Tervetuloa! Hipit.fi:n foorumi on ekologisuudesta, rakkaudesta ja vapaudesta kiinnostuneiden kotifoorumi.
Osallistu keskusteluun ja tutustu uusiin ihmisiin luomalla tunnus! :)


Jos olet jo foorumilainen, voit kirjautua sisään tästä:

Tunnus: Salasana:

Uusimmat artikkelit

Ilmastonmuutos suomalaisen näkökulmasta

Indonesian poliisi hävitti puoli tonnia marihuanaa polttamalla - lähiseutu pöllyissä

Ensimmäistä kertaa 40 vuoteen maailmantalous kasvoi, hiilidioksipäästöt eivät

NASA: ilmastonmuutos minuutissa

Iso-Britannia: Aurinkoenergia kasvoi 94%, uusiutuva energia ohitti ydinvoiman

Tervetuloa sydänpiiri-/heart sharing circle- toimintaan mukaan! ♥ - 1

tuulentytär

 • Hippiäinen
 • *
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 5

Heihei siskoset sekä veliset! ♥

Facebookista löytyy tällaiset ryhmät sydänpiiri-/heart sharing circle -toiminnan suunnittelua ja piirien kokoon kutsumisia/ilmoituksia varten.

Naisten ryhmä: https://www.facebook.com/#!/groups/177923325634713/

Kaikkien yhteinen: https://www.facebook.com/#!/groups/452425358143095/

"Heart Sharing Circlen tarkoituksena on koota eri-ikäisiä henkisestä kasvusta kiinnostuneita ihmisiä istumaan yhdessä piiriin; jakamaan elämäänsä, kokemustansa ja tunteitansa turvallisessa, luottamuksellisessa, kunnioittavassa, lämminhenkisessä ja kannustavassa ilmapiirissä. Parannutaan, voimaannutaan ja kasvetaan yhdessä. ♥

Yksi ehdotelma illan kulusta (jokainen voi järjestää ja isännöidä/emännöidä juuri sellaisia ryhmiä, jotka kokee sydämessään hyviksi):
-Istutaan piiriin
-Om ja pieni meditaatio/hiljentyminen/piirin yhteiseen energiaan, ”samalle taajuudelle”, virittäytyminen
-Halutessa jokin lyhyt alustus mahdollisesta illalle valitusta aiheesta/teemasta
-Jokainen puhuu tai on puhumatta (valintansa mukaan) vuorollaan, puheenvuoro kiertää myötäpäivään, toiset kuuntelevat sydämellään. Pyritään siihen, että jokainen saa puhua juuri sen verran kuin mihin on tarve, mutta toivotaan että jokainen kunnioittaa illalle suunniteltua kokonaisaikaa puheensa mittaa arvioidessaan.
-Puhua voi illan teemasta ja/tai omasta elämästään tai ihan mistä vaan, mitä on omalla sydämellään: esim. ilot, surut, kokemukset tai millaista on elää tässä henkisen kasvun prosessissa.
-Kun jokainen on saanut jakaa vuorollaan, loppu-om ja meditaatio.
-Mahdollisesti myös jotain pikku purtavaa, teetä ja vapaata jutustelua lopuksi.

Kyseessä on täysin vapaaehtoisuuteen perustuva vertaistoiminta eli ryhmillä ei ole mitään opettajia ja päättäjiä. Kaikki päätökset tehdään piirissä yhteistuumin. Toiminta on aina ilmaista (paitsi mahdolliset tilavuokrat tms kustannukset).

Lämpimästi tervetuloa kaikille suunnittelemaan, toteuttamaan, osallistumaan! Ryhmään saa ilomielin kutsua lisää samanhenkistä porukkaa! ♥"
Kirjattu

tuulentytär

 • Hippiäinen
 • *
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 5

Vielä lisätietoa:

Mikä tällaisen sydänpiirin tarkoitus on?

 -Puhuvan piirin menetelmää on käytetty jo muinaisista ajoista lähtien eri alkuperäiskulttuurien keskuudessa: esim. Amerikan alkuperäiskansat ja Australian aboriginaalit ovat käyttäneet tätä; sen on todettu olevan erittäin toimiva tapa lähentää ihmisiä ja antaa mahdollisuus ilmaista itseään täydellisessä vapaudessa. Se tuo ihmiset yhteen hiljaisella ja kunnioittavalla tavalla oppimaan ja opettamaan, kuuntelemaan ja jakamaan. 

