamia Mutta ei näytä siltä että se toive toteutuisi. Jotenkin kontaktin saaminen ainakin suomalaisiin naisiin tuntuu olevan niin kovan työn takana että huh huh!

  Ja aivan varmasti tulet rakkautta kokemaan elämässäsi vielä vaikka kuinka. Sinulla on avoin asenne ja tiedät mitä haet, joten aivan varmasti rakkaus tulee sinunkin tiellesi sitten kun on sen aika. Ja silloin osaat arvostaa sitä huomattavasti enemmän, kuin jos se olisi aina ollut itsestäänselvyys elämässäsi. Itsekin koen samaa fiilistä joskus, ja sitten muistan että ei se rakkaus etsimällä löydy, tulee kun on tullakseen. ;) Mutta ehkä sellainen perinteinen skandinaavinen varauteneisuus vaikeuttaa asiaa vielä entisestään. Itse sanoisin kuitenkin, että ei sen suomalaisen naisen kanssakaan tarvita muuta kuin avoin hymy ja vähän huomaavaisuutta. :)
  Kirjattu
  “Normality is a paved road: It’s comfortable to walk, but no flowers grow on it.”

  mielikki

  • Hippiäinen
  • *
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 8
  Vs: Yksinäisyys
  « Vastaus #19 : 24. Huhtikuuta 2013 klo 08:07 »
 • Tykkää (0)

 • Yksinäisyys, se on sellainen asia mikä tuntuu olevan jo niin osa minua, että välillä tuntuu että en ole enää minä ellen tunne itseäni jossain määrin yksinäiseksi.  ;) Ja minullahan on siis perhe, mies ja neljä lasta, mutta yksinäisyyttähän se ei tietenkään estä. Oma perheen ulkopuolinen sosiaalinen elämä rajoittuu hyvin pitkälti nettiin ja netti onkin sellainen asia jolla on ollut suuri vaikutus siihen, että en kuitenkaan enää tunne olevani ainoa omanlaiseni koko isossa maailmassa. Ja tarkoitan lähinnä kaikkia omia kiinnostuksen kohteita ja elämän arvoja ja kaikkea sellaista jonka ansiosta tuntee olevansa ihan IRL monesti täydellisen ulkopuolinen. Paljon oli muiden teksteissä tuttuja juttuja. Erityisesti se että muiden seurassa helposti huomaa että keskustelunaiheet menee niin kaukana itseä kiinnostavista aiheista eikä ketään kiinnosta kuulla ajatuksia ekologisesta elämästä, luonnonsuojelusta, ihmisoikeuksista, tulevaisuuden visioista...Ei vaan pitäisi ottaa osaa keskusteluun ns. kevyistä aiheista, muodista, tv -sarjoista, juoruista jne. Ja mulla menee mielenkiinto samantein ja haluan vaan pois. Kyllä mäkin osaan ottaa kevyesti, mutta nuo nyt on sellaisia aiheita, että kiinnostun enemmän keskustelemaan vaikka koiran korvavaikuista.  ;D

  Olenhan minä ollut ihan pienestä asti tosi ujo ja hiljainen ja arka ja ystävystyminen on ollut vaikeaa. Olen myös jossain määrin erakkoluonne, nautin ihan yksin olostakin ja sosiaalinen kanssakäyminen on usein tosi väsyttävää ja vie energiaa, vaikka olisi mukavaakin. En kaipaa enkä halua isoa kaveripiiriä, ihan vain jonkun jonka kanssa voi jakaa ilot ja surut ja omat kiinnostuksen kohteet, miettiä ja pohtia syvällisiä ilman että toinen rasittuu ja ahdistuu ja vaihtaa puheenaiheen jonkun entisen missin uuteen poikaystävään...

  Yksinäisyys on tällä hetkellä senkin takia hyvin vahvasti esillä omissa mietinnöissä koska olen menettänyt muutaman sellaisen ihmisen jotka koin ystävikseni, mutta joilla ei enää ole kiinnostusta minun kanssani olemiseen koska tosiaan kiinnostuksen aiheet on nykyään niin kaukana toisistaan. Seilataan niin eri planeetoilla. Ja silti se vähän kirpaisee, vaikka tietää että todellinen ystävyys kyllä säilyisi ja toisen muuttuminen ei saisi tällaista irtaantumista toisesta aikaan.

