Tervetuloa! Hipit.fi:n foorumi on ekologisuudesta, rakkaudesta ja vapaudesta kiinnostuneiden kotifoorumi.
Osallistu keskusteluun ja tutustu uusiin ihmisiin luomalla tunnus! :)


Jos olet jo foorumilainen, voit kirjautua sisään tästä:

Tunnus: Salasana:

Uusimmat artikkelit

Ilmastonmuutos suomalaisen näkökulmasta

Indonesian poliisi hävitti puoli tonnia marihuanaa polttamalla - lähiseutu pöllyissä

Ensimmäistä kertaa 40 vuoteen maailmantalous kasvoi, hiilidioksipäästöt eivät

NASA: ilmastonmuutos minuutissa

Iso-Britannia: Aurinkoenergia kasvoi 94%, uusiutuva energia ohitti ydinvoiman

Foorumin hengestä - 7

aiunkor

 • Vieras
Vs: Foorumin hengestä
« Vastaus #90 : 27. Huhtikuuta 2016 klo 13:10 »

2/ ei vie pois etteikö toinenkin ja etteikö toinen olis yhtään vaikuttanut asiaan.
 
Ja kyllä, ymmärrän pointin ja kannatan.

Kai mä nyt olen vain semmonen "mielensäpahoittaja" (vai oikee ihminen), yks someilmiö on muuten vähän naureskella mielensäpahoittajille
Kirjattu

Kurre

 • Vieras
Vs: Foorumin hengestä
« Vastaus #91 : 27. Huhtikuuta 2016 klo 13:34 »

Jep munkin mielestä mielen pahoittaminen kuuluu ihmisyyteen ja mua ärsyttää kun ihmiset (minäkin välillä!), vähättelee toisten oikeutta "vetää herne nenään". Jos kukaan ei osoittaisi loukkaantumistaan, loukkaaviin asioihin ei tulisi mitään muutosta. Tai vaikkei niihin muutenkaan tulisi, on hyvä kuitenkin ilmaista tunteitaan ja kertoa kun kokee jonkin asian olevan väärin, se itsessään on kannanotto omien arvojen puolesta ja osoitus myös arvostuksesta itseä kohtaan, että kehtaa vaatia samaa aarvostusta muilta. Toki hyvä myös antaa sitä muille.

Vegaanien kokemasta vääryydestä en tiedä, mutta tuotantoeläinten tuskista sen verran, että annan kyllä kaiken tukeni ja rispektini niille vegeille, jotka jaksavat ihmisiä asioista valaista :peukku
Kirjattu

aiunkor

 • Vieras
Vs: Foorumin hengestä
« Vastaus #92 : 27. Huhtikuuta 2016 klo 14:12 »

Vegaanien kohtaamat vääryydet, äh :D no mutta on niitä. Vegaaneista elää niin vahvoja ennakkoluuloja ja stereotyyppejä, sit pitää sanoo että hei Einstein ja Paavo Nurmi ja Tesla, että kyl meitä on. Vegaanius on niin harvinaista, ettei sitä varten aina ole käytäntöjä. On myös niin että vegaaneille ei haluta automaattisesti tarjota esim. sopivaa päiväkotiruokaa. Ruokaa varteen paikoin vaaditaan lääkärintodistus, ja kaikki lääkärit eivät sellaista todistusta halua antaa, kenties koska eivät ole tutustuneet vegaanin ravitsemukseen.

Se on musta väärin, että jos vegaanius nähdään esim. virallisessa päätöksenteossa jonain heikkoutena, kuten kävi yhdelle vegaanille yksinhuoltajaäidille. Kuitenkin vegaaneja on, ja monipuolisesti koostettu kasvisruokavalio on ravitsemuksellisesti täysin pätevä, tutkitusti hyvä. Huostaantotettu lapsi ei saanut sijaisperheessä kasvisruokaa ja ilmeisesti siellä myös on puhuttu siihen suuntaan, että jos lapsesta tulee vegaani isona, niin hänenkin lapset sitten otetaan pois. En tiiä pitääkö paikkansa, kuulin vain tältä äidiltä tämmöst juttua, ja mikäli on totta niin sitten tilanne on aika kamala ja vakava. Siksi mä siis en voi noin vain ohittaa tuollaista heittoa että vegaani jotenkin riskeerais lapsensa kehitystä, koska a) niin ei ole, b) tuollainen missinformaatiolla voi olla hyvin vakavat seuraukset mikäli saa sijaa ihmisten mielissä.