-Sharing circle voi auttaa voimaantumaan ja toipumaan sellaisista olosuhteista, jotka ovat aiheuttaneet varjoja elämäämme. Sen parantava vaikutus on kokonaisvaltaista ulottuen mieleen, sydämeen, kehoon ja henkeen.  Sanotaan, että piirissä jaettuna ilot tuplaantuvat ja surut puolittuvat.   

-Piirin ympyrän muoto symboloi jatkuvuutta ja yhdenvertaisuutta. Sille on ominaista se, ettei kukaan ole piirissä istuessaan toistansa ylemmässä tai alemmassa asemassa. Se rohkaisee osallistujia puhumaan vapaasti ja rehellisesti mielessään ja sydämellään olevista asioista. Pyhässä piirissä tunnelma pyritään luomaan niin luottamukselliseksi, lämpimäksi ja sallivaksi, että osallistujat saattavat kokea, että voivat halutessaan turvallisesti puhua myös hyvin kipeistä ja henkilökohtaisista asioista. Tärkeää on kuitenkin kunnioittaa ja kuunnella omia rajojaan ja kertoa tai olla kertomatta juuri sen verran kuin mikä tuntuu itsestä hyvälle. Piirissä saa myös olla hiljaa ja kuunnella, tällöin voi puheenvuoron kiertäessä myötäpäivään omalla vuorollaan sanoa vain oman etunimensä ja esimerkiksi että  ”kuuntelen tänään”.   

-Mitä tahansa kukin tuokaan piiriin mukanaan - puhuessaan, alustaessaan, emännöidessään/isännöidessään, leipoessaan, kuunnellessaan, läsnä ollessaan  - niin jokaista henkilöä kunnioitetaan, arvostetaan ja kuunnellaan juuri sellaisina kuin he ovat. Intiaanien uskomus on, että jokaiseen piiriin sattuvat juuri oikeat ihmiset, juuri oikeaan aikaan ja oikeaan paikkaan, kuulemaan juuri oikeita asioita. Tämä on varmasti hyvä perusta myös meidän alkavalle toiminnalle.   

-Piiriin osallistumisesta on koettu mm. seuraavanlaisia positiivisia vaikutuksia: 

*auttaa näkemään itsensä selvemmin, toiset toimivat ikään kuin peileinä
*auttaa tulemaan kokonaiseksi, eheäksi ja ymmärtämään koko potentiaalinsa
*auttaa löytämään lisää samanhenkisiä ihmisiä elämäänsä iloksi ja tukiverkostoksi
*saa kokea kommunikaatiota aidossa ja rehellisessä, läsnäolevassa seurassa
*oppii ja uskaltaa alkaa ilmaisemaan itseään vapaammin
*saa kokea, että on mukana yhteisöllisessä paranemisprosessissa, joka leviää kauttamme myös meitä ympäröiviin ihmisiin   

-Piiriin liitettyjä arvoja:   

*rakkaus
*kunnioitus
*rohkeus
*rehellisyys
*viisaus
*nöyryys
*totuus

Ensimmäisen puheenvuoron voi ottaa se kuka haluaa ja siitä liikutaan myötäpäivään, kunnes kaikki halukkaat ovat saaneet jakaa. Puheenvuoron mukana voi kulkea puhujalta toiselle jokin symbolinen esine, kuten esim. sulka tai vaikkapa pieni lyhty ja vain se puhuu, jolla tämä kys. esine on sillä hetkellä. muut kuuntelevat. Voi myös kertoa tosiaan vain oman nimensä ja sanoa että ”kuuntelen tänään”. Kerrotaan oma etunimi ja sitten sana on vapaa. Voi esim. kertoa mitä ajatuksia tämä mahdollinen alustus/illalle valittu aihe alustus herätti, mitä tunteita/toiveita/ajatuksia/kysymyksiä on tästä jutusta, onko kokemusta aiemmin piirimuotoisesta työskentelystä ja miten on sen kokenut, millaisia asioita ehkä haluaisi piirissä käsiteltävän yms. Ja voi kertoa mitä mieleen tulee esim. omasta elämästään, elämäntilanteestaan, omaan henkiseen polkuunsa liittyen... Mitä vain spontaanisti siinä hetkessä nousee esiin. Ryhmän luottamus ja avoimuus rakentuvat ajan myötä, lähdetään tutustumalla pikku hiljaa liikenteeseen.   

Ja vielä lopuksi muutama tärkeä asia (jotka mahdollisesti voi lukea jokaisella kerralla muistutukseksi?):   

- Vahvistetaan ryhmän luottamuksellista ja turvallista ilmapiiriä siten, että sitoudutaan olemaan puhumatta piirissä kuultuja asioita eteen päin. 

