Tervetuloa! Hipit.fi:n foorumi on ekologisuudesta, rakkaudesta ja vapaudesta kiinnostuneiden kotifoorumi.
Osallistu keskusteluun ja tutustu uusiin ihmisiin luomalla tunnus! :)


Jos olet jo foorumilainen, voit kirjautua sisään tästä:

Tunnus: Salasana:

Uusimmat artikkelit

Ilmastonmuutos suomalaisen näkökulmasta

Indonesian poliisi hävitti puoli tonnia marihuanaa polttamalla - lähiseutu pöllyissä

Ensimmäistä kertaa 40 vuoteen maailmantalous kasvoi, hiilidioksipäästöt eivät

NASA: ilmastonmuutos minuutissa

Iso-Britannia: Aurinkoenergia kasvoi 94%, uusiutuva energia ohitti ydinvoiman

Liftaaminen - 4

GreenMint

 • Hippiäinen
 • *
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 15
Vs: Liftaaminen
« Vastaus #45 : 18. Kesäkuuta 2015 klo 17:09 »
 • Tykkää (0)

 • Nuorempana tuli aika paljonkin liftailtua :) Joskus lyhyitä matkoja (jopa työmatkoja  ;D) ja joskus pidempiä matkoja.
  Oikeestaan vaan hyviä kokemuksia alla, joskus on muutama kuski kysellyt vähän epäilyttäviä juttuja ja oon vaan vaihtanut aihetta ja pitänyt mielessä millä keinoin pääsis autosta ulos jos tarve vaatisi. Kerran vähän epäilytti, kun liftasin kaupunkiin joka sijaitsi about 5 tunnin päässä ja vanhempi parrakas herra otti kyytiin, kysyin siltä että minnekkäs on menossa ja ei kuulemma ollut mitään tietoa mihin oli menossa, vei mut määränpäähän ja tosiaan otti satoja kilsoja alle vaan että pääsisin määränpäähäni  :)

  Eipä siinä mitään, hyvä keino reissata halvalla ja vielä hienompi keino tutustua ihmisiin.

  Sitten joskus jos auton omaan niin kylla kyydin tarjoan liftareille  :)
  Kirjattu

  Hassulainen

  • Hippiäinen
  • *
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 9
  Vs: Liftaaminen
  « Vastaus #46 : 13. Tammikuuta 2016 klo 13:27 »
 • Tykkää (1)

 • Mä olen liftannu vain yksin ja aina kyltin kanssa. Yleensä olen saanut kyydin hyvinkin nopeasti. Ihan hirveästi ei ole kokemusta vielä, en esim ole talvella liftannut (tosin huomenna ja ylihuomenna on tarkoitus liftaa :D )
  oon tykänny liftaamisesta, tapaa kiinnostavia ihmisiä ja kuulee monenlaista!
  Kirjattu

  Hassulainen

  • Hippiäinen
  • *
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 9
  Vs: Liftaaminen
  « Vastaus #47 : 17. Tammikuuta 2016 klo 11:18 »
 • Tykkää (0)

 • Jos ketään kiinnostaa viimeisin liftaamis stoorini niin tässä tulee:

  Ensin kävelin noin 1,5 tuntia liftipaikalle (valtatie 12, pikavuoropysäkki, lahti). Sää oli upea, aurinkopaistoi ja oli tyyntä. Sain nopeasti kyydin parilta papparaiselta hollolaan pikavuoropysäkille, papat oli mukavia ja meillä oli tosi hauskaa sen pienen hetken jonka kyyti kesti. Sain uuden kyydin myös nopeasti, tällä kertaa mut otti kyytiin nainen. Nainen oli mukava ja juteltiin paljon, välillä oltiin hiljaa ja vain nautittiin kauniista talvisesta maisemasta auton ikkunoitten läpi. Hän heitti minut kangasalalle lähelle tampereen ramppia, johon menin sitten liftaamaan. Ei kestänyt taaskaan montaa minuuttia kun sain kyydin. Oletettavasti äiti ja aikuinen tytär nappasivat minut kyytiin ja pääsin määränpäähäni tampereelle.

