Tervetuloa! Hipit.fi:n foorumi on ekologisuudesta, rakkaudesta ja vapaudesta kiinnostuneiden kotifoorumi.
Osallistu keskusteluun ja tutustu uusiin ihmisiin luomalla tunnus! :)


Jos olet jo foorumilainen, voit kirjautua sisään tästä:

Tunnus: Salasana:

Uusimmat artikkelit

Ilmastonmuutos suomalaisen näkökulmasta

Indonesian poliisi hävitti puoli tonnia marihuanaa polttamalla - lähiseutu pöllyissä

Ensimmäistä kertaa 40 vuoteen maailmantalous kasvoi, hiilidioksipäästöt eivät

NASA: ilmastonmuutos minuutissa

Iso-Britannia: Aurinkoenergia kasvoi 94%, uusiutuva energia ohitti ydinvoiman

San Francisco kokemuksia - 1

Dreamer

 • Hippiäinen
 • *
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 2
San Francisco kokemuksia
« : 01. Elokuuta 2016 klo 13:21 »
 • Tykkää (0)

 • Onko ketään käynyt tutustumassa San Franciscoon? Löytyykö paikasta yhtään enään hippikuulttuuria? Olisi kiva kuulla missä kannattaisi käydä kyseisessä paikassa. Aikomus olisi vuoden sisällä matkustaa San Franciscoon.
  Kirjattu

  Epilä Phoenix

  • Vieras
  Vs: San Francisco kokemuksia
  « Vastaus #1 : 05. Elokuuta 2016 klo 16:40 »

  Olen miettinyt monta kertaa samaa asiaa. Itse en ole käynyt jenkkilässä enkä suunnittele sinne matkustavani, mutta San Franciscoon liittyy niin erityinen sädekehä, että jotain siellä täytyy olla – tai sitten ei.

  Flower power -vuonna 1967 ilmestyi, paitsi Scott McKenzien klassinen San Francisco -biisi, myös englantilaisen Flower Pot Menin melkein yhtä klassinen Let's Go to San Francisco. Jälkimmäisen tekijät levyttivät muistaakseni nimellä Beautiful People v. 1981 alkuperäistä mukailleen biisin Let's Go Back to San Francisco, jossa laulettiin mm. "will the people still be wearing flowers...". Itse purskahdin tuota kuunnellessani itkuun, koska tajusin että tuolloin 1981 olisi Friscossa voinut olla jäljellä oikeasti jotain siitä alkuperäisestä jutusta, mutta nyt oli tietysti jo 2010-luku ja kaikki on nostalgiaa tai retron retroa tai muuten vain väärinymmärrettyä tai degeneroitua mukaelmaa. Mutta entä jos ei olekaan, entä jos olenkin väärässä? 90-luvun Woodstockit eivät kiinnostaneet, mutta San Francisco oli toisaalta jo beatnik-aikakaudella vaihtoehtoihmisten mekka, ei se hippijuttu tullut tyhjästä.

  Jos joku tuolla tarunhohtoisessa Friscossa käy tai on käynyt, lukisin mielelläni kokemuksia ja ihan niitä rivinvälejäkin, ei vain tavallista turistin kertomaa "käytiin Haight-Ashburyssä! Ja sit niinku tietysti nähtiin Golden Gate ja silleen".
  Kirjattu

  Maria

  • Vieras
  Vs: San Francisco kokemuksia
  « Vastaus #2 : 12. Helmikuuta 2017 klo 13:41 »

  Muakin kiinnostaisi kuulla! Oon viettänyt yhen yön San Fransiscossa, joten paljoa kerrottavaa mulle ei ole. Kaunis paikkahan se on ja mielenkiintoisen näköisiä ihmisiä, mutta kerkesin ite vaan vähän kierrellä katuja ja piipahtamassa Hard Rock Caféssa, jossa oli vanhojen hyvien aikojen muusikkojen kuvia ja pieniä omaisuuden rippeitä. Muuten kävin vaan Haight-Ashburyssä ja näin Golden Gaten ja silleen...  ;D Olis kyllä kivaa päästä kuukaudeks tai pariks - vaikka yheks kesäks - sinne hengailemaan ja tutustumaan paikalliseen meininkiin!  :sydamia
  Kirjattu