Tervetuloa! Hipit.fi:n foorumi on ekologisuudesta, rakkaudesta ja vapaudesta kiinnostuneiden kotifoorumi.
Osallistu keskusteluun ja tutustu uusiin ihmisiin luomalla tunnus! :)


Jos olet jo foorumilainen, voit kirjautua sisään tästä:

Tunnus: Salasana:

Uusimmat artikkelit

Ilmastonmuutos suomalaisen näkökulmasta

Indonesian poliisi hävitti puoli tonnia marihuanaa polttamalla - lähiseutu pöllyissä

Ensimmäistä kertaa 40 vuoteen maailmantalous kasvoi, hiilidioksipäästöt eivät

NASA: ilmastonmuutos minuutissa

Iso-Britannia: Aurinkoenergia kasvoi 94%, uusiutuva energia ohitti ydinvoiman

Luova prosessi - 1

aurakas

 • Vieras
Luova prosessi
« : 30. Toukokuuta 2014 klo 21:50 »

veikkaan, että hipeistä löytyy jos jonkin sortin maalaria, musikanttia ja sanaseppoa, joten uskon saavani täältä hyviä vastauksia minua vaivanneeseen kysymykseen. Mistä jengi saa yleensä inspiraationsa?
mihin aikaan päivästä tulee parhaat ideat, kuinka fiiliksissä yleensä luotte juttuja?
« Viimeksi muokattu: 10. Heinäkuuta 2014 klo 19:26 kirjoittanut aurakas »
Kirjattu

Johnnyboy92

 • Hippi
 • *****
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 1583
Vs: Luova prosessi
« Vastaus #1 : 30. Toukokuuta 2014 klo 23:22 »
 • Tykkää (1)

 • Katson olevani kirjailija, joten sovellun vastaamaan kysymykseen :)

  Mulla luovan tilan syntyminen liittyy aina muuhun elämään. En ole ihminen joka vaan jonkin musiikin tai päihteiden avulla (vaikka voihan niistä olla apua) voi psyykata itsensä kirjoittamaan. Luovuus edellyttää mulla sitä että elämässä tapahtuu jotain poikkeuksellista. En saa mitään ideoita jos päivät vaan muistuttavat toisiaan eikä vaihtelua ole. Jonkin asian täytyy ravistella mua ja muuttaa mun maailmaa, vasta sitten saan inspiraation. Esimerkiksi matkustelu toimii hyvin tai vaikka arvaamattomat tapaamiset :)

  Olen kateellinen niille jotka voivat vaan yhtäkkiä vaihtaa aivonsa luovaan tilaan. Mulla se ei käy, eikä musiikki ja päihteetkään yleensä auta asiaa. Ainoa mikä auttaa, on itsensä altistaminen maailmaalle.

  Luovassa tilassa fiilikset vaihtelee. Joskus olen itku kurkussa ja joskus taas todella riemukkaalla fiiliksellä. Mutta aina on tunnetta, koskaan en "vain kirjoita". En ehkä aina kirjoita omaelämäkerrallisesti, mutta enpä voi toisaalta kirjoittaa mistään muusta kuin omista ajatuksistani ja tunteistani.

  En oikein usko että hyvää taidetta luodaan turvallisissa, suljetuissa oloissa "kahdeksasta neljään"-mallilla. Taide ei ole mitään teollisesti tuotettavaa tavaraa, vaan jotakin aivan muuta.
  « Viimeksi muokattu: 30. Toukokuuta 2014 klo 23:28 kirjoittanut Johnnyboy92 »
  Kirjattu
  "Life is not a problem to be solved, but a reality to be experienced" -Kierkegaard

  Vihreäkaupunki

  • Hippi
  • *****
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2521
   • Blogi
  Vs: Luova prosessi
  « Vastaus #2 : 31. Toukokuuta 2014 klo 08:50 »
 • Tykkää (1)

 • veikkaan, että hipeistä löytyy jos jonkin sortin maalaria, musikanttia ja sanaseppoa, joten uskon saavani täältä hyviä vastauksia minua vaivanneeseen kysymykseen. Mistä jengi saa yleensä inspiraationsa?

