Tervetuloa! Hipit.fi:n foorumi on ekologisuudesta, rakkaudesta ja vapaudesta kiinnostuneiden kotifoorumi.
Osallistu keskusteluun ja tutustu uusiin ihmisiin luomalla tunnus! :)


Jos olet jo foorumilainen, voit kirjautua sisään tästä:

Tunnus: Salasana:

Uusimmat artikkelit

Ilmastonmuutos suomalaisen näkökulmasta

Indonesian poliisi hävitti puoli tonnia marihuanaa polttamalla - lähiseutu pöllyissä

Ensimmäistä kertaa 40 vuoteen maailmantalous kasvoi, hiilidioksipäästöt eivät

NASA: ilmastonmuutos minuutissa

Iso-Britannia: Aurinkoenergia kasvoi 94%, uusiutuva energia ohitti ydinvoiman

Seksuaalisuutesi - 11

Konna

 • Vieras
Vs: Seksuaalisuutesi
« Vastaus #150 : 25. Kesäkuuta 2016 klo 09:06 »

En oikein ymmärrä, mitä tarkoitat sillä, että käsitteet olisivat yksinkertaistuksia ja että niihin ei pitäisi uskoa.
Niin kuin sanoit, kielemme perustuu käsitteisiin, ja käsitteellisen ajattelun avulla rakennamme malleja todellisuudesta. Tarkoitin tuossa aiemmin, että nuo mallit ovat yksinkertaistuksia ja mallien rakennuspalikat - käsitteet - ovat ihmisen mielen luomuksia. Ihminen alkaa helposti uskoa valitsemiensa käsitteiden ja niistä luomiensa mallien absoluuttisuuteen pitäen niitä varsinaisena todellisuutena.
Kirjattu

Mooses

 • Uushippi
 • **
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 89
Vs: Seksuaalisuutesi
« Vastaus #151 : 29. Kesäkuuta 2016 klo 00:48 »
 • Tykkää (0)

 • Etenkin feminismin ja naistutkimuksen piirissä on jo pitkään keskitytty sukupuolen käsitteiden purkamiseen. Naistutkimuksen hallitsevaksi paradigmaksi on noussut ajatus, ettei sukupuoli ole biologinen fakta, vaan että sukupuoli rakentuu sosiaalisesti. Se tarkoitti sitä, että lasten ympäristö ohjaa näitä käyttäytymään tietyllä tavalla - joko "tyttömäisesti" tai "poikamaisesti" ja "heteroseksuaalisesti."

  Tänä päivänä olisi kai oikeampi sanavalinta käyttää sukupuolentutkimusta naistutkimuksen sijaan. Tällainen mielikuva minulla on ollut jo jonkin aikaa ja wikipediakin sen selvensi, kun kävin tarkistamassa: https://fi.wikipedia.org/wiki/Sukupuolentutkimus Kai wikipediaa voi nyt jotenkin luotettavana lähteenä pitää, ainakin tällä kertaa.

  Olen tuosta yhdestä tekstisi kohdasta myös jokseenkin samaa mieltä, että olisi kai rakentavinta puhua siitä, miten ihmiset toisiaan kohtelevat, kuin miten sukupuolet toisiaan kohtelee. Siis kohdata ihmiset ihmisinä, ei sukupuolien lävitse, se olisi tasavertaisempaa. Kun kohtaamme ja arvostelemme ihmisiä sukupuolista käsin (että mitä ne miehet nyt taas tekivät ja millaisia ne naiset nyt taas olivat yms.), se varmaankin ylläpitää tätä tällaista sukupuolten välistä kulttuurillista eroavaisuutta. Tosin jos tällaisia kulttuurillisia eroavaisuuksia on, on niistä hyvä olla ihmiskunnan/yhteiskunnan jokseenkin tietoisia, yleisellä tasolla ja ihan yksilönkin tasolla, mikäli ne häiritsevät omaa elämää (tai itsensä kautta lähipiirin elämää).
  Kirjattu

  Mooses

  • Uushippi
  • **
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 89
  Vs: Seksuaalisuutesi
  « Vastaus #152 : 29. Kesäkuuta 2016 klo 00:55 »
 • Tykkää (0)

 • Vai onko enää olemassa mitään naistutkimusta? Ja onko naistutkimus joku sukupuolentutkimuksen yksi haara, joka tutkii sukupuolta tai sukupuolten eroavaisuuksia naisten asemasta käsin? En oo ihan perillä tästä.
  Kirjattu