Vegaanius kai koetaan enemmän valintana kuin esim. ideologiana. Kuitenkin vegaanius on aika iso juttu osalle porukkaa ja perustana maailmankatsomukselle, ei pelkkä ruokavalio. Onkohan sellainen ruokavaliota koskeva vakavuus jotenkin ihan outo ajatus?
 Kuitenkin, jos katsoo vaikka tän videon, (kyse kasviruokapäivä) https://www.youtube.com/watch?v=3i4EVfLtIu8 niin ymmärtää että kyllähän lihansyöjätkin kiihkeästi puhuvat lihansyöntinsä ja lastensa lihansyönnin puolesta, mikseivät kasvissyöjät ajaisi asiaansa samalla voimalla omien lasten kohdalla?Vegaanien kokemasta vääryydestä en tiedä, mutta tuotantoeläinten tuskista sen verran, että annan kyllä kaiken tukeni ja rispektini niille vegeille, jotka jaksavat ihmisiä asioista valaista :peukku

Mä aattelen sillee, että mitä normaalimpaa ja tavallisempaa vegaanius ja vaikka jo lakto-ovo-pesco-vegetarismi on ja mitä matalampi kynnys siihen siirtymään on, niin siinä sitä kautta tehdään myös eläinoikeustyötä mikäli eläintuotannon kysyntä yhtään hellittäis. Ja musta on luonnollista että vegaani perhe haluaa lapselleenkin vegaanin ruoan.

Mut voi hitto että tää keskustelu ei kuulu tähän ketjuun. Anteeksi.
« Viimeksi muokattu: 27. Huhtikuuta 2016 klo 14:24 kirjoittanut aiunkor »
Kirjattu

Josva

 • Hipahtava
 • ***
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 104
Vs: Foorumin hengestä
« Vastaus #93 : 27. Huhtikuuta 2016 klo 16:31 »
 • Tykkää (0)

 • Parempi kai olisi, että pitäisin nyt leipäläpeni kiinni? Mutta kun kerran aloitin niin anti mennä.
  Aiunkor on mielestään oikeassa ja piste.
  Josva elikkäs minä samoin oikeassa ja piste.

  Tällaisesta tilanteesta saa alkunsa kaikki sodat!
  Tällaisessa tilanteessa yleensä kutsutaan väliin rauhan neuvottelija, kuten Martti Ahtisaari oli valtioiden välissä.
  Että rauha olisi yleensäkkin toteutettavissa, on kummankin osapuolen annettava myöten periaatteistaan.
  Suostuisikohan joku foorumilainen rauhan lähettilääksi?

  Kerron nyt mielipiteeni kaikessa raadollisuudessaan ja se ei välttämättä ole yksi ja ainoa totuus!
  Lapsi on kehittyvä itsenäinen ihminen joka pystyy vasta murrosiän jälkeen tekemään itsenäisiä päätöksiä omasta elämästään, tätä edeltävänä ajanjaksona päätökset tekee vanhemmat/huoltaja. Suurimmat loppuelämään vaikuttavat traumat tuleekin tältä ajanjaksolta, esimerkiksi oma traumani oli olla uskonnon uhri. Käsitykseni mukaan kaikki fanaattisuus asiassa kuin asiassa on pahasta jos se vielä pakkosyötetään lapselle, täytyisikin siis vain olla mahdollisimman neutraali ja tukea ihmisen omia toiveita sekä vahvuuksia. Näin toimien ihmisestä tulee vahva omanarvonsa tunteva yksilö joka pärjää tulevaisuuden rankoissa elämäntyrskyissä, me ei olla enää silloin heitä auttamassa.