  Paluumatka ei sitten sujunukkaan niin hyvin. Jouduin taas kävelemään hetken, mutta onneksi vain puolisen tuntia (teiskontie taysin pikavuoropysäkki). Satoi lunta, paljon, ja oli jäätävän kylmä. Jouduin odottamaan kyytiä noin 45 minuuttia, joku muori kävi välissä tyrkyttämässä mulle rahaa bussiin koska liftaaminen on vaarallista (se muuten voi olla sitäkin, mutta itsellä on aina ollut tarpeeksi turvallinen olo liftatessani). Ensin minut otti kyytiin 36 vuotias mies, se jutteli paljon ja jännä juttu, en kertaakaan katsonut miehen kasvoja, kaikki muut kyydin antajat ovat vielä mun kasvomuistissa, mut sitä mä en edes katsonut. Tätä miestä alkoi hermostuttamaan ajatus minun jättämisestä lähelle kangasalan vastaanottokeskusta (ja minua ehkä hieman alkoi hermostuttamaan se miten paljon tyyppi puhui raiskaamisesta..) No mies ajoi vähän etäämmälle heittääkseen minut kauemmaksi vastaanottokeskuksen kauhuista :'D Mun liftikyltti oli sylissäni ja mies koski siihen samalla koskien mun reittä, se oli epämukavaa mutta en usko kuitenkaan että mun hiplaaminen oli tarkoituksenmukaista. Mutta jotain epämiellyttävää tuossa kohtaamisessa oli. No olin jälleen pikavuoropysäkillä liftamassa, olin melkoisen huolissani siitä että näkeekö kukaan minua siellä tienposkessa koska lunta pyrysi heikentäen näkyvyyttä. Onneksi ei kuitenkaan tarvinut liftaa pitkään kun sain kyydin kahdelta miespastorilta. Matka sujui mukavasti ja toinen pappi, joka oli britti, kertoi kiinnostavia tarinoita. Pääsin lahteen asti ja melko lähelle kotia.
  Kirjattu

  Pahvipapu

  • Vieras
  Vs: Liftaaminen
  « Vastaus #48 : 25. Tammikuuta 2016 klo 16:11 »

  Liftaaminen on aivan parasta! Nuorena sammuin junaan ja löysin itseni ihan väärästä paikasta, eikä ollut rahaa paluulippuun. Siitä se liftaushomma sitten sai alkunsa.

  Rekkakuskeilla varsinkin on nykyään niin hyvät verkostot, että he kyllä auttavat pääsemään määränpäähän. Huoltoasemilla on tullut notkuttua milloin mistäkin syystä, ja aina on kyyti löytynyt. Mukavampaa toki olisi seistä tienposkessa auringossa, mutta siellä harvemmin onki nappaa saaliiseen varsinkin jos nopeusrajoitus on suuri. Joku 4600 km on pisin reissu joka on tullut parissa-kolmessa viikossa liftattua  8)

  Ulkomaan reissuilla olen ilmeisesti näyttänyt aivan reppanalta kävellessäni tien poskessa, eikä ole tarvinnut laittaa edes peukkua pystyyn kun joku ystävällinen ihminen jo tarjoaa kyytiä. Monesti olen saanut kutsun kotiin teelle, ja paljon kyselyitä, missä mun mies on, ja että onko sellaista edes. Naisena liftaaminen maailmalla on joskus kyselyiden ja tuijottelun takia rasittavaa, mutta yksikään kuski ei varsinaisesti ole ehdotellut epäasiallisuuksia. Luulen että kuskit nappaavat naisia matkaan paljon herkemmin kuin miehiä.