  Täytyy todeta, että onneksi on tuo puoliso joka tajuaa tätä hippihörhöä ja sen ajatuksenkulkua. Ilman häntä olisin todella, todella yksinäinen. Nyt se on vain ajoittainen harmitus.
  Kirjattu

  Riippumatto82

  • Vieras
  Vs: Yksinäisyys
  « Vastaus #20 : 18. Kesäkuuta 2013 klo 11:02 »

  Täytyy sanoa, että aika hienoa tekstiä löytyy aiheesta.
  Monia tutulta kuulostavia asioita on tuotu esille.

  Kyllä musta tuntuu ainakin usein, että olemmeko me hipit kuoleva luonnonvara :D

  Mä en ainakaan öö löytäny kaltaistani ihmistä ikinä.
  Yritä tässä nyt naista ettiä elämäänsä. Löytyykö sellaista edes suomesta? :D
  Parempi vaan unohtaa naiset ja yksinäisyys... se ei vie kun turmioon.

  Tämmöinen yksinäinen susi kasvattelee vain kahta lastaan, ja kuuntelee muiden suusta mitä helvettiä telkkarissa joskus tapahtuikaan, itse kun en telkkaria katso. Kun ei kiinnosta niin ei kiinnosta. Niin kauan ollut yksin lasten kanssa, ettei enää muut normaalit ihmiset säväytä sitten ollenkaan.

  Löytyisikö täältä kenties vielä aitoja ihmisiä?
  « Viimeksi muokattu: 18. Kesäkuuta 2013 klo 11:07 kirjoittanut Riippumatto82 »
  Kirjattu

  Johnnyboy92

  • Hippi
  • *****
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1583
  Vs: Yksinäisyys
  « Vastaus #21 : 18. Kesäkuuta 2013 klo 11:08 »
 • Tykkää (0)

 • Kyllä musta tuntuu ainakin usein, että olemmeko me hipit kuoleva luonnonvara :D

  Löytyisikö täältä kenties vielä aitoja ihmisiä?

  Ei me kadota mihinkään ja aitoja ihmisiä löytyy! Harmi vaan että ainakin täällä Suomessa meidän on siroteltu niin eri puolelle maata. Mutta eipä kai Suomi ole koskaan ollut mikään hippien luvattu maa... Mutta netti on opettanut mulle sen että samalla tavalla ajattelevia ihmisiä on maailmalla. Siis niitä jotka uskoo hyvään, näkee pahan ja ajattelee samaa kuin minäkin.

  Joskus kyllä itsekin vaivun epätoivoon. Mutta silti aina välillä on valonpilkahduksia :) Ehkei ne aina ole ihan omassa kotikaupungissa

  Kirjattu
  "Life is not a problem to be solved, but a reality to be experienced" -Kierkegaard

  Vihreäkaupunki

  • Hippi
  • *****
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2521
   • Blogi
  Vs: Yksinäisyys
  « Vastaus #22 : 18. Kesäkuuta 2013 klo 11:33 »
 • Tykkää (0)

 • Löytyisikö täältä kenties vielä aitoja ihmisiä?


  Kannattaa katsella tuota seuranhakuosiota ja laittaa oma ilmoitus myös sekaan! http://hipit.fi/foorumi/treffit-ystavat-ja-kaverit/

  Ja sen verran, että jos jotakin todella haluaa, sitten vain miettimään miten sen voi toteuttaa. Minulla oli sama tilanne muutama vuosi sitten. Halusin tutustua enemmän mukaviin, erikoisiin ja hippimäisiin ihmisiin. Sitten perustimme kaverin kanssa tämän foorumin. Ja on paljon tullut tuttavuuksia, ja muokannut todella paljon omaa kaveripiiriä, ja myös omien kavereideni kaveripiiriä sitä kautta. Joten eikun vain miettimään ja toteuttamaan. :)