  Hitlerkin oli vegaani ja Josef Mengele oli lääkäri joka teki lapsilla ihmiskokeita. Käsitänkin tahdonvastaiseksi ihmiskokeeksi jättää itsenäiseltä ihmisyksilöltä hänen kriitisimmässä kehitysvaiheessaan pois maitotuotteet kananmunat kalat jne, tämän kokeen seurauksena voi tulla loppuelämäksi esim osteoporoosi. Ei voi olla luonnonmukaista sekään että syötetään kapseleista puuttuvia hivenaineita ja vitamiineja kun ne voi saada normaalista monipuolisesta ruokavaliosta, mistä voi tietää esim,kalkkitabletin alkuperän varmuudella, tiedä vaikka olisi luujauhoa? Tutkimattomat luontaistuotteet tuovat myös maksan ja munuaisten vaurioitumisen riskin, lisäravinne kauppa onkin vain suurta bisnestä!
  Kissa on siis nostettu pöydälle  miauuuu, siinäpä sitä olisikin tekemistä saada se kasvis syöjäksi.


  Kirjattu

  aiunkor

  • Vieras
  Vs: Foorumin hengestä
  « Vastaus #94 : 27. Huhtikuuta 2016 klo 17:34 »  ..Ja on lihansyöjiä jotka ovat tehneet hirmutekoja.

   Ja ihan yhtälailla sekaravintoa syövät ihmiset syöttävät lapsille liharuokia. Joskus veljentytär väitti mulle kovaa että nakit ei ole tehty eläimestä, vaan jauhoista. Lapset ovat melkoisen empaattisia otuksia, muistan itsekin pähkäilleeni että mitä possut ajattelee siitä että mä syön niitä ja musta oli kamalaa, kun veli toi metsältä vertavaluvan jäniksen.  https://www.youtube.com/watch?v=tQIMJ648qgg (video kuvaa mun mielestä hyvin lapsen maailmaa ja luontosuhdetta/eläinsuhdetta)

  Kyllä vegaanien perheissä tulee enemmän esiin eläinten oikeudet ja siksikin on musta loukkaus jos lapsi pakotettais syömään liharuokia tarhassa tai koulussa. Siis pakotetaan, tietenkin lapsi tulee kasvamaan siellä jokatapauksessa ja kaverit syövät lihaa ja maitotuotteita, tottakai voi tulla tilanteita, että lapsi ei halua poiketa toisista ja silloin ainakin meidän perheessä tullaan keskustelemaan siitä miksi meillä ei käytetä eläintuotteita ja miksi toivon että hän ymmärtää sen, mutta jos haluaa syödä kuten muut, niin kyllä sellaseenkin tulee aikanaan olemaan mahdollisuus. Mun puoliso syö itsekalastamaa kalaa ja syö voita ja juustoa ja munia, jos ne ovat pientilalta ja tietää että eläinten olot ovat hyvät. Mulla ei tule olemaan tulevaisuudessa sitä vastaan että jos lapsi haluaa maistella näitä asioita, ja syö vaikka kuten puolisoni. Mutta sitä laitosruokaa vastaan mulla tulee olemaan painavampi kanta, koska en usko että ne eläintuotteet ovat siellä kaikinpuolin kestävästi tuotetut tai että eläintuotteiden alkuperä noudattaisi sitä tasoa, mitä toivoisin maataloudessa noudatettavan.

  Vegaanius ei tee susta tai musta Hitleriä, vegaanius ei tehnyt Hitleristä Hitleriä, hänellä oli joku hurjan syvä äitikompleksi ja mitä kaikkia elämän kolhuja, jotka sit ilmeni hirmutekoina juutalaisia kohtaan, hän ei selittänyt tekojaan mitenkään vegaaniuden kautta tai vegaanin ideologian kautta. Sitäpaitsi se häne kasvissyönti oli kaiketi melko häilyvä juttu kaikenkaikkiaan..tai niin olen kuullut, en ole kauheesti perehtynyt Hitleriin.

