Tervetuloa! Hipit.fi:n foorumi on ekologisuudesta, rakkaudesta ja vapaudesta kiinnostuneiden kotifoorumi.
Osallistu keskusteluun ja tutustu uusiin ihmisiin luomalla tunnus! :)


Jos olet jo foorumilainen, voit kirjautua sisään tästä:

Tunnus: Salasana:

Uusimmat artikkelit

Ilmastonmuutos suomalaisen näkökulmasta

Indonesian poliisi hävitti puoli tonnia marihuanaa polttamalla - lähiseutu pöllyissä

Ensimmäistä kertaa 40 vuoteen maailmantalous kasvoi, hiilidioksipäästöt eivät

NASA: ilmastonmuutos minuutissa

Iso-Britannia: Aurinkoenergia kasvoi 94%, uusiutuva energia ohitti ydinvoiman

Laihdutusta - 3

dark avenger

 • Vieras
Vs: Laihdutusta
« Vastaus #30 : 04. Tammikuuta 2013 klo 18:59 »

jos kaiken muun vetää noin terveelliseksi niin ei yks limulajike ketään myrkytä (: toi maxi on vielä sokeritontakin, tosin makeutettujen tuotteiden on tutkittu lisäävän ruokahalua, mutta itse en ainakaan ole huomannut mitenkään merkittävää vaikutusta :)
Mun nähdäkseni kukaan terve ihminen ei juo noita sokerittomia litkuja. Ei kannata asioida missään franchising-yrityksessä, jos on mahdollista valita, joku mcmonokulttuuri leviää yli siperian taigojen kuin spitaali ja syöpä. Pysy hereillä. Alkoholi ja sokeri ei lihota,   8) Alkoholi on päihteistä vahvin pillereiden jälkeen ja vaikeimmin voitettavissa. Sillä tiellä heikot sortuvat, ei kannata missään kohtaa sotaa sortua ajattelemaan että kyse on hauskanpidosta.
Alkoholi ei anna sen ajatuksen tulla mieleen, joka kysyy "onko minulla oikeasti nyt hauskempaa, vai onko tämä yhtä suurta teeskentelyä." Se hukuttaa valheeseen kaikki, ja ne jotka pelastautuvat saavat tehdä sen yksin. Alkoholi lyö valtaamiensa ihmisten käsillä niitä jotka kyseenalaistavat bileamin opit.
Kirjattu

Madbel

 • Hippiäinen
 • *
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 4
Vs: Laihdutusta
« Vastaus #31 : 20. Tammikuuta 2013 klo 23:56 »
 • Tykkää (0)

 • Yksi päivä paastoa voi tehdä ihmeitä! Ei tartte kuormittaa elimistöään joka päivä. Antaa sen levätä joskus. Siten voi välttyä sairauksilta. Juo paljon vettä joka päivä jossa on kristalli suolaa ni pysyy terveenä. Ite teen niin joka päivä. Juon vettä jatkuvasti. Jotkut ihmiset kuluttaa paljon energiaa, silloin huomaa helposti että nesteytys on silloin lakannut ja värähtely taso laskenut. Täytyy aina muistaa pitää vesipulloa ottalla! X)
  Ja sit pitää muistaa ettei saa syödä kahta eri hedelmää samalla kertaa. Se aiheuttaa turvotusta ja maha ei pysty niitä kahta sulattamaan yhtä aikaa... Mitä paremmin pitää ruokahalunsa kurissa, sitä onnellisempi ja helpompi olo on!
  Paaston aikana söin vain yhden omenan illalla ja agave siirappia. Ja tietysti paljon vettä, kristallisuolaa ja sitruunaa!


