Tervetuloa! Hipit.fi:n foorumi on ekologisuudesta, rakkaudesta ja vapaudesta kiinnostuneiden kotifoorumi.
Osallistu keskusteluun ja tutustu uusiin ihmisiin luomalla tunnus! :)


Jos olet jo foorumilainen, voit kirjautua sisään tästä:

Tunnus: Salasana:

Uusimmat artikkelit

Ilmastonmuutos suomalaisen näkökulmasta

Indonesian poliisi hävitti puoli tonnia marihuanaa polttamalla - lähiseutu pöllyissä

Ensimmäistä kertaa 40 vuoteen maailmantalous kasvoi, hiilidioksipäästöt eivät

NASA: ilmastonmuutos minuutissa

Iso-Britannia: Aurinkoenergia kasvoi 94%, uusiutuva energia ohitti ydinvoiman

Foorumin keskustelutyyleistä - 3

Colourflower

  • Vieras
Vs: Foorumin keskustelutyyleistä
« Vastaus #30 : 06. Toukokuuta 2012 klo 20:02 »

Kodin_hengetaer: myöntäisit nyt että sinä teet virheitä, niin kuin me muutkin teemme; nyt olet tehnyt sen virheen, että olet riidellyt foorumilla joka muuten on hyvin rauhanomainen. Asiaa ei paranna, että siinä missä muut kinasteluun osallistuneet ovat pehmentäneet sävyään, olet hyökännyt kritisoijiasi vastaan kuin et tiedostaisi tehneesi mitään keskusteluun kielteisesti vaikuttavaa tai provosoivaa. Ihmiselle tekee pidemmän päälle hyvää silloin tällöin niellä kiukkunsa ja tunnustaa, että on toiminut väärin. Se kasvattaa nöyryyttä elämää ja (kokonaisuutena) kanssaihmisiä kohtaan*.
*Tällä en tarkoita, että ihmisen pitäisi oppia nöyristelemään esim. esivaltaa, markkinoita tai yhteiskuntajärjestelmää. Tällä foorumilla ei kuitenkaan ole siitä kysymys. Tätä keskusteluahan pyöritetään ihan "tavallisten" aktiivisten ihmisten voimin ilman vallanpidollisia tai taloudellisia intressejä.

Noniin, eli toivoisin asiasta avointa keskustelua: miten mielestänne pitäisi jatkossa toimia, kun toinen lähtee liikkeille selkeästi negatiivisella ja aggressiivisella otteella toista kohtaan? En haluaisi alkaa jakamaan varoituksia noin vain, mutta toisaalta loputtomiin asti keskustelutapojen muutosta ei voi odottaa.

Onhan tämä asetelma kieltämättä hankala. Yhtäältä on perusteltua, että foorumin keskeisenä lähtökohtana on suvaitsevaisuus. Jos joku ärhentelee, ei häntä ole syytä käydä bannailemaan, ellei kysymys ole itsetarkoituksellisesta riidanhaastajasta ja "ammatti"provoilijasta (eikä tämä tapaus siltä näytä). Tässä mielessä: sujukoon keskustelu niin kuin sujuu, yleinen foorumimielipide ohjatkoon sitä miten suhtaudutaan. Toisaalta on kuitenkin myös perusteltua, että hippien foorumi pysyy kaukana Suomi24:n ja sensellaisten riitelylinjasta. Netin keskustelumaailma tarvitsisi rauhan linnakkeen, jossa muu kuin sopuisa ja asiallinen keskustelu olisi kielletty. Selvästi säännöstä poikkeavat keskustelujuonteet voitaisiin yksinkertaisesti poistaa, ilman näkyvää konfliktia.

Tosiaan, kuten olen antanut ymmärtää, itse tykkäisin enemmän jälkimmäisestä vaihtoehdosta. Mutta ymmärrän ja hyväksyn myös ensimmäisen vaihtoehdon perustelut.
Kirjattu