  Yhtään huonoa kokemusta ei ole vielä tullut vastaan 14 vuoden aikana. Sateessa odottelu on kyl hanurista ja tolkuttoman pitkät yöajot rekassa. Toki joku hippiäinen olisi voinut järkyttyä rekkamiesten rasistisista jutuista, ja mieltänyt kokemuksen täten huonoksi.

  Aivan lyömätön yhdistelmä on taittopyörä ja liftaus. Pyörän saa niin pieneen tilaan ettei siitä ole haittaa kyydissä, ja jos jää tienposkeen niin ainakin voi polkea lähimpään kylään.
  Kirjattu

  Epilä Phoenix

  • Vieras
  Vs: Liftaaminen
  « Vastaus #49 : 27. Helmikuuta 2016 klo 23:27 »

  Liftaaminen on tuttu juttu ja ehdottomasti kannatettavaa. Mitä enemmän liftataan, sitä enemmän ihmisillä (etenkin autoilijoilla, mutta kaupunkiseuduilla myös muilla ihmisillä jotka näkevät liftareita) on tiedossa, että osa ihmisistä ei pidä itsestäänselvyytenä, että maanteillä reissatkoon vain ne joilla on siihen rahaa / jotka haluavat sijoittaa siihen rahaa.

  Itse olen saanut kyytejä useimmiten aika hyvin, joskus todella huonosti, mutta vain pari kertaa olen luovuttanut todettuani, etten pääse eteenpäin. Nämä luovutukset ovat aina tapahtuneet kaupunkiseuduilla, jossa ihmiset ovat keskittyneet pysyttäytymään osana joko nyt tai usein ruuhkaista liikennettä. Ja saattavat muutenkin asennoitua aika tylysti. Hämeenlinna on oman kokemukseni mukaan Suomen huonoin liftauskaupunki, niinpä suosittelen esim. Helsinki—Tampere-välille vastaanottamaan vain kyytejä, joiden toinen pää ei ole Hämeenlinnassa. Siellä jotenkin vallitsee kulttuuri, jossa ihminen, jolla ei ole autoa, on harvinaisen kehnossa arvostuksessa.
  Kirjattu

  Brooks

  • Hippi
  • *****
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1012
  Vs: Liftaaminen
  « Vastaus #50 : 28. Helmikuuta 2016 klo 16:28 »
 • Tykkää (0)

 • Liftaaminen on tuttu juttu ja ehdottomasti kannatettavaa. Mitä enemmän liftataan, sitä enemmän ihmisillä (etenkin autoilijoilla, mutta kaupunkiseuduilla myös muilla ihmisillä jotka näkevät liftareita) on tiedossa, että osa ihmisistä ei pidä itsestäänselvyytenä, että maanteillä reissatkoon vain ne joilla on siihen rahaa / jotka haluavat sijoittaa siihen rahaa.


  Tämä logiikka ei oikein auennut. Eikös liftaamiseen tarvita juuri niitä ihmisiä, jotka haluavat tai joutuvat sijoittamaan autoiluun rahaa?
  Kirjattu
  The Art Of Brooks

  Epilä Phoenix

  • Vieras
  Vs: Liftaaminen
  « Vastaus #51 : 28. Helmikuuta 2016 klo 19:06 »

  Brooks, totta kai! Ei se, että muillakin on mahdollisuus reissata maanteillä, tarkoita etteikö autoilijoilla sitä mahdollisuutta olisi.
  Kirjattu

  PedroCucaracha

  • Hippiäinen
  • *
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1
  Vs: Liftaaminen
  « Vastaus #52 : 16. Toukokuuta 2016 klo 15:05 »
 • Tykkää (1)