- Pyritään siihen, että jokainen saa puhua juuri sen verran kuin mihin on tarve, mutta toivotaan että jokainen kunnioittaa illalle suunniteltua kokonaisaikaa puheensa mittaa arvioidessaan.   

- Kyseessä on täysin vapaaehtoisuuteen perustuva vertaistoiminta eli ryhmillä ei ole mitään opettajia ja päättäjiä. Kaikki ovat samanarvoisia ja päätökset tehdään piirissä yhteistuumin. Toiminta on aina ilmaista (paitsi mahdolliset tilavuokrat ym kustannukset).   

- Kaikki henkisyydestä kiinnostuneet henkilöt ovat aina lämpimästi tervetulleita suunnittelemaan, toteuttamaan, osallistumaan!

 :ow
Kirjattu

annika

 • Vieras
Vs: Tervetuloa sydänpiiri-/heart sharing circle- toimintaan mukaan! ♥
« Vastaus #2 : 29. Syyskuuta 2012 klo 10:32 »

Aivan ihana juttu  :sydamia
Kirjattu

tuulentytär

 • Hippiäinen
 • *
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 5

Niin on!  :sydamia Ja nyt on jo löytynyt parikin paikkaa, missä voidaan alkaa kokoontumaan. Ja tiedossa bhajan-&sydänpiiri-komboa myös!
Kirjattu

tuulentytär

 • Hippiäinen
 • *
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 5

No toistaiseksi vasta Hkissä on toteutunut, mutta kyselyitä on vähän joka puolelta Suomea, eli eikun vaan suunnittelemaan, verkostoitumaan ja toteuttamaan! ^_^
Kirjattu

tuulentytär

 • Hippiäinen
 • *
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 5
Täyden kuun valvojaiset -ryhmä Facebookissa <3
« Vastaus #5 : 01. Lokakuuta 2012 klo 01:48 »
 • Tykkää (0)

 • Idea tästä ryhmästä syntyi, kun tässä juuri palasin kotiin klo 01.30 tuolta muutaman tunnin spontaanilta kävelyltä kirkkaasta täysikuisesta yöstä. Kuljeskelin meren rantoja pitkin ja istahdin aina välillä jonnekin rantakalliolle tai penkille meditoimaan tai vain hiljaa katselemaan tuota luomoavaa palloa taivaalla ja kuinka se loi hopeista siltaansa meren pinnalle. Näytti kuin siinä olisi säteillen tuikkinut tuhansittain pieniä hopeisia tähtiä ja se oli ihan uskomattoman kaunista ja tunnelma taianomainen. Ja tuli mieleen, että tällainen olisi kiva jakaa sellaisten ihmisten kanssa, jotka myös kokevat samoin. Näkevät samoin.
   
  Huomasin myös, että kuuta ihailemassa oli yllättävänkin monia ihmisiä, lähes kaikki yksin kuljeskelemassa. Varmaan aika spontaanisti keskellä yötä unettomina ajautuneena sinne meren rantaan, kuun kutsumina, niinkuin minäkin. Ja myös monissa ikkunoissa näytti olevan valot, vaikka ajankohta oli myöhäinen.

  Täysikuu tuntuu inspiroivan, valvottavan ja ihastuttavan monia, ja perinteisestihän luonnon keskellä asuneet heimoyhteisöt ovatkin ikiaikoja kokoontuneet juhlistamaan täysikuun yötä isojen leirinuotioiden äärelle: musisoimaan, tanssimaan, olemaan yhdessä. Eli tällainen on syvällä meidän esiäideiltä ja -isiltä perimissä geeneissämme, eikä länsimaisessa kulttuurissa oikein ole enää tällaisia rituaaleja. Moni vain valvoo ja pyöriskelee tuskastuneena omassa sängyssään, kun ei saa unta. Tai toinen vaihtoehto on lähteä johonkin baariin/klubille tms, jotka ovat melkeinpä ainoita paikkoja, joissa tapahtuu jotakin öiseen aikaan. Ja kuitenkaan niissä yleinen tunnelma ja energiat eivät ole kovinkaan meditatiiviset, puhtaat ja ylevöittävät, kuten moni meistä toivoisi. Nyt olisikin tarkoitus kehittää jotakin ihan muuta. Uudenlaista. Luovaa. Inspiroivaa.
   