  Tota toista ihmistä jonka mainitsit, häntä en tunne, mutta ehdottomasti olen ihmiskokeita vastaan. Ja monetkaan aikuiset eivät näe tai etenkään näytä lapsilleen lihansyönnin raadollista puolta, he suojelevat sillä lapsiaan, ja se on ymmärrettävää, mutta ei välttämättä rehellistä tai oikeudenmukaista. Musta ei ole ihmiskoetta se että jättää sen lihan ja muut eläintuotteet kauppatiskille ja vaatii että lapsi saa syödä sen kulttuurin mukaisesti mikä kotona on. Laitosten ei pitäis olla semmosia, joissa opetetaan yhtä totuutta ja yhtä kulttuuria.

  Musta siinä on vinoutuma, että sä saat noin vain syöttää lapsilles mitä vain tommosest sekasyöjän kulttuurista käsin, siis mun mielestä sä saat. Mun mielipide on se, että sun lapsille ei pakoteta mitään viherpöperöä väkipakolla jos he kaikin puolin elävät täysillä sitä sun luomaa perhekulttuuria. Miksi sä olisit sitä mieltä että vegaanin perheen lapselle pitää antaa lihaa? Miksi mä en voisi tarjota mun lapselleni pelkkää kasvipohjaista ruokaa, siis kun se sisältää paljon ja monipuolisesti kaikkea ja on kaikinpuolin ravitsevaa ja tukee lapsen kasvua ja kehitystä siinä missä sekaruokavaliokin? Ei maailman kulttuureissa juurikaan kuluteta näissä määrin eläintuotteita mitä Suomessa, jossa eläintuotantoa tuetaan merkittävästi, että siinäkin mielessä kasvissyönti ei nyt ole mitään ihan poikkeuksellista ihmislajin keskuudessa.

  Yleisemmin tässä näyttäis olevan kyse vähän samasta jutusta että pukee pojalle pinkit saappaat, siis "erilaisuudesta" ja"poikkeavuudesta" ja normaalista.
  Kirjattu

  aiunkor

  • Vieras
  Vs: Foorumin hengestä
  « Vastaus #95 : 27. Huhtikuuta 2016 klo 18:10 »

  Yksi kysymys on pakko kysyä, Josva, oletko trolli?

  Joskus kyllä mietin että kun mun poika on hyvin ulospäin suuntautunut, aina junamatkoillakin käy hymyilemässä iloisesti jokaiselle matkustajalle vaunussa, että mitäköhän kaikki ne ilahtuneet mummelit ja papat kelaisivat jos tietäisivät olevansa ihan vegaanin lapsen kanssa vastatusten. Sehän ei nimittäin näy päältä päin, mutta monesti tieto toisen "erilaisuudesta" saa ihmiset käyttäytymään kummasti.
  Kirjattu

  aiunkor

  • Vieras
  Vs: Foorumin hengestä
  « Vastaus #96 : 27. Huhtikuuta 2016 klo 19:41 »

  Mites muuten olette semmosesta ajatuksesta että on joo ok jakaa mielipiteitä, kunhan ne eivät loukkaa toisen ihmisen ihmisoikeuksia?

  Tää vegaanikysymys on sinänsä kai semmonen mistä voi puhua, tai uskonto. Mä en kannata uskonnollisuutta sen enempää kuin uskonnottomuuttakaan yleisesti, mutta kyllä mä haluisin pystyä elämään esim. buddhalaisen katsomuksen mukaisesti ja ehkä jopa keskustella siitä ihan vapaasti ja sinänsä antaa lapsen kasvaa buddhalaisuuden hengessä. Musta henkisyys ja myös ihan järjetäytynyt uskonto ja henkisten kirjoitusten kokoaminen on luonnollista ja rikastuttaa kulttuuria yleensä. (huom. buddhalaisuus ei ole yhtä kuin veganismi, mutta aatteen sisällä on myös linjoja joissa eläin kohdataan kuin oma äiti joten eläinten käyttö ihmisen hyödyksi ei ole eettisesti valistunutta)

  Josva kun mainitsi taustoistaan sen että on uskonnollisesta perheestä ja se on ollut rankka juttu. Olen myös uskonnollisesta perheestä ja tiedän että osaksi tai kokonaankin voi olla rankkaa, mutta toisaalta voi olla ihan elämää rikastuttavaakin kuulua/voida osallistua uskonnolliseenkin toimintaan. Musta jokin monokulttuuri, missä eri elämänkatsomukset olisivat pannassa ja esim. koulut ovat tasapäistämistä kuulostaa yhtälailla traumatisoivalta.

