Tervetuloa! Hipit.fi:n foorumi on ekologisuudesta, rakkaudesta ja vapaudesta kiinnostuneiden kotifoorumi.
Osallistu keskusteluun ja tutustu uusiin ihmisiin luomalla tunnus! :)


Jos olet jo foorumilainen, voit kirjautua sisään tästä:

Tunnus: Salasana:

Uusimmat artikkelit

Ilmastonmuutos suomalaisen näkökulmasta

Indonesian poliisi hävitti puoli tonnia marihuanaa polttamalla - lähiseutu pöllyissä

Ensimmäistä kertaa 40 vuoteen maailmantalous kasvoi, hiilidioksipäästöt eivät

NASA: ilmastonmuutos minuutissa

Iso-Britannia: Aurinkoenergia kasvoi 94%, uusiutuva energia ohitti ydinvoiman

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
 1 
 : 05. Kesäkuuta 2023 klo 07:24 
Aloittaja Ketoneilikka - Uusin viesti kirjoittanut tassujateekuppeja
Olen ehkä tässä kuviossa ainoa, joka lähestyy hippiasiaa tältä kantilta: minua kiinnostaa enemmän olla osa rakkauden, rauhan ja vapauden muutosliikettä kuin noudattaa jotain tietynlaista elämäntapaa.

Jeesus friikit olivat asian ytimessä ja jos rauha, rakkaus ja vapaus ovat oman elämän tärkeimpiä päämääriä niin kaikki nuo löytyvät Jeesuksesta Kristuksesta. Ja totuus... Varsinkin tässä maailmanajassa, kello on jo viittä vaille. Siis jos ihan oikeasti kiinnostaa olla osa jotain muutosliikettä joka pyörii ihan konkreettisesti päivittäin sekä henkilökohtaisella että maailmanlaajuisella tasolla aiheen ympärillä. Siinä riittää tekemistä ja työtä. Mutta parempaa ei ole. :)

Tässä haastattelu jota kautta voit saada aiheeseen tutustumista yhteiskunnallisten asioiden kautta, tunnukset voi luoda ilmaiseksi niin pääsee kuuntelemaan, kohdasta 01:01:30 alkava The Great Reset - Suuri nollautuminen, Onko tietoa sopimuksen yksityiskohdista?

https://www.patmos.fi/patmosplus/?series=549&episode=353225&title=studiossa-juha-ahvio-ja-leena-metsamaki
 2 
 : 04. Kesäkuuta 2023 klo 11:33 
Aloittaja Ketoneilikka - Uusin viesti kirjoittanut Omppu
Yleensä on suunnilleen kolme asiaa mitä voi tehdä asioille. Joko valittaa ja märehtiä, hyväksyä ja antaa asioiden olla tai tehdä ja muuttaa asioita itse. Harielin ansiosta tuo Discord-ryhmä sentään syntyi ja siellä on ainakin omasta mielestä ollut mukavaa keskustelua, olkoonkin että sielläkin on vaan muutaman ihmisen porukka. Jos tänne haluaisi puhaltaa eloa niin ehkä sitten kannattaisi perustaa jotain ketjuja tai kirjoittaa enemmän? Itse en ole kirjoittanut kun ei ole ollut inpistä eikä ole tuntunut olevan mitään aihetta mihin tarttua, toki silti aina käyn katsomassa, että olisiko täällä jotain aktiviteettia ja 99 % ajasta ei ole.

 3 
 : 04. Kesäkuuta 2023 klo 10:34 
Aloittaja Ketoneilikka - Uusin viesti kirjoittanut Hermit of Think-Follow
Kukaan ei missään kohtaa ole kyseenalaistanut hippeyttäsi siksi, että olet eri mieltä, oikeestaan olet ainoa jonka näen pohtivan näitä hippeyden määritelmiä ja oikeaoppisuutta säännöllisesti. En usko, että kukaan toimii hippipoliisina sua vastaan yhtä paljon kuin oma mielikuvituksesi. Enkä tiedä, kuinka moni enää edes välittää koko termistä tai samaistuu siihen, tai käyttää sitä itsestään muuten kuin ironisesti.