  Riippumatto82

  • Vieras
  Vs: Yksinäisyys
  « Vastaus #23 : 18. Kesäkuuta 2013 klo 20:16 »


  Ja sen verran, että jos jotakin todella haluaa, sitten vain miettimään miten sen voi toteuttaa. Minulla oli sama tilanne muutama vuosi sitten. Halusin tutustua enemmän mukaviin, erikoisiin ja hippimäisiin ihmisiin. Sitten perustimme kaverin kanssa tämän foorumin. Ja on paljon tullut tuttavuuksia, ja muokannut todella paljon omaa kaveripiiriä, ja myös omien kavereideni kaveripiiriä sitä kautta. Joten eikun vain miettimään ja toteuttamaan. :)

  Kiitos kommentista, johnnylle myös.
  Ehkä tän sivuston kautta voi löytää jonkun tuttavan tai sitten ei.
  Mut juu, aika vaikeeta tässä on ruveta mitään toteuttamaan.
  Elämä pyörii vain lasten ympärillä ettei täs voi ruveta suurempia rakentelemaan, yksin kun noista muksuista vastuussa melkeen olen.
  Ehkä mä johonkin viikonloppu miittiinkiin voisin keretä, jos vain joku hoitaa kissat sillä välin  :D
  Kirjattu

  gemma

  • Vieras
  Vs: Yksinäisyys
  « Vastaus #24 : 19. Heinäkuuta 2013 klo 18:42 »

  Eikä aina tarvii ettiä pilkulleen samanhenkistäkään seuraa.. Mulle riittää, jos toinen on hyväntahtoinen ja kykenee erilaisuutta arvostavaan ja kunnioittavaan dialogiin.. Esim että hyvässä hengessä "vertaillaan" näkemyksiä ja kumpikaan ei jyrää toista muka "vääräoppisena". Löytyy semmonen kunnioitus toista ja hänen näkemyksiään kohtaan.. Näitä tietty harvemmin sattuu kohdalle, mutta kohtaamisina ovat antoisia, kun pääsee kurkistamaan ihan erilaiseen maailmaan toisen kautta..

  Colourfulilta hyvä analyysi tuolla aiemmin.. Mullakin varmaan meni se soiaalistuminen pieleen kolukiusaamisen takia.. Suht pieni koulu ja kaikki tunsi toisensa ja minä en muualta muuttaneena ketään.. Ja kaikki tahtoo kertautua elämän mittaan jo siksi, että kaikki koettu helposti vaikuttaa omaan käytökseenkin tai epävarmuus ainakin heijastuu ulospäin ja "houkuttelee" tiettyä suhtautumista muilta osakseen. Joka taas vahvistaa kiusatun (negatiivista) ihmiskäsitystä..

  Mutta toisaalta jos viihtyy yksinkin ja keksii puuhaa vapaa-ajalle, ei kai se yksinolo ole ongelma. Tietty itsenäisyys on hyväkin; pystyy tekemään omat ratkaisunsa omista lähtökohdistaan, eikä vaikkapa lähde opiskelemaan jotain tiettyä alaa siksi, kun kaikki kaveritkin menee samaan oppilaitokseen.. tms. En itekään täysin erakkoudessa viihdy, oon kiinnostunu ihmisistä ja kohtaloista; miten joku on päätynyt siihen ja sellaiseksi kuin on... Satunnaisissa kohtaamisissa on taikaa joskus.. Jostain syystä vaan mun kohdalla monet ihmissuhteet mutkistuu ajan kuluessa.. Täysin en oo vielä tajunnu, miksi näin on, mutta jotain yhteneväisyyksiä asioissa oon havainnu..  ;)
  Kirjattu

  shaamangirl

  • Hippiäinen
  • *
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 26
  Vs: Yksinäisyys
  « Vastaus #25 : 21. Heinäkuuta 2013 klo 21:38 »
 • Tykkää (0)

 • Yksinäisyys on ihanaa, jää kaikki kusipäät epämiellyttävät ihmiset taakse ja saan kelailla pääni sisäisiä asioita edestakaisin kunnes pääni selkenee.
  Kirjattu

