Tervetuloa! Hipit.fi:n foorumi on ekologisuudesta, rakkaudesta ja vapaudesta kiinnostuneiden kotifoorumi.
Osallistu keskusteluun ja tutustu uusiin ihmisiin luomalla tunnus! :)


Jos olet jo foorumilainen, voit kirjautua sisään tästä:

Tunnus: Salasana:

Uusimmat artikkelit

Ilmastonmuutos suomalaisen näkökulmasta

Indonesian poliisi hävitti puoli tonnia marihuanaa polttamalla - lähiseutu pöllyissä

Ensimmäistä kertaa 40 vuoteen maailmantalous kasvoi, hiilidioksipäästöt eivät

NASA: ilmastonmuutos minuutissa

Iso-Britannia: Aurinkoenergia kasvoi 94%, uusiutuva energia ohitti ydinvoiman

Uuden rakkauden kokeminen - 2

Varjo

 • Hippiäinen
 • *
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 15
Vs: Uuden rakkauden kokeminen
« Vastaus #15 : 04. Syyskuuta 2014 klo 13:31 »
 • Tykkää (1)

 • Itse olen siinä onnekkaassa asemassa, että ensirakkauteni on yli kymmenen vuodenkin jälkeen elämässäni, ja olen saanut kokea hänen kanssaan koko sen rakastamisen ihanuuden ja kurjuuden "pohjamutia myöden". Rakastunut nuorena, menettänyt neitsyyteni, sitoutunut, kokenut petetyksi tulemisen, pettänyt, kaivannut, löytänyt takaisin, menettänyt vuosiksi ja kohdannut jälleen. Kun ensirakkaus on noin perusteellisesti koettu, kasvettu aikuiseksi ja päästetty irti, on helppoa rakastua.

  Olen vuosien jälkeen nyt enismmäistä kertaa rakastunut. Mielettömästi, pelot hyläten ja kokonaan. Enkä ole koskaan elämässäni kokenut näin. Nuorena rakastuminen on erilaista kuin aikuisena. Aikuisena täytyy tiedostetummin antaa itsensä sen rakkauden vietäväksi, nuorena vietit vie.

  Koen syvää kiitollisuutta siitä, että olen saanut vielä kokea näin, ja se tekee tunteesta syvempää kuin mikään ennen.
  Kirjattu

  Rauhan Toveri

  • Hipahtava
  • ***
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 198
  Vs: Uuden rakkauden kokeminen
  « Vastaus #16 : 11. Helmikuuta 2015 klo 19:52 »
 • Tykkää (0)

 • Uskon, että se riippuu ihmisen luonteesta ja tilanteesta, voiko ihminen rakastua uudelleen yhtä vahvasti kuin ensirakkaus. Ja minusta miehet ja naiset eivät rakastu yksiselitteisesti eri tavalla. Yleisesti ottaen ehkä mutta paljon poikkeuksiakin on. Jos kaikki miehet ei muka ole niin valikoivia naisten suhteeseen, niin olisin hyötynyt siitä ensirakkauteni kanssa. Hän kun oli silmittömästi rakastunut kaveriini, joka on kihloissa toisen kanssa. Hän ei voinut lakata ajattelemasta kaveriani ja sanoi, että se voisi seurustella mun kanssa jos muuttuisin kaverikseni. Hänelle ei kelvannu kukaa muu. Meille tuli kummalline riita. Se sano mulle et se antaa mulle munaa, kunhan maksan siitä, pystyn juoksemaan maratonin ja muuttuisin täksi kaverikseni. Ensirakkauden tunne oli kyllä ihmeellinen, mutta sille tuli katkera loppu. En edes ymmärrä voiko tuota ensirakkaudeksi kutsua, koska en edes pusua saanut enkä vastakaikua. Mutta jos tuota ei voi kutsua ensirakkaudeksi, niin silloin en ole kokenut "oikeaa" ensirakkautta erityisen vahvana tunteena. Nykyseen puolisooni en oo ikinä rakastunu. Oikeastaan hain lohtuseksiä, ajauduin suhteeseen, takerruin ja rupesin sitä kautta rakastamaan ja kiintymään enemmän ja enemmän. Mutta vaikka en ookkaan ikinä kokenut puolisooni kohtaan sitä vahvaa hullaannuttavaa rakastumisen tunnetta, hän on silti tärkein ihminen mulle, koska se rakastaa takas, eikä oo ikinä ollu ilkee mulle. Mitä oikeaa elämäniloa ensirakkaudesta on jos ei saa vastakaikua? Mun mielestä enemmän iloa on rakkaudesta, joka rakastaa takasi. Enkä luota oikeastaan kehenkään muuhun kuin kihlattuuni. Pelkään liikaa että koen saman taas mitä koin ensirakkauteni kanssa. Ihmiset paheksuu lohtuparisuhteita, mutta se on parasta mitä elämä on mulle tarjonnu.