  Jos maalaan joskus, se yleensä tapahtuu niin, että olen kuunnellut musiikkia, ja haluan jollakin tavalla ilmaista itseäni samalla kun kuuntelen sitä. Monesti meditaatioretriittien jälkeen tuntuu myös siltä, että haluaisi vain keskittyä johonkin ja tarkkailla itseään, jolloin maalaan. Silloin kuin tein videoita aktiivisemmin, inspiraatio liittyi vahvasti tietynlaisen mielentilan ylläpitämiseen, ajattelemalla päivän mittaan ideoita uudelle videolle jatkuvasti.

  Tunteen kanssa taiteileminen vaatii kuitenkin yleensä pohjustukseksi pari tuntia musiikin kuuntelemista, aamun pikkutunneille valvomista ja pari muuta vaativaa rituaalia, eikä ilmaisua synny mitenkään mittavassa määrin suhteessa siihen vaivaan ja aikaan, mitä on nähty ja kulutettu tunnetilan saavuttamiseen. Mikä avuksi? Pitääkö mun muuttaa kriteereitäni taiteen tuottamisen tyylin suhteen ja tyytyä keskinkertaisuuteen, virittäytyä aina vaan kärsivällisesti artsyihin energoihin vai etsiä joku jippo jolla käynnistyy vähän nopeammin? Ja tässä ei siis ole kyse siitä, että saa jotain helposti aikaiseksi, vaan siitä, että saa jotain aikaiseksi mindblow-tason inspiraatiossa, tilassa jossa tunteen ja tuotoksen välillä ei ole tekijää.

  Äärimmäisissä mielentiloissa oleminen jatkuvasti, ei ole ainakaan kovin helppoa. Toisaalta, esimerkiksi Salvador Dali teki juuri näin. Hän näki surrealistisia kuvia silmät kiinni, juuri kun hän oli nukahtamassa, joten hän meni tuolille istumaan, rentoutui, ja piti lusikkaa kädessään. Juuri kun hän meinasi nukahtaa, lusikka tippui tarjottimelle ja hän heräsi, tuoreessa muistissaan se, mitä hän näki.
  Lähde: http://www.creativitypost.com/create/salvador_dalis_creative_thinking_technique , myös jotakin vinkkejä luovaan prosessiin.

  Välihuomiona: Joissakin buddhalaisissa luostareissa tehdään mandaloita, jotka ovat erivärisistä hiekanjyvistä tehtyjä kuvioita. Niiden tekemiseen kuluu pitkiä aikoja, ja perinteisesti ne pyyhkäistään lähes heti pois, kun mandala on saatu valmiiksi. Tämä on melko erilainen lähestymistapa taiteeseen. Taiteellista ilmaisua käytetään välineenä henkiseen kehitykseen.

  Jos taidetta ajattelee tekevänsä työkseen... Luulen, että todella harva pystyy tekemään taidetta vain omilla ehdoillaan. Taiteella rahan hankkiminen ei ole se kaikista helpoin temppu, ja siksi saattaa olla järkevää taipua tekemään taidetta myös silloin, kun ei huvita. Jos toisaalta taide on vain harrastus, silloin asiaan voi suhtautua rennommin. Jari Tervo on sanonut, että hän kirjoittaa joka päivä joitakin tunteja (en muista tarkalleen paljonko, jotakin neljän ja kahdeksan tunnin välistä). Ja jos häntä ei kiinnosta kirjoittaa, hän sitten vain istuu tietokoneensa edessä, ja kuulemma muutaman tunnin istumisen jälkeen alkaa tekstiäkin pakosti jo tulla. Mutta tästä ei ollut kyse kysymyksessäsi, kunhan mainitsin.

  Pystyn tuottamaan ihan hienoa settiä ilman eeppisiä mielentiloja, mutten henk.koht osaa arvostaa omia tuotoksia, joiden tiedän syntyneen pelkästä kylmäpäisestä tiedosta ja toiminnasta. Diggaan enemmän esim. paskasta runosta, joka on tehty tunteella, kuin täydellisestä runosta, joka on silkkaa taktikointia.

  eikä ilmaisua synny mitenkään mittavassa määrin suhteessa siihen vaivaan ja aikaan, mitä on nähty ja kulutettu tunnetilan saavuttamiseen. Mikä avuksi? Ja tässä ei siis ole kyse siitä, että saa jotain helposti aikaiseksi, vaan siitä, että saa jotain aikaiseksi mindblow-tason inspiraatiossa, tilassa jossa tunteen ja tuotoksen välillä ei ole tekijää.