  Light limsoissa on muuten aspartaamia sekä asesulfaami k:ta. Se on aivomyrkky jota tuotetaan labrassa kasvavien ötököiden ulosteesta!  Varokaa myös sellaisia limsoja, jotka sisältävät fenyylianaliinin lähteen! Vuosi sitten erehdyin ostamaan perjantai juomaksi light pommaccia ja tulin siitä niin kipeäksi että luulin joutuvani sairaalaan! :(
  Sen jälkeen en ole juonut limsoja ollenkaan. Juon vettä jonka makeutan itse esim mintun lehdillä tai sitruunalla!
  « Viimeksi muokattu: 21. Tammikuuta 2013 klo 00:22 kirjoittanut Madbel »
  Kirjattu

  Hobelf

  • Hipahtava
  • ***
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 203
  Vs: Laihdutusta
  « Vastaus #32 : 21. Tammikuuta 2013 klo 05:16 »
 • Tykkää (0)

 • ^Joo
  Paastopäivä silloin tällöin tekee gutaa, kuten proteiinipäivätkin. Kannattaa kokeilla myös hedelmä- &marjapäiviä. TOTTAKAI voi syödä 2 eri hedelmää samalla kertaa tai 5 tai 8! Hedelmäsalaatti on parhaita ruokia planeetalla.

  Veden juonti taasen on hieman muoti-ilmiö, joka on jopa haitallinen kylmässä ilmastossa. kylmässä veden kulutus voi tippua jopa 20:s osaan siitä missä se on helteessä, joten ei kannata väkisin juoda. Se ei ole terveellistä.

  Aspartaami taasen lienee suht turvallinen.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Aspartame_controversy
  Stevia varmaankin vielä turvallisempi
  Kirjattu

  eines

  • Hippiäinen
  • *
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 12
  Vs: Laihdutusta
  « Vastaus #33 : 10. Helmikuuta 2013 klo 00:59 »
 • Tykkää (0)

 • Oon usein kuullu sanottavan että painonhallinnassa ruokavaliolla on suurempi merkitys kuin liikunnalla, mutta toki pitää ehdottomasti liikkua sillä liikkumalla paino ei nouse niin helposti kuin liikkumatta, jos tulee olemaan mässäilypäiviä. Sanotaan myös et kuitenkaan se, että liikkuu ei oikeuta siihen et sais mässäillä joka päivä hirveitä määriä miten sattuu :--D Terveellinen ruokavalio on jees ja sillä on kanssa paljon merkitystä eritoten jos liikkuu!

  Ite oon syyskuusta 2012 lähtien laihtunu 10 kiloa, syystalvella lähinnä näännyttämällä ja poistamalla viljat mun päivittäisruokavaliosta, ei ollu kovin tervettä touhuu moinen. Tuli sitä liikuttuakin säännöllisesti lenkkeillen ja uiden, kunnes lunta tuli joskus marras-joulukuussa. Nyt uutena vuotena oon taas ruvennu liikkumaan säännöllisesti ja mukava huomata kuinka lihakset on taas alkanu kehittymään. Oon myös ruvennut kotona ollessani vegaaniksi ja oon ihan innoissani kokkailemassa kaikenlaisia terveellisiä vegaaniruokia. :3 Pidän kanssa joskus paastopäiviä ja hedelmäpäiviä.
  Kirjattu

  Miracselad

  • Hipahtava
  • ***
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 189
  Vs: Laihdutusta
  « Vastaus #34 : 10. Helmikuuta 2013 klo 15:50 »
 • Tykkää (0)

 • Ja kyllähän pienet asiat vaikuttaa, kuten vähän rasvaiset ruuat ja sokerin vähentäminen.

  Minulla oli pienenä opettaja joka syö miehen annoksia mutta oli aivan luuranko, hän ei pahemmin urheillut mutta hän jätti rasvaiset ruuat ja sokerin kokonaan pois.
  Kirjattu

  annika

  • Vieras
  Vs: Laihdutusta
  « Vastaus #35 : 04. Elokuuta 2013 klo 14:12 »

  Kärvistelee epätoivoisena painonsa kanssa. Olen ihmetellyt kun paino ei laske vaikka mitä tekis....  :o
  Nyt selvinnyt, että mulla onkin ilmeisesti liian pieni lääkitys kilpirauhasen vajaatoimintaa, joten painonhallinta on vaikeaa kun kilpirauhanen ei toimi niinkun pitäisi  :(
  Tässä on vaan se ongelma, että lääkärit ei tähän usko.... Eli täytyy varmaan oma-aloitteisesti nostaa lääkitystä ja katsoa kuinka käy  ;)
  Kirjattu