  Hei, jos rakkauden päämäärä on vaa lisääntyny, miks on miehiä jotka pysyy parisuhteessa mahojen naisten kanssa ja toistekkipäi. Olisinpa maho niin ei tarvitsis käyttää noita hormonaalisia ehkäisyvalmisteita ja vois huolettomasti harrastaa seksiä. :P
  Kirjattu

  Avaruus

  • Kukkaishippi
  • ****
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 423
  Vs: Uuden rakkauden kokeminen
  « Vastaus #17 : 11. Helmikuuta 2015 klo 20:20 »
 • Tykkää (0)

 • Minä en oikeastaan edes muista varmaa ensirakkauttani. Ihastuksia oli paljon, mutta rakkaus kuin hiipi elämääni. Mutta kun sitten ensimmäisen kerran rakastuin niin, että pääni ei meinannut kestää tuota, tapahtui se salakavalasti. Mutta tuo rakkaus loppui, koska sain rukkaset, mutta tuli uusi rakkaus ja rakastuminen, mikä oli jälleen mindblow-osastoa. Kunnes rakkaus hiipuu, ja tuli kolmas rakastuminen - kaikkia edellisiä vieläkin isompi. Eli kyllä, mielestäni ihminen voi rakastua mielettömästi yhä uudelleen ja uudelleen. Ainakin minä olen rakastunut. Kyse on lähinnä antautumisesta sydämelle ja estottomuudesta, rohkeudesta joka kanavoituu intohimoksi.
  Kirjattu

  Kurre

  • Vieras
  Vs: Uuden rakkauden kokeminen
  « Vastaus #18 : 26. Kesäkuuta 2015 klo 19:44 »

  Mielenkiintoinen keskustelu.

  Musta rakastuminen on joka kerta erilaista. Ei heikompaa eikä vahvempaa, mutta erilaista, siinä on aina jokin uusi vivahde. Koen siis tunteet ikään kuin väreinä, ja mielestäni jopa romantiikan viitekehyksessä fiiliksissä on selkeitä sävyeroja, vaikka kaikissa tapauksissa voidaankin puhua rakkaudesta. Koska ihmiset ovat niin erilaisia, niitä kohtaan koetut tunteetkin muuttuvat, ja varmasti myös jatkuva muutos itsessä vaikuttaa siihen, millä tavalla milloinkin rakastaa.
  Kirjattu

  eetlaa

  • Hippiäinen
  • *
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 12
  Vs: Uuden rakkauden kokeminen
  « Vastaus #19 : 01. Helmikuuta 2016 klo 13:34 »
 • Tykkää (0)

 • Uskoisin että se on mahdollsta toki, mutta se vaatii sen ns.palavan rakkauden molemmilta. :)

  Itselläni on mennyt usko parisuhteisiin siinä määrin että vaikea tuon enempää sanoa mitään aiheesta.. (mutta rakkautta toki aina on!)
  Kirjattu
  ~Rukkapeikkotakkutukka

  piiperoinen

  • Hippiäinen
  • *
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 19
  Vs: Uuden rakkauden kokeminen
  « Vastaus #20 : 06. Helmikuuta 2016 klo 19:26 »
 • Tykkää (0)

 •  Eka rakkaus, mieleenpainuvin, ajan kultaama muisto vain ja siihen kun verrataan ei löydy vertaista, unissa ehkä. Muistetaanhan myös ylistää ensirakkauttamme loppuelämämme jotta sen hohto ei sammuisi vaan kirkastuisi entisestään vuosi vuodelta?
  Kirjattu

  Mooses

  • Uushippi
  • **
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 89
  Vs: Uuden rakkauden kokeminen
  « Vastaus #21 : 06. Helmikuuta 2016 klo 19:47 »
 • Tykkää (0)

 • ^Joo, jos ensirakkaus on ollut jotenkin tosi positiivinen ja merkittävä kokemus? Joillekin varmaan on, toisille ei. Mulle ei mitenkään erityisen merkillinen oo ollut. Ihmisiä tulee ja menee elämässä ja tuleviakin ihmissuhteita voi arvostaa kovasti ja kokea ne antoisina, vaikka menneisyydessäkin olisi jotain tosi ihanaa ollut. Kokeeko sitten tarvetta takertua menneisyyteensä vai ei? Jokainen voi säilyttää mielessään niitä muistoja mitä haluaakaan, toisaalta ihmisen alitajunta taitaa olla siitä metka, ettei sitä ihminen voi niin kontroloida ja kaikkia muistoja ei saa pidettyä poissa oikeasti mielessä vaikka haluaisi. Tosin menneisyyden kokemuksia voi käsitellä ja päästää niistä sitten irti, kun on valmis. Multa löytyy taustalta useita voimakkaitakin ihastumisia, muttei ne merkitse juuri mitään minulle enää. En haluaisi seurustella joskus sellaisen miehen kanssa, joka ei olisi pystynyt päästämään ensirakkaudestaan tai existään irti. Se vaivaisi minua todella, kokisin ehkä mustasukkaisuutta ja riittämättömyyttä, voimakasta ärtyyntyneisyyttä ja epäreiluutta, jos mieheni haikailisi vain entisiensä perään ja kokisi, ettei enää koskaan voisi löytää mitään niin ihanaa, eli tämän ymmärtäisin niin, ettei hän ole kanssani aidosti, tosissaan, antaumuksella, omistaudu suhteellemme ja minuun, kun pitää menneisyyteen haikailla ja roikkua siinä.