  Ketoneilikka

  • Kukkaishippi
  • ****
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 351
  • Dianthus deltoides
  Vs: Seksuaalisuutesi
  « Vastaus #153 : 30. Kesäkuuta 2016 klo 17:45 »
 • Tykkää (0)

 • Vai onko enää olemassa mitään naistutkimusta? Ja onko naistutkimus joku sukupuolentutkimuksen yksi haara, joka tutkii sukupuolta tai sukupuolten eroavaisuuksia naisten asemasta käsin? En oo ihan perillä tästä.
  Ihan olet oikeilla jäljillä ja wikipediakin sisältänyt oikeaa tietoa  :D. Aikaisemmin naistutkimuksen nimellä kulkenut oppiala on nykyään sukupuolentutkimus. Sen eri haaroina on mm. mies-, nais- ja queer-tutkimusalat.
  Helsingin yliopisto sanoo omasta opetuksestaan näin:
  "Sukupuolentutkimus on monitieteinen ja tieteidenvälinen ala, jonka tutkimusongelmat, käsitteellinen ajattelu ja metodologiset ratkaisut perustuvat feministisiin kysymyksiin ja teoriaperinteisiin. Sukupuolentutkimus keskittyy sukupuolten ja seksuaalisuuksien kulttuurisia merkityksiä koskevaan teoretisointiin sekä sukupuolittumisen ja sukupuolittamisen prosesseja ja seurauksia koskeviin analyyseihin. Tutkimuskohteena voivat olla kulttuurin tai yhteiskunnan eri alueet.". Lähteenä HY:n opinto-opas.

  *muokattu kursiiveja ja lisätty lähde.
  « Viimeksi muokattu: 30. Kesäkuuta 2016 klo 17:48 kirjoittanut Ketoneilikka »
  Kirjattu

  Epilä Phoenix

  • Vieras
  Vs: Seksuaalisuutesi
  « Vastaus #154 : 02. Heinäkuuta 2016 klo 19:05 »

  ^ Siinä mielessä ihan mielenkiintoinen kuvio tuo naistutkimuksen muuntuminen sukupuolentutkimukseksi, että itse aikanani ymmärsin naistutkimuksen nimenomaan feministiseksi tieteidenväliseksi tutkimukseksi. Siis mikäli silloinen naistutkimus on yhtä kuin nykyinen sukupuolentutkimus, sen kirjo ei ole moninaistunut, vaan päinvastoin supistunut.
  Kirjattu

  faråd

  • Vieras
  Vs: Seksuaalisuutesi
  « Vastaus #155 : 15. Elokuuta 2016 klo 22:38 »

  Mun seksuaalisuuteni on ihan surkeen huono juttu sinänsä. En mä tiiä oonko vaan jotenkin seksuaalisesti lukkiutunut vai oonko aidosti aseksuaali, mutta ei kertakaikkiaan tunnu siltä että, ja semmost on ollut jo vuosia. Ne ovat tosi katoavia hetkiä, kun on ollut toiveita tai haluja,, niin viittaisko se sitten että en olis aseksuaali..ehkä semmonenkin voi vaihdella.. Ja jotkut traumat just saattaa vaikuttaa, mutta en mä sitten siitäkään tiiä. Oman kullankaan kanssa ei ole niin kultaista, tai meillä elämä sujuu tällee muuten, mutta ei semmost tapahdu että oltais yhtäaikaa lempeinä ja hempeinä,, mutta ei se sillee haittaakaan. Ja kun on lapsikin vaikka jossain päin samaa asuntoa niin en mä jotenkaan pysty vaan sit tulee jotenkin häpeän ja epäsovinnaisuuden tunteita.

  Sit toisaalta, joku säännöllinen kehonhuolto, jooga ja semmonen itsensä huomaaminen saattais sit kuitenkin kasvattaa siihen suuntaan että olis helpompi olla kehossaan ja vaikka tuntea itsensä paremmin, kun must tuntuu että se on just ollut ongelma etten edes uskalla tuntea kaikkii tuntemuksia tai osiani. Hamppu joskus jelppi siinä ja meditaatio saattais auttaa myös. Ehkä seksuaalisuus on semmonen elettävä juttu, ja jotenkin haluan kieltää iteltäni sen.
  Kirjattu

  Illuussia

  • Hippiäinen
  • *
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 10
  Vs: Seksuaalisuutesi
  « Vastaus #156 : 14. Maaliskuuta 2017 klo 15:56 »
 • Tykkää (0)