  Ihminen

  • Uushippi
  • **
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 58
  Vs: Laihdutusta
  « Vastaus #36 : 04. Elokuuta 2013 klo 15:11 »
 • Tykkää (0)

 • Dreamer, käväse luontaistuotekaupassa. Tarkotan punnitse ja säästä kauppaa. Nykyään se on vaihtanu nimensä joksiki vihervarvuksi, samassa paikassa se putiikki kuitenki on. Siellä on kyl kaikkea mahdollista luomua ja vähiten e-koodeja. En oo nyt käyny pitkiin aikoihin siinä kaupassa, en tiiä yhtään miten se mesta on muuttunut sen nimenvaihdon jälkeen. Aika halpaa siellä oli siihen nähden et kaikki tyyliin luomua.
  Voi olla, että tietyt lisäaineet vaikuttavat laihtumiseen enemmän kuin normaalisti, kun taustalla on jokin muu tekijä, esimerkiksi vaikkapa tuo kilpirauhasen vajaatoiminta.

  Edit: vähäse selvemmäksi tekstiä. Unihiekkaa vielä silmissä x_x
  « Viimeksi muokattu: 04. Elokuuta 2013 klo 15:14 kirjoittanut Ihminen »
  Kirjattu
  Kyseenalaista kaikki, myös tämä.

  kirkasmieli

  • Hipahtava
  • ***
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 137
  Vs: Laihdutusta
  « Vastaus #37 : 11. Maaliskuuta 2014 klo 03:09 »
 • Tykkää (0)

 • Kärvistelee epätoivoisena painonsa kanssa. Olen ihmetellyt kun paino ei laske vaikka mitä tekis....  :o
  Nyt selvinnyt, että mulla onkin ilmeisesti liian pieni lääkitys kilpirauhasen vajaatoimintaa, joten painonhallinta on vaikeaa kun kilpirauhanen ei toimi niinkun pitäisi  :(
  Tässä on vaan se ongelma, että lääkärit ei tähän usko.... Eli täytyy varmaan oma-aloitteisesti nostaa lääkitystä ja katsoa kuinka käy  ;)


  Tuli sellainen asia mieleen että saatko ravinnosta tarpeeksi jodia? Puutos aiheuttaa mm. painonnousua ja kilpirauhasen vajaatoimintaa.. Hakukoneilla löytyy paljon tietoa aiheesta, esim. http://www.huippukuntoon.fi/ravitsemus/saatko-tarpeeksi-jodia

  Itse aloitin kelp-merilevän syönnin (tabletteina) koska tiedän, että maidottomana luomusuolaa käyttävänä kasvissyöjänä en saa ravinnosta tarpeeksi jodia. En tiedä onko vain sattumaa, mutta energiatasoni on kohonnut merkittävästi sen jälkeen kun kyseistä alkuainetta aloin nauttimaan 150-300 mikrogrammaa/vrk.

  Kannattanee konsultoida asiasta lääkäriä (ehkä kahtakin?) ainakin ennen isompien määrien syömistä.. Saantisuositus suomessa on 150 mikrogrammaa/vrk, mutta monen tahon mielestä sekin on alakanttiin.


  Kirjattu

  Napu

  • Vieras
  Vs: Laihdutusta
  « Vastaus #38 : 03. Toukokuuta 2020 klo 16:25 »

  Mä haluisin laihtua ja sit onnistua pitämään sen. Laihdutus tuntuu helpolta, mutta mulla on ongelma siinä, että mua ahdistaa laihtuminen. Sitten, kun multa lähtee joku 5 kiloa, niin mä vaan jotenkin miellän itseni nälkäkuoleman partaalle, ja se on hullua.