Tässä asiassa on kuitenkin se puoli, että kyseinen aihe vilpittömästi kiinnostaa minua. On mielenkiintoista, miten hipin kaltainen käsite voi syntyä niin vaatimattomista lähtökohdista (englannin kielen sana "hip"), kuvata niin mullistavaa kansanliikettä (1960-luvun ja 1970-luvun alun hipit), vakiintua kuvaamaan tietynlaista ihmistyyppiä ja ajan kuluessa selvästi muuttua. Miten sanaan on vuoroin, virtausten kääntyillessä, liitetty negatiivinen ja positiivinen leima. Olen ehkä tässä kuviossa ainoa, joka lähestyy hippiasiaa tältä kantilta: minua kiinnostaa enemmän olla osa rakkauden, rauhan ja vapauden muutosliikettä kuin noudattaa jotain tietynlaista elämäntapaa. Mutta joo, ei tätä asiaa loputtomiin tarvitse vatvoa tällä foorumilla, ellei muita kiinnosta ;D

 4 
 : 04. Kesäkuuta 2023 klo 09:06 
Aloittaja Ketoneilikka - Uusin viesti kirjoittanut karhu
Siirretty toisesta ketjusta:

Olin joitakin kuukausia itsekin siellä Discordissa. Havaintoni oli, että aika usein, kun tein keskustelualoitteen, kukaan ei reagoinut siihen, tai jos esitin jonkin kommentin käynnissä olleeseen keskusteluun, se tyrehtyi ja alkoi uudelleen vasta päiväkausien päästä jonkun heittäessä jotain ilmeisesti kiinnostavampaa näkökulmaa. Kysymys oli jonkin aika tarkasti rajatun genren tai skenen sisäisestä keskustelusta (tai kuppikuntaisuudesta), kentän reuna-alueilla liikuskelijoita (tai ulkopuolisia) ei mukaan toivottu. Tämä johti siihen, että kun keskustelu rupesi käsittelemään omaan silmääni valitettavan naiivia kosmologiaa, turhautuneena ilmaisin peittelemättömän kritiikkini siitä asiasta. Totesin saman tien, että nyt viimeistään olen väärää jengiä, ja vetäydyin pois.

Ongelmana Discordissa oli, että siellä käytiin yhtä keskustelua. Ylläpitäjä voi kyllä luoda uusia kanavia eri teemoille, mutta sekin tapahtuu ylhäältäpäin. Joku osallistuja voi toimia siellä keskustelun tulppana tai derailaajana ihan vain, kun ei selvästi kuulu samaan jengiin. Tämä ei tarkoita, etteikö kyseinen keskustelija voisi olla "hippi", mitä se tarkoittaakin. Ihan vastikään taas juttelin yhden uuden ihmisen kanssa hippiydestä ja jälleen kuulin samat kentän reuna-alueilla tutuksi tulleet ajatukset: hippiaate inspiroi ja hippiunelma kiehtoo, mutta nykyhippiyteen ei innosta samastua – jokin epäsovinnaisempi, ehkä 1960-luvulle uskollisempi juttu voisi kiinnostaa enemmänkin. Foorumi on Discordia demokraattisempi ja tasa-arvoisempi, täällä voi heitellä viestejä sinne ja viestejä tänne satoihin ketjuihin, luoda uusia, löytää kiinnostavia kommentoimatta jätettyjä postauksia edelleen ketjujensa viimeisimpinä jne., eikä tarvitse niin täysillä sulautua joukkoon.

Aiheet josta puhut ei vaan sattuneet kiinnostamaan sillä hetkellä. Ja sävy jolla kommentoit muiden juttuja, ei ainakaan itseäni innosta jatkamaan keskustelua. Tässäkin ketjussa valitat muista ihmisistä ja ryhmästä, jossa kukaan ei sua pakota olemaan, mutta johon oot aina ollut tervetullut ja hyväksytty jäsen. Kukaan ei missään kohtaa ole kyseenalaistanut hippeyttäsi siksi, että olet eri mieltä, oikeestaan olet ainoa jonka näen pohtivan näitä hippeyden määritelmiä ja oikeaoppisuutta säännöllisesti. En usko, että kukaan toimii hippipoliisina sua vastaan yhtä paljon kuin oma mielikuvituksesi. Enkä tiedä, kuinka moni enää edes välittää koko termistä tai samaistuu siihen, tai käyttää sitä itsestään muuten kuin ironisesti.

 5 
 : 03. Kesäkuuta 2023 klo 18:39 
Aloittaja haukansilmä - Uusin viesti kirjoittanut tassujateekuppeja
https://www.instagram.com/reel/Cp25T9Ap-Wd/?igshid=NTc4MTIwNjQ2YQ== 🛸

 6 
 : 02. Kesäkuuta 2023 klo 07:56 
Aloittaja Freeppone - Uusin viesti kirjoittanut Freeppone
Mulla on maatila pohjois-Savossa jossa on iso talo ja rauhallinen ympäristö järven rannalla.
Tilalla toistaiseksi luomu ylämaankarjaa, tosin työtaakan ja byrokratian vuoksi ole lopettelemassa kun käyn kuitenkin kaupungissa töissäkin. Kiva olis olla mahdollisimman omavarainen ja kasvattaa muutakin kuin lihaa :)
 Olen vapaamielinen omilla aivoilla ajatteleva ihminen. Mulle tärkeää on vapaus,perhe , ystävät  luonto terveys.
 Olen aktiivinen ihminen ja harrastan liikuntaa monessa muodossa.
 Laita YV ja kerro itsestäsi. Ois kuitenkin tärkeää että tultais hyvin juttuun.
 