  Johnnyboy92

  • Hippi
  • *****
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1583
  Vs: Yksinäisyys
  « Vastaus #26 : 22. Heinäkuuta 2013 klo 11:53 »
 • Tykkää (0)

 • Yksinäisyys on kyllä välillä hyväksi. Silloin voi oikeasti miettiä asioita ja saada mielensä selkeäksi vaikka meditoimalla. Itse tulisin varmaan todella huonolla tavalla hulluksi (katson olevani melko hyvällä tavalla hullu) jos en joskus saisi olla yksin.
  Kirjattu
  "Life is not a problem to be solved, but a reality to be experienced" -Kierkegaard

  Ihminen

  • Uushippi
  • **
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 58
  Vs: Yksinäisyys
  « Vastaus #27 : 28. Heinäkuuta 2013 klo 19:04 »
 • Tykkää (0)

 • Itse olen jo jonkin aikaa ollut yksin, se alkaa tuntuun aika pahalta välillä. Ei niinkään masenna tai ahdista, pikemminki tulee surullinen olo. Mut sit ottaa itteä niskasta kiinni, lähtee ulos ja toivoo että joku luonnonkaunis hipisti ajatteleva näkisi yksinäisyyteni ja halaisi mua :D

  Se on aika turhauttavaa joskus aamuisin herätä ja tajuta että ei siinä vierellä edelleenkään oo ketään. Olis siistiä jos tutustuis samanhenkisiin ihmisiin. Vois vaan ottaa yhteyttä ja sanoa et voinko tulla teelle, nää mun seinät alkaa taas kallistuun päälle. Tai vastavuorosesti muhun otettas yhteyttä ja pyydettäs läsnäoloa, rakkautta tai teetä.

  Ehkä seuranhaku ois yks potentiaalinen palsta, mutten tiiä mitä mä sinne kirjoittasin.  ???
  Kirjattu
  Kyseenalaista kaikki, myös tämä.

  Johnnyboy92

  • Hippi
  • *****
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1583
  Vs: Yksinäisyys
  « Vastaus #28 : 28. Heinäkuuta 2013 klo 19:57 »
 • Tykkää (0)

 • Mä olen alkanut huomata sen että seuraa saa parhaiten kun sitä ei varsinaisesti hae ja menee vaan jonnekin :) En ole itse oikeen koskaan pitänyt seuranhakupalstoja hyvänä, koska se on niin väkinäistä ja usein jos jonkun sitä kautta tapaa, niin on tapaaminen kiusallinen ja monesti pakonomainenkin.

  Parhaat ystävät olen saanut vain elämällä. He ovat jossain vaiheessa tulleet mukaan kuvaan sen enempää hakematta.

  Joten ulos vaan elämään! Siellä ne muutkin ihmiset on.
  Kirjattu
  "Life is not a problem to be solved, but a reality to be experienced" -Kierkegaard

  Ihminen

  • Uushippi
  • **
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 58
  Vs: Yksinäisyys
  « Vastaus #29 : 15. Elokuuta 2013 klo 02:25 »
 • Tykkää (0)

 • Noniihä se on Johnny.

  Nyt parina päivänä oon ollu sisällä yksikseni kun ulkona on satanu jatkuvasti, Mitä ny kaupassa kävin aamusta. Oli siistiä, pitkä suora tie eessä, vettä kaatamalla ja aamuaurinko paistoi. :D Hymyilin varmaan mitä sairaanloisinta hymyä koko matkan, kun tuli niin hyvä fiilis. Eikä vituttanu yhtään vaikka vaatteet oli litimärät.
  Laitoin merkille, et vähän ennen seiskaa vastaan ei tullu ketään kun menin kauppaan. Takasin tullessa jo yhteiskunta olikin heränny, aivan toisenlainen maailma.
  Pääsin kotia ja laitoin ruokaa, söin ja menin nukkumaan. Unirytmi aivan sekasin. Heräsin 2100 aikaan :/
  Katoin sit herättyäni ekaa kertaa elämässäni Amélien. :d oli hyvä elokuva!
  Kirjattu
  Kyseenalaista kaikki, myös tämä.