  Mulla on jotain semmost psykologista mikä tuntuu ajavan mieluummin +kiloihin. Joskus kuulin juttua että ylipaino saattais kertoa myös siitä, että tunteita lukossa ja se ehkä vastaa jotain omassa elämässä. Mä en edes pidä itseä lihavana, vaikka oikeesti painoa on 20 kiloa enemmän mitä 7 vuotta sitten, ja se on aika iso painolasti lopulta. Normaalipainoa varten pitäis pudottaa joku 5-7 kg.

   Kaaduin eilen ikävästi ja tunsin miten painava mä olen, etenkin kun se paino tuli ranteille millä otin vastaan...Ja se ehkä vähän herätti siihen, että mä luultavasti voisin terveemmin vähän vähemmällä massalla. Mä haluisin oppia lisää liikkumalla,, ketterämmäksi ja voimakkaammaksi, niin se kyllä motivoi. Olis kiva jaksaa enemmän, kun on 6-vuotias kenen kanssa voi pyöriä...jne.

  Mutta siis, mä varmaankin tarvisin jonku selfhelp-kirjan vähintään aiheesta,, tai ehkä jotain meditointia ym., että voin sitten tottua uuteen kehotuntumaan. Liikuntaa tulee ainakin tarpeeksi,, mutta selkeesti pitäis vaan osata syödä jotenkin täyttävästi ja olla sortumatta just niihin vehnään&sokeriin. Kuitenkin tarvitsen myös energiaa jaksamiseen! Musta tuntuu että pitäis löytää jotain ihan uutta ja mullistavaa ruokailutottumuksiin. :D  mutta ehkä se on vaan joku kuitu tms., joka auttais, ja ruokailun säännöllistäminen....
  Kirjattu

  Lalalalunanana

  • Vieras
  Vs: Laihdutusta
  « Vastaus #39 : 04. Toukokuuta 2020 klo 20:49 »

  Mä oon jo kaks kertaa yrittäny vastata kunnon stoorin tähän mut jotenki onnistuin kämmäämään ne ja nyt laitan vaan lyhyesti: luulen, että tärkeintä on se, että on omaan kehoon jo sellaisenaan hyväksyä ja rakastava suhtautumistapa. Koska se on temppeli ja koti. En usko että väkisin puskemalla ja stressaamalla saa tasapainoista ja kestävää lopputulosta. Antaa itselleen aikaa. Ja keskittyy niihin päivittäisiin pieniin parempiin valintoihin, eikä mihinkään tiettyyn lukuun. Koska päätavoite on kuitenkin se terveellisyys ja hyvinvointi. Tekee niin että tuntuu myös henkisesti hyvältä. Ja muistaa palkita itsensä välillä. Ja kuuntelee omaa kehoa jotta löytää sen itselleen sopivan tavan syödä ja liikkua, jokaiselle on se oma. Lisäksi muistaa juoda vettä ja nukkua tarpeeksi. Säännölliset ruokailut jos mielii sokerista eroon iso kyllä. Lisäks ehkä lakritsinjuuri tee (mikäli sen käyttö sopii) tai muu makea tee voi auttaa. Ja miettii syökö sitä myös esim. stressiin? Jos joo niin mitä sille voisi tehdä? Rentoutuminen on myös hyvin tärkeää noin muutenkin. Ja niin... En usko oikein mihkään kikkakolmosiin, mutta vihreä tee ehkä joo. Kokonaisuus on kuitenkin tärkein. :)

  En tiedä kun mulla ei oo tarvetta laihduttaa, mutta noin mä ajattelen tai tekisin. Näin tiivistettynä. :)

  Ja niin joku jooga voi ehkä auttaa omaan kehoon suhtautumiseen. Oman kehon rakastaminen on kaiken a ja o. :)
  « Viimeksi muokattu: 04. Toukokuuta 2020 klo 20:59 kirjoittanut Lalalalunanana »
  Kirjattu

  Napu

  • Vieras
  Vs: Laihdutusta
  « Vastaus #40 : 05. Toukokuuta 2020 klo 03:20 »

  Mä olen liiaksi luottanut siihen, että nyt kun on paljon liikuntaa, niin se riittäis. Oikea ravinto ja ehkä joku tietynlainen itsekuri taitaa kuitenkin olla se mikä vie eteenpäin.
  Kirjattu