 7 
 : 31. Toukokuuta 2023 klo 17:14 
Aloittaja Ketoneilikka - Uusin viesti kirjoittanut Hariel
Ei näkynyt ketjuja "minun aikanani".

Ketjut-ominaisuus on ollut alusta asti käytössä, mutta ihmiset ei sitä sieltä oikein löytäneet enkä itse huomannut tuoda asiaa paremmin esille.

 8 
 : 31. Toukokuuta 2023 klo 16:52 
Aloittaja Ketoneilikka - Uusin viesti kirjoittanut Hermit of Think-Follow
Sen enempää rajauksia ei ole tehty eikä discordi ole millekään tietylle porukalle tai "kuppikunnalle". Jos sinne on tullut tietynlaisia ihmisiä niin se on ollut tahatonta, ei järjestettyä.

Juu, näin olen käsittänyt, mutta se keskustelu perustuu keskustelijoiden yhdenmukaisuuteen. Discordin kaltainen paikka tuntuu vähän kuin irl-maailman baaripöydältä, jossa ne tyypit, joiden jutut eivät mukaudu yleiseen tapaan, aikaa myöten jäävät sivummalle ja vaihtavat kenties pöytää. Foorumi on väljempi, enemmän sen hengen mukainen, mitä internetistä ja sähköisistä yhteyksistä "piti" tulla 1990-luvun visioissa, näin pölvästimäisesti historioiden.

Jos siun viesteihin on vastattu huonosti niin se se saattoi johtua siitäkin, että aluksi keskustelijoita oli aika vähän ja useimmat oli pitkän linjan foorumilaisia (tutut tyypit ja jutut). Ihmisillä on myös muutakin kuin nettielämää, siksikin vastaukset saattaa viivästyä.

Niin, no minähän olen ollut foorumilla neljän eri nimimerkin suojissa pieniä taukoja lukuun ottamatta vuodesta 2010. :) Ja useammissa hippimiiteissäkin aikoinamme käynyt, mutta kerran sopeutumaton on aina sopeutumaton. Ja olihan se nyt ihan selvää, että kun itse postasin jotain hippidiscordiin, sitä seurasi hiljaisuus, mutta kun joku toinen postasi, sitä seurasi keskustelu. Ei tätä parane muuksi vääntää.

Kanavat tulee ylläpidolta (ehdotuksia tietysti kuullaan), mutta kaikki käyttäjät pystyvät myös luomaan ketjuja, jotka on vähän kuin väliaikaisia kanavia. Ne voi nimetä itse ja ne pysyy näkyvillä niin kauan kun niissä on aktiivisuutta, kolmen päivän hiljaisuuden jälkeen ketjut menee arkistoon. Tuota ketjut-ominaisuutta en ehkä ole ylläpitäjänä tuonut tarpeeksi esille, mutta laitoin juuri palvelimen pääkanavalle viestiä tuosta.

Ei näkynyt ketjuja "minun aikanani".

 9 
 : 31. Toukokuuta 2023 klo 16:09 
Aloittaja Ketoneilikka - Uusin viesti kirjoittanut Hariel
Olin joitakin kuukausia itsekin siellä Discordissa. Havaintoni oli, että aika usein, kun tein keskustelualoitteen, kukaan ei reagoinut siihen, tai jos esitin jonkin kommentin käynnissä olleeseen keskusteluun, se tyrehtyi ja alkoi uudelleen vasta päiväkausien päästä jonkun heittäessä jotain ilmeisesti kiinnostavampaa näkökulmaa. Kysymys oli jonkin aika tarkasti rajatun genren tai skenen sisäisestä keskustelusta (tai kuppikuntaisuudesta), kentän reuna-alueilla liikuskelijoita (tai ulkopuolisia) ei mukaan toivottu. Tämä johti siihen, että kun keskustelu rupesi käsittelemään omaan silmääni valitettavan naiivia kosmologiaa, turhautuneena ilmaisin peittelemättömän kritiikkini siitä asiasta. Totesin saman tien, että nyt viimeistään olen väärää jengiä, ja vetäydyin pois.

Harmi jos oot kokenut Discordin noin negatiivisesti. Alunperäinen tarkoitus oli, minulla ja varmaan muillakin, luoda reaaliaikainen keskustelupaikka foorumilaisille (ja sellaisille hipeille/hippihenkisille myös, kenellä ei ole foorumitunnuksia mutta haluavat liittyä mukaan). Sen enempää rajauksia ei ole tehty eikä discordi ole millekään tietylle porukalle tai "kuppikunnalle". Jos sinne on tullut tietynlaisia ihmisiä niin se on ollut tahatonta, ei järjestettyä.