 • Onhan mulla tossa toi mies, mutta nuorempana tuli seurusteltua tyttöjen kanssa. Ehkä siis bi-seksuaali. En pitäisi lainkaan kamalana nykyäänkin naisen kanssa seurustelua, mutta seksipuolesta en tiedä mitä sanoa. Miehen kanssa on ok mutten välttämättä näe itseäni harrastamassa seksiä naisen kanssa. En silti kiveen kirjoita etteikö näinkään joskus tapahtuisi mutta ajatuksena kovin hassu  :ow
  Kirjattu

  Lanoo

  • Vieras
  Vs: Seksuaalisuutesi
  « Vastaus #157 : 15. Helmikuuta 2019 klo 10:05 »

  Ihmisessä on kolme. Jumalan henki, ihmisen sielu ja eläimen ruumis. Eläimeen vaikuttaa luonnon lisääntymisvietti, jonka taustalla on kuoleman pelko. Kuoleman pelkoa tukahduttaa sieltä hallitseva kuoleman pelon häpeä. Tällä tasolla seksuaalisuus on vallankäytön muoto. Se on osa yhteiskunnan hierarkiaa. Jumalan henki on aseksuaalinen, sillä ei ole omia maailmallisia tarpeita. Häpeä hallitsee yhteiskuntaa, kelpaavan identiteetin rakentaminen, hyväksytyksi tuleminen sellaisena. Yhtäaikaa Tämä identiteetti on epäaitoa teatteria ja vankila, ja Jumalan hengen alisteisuus kuoleman pelolle on aina häpeällistä. Sen tähden seksuaalisuutta ja alastomuutta leimaa nuoresta aikuisuuteen asti yksityisyyteen kätketty häpeä. Me emme ole sitä mitä esitämme olevamme. Irvokasta näytelmää ja kollektiivinen trippi on yhteiskunta ja siihen rakentuvat asemat ja lokerot. Myös sellaiset paljaan elämän rekodofikaatiot kuin punkkari ja hippi tai homo ja hetero ja transvestiitti. Häpeä tuottaa häpeää, joka revitään esille ja jolle tallenteen hyväksyntää. Se on vieras valta yli ihmisen. Luonto on yhtälailla teatteria kaikille niille joilla on henki, alisteisuus selviämiselle, lisääntymiselle ja reviirille on pelon teatteria. Kansan vastakkainasettelussa on usein kyse häpeän ja pelon yhteenotoista. Siitä kummalle tulisi olla alisteinen, luontoa hallitsevalle pelolle vai yhteiskuntaa hallitsevalle häpeälle. Mitä korkeammalle nousee näiden sisäisissä hierarkioissa, sitä valheellisempaa elämä on. Ja kaikki valheet lopulta tuhoutuvat oman painonsa alla.
  Kirjattu

  missä

  • hukkunut massoihin
  • Kukkaishippi
  • ****
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 350
  • seison paikallani ja odotan
  Vs: Seksuaalisuutesi
  « Vastaus #158 : 18. Helmikuuta 2019 klo 08:54 »
 • Tykkää (0)

 •  Luin kirjan Ufojen kidnappauksista. Paksussa kirjassa oli kuvauksia kuinka ihminen harrasti seksiä ufo-olion kanssa. Se oli kaunis nainen, erittäin vetovoimainen. Se omaa sua, kaikki sun ajatuksesi, tunteesi. Se omaa sua täysillä. Mies lensi pallokaltaiseen suljettuun tilaan, mutta joka oli samassa läpinäkyvä. Tyttöalien tuli sinne ja he yhtyivät ja se oli sen paras seksikokemus, vaikka sil oli lapsia ja perhettä.
  Kokemuksen jälkeen mies tuli hulluksi ja houraili ja moni heistä raiskatuista joutuvat mielisairaalaan ja vie vuosia toipua, mutta kun he toipuvat, niin he saavat lahjaksi yliluonnollisia voimia.

  Varsinkin kun heidän hybridi lapsensa kasvaa laboratoriossa jossakin...niin identiteetti muuttuu.
  Toki oliot keräävät siittiöitä erilleen omana aikana ja hedelmöittävät laboratorioissa.

  Humanoideilla on mulkku, mutta se on pienempi kuin ihmisellä.

  NIIN KUN LUIN NOITA JUTTUJA tajusin, et TAHDON HARRASTAA SEKSIÄ ALIENIN/HUMANOIDIN KANSSA tooosi paljon
  « Viimeksi muokattu: 18. Helmikuuta 2019 klo 08:56 kirjoittanut missä »
  Kirjattu