  Hariel

  • Hippi
  • *****
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1901
  • Human 3.33
   • Galactic Expansion
  Vs: Laihdutusta
  « Vastaus #41 : 05. Toukokuuta 2020 klo 11:18 »
 • Tykkää (0)

 • Pelkkä liikunta ei auta, koska se lisää näläntunnetta ja poltetut kalorit tulee helposti syötyä takaisin.
  Kirjattu
  <3 Follow your bliss <3

  Lalalalunanana

  • Vieras
  Vs: Laihdutusta
  « Vastaus #42 : 05. Toukokuuta 2020 klo 16:54 »

  Mä olen liiaksi luottanut siihen, että nyt kun on paljon liikuntaa, niin se riittäis. Oikea ravinto ja ehkä joku tietynlainen itsekuri taitaa kuitenkin olla se mikä vie eteenpäin.

  Ootko miettinyt auttaisko ruokapäiväkirja? Kirjaa ylös kaikki mitä syö. Voi auttaa siinä että miettii enemmän mitä laittaa suuhun. Kunhan ei ala stressaamaan sitä liikaa tai ala liikaa kontrolloimaan syömisiä.
  Kirjattu

  Napu

  • Vieras
  Vs: Laihdutusta
  « Vastaus #43 : 05. Toukokuuta 2020 klo 18:03 »

  No omassa päässä oon alkanut välillä kelaamaan, että mitäs tänään nyt söinkään. Ja sit mä olen pyrkinyt syömään paljon kurkkua :D, koska tykkään siitä ja se on vähäkalorista. Oon myös huomannut, että kaikki maistuu ruokaisemmalta&täyttävältä ripauksella suolaa! Leivistä käytän enää sitä versotettua kauraleipää ja nyt saa sokerit ja vehnäjauhot jäädä kauppaan. Ei vappumunkkeja eikä marmeladia ym. sokeriöverikamaa.

  Mä nyt keskityn siihen, että suurin osa eväistä mitä otan töihin olis vihreetä,, eli on kurkkua, avokadoa, oliivia ja sit jotain nyhtökauraa, että jaksan +mausteet ja vähän öljyä.. Ja kotona juon paljon hapatettua kasvismehua ja sit välipalaksi leipää avokadolla ja ravintohiivahiutaleilla. Nyt mun reitillä on 34 hissitöntä kerrostalorappua, suurin osa 3-kerroksisia + 9 hissillistä yms..., joten paastota ei ainaskaan voi.. Ehkä vois reitille ottaa jotain chiakaakaota vielä. Kaakao kauramaidolla on nyt ollut se päivän herkku :)

  Oon toiveikas, että pääsen aika iisisti tiputtamaan ylimääräistä, kunhan en vaan enää retkahda semmosen että leivotaan joka päivä jotain muffinsseja  tms. ;D  (sellaistakin on välillä päässyt tapahtumaan)...Joo ja makaronit saa jäädä myös vähemmälle, ja vegejuusto. Eli, kun vaan pää pysyy tässä tavoitteessa ja on fiksu kaupassa, niin eiköhän tällä pääse eteenpäin.
  Kirjattu

  Lalalalunanana

  • Vieras
  Vs: Laihdutusta
  « Vastaus #44 : 05. Toukokuuta 2020 klo 20:54 »

  Khyl, ja paastota ei tarviikaan kun se ei ole ainakaan musta hyvä  pääsääntöinen laihdutuskeino. Pitää syödä ettei mene säästöliekeille tai sorru ahmimaan, koska keho tarvii kuitenkin energiaa. Varsinkin jos on paljon fyysistä rasitusta. Paasto voi noin muuten tehdä kyllä hyvää, mutta ei pelkästään sen takia että paino tippuis vaa'alla. Kuulostaa hyvältä tuo sun plääni, tsemppiä! :) Hiljaa hyvä tulee js muista olla itsellesi armollinen. :)
  Kirjattu