  Monillehan tällainen valvominen ei ole edes mahdollista aikaisen töihin/kouluun herätyksen vuoksi arkena, mutta meitä on varmasti monia, joilla on eri syistä joustavammat aikataulut ja moni on yöihminen jo muutenkin ihan luonnostaan. Tai jos joka tapauksessa yö menisi sängyssä valveilla pyöriskellessä, niin miksei sen voisi viettää suosiolla mukavamminkin. Yleensä yhden myöhään valvotun yön jälkeen jaksaa vielä ihan hyvin tehdä pakolliset työt/opiskelut, varsinkin jos on takana ihanaa ja energisoivaa yhdessäoloa.

  Eli ideana olisi koota meitä kuuhulluja yhteen tähän ryhmään ja mahdollisesti kehittää jotakin yhteistä toimintaa tai vain yhdessä olemista ja ihmettelemistä täysikuun öiksi (tai esim. vaikka klo 20-02 välille). Voisi lähteä vaikka hiljaisille, meditatiivisille kävelyille meren rantaan tai tehdä leirinuotio jonnekin säiden salliessa tai mennä vaikka johonkin grillauspaikalle istumaan luonnon keskelle tai kesällä kuutamouinneille.

  Ulkona oleminen edes jonkin aikaahan on tietysti ihanteellisinta, jos on kirkas yö ja kuu näkyvissä. Muutoin voisi olla esim. jossain omakotitalossa tai muussa paikassa, jossa meno ei häiritsisi naapureita, niin voisi järjestää esim. rumpupiiriä, sydänpiiriä/sharing circea, musisointia, laulua, bhajaneita/kirtaneita, tanssia, taidejuttuja, improvisaatiota/runoilu, hoitorinkejä, yhteismeditaatioita, leffoja tai muita luovempia audiovisuaalisia taikamaailmoita leffatykin välityksellä katsellen ja kuunnellen - patjoilla, tyynyillä, vilteillä pehmoisessa sydänlämmössä yhdessä pötkötellen. Mitä ikinä vain mieleen juolahtaa, joko etukäteen suunnitellummin tai spontaanisti jotakin itse siinä täysikuun vaikutuspiirissä keksien.

  Joskus se voi myös olla vain jonkun toisen yökukkujan löytäminen kaveriksi tästä ryhmästä keskellä yötä esim. spontaanille kuukävelylle tai vaikka ex-tempore kuuhulluttelevaan öiseen chat-höpinään tai hassutteluun täällä Facebookissa.
   
  Mikään idea ei liene liian hullu tässä ryhmässä - ainakaan kun sitä näin täysikuiseen aikaa yöllä valvoen tarkastelee... ;)
   
  Tervetuloa kaikille täysikuun kutsumille suunnittelemaan, ihmettelemään, osallistumaan, jakamaan, kuuta palvomaan ja ulvomaan! Auuuuuuuuuuuuuuuuuuuu! ♥

  https://www.facebook.com/#!/groups/268408633262705/

  Mode-edit: Yhdistin aiheet, samasta asiasta on kyse tai ainakin läheltä liippaa... :)
  « Viimeksi muokattu: 01. Lokakuuta 2012 klo 07:34 kirjoittanut Vihreäkaupunki »
  Kirjattu

  Taika-Kim

  • Hippiäinen
  • *
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 9

  Musta tulee nyt hankala jäärä kun en ole enää FB:ssä ja kitisen koko ajan, kun siellä on jotain eksklusiivisesti... :) Kehottaisin ihmisiä miettimään oikeasti kaikkia ryhmiä perustettaessa, olisiko sittenkin postituslista, blogi, piratepad tms mikä tahansa avoimempi kun Facebook. Kun oikeasti on aika rikollista, että jos ei ole tiliä, niin FB-tapahtumia ei pääse edes selaamaan...

  Mutta siis ihana idea joka tapauksessa!
  Kirjattu

  inkivääri

  • Kukkaishippi
  • ****
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 393

  F*ckn´facebook.
  Kirjattu

  luna

  • Hippiäinen
  • *
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 41

  Itseä kiinnostaisi vastaavanlainen aktiviteetti paljonkin, mutta myöskään minä en fbkkia käytä. Onko se nyt niin välttämättömässä roolissa, että mukaan pääsee?
  Kirjattu

  tarina

  • Vieras
  Vs: Tervetuloa sydänpiiri-/heart sharing circle- toimintaan mukaan! ♥
  « Vastaus #9 : 26. Tammikuuta 2013 klo 01:23 »

  TÄMÄ VAIKUTTAA EHKÄ MAHTAVIMMALTA IDEALTA KOSKAAN !
  tahtoisin kovasti mukaan tähän / tämäntapaiseen !
  mä tosiaan en tiedä, hengittääkö sydänpiiri vielä, mutta jos löytyy ihmisiä, niin löytyy myös sydämiä :)))
  Kirjattu