  Minulle tuli seuraavanlainen mielikuva suhteestasi taiteeseen. Kylmäpäinen, tietoinen toiminta, on hyvin arkipäiväistä, tavallista, eli tylsää. Taide on hyvin spontaania, suuria tunteita ja elämää suurempia tekstejä, joita harva ymmärtää. Miten päästä eroon arjesta, ja muuntaa se suuriksi tunteiksi ja suureksi ilmaisuksi? Itse en osaisi antaa hyvää vastausta tähän, mutta voisin kysyä, miten tavallisuudesta ja arjesta voisi oppia pitämään enemmän?
  « Viimeksi muokattu: 31. Toukokuuta 2014 klo 08:54 kirjoittanut Vihreäkaupunki »
  Kirjattu

  Dancinginthedark

  • Uushippi
  • **
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 55
  Vs: Luova prosessi
  « Vastaus #3 : 31. Toukokuuta 2014 klo 12:04 »
 • Tykkää (1)

 • Mä saan parhaan inspiraation päälle tanssimalla, mut siinä kyllä kans kestää ihan törkeen kauan ja siin on vaarana se, et jos se vahva tunnetila meneeki yli ja tulee semmonen tosi synkkä ja masentunu olo ni sitä oloo ei saa pois. Ja sit ku sen saa lopulta ni tilalla jää tyhjä tunne.
  Kirjattu
  Dori me interimo

  gemma

  • Vieras
  Vs: Luova prosessi
  « Vastaus #4 : 31. Toukokuuta 2014 klo 13:19 »

  Mulla luovaan tilaan pääsy vaatii yksinäisyyttä ja joutilaisuutta. Jos on kiire tai joku höpisemässä, luova prosessi estyy. En tarvitse päihteitä ja ehkä musiikkikin häiritsee... Makaan ja mietin ja sit tulee ideoita eri juttuihin. Myös kävellessä luovuus aktivoituu.. Haluisinkin viettää viikon ihan omissa oloissani. On ihanaa kun pääsee siihen tilaan, että ajatuksia pulppuaa, kirjaan niitä ylös ja siirryn tekemisestä toiseen; ompelusta neulomiseen ja kirjoittamisesta piirtämiseen ja jokainen näistä ruokkii toisia. Mulla elää yhtä aikaa monta luovaa prosessia, jos joku hiukan takkuaa, alan toisen ja siinä tehdessä löydän ratkaisun aikaisempaan.. Eli jossain puuskassa saan useamman jutun tehtyä lomittain.
  Kirjattu

  Erakkorapu

  • Hipahtava
  • ***
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 181
  Vs: Luova prosessi
  « Vastaus #5 : 08. Kesäkuuta 2014 klo 01:32 »
 • Tykkää (0)

 • Pitääkö mun muuttaa kriteereitäni taiteen tuottamisen tyylin suhteen ja tyytyä keskinkertaisuuteen, virittäytyä aina vaan kärsivällisesti artsyihin energoihin vai etsiä joku jippo jolla käynnistyy vähän nopeammin?
  Onko sulla kiire luoda taidetta? Miks?

  Diggaan enemmän esim. paskasta runosta, joka on tehty tunteella, kuin täydellisestä runosta, joka on silkkaa taktikointia.
  Jos tärkeintä on tunteiden ilmaisu, niin täytyy ymmärtää että ei sitä ilmaistavaa oo loputtomasti. Tyhjästä on paha nyhjästä.

  Mää oon näkevinäni että monilla ihmisillä tuo asenne on vähän epätasapainossa, tiijäkkö silleen että on paljon kovempi kiire päästä hyödyntään sitä omaa taitoaan itseilmaisuun ku mitä keskittyä siihen mitä oikeasti haluaa ilmaista. Se johtaa just siihen että työnnetään käjet niin syvälle perseeseen ku vaan yltää ja sieltä sitten onnistutaan repimään vaikka minkälaista hipsteriä paskaa.