  Vegaani ideologiahan on sinänsä ihan looginen, moni pystyy ymmärtämään mistä on kyse ja hahmottamaan ja tuntemaan jotain myötätuntoa ajatusta kohtaan että eläimillä on itseisarvonsa ja että heidän oikeuksistaan pitää pitää huolta. Siitä en tiiä onko ihmisillä jokin pohjimmainen lihantarve geeneissään, jolloin vegaani elämä olis "luonnonvastaista", mutta epäilenpä. En voi ottaa siten kovin tosissani semmost vähän syyttelevää henkeä että tekisin lapselleni jotain hallaa tällä meidän elämäntyylillämme.
  Kirjattu

  Brooks

  • Hippi
  • *****
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1012
  Vs: Foorumin hengestä
  « Vastaus #97 : 27. Huhtikuuta 2016 klo 20:22 »
 • Tykkää (0)


 • Siitä en tiiä onko ihmisillä jokin pohjimmainen lihantarve geeneissään, jolloin vegaani elämä olis "luonnonvastaista", mutta epäilenpä.

  Ei oikeastaan kuulu tähän ketjuun, mutta todettakoon nyt kuitenkin, että ihminen on geneettisesti sekaravinnon käyttäjä. Ihmissuvun alkuhämärissä ruokavalio on todennäköisesti ollut samankaltainen kuin simpansseilla. Ihmisen siirryttyä savannimaastoon lihan osuus alkoi kasvaa (ihminen alkoi käyttää raatoja hyväkseen.) Saavuttaessaan meren ja alkaessaan pyytää meren eläimiä ihmisen aivot näyttävät kokeneen kasvupyrähdyksen ilmeisesti merieläimien sisältämän proteiinin ansiosta. Tähän vaiheeseen on ajoitettavissa ihmisen luoman taiteen synty.

  Kun ihminen alkoi viljellä viljaa noin 12 000 vuotta sitten, lihan määrä taas väheni.

  Mikään eläinlaji ei ole evoluution kuluessa muuttunut lihansyöjästä kasvissyöjäksi eikä kasvissyöjästä lihansyöjäksi, eikä niin ole käynyt ihmisellekään. Geneettisesti ihminen on yhä ja myös pysyy sekaravinnon käyttäjänä. Mutta kaikista eläinlajeista ihminen on ainoa, jolla on kyky tehdä tietoinen valinta omasta ruokavaliostaan. Tämän on mahdollistanut se, että ainoana eläinlajina ihminen tietää, miten lihasta saatavat ravintoaineet voidaan löytää myös muista ravintolähteistä. Muilla eläimillä tällaista kykyä ei ole, vaan ne toimivat vaistonvaraisesti.
  Kirjattu
  The Art Of Brooks

  aiunkor

  • Vieras
  Vs: Foorumin hengestä
  « Vastaus #98 : 27. Huhtikuuta 2016 klo 20:36 »

  Hmm, ok, joo, hain vähän sitä takaa kuinka kissat tarvitsevat välttämättä lihaa, mutta ihmisillä ei ole samanlaista välttämättömyyttä.

  Mutta joo, en ala siihen väittelyyn että vegaani ruokavalio olis ns. luonnollista, on se sinänsä, kun siihen pystyy ja siihen päin tietoisesti suuntautuu. Kuitenkin sinänsä taiteenlaji, kun valikoidaan kaikista ravintopitoisimmat kasvit/siemenet jne. ja muodostetaan tosi monipuolisesta aineksesta ruoka-valio, joka ei useimmiten noudata maantieteellisiä rajoja (poislukien esim. fennovegaanit). Kyllä mä kunnioitan sitä että ihmiset syövät myös lihaa, mutta pidän korkeammassa arvossa sitä että nykyään on esim. ravintohiivahiutaleet, spirulina, todella ravintoainepitoisia raaka-aineita, ja kaiken tän hallminnalla on mahdollisuus jättäytyä aika brutaalistakin lihansyönnin aikakaudesta.