  Ylipäätään en tykkää ollenkaan siitä, jos mies puhuu existään, se on tosi turn off. Ja jos tätä ilmenee alkuun tutustuessa, niin jää tutustumiset sitten heti siihen (ainakin parisuhteen osalta). Minulle existä puhuminen merkkaa sitä, ettei niistä ole kyetty vielä päästämään irti ja tämä ei ole hyvä pohja uudelle suhteelle.
  « Viimeksi muokattu: 06. Helmikuuta 2016 klo 19:53 kirjoittanut Mooses »
  Kirjattu

  aiunkor

  • Vieras
  Vs: Uuden rakkauden kokeminen
  « Vastaus #22 : 06. Helmikuuta 2016 klo 22:03 »

  Haha, voi olla vaikeet jos on vaik lapsii entisten kanssa.

  Kun ihmisis on eroja, ja ne rakkauden ja ihastuksen kokemukset ovat eri ihmisten välillä erilaiset, ei varmaan toista samanlaista tule,, ja jokainen ihmissuhde on sinänsä ainutlaatuinen ja kasvattanut juuri sellaiseksi ihmiseksi mitä tänä päivänä on, niin miksi se sydän ei jatkais sykkimistä myös entisen kautta.

  Jotkut oikeat hetket vain elävät aina jossain sydämen kultaisessa arkussa ja must se vahvistaa vain hyvää, oli se ystävä ollut siin kuka tahansa,, tai vaikka äiti tai isä tai sisko tai veli tai serkku,, jos mä muistelen hyviä kauniita tapahtuneita asioita, niin silloin mä hehkun sitä hyvää myös siihen tänäiseen olemassaolevaan, läsnäolevaan rakkauteen.
  Kirjattu

  Sininen evä

  • Vieras
  Vs: Uuden rakkauden kokeminen
  « Vastaus #23 : 24. Joulukuuta 2019 klo 02:12 »

  Ensimmäinen rakkaus voi tulla vähän jälkijunassa, kun ei oikein tajua mitä tapahtuu, tai muuten on meneillään jotain mistä ei saa kiinni juuri sillä hetkellä omassa elämässä. Ns. kuviot ei kohtaa kartalla juuri tiettyyn aikaan. Puuttuu rauha istua aloilleen & miettiä.
  Monesti kannattais istua aloilleen ja kelaa, jos se ei auta, en tiedä sitten. Kompassi on hyvä olla messissä skutassa, saa ees vähä hajuu mis on mikäkin suunta ;D

  Joo, kun tykkään jotenkin monesti vertailla biisien kautta kaikkia juttuja, niin Eppujen Vihreän joen rannalla on hyvä biisi. On ollut vaikea kuunnella se aiemmin, koska liittyy juttu. En rekisteröinyt sitä joskus, mutta tärkeä antoi sille merkityksen. Äsken kuuntelin, ja liikahti hivenen, mutta ei kulmaan tuonu kyyneleen, huomenna voi olla toisin :)
  Kirjattu

  Sininen evä

  • Vieras
  Vs: Uuden rakkauden kokeminen
  « Vastaus #24 : 24. Joulukuuta 2019 klo 04:01 »

  Mut jooo ;D  Piti kirjoittaa jotain päräyttävää rakkaudesta..
  Kylsen hiffaa sydämessä ku se on, jep jee, siel se on.
  Kirjattu

  Hermit of Think-Follow

  • Hipahtava
  • ***
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 142
  Vs: Uuden rakkauden kokeminen
  « Vastaus #25 : 21. Lokakuuta 2021 klo 16:32 »
 • Tykkää (0)

 • Toivon rakastuvani joskus tavalla, joka ei vedä jalkoja alta ja laita maailmaa sekaisin.

  Minä taas toivon, että voisin edes yhden kerran tässä tragikoomisessa elämässä kokea rakastumisen, joka vetää jalat alta ja laittaa maailman sekaisin _ja joka on molemminpuolista_. Kyllähän minä olen rakastunut monet kerrat hullun lailla, mutta toinen osapuoli on pitänyt minua kaverina/ystävänä ja todennäköisesti se suhde on vielä alkanut kipuilla ja mennyt lopulta katkolle, kun toinen ei ole osannut suhtautua minuun entiseen tapaan. Sen sijaan seurusteluun ja ehkä yhteiselämäänkin päätyneet suhteeni ovat olleet tunnetasolla maltillisia; ihan myönteisiä, parhaimmillaan jopa onnellisia, mutta Iso Liekki Ja Kipinä on loistanut poissaolollaan. Syynä tähän on tietysti, etteivät kumppanit ole olleet irl-ihastuksia, vaan löytyneet intterwepsistä eli aateekoolta, tuntuneet hyviltä ja kiinnostavilta jutteluvaiheessa ja olleet sitten fyysisesti tuntuvilta olemuksiltaan (ulkonäkö, "säteilyvoima", "kemia" jne) sellaisia kuin ovat.
  Kirjattu