 • Itse olen lähdössä kahden viikon sisällä laivalla Tukholmaan josta olisi tarkoitus aloittaa liftaaminen halki euroopan ja päätyä Malagaan jossa aikaisemmin olen asustellut. Tarkoitus olisi matkustaa mahdollisimman edullisesti ja mukana kulkee koko omaisuus rinkassa jota yritän juuri edullisesti metsästää, teltan lisäksi. Hieman taustaa itsestäni ikää on kertynyt 33v (suunnitellulla lähtöpäivänä täytän 34v) ja lähes koko ikäni olen ollut yhteiskunnan orjana. Pitkään olen jo haaveillut (koko ikäni) lähteä kohti uutta elämää ja jättää tämä suomi taakse. Sanouduin noin kaksi kuukautta sitten irti töistä jossa tienasin melko huikeitakin summia mutta en ole koskaan ollut tyytyväinen elämääni jota raha on hallinnut. Nyt olen viimeiset kaksi viikkoa jakanut omaisuuttani pois ja tehnyt reissua varten pakko hankintoja. Matka reitiksi olen suunnitellut Turku-Tukholma-Kööpenhamina-Amsterdam-Pariisi-Barcelona ja Malaga. Kameran meinasin reissulle ottaa mukaan jos vaikka matkablogia videon muodossa alkaisi tekemään eiköhän sitä jossain aina saa videot esim.youtubiin ladattua. Vinkkejä ja neuvoja olen enemmän kuin halukas ottamaan vastaan kuinka selvitä mahdollisimman halvalla kun tuli omaisuus lahjoitettua pois muutamaa satasta lukuunottamatta.
  Kirjattu

  ajt

  • Hipahtava
  • ***
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 212
   • Kotisivu
  Vs: Liftaaminen
  « Vastaus #53 : 16. Toukokuuta 2016 klo 21:33 »
 • Tykkää (0)

 • Vinkkejä ja neuvoja olen enemmän kuin halukas ottamaan vastaan kuinka selvitä mahdollisimman halvalla kun tuli omaisuus lahjoitettua pois muutamaa satasta lukuunottamatta.

  Liftaaminen matkustustapana ja teltta mukana antaa ainakin hyvät lähtökohdat siihen, että reissussa selviää halvalla. :)

  Jonkinlainen edullinen keitin ja kattila kannattanee myös pakata mukaan, jotta voit kokkailla. Hitchwikistä löytyy maa- ja kaupunkikohtaisia tietoja siitä, mistä kyytejä kannattaa yrittää, sekä yleisiä vinkkejä liftaamiseen. Majoitusvaihtoverkostojen (CouchSurfing, BeWelcome, Trustroots ym.) kautta voi sekä yöpyä edullisesti että tavata ihmisiä, joiden paikallistietämys voi sekä tehdä matkasta antoisamman että olla muuten hyödyksi.

  Arto
  Kirjattu

  juurettomuus

  • Hippiäinen
  • *
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 17
  Vs: Liftaaminen
  « Vastaus #54 : 19. Toukokuuta 2016 klo 23:26 »
 • Tykkää (0)

 • Haluaisin niin kokeilla yksin tai jonkun kaverin kanssa kahdestaan. Vähän kyllä hirvittäisi ehkä liikaa. Ainoa kokemus on isäni kanssa liftaaminen paikasta x 60 km päähän myöhästyttyämme bussista, joku ystävällinen  nainen lapsineen kuskasi välikuntaan, josta tämän mies suostui kuskaamaan loppuun asti.
  Kirjattu

  Epilä Phoenix

  • Vieras
  Vs: Liftaaminen
  « Vastaus #55 : 19. Toukokuuta 2016 klo 23:31 »

  juurettomuus: Ei liftaamisessa yleensä ole mitään pelättävää. Todennäköisin epämiellyttävä piirre on kyytiinottajan tylsyys. Joistakin kaupungeista tosin pääsee aika huonosti yhtään mihinkään (muun muassa se Hämeenlinna on ihan toivoton mesta...) mutta itse olen kyllä viime ja tällä vuosikymmenellä päässyt aika hyvin sinne ja tänne kotimaassa. Joten siitä vain yrittämään. Mitä useampi liftari = sitä epätodennäköisemmin liftaria kohdellaan pahimmanlaatuisena friikkinä. :)
  Kirjattu