  muoks* eivät kaikki vegaaniperheet käytä erikoisruoka-aineksia, vaan selviävät perusruolla, joka on monipuolisesti koostettua. Ite oon mieltynyt myös ravinnepommeihin :)
  « Viimeksi muokattu: 27. Huhtikuuta 2016 klo 20:45 kirjoittanut aiunkor »
  Kirjattu

  Josva

  • Hipahtava
  • ***
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 104
  Vs: Foorumin hengestä
  « Vastaus #99 : 28. Huhtikuuta 2016 klo 17:31 »
 • Tykkää (0)

 • Yksi kysymys on pakko kysyä, Josva, oletko trolli?
  En.
  Olen vanha hippi menneisyydestä, arvomaailmailmaltani sen mukainen. Herääkin siis kysymys mitä oikein täällä teen?
  Ajattelin tulla kertomaan eletystä elämästä "todellisuudesta" ajattelin myös kyseenalaistaa radikaalimpien mielipiteiden oikeutusta. Pudottaa utopioista reaalimaailmaan, jakaa elämänkokemusta tuleville sukupolville opiksi niin hyvässä kuin pahassakin. Todellisuus kun on jokaisen kohdattava joka tapauksessa, tiedostaako sen ennen Wc,hen menoa tai vasta sitten kun hutut on jo housuissa. Voisi siis päästä helpommallakin?
  Kirjauduin tänne Joulukuussa 2015 seurattuani jonkin aikaa tätä foorumia, olen siis vaha mutta nuorien ihmisten parissa toimineena luulin olevani jotenkin ymmärrettävissä. Olenkin nyt todennut että aivan sama kuin metsän puille höpäjäisin, hongat huokkaillen humajaa "ne kuitenkin kuuntelee".

  Kasvisruokavalion sanansäilä alkoi Tänään osiossa, siirtyi Tähän osioon ja on nyt kimmonnut kimmonnut  Voitko syödä lihaa alle. Eli en kimpoile perässä, kimpoilut on kimpoiltu. Käsitänkin tällaisen pakoiluksi sekä selkään puukottamiseksi, rauhantilan saavuttamiseksi foorumille poistun nyt ainakin joksikin aikaa. Ei martyyriudesta ei suuttumuksesta ei halventamisen halusta en mistään pahasta, rauhaa ja rakkautta. Hyvää Vappua ja Kevättä, Kevät on uuden elämän aikaa.

  Kirjattu

  aiunkor

  • Vieras
  Vs: Foorumin hengestä
  « Vastaus #100 : 28. Huhtikuuta 2016 klo 17:55 »

  Ok, hyvää kevättä sulle siinä missä jokaiselle omilla poluillaan ja eväillään.

  Sen haluun sanoa, että täällä foorumillahan on eri-ikäistä väkeä, eivät kaikki ole alta kolmenkympin tai neljänkympin..jne.
  Kirjattu

  Brooks

  • Hippi
  • *****
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1012
  Vs: Foorumin hengestä
  « Vastaus #101 : 28. Huhtikuuta 2016 klo 20:33 »
 • Tykkää (1)

 • Ei kai netin keskustelupalstojen tarkoituksena ole saada muutettua toisten ihmisten ajattelutapoja tai näkemyksiä? Keskustelupalstoilla käydään keskustelua eli vaihdetaan mielipiteitä. Kuten aiemmin jo mainitsinkin, ei ole tarkoitus olla samaa mieltä asioista eikä yksimielisyyteen tarvitse eikä edes kannata pyrkiä.

  Lienee myös kohtuutonta vaatia netin foorumeilla tieteellisiä perusteluja. Jos sellaista vaatii, kannattanee siirtyä keskustelemaan akateemisten aikakauskirjojen sivuille. Tieteellisyyden vaatiminen on erityisen turhaa tällä foorumilla, koska niin monet näyttävät suhtautuvan kriittisesti tieteelliseen maailmankuvaan.