Foorumipostaukset on yleisesti ottaen pitempiä ja mietitympiä asiakirjoituksia, kun taas discord-keskustelu on reaaliaikaisempaa, enemmän puhekeskustelua muistuttavaa ja viestit lyhyempiä. Discord-viesteistä saa halutessaan myös välittömän ilmoituksen, mikä ei onnistu foorumilla. Itseäni ei viime aikoina ole foorumikirjoittelu erityisemmin napannut, oon tykännyt discord-keskustelusta enempi, mutta aika makuasia tämä.

Jos siun viesteihin on vastattu huonosti niin se se saattoi johtua siitäkin, että aluksi keskustelijoita oli aika vähän ja useimmat oli pitkän linjan foorumilaisia (tutut tyypit ja jutut). Ihmisillä on myös muutakin kuin nettielämää, siksikin vastaukset saattaa viivästyä. Discordin meininki on kuitenkin piristynyt kun sinne on tullut uusia keskustelijoita tuomaan mukaan omaa juttuaan.

Lainaus
Ongelmana Discordissa oli, että siellä käytiin yhtä keskustelua. Ylläpitäjä voi kyllä luoda uusia kanavia eri teemoille, mutta sekin tapahtuu ylhäältäpäin.

Kanavat tulee ylläpidolta (ehdotuksia tietysti kuullaan), mutta kaikki käyttäjät pystyvät myös luomaan ketjuja, jotka on vähän kuin väliaikaisia kanavia. Ne voi nimetä itse ja ne pysyy näkyvillä niin kauan kun niissä on aktiivisuutta, kolmen päivän hiljaisuuden jälkeen ketjut menee arkistoon. Tuota ketjut-ominaisuutta en ehkä ole ylläpitäjänä tuonut tarpeeksi esille, mutta laitoin juuri palvelimen pääkanavalle viestiä tuosta.

 10 
 : 31. Toukokuuta 2023 klo 10:27 
Aloittaja Ketoneilikka - Uusin viesti kirjoittanut Hermit of Think-Follow
Siirretty toisesta ketjusta:

Joo tämä foorumi on ollut pystyynkuollut jo lähes vuosia, mutta Discordissa riittää vielä aktiviteettia. :)

Olin joitakin kuukausia itsekin siellä Discordissa. Havaintoni oli, että aika usein, kun tein keskustelualoitteen, kukaan ei reagoinut siihen, tai jos esitin jonkin kommentin käynnissä olleeseen keskusteluun, se tyrehtyi ja alkoi uudelleen vasta päiväkausien päästä jonkun heittäessä jotain ilmeisesti kiinnostavampaa näkökulmaa. Kysymys oli jonkin aika tarkasti rajatun genren tai skenen sisäisestä keskustelusta (tai kuppikuntaisuudesta), kentän reuna-alueilla liikuskelijoita (tai ulkopuolisia) ei mukaan toivottu. Tämä johti siihen, että kun keskustelu rupesi käsittelemään omaan silmääni valitettavan naiivia kosmologiaa, turhautuneena ilmaisin peittelemättömän kritiikkini siitä asiasta. Totesin saman tien, että nyt viimeistään olen väärää jengiä, ja vetäydyin pois.

Ongelmana Discordissa oli, että siellä käytiin yhtä keskustelua. Ylläpitäjä voi kyllä luoda uusia kanavia eri teemoille, mutta sekin tapahtuu ylhäältäpäin. Joku osallistuja voi toimia siellä keskustelun tulppana tai derailaajana ihan vain, kun ei selvästi kuulu samaan jengiin. Tämä ei tarkoita, etteikö kyseinen keskustelija voisi olla "hippi", mitä se tarkoittaakin. Ihan vastikään taas juttelin yhden uuden ihmisen kanssa hippiydestä ja jälleen kuulin samat kentän reuna-alueilla tutuksi tulleet ajatukset: hippiaate inspiroi ja hippiunelma kiehtoo, mutta nykyhippiyteen ei innosta samastua – jokin epäsovinnaisempi, ehkä 1960-luvulle uskollisempi juttu voisi kiinnostaa enemmänkin. Foorumi on Discordia demokraattisempi ja tasa-arvoisempi, täällä voi heitellä viestejä sinne ja viestejä tänne satoihin ketjuihin, luoda uusia, löytää kiinnostavia kommentoimatta jätettyjä postauksia edelleen ketjujensa viimeisimpinä jne., eikä tarvitse niin täysillä sulautua joukkoon.

Sivuja: [1] 2 3 ... 10