  Mää neuvosin sulle että ensisijaisesti keskity vaan kehittään paremmaks sun tekniikoita taiteen luomisessa. Jätä sun tunteet rauhaan ja anna niitten vaan hautua. Kannattaa muutenki miettiä että jos jostain kokemuksesta haluaa kertoa vitusti muttei ossaa, niin ehkä se tarina yksinkertasesti vaan on vielä kesken.
  Kirjattu

  Jadene

  • vapaa-ajattelija
  • Hippiäinen
  • *
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 10
  • arvostan itseäni sellaisena kun olen
   • Tumblr
  Vs: Luova prosessi
  « Vastaus #6 : 26. Kesäkuuta 2016 klo 20:33 »
 • Tykkää (0)

 • Mää oon näkevinäni että monilla ihmisillä tuo asenne on vähän epätasapainossa, tiijäkkö silleen että on paljon kovempi kiire päästä hyödyntään sitä omaa taitoaan itseilmaisuun ku mitä keskittyä siihen mitä oikeasti haluaa ilmaista.

  Tätä tapahtuu varmaan ihmisillä välillä vahingossa ja joillain ehkäpä tietoisesti. Halutaan kovasti tehdä, mutta ajatus puuttuu taustalta. Ja toisaalta sekään ei taida olla väärin... Vähän niin kuin jotkut ottavat tatuoinnin, jotta vaan olisi tatuointi ja toiset miettivät vuoden päivät millaisen tatuoinnin haluavat. Kumpikin tapa on minusta ihan ok. Jos tykkää niin tykkää.

  Itse teen kaikenlaista taiteellista hassua fiilispohjalta siinä mielessä, että matskua ei tule jos ei ole tietyssä vireessä. Tästä syystä en varmastikaan pärjäisi kirjailijana jos materiaalia pitäisi tuottaa säässä kuin säässä. Useampaa tyyliä kyllä käytän eli valokuvaus ja piirtäminen menee ja siinä samalla myös kirjoittaminen. Musiikillisesti en ole lahjakas. Rakastan musiikkia, mutta en sitä pysty tuottamaan. En myöskään ole hyvä laulamaan.

  Kirjattu
  Elämä on liian lyhyt mököttämiseen.

  Pöperrys

  • Hippiäinen
  • *
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 7
  Vs: Luova prosessi
  « Vastaus #7 : 04. Heinäkuuta 2016 klo 08:05 »
 • Tykkää (0)

 • Itse näen kaikkea visuaalista, kun laittaa silmät kiinni aamulla heti herätessä. Lisäksi toivon tietoisesti näkeväni esim. logoja niin sitten voi ilmestyä niitä mieleeni. Saunassa itsekseen laitan silmät kiinni ja saman suuntaista tapahtuu. Myös suihkussa tulee joskus kivaa grafiikkaa mieleen ja miettii, että HUH nyt kannattais opetella piirtämään. Nykyään piirrän ne talteen, piirto taitojeni rajoissa.

  Luonnostakin löytyy "valmiita" ideaoita poimittavaksi, kivissä/pilvissä etc. jänniä kasvoja tai vain mielenkiintoisia muotoja. Näiden piirtelystä tulee hyvä olo.

  Itsellä mieli alkaa harhailla paljon jos koitan meditoida makuultaan. Eli silloinkin luovuus pääsee enemmän pinnalle, jota voisi käyttää luovaan työskentelyyn.

  Rumpuja soittaessa luovaan tilaan pääsee, jos opettelee itselle tärkeitä biisejä tai kun lämmittelee harjoitteilla itsensä ihan hikiseksi.
  Kirjattu

  netsku

  • Hippiäinen
  • *
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2
   • deittisivut.fi
  Vs: Luova prosessi
  « Vastaus #8 : 02. Lokakuuta 2019 klo 11:47 »
 • Tykkää (1)

 • itselläni on sangen visuaalinen mielikuvitus, varsinkin musiikkia kuunnellessa. tämä sitten edesvaikuttaa siihen, mitä itse luon. kaikki ympärillä tapahtuva oikeastaan antaa koko ajan kuvitelmia, joita haluaisi purkaa kuviksi tai musiikiksi. huono puoli on se, että tällaisen aivon kanssa on todella vaikeaa nukahtaa  ;D
  Kirjattu
  Manager at deittisivut.fi