Tervetuloa! Hipit.fi:n foorumi on ekologisuudesta, rakkaudesta ja vapaudesta kiinnostuneiden kotifoorumi.
Osallistu keskusteluun ja tutustu uusiin ihmisiin luomalla tunnus! :)


Jos olet jo foorumilainen, voit kirjautua sisään tästä:

Tunnus: Salasana:

Uusimmat artikkelit

Ilmastonmuutos suomalaisen näkökulmasta

Indonesian poliisi hävitti puoli tonnia marihuanaa polttamalla - lähiseutu pöllyissä

Ensimmäistä kertaa 40 vuoteen maailmantalous kasvoi, hiilidioksipäästöt eivät

NASA: ilmastonmuutos minuutissa

Iso-Britannia: Aurinkoenergia kasvoi 94%, uusiutuva energia ohitti ydinvoiman

Pienet kivat jutut - 1

Napu

 • Vieras
Pienet kivat jutut
« : 23. Syyskuuta 2019 klo 04:56 »

Mä luulen että näit löytyis lisääkin mitä vois tehdä!

Me ollaan muksun kanssa välillä keräilty roskia, n. säkillinen kerrallaan ympäristöstä. Se tuntuu mukavalta,ihan kuin hoitais yhteistä puutarhaa. Luontoa siivotessa näkee vielä monimuotoisuutta ja nyt syksyn värejä. Kyllä siinä hyvä mieli yleensä löytyy vaikka roskameri on joskus valtava. Meillä on jopa semmoset varsipihdit ollut käytössä, kun pikkukaveri on helpompi saada mukaan välineurheiluun  ;D. Olis ihan hyvä laji kenelle vain, 'noukkijoiden' kanssa käy selkävaivaisillekin  :)
Kirjattu

Omppu

 • Kukkaishippi
 • ****
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 418
Vs: Pienet kivat jutut
« Vastaus #1 : 24. Syyskuuta 2019 klo 13:41 »
 • Tykkää (0)

 • Tuohan kuulostaa hyvältä! Täälläkin on ympäristössä niin paljon roskaa, että on käynyt välillä mielessä että voisi ostaa vaikka tuollaiset pihdit ja ruveta keräämään roskia kun kukaan muu ei sitä juuri tunnu tekevän. Joskus saatan poimia joitakin roskia maasta ja heittää ne roskikseen, esim. tupakka-askit.
  Kirjattu

  Sininen evä

  • Vieras
  Vs: Pienet kivat jutut
  « Vastaus #2 : 25. Syyskuuta 2019 klo 12:46 »

  Ihailtavaa toimintaa teiltä, jeeep. Sattumoisin muuten eilen kun sukkuloin munamankelilla tossa Viikissä, niin siinä yhen dösäpysäkin luona kaksi naista keräs roskia juurikin näillä ottimilla :) Siis ei tehneet työkseen sitä.
  Kirjattu

  Napu

  • Vieras
  Vs: Pienet kivat jutut
  « Vastaus #3 : 27. Syyskuuta 2019 klo 17:04 »

  Niinpä. Tietenkään ei kannata luulla että ne roskat koskaan loppuu keräämällä! Mutta jos enempi ihmisii ihan vapaasti keräilee vaik roskia ja vähän tuollee huolehtii semmost pientä ympäröivästä luonnosta, niin muutkin näkee ett semmost voi tehdä. Siinä itse saa myös tuntumaa ihan erilailla ympäristöönsä. Musta tylsintä sääntösuomes on että kaikkeen on joku työ ja pätevyys ja diipadaa, aika ja työasu ym. ...luvat ainakin vähintään. Niin voi edes kerätä roskii tai vaik asetella kävyt kivaks kuvioks tai jotain! Ihan vaan mielikseen.

  Joskus kun asuttiin vielä Helsingissä opiskelija-asunnossa niin mä tykkäsin haravoida pihaa ihan muuten vain. En mä koskaan talkoopäivistä niin tykännyt, musta oli vaan kiva haravoida kun muksu leikki pihalla.. ja ne haravat oli yhteisessä varastossa. Silloin se piha tuntui enemmän kotoisalta.

  Oispa katutaide vapautettu myös! Edes sähkökaapit ym. harmaat tylsät tönöt vois ihan hyvin olla vapaan taiteen areenoja. Vai mitä mieltä olette?
  Kirjattu

  Sininen evä

  • Vieras
  Vs: Pienet kivat jutut
  « Vastaus #4 : 30. Syyskuuta 2019 klo 09:13 »

  Mun himan lähellä on yks sähköpömpeli mihin on sapluunalla heitetty Amelia leffasta sen mimmin kasvot ( en ole kyllä muistaakseni kyseistä leffaa nähnyt ) Diggaan siitä kuvasta. En tiedä onko toi luvalla tehty, mut täällä on muualla osa ihan luvallisia tekeleitä myös, onneks. Sit mitkä on uus juttu ollu jonkun aikaa, niin nämä muraalit talojen seinissä, jee! Osa aika villin näkösiä, mikä ihmetyttää positiivisesti.

  Joskus vuosia sitten Espoon Suvelassa kattelin yhtä "taideteosta" talon päätyseinässä. Semmonen tökerö kuusi & aurinko, vai olikohan se kuu? Ihan hirveen näkönen, onkohan vieläkin siellä? Se ei kyllä ollu muistaakseni maalattu, jotenkin siihen heitetty vaan., huh.
  Kirjattu

  Napu

  • Vieras
  Vs: Pienet kivat jutut
  « Vastaus #5 : 09. Lokakuuta 2019 klo 16:17 »

  Jjoo. Onhan niitä kaikenlaisii suhauksii eikä mitenkään voi kaikkia miellyttää, mutta jos olis vapaata seinää ja vaik niitä kaappeja, niin kuka vaan voi sitten maalata päälle itse paremmin  ;D (se kyllä joskus harmittaa kun jotku nassikat on käynyt sotkee oikeesti hienoa katutaidetta jollain omilla liiskatuilla hämähäkeillään).. Mutta onhan siinä sitten se puoli että ei ne maalit mitään myrkyttömiä ole, mutta toisaalta etenkään se maalien poistaminen/pesu ei todellakaan ole myrkytöntä ja varmaan kuluttaa sitä alkuperäistä pintaa myös.

  Tampereella taitaa olla vapaata seinää ihan hyvin. Helsingissä ainaki Suvilahdessa oli.. Ainakin joskus... Mut semmoset tempaukset mitä esim. Lahdessa on, niin ei kyl inspaa. Tääl on siis välillä rakennettu seiniä ja sinne crewit käy jotai heittää, mut äh. Musta katutaiteeseen kuuluu tietynlainen anonyymius ja toisaalta niille jotka oikeesti jotai kyhää niin ei se luvasta tietenkään ole kiinni.

  Joop.
  Kirjattu

  Sininen evä

  • Vieras
  Vs: Pienet kivat jutut
  « Vastaus #6 : 13. Lokakuuta 2019 klo 14:13 »

  Toi tökerö kuusikuu viritys mistä kirjoitin, on ihan luvalla tehty talon rakennusvaiheessa. Se ei muistaakseni ole maalattu, vaan jollain säänkestävällä elementillä siihen viskattu, en muista tarkkaan. Noin muistelisin, on korkeella vielä. Äärilaita näihin nykyisiin muraaleihin todella.
  Kirjattu