  Eri ruokavalioiden keskinäinen paremmuus ei itseäni kiinnosta, joten tähän päivänpolttavaan kiistanaiheeseen en ota kantaa. Mutta käydyn keskustelun tieteellisyyden vaatimus tulisi varmasti paremmin täytetyksi, jos ei käyttäisi Vegaaniliiton nettisivuja esimerkkinä relevantista tieteellisestä lähteestä.
  Kirjattu
  The Art Of Brooks

  Kurre

  • Vieras
  Vs: Foorumin hengestä
  « Vastaus #102 : 28. Huhtikuuta 2016 klo 21:37 »

  Lienee myös kohtuutonta vaatia netin foorumeilla tieteellisiä perusteluja. Jos sellaista vaatii, kannattanee siirtyä keskustelemaan akateemisten aikakauskirjojen sivuille. Tieteellisyyden vaatiminen on erityisen turhaa tällä foorumilla, koska niin monet näyttävät suhtautuvan kriittisesti tieteelliseen maailmankuvaan.

  Eri ruokavalioiden keskinäinen paremmuus ei itseäni kiinnosta, joten tähän päivänpolttavaan kiistanaiheeseen en ota kantaa. Mutta käydyn keskustelun tieteellisyyden vaatimus tulisi varmasti paremmin täytetyksi, jos ei käyttäisi Vegaaniliiton nettisivuja esimerkkinä relevantista tieteellisestä lähteestä.

  Erittäin hyviä pointteja muuten, en tullut ajatelleeksi. Vegaaniliittohan on puolueellinen lähde. Toisaalta siellä on merkitty sivuilla kerrotun tiedon lähteet, mutta olisi kyllä parempi linkittää suoraan alkuperäisiin lähteisiin omista viesteistä, ja muutenkin vähän läpilukea tekstiä ja verrata tutkimuksiin, että kuinka paljon jotain tutkimustietoa on sovellettu siihen malliin, että se tukee järjestön tarjoamia näkemyksiä.

  Kompastuin kyllä nyt omaan nokkeluuteni aika kybällä tämän asian kanssa, vähän noloa. Rupesin näsäviisastelemaan Josvalle, koska mua ärsytti hänen asenteensa, mutta omani ei ollut kyllä yhtään sen parempi. Enhän itsekään yleensä perustele väittämiäni, sen enempää tieteellisesti kuin epätieteellisestikään. Olen toki edelleen eri mieltä hänen kanssaan monestakin asiasta, mutta hyvin paljon tuossa mun edellisessä viestissä ilmeni pelkkää halua vittuilla, eikä niinkään sellaista hyväntahtoista rakentavaa palautetta. Aika koomista tämmöisessä foorumin henkeä koskevassa keskustelussa käyttäytyä tavalla, joka ei todellakaan edistä hyvää henkeä. Pahoitteluni Josvalle, olisin voinut ihan ystävälliseenkin sävyyn hänelle kirjoittaa.
  Kirjattu

  aiunkor

  • Vieras
  Vs: Foorumin hengestä
  « Vastaus #103 : 28. Huhtikuuta 2016 klo 21:56 »

  Mä tykkäsin että sulla Kurre oli paljon asiaa siinä viestissäsi,, sitäpaitsi Josva on aiemmin tiedottanut että tyylinsä on provosoiva, ja sitähän se usein on. Ymmärrän reaktiosi tuossa aiemmassa viestissä ja kuitenkin taas upeeta nyt tässäkin kohti, oot musta täs kokoajan henkinyt tänne semmosta tervettä positiivista ja suvaitsevaa henkeä ja kiitän siitä!
  Kirjattu

  Stölle

  • Vieras
  Vs: Foorumin hengestä
  « Vastaus #104 : 28. Huhtikuuta 2016 klo 23:34 »

  Viimeaikaiset keskustelut on kyllä aika kaukaa siitä mitä hain tältä foorumilta. maku mennyt syyttelyiden tuiskeessa. jatkoja! :